Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlar haydi buyrun... (10 Kullanıcı)

KatrePare

Kayıtlı Kullanıcı
Yüce ALLAH'ın rahmeti ve bereketi hepimizin üzerine olsun insallah. Şu anda ailemin gıybetini yaptığım için Rabbim beni affeder umarım. Desteğe ve duaya ihtiyacım olduğu için de bu siteye üye oldum. Annem,babam ve öz kardeşim başımı örtmeme karşılar.Evde hiç kimse benim tarafımda değil. Sayfa sayfa birçoğunuzun yazdıklarını okudum ve kendi yaşadıklarımı gördüm.

Burcu kardeşim ve siz din kardeşlerimden dileğim: Rabbime benim için de can-ı gönülden dua etmeniz. Özellikle namazlarınızdan sonra..

Esselamu aleykum..
Bu gibi durumlarda olan ablalarimiza, kardeslerimize hakikaten uzuluyorum. Bende boyle birsey yoktu elhamdulillah.. Ama nefsimi asamiyordum. Ama simdi kapanali bes ay oldu :) ramazanin ilk gunu kapandim.. Ailem benden cok istiyordu zaten.. Geleim senin durumuna..
Her seyden once sen onlara "Siz Musluman misiniz? " diye sor..
"eger hayir diyorsaniz karsi cikmanizi anlar, dinim icin bende size karsi cikar kapanirim, ortunurum. Ha diyorsaniz ki evet biz muslumaniz. Inandiginiz Allahin ummeti oldugunuz 0eygamberden (s.a.v) araciligiyla indirdigi Kur'anda bu emir var! Bakiniz Nur Suresi 30. 31. Ayet.. Buna ragmen red mi ediyorsunuz? Kusura bakmayin anam babam kardesim, sizi bana nasip eden Allahima sizin icin isyan edemem. Canimi alip basimi kesseniz bu davadan vazgecmem" diyebilmelisin...
Gercek muminelik bunu gerektirir..
Bunlar sahabenin yaptigi defakarlik ve kahramanliktir..
Hele ki sen ahir zamanda yapacaksin
Allah mukafatini verir insallah..
Dualarim seninle..

Gün_Işığı

Kayıtlı Kullanıcı
Es Selamu aleyküm ve Rahmetullahi ve Berakatühüh,

Burcu kardeşim banada yardımcı olurmusun
Bende kardeşimin kapanmasını istiyorum.Hatta başörtüsünü bile aldım,
ama Anne Babam özelliklede babam karşı.Kardeşime başörtüsü hakkında bilgi versem kapanabilir(inşallah)
Kararsız kaldım pes etsemmi diye düşünüyorum

-seleme-

Kayıtlı Kullanıcı
ben çok istiyorum kapanmayı ama bi türlü gerçekleştiremedim okul okuyorum üniversite malum başörtüsü yasak ve mesleğim gereğide kapanamıyorum arkeoloji okuyorum ben kapanmayı o kadar çok istiyorumki konu açıldığında gözlerim doluyo içim cız ediyo okulu bırakıp dinime rabbime dönmek istiyorum ama yapamıyorum cevaplarınıza ihtiyacım var ne olur bana yardım edin şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim konuyu açtığınız içinde allah razı olsun

Nurşahh

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH razı olsun KatrePare senden ve benim durumumda olanlara dua eden tüm kardeşlerimden. Ben de sizlere duacıyım her zaman.

İpler nerede koptu da toplumumuz bu hale geldi, tabiri caizse mahalle baskısı yüzünden inancını gerektiği gibi yaşamak isteyen insanlar adeta yadırganır oldu?? ve sonuç olarak malesef ki, kendi kanımız canımız ailelerimiz bile bu keşmekeşliğin ekmeğine yağ sürüyor (belki de hiç farkında olmadan) Tepkiliyim; çünkü İslam'ı gerektiği gibi yaşamak istiyorum. Tepkiliyim; çünkü inancı gereği nefsini dinlemeyen insanlara aptal gözüyle bakan küçük beyinli insanlar var. Tepkiliyim; çünkü boya küpüne batan, demode olmamak, ayıplanmamak, birileri tarafından beğenilmek adına kar-kışın ortasında bile açık,saçık,incecik giyinen kızlar (ki aslında soğuktan burunları donuyor; ama bozuntuya vermiyorlar) çağdaş,ileri görüşlü sayılıyor ne yazık ki.

berat05

Yönetici
Hala düşünen kardeşlerimize vesile olması duası ile

Hala düşünen kardeşlerimize vesile olması duası ile

Tevekkül etmek---- edebilmek

İnsan dolusu bir dünyadayız....

En bilgili insanlar bir adım uzağımızda....
iletişime geçmekte geçmemekte bizim elimizde....
bu bizim onlarla samimiyetimize,iletişim gücümüze,özgüvenimize bağlı biraz da...

ama en önemliside...

sırtımızı kime dayadığımız....

İyi günleri hamd etmekle geçirmek ne kadar güzel ise

kötü günlerde,ne yapacağımızı bilemediğimiz günlerde sadece O en Yüceye... ALLAH'a (Celle Celaluhu) başımızı eğip tevekkülle bağlanmak,yardım istemek,sadece ve sadece herşeyin O'ndan geleceğini bilmek de güzeldir...

Yani.....dünyanın neresinde yaşarsak yaşayalım,kişiliğimiz karakterimiz ne olursa olsun...sığınacağımız tek yüce makam O'nundur...Allah Celle Celaluhu bize yeter...

Sizde kendinizi huzurla Rabbimize bırakın.... Korktuğunuz her ne ise yardımcı ve vekil Rabbimizdir.

Adım atmaksa yine sizin elinizde ,nefsimiz ve şeytan sizin doğru yolda gitmenizi istemezler...Oysa onlara uymamak size doğru yolu gösterecektir.

Bizler ölene kadar mücadeler vereceğiz...Çünkü onlar bizi her ZAMAN saptırmak için uğraşacaklar....Her ibadete bir engel uyduracak ,tembellik verecek önemsiz gibi gösterecekler....

Oysa her an...her sıkıntıda ...Euzu Besmele çekin.... deneyin... Kovulmuş şeytanın şerrinden ALLAH' a c.c. sığınmak....

Daha güzel bir şey var mı?

Ağzınızdan..."La havle vela kuvvete illa billahil aliyyil azim" düşmesin...

Her işinizin başında
"Rabbi yessir velâ tuassir Rabbi temmim bi'l-hayr" ("Rabbim! kolaylaştır zorlaştırma, Rabbim hayırla sonuçlandır") deyiverin....zor değil.....

Ahireti kazanmak kolay değil kardeşim....

İmtihan olmadan....

berat05

Yönetici
İyi düşünün.....Rabbim hepimize akıl vermiş...

İyi düşünün.....Rabbim hepimize akıl vermiş...

KAPANMAK İSTEYEN TÜM KARDEŞLERİM

Zaman öylesine çabuk geçiyor ki
Siz sorularınıza cevap ararken....
Kapanmak isteğinizi her bir an ertelerken
Zamanın geçtiğini görmüyor musunuz

Eğer nefs ve şeytan olmasaydı insanlar nasıl imtihana tabi tutulacaktı???

İşte bizimde bu dünyada imtihanlarımızdan birisi bu...
Sizler okul,iş,kariyer diye düşünmeye devam ederseniz bir bakmışsınız bu huzursuzlukla yaşamınız devam etmiş gençliğiniz uçup gitmiş..

Bize verilmiş olan görevleri yapmak için ne kadar zaman verilmiş biliyor muyuz?

Ölümün Ne Zaman Geleceğini Biliyor musunuz?

ÖLÜM VARMIŞ diyebilmek için
Musalla Taşınımı Bekleyeceğiz?

ÖLMEDEN ÖNCE
Tüm korkularınızı yenin....
ÖLÜM ZATEN BİR KIYAMET

AHİRETE NASIL HAZIRLANACAĞIZ?

Vicdanınıza bir kulak verin bakalım....
İyice dinleyin...
Kalbiniz A L L A H C.C derken
...hala örtünmeyi bu kadar mı düşünür oldunuz ????

ALLAH'a C.C. tam tevekkülle gidin...
Tam bir teslimiyetle...
Bırakın korkularınızı....
Sadece Bir ADIM ATIN BAKALIM....
Bizi korkularımızla başbaşa bırakacakta
EMİN kılacakta Yalnız Rabbimiz değil mi?

İyice Düşünelim?
Bize bahşedilenlerin karşılığında
AHİRETİ KAZANMAK.......

AHİRETİ KAZANMAK
KOLAY MI SANIYORSUNUZ ?

melissa26

Kayıtlı Kullanıcı
Şu kapanmak kelimesinden hiç hoşlanmıyorum. Bir parça bez için din diye sarılanlar bumu din diyesim gelir.
Ama önemlidir duruşunu belirir. Şuna deyin ki duruşu belirlemek Rabbimin emrine uymak. Neyi emrettiyse ona, neyi yasakladıysa ondan uzaklaşmak.
Kapatmak demek müslüman olmak demek değil ,diğerleri nerde? ölçü ne? dini bilgiler nerde? Hani ağızda Allah llafzı?
Bize deme demeyin, gördüklerime göre diyorum. Başını örtüyorlar tamam oldu müslüman !
Bu bir adım gerisi gelecek inşallah, bu adım derki:::Ya Rab senin yoluna geldim, sana döndüm, emrine amadeyim, SENSİN Herşeye layık olan, burda ne çıkıyor bir bilseniz? aslında saygı sana , seni kötülükten kurtaran O, o bez parçasıyla O'nun korumasına giriyorsun, tabiki bilincli bir biçimde anladıysan.

Nurşahh

Kayıtlı Kullanıcı
Melissa26 kardeşim, ne söylemeye çalışıorsun tam olarak çözemedim. Sen baş örtüsüne mi karşısın, başını örtenlere mi? Bizler kendi aramızda kısaca kapanmak dioruz ne var acaba bunda anlamadım (??) Tesettür desek belki ona da gıcık olacaksın ne bilelim. Kapatmak kelimesinde kötü bir niyet arama bence.

Nurşahh

Kayıtlı Kullanıcı
Farklı amaçlar için başını örten bazı kişilerin yanlışını herkes için genelleme yapman çok yanlış. Bu kadar önyargılı olup günaha girme. ASLINDA bu sözlerim sadece sana değil, senin gibi düşünen herkese; ÇÜNKÜ BİLİORUM böyle düşünen çok insan var.Buna benzer çok cümleler duydum ben de bazı ortamlarda. Bugüne kadar başım açık gezdim, ne yazık ki hala öyleyim ; ancak böyle genellemelerden uzak durmaya çalıştım. Herkesin niyetini YÜCE YARATAN bilir.
Mesela ben sadece kendim istediğim için başımı örtmek istiorum, bu konuda bana ısrar eden bir kişi bile yok. Sözlüm, nişanlım vs. de yok. Kuran'dan, hadislerden araştırarak, okuyarak bu istek bende oluştu. Zaten ilkokuldan beri meyilliydim ben. RABBİM dilediği kulunun içine veriyor demekki . O İSTEMEZSE HİÇBİR ŞEY OLMAZ.
Sonra ben demiorum ki, kapanan herkes cennete gider. Sanırım birçok kapanan ve kapanmak isteyen arkadaşım da böyle düşünüyordur. Bizler sadece günahlarımızın bir tanesinden kurtulmak gayesiyle başımızı örtmek istioruz.
VE ve unutmadan: Şu meşhur tabir: Baş örtüsüne bez parçası demek de NE DEMEK? Hiç mi hiç hoşlanmıorum bu tamlamadan. Köşe yazarlarından falan mı duydun yoksa sen de. Zaten bu tanımı kullanmak gaflete düşmüşlüğün ta kendisidir.

yagmurgazi

Kayıtlı Kullanıcı
ben çok istiyorum kapanmayı ama bi türlü gerçekleştiremedim okul okuyorum üniversite malum başörtüsü yasak ve mesleğim gereğide kapanamıyorum arkeoloji okuyorum ben kapanmayı o kadar çok istiyorumki konu açıldığında gözlerim doluyo içim cız ediyo okulu bırakıp dinime rabbime dönmek istiyorum ama yapamıyorum cevaplarınıza ihtiyacım var ne olur bana yardım edin şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim konuyu açtığınız içinde allah razı olsun

canım bende öğretmenlık okuyorum ve senn gıbıydım... ıcım cok cız edıyordu ve kapandım.. içindeki istegi sondurme kapan bence.. yınede sen bılırsın

berat05

Yönetici
Esselamu aleyküm

Esselamu aleyküm

Bu forumdaki bazı mesajlarımız konuyla alakasız olduğundan tarafımdan silinmiştir.İlgili kardeşlerimize duyurulur

berat05

Yönetici
Esselamu aleyküm ve rahmetullahi ve berakatuhu

Esselamu aleyküm ve rahmetullahi ve berakatuhu

Şu kapanmak kelimesinden hiç hoşlanmıyorum. Bir parça bez için din diye sarılanlar bumu din diyesim gelir.
Ama önemlidir duruşunu belirir. Şuna deyin ki duruşu belirlemek Rabbimin emrine uymak. Neyi emrettiyse ona, neyi yasakladıysa ondan uzaklaşmak.
Kapatmak demek müslüman olmak demek değil ,diğerleri nerde? ölçü ne? dini bilgiler nerde? Hani ağızda Allah llafzı?
Bize deme demeyin, gördüklerime göre diyorum. Başını örtüyorlar tamam oldu müslüman !
Bu bir adım gerisi gelecek inşallah, bu adım derki:::Ya Rab senin yoluna geldim, sana döndüm, emrine amadeyim, SENSİN Herşeye layık olan, burda ne çıkıyor bir bilseniz? aslında saygı sana , seni kötülükten kurtaran O, o bez parçasıyla O'nun korumasına giriyorsun, tabiki bilincli bir biçimde anladıysan.

Değerli kardeşlerim

Burda yazılan her mesajı kimlerin okuduğunu düşünebiliyor musunuz?
Çok küçük kardeşlerimizden büyük abla ve abilerimize kadar yaş gurubumuz var..

Böyle bir siteye-foruma girerken , cevap yazmak isterken en azından bir selam vermekle başlamak en güzel örnek lerden biri değilmidir?
Eleştiri ve düşüncelerimizi yazarken okuyucunun yaşı-kültürü-algılamasının nasıl olacağını düşünerek ,en azından gayret göstererek elimizi klavyeye atmalıyız..Vesile olmak için çabalamalıyız...

Kelimelerden hoşlanmayabiliriz...Tesettür-Kapanmak-Çarşafa girmek-Örtünmek-
Ya da islamı yaşanlara ne derler : Sakallı-Yobaz-Çarşaflı-dinci-geri- vs. vs.
Ama amaç öğ ret mek ; doğru yola iletebilmek.
Burda hangi yazıda " boşver ....başına tak örtüyü gitsin" denilmiş...
Dini öğrenmekten,hocalarımızla iletişime geçmekten,vesile olabilmek adına dini bilen kişilerle olmaktan bahseder dururuz..
Kapanırken yanlış kapanan kişileri değil,islamı yaşayarak ,kurallarına uyarak,severek kapanan
kardeşlerimizi örnek alır gösteririz..Diğer kardeşlerimize de dua etmekteyiz.

İnsanların kelime oyunlarını pek önemsediği sanmıyorum..Bu sadece kışkırtır.Önemli olan içimizdekini güzelliğe ulaştırabilmek,nefis ve şeytana fırsat vermemek,elimizden geldiğince "kapanmak" la bitmeyen ,yaşam tarzımızla,kültürümüzle, davranışlarımızla, duruşumuzla örnek bir insan olurken vesileye sebebte olabilmek....bu şekilde yaşamak.

İnsan olarak hatalarımız olabilir,bizler öğrenmeye açık , hevesli , islama aç kişileriz.....
Ama elimizi kullanırken,kalbimizdekileri yazıya yada dile dökerken....daha dikkatli olalım derim...

Vesile olabilmek adına ...

-seleme-

Kayıtlı Kullanıcı
KAPANMAK İSTEYEN TÜM KARDEŞLERİM

Zaman öylesine çabuk geçiyor ki
Siz sorularınıza cevap ararken....
Kapanmak isteğinizi her bir an ertelerken
Zamanın geçtiğini görmüyor musunuz

Eğer nefs ve şeytan olmasaydı insanlar nasıl imtihana tabi tutulacaktı???

İşte bizimde bu dünyada imtihanlarımızdan birisi bu...
Sizler okul,iş,kariyer diye düşünmeye devam ederseniz bir bakmışsınız bu huzursuzlukla yaşamınız devam etmiş gençliğiniz uçup gitmiş..

Bize verilmiş olan görevleri yapmak için ne kadar zaman verilmiş biliyor muyuz?

Ölümün Ne Zaman Geleceğini Biliyor musunuz?

ÖLÜM VARMIŞ diyebilmek için
Musalla Taşınımı Bekleyeceğiz?

ÖLMEDEN ÖNCE
Tüm korkularınızı yenin....
ÖLÜM ZATEN BİR KIYAMET

AHİRETE NASIL HAZIRLANACAĞIZ?

Vicdanınıza bir kulak verin bakalım....
İyice dinleyin...
Kalbiniz A L L A H C.C derken
...hala örtünmeyi bu kadar mı düşünür oldunuz ????

ALLAH'a C.C. tam tevekkülle gidin...
Tam bir teslimiyetle...
Bırakın korkularınızı....
Sadece Bir ADIM ATIN BAKALIM....
Bizi korkularımızla başbaşa bırakacakta
EMİN kılacakta Yalnız Rabbimiz değil mi?

İyice Düşünelim?
Bize bahşedilenlerin karşılığında
AHİRETİ KAZANMAK.......

AHİRETİ KAZANMAK
KOLAY MI SANIYORSUNUZ ?

selamün aleyküm kardeşim bu paylaşımında bu kararımda etkisi var allah razı olsun böyle paylaşımlarınız için ve ben karar verdim okulu bırakıcam dinimiz nasıl emrediyorsa neler gerekiyorsa yapmaya çalışıcam allahın izniyle önce tövbe edicem sonra kapanıcam ve gerisinide getircem inşallah tekrar teşekkürler

yagmurgazi

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm kardeşim bu paylaşımında bu kararımda etkisi var allah razı olsun böyle paylaşımlarınız için ve ben karar verdim okulu bırakıcam dinimiz nasıl emrediyorsa neler gerekiyorsa yapmaya çalışıcam allahın izniyle önce tövbe edicem sonra kapanıcam ve gerisinide getircem inşallah tekrar teşekkürler

selamunaleykum.. okulu bırakmaktan bahsetmıssın.. canım bunu bırdaha dusun.. dını yuregınde yasıyorsun. ancak dunya hayatınlada ılılenmelısın. calısmalısın. ALLAH boyle buyurmadı mı bnım mı yanlısım var. vard-sa duzelt affına sıgınıım. ama okulu bırakma fıkrın yanlıs bence...

melek25

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm hayırlı sabahlar herkese
daha önce de yazmıştım bu topiğe ,o zamandan beri de sessiz takipçisiyim topiğin.
ne güzel ifade ediyorsunuz, hayran oluyorum sizlere. ben de çok istiyorum kapanmayı. herşeyden önce eşim karşı...
biliyorum rabbim emrettikten sonra gerisi boş ve anlamsız ama nefsimi yenemiyorum galiba, ya da çabalamak zor geliyor belki de...
işin kolayını seçmek diye düşünüyorum ,eşimin üzerine suçu atmak kendimi hafifletmek...farkındayım ama bir türlü ilk attığım adımdan sonrasını getiremiyorum..
duanızda beni de unutmayın olur mu?rabbim razı olsun hepinizden...

KatrePare

Kayıtlı Kullanıcı
Değerli kardeşlerim

Burda yazılan her mesajı kimlerin okuduğunu düşünebiliyor musunuz?
Çok küçük kardeşlerimizden büyük abla ve abilerimize kadar yaş gurubumuz var..

Böyle bir siteye-foruma girerken , cevap yazmak isterken en azından bir selam vermekle başlamak en güzel örnek lerden biri değilmidir?
Eleştiri ve düşüncelerimizi yazarken okuyucunun yaşı-kültürü-algılamasının nasıl olacağını düşünerek ,en azından gayret göstererek elimizi klavyeye atmalıyız..Vesile olmak için çabalamalıyız...

Kelimelerden hoşlanmayabiliriz...Tesettür-Kapanmak-Çarşafa girmek-Örtünmek-
Ya da islamı yaşanlara ne derler : Sakallı-Yobaz-Çarşaflı-dinci-geri- vs. vs.
Ama amaç öğ ret mek ; doğru yola iletebilmek.
Burda hangi yazıda " boşver ....başına tak örtüyü gitsin" denilmiş...
Dini öğrenmekten,hocalarımızla iletişime geçmekten,vesile olabilmek adına dini bilen kişilerle olmaktan bahseder dururuz..
Kapanırken yanlış kapanan kişileri değil,islamı yaşayarak ,kurallarına uyarak,severek kapanan
kardeşlerimizi örnek alır gösteririz..Diğer kardeşlerimize de dua etmekteyiz.

İnsanların kelime oyunlarını pek önemsediği sanmıyorum..Bu sadece kışkırtır.Önemli olan içimizdekini güzelliğe ulaştırabilmek,nefis ve şeytana fırsat vermemek,elimizden geldiğince "kapanmak" la bitmeyen ,yaşam tarzımızla,kültürümüzle, davranışlarımızla, duruşumuzla örnek bir insan olurken vesileye sebebte olabilmek....bu şekilde yaşamak.

İnsan olarak hatalarımız olabilir,bizler öğrenmeye açık , hevesli , islama aç kişileriz.....
Ama elimizi kullanırken,kalbimizdekileri yazıya yada dile dökerken....daha dikkatli olalım derim...

Vesile olabilmek adına ...

Selamun aleykum berat ablam.. Yine sana katiliyorum. Melissa kardesimiz bizim niyetlerimiz ayni soz teferruattir. Sen kelimelere takilacaksan bir once bu takintindan kurtul veya ne dedigimizi anladiktan sonra yorum yap. Allaha emanet ol..

KatrePare

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm hayırlı sabahlar herkese
daha önce de yazmıştım bu topiğe ,o zamandan beri de sessiz takipçisiyim topiğin.
ne güzel ifade ediyorsunuz, hayran oluyorum sizlere. ben de çok istiyorum kapanmayı. herşeyden önce eşim karşı...
biliyorum rabbim emrettikten sonra gerisi boş ve anlamsız ama nefsimi yenemiyorum galiba, ya da çabalamak zor geliyor belki de...
işin kolayını seçmek diye düşünüyorum ,eşimin üzerine suçu atmak kendimi hafifletmek...farkındayım ama bir türlü ilk attığım adımdan sonrasını getiremiyorum..
duanızda beni de unutmayın olur mu?rabbim razı olsun hepinizden...

Aleykum selam melek kardesim :)
Hic unutur muyuz?
Senin gibi suskun yuregi imana cilgin bir kardesimiz olduktan sonra..
Bak o avatarindaki BUYUK VE YUCE OLAN RABBIM varya..
-O yuregindekini herkese nasip etmiyor..
Esinizi seviyorsunuz galiba, bu belli..
Ablam deyim o zaman size...
Peygamber Efendimiz'e (s.a.v) biat ugruna analarini, babalarini, ailelerini hice sayan sahabeleri tek tek soylemek imkansiz. Cunku hepsinin cilesi davalariyla alinlarina muhurlu... Size bu yolda engel olabilecek kisiyi ya yoldan kaldirin yada onu o yola siz getirin.
Yuva yikmak hos olmaz, eger yapabileceksen o yola onu davet edin.
Rabbimden hidayetini, gonlunu isteyin..
Ben d dua edecegim.
Allah yardimciniz olsun.

Selam ve dualarimla..

-seleme-

Kayıtlı Kullanıcı
selamunaleykum.. okulu bırakmaktan bahsetmıssın.. canım bunu bırdaha dusun.. dını yuregınde yasıyorsun. ancak dunya hayatınlada ılılenmelısın. calısmalısın. ALLAH boyle buyurmadı mı bnım mı yanlısım var. vard-sa duzelt affına sıgınıım. ama okulu bırakma fıkrın yanlıs bence...
dogru soluosun kardsım ama şöyle bısı war kadınların dındekı gorevlerı bellı bıze dunya hayatı derken okul dıye belırtmıo ılım ogrencez tabı ama bu okulda tek olmaz wala ablacım ben gunlerce haftalarca aylarca dusundum ama bı sonuca waramadım su an bıle dusunuyorum we en sonunda buraya baktım yorumlarını gordum allah razı olsun soledklerın ıcın ama benım meslegm ogretmenlık degl kı arkeolog bu ıste kapanmak dahada zor okullarda da basortusu yasak olunca bende bırakmayı dusundum we hala bı karar weremıyorum

P

pınar.pınar

Sa kaç gündur okuyorum forumdaki yazıları ben de içimden geçenleri yazmak istedim ben de dün kapandım cuma günü 2 gün oldu aylardır kapanmak düşüncesi vardi aklımda ama bi türlü kapanamiyodum erteliyordum hep şeytan ve nefis zaten baş düşman ama sonunda oldu şu an kendim bile inanamıyorum biliyo musunuz Allah ım kapandım diyorum cuma günü ilk defa dışarı çıktım kapalı olarak arkadaşlarımla.onlarda bu konuda destekçım oldular hep Allah onlardan da razı olsun. Yavaştan almaya başlamıştım etek eşarp, dün de aldım..dün de dersaneye gittim bu arada üniversite son sınıf öğrencisiyim, çok heyecanlıydım acaba ne dicek arkadaşlarım diye herkes çok şaşırdı ama genel itibariyle olumlu şeyler söylediler. Normalde süsüne fazla düşkün bi insandim saçlarıma çok özen gösterir makyajsız dışarı çıkmazdim kapanmak fikri o yüzden başta nefsıme çok ağır geldi saçlarımi nasıl kapatcam falan diyodum ama Allah ın rızasını kazanmak var pınar dahası var mı dedim ve kendimi alıştırmaya başladım hergün eve geliyor eşarp deniyodum hatta ev arkadaşlarım belki de bıkmıstır benden hergün hergün:)ama böyle böyle alıştırdım kendimi ve bi tarih belirledim kendime o gün kapancam diye 1şubatti ama ben o tarihe kadar beklemek istemedim çünkü hergün düşünmekten yorgun düşüyodum ve kararsızlık yaşıyodum sabah kalkıyorum kapanicam akşam yatıyorum yapamıcam kararsızlık kadar kötü bişi yok arkadaşlar iice düşündüm Rabbim senin rızan için dedim ve kapandım.üniversiteye başlamadan önce namaza başlamıştım elhamdülillah şimdi de dikkat ediyorum namazlarıma başörtüm eksikti onu da nasip etti Rabbim.. Çok konuştum arkadaşlar öyle heyecanlıyımki içimi dökmek istedim, pazartesi de okula gidince ne olucak merak ediyorum arkadaşlarım çok şaşıracak bundan eminim. Biraz tedirginlik var içimde şeytan vesvese vermiyor değil ama aşıcam Allah in izniyle sizler de dua edin olur mu bana. Başlarda normaldir demi böyle hissetmek? Desteğinizi bekliyorum Allah a emanet olun..

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt