Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlar haydi buyrun... (6 Kullanıcı)

bayanseyma

Kayıtlı Kullanıcı
Butun bu "karmakarisiklik" diye ifade ettigin seyler, seytanin sana vesveleri ve cevrendeki bazi insanlarin sana ahirette isine yaramayacak seyler soylemesinden kaynaklaniyor..
Cikmaz yol dedigin seyi bile ALLAH yaratiyor, ALLAH hissetme ozelligini sana veriyorken NEDEN ?
Lutfen kardesim, bu kadar citkiriildimlastirmayin imaninizi, direncinizi..

ALLAH RIZASI daha onemli bunu dusun..
Bekliyorum..:)

bende bekliyorum inş. bir gün bunu başarabilirim .......

gülkoksam

Kayıtlı Kullanıcı
merhaba kızlr kapanan varmı bakalım benim 7 ay oldu kapanalı .çok güzel herşeyyyy

gülkoksam

Kayıtlı Kullanıcı
çok teşekkür ederim yazın için

çok karmaşık bir süreç içersindeyim ...

çıkmaz bir sokaktayım adeta

bir yolu bulsam çıkıcak bulmasam orda sıkışıp kalıcam sanki

allah yardımcım olsun ben ve benim gibi tüm müslümanların...

canım bende şeytanı yeneli 7 ay oldu
herşey okadar güzelki şuanda
kapanmak çok başka bişey yaa
çok büyütme kafanda
bir kere kapan gerisi gelecek gerçekten zaman kaybı bu bekleyiş
bende senin gibi çok bekledim şimdi düşünüyorumda çok saçmaydı o bekleyiş ne gerek vardı ki beklemeye al eşarbı bağla bukadar basit yaa zaman geçiyor dünya dönüyor kıyamet yaklaşıyor canım hatırlatayım.hiç boşuna bekleme hemen yarın git en güzellerinden bir eşarp birde bone al ...bukadar basit işte...unutma zaman geçiyor

KatrePare

Kayıtlı Kullanıcı
çok büyütme kafanda
bende senin gibi çok bekledim şimdi düşünüyorumda çok saçmaydı o bekleyiş ne gerek vardı ki beklemeye al eşarbı bağla bukadar basit yaa zaman geçiyor dünya dönüyor kıyamet yaklaşıyor canım hatırlatayım.hiç boşuna bekleme hemen yarın git en güzellerinden bir eşarp birde bone al ...bukadar basit işte...unutma zaman geçiyor

Guzel dedin de canim kardesim (:) "Basit" demen pek olmamis sanki..
Hem nice kapali kizlar goruyoruz.. tovbe tovbe.. simdi soylemek istemiyorum ama hakikaten durumlari vahim..
Ortunmekten kasit, kendini haram erkeklere karsi sakinmaktir..
Dikkat cekici renk, sekil vb. seylerden olabildigince uzak durmalisin..
Acikken giydigin yari kapali giysilerinin ustune bas ortusu takip gezersen, bu da en az kapanmamak kadar acidir..
Inaniyorum ve biliyorum ki insaAllah bunu boyle biliyor ve yapiyorsun..
Peygamberimizin "giyimli fakat ciplak" diye tasvir ettiklerinden olmayalim..
Rabbim oldurmasin..

Ben de 1 Agustosta Ramazan'in ilk gununde kapandim, hatta buraya da yazdim, eski sayfalarda gorebilirsin..

Allahim (c.c.) kabul eder insaAllah..

Selam ve dua ile..

gülkoksam

Kayıtlı Kullanıcı
Guzel dedin de canim kardesim (:) "Basit" demen pek olmamis sanki..
Hem nice kapali kizlar goruyoruz.. tovbe tovbe.. simdi soylemek istemiyorum ama hakikaten durumlari vahim..
Ortunmekten kasit, kendini haram erkeklere karsi sakinmaktir..
Dikkat cekici renk, sekil vb. seylerden olabildigince uzak durmalisin..
Acikken giydigin yari kapali giysilerinin ustune bas ortusu takip gezersen, bu da en az kapanmamak kadar acidir..
Inaniyorum ve biliyorum ki insaAllah bunu boyle biliyor ve yapiyorsun..
Peygamberimizin "giyimli fakat ciplak" diye tasvir ettiklerinden olmayalim..
Rabbim oldurmasin..

Ben de 1 Agustosta Ramazan'in ilk gununde kapandim, hatta buraya da yazdim, eski sayfalarda gorebilirsin..

Allahim (c.c.) kabul eder insaAllah..

Selam ve dua ile..

yok canım kardeşim benim basitten kastım şuydu; arkadaşın sıkıntısını çok iyi anlıyorum aynı şeyleri yaşadım kapanmak isteyipte kapanamamak çok kötü bişey...aylarca düşündüm ve biranda kapalı buldum kendimi bukadar basitti işte bukadar bunaltmaya gerek yok anlamında dedim..çünkü bende bu sitede bu yazdığım tarzdaki yazıları okuyarak cesaretlendim...maksat cesarete getirmek...çünkü u konuda en büyük nefis cesaretti bende..islami şartlara göre kapanmak tabikide bambaşka..bunu herkez aytelerden okyup anlamalı zaten:)

ÖZLEMATEŞ

Kayıtlı Kullanıcı
Mrb arkadaşlar ben şuan 28 yaşındayım ve ben 13 ve 14 yaşında kapalıydım. Liseye kayıt yaptırmaya giderken babam ya okulu ya örtüyü tercih etmemi istedi.okul benim herşeyimdi okulu tercih ettim çünkü annem hep okumamı kimseye muhtaç olmadan yaşamamı istedi kendisini babası okula göndermediği için çok çekmiş halada çekmeye devam ediyor. şu hayatta sadece annem için okuyorum kendim için değil şuan hem çalışıyorum hem okuyorum halime şükrediyorum ......
Ama örtüm elimden alınınca kendimi çıplak hissettim sanki ruhumu benden alındı yıllardır kendimi toparlayamadım şuan sorarsanız hala örtünmeyi o kadar çok istiyorum ki artık rüyalarıma giriyor ama malesef babam evlatlıktan reddedeceğini eve ayak bastırmayacağını söylüyor. Hamd olsun babam muhtaç değilim ama annemi her hafta görmedende yapamıyorum... Emin olduğum tek şey kapandığum zaman herşey yoluna girecek biliyorum içime doğuyor ama bu cesareti kendimde bulamoyorum allerim bağlı sanki
bu konuda bana yazarsanız sevinirim
a.e.o.

KatrePare

Kayıtlı Kullanıcı
yok canım kardeşim benim basitten kastım şuydu; arkadaşın sıkıntısını çok iyi anlıyorum aynı şeyleri yaşadım kapanmak isteyipte kapanamamak çok kötü bişey...aylarca düşündüm ve biranda kapalı buldum kendimi bukadar basitti işte bukadar bunaltmaya gerek yok anlamında dedim..çünkü bende bu sitede bu yazdığım tarzdaki yazıları okuyarak cesaretlendim...maksat cesarete getirmek...çünkü u konuda en büyük nefis cesaretti bende..islami şartlara göre kapanmak tabikide bambaşka..bunu herkez aytelerden okyup anlamalı zaten:)

Niyetlerimiz bir kardesim:)

KatrePare

Kayıtlı Kullanıcı
Mrb arkadaşlar ben şuan 28 yaşındayım ve ben 13 ve 14 yaşında kapalıydım. Liseye kayıt yaptırmaya giderken babam ya okulu ya örtüyü tercih etmemi istedi.okul benim herşeyimdi okulu tercih ettim çünkü annem hep okumamı kimseye muhtaç olmadan yaşamamı istedi kendisini babası okula göndermediği için çok çekmiş halada çekmeye devam ediyor. şu hayatta sadece annem için okuyorum kendim için değil şuan hem çalışıyorum hem okuyorum halime şükrediyorum ......
Ama örtüm elimden alınınca kendimi çıplak hissettim sanki ruhumu benden alındı yıllardır kendimi toparlayamadım şuan sorarsanız hala örtünmeyi o kadar çok istiyorum ki artık rüyalarıma giriyor ama malesef babam evlatlıktan reddedeceğini eve ayak bastırmayacağını söylüyor. Hamd olsun babam muhtaç değilim ama annemi her hafta görmedende yapamıyorum... Emin olduğum tek şey kapandığum zaman herşey yoluna girecek biliyorum içime doğuyor ama bu cesareti kendimde bulamoyorum allerim bağlı sanki
bu konuda bana yazarsanız sevinirim
a.e.o.

Hosgeldin abla :) Oncelikle sana sunu belirteyim ki, hakikaten zor durumdasin. Allah yardimcin olsun, ben de duacin olacagim insaAllah.. Bana da o yaslarda ( ki iki sene oncesinden bahsediyorum ) babam deseydi ki "Okul mu? Tesettur mu?"
O zamanki bilincsizlik, toylukla "okul" derdim. Ama suan 15 yasindayim ve babam bana bunu sorsa "TESETTUR" derim.. Ama boyle bir seyin olma ihtimali dusuk gibi.. Yani senin, o zamanki dusuncene bakarsak, imani dolduran ama annesine kiyamayan bir insandin.. Tipki benim gibi :) Annelerimizin soyledigi seyler ikimizin de ayni ve maalesef cektikleri de...

Peki ya simdi ? diyorsun degil mi?

28 yasindasin, kendi ayaklarin uzerinde duruyorsun. Anneni de gormeden yapamiyorsun.. Aslinda dusununce dunya icin 50 50 durum.. Annenin cektigi seyleri, artik sen cekmeyeceksin Allah'in izniyle.. Cunku hamd olsun ki calisiyorsun, muhtac degilsin.
Babanin evlaliktan red olayina gelince...
Peygamber Efendimiz (s.a.v) doneminde, hele ki tevhidin ilk yillarindaki cile, hep SAHABELERIN ANNELERI VE BABALARININ da katkisiyla olmustur. Hatta Talha bin Ubeydullah (r.a) eger "O" dine girersen hic bir sey yemeyecegim demis, imanin zirvesi oglu da "40 CANIN OLSA HEPSINI TEKER TEKER VERSEN BEN BU DINDEN YINE DE DONMEM ! " demistir..
Daha kimler demedi ki ? Ebu Uhayha'dan eziyen goren Abdurrahman (r.a.), Mus'ab bin Umeyr...

Bunlari dusununce, senin de ne yapman gerektigini biliyor olman lazim..
Evet, dinimizde anne-baba hakki cok degerlidir. Ama bu baba, seni dininden koparmaya calisiyor, bunu gorebiliyorsun sanirim. Seni reddederse de, sen O'na ait degil,tesetturuyle ISLAMA ait bir insan olursun..
Bir de boyle dusun..

Annen..
Onunla bu dunyada ayri dussen, ozlem ceksen bile AHIRETTE ayri dusmessin. "Mumin kullarina Allah'in hediyesidir cile " derim hep..:)

INSAALAH GUZEL HABERLERLE GEL DE SENINLE BURDA DIGER ARKADASLARIMZA COZUM URETELIM !

Unutma, anne-baba "Dogru yola iten iki arac" olmadikca, Allah katinda ..... soylemeye dilim varmaz, sen anla..

Esselamu aleykum..

cihansenlik

Kayıtlı Kullanıcı
Yapmayın arkadaşlar

Yapmayın arkadaşlar

kapanma konusunda kimi gösteriş peşinde kimileride bahaneleri sıralıyor, İnsanoğlu nankördür bir dağ altın versen ikincisini ister diyor Allah (c.c.), ne kadar doğru bir Kelam hemen anaya babaya suç atmışlar yorumlarda bir sürü bahane sıralamışlar eğer kapanacaksan bütün kalbinle Allah'a yönelerek kapan sürekli Allah dilinden düşmesin amma başka amaçlar için kapanıyorsanız Vay hallerinize sizleri uyarıyorum Allah (c.c. )'dan Korkun o sizden hiç bir ücret istemiyor Allah'a itaat edin Kadınlar hakkında kapanmak yada açık olmak ile ilgili bir kaç ayetten örnekler var araştırın açın okuyun, yanlış bilgiler vererek Allah'a ortak koşmayın şirke batıp Şeytanın oyununa gelmeyin, Kadınlara ve erkeklere şunları söylüyorum İffetli, Edepli, Namuslu ve Ahlaklı olun, Ahlakın en güzeli İslamdır, Namazınızı kılın zekatınızı verin harama bakmayın zina yapmayın, kul hakkına girmeyin ve Yalan yere yeminler etmeyin. Rabbim İçinizdekini de dışınızdakinide çok iyi bilir.

Nazar57

Kayıtlı Kullanıcı
Maşallah yeni kapananlar var.. Allahım artırsın inşallah..
Bende kapanalı 2 sene oldu .. Rabbime hamdolsun ,hiç pişman olmadım .. başörtümle güzel bir yoldaşlık kurduk ,darısı düşünen ve faaliyete geciremeyen kardeşlerimizin başına:)

KatrePare

Kayıtlı Kullanıcı
Maşallah yeni kapananlar var.. Allahım artırsın inşallah..
Bende kapanalı 2 sene oldu .. Rabbime hamdolsun ,hiç pişman olmadım .. başörtümle güzel bir yoldaşlık kurduk ,darısı düşünen ve faaliyete geciremeyen kardeşlerimizin başına:)

Amin insaAllah..:) Ve tabii ki de masaAllah..:)

bayanseyma

Kayıtlı Kullanıcı
çok büyütme kafanda

nekadar güzel yaa...

çok düşünüyorum ama nedense yapamıyorum birtürlü ki ailem bile bana destekken bu konuda hep birşeyler engel ya yapamassam gibii.

biliyorum ki bu şeytaın bana vesveseleri ama lmuyor bir türlü öyle bir anım gelseki bende senin gibi hemencik kapanabilsem :(

yagmurgazi

Kayıtlı Kullanıcı
merhaba... ben de kapanmak için çabalıyorum. ailem cok karısmadı sadece süreci uzatıyorlar benim için.erkek arkadasım hafız.. evlenmeyi düşünüyoruz. daha uzun bi yol var önümüzde.. bi yanda oda ıstıyor kapanmamı. namaz kılarken kapanmayı cok ıstıyorum dogrunun o oldugunu bılıyorum. ama dısarda gezdıgımde bazen yok nasıl kapanacam desemde. evde esarbı bagladıgımda.. cıkarmamalıyım dıyorum .. bı de aılem bu kararıma ısınsa.. ALLAH ın ıznı ıle ılk hatıme basladıgımda kapanacagım ıns...

cemcemil

Kayıtlı Kullanıcı
merhaba... ben de kapanmak için çabalıyorum. ailem cok karısmadı sadece süreci uzatıyorlar benim için.erkek arkadasım hafız.. evlenmeyi düşünüyoruz. daha uzun bi yol var önümüzde.. bi yanda oda ıstıyor kapanmamı. namaz kılarken kapanmayı cok ıstıyorum dogrunun o oldugunu bılıyorum. ama dısarda gezdıgımde bazen yok nasıl kapanacam desemde. evde esarbı bagladıgımda.. cıkarmamalıyım dıyorum .. bı de aılem bu kararıma ısınsa.. ALLAH ın ıznı ıle ılk hatıme basladıgımda kapanacagım ıns...
Ailenize kuranın türkçe mealinden evdekinden olur netten olur tesettür ile ilgili olan kısmı okuyun o zaman bahaneleri varsada kalmaması lazım.ayrıca kapanmayı bazıları yalnız kafayı kapatmak sanıyor öyle bir yanılgıya düşmeyin tam öğrenin hafız yakınınızda varmış ztn şanslısınız bu konuda

yagmurgazi

Kayıtlı Kullanıcı
Ailenize kuranın türkçe mealinden evdekinden olur netten olur tesettür ile ilgili olan kısmı okuyun o zaman bahaneleri varsada kalmaması lazım.ayrıca kapanmayı bazıları yalnız kafayı kapatmak sanıyor öyle bir yanılgıya düşmeyin tam öğrenin hafız yakınınızda varmış ztn şanslısınız bu konuda

evet cok tesekkur ederım :) aılem de herkes kuran ın turkce mealını okuyup bıtırdı. aılem kuranda edep yerlerının ortunmesının gectıgını acıkca basortu takın denmedıgını soledı.. ben bgun ınceleme yaptım. yanılıyorlar.. ole bı ayat var annem yanınma geldıgın de bunu onunlada paylasacagım. bı de basortunun omuzlara kadar olması gerektıgı yazıyor. bn ole kapanacagım. ama cevremde ole kısı yok. yanı uyarmalımıyım sızce bu yanlıs dıe. allah bole buyurmamıskı...

cemcemil

Kayıtlı Kullanıcı
yanlış giyinenleri uyarsanız iyi olur bazıları altında başka birşey arayabilir o yüzden ayeti gösterip sonra anlatın konuyu açmadan önce ayeti okutun şu ayetten n anlıyorsun diye daha etkili olabilir

_YUSUF_

Yönetici
İslami örtünme usulunü başörtüsüne indirgemeyelim.Kur'an, örtünme hususunu sadece baş olarak sınırlamamış, bütün bedenin belli olmayacak derecede örtünmesi emrini vermiştir.Üstü forma altını sorma usulu giyinmek bir müslüman hanımefendiye asla yakışmaz.Örtüyü sadece başta yoğunlaştırmak diğer hatların örtünmesinde gerekli hassasiyet gösterilmemesine neden oluyor.Daha sonra başını kapatan tesettüre büründüğü zehabına kapılıyor.Bütün müslüman hanımefendiler gereği gibi kapanmalıdır
Her emir gibi tesettürde Allah'u tealanın emridir.Tesettüre uymadığımızda kime asi geldiğimizi iyi idrak etmeliyiz.
Yeri göğü ve arasındakileri yaratan, herşeyin ilmi kendinde olan, zerrenin hesabının soracağı ve kimseye haksızlık yapılmayacağı bir günün Maliki olan Allah'a isyan edildiğinin bilincinde olalım.
Selam hidayete tabi olanların üzerine olsun

KatrePare

Kayıtlı Kullanıcı

Hayirli es Allah'in lutfudur diyorum sevgili kardesim :) ve benim her gun duasini ettigim.. Ne guzel.. Namaz kiliyorsun, bundan daha guzel ne var? Sana diyecek bir sey kalmamis ki..
Hadi gel kirma RABBINI..
Kirma PEYGAMBERINI..

Biliyorum, imanin saclarinin gunesi opmesine izin vermeyecek ve tesetture buruneceksin. Haydi.. ALLAH RIZASI ICIN ..

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt