Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlar haydi buyrun... (5 Kullanıcı)

KatrePare

Kayıtlı Kullanıcı
yanlış giyinenleri uyarsanız iyi olur bazıları altında başka birşey arayabilir o yüzden ayeti gösterip sonra anlatın konuyu açmadan önce ayeti okutun şu ayetten n anlıyorsun diye daha etkili olabilir

Cok dogru bir yol.. Nur Suresi 31. ayet :) Ayrica mumin erkeklere emredileni de soyle ki, birseyleri anlayabilsin..
Bununla ilgili bir suru hadiste var ve Peygamber'in ornek hareketi de..
Mesela Akabe biatlarina, erkeklerle el ele biat ederken, kadinlarla yalnizca sozle soz istemistir. Kendisine bunun nedenini soran kadina da
-Ben yabanci bir kadinin elini tumam. " demis.

Allah razi olsun..

KatrePare

Kayıtlı Kullanıcı
İslami örtünme usulunü başörtüsüne indirgemeyelim.Kur'an, örtünme hususunu sadece baş olarak sınırlamamış, bütün bedenin belli olmayacak derecede örtünmesi emrini vermiştir.Üstü forma altını sorma usulu giyinmek bir müslüman hanımefendiye asla yakışmaz.Örtüyü sadece başta yoğunlaştırmak diğer hatların örtünmesinde gerekli hassasiyet gösterilmemesine neden oluyor.Daha sonra başını kapatan tesettüre büründüğü zehabına kapılıyor.Bütün müslüman hanımefendiler gereği gibi kapanmalıdır
Her emir gibi tesettürde Allah'u tealanın emridir.Tesettüre uymadığımızda kime asi geldiğimizi iyi idrak etmeliyiz.
Yeri göğü ve arasındakileri yaratan, herşeyin ilmi kendinde olan, zerrenin hesabının soracağı ve kimseye haksızlık yapılmayacağı bir günün Maliki olan Allah'a isyan edildiğinin bilincinde olalım.
Selam hidayete tabi olanların üzerine olsun

Amin.. Soz itibariyle 'basortusu" yerine hakikaten "tesettur" desek, hem daha dogru, hem de daha anlamli olur :)

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Sizi tesettüre bürünmeye davet ediyoruz!

Sizi tepeden tırnağa güzelce kapanmaya çağırıyoruz!

Vücut hatlarınızı belli etmeyecek bir şekilde giyinmeye,

Başörtülerinizi omuzlarınızın üzerine salıvermeye çağırıyoruz..

Çünkü ALLAH Teala böyle istiyor!

Sizi ta başlangıçta edep ve haya duygularıyla donatan,bu yüce duyguları fıtratınıza yerleştiren ALLAH istiyor..

Fıtratınıza yerleştirdiği hazinenin görkeminden haberdar olmanızı,o muhteşem hazineye sahip çıkmanızı istiyor!
Biliyor musunuz?Hz.Meryem sonradan kazandıklarıyla değil,sırf bu mevcud hazineyi koruduğundan dolayı bütün alemlere seçkin kılındı..

Sizleri utanma ve terbiye duygusuyla süsleyerek yeryüzüne gönderen ALLAH Azimüşşan şimdi sizden onları ortaya çıkarmanızı istiyor..
ALLAH örtünmemizi bizden ta ilk günden itibaren yeryüzüne ilk ayak basar basmaz istemiştir.Bunun böyle bilinmesini istiyoruz ve bu meselenin özellikle İslamda örtünme diye ele alınmaması gerektiğine inanıyoruz.Çünkü örtünme Muhammed as. ile başlamamış ALLAH Teala ilk günden itibaren örtünmeyi hayalı ve edepli olmayı emretmiş,daha sonra toplumlar ne zaman ki bu çizgiden ayrılmaya başlamış,gönderdiği rasullerle bu çağrıyı yenilenmiştir.

Bugün bizle beraber tüm dünya bilmektedir ki başlangıcından itibaren günümüze kadar müslüman bayanlar örtünmekle yükümlüdür.Bütün İslam mezhepleri şu konuda ittifak etmişlerdir:Müslüman kadının ellerinin ve yüzlerinin dışında kalan yerlerini yabancı erkeklere göstermeleri haramdır,vücut hatlarını belli edecek şekilde giyinmeleri haramdır,tenlerini gösterecek derecede ince giyinmeleri haramdır,giyim kuşamda kafirlere benzemeleri haramdır.

Bu konuyu bunu dışında başka bir şekilde anlamaktan hele pazarlık masasına yatırmaktan tartışmaktan ALLAH'a sığınırız.

Kadının güzelce örtünmesi ALLAH'ın yeryüzündeki çizgilerinden bir çizgi,işaretlerinden bir işaret,şiarlarından bir şiardır! Herşeyden önce yerine getirilmekte olan bu emir buna şahit olanlara derhal o emri vereni hatırlatır..Yine örtülü bir bayan hayvani şeytani ve nefsani çağrışım yapacak bütün görünümünü geri plana atmış olacağından,şeytani atmosferin yerini Rahmani bir atmosfer kaplayacaktır.

Rabbimiz Bizim İyiliğimizi İstiyor!

Sizin tesettüre bürünmenizde ALLAH Teala'nın bir çıkarı var mıdır?İyi biliniz ki şu anda yeryüzünde yaşayan milyarlarca bayan,istisnasız hepsi örtünse her biri birer insanlık abidesi olsa,birer Meryem olsa,Asiye olsa,Hatice olsa,Fatıma olsa milyarlarca bayan edep ve hayada birbirleriyle yarışa girseler..ALLAH yine aynı ALLAHtır.Onun büyüklüğüne yüceliğine en ufak katkıda bulunmuş olmazlar.Ve yine yeryüzünde ne kadar bayan varsa hepsi edepsizlik,fuhşiyat ve kötülük yarışına girseler akla hayale gelmeyecek ahlaksızlıkları yapsalar..ALLAH Azmüşşanın şanına en ufak bir zarar gelemez.Eğer ALLAH Teala bizim örtünmemizi istiyorsa,işin ahiret yönü bir tarafa tamamen bizim menfaatimiz,bizim iyiliğimiz,dünyevi mutluluk ve huzurumuz için istemektedir.

Hem ALLAH değil midir insanlardan bir şey istemeye emretmeye en çok hak sahibi olan..Onları yaratan,yaşatan değil midir?Şu hususu aklınızdan hiç çıkarmayınız ki,ALLAH'a kulluktan kaçınanlar,kesinlikle şu anda birilerinin bir yerlerin kuludurlar!Varsın onlar özgür olduklarını,özgürce yaşadıklarını,özgürce bir tercihte bulunduklarını zannederek kendi kendilerini avutsunlar! İyice düşündüklerinde göreceklerdir ki örtüsüz olarak sürdürdükleri bu yaşantıyla birilerinin çağrısına uymaktadırlar,birilerini memnun etmektedirler.Bu birileri onların nefisleridir,şeytani duygularıdır,içinde yaşadığı toplumdur,modadır,başkalarının beğenisidir,başkalarının dışlama korkusudur,bir takım güç odaklarıdır,paradır,diplomadır,iştir,makamdır..

''Seçilin ayrılın şöyle ey mücrimler!Ey Ademoğulları!Size şeytana kulluk etmeyin,çünkü o apaçık düşmanınızdır.Bana kulluk edin.Dosdoğru yol budur,diye and vermedim mi?''

Şeytana ibadet etmek nitelemesi gerçekten çok acı bir niteleme.Birilerine ağır gelebilir kabullenmeyebilirler.Fakat şeytanın çağrısına uyup hayatını ona göre şekillendirenleri ALLAH böyle niteliyor.

Evet anlamak isteyen için bir konu ancak bu kadar berrak olur hak ve batıl birbirinden ancak bu kadar ayrılır.Örtünmenin ALLAH'ın emri olduğu,hem de ilk ve çok önemli emri olduğunu,örtüsüzlüğün de şeytanın bir emri ve çağrısı olduğu konusunda acaba bir tereddüdünüz var mı?

nisan21

Kayıtlı Kullanıcı
Hayırlı akşamlar arkadaşlar nasılsınız uzun bir aradan sonra yine burdayım ve mutluyum :) ALLAH'ın rahmeti bereketi hepinizin üzerine olsun...

KatrePare

Kayıtlı Kullanıcı
Hayırlı akşamlar arkadaşlar nasılsınız uzun bir aradan sonra yine burdayım ve mutluyum :) ALLAH'ın rahmeti bereketi hepinizin üzerine olsun...

Iyiyiz Allah'a sukur ablacim.. Hos geldin, iyi ki geldin, belli ki kendini ozlettin :)

Sen Nasilsin ?

nisan21

Kayıtlı Kullanıcı
Iyiyiz Allah'a sukur ablacim.. Hos geldin, iyi ki geldin, belli ki kendini ozlettin :)

Sen Nasilsin ?
İyiyim hamdolsun, hoşbuldum:) sen maşallah 15 yaşındasın ve böyle bir dini sayfadasın ne mutlu sana ve ailene :) ALLAH her zaman yolunu açık etsin :)

KatrePare

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razi olsun abla:)
Eee gencler buyuk bir rol oynamistir zamaninda, tevhidde. Biz de onlarin yolundan insallah.

KatrePare

Kayıtlı Kullanıcı
Rabbim senin gibi gençlerin sayısını arttırsın inşallah

Ne kadar guzel bir sey bana bu soyledigin ablacim, ne bileyim yani benim icin cok degerli oldu, gozlerim dolu dolu oldu. Allah razi olsun. Birde annemden 2 yas buyuk biri, yani anneme yakin bir insandan bunu duyunca.. Allah razi olsun senden de.. :)

~Leyfunnur~

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamu aleykum,
hayirli geceler kardeslerim, bende ayni sekilde uzun zamandir girmedim siteye, ben kapanali 3 yil olacak Allah'in izniyle, ortunmenin onemini biliyordum dinimizde fakat bir turlu kapanamiyordum ama Allah'in izniyle ve buradaki arkadaslarin cesaretiyle (ozellikle Burcu abla, Allah hepsinden razi olsun) aralik 2008 de kapandim çok sukur.
Rabbim herkese nasip etsin
Allah c.c. yardimciniz olsun, dogru yoldan ayirmasin, hayirli geceler

KatrePare

Kayıtlı Kullanıcı
amin ablacim insallah.. Ne guzel ve ne mutlu ki vesilen olan bu yerdesin tekrar.. :) Ben de kapanali dort ay oldu ve hakikaten ibretlik bir sekilyasadim ve gordum.. Onceki bakabilirsin ne yasadigima.. Allah bizi tesetturlermizden ayirmasin. Amin..

hudavendigar

Kayıtlı Kullanıcı
Kendisini Allah'a adayan bir mümine kadın asla tesettürsüz gezmez.Karşı çıkanlara da taviz vermez.

Ey mümine hanımlar!. Allah rızası için direnin!. Gerçek tesettürden vazgeçmeyin.(Af edersiniz)Sakın ola ki üstü tophane altı şişhane gibi giyinenlerden olmayın.Bunlar ancak kendilerini aldatırlar.Oysa Allah, böyle tesettüre asla razı değildir.Modayı kendisine yakıştıranlara da benzemeyin.Zira onlar büyük bir gaflet ve delalet içinde yüzdüklerinin farkında değillerdir.

Allah rızası için söyleyin bunun neresi kapalıdır..Üstü tophane altı şişhane dediklerimizden numunesi budur kardeşlerim.

İşte bu hanımda modayı takip edenlerdendir.Bu da tesettür sayılmaz.Çünkü bu şekilde şık ve süslü giyinmek erkeklerin daha çok dkkatini çekmektedir.

Bunların giyimide gerçek tesettüre uygun değildir.Zira bu şekilde giyinmede şımarıklık ve laubalilik vardır.

Evet, aslında gerçek tesettür çarşaftır.Lakin bu, kadınların nefsine ağır gelmektedir.Çarşaf giymek istemeyen hanımlara tavsiyemiz; ince belli olmayan geniş olan pardesülü giyimleri tercih etmelidir.Bir de göğüslerinin üstüne gelecek derecede türban veya başörtüsünü takınmalıdırlar vesselam...

nisan21

Kayıtlı Kullanıcı
Ne kadar guzel bir sey bana bu soyledigin ablacim, ne bileyim yani benim icin cok degerli oldu, gozlerim dolu dolu oldu. Allah razi olsun. Birde annemden 2 yas buyuk biri, yani anneme yakin bir insandan bunu duyunca.. Allah razi olsun senden de.. :)
Canım benim benimde 9 yaşında bir kızım var inşallah o da senin gibi bilinçli olarak kapanır ve ona uygun yaşar bende eskiden açıktım yaklaşık 3 yıl olacak kapanalı ve sizin gibi gençleri gördükçe çevremde çok mutlu oluyorum küçük yaşta nefislerine aldırmadan kapanıyorlar ALLAH daim etsin böyle gençlerimizi :))

KatrePare

Kayıtlı Kullanıcı
Canım benim benimde 9 yaşında bir kızım var inşallah o da senin gibi bilinçli olarak kapanır ve ona uygun yaşar bende eskiden açıktım yaklaşık 3 yıl olacak kapanalı ve sizin gibi gençleri gördükçe çevremde çok mutlu oluyorum küçük yaşta nefislerine aldırmadan kapanıyorlar ALLAH daim etsin böyle gençlerimizi :))

Amin ablacim.. Insallah sevgili Kardesimde kapanir kendi istegiyle senin egitimin ve verdigin terbiyeyle..

ceylantur

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm ablacığım, seni gördüğüme çok sevindim, internete tekrar kavuştun demek?

Allah'a (Celle Celalühu) emanet ol inşAllah

ceylantur

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm değerli kardeşim, yeniden eski kardeşlerimizi görmek ne kadar güzel, hoşgeldin. Ben de uzun zaman yoktum.
Allah'a (Celle Celalühu) emanet ol inşAllah

Esselamu aleykum,
hayirli geceler kardeslerim, bende ayni sekilde uzun zamandir girmedim siteye, ben kapanali 3 yil olacak Allah'in izniyle, ortunmenin onemini biliyordum dinimizde fakat bir turlu kapanamiyordum ama Allah'in izniyle ve buradaki arkadaslarin cesaretiyle (ozellikle Burcu abla, Allah hepsinden razi olsun) aralik 2008 de kapandim çok sukur.
Rabbim herkese nasip etsin
Allah c.c. yardimciniz olsun, dogru yoldan ayirmasin, hayirli geceler

ceylantur

Kayıtlı Kullanıcı
değerli ŞEB-İ ARUS kardeşimizin yazısı, yeniden hatırlamak amacıyla,

değerli ŞEB-İ ARUS kardeşimizin yazısı, yeniden hatırlamak amacıyla,

güncelleme

Bu dava kim için?

Bu dava ne için?

Bu dava nereye kadar?

ALLAH C.C RIZASI İÇİN,SENİN İÇİN BENİM İÇİN,ÖLENE KADAR HEP BİRLİKTE ...

UYANDA MÜSLÜMAN ZERRE-İ AKLINI KULLAN.

KAPANMAK FARZDIR ALLAH CELLE CELALÜH'ÜN EMRİDİR. NAMAZ GİBİ ORUÇ GİBİ ZEKAT GİBİ....

VE HALA BEKLİYORSAN BİLE BİLE,O ZAMAN TARTIYI ÇIKARTMA VAKTİDİR.

HADİ ŞİMDİ NEFSİNİ TART...GEÇMİŞ GÜNLERİNİ Bİ DÜŞÜN???

GELECEK???? GARANTİSİ YOK ŞİMDİ NEFESİN TÜKENEBİLİR,KALBİM DURABİLİR O MUKKADES BEDENİN GÖREVİNİ YERİNE GETİRMEDEN TOPRAK OLABİLİR...

KARAR SENİN....

DÜŞÜN...

ceylantur

Kayıtlı Kullanıcı
değerli Su-Eda kardeşimizin yazısı, yeniden hatırlamak amacıyla,

değerli Su-Eda kardeşimizin yazısı, yeniden hatırlamak amacıyla,

güncelleme

Bakmayın yüzümün karalığına;
Biraz Bilalden biraz Ömerdendir.
Biraz toprağımın renginden;
Ve belkide günahımın eseridir.
Örtüm Fatmadan, Sümeyyeden emanettir.
Ağlasada öz yurdumda örtüm;
O benimdir sancağım;iffetimdir.
Horgörmeyin sadakatim aslımın gereğidir.
Bir mekanda hala okunuyorsa ezanlar,
Bilaller ölmemiş dirilmiştir.
İnilti sesleri geliyorsa ukbadan;
Musabların tevbesinin sesidir.
Doymuyorsa artık gönüller;
Peygambere özlemin ifadesidir.
Alna varılan secdeler gerekir....

alıntıdır..
Rabbimizin izniyle emanetimize sahip çıkalım
Rabbim bütün kardeşlerimize Tesettür nuruyla nurlanmalarını
Cümlemize emanet olan tesetürü/müzü hakkıyla taşımamızı nasip etsin
inşallah

ceylantur

Kayıtlı Kullanıcı
güncelleme

Kendini ALLAH'a Celle Celalühu teslim etmekten gayri ne var önemli olan ?

av3xbam0ys1.jpg

Tesettürlüyüm çünkü;
değerliyim!!
Tesettürlüyüm çünkü;
Allah'a Celle Celalühu itaat ediyorum!!
Tesettürlüyüm çünkü;
Allah'a Celle Celalühu teslim oldum!!
BENİM/BİZİM DAVAM/IZ BEŞERİ DEĞİLKİ ÜMİDİM/İZ KIRILGAN OLSUN

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt