Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlar haydi buyrun... (12 Kullanıcı)

ceylantur

Kayıtlı Kullanıcı
Rabbim Su-Eda kardeşimizden razı ve hoşnut olsun inşaAllah

Rabbim Su-Eda kardeşimizden razı ve hoşnut olsun inşaAllah

hatırlamak amacıyla güncellenmiştir inşaAllah

İlk örtünme nasıl başladı? Sahabi hanımlar örtünme emrini nasıl uyguladılar?

Tesettür, örtünme Allah`ın bir emridir. Bu emir ilk geldiğinde sahabi hanımların uygulama şekli önem taşıyor. Çünkü ilk uygulamadaki ölçü daha sonraki uygulamaların biçimini belirliyor. Diğer yandan bu ölçü bilinince konu hakkında farklı konuşmanın önü de kesilmiş oluyor. Ahzab Suresi 33`teki İslamdan önceki Cahiliye kadınlarının yaptığı gibi süslerinizi göstererek ve görünmek için dışarı çıkmayın” âyeti ve Nur Suresi`nin 31. ayet-i kerimesindeki, “kendiliğinden görünenleri müstesna, süslerini açmasınlar. Başörtülerini yakalarının üzerinden iyice bağlasınlar(1) ifadeleri mü`min kadınların nasıl giyinecekleri konusunda ölçüyü veriyor.

Bu âyet iner inmez sahabe hanımların bu emri hayatlarına nasıl geçirdiklerini Hz. Âişe anlatırken diyor ki: Allah ilk muhacir kadınlara rahmet etsin, onlar, `Kadınlar başörtülerini yakalarının üzerinden iyice bağlasınlar... âyeti inince etekliklerini kesip bunlardan başörtüsü yaptılar.
:a03::a03::a03:teslimiyetin güzelliği Kuran'ı yaşamanın/yaşayanların en güzel örnekleri..
Satiyye binti Şeybe de bu konuda Hz. Âişe`den dinlediği şu hatırayı anlatır: Biz Âişe ile birlikte idik. Kureyş kadınlarından ve onların üstünlüklerinden söz ediyorduk. Hz. Âişe dedi ki: Şüphesiz Kureyş kadınlarının birtakım üstünlükleri vardır. Ancak ben, Allah`a yemin olsun ki, Allah`ın kitabını daha çok tasdik eden ve bu kitaba daha kuvvetle inanan Ensar kadınlarından daha faziletlisini görmedim.

Nitekim, Nur suresindeki Kadınlar başörtülerini yakalarının üzerinden iyice bağlasınlar...” ayeti inince, onların erkekleri bu ayetleri okuyarak eve döndüler. Bu erkekler eşlerine, kızlarına, kız kardeşlerine ve hısımlarına bu âyetleri okudular. Bu kadınlardan her biri etek kumaşlarından, Allah`ın kitabını tasdik ve ona iman ederek başörtüsü hazırladılar.

Ertesi sabah, Hz. Peygamber`in arkasında başörtüleriyle sabah namazına durdular. Sanki onların başları üstünde kargalar vardı. (2) Hz. Âişe`nin kendisi de bu emrin uygulanmasında hassas davranır, bu giyim tarzına uygun olmayanları uyarırdı. Bir seferinde huzuruna ince başörtülü bir gelin getirilmişti. O, şöyle dedi: Nur Suresi`ne inanan bir kadın böyle örtünmez.(3)

Peygamberimizin bu emri bizzat uygulama şeklini, Hz. Âişe, ablası Hz. Esmâ`yı örnek vererek anlatır: Bir gün Hz. Ebu Bekir`in kızı Esmâ ince bir elbise ile Resulullah`ın huzuruna girmişti. Hz. Peygamber ondan yüz çevirdi ve şöyle buyurdu: Ey Esmâ! Şüphesiz kadın ergenlik çağına ulaşınca onun şu ve şu yerlerinden başkasının görünmesi uygun değildir. Hz. Peygamber bunu söylerken yüzüne ve avuçlarına işaret etmişti. (4)

Hz. Esmâ bu konudaki uygulamasını ileri yaşlarında da Resulullah`ın tarif ettiği gibi devam ettirdi. Münzir bin Zübeyr Irak dönüşü ona bir elbise göndermişti. Hz. Esmâ elbiseye dokunmuş ve Bunu götürün ona verin! demesine kırılan Münzir, Anneciğim o ince değil, niye reddediyorsun? Hz. Esmâ Evet, ince değil, ama vücut çizgilerini belli eder.
:a03::a03::a03::a03::a03:

1 Nur suresi, 31. 2 Buhari, Tefsiru Sure 24:12; Ebu Davud, Libas:29. 3 el-Kurtubi, 14:157. 4 Ebu Davud, Libas, 31

KatrePare

Kayıtlı Kullanıcı
Kapanmayan musluman kadınlar ve genc kızlar!
El acıp dua ettıgınız allahın emrıne nıye uymazsınız bılmem kı ?!

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı

basortusu.jpg

O yüz, her hattı tevhid kaleminden bir satır
O yüz ki, göz değince ALLAH`ı C.C. hatırlatır..

Tesettürlüyüm çünkü;kadınlık vasfıyla deği,insan vasfıyla hayatta ilerlemek istiyorum

Tesettürlüyüm çünkü ehli imana zarar vermek istemiyorum

Tesettürlüyüm çünkü;tesettürün en baş vasfı başörtüsünü ilk önce kalbimde sonra kafamda taşıyorum

Tesettürlüyüm çünkü;islamı yaşamayı kolaylaştırıyor hayatımın her safhasına yaymamı sağlıyor....

Tesettürlüyüm çünkü bana Rabbimi hatırlatıyor ve hatırlatanlardan olmak istiyorum..

Tesettürlüyüm çünkü ;KULUM DİYE YADEDİLENLERDEN OLMAK İSTİYORUM….. !!!

Tesettürlüyüm Çünkü; RABBİM BÖYLE EMREDİYOR..

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Ya ALLAH ( Celle Celaluhu )

İsmine kurban olduğum Allah (Celle Celaluhu) adına yemin ederim ki...kendinizi onun rızasında yaşıyor bulduğunuzda hiç birşey sizi bu kadar memnun etmeyecektir....

Ölümlü olan bu dünyada...giyimlerin ve gösterişlerin önemsizliğine bir bakıverin....

En kötü olayda başımız sıkışınca şeytana ve nefse başvurmuyoruz....

A L L A H Celle Celaluhu diyoruz....

Örtünme...kapanma... basit bir eylem değil ki....."başkası için mi ? " diye kendinizi sorgulayasınız...

Güçlü iradesi olanlar bilirler...Önce neyi istediklerini....

"Ben kendi adıma diyebilirim ki.... "

"Neyi istediğimi bulmak- bilmek için ....derviş gibi ruhumun çöllere düşmesine izin verdim..
düştüm kalktım....yine düştüm..yine kalktım...aradım aradım ....

"Hayatın zevklerinin hiç te önemli olmadığını...bir balon gibi sönüverdiğini...asıl önemli olanın...KALBİNİN...ruhuna akmasını ve hayatın asıl o zaman başladığını gördüm...

BEN GÖRDÜM..."

"RUHUMUN BEZ PARÇASI DEDİKLERİ ŞEYLE doyduğunu...ALLAH ' a Celle Celaluhu yakınlığım artarsa doyumun arttığını,uzaklaşırsa donuklaştığını gördüm..."

"Her giysiyi giysemde asıl giysimin tesettür olduğunu...TESETTÜRÜN ruhumu da giydirdiğini....asıl zevkin bu olduğunu gördüm..."

"Önce kalbim girdi...tesettüre...ALLAH Celle Celaluhu nun adıyla hızlandı....dört nala coştu...tutamadım ruhumu..."

"Bedenim tesettürü böylesine sevdi..
Öylesine sevdi ki ALLAH Celle Celaluhu için örttüm bedeni...Sırf O'na layıklık amacı ile kapandım..Ne eşimin talebini sordum...nede bakışları umursadım....Ben BUYDUM işte....HAYATIM buydu..."

Sizde düşünmeyin....ALLAH Celle Celaluhu içinizdeki samimiyetinize,tevekkülünüze ,sabrınıza karşılığını verecektir.

ŞEYTAN,NEFİS,ARKADAŞLAR,BAKIŞLAR,İSTEMEYENLER,İSTE YENLER den bahsetmiyorum ben...kıyaslama yapmıyorum....

"A L L A H ' TAN " Celle Celaluhu BAHSEDİYORUM.....

ölçülmez ..biçilmez....

YAŞANILIR...........

"YA ALLAH " diyorum...

sizde dileyin...isteyin...ellerimizi uzattık gönül bahçenize....dualarla....

bir müjde bekliyorum sizden...

Bu cuma vakti hürmetine,,,,,

annenizi,,,eşinizi,,,ailenizi sevindirecek ama...

ALLAH Celle Celaluhu nun rızasını kazanmak istemez misiniz??

Esselamu aleyküm ve Rahmetullahi ve Berakatuhu

"Not: Bazı yazıları tekrar ediyorum...
Vesile olabilmesi duasıyla inşaallah"

Berat Ablamızdan Alıntı_

KatrePare

Kayıtlı Kullanıcı
Giyinmek insanlara, soyunmak -affiniza siginarak- hayvanlara yakisir arkadaslar, Allah askina...
Kadinin fitratinda ortunmek vardir.
Bu hissi hayvanlasmis duygularinizin ustune koymayin.
Kadin, kiz zariftir. Efendimizin deyisiyle "Kadin, erkegin gelincik cicegidir"
Gelincikleri o guzel yapraklari olmadan hayal edebiliyor musunuz?
Ben edemiyorum ve yapraklarimi tesetture buruyorum. Allah askina, diyorum otesi var mi?

ceylantur

Kayıtlı Kullanıcı
Tebliğ
ve
Desteğe
Devam

Öğrenmeye
ve
Öğretmeye
Devam
İnşaAllah​

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
37717_147629851914052_135157326494638_470506_4896288_s.jpg

Sen ayet taşıyorsun..
Örtüsüzlük bir hayat tarzı,yaşam biçimidir.

Örtüsüzlük bir düşüncenin,bir felsefenin yaşama geçirilmiş halidir.

Verilmiş bir kararın düşünülerek varılmış bir kararın uygulanmaya konulmasıdır, bilinçli bir tercihtir.

Örtüsüzlük başka bir yoldur, başka yolda seyretmektir.

Dahası örtüsüz hayat tarzı bir bütündür birazını alıp birazını bırakma imkanınız yok gibidir.

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
Kardeşlerimize tam destek bizden,
RABBİM nuruyla nurlandırsın hepinizi,
RABBİM artırsın,
RABBİMİN rızası için yapılan ne mübarektir, ne güzeldir,
Kardeşlerimiz kapanma ile hem örtünmenin
hemde sabretmenin sevap ve mükafatına erişecekler inşallah,
Bizlerede dua edin inşallah bizlerde RABBİMİN rızasını kazanırız inşallah,
Kardeşlerim selametle.

KatrePare

Kayıtlı Kullanıcı
kardeslerım...
Tıpkı ılk zamanlarımda benım yaptıgım gıbı, kendıne musluman dıyen kardeslerımızle kendınızı karsılastırın. Hangınız daha cok musluman gorunumlu? Haydı gorunumu bosver, o tesettur oyle bır seydır kı, belkı de bızı atesten koruyacak son sanstır! Resulullahın dedıgı cehennemın cogunu olusturan kadınlardan mı olmak ıstıyorsunuz?

özgeöz

Yasaklı Kullanıcı
selamu aleykum. ben de kapanalı 3 hafta kadar oldu. Rabbim kapanmak isteyen herkese bu ameli nasip etsin ve kapalı kardeşlerime de hakkıyla amellerini devam ettirmesini nasip etsin. benim ne yakın çevremde ne de ailemde bir tek kapalı bile yok. ancak son bir senedir elhamdulillah Rabbim dinimi öğrenmemi ve Onun emrettiği şekilde yaşamamı sağladı. özellikle kapanmadan önceki bir ay işkence gibiydi. her gün ağlıyordum yapacak mıyım yapamayacak mıyım diye... sonra açık ve kapalı tüm arkadaşlarımdan dua istedim. bana yardım edin bir türlü karar veremiyorum, benim için dua edin dedim. Allah hepsinden razı olsun hem onların hem de kendi dualarımın sonunda elhamdulillah kapandım. ve çok şükür kimseden kırıcı bir söz ve davranış görmedim, işitmedim. en ufak bir ihtiyacımda sanki evren iş birliği yapmış bana yardım ediyor.. kendimi eskisinden daha kadın, daha namuslu ve güçlü hissediyorum. çünkü elhamdulillah başımızda taşıdığımız sadece bir örtü değil, Allah Azimuşşan'ın yüce kitabındaki ayetidir kardeşlerim.

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
Allah yolunu açık etsin.
özge kardeşim.
Allaha emanet ol.
Selametle kal.

özgeöz

Yasaklı Kullanıcı
amin kardeşim. sizler de Allah'a emanet olun.. selamu aleykum ve rahmetullah

KatrePare

Kayıtlı Kullanıcı
selamu aleykum. ben de kapanalı 3 hafta kadar oldu. Rabbim kapanmak isteyen herkese bu ameli nasip etsin ve kapalı kardeşlerime de hakkıyla amellerini devam ettirmesini nasip etsin. benim ne yakın çevremde ne de ailemde bir tek kapalı bile yok. ancak son bir senedir elhamdulillah Rabbim dinimi öğrenmemi ve Onun emrettiği şekilde yaşamamı sağladı. özellikle kapanmadan önceki bir ay işkence gibiydi. her gün ağlıyordum yapacak mıyım yapamayacak mıyım diye... sonra açık ve kapalı tüm arkadaşlarımdan dua istedim. bana yardım edin bir türlü karar veremiyorum, benim için dua edin dedim. Allah hepsinden razı olsun hem onların hem de kendi dualarımın sonunda elhamdulillah kapandım. ve çok şükür kimseden kırıcı bir söz ve davranış görmedim, işitmedim. en ufak bir ihtiyacımda sanki evren iş birliği yapmış bana yardım ediyor.. kendimi eskisinden daha kadın, daha namuslu ve güçlü hissediyorum. çünkü elhamdulillah başımızda taşıdığımız sadece bir örtü değil, Allah Azimuşşan'ın yüce kitabındaki ayetidir kardeşlerim.

Ne guzel soylemissin Ozge ablacigim.. Hayirli olsun. Ben de kapanali subatin birinde alti ay olacak :) Allah seninle birlikte beni ve tum kardeslerimizi yolundan ayirmasin. Zoru basarmissin eminim o ayetide hakkiyla tasiyorsun. :)

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı
Elif” olmak zordur
cünkü “elif” olmak
yuvarlak bir dünyada dik durmanın
dik ve önde belki acıyla
ama vazgeçmeden durmanın
dünya ne kadar dönerse dönsün
olduğu yerde kalmanın adıdır “elif” olmak

KatrePare

Kayıtlı Kullanıcı
Elif” olmak zordur
cünkü “elif” olmak
yuvarlak bir dünyada dik durmanın
dik ve önde belki acıyla
ama vazgeçmeden durmanın
dünya ne kadar dönerse dönsün
olduğu yerde kalmanın adıdır “elif” olmak

Ah o Elif, oyle guzel sultanlarin harfidir ki
Icinde Rabia Adeviyye (r.a)
Gonlunde Fatima Zehra (r.a)
Ozunde Aise (r.a)
Ve isminde Hatice Kubra (r.a) vardir.
Allah razi olsun kardesim :)

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
TESETTÜRLÜ MÜYÜM?

Bu soruyu kendimize bir soralım..Bir çoğumuzun cevabı evet olacaktır..Peki tesettür yalnızca başını kapatmakmıdır??..Ve ya bir şekilde vücudunu çeşitli kumaşlarla örtmek mi?? Böyle olmadığına inanıyorsunuzdur eminim.

Günümüzde tesettür adına giyilenlere bir göz atalım,özellikle genç kesimin giyimine.....

Birde şu Ayet-i Kerime ve Hadis-i şerif'lere:
*"Mü`min kadınlara da söyle:
Gözlerini (harama bakmaktan) korusunlar; namus ve iffetlerini esirgesinler.
Görünen kısımları hariç, zinetlerini açmasınlar. Başörtülerini yakalarının üzerine koysunlar...
Gizlemekte oldukları zinetleri anlaşılsın diye ayaklarını yere vurmasınlar..." (Nûr Suresi Ayet 31.)

** "Ümmetimin son dönemlerinde giyimli fakat çıplak bir takım kadınlar olacak,
bunların başlarının üstü deve hörgücü gibi bulunacaktır. Onlar cennete giremez, cennetin kokusunu bile alamazlar."
(Ebu Davud Libas 125, Cennet 52.)

***"Bir kadın koku sürünerek dışarı çıkar ve koku ulaşsın diye bir topluluğun yanına giderse zinaya bir adım atmış olur."
(Tirmizi, Edeb, 35; Nesâî, Zîne, 35)

****Birgün Peygamberimiz bir arkadaşına Mısır`da dokunmuş bir keten kumaş vermiş,
yarısından kendine gömlek diktirmesini, diğer yarısından ise hanımının giysi yapmasını istemiştir.
Ancak daha sonra şöyle buyurmuştur:
"Hanımına git söyle altına bir gömlek diksin. Çünkü vücut şeklinin ortaya çıkmasından korkarım."
(El Kurtubî, El Cami`, XIV, 156.)

Şimdi bu Ayet ve Hadis'leri de göz önüne alırsak;

Başörtüsünü kıyafetinin içine koymak tesettür değildir.

Saçlarını aşırı topuz yaparak başını örtmek tesettür değildir.

Başını örterek vücut hatlarını belli edecek derecede dar kıyafet tesettür değildir.

Başında örtü altında pantolon veya bluejean tesettür değildir.

(çünkü pantolon bolda olsa baseni belli eder.)

Başında örtü yüzünde makyaj ve parfümle gezmek tesettür değildir..

Başında örtü altında dizaltı etek ve ten çorap tesettür değildir..

Tamamen bedene oturmuş pardesü tesettür değildir.

İçini belli edecek incelikte kıyafet tesettür değildir.

Peki gerçek tesettür nasıl olmalıdır;

Dışarı çıkarken üzerine aldığın elbise bol ise tesettürdür.

Erkeklere ulaşacak parfüm yoksa üzerinde tesettürdür.

Başörtün omuzlarından aşağıya süzülüyorsa tesettürdür..

Sokaktaki yürüyüşün kırıtır şekilde değilse tesettürdür..

Çarşı pazar esnafıyla kırk yıllık ahbap gibi konuşmuyorsan tesettürdür..

Karşındaki erkeğin gözlerine bakmıyorsan tesettürdür..

Ulu orta yerlerde kahkaha atmıyorsan tesettürdür..

Yürüyüşün,konuşman,kıyafetin edep timsali ise tesettürdür..

Tesettür bir parça bezle başı örtmek değildir. Tesettür bedenen ve ruhen günahlara karşı korunmaktır..Neden fazlasını kazanmak varken azla yetinelim..Neden yapıyoruz sandığımız ibadetleri yıkalım.
Şimdi aynı soruyu tekrar kendimize soralım,TESETTÜRLÜ MÜYÜM?

vaktileyl kardeşimizden alıntıdır..

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
TESETTÜRLÜ MÜYÜM?

Bu soruyu kendimize bir soralım..Bir çoğumuzun cevabı evet olacaktır..Peki tesettür yalnızca başını kapatmakmıdır??..Ve ya bir şekilde vücudunu çeşitli kumaşlarla örtmek mi?? Böyle olmadığına inanıyorsunuzdur eminim.

Günümüzde tesettür adına giyilenlere bir göz atalım,özellikle genç kesimin giyimine.....

Birde şu Ayet-i Kerime ve Hadis-i şerif'lere:
*"Mü`min kadınlara da söyle:
Gözlerini (harama bakmaktan) korusunlar; namus ve iffetlerini esirgesinler.
Görünen kısımları hariç, zinetlerini açmasınlar. Başörtülerini yakalarının üzerine koysunlar...
Gizlemekte oldukları zinetleri anlaşılsın diye ayaklarını yere vurmasınlar..." (Nûr Suresi Ayet 31.)

** "Ümmetimin son dönemlerinde giyimli fakat çıplak bir takım kadınlar olacak,
bunların başlarının üstü deve hörgücü gibi bulunacaktır. Onlar cennete giremez, cennetin kokusunu bile alamazlar."
(Ebu Davud Libas 125, Cennet 52.)

***"Bir kadın koku sürünerek dışarı çıkar ve koku ulaşsın diye bir topluluğun yanına giderse zinaya bir adım atmış olur."
(Tirmizi, Edeb, 35; Nesâî, Zîne, 35)

****Birgün Peygamberimiz bir arkadaşına Mısır`da dokunmuş bir keten kumaş vermiş,
yarısından kendine gömlek diktirmesini, diğer yarısından ise hanımının giysi yapmasını istemiştir.
Ancak daha sonra şöyle buyurmuştur:
"Hanımına git söyle altına bir gömlek diksin. Çünkü vücut şeklinin ortaya çıkmasından korkarım."
(El Kurtubî, El Cami`, XIV, 156.)

Şimdi bu Ayet ve Hadis'leri de göz önüne alırsak;

Başörtüsünü kıyafetinin içine koymak tesettür değildir.

Saçlarını aşırı topuz yaparak başını örtmek tesettür değildir.

Başını örterek vücut hatlarını belli edecek derecede dar kıyafet tesettür değildir.

Başında örtü altında pantolon veya bluejean tesettür değildir.

(çünkü pantolon bolda olsa baseni belli eder.)

Başında örtü yüzünde makyaj ve parfümle gezmek tesettür değildir..

Başında örtü altında dizaltı etek ve ten çorap tesettür değildir..

Tamamen bedene oturmuş pardesü tesettür değildir.

İçini belli edecek incelikte kıyafet tesettür değildir.

Peki gerçek tesettür nasıl olmalıdır;

Dışarı çıkarken üzerine aldığın elbise bol ise tesettürdür.

Erkeklere ulaşacak parfüm yoksa üzerinde tesettürdür.

Başörtün omuzlarından aşağıya süzülüyorsa tesettürdür..

Sokaktaki yürüyüşün kırıtır şekilde değilse tesettürdür..

Çarşı pazar esnafıyla kırk yıllık ahbap gibi konuşmuyorsan tesettürdür..

Karşındaki erkeğin gözlerine bakmıyorsan tesettürdür..

Ulu orta yerlerde kahkaha atmıyorsan tesettürdür..

Yürüyüşün,konuşman,kıyafetin edep timsali ise tesettürdür..

Tesettür bir parça bezle başı örtmek değildir. Tesettür bedenen ve ruhen günahlara karşı korunmaktır..Neden fazlasını kazanmak varken azla yetinelim..Neden yapıyoruz sandığımız ibadetleri yıkalım.

vaktileyl kardeşimizden alıntıdır..

HAYIRLI SABAHLAR DİLİYORUM ,
GÖNLÜ GÜZEL KARDEŞİM.
BU YAZI SANKİ BEN YAZMIŞIM GİBİ OKUDUM.
ÇÜNKÜ DÜŞÜNCELERİM SATIRLAR YANSIMIŞ.

ALLAHA EMANET OLUN.SELAMETLE KALIN.

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
Kendini ALLAH'a c.c. teslim etmekten gayri ne var önemli olan ?

özgeöz

Yasaklı Kullanıcı
Ne guzel soylemissin Ozge ablacigim.. Hayirli olsun. Ben de kapanali subatin birinde alti ay olacak :) Allah seninle birlikte beni ve tum kardeslerimizi yolundan ayirmasin. Zoru basarmissin eminim o ayetide hakkiyla tasiyorsun. :)

maşallah kardeşim sen en güzel çağında kapanmışsın, Rabbim sevabını artırsın, devamını nasip etsin inşaAllah :)

KatrePare

Kayıtlı Kullanıcı
maşallah kardeşim sen en güzel çağında kapanmışsın, Rabbim sevabını artırsın, devamını nasip etsin inşaAllah :)

Estagfurullah, estagfurullah, estagfurullah ve insallah insallah insallah. En guzel zamanlarimizi Allaha kul olmaya calismakla gecirmek lazim degil mi? Feumanillah..

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt