Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlar haydi buyrun... (4 Kullanıcı)

mrv111

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamu aleyküm ve Rahmetullah
Ben 20 yaşında üniversitede okuyan bir kızım, hukuk fakültesinde okumaktayım ve ileride inşallah avukat olacağım; fakat yaklaşık bir haftadır kapanma konusunda çok derin düşünceler içindeyim. 4 yıldır Allah'ın izniyle namazımı kılıyorum öte yandan bir hafta öncesine kadar kapanmak aklımın ucundan bile geçmezdi; fakat şimdi bunu ciddi ciddi düşünüyorum. ama biliyorsunuz ki ülkemizde tesettürlü avukat, hakim yada savcı çalışamaz. bu durum beni kahrediyor arkadaşlar burada gördüm ki benim durumumda olan bir sürü kişi var lütfen bana akıl verin ne yapmalıyım ve lütfen dualarınızı eksik etmeyin.. Allah'a emanet olun...
Ve Aleyküm Selam ablacım ;
Bende sağlık meslek lisesinde okuyorum ve ileride hemşire olucam..
Hemşireliğe,hastanelere,doktorluğa özencim çok fazla... Ve yakınımdaki arkadaşlarım gb benimde büyük hedeflerim olsun diyorum ama bugün baya düşündümde bu hayat gerçekten geçicek bi gün her şey geride kalıcak ve biz hesaba çekileceğiz dedim kendi kendime liseyi bi bitir git İlahiyat Fakültesine zaten hocada olmak istiyorum ama yinede az da olsa karışık kafam benimde...
Şimdilik yapabileceğimiz birbirimize dualarımızı eksik etmemek ablacım..
Bir büyüğümüzle ya da bir hocayla kendimize yakın gördüklerimizle konuşsak onlarıdna fikirlerini alabilirz...
Fakat ailelerimiz genellikle bir mesleğin olsun aylık gelirin olsun , hep böyle düşünüyorlar...Ailemede pek açılamıyorum..
Kapandım ona bir şey demediler hoşgörüyle karşıladılar fakat ilerde hemşireliği bırakıp ALLAH nasip ederse İlahiyat Fakültesine gitmek istersem ne olur bilmiyorum....
Dediğin gb ablacım dualarımızı eksik etmeyelim....
ALLAH YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN İNŞALLAH...

imported_Ozge_

Kayıtlı Kullanıcı
cevabın için çok teşekkür ederim kardeşim...dediğin gibi artık anneler babalar da iyi bir maaşın olsun, düzgün bir işin olsun diyorlar ama malum Türkiye'de tesettürlü kadınların çalışabilmesi için hiç de iyi bir ortam yok... başı kapalı doktor, avukat, öğretmen vb. hiçbir mesleği yapamıyoruz, hele de kardeşim hemşirelik avukatlık gibi mesleklerde giyim kuralları zaten iyice oturmuş bunların değişmesi çok zor, başı kapalı bir avukat meslekten atılıyor, bu nedenle ne yapmam gerektiği hususunda hiçbir bilgim yok hem de bu benim üniversitemde 3. senem yani okulum bitmek üzere,belki diyorum bu kapanma işini daha önce düşünseydim farklı fakültelere girebilirdim ama sanırım artık çok geç... ama senin kardeşim hala zamanın var çok iyi düşünüp taşın, ama sonuçta insanlara yardım etmek, bir sağlık kuruşulunda çalışmak çok hayırlı bir iş.. İşte böyle işin sonunda hep kararsız kalıyoruz, keşke Türkiye'de tüm başı kapalı kadınlar rahat rahat her mesleği yapabilseydi aynı açık kadınların yaptığı gibi. Dilerim Allah'ım bunu bize nasip eder.. kardeşim sen en azından o büyük adımı zamanında atmış kapanmışsın, benim ailem kapanmama ne der onu bile bilmiyorum, yüksek ihtimal delirdin mi sen avukat olacaksın, bunca sene okudun, kapalı avukat mı olurmuş ne iş yapacaksın diyecekler..Kardeşim benim de dualarım seninle, Allah yardımcımız olsun, Allah inşallah bana da çok geç olmadan kapanmayı nasip eder...Allah'a emanet olun...

değişim

Kayıtlı Kullanıcı
Allah yardımcın olsun kardeşim, zor bir durum gerçekten, ama bu dünyadaki insanlara değil de öbür dünyada Allah'ın karşısında ne cevap vereceğini düşün. Kapanmak kolay değil, hele kapandıktan sonra birçok şey daha zor olacak. Ben 1,5 aydır kapalıyım, ama kapandıktan sonra neler çektiğimi bi Allah biliyor bir ben biliyorum. İyi düşünüp öyle karar ver.

imported_Ozge_

Kayıtlı Kullanıcı
Çok sağol kardeşim, dediğin gibi bu dünyadaki kapanmamızı istemeyen insanlar ahirette bizin yardımcımız olamayacaklar çok doğru zaten inan şu iş meselesi olmasaydı çevremdeki insanları hiç umursamayıp bu sitedeki bir çok arkadaş gibi ben de kapanabilirdim; fakat benim sorunum annem, babam yada kapanmamı istemeyecek diğer kişiler değil benim için problem oluşturan en büyük sorun işim olacak. çünkü bir hakim, eşi tesettürlü olduğu için, evinde arkadaşları geldiği zaman ilahiler dinlediği için bile meslekten atılabiliyor yani böyle bir dava bile açılmış, yani ben başımı kapatırsam kesinlikle hukukla alakalı bir meslek yapamayağım. Tabii ki bu bizim için gönderilmiş bir emir bizim normalde seçme şansımız yok ama artık hayat koşulları o kadar zor ki ne yapacağımı bilemiyorum her gün dua ediyorum Allah'ım diyorum ne olur kapalı kadınlar da artık bü ülkede açık kadınlar gibi avukatlık, öğretmenlik, doktorluk yapabilsinler, Allah hepimizin yardımcısı olsun kardeşim, karşılaştığın zorlukları tahmin edebiliyorum hele bir de çok muhafazakar bir ailen yoksa-yani benimki gibi- daha büyük sorunlar da yaşanabiliyor. Sen Allah'ın emrini yerine getirebilmişsin kardeşim, inşallah çok geç olmadan bir gün ben de başımı kapatabilirim lütfen dualarınızı esirgemeyin Allah razı olsun.. Allah'a emanet olun...

berat05

Yönetici
"Selam olsun PEYGAMBER EFENDİMİZ'in s.a.v. yolundan gidenlere"

"Selam olsun ALLAH'ın c.c. EMİRLERİNİ HAKKIYLA YERİNE GETİRENLERE"

"Selam olsun örtünmek için gayret gösterenlere"

"SELAM olsun TESETTÜRÜ HAKKIYLA TAŞIYANLARA"

"Selam olsun"

"SELAM OLSUN"

Esselamu Aleyküm ve Rahmetullahi ve Berakatuhu

berat05

Yönetici
tüm kardeşlerim..nolur içinizi-kalbinizi-ruhunuzu açarak okuyun

tüm kardeşlerim..nolur içinizi-kalbinizi-ruhunuzu açarak okuyun

TEREDDÜT EDEN GÖNÜLLERE İNAT.....okuyun

Hangimizin yarına -akşama-1 saat sonrasına çıkacağına dair senedi var
?
Bekledikçe insanın boğazını düğümleyen--vicdanını sıkan--kalbini yoran bu duruma nasıl katlanacaksınız?

Sonraya ertelemek şeytanın ve nefsin vesvelerine uymak demek....Allah Celle Celaluhu rızasından uzak kalmak demektir.
Nefs ise ALLAH Celle Celauhu nun izni ile SİZİN SUSTURABİLECEĞİNİZ birşeydir.
Nefse yenilmek demek nedir?
Asıl isteğinizin ne olduğunu bilmek.....gerekir!

Rabbimizin isteğine boyun eğmek....
Nefsin ve şeytanın vesvelerine karşı ALLAH Celle Celaluhu ya sığınmak,tam tevekkülle sebat etmek,ibadette ve farzlarda ihlasla yoluna devam etmektir.

ALLAH Celle Celaluhu Rızası söz konusu olduğunda kimseyi dinlemeyin,
Vicadınınız zaten sizi size ele veriyor.....

Yarın ölüm geldiğinde KİM size yardım edecek ?

Allah elle celaluhu RIZASI ÖNEMLİ DEĞİL MİDİR ?

O'NUN huzuruna çıktığınızda nasıl cevap vereceksiniz?

BU YOKUŞU DİK OLAN UZUN BİR YOLDUR.....

Sebat ta devam edin...
Güzel Huyda örnek olun.....
Bu yolda engelleri güzellikle kaldırın....

Hepbirlikte bunları yapalım....

Siz bir adım atın bakalım

Allah C.C. YOLU HERŞEYDEN HAYIRLIDIR....

Sabır ve tevekkülle sadece O'na sığının....

Kimin ne dediği önemli mi?

Süreyyya

Kayıtlı Kullanıcı
Buraya atılan ilk mesaj kalpteki dileğin gerçekleşmesine az kaldı demek sanırım ama onun üzerinden belki bir gün belki bir ay belki bir yıl geçecektir ama önemli olan hislerin artık burda dillenmiştir , vesvese dedikleri şey son ana kadar bırakmıycaktır seni hatta ilk adımını attıktan sonra dahi bir süre devam edecektir.
Ben de önce kapanmak istiyorum diye dillendirdim burda ve üzerinden aylar geçti sanırım kıyafetlerim başım hariç tesettüre uygunlaştı bu süreç zarfında ve yaz ayında baktım olmuyor iki çizginin ortasındayım fakat tam değilim kendim değilim iki arada bir derede gibi inandığını söyleyen ama ibadetlerden uzak bir meslektaşımın şaka yollu söylediği yani namazlardan sonra saçını açıyorsun aç kapa yapıyorsun esprisi , oldukça açık giyinen başka bir arkadaşımın mezar ziyaretine giderken çantasında taşıdığı baş örtüsü buna benzer küçük küçük şeylerin birleşmesi ve kendime bir gün saptadım. Neden bu günleri saptarız hemen istediğimiz anda yapmayız bilmiyorum ama Kadir gecesini seçtim örtüme kavuşmak için. Ama vesvese bu işte kadir gecesi yaklaştıkça sanırım olmuycak demeye başladım ama birgün öncesi arkadaşıma seninle yarın eşarp almaya gidelim mi demiştim. Ve o o gün geldi beraber gittik ve ben alıp çantama koymayı düşündüm o anda eşarbı ,örtünmemi birgün daha erteleyecektim yada aylar boyu belkide. Ama arkadaşım hadi burda örtün ve öyle çık şimdi yapamazsan hiç yapamazsın belkide dedi ve örtündüm:) Çünkü hem vesvese vardı hemde bir o kadar korkuyordum kapanamamaktan .
Ve işyerime o şekilde döndüm. İlkgün gerçekten harika hissediyorsunuz ama sonra zor geliyor bunuda namaza ilk başladığım günlere benzettim önceleri sadece farz namazları kılardım sonra tam anlamıyla kılmaya başladım sonra tesbihlerim ve sonra namaz saatleri dışındada tesbihlerim olmaya başladı. Kapanmakda böyle ilk başlarda alışmak gerekecek , mesela kulaklarınız ilk gün uğulduyor sesleri az duyuyorsunuz ama alışıyorsunuz. Ve üçüncü gün ilk defa yürekten Allah (c.c.) emretti ve kapandım, ben böyle mutlu ve huzurluyum dedim
Ve size İmam Gazali nin bize ilettiği şu dua yı( Yeni bir elbise giyildiğinde şöyle dua edilmelidir) yazarak bitirmek istiyorum duygularımı çok güzel anlatıyor
"Allah ım Bu elbiseyi giymeyi sen nasip eyledin . Bundan dolayı Sana hamd olsun. Sen den giydiğim bu elbisenin hakkımda hayır getirmesini hangi amaçla yapılmışsa bununda hayrını dilerim . Allah ım Bundan dolayı gelebilecek kötülükten ve hangi amaçla yapılmışsa bununda kötülüğünden sana sığınırım. (Allahümme kesevteni hazessevbe felekelhamdü , es'elüke min hayrihi ve hayri ma sunia lehü. ve Euzü bike min şerrihi ve min şerri ma sünia lehü)"-Dua Mecmuası/İmam ı Gazali

Mihrace24

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum adına çok sevindim kardeşim Rabbim hepimize tesettürün kakkını vermeyi nasip etsin inşallah

mrv111

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleyküm Süreyya Ablacım ;
Bende kapanalı neredeyse 2 ay olacak. Ama o kadar huzurluyum ki kendimi bulutların üstünde hissediyorum resmen çok güzel bir duygu..
Sizin gibi duyarlı ablalarımında bu konu hakkında düşüncelerini paylaşması çok yararlı oluyor..
ALLAH başımızdan eksik etmesin sizi..

T

tevbekarım

Selamün Aleyküm kardeşlerim yazdıklarınızı okuyunca dün Mustafa İslamoğlu hocanın sitesinde okuduğum bir yazıyı konuyla alakalı olduğu için sizinle paylaşmak istedim

İLİM İÇİN BAŞI AÇMAK
Selamünaleyküm,
Evvela Allah razı olsun. Biraz evvel gelen, bir soruya verdiğiniz cevabı okudum. Orada ‘bencillik, elim kirlenecek diye çamura düşmüş insanlara elini uzatmaktan kaçınmaktır’ diye söylemişsiniz, tamamen katılıyorum. Aslında bugün ve daha öncesinde kafamda mevcut olan bir soruyu sormama vesile de oldu bu cümleniz.
Hocam, öğretmenlik mezunuyum ve başımı açmak istemediğim için çalışmıyorum. Bu tavrımı, kendimi düşündüğümü öne sürerek eleştiren arkadaşlarım var. İnsanlara faydalı olmanın başörtüden daha önde olduğunu, bu şekilde oturarak hiç de iyi yapmadığımı düşünüyorlar. Etrafıma şöyle bir bakıp kimlerin öğretmenlik yaptıklarını görünce, ‘Acaba haklılar mı?’ diye düşünmeden edemiyorum. Bu ikilemi nasıl aşarız? Gerçekten elim kirlenecek diye kaçıyor muyum yoksa? Allah yardımcımız olsun.
Hayır, hayır aziz talib-i ilim. Aklı amuda kaldırmamak lazım. Zira ilim öğrenmenin ve öğretmenin tek yolu okul değildir, memur olmak değildir. Bunun bin bir yolu vardır. Ve okullar esasen ilim öğretilen yerler olmaktan çıkalı çok olmuştur.

Tercihiniz muhteremdir, takvaya uygun olandır, azimettir ve Rabb’imizden onun emirlerine uyarak arzunuzu is'af edeceğiniz bir imkân bahşetmesini niyaz ediniz.

Hiçbir tumturaklı gerekçe, Allah'ın emrine imtisal etmemeyi mazur kılmaz.

Bir zamanlar yapılan sağ sol kavgasında (hercümerç) Komünizmle mücadele ettiği söyleyen bir grup arkadaşa "Niçin namaz kılmıyorsunuz?" deyince, onlar "Biz cihad ediyoruz, cihad daha büyük ibadet" diyorlardı.

Bu da tıpkı ona benziyor. Bu tür yaklaşımlar nefsin hoşuna gitse de Allah'ın hoşuna gitmez.

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
"Selam olsun örtünmek için gayret gösterenlere"

"SELAM olsun TESETTÜRÜ HAKKIYLA TAŞIYANLARA"

"Selam olsun"

ibra

Kayıtlı Kullanıcı
313747_211375988923878_153732514688226_593856_2180843_n.jpg

O yüz, her hattı tevhid kaleminden bir satır
O yüz ki, göz değince ALLAH`ı C.C. hatırlatır

Süreyyya

Kayıtlı Kullanıcı
Bende kapanalı neredeyse 2 ay olacak. Ama o kadar huzurluyum ki kendimi bulutların üstünde hissediyorum resmen çok güzel bir duygu..
Sizin gibi duyarlı ablalarımında bu konu hakkında düşüncelerini paylaşması çok yararlı oluyor..
Aleyküm Selam Mervecim teşekkür ederim sana , yaşına bakıp asıl ben senin adına öyle çok sevindim ki benim kayıp senelerim ne kadar çok ama bir tesellim var benimde en azından evladımın kayıp seneleri olmayacak inşallah ,Rabbim hepimize tesettürün kakkını vermeyi nasip etsin inşallah ,ALLAH YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN İNŞALLAH...
Bir bayan olarak ne kadar büyük bir sorumluluk altındayız aslında farkında bile değiliz. Önce kendimizden , sonra ailemizden ve çocuğumuzdan. Ve temel sağlam olursa aileler sağlam olursa toplumda sağlam olur. Benim yaşımdaki kilerin hangilerinin annanesinin yada babaannesinin başı açıktı acaba , biz o noktadan bu noktaya ne zaman geldik biz ne zaman inancını yaşamaya çalışan bir insana zulm eder olduk , ne zaman dünyanın derdine bu kadar düştük de bir vakit namaz değersizleşti bu kadar hatta cumadan cumaya giden erkekler bunu bile bırakır oldular.
Çok sevdiğim bir söz "Derdi DÜNYA olanın derdi DÜNYA kadar olur ". İşte hayatımızın tek özeti bu. Sanki herşeyin hakimi bizmişiz gibi her başarı bize aitmiş gibi herşeyi kontrol edebilirmişiz gibi hayatın tek amacı çalışmakmış gibi ve çalışırken ahiretimizi unuttuğumuz gibi ailemizi evladımızı kardeşlerimizi komşumuzu da unuttuk kaybolduk biz . Ve bu kayboluşta kendimizi kişisel gelişim kitaplarında arar olduk Allah herkese hidayeti nasip etsin Allah herkese islamı hakkıyla yaşamayı nasip etsin . Allah her zaman bizi O nun razı geldiği şeyleri yaşamayı yapmayı nasip eylesin İNŞALLAH

mrv111

Kayıtlı Kullanıcı
Aleyküm Selam Mervecim teşekkür ederim sana , yaşına bakıp asıl ben senin adına öyle çok sevindim ki benim kayıp senelerim ne kadar çok ama bir tesellim var benimde en azından evladımın kayıp seneleri olmayacak inşallah ,Rabbim hepimize tesettürün kakkını vermeyi nasip etsin inşallah ,ALLAH YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN İNŞALLAH...
Bir bayan olarak ne kadar büyük bir sorumluluk altındayız aslında farkında bile değiliz. Önce kendimizden , sonra ailemizden ve çocuğumuzdan. Ve temel sağlam olursa aileler sağlam olursa toplumda sağlam olur. Benim yaşımdaki kilerin hangilerinin annanesinin yada babaannesinin başı açıktı acaba , biz o noktadan bu noktaya ne zaman geldik biz ne zaman inancını yaşamaya çalışan bir insana zulm eder olduk , ne zaman dünyanın derdine bu kadar düştük de bir vakit namaz değersizleşti bu kadar hatta cumadan cumaya giden erkekler bunu bile bırakır oldular.
Çok sevdiğim bir söz "Derdi DÜNYA olanın derdi DÜNYA kadar olur ". İşte hayatımızın tek özeti bu. Sanki herşeyin hakimi bizmişiz gibi her başarı bize aitmiş gibi herşeyi kontrol edebilirmişiz gibi hayatın tek amacı çalışmakmış gibi ve çalışırken ahiretimizi unuttuğumuz gibi ailemizi evladımızı kardeşlerimizi komşumuzu da unuttuk kaybolduk biz . Ve bu kayboluşta kendimizi kişisel gelişim kitaplarında arar olduk Allah herkese hidayeti nasip etsin Allah herkese islamı hakkıyla yaşamayı nasip etsin . Allah her zaman bizi O nun razı geldiği şeyleri yaşamayı yapmayı nasip eylesin İNŞALLAH

Süreyya ablacım ;
İNŞALLAH CÜMLEMİZE....

berat05

Yönetici
KAPANMAK İSTEYEN TÜM KARDEŞLERİM

Zaman öylesine çabuk geçiyor ki
Siz sorularınıza cevap ararken....
Kapanmak isteğinizi her bir an ertelerken
Zamanın geçtiğini görmüyor musunuz

Eğer nefs ve şeytan olmasaydı insanlar nasıl imtihana tabi tutulacaktı???

İşte bizimde bu dünyada imtihanlarımızdan birisi bu...
Sizler okul,iş,kariyer diye düşünmeye devam ederseniz bir bakmışsınız bu huzursuzlukla yaşamınız devam etmiş gençliğiniz uçup gitmiş..
Bize verilmiş olan görevleri yapmak için ne kadar zaman verilmiş biliyor muyuz?

Ölümün Ne Zaman Geleceğini Biliyor musunuz?

ÖLÜM VARMIŞ diyebilmek için
Musalla Taşınımı Bekleyeceğiz?

ÖLMEDEN ÖNCE
Tüm korkularınızı yenin....
ÖLÜM ZATEN BİR KIYAMET

AHİRETE NASIL HAZIRLANACAĞIZ?

Vicdanınıza bir kulak verin bakalım....
İyice dinleyin...
Kalbiniz A L L A H C.C derken
...hala örtünmeyi bu kadar mı düşünür oldunuz ????

ALLAH'a C.C. tam tevekkülle gidin...
Tam bir teslimiyetle...
Bırakın korkularınızı....
Sadece Bir ADIM ATIN BAKALIM....
Bizi korkularımızla başbaşa bırakacakta
EMİN kılacakta Yalnız Rabbimiz değil mi?

İyice Düşünelim?
Bize bahşedilenlerin karşılığında
AHİRETİ KAZANMAK.......

AHİRETİ KAZANMAK
KOLAY MI SANIYORSUNUZ ?

salavatqetir

Kayıtlı Kullanıcı
BAŞÖRTÜSÜ ; ipliğin KUMAŞA ,kumaşın ÖRTÜYE ,örtünün HAYSİYETE ,haysiyetin VAKAR , ŞEREF ve İZZETE ,vakar şeref ve izzetin TESLİMİYETE ,teslimiyetin KULLUĞA ,kulluğun CENNETE dönüştüğü uzun upuzun bir yoldur...
SİRAT-İ MÜSTAKİMİN ta kendisidir!

Süreyyya

Kayıtlı Kullanıcı
Rabbim razı olsun değerli ablacığım..Yüreklere hitap eden sözler
Tüm kapanmak isteyen kardeşlerim için .......güncelleme /Su Eda kardeşimizden alıntı yaptım ama hakkı geçen herkes hakkını helalet eder umarım.....

Hayat hep sorular ve cevapları aramakla geçer.....
Geçerkende nasıl geçtiğini anlayamayız...
Ha bugün ha yarın derken kendimizi mutlu etmediğimizi asıl çevre için yaşadığımızı anlamış oluruz.İş işten geçer....

Allah'ı Celle Celaluhu tanımak herşeyden önce ibadeti güzelleştirir..
Daha çok ibadet yapmayı,ibadet yaparken huşu içinde olmayı özendirir.
Başkaları için değil ALLAHÜTEALA için yaşamayı öğretir.
Sevdikçe daha çok araştırır,araştırdıkça daha çok severiz.
Rabbimiz bizim O' na yürümemize karşılık koşarak karşılık verir...
Gönlümüz sıkıntıdan kurtulur...
Herkese bu yolun ne kadar güzel olduğunu anlatır....
Bu bazen örtümüzle olur...
Bazense iman edenin nuruyla belli olur....

"Allah Celle Celaluhu nurunu tamamlayacaktır."

Rabbim bu yolda ayaklarımızı,
kalbimizi sabit kılsın,şaşırtmasın ...
Hidayette olup sapıtanlardan-saptıranlardan değil,
hidayete vesile olanlardan eylesin inşallah

saramaa

Kayıtlı Kullanıcı
Bende kapanmak istiyorum, Bekliyorum bi kendimi, cesaretimi toplim, kapanacagim. Hollandada yasiyorum ve gercekten bir an once turkiyeye tasinmak istiyorum. Kafirler , zalimler arasinda ne isim var benim, insanin kendi ulkesi gibi degil o ezan bile yetiyor , hersey bos, yalan bu dunyada. En yakin zamanda insallah hac`ca giderim ve kapanirim . cok istiyorum. insallah en yakin zamanda turkiyeye tasinirimda, almanya, hollanda ne ki , Kafirlerle , zalimlerle birlikte yasiyorsun. ulkene git vazifeni en iyi sekilde yerine getir . bugun olmessen yarin, yarin olmezsen sonraki gun ama bir gun oleceksin sonrada cok gec olabilir.

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
Rabbim bu yolda ayaklarımızı,
kalbimizi sabit kılsın,şaşırtmasın ...
Hidayette olup sapıtanlardan-saptıranlardan değil,
hidayete vesile olanlardan eylesin inşallah

AMİN AMİN AMİN...
ALLAH RAZI OLSUN.
DEĞERLİ KARDEŞİM.
ALLAH RAZI OLSUN

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı