Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlar haydi buyrun... (11 Kullanıcı)

KatrePare

Kayıtlı Kullanıcı
Sa kaç gündur okuyorum forumdaki yazıları ben de içimden geçenleri yazmak istedim ben de dün kapandım cuma günü 2 gün oldu aylardır kapanmak düşüncesi vardi aklımda ama bi türlü kapanamiyodum erteliyordum hep şeytan ve nefis zaten baş düşman ama sonunda oldu şu an kendim bile inanamıyorum biliyo musunuz Allah ım kapandım diyorum cuma günü ilk defa dışarı çıktım kapalı olarak arkadaşlarımla.onlarda bu konuda destekçım oldular hep Allah onlardan da razı olsun. Yavaştan almaya başlamıştım etek eşarp, dün de aldım..dün de dersaneye gittim bu arada üniversite son sınıf öğrencisiyim, çok heyecanlıydım acaba ne dicek arkadaşlarım diye herkes çok şaşırdı ama genel itibariyle olumlu şeyler söylediler. Normalde süsüne fazla düşkün bi insandim saçlarıma çok özen gösterir makyajsız dışarı çıkmazdim kapanmak fikri o yüzden başta nefsıme çok ağır geldi saçlarımi nasıl kapatcam falan diyodum ama Allah ın rızasını kazanmak var pınar dahası var mı dedim ve kendimi alıştırmaya başladım hergün eve geliyor eşarp deniyodum hatta ev arkadaşlarım belki de bıkmıstır benden hergün hergün:)ama böyle böyle alıştırdım kendimi ve bi tarih belirledim kendime o gün kapancam diye 1şubatti ama ben o tarihe kadar beklemek istemedim çünkü hergün düşünmekten yorgun düşüyodum ve kararsızlık yaşıyodum sabah kalkıyorum kapanicam akşam yatıyorum yapamıcam kararsızlık kadar kötü bişi yok arkadaşlar iice düşündüm Rabbim senin rızan için dedim ve kapandım.üniversiteye başlamadan önce namaza başlamıştım elhamdülillah şimdi de dikkat ediyorum namazlarıma başörtüm eksikti onu da nasip etti Rabbim.. Çok konuştum arkadaşlar öyle heyecanlıyımki içimi dökmek istedim, pazartesi de okula gidince ne olucak merak ediyorum arkadaşlarım çok şaşıracak bundan eminim. Biraz tedirginlik var içimde şeytan vesvese vermiyor değil ama aşıcam Allah in izniyle sizler de dua edin olur mu bana. Başlarda normaldir demi böyle hissetmek? Desteğinizi bekliyorum Allah a emanet olun..

Hayirli olsun ablacigim..
Okuyunca cok sevindim. InsaAllah hic cikarmassin demeyecegim cunku o yurek sendeyken mumkun degil..
Okul derken universite mi okuyorsun? Hayirli olsun..

P

pınar.pınar

Allah razı olsun canım benim üniversite okuyorum ingilizce öğretmenliği son sınıf öğrencisiyim..

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Eğer kalbiniz rahatsızsa ...yaşadığınız bu durumdan,
namaz kılıyor ve eksiklik hissesiyorsanız kendinizde,

başınız açık ama utanıyorsanız Allah(c.c.)'tan
neden beklemek öyleyse???

Kimi memnun edeceksiniz söyleyin bana???
Kötü bakacaklar diyemi korkunuz???
neden peki??? kötülük mü yapıyorsunuz

HAYIR!!!!

Birilerine hesap mı vermeniz gerekiyor???
Peki biryerlerimizi açsaydık memnun edebilirmiydik o kötü bakanları???(kelime için üzgünüm ama böyle anlatmak istedim)
HAYIR!!!!

utancınız neden peki??? ne yaptınız???
kimi öldürdünüz??? bilmediğimiz adi bir suçunuz mu var???
HAYIR!!!

Peki Aileniz destek vermeyecek mi???
Arkadaşınız ,kardeşiniz sırt mı çevirecek size???
Kimler sizi üzerinizdeki bez parçası için seviyor???
KAÇ METRE UZATIRSANIZ ELBİSENİZİ SEVGİLERİ KAÇ MT AZALACAK SİZCE???

peki siz kimsiniz???
sizi YARATAN ve VAR EDEN kim???
nefes almanızı sağlayan????
Size yardım edecek kim????

Kefeye bile koyamayacağınız bu sorularıma tek cevabınız
BEN
İSTİYORUM VE KAPANACAĞIM olmalı

berat05

Yönetici
vealeyküm selam ve rahmetullahi ve berakatuhu

vealeyküm selam ve rahmetullahi ve berakatuhu

selamün aleyküm kardeşim bu paylaşımında bu kararımda etkisi var allah razı olsun böyle paylaşımlarınız için ve ben karar verdim okulu bırakıcam dinimiz nasıl emrediyorsa neler gerekiyorsa yapmaya çalışıcam allahın izniyle önce tövbe edicem sonra kapanıcam ve gerisinide getircem inşallah tekrar teşekkürler

Esselamu aleyküm ve rahmetullahi ve berakatuhu

Rabbim sizlerden razı olsun ki...böyle büyük bir işe kalkışıyorsunuz...ALLAH Celle Celaluhu RIZASI için..

Bir nebze olsun birşey düşündürebildiysek vesile olabilmek adına ne mutlu bizlere....

SİZLERİN BU BÜYÜK ADIMA atmanız demek ahiret kazanımı için büyük bir adımdır..Böyle bir zamanda insanın nefsini ve şeytanı yenmesi kolay değildir...GÜÇLÜ olmak İradeli olmak Şeytan ve Nefsin kandırmaya çalışmak için kolladıkları zamanı aleyhlerine çevirmek için elinizden geleni yapmalısınız...

İlk adımınızı attınız zaten.Sizler adına çok ama çok seviniyorum..Kardeşim unutmayalım ki ahirette herkes kendi adına hesap verecek..Burda bizlerin yaptığı çok küçük birşey...Sizler kendi adınıza savaşacak,davranışlarınızla giyiminizle edebinizle İSLAMI YAŞAYAN GENÇ KIZLAR-HANIMLAR nasıl olurmuş göstereceksiniz...Diğerlerine örnek olacaksınız İNŞALLAH...Yani attığınız her adımla TEBLİĞE davet edeceksiniz inşallah..

Buraya gelen kardeşlerimizin sizlere ihtiyaçları var..unutmayın...

HEP BİRLİKTE
EL ELE
GÖNÜL GÖNÜLE

TEBLİĞE DEVAM İNŞALLAH

ELİF_CEREN

Kayıtlı Kullanıcı
bunu okumalıranı isterim hele genç yaşta kızlarımız
neden kapanmak istenmez? Nefse ağır gelir...
örtünmek isterim, ama ikna olmam lazım
“kuranda kesin hüküm var yetmezmi ikna olmana”

örtünmem gerekiyor, ama geleceğimi düşünmek zorundayım
“gelecek ölüm onu düşündünmü”

allah(c.c.) beni başı açık olarak da sever
“ama günahkar kulum der”

kapalıyım, ama ailem okul için başımı açmamı istiyor
“ailen seni cehemmen ateşinden kurtarmayacak”

fazla açık olmadığım için, günah olduğunu zannetmiyorum
“görünen her tel zina azmı günah acaba”

genç yaşta da kapanmak olmaz ki, yaşlanınca inşa allah(c.c.)
“yaşlanacağın garanti mi ya yarın ölürsen”

tekrar açılırım düşüncesiyle, kapanmıyorum
“hele bi kapan onu sonra düşün”

bazı özgürlüklerimin kısıtlanacağı düşüncesiyle kapanmak istemiyorum
“allahın karşısındada özgür olabilecekmisin”

kapanmak önemli değil, önemli olan kalbinin temizliği
“kalbin temizliği günaha engel değil”

evlenince kapanırım, ;kızım evlenince kapanr;
“evleneceğin garantimi”

güzelliğimi sergilemek istediğimden dolayı kapanmamıştım
“güzelliğini sadece eşine sergilesen ne güzel olur”

kapanırsam, diğer dini vecibelerimi de yerine getirmem gerekecek
“ee bi yerden başlamak lazım”

dinden çıkmadığıma göre başımı açmamda problem yok
“dinden çıkmadın ama günahkarsın”

başörtü için kendimi henüz hazır hissetmiyorum
“ölüncemi hazır olacaksın”

bu zamanda da başörtü olmaz ki! Hangi çağdayız?
” günahın bu zamanı o zamanı yok kuran her çağ için indi”

kısmet, bir bakarsın kapanırız inşa allah(c.c.)
“inşallah ama acele et yaşlandıktan sonra oleceğine dair senedin varmı?

önemli olan, saç dışındaki vücudun teşhir edilmemesi
“yani günah sadece vucudamı var”

denedim, ama boğulacak gibi oldum
“ama itikat gerekiyor”

evlenememe korkusu
“saçın açık diye seninle evlenen erkekten ne beklersinki”

lise ve üniversitedeki başı açık öğrencilere dinimi anlatacağım için başımı açacağım, yani hizmet için
“kendine hizmet edemeyeceksin”

kapanmak içimden gelmiyor
“neden günah işlemek hoşunamı gidiyor”

başörtülülerin yeterince örnek olamamaları
“sen örtün ve örnek ol onlara

nefsime yenik düştüğümden, kapanamıyorum….
“nefis şeytandır sen şeytana yeniksin geleceğini düşün yenilme”

ne güzel yazmışsınız. Allah razı olsun. Ben 9 gündür örtündüm. Vesile olan hz şems in hayat öyküsüdür. Rabbim ondan razı olsun. Aşkın göz yaşları benim de gözlerimi yaşlarla doldurdu.
Hala eşim istemiyor. Onun ailesi de öyle. Yaşımın genç olduğunu söylüyorlar. Hayatımı kısıtlıyormuşum... Oysa ki bir nefes sonraya senedimiz var mı? Kapanmak isteyen arkadaşlar ölüm, kıyamet, kabir ve cehennem hakkında kitaplar alıp okuyun. Nefis terbiye oluyor.
Dualarınızı bekliyorum. Allah şimdiden hepinizden razı olsun

P

pınar.pınar

Hayırlı olsun elifcim çok sevindim ben de kapanalı bugün 4 gün oldu nasıl hissediyosun kendini?

KatrePare

Kayıtlı Kullanıcı
ne güzel yazmışsınız. Allah razı olsun. Ben 9 gündür örtündüm. Vesile olan hz şems in hayat öyküsüdür. Rabbim ondan razı olsun. Aşkın göz yaşları benim de gözlerimi yaşlarla doldurdu.
Hala eşim istemiyor. Onun ailesi de öyle. Yaşımın genç olduğunu söylüyorlar. Hayatımı kısıtlıyormuşum... Oysa ki bir nefes sonraya senedimiz var mı? Kapanmak isteyen arkadaşlar ölüm, kıyamet, kabir ve cehennem hakkında kitaplar alıp okuyun. Nefis terbiye oluyor.
Dualarınızı bekliyorum. Allah şimdiden hepinizden razı olsun

Dualarimiz sana muptela olsun ablacigim..
O kitabi bende okudum, ama ne hickirik! Allah'a yemin olsun ki hicbir kitapta bu kadar aglamamistim. Hayirli olsun. Rabbim esine hidayet versin insaAllah..

değişim

Kayıtlı Kullanıcı
bu yazıyı niye yazıyorum bilmiyorum. sadece kendi duygularımı görmek için belki de. kapanalı altı ay oldu. kapandığımdan beri devamlı niye kapandım ki şimdi? çevremde kimse yok ki niye kapandım? ne güzel saçların vardı onları niye kapattın? ailede tek farklı olan sen oldun şimdi gibi düşünceler geliyor. annem bana baktığında sanki mutlu değilmiş, memnun değilmiş gibi geliyor. sanki Allah istediği için değil de başka bi şey için kapanmışım gibi geliyor. çok rahatsız oluyorum bunlardan. 7/24 aklımdalar. kurtulmak için çabalıyorum ama bi türlü beni rahat bırakmıyolar. ne yapmam lazım. ne yapıcam bilmiyorum hiç. devamlı Allah a dua ediyorum. ne olur sizde benim için dua edin.

imported_SERAP_

Kayıtlı Kullanıcı
s aleyküm güzel kardeşim yürekren katılıyorum 2 tane çocuk herhangi gelir yok islamiyet bana boşanma hükmünü verirmi

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Kapanmak özümüzle birdir...kalbimizle...ruhumuzla...

önceden düşündüğümüz tüm olumsuzlukları alır gider birden....
kendi içimizde yaşadığımız korkularımızın ne kadar da boş olduğunu gösterir bize....

hayat gibi...aynı...

yaşamımızı ne kadar içten yaşarsak...
islamı severek isteyerek öğreterek yaşarsak o kadar içten geçirmiş oluruz bu hayatı...yüzümüz gülen taraf olurken vicdanımızda rahatlayan taraf olur...

zorluklarla mücadelemi zor gelmiştir bizlere yoksa birkaç kişinin söylediği anlamsız cümleler mi????

başınızdaki eşarp içinmi dir bu korku..yüreğinize yerleşen islamı yaşama sevinci.....ya diğerlerinin korkusu.....

kendinize fırsat vermeden
soranlara güzelliği göstermeden bu kaçmak niye?

KENDİNİZE FIRSAT VERMEDEN...SONRASINI BİLMEDEN DENEMEMEK NİYE???

Biz bir EMİR den konuşuyoruz...FARZ olandan bahsediyoruz..yani..zevkimize kalmış,korkumuza kalmış,dillerin söylediklerine kalmış birşey değil bu..

ÇOK ÖNEMLİ...

1 adım atmadan
hiç karşımızdakine fırsat vermeden bu kaçış niye.??????

Allah c.c. siz hiç bir yapmadan bunca hayatı bahşederken......bu kaçış niye?
soruyorum tüm kardeşlerime.....

herkes bir düşünsün bakalım"

Kendini ALLAH'a c.c. teslim etmekten gayri ne var önemli olan ?

_Berat ablamızdan alıntı_

Rabbim öncelikle Berat ablamızdan, desteğini esirgemeyen, bu yola baş koyup mücadelesini sürdüren tüm kardeşlerimizden razı olsun inşaallah..
Örtünen kardeşlerimiz için hayırlı olsun. Rabbim utandırmasın.
Hakkıyla örtünmeyi nasip etsin cümlemize inşaallah..

imported_su_deniz

Kayıtlı Kullanıcı
bu yazıyı niye yazıyorum bilmiyorum. sadece kendi duygularımı görmek için belki de. kapanalı altı ay oldu. kapandığımdan beri devamlı niye kapandım ki şimdi? çevremde kimse yok ki niye kapandım? ne güzel saçların vardı onları niye kapattın? ailede tek farklı olan sen oldun şimdi gibi düşünceler geliyor. annem bana baktığında sanki mutlu değilmiş, memnun değilmiş gibi geliyor. sanki Allah istediği için değil de başka bi şey için kapanmışım gibi geliyor. çok rahatsız oluyorum bunlardan. 7/24 aklımdalar. kurtulmak için çabalıyorum ama bi türlü beni rahat bırakmıyolar. ne yapmam lazım. ne yapıcam bilmiyorum hiç. devamlı Allah a dua ediyorum. ne olur sizde benim için dua edin.

Selamun aleykum kardeşim. Bende 3 Kasım da kapandım ferace ile. Yalnız ben şanslıyım ki ailem herkes çok sevindi. Yalnız senin sınavın tabii biraz daha zorlaşıyor. Cihad herşey yolunda giderken olmuyor güzel kardeşim. Bu yolda sıkıntıyı ne kadar çekersek o kadar karşılığını göreceğiz. O duygular o vesveselerin hepsi şeytandan geliyor. Nefis müslüman olmadığı için de istemiyor ama ne olur lütfen örtünü çıkarma. Namazdan sonra çok dua et. etrafındaki insanlara Rabbim hidayet versin.sen işte o ortamda bir gül gibisin şimdi Mevla mızın katında. Böyle birşey herkese nasib olmuyor bu zamanda kardeşim, kıymetini bilmek gerek. Ben ferace ile örtündüm çok huzurluyum elhamdülillah.Şu ara çarşaf ı şerife giymek istiyorum inşaallah nasib olur.Örtündüğümden beri tek bir erkek laf atmadı bir rahatsızlık hissetmedim ve kendimi hiç olmadığım kadar özgür hissediyorum. Bu düşünceleri dualarla, Kur'an okuyarak (bilmiyorsan mutlaka öğren, bu yol sadece kapanıp namaz kılmakla değil daha fazlasını da yapmak yolu kardeşim) ruhuna huzur ver. Ve Allahü Teala nın bu ahir zamanda sana nasib ettiği bu büyük saadeti devleti yıkma kardeşim. Rabbim yardımcın olsun.

berat05

Yönetici

Kardeşim....,
bu sizin nefsinizin sesi....
istemediği herşey için rahatsızlık vermekten zevk duyar...susmak bilmez..taa ki siz onu isteyerek susturana kadar.

Dini farzlarınızı yerine getirirken onların mutlu olması önemli değil...Eğer dini bilgilerimiz ve inançlarımız yerinde olsaydı hekes ibadetini tam yapar kimse bir diğerine laf söyleyemezdi...yada bir diğerinden çekinmezdi..
Bunu mutlulukla başaracak olması gereken Sizsiniz.Siz eğer mutlu olursanız,etrafınıza ışık saçarsanız,ne yaptığınızdan emin olursanız inanın onlarda mutlu olur...Burda yapmanız gereken Sabretmek, ÇOK ÇALIŞMAK,GAYRET ETMEK-öğrenmek bildiğini öğretmek-tebliğe davet etmek ve HAMD etmek,size bunu bahşettiği için.

kendinizi birşey için ne kadar çalışır görürseniz kazancınızında o kadar bol olduğunu görürsünüz..
Yaşamınızda bir dönem geçiriyorsunuz...Bunu atlatmak için önce ALLAH'a c.c. sığınmalı tevekkül etmeli,sonra KURAN-I KERİM okumalı bol dua etmeli,ibadetlerimizi tam yapmalı-çaba sarfetmeli ve bizi doğru yolda ilerlememizi sağlayacak kişilerle birlikte olmalıyız..

HEMEN PES ETMEK YOK
BIRAKIN NEFSİNİZ KONUŞSUN ...VURUN TEPESİNE laf anlamaz söz bilmezin...
ŞEYTAN MI .....o da kim oluyor yahu..
LA HAVLE VELA KUVVETE İLLA BİLLAHİL ALİYYİL AZİM deyin...
RABBİM BEN SANA SIĞINDIM DEYİN....bakın kim galip geliyor Rabbimin izniyle...

kuluz...kul olduğumuz için zayıf yanlarımızın bilincinde olup sığınmalı yardım istemeli...ilk düşmemizde hemen ağlamamalıyız...ayağa kalkın sizde..silkinin bu uykudan..
Saçları çok güzel insanlar bliyorum....toprağın altındalar....
kapalı insanları kötü düşünen insanlar biliyorum....şimdi kapalılar!

elimizi uzatıyoruz....sizde çekinmeyin gönül bahçemize girin...

hayırlı haberlerle gelin....

ELİF_CEREN

Kayıtlı Kullanıcı
Hayırlı olsun elifcim çok sevindim ben de kapanalı bugün 4 gün oldu nasıl hissediyosun kendini?
o kadar huzur doluyum ki....... Rabbime hamd olsun. zorluklar var bolca. inanılamayacak kadar saçma tepkiler alıyorum. kaç gün sürecek diyenler mi dersiniz nerden esti diyenler mi... Ama inşallah onları utandırırım. Rabbim onlara da hidayet versin

ELİF_CEREN

Kayıtlı Kullanıcı
Dualarimiz sana muptela olsun ablacigim..
O kitabi bende okudum, ama ne hickirik! Allah'a yemin olsun ki hicbir kitapta bu kadar aglamamistim. Hayirli olsun. Rabbim esine hidayet versin insaAllah..

aminnnn. Ben de çok ağladım. ağlama ya da devam edeceğim. Rabbimin aşk ateşi sarsın cümlemizi inşallah

ELİF_CEREN

Kayıtlı Kullanıcı
o kadar zor bir karar ki bu... hele devam ettirmek daha zor ve meşakatli.... Tabi bu söylediklerim fani dünya içindi. Peki ya Rabbimizin gönlünü kazanmak.... Başımız açık ya da açık giyindiğimiz için var ise çevremizdeki insanlar, varsın olmasınlar. Allah'ın dostu olmak var iken, inançlarımızı bile gönlümüzce yaşatmayan dostları ne yapalım ki. O manevi huzur, mutluluk her şeye bedel. Rabbimiz ölürken, kabirde, ahirette azab çektirmesin bizlere inşallah! Dualarım sizinle kardeşlerim. Dualarınızda olmak dileğiyle...

berat05

Yönetici
Esselamu aleyküm

Esselamu aleyküm

o kadar zor bir karar ki bu... hele devam ettirmek daha zor ve meşakatli.... Tabi bu söylediklerim fani dünya içindi. Peki ya Rabbimizin gönlünü kazanmak.... Başımız açık ya da açık giyindiğimiz için var ise çevremizdeki insanlar, varsın olmasınlar. Allah'ın dostu olmak var iken, inançlarımızı bile gönlümüzce yaşatmayan dostları ne yapalım ki. O manevi huzur, mutluluk her şeye bedel. Rabbimiz ölürken, kabirde, ahirette azab çektirmesin bizlere inşallah! Dualarım sizinle kardeşlerim. Dualarınızda olmak dileğiyle...

Afferim size...böyle güçlü , Rabbine tevekkülle gidecek,sorgulayan bakışları bilgisiyle cevaplayacak,islami terbiyesiyle,duruşuyla tebliğe bıkmadan davet edecek kardeşlerimi burda görmek istiyorum...

KARDEŞİM dualarım sizlerle...ALLAH Celle Celaluhu size güç kuvvet versin ki İslamı yaşamayı öğrenmeyi ve öğretmeyi başarabilesiniz.
Siz bu şekilde durursanız inanın size laf söyleyenler az bir zaman sonra saygıyla karşınızda duracak...Yeter ki öğrenin-öğretin ve İslam için çalışın...

Selametle değerli kardeşim.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt