Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlar haydi buyrun... (7 Kullanıcı)

Su-Eda

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleyküm. Kapanmak Allah'ın emri. Elbette yapmak zorundayım. Seçme şansım haşa yok. Ama kapanmayı hiç istemiyorum.
İçimde bir tutam bile istek yok. Yapmam gerektiğini de biliyorum. Bazen kendimi dinin çok dışında görüyorum. Bazen tam içindeymişim gibi hissediyorum. İçimde istek olmamasına üzülmeye çalışıyorum. Ama onu bile yapamıyorum. Namazımı aksatmadan kılarım, Kuran'ımı okurum. Ama kapanmaya gelince yapamıyorum.​

Ve aleyküm selam ve Rahmetullah
yazdıklarınızı okuyunca aslında bu düşünceler bakımından yalnız değilsiniz bir çok kişi var/bir çoğumuzun zihninden geçenler...
ben kendi nefsime bu soruları sorunca tek cevap bizlerin çok kolay müslüman oldukları ve işin özüne inmediğimizin cevabını alıyorum..
ben kendime hep diyorum ne kadar cahilmişim..okumayı biliyorum ama ruhum susuz kalmış..bizler Elhamdülillah müslümanız Rabbimizin büyük bir lütfu ama kıymetini bilmiyor ve ruhen yaşamıyoruz..bu nedenle nefsimiz bizimle bu boşluklarımızdan dolayı daha rahat uğraşabiliyor..
namaz kılmak oruç tutmak zekat vermek haca gitmek farz...bunları biliyoruz hepsi mantık olarak bilincimizde ama ruhumuza ne kadar indirebiliyoruz.. her yaşanılanın bir hissiyatı var.. bunlar zorunlu yapılması gereken bir görev ama bunu bilincimiz yaptık bitti diye algılamamalı
bunu ruhumuzda hissederek yaşamalıyız...Namaz en güzel misafirlik Rabbimizin Huzurda Miraç Bizim Rabbimizle buluştuğumuz an..Biz Rabbimizin Cemali görmek istiyoruz..Rabbim buyuruyorki..Kulum sen benimle bir perde arkasında konuş namazla huzurumda bulun..Bizi çok sevdiği için her daim misafirliğine çağırıyor..sıkıntını sevincini bana anlat ben biliyorum ama sen yinede anlat..Bir sevgi buluşma anı namaz..Rabbim ben burdayım senin kulunum ve senin huzurundayım..insan bir fani sevgiliye sevdiklerimizle bile hep birlikte olmak isterken..bizi bizden çok seven Rabbimizin huzurunda nasıl olamayız..özleriz Rabbimizde özler bizi..zaten dünya sınav dünyası..Rabbimize olan sevgimiz sınanıyor aslında..biz ne kadar çok seviyoruz ne kadar halis seviyoruz.Rabbimiz..Kuran_ı kerim okumak..Rabbimin Kelamını melekler eşliğinde okumak..Rabbimizle konuşmak...Oruç nefis terbiyesi..Vücudun kirlerden arınması..manen temizlenmek...Cennet temizlerin yeri değilmi...cehennem bile temizlenmek için değilmi..ateş arındırıyor bütün kirleri..Rabbim bu dünyada arınıp huzurunda bulunanlardan eylesin bizi...Biz Sırf Rabbimizin rızası için O'nu sevdiğimiz için bir lokma suyu bir damlayı içmiyoruz..oruçlu iken...Yüce mevlam yine bize rahmet ediyor iftardan sonra nice nimetler sunuyor...karın bir ekmek su ile de doyuyor..ama yüce Rabbim bize nice çeşit çeşit nimetler veriyor...Çünkü bizi biliyor Rahmet ve sevgisiyle muamele ediyor..hep düşünüyorum..Rabbim sadece bir Rahmetini dünyaya göndermiş..tek bir Rahmetle anneler insanlar birbirine şevkatli ve merhametli...Yüce Rabbimizin Rahmeti sonsuz..En Sevgili sallahu aleyhi vesellem rahmeti şevkati karşısında insanoğlu hayranlık duyuyor..işte oan Diyorsun Ki Ya efendimiz sallahu aleyhi vesellemi Yaratan Allah celle celaluhu Rahmeti merhameti sonsuz ve biz bu sonsuz rahmete sığınıyoruz...insan karşısındaki sonsuz rahmet ve sevgi karşısında mahcubiyeti acizliği büyüyor...Ben seviyorum Rabbimi hemde çok diyorum ama ne Yapıyorum bu sonsuz sevgi karşısında Yüce Rabbimin rızası için...
düşünüyorsun..müslümanlık islamiyet için ne canlar gitmiş..ne acılar çekilmiş..sonra şimdi kendine bakıyorsun..bizler müslümanız ve müslümanlığımız için öldürülmedik...biz Kuran_ı Kerimi rahatça heryerde okuyabiliyoruz...namazımızın kaza sebebi bir savaş değil....Hz hatice (Ra)validemiz gibi zenginsek zenginliğimiz varımızı yoğumuzu ne kadarını bu dava için harcadık..hepimizin elhamdülillah çeşit çeşit kıyafetleri vardır.olduğu halde fazlasını isteriz..kendi nefsimden pay çıkarıyorum..hangi anne baba Hz Fatma (ra) gibi evlendirmiştir çocuğunu...
Hz ibrahim (As) gibi teslimiyet cibril (As) çekil dostumla arama girme demiş hepimizin korktuğu ateş..serin ve selametli olmuş gülistan olmuş..
herşey sevmekle başlıyor..ve farkındalıkla...ilk baştada belirtiğim gibi biz herşeyi çok kolay elde ettiğimiz için kıymetini bilmiyor..değerini kavrayamıyoruz...Nefsimizde bunu fırsat biliyor...Efendimiz sallahu aleyhi vesellem buyuruyor nefisle yapılan mücadele Cihattır..O zaman bizde çok sevdiğimiz Rabbimiz için O'nun celle celaluhunun rızasını kazanmak için çok mücadele edeceğiz...Bize bırakılan emanetlerin kıymetini bilmeye çalışağız..bu yolda tökezleyeceğiz..yorulacağız.. sevgi emek fedakarlık ister bu nedenle mücadeleden yılmak yok..kalkıp bu yolda yürümeye devam edeceğiz inşallah..
başörtüsü bir bez parçası değil...bizden bir parça,bizim maddi ve manevi kirlerden arındıran huzur kaynağı...Hz sümmeye (ra) Hz Hatice(ra) Hz Fatıma(ra) Hz Asiye(ra) annelerimizden bir emanet...canımızdan bir parça...meleklerin duacı olduğu Rabbimizin hoşnut olduğu bir emir...
Rabbim bütün kardeşlerimize tesettürle nurlanmalarını nasip etsin..
inşallah cümlemiz hakkıyla taşıyanlardan oluruz..Rabbimizin razı olduğu kullardan oluruz inşallah
melekler duacınız..Rabbim sizlerden razı ve hoşnut olsun inşallah...
Hayat yolunda her daim öğrenenlerden olmamız duasıyla
çok uzun oldu aslında söylenecek çok şey var..hakkınızı helal edin
selametle kalın..
baki selam ve dualarımla
En Güzel'e Allah Celle Celalühu emanetsinizB)​

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı

Ve aleyküm selam ve Rahmetullah
yazdıklarınızı okuyunca aslında bu düşünceler bakımından yalnız değilsiniz bir çok kişi var/bir çoğumuzun zihninden geçenler...
ben kendi nefsime bu soruları sorunca tek cevap bizlerin çok kolay müslüman oldukları ve işin özüne inmediğimizin cevabını alıyorum..
ben kendime hep diyorum ne kadar cahilmişim..okumayı biliyorum ama ruhum susuz kalmış..bizler Elhamdülillah müslümanız Rabbimizin büyük bir lütfu ama kıymetini bilmiyor ve ruhen yaşamıyoruz..bu nedenle nefsimiz bizimle bu boşluklarımızdan dolayı daha rahat uğraşabiliyor..
namaz kılmak oruç tutmak zekat vermek haca gitmek farz...bunları biliyoruz hepsi mantık olarak bilincimizde ama ruhumuza ne kadar indirebiliyoruz.. her yaşanılanın bir hissiyatı var.. bunlar zorunlu yapılması gereken bir görev ama bunu bilincimiz yaptık bitti diye algılamamalı
bunu ruhumuzda hissederek yaşamalıyız...Namaz en güzel misafirlik Rabbimizin Huzurda Miraç Bizim Rabbimizle buluştuğumuz an..Biz Rabbimizin Cemali görmek istiyoruz..Rabbim buyuruyorki..Kulum sen benimle bir perde arkasında konuş namazla huzurumda bulun..Bizi çok sevdiği için her daim misafirliğine çağırıyor..sıkıntını sevincini bana anlat ben biliyorum ama sen yinede anlat..Bir sevgi buluşma anı namaz..Rabbim ben burdayım senin kulunum ve senin huzurundayım..insan bir fani sevgiliye sevdiklerimizle bile hep birlikte olmak isterken..bizi bizden çok seven Rabbimizin huzurunda nasıl olamayız..özleriz Rabbimizde özler bizi..zaten dünya sınav dünyası..Rabbimize olan sevgimiz sınanıyor aslında..biz ne kadar çok seviyoruz ne kadar halis seviyoruz.Rabbimiz..Kuran_ı kerim okumak..Rabbimin Kelamını melekler eşliğinde okumak..Rabbimizle konuşmak...Oruç nefis terbiyesi..Vücudun kirlerden arınması..manen temizlenmek...Cennet temizlerin yeri değilmi...cehennem bile temizlenmek için değilmi..ateş arındırıyor bütün kirleri..Rabbim bu dünyada arınıp huzurunda bulunanlardan eylesin bizi...Biz Sırf Rabbimizin rızası için O'nu sevdiğimiz için bir lokma suyu bir damlayı içmiyoruz..oruçlu iken...Yüce mevlam yine bize rahmet ediyor iftardan sonra nice nimetler sunuyor...karın bir ekmek su ile de doyuyor..ama yüce Rabbim bize nice çeşit çeşit nimetler veriyor...Çünkü bizi biliyor Rahmet ve sevgisiyle muamele ediyor..hep düşünüyorum..Rabbim sadece bir Rahmetini dünyaya göndermiş..tek bir Rahmetle anneler insanlar birbirine şevkatli ve merhametli...Yüce Rabbimizin Rahmeti sonsuz..En Sevgili sallahu aleyhi vesellem rahmeti şevkati karşısında insanoğlu hayranlık duyuyor..işte oan Diyorsun Ki Ya efendimiz sallahu aleyhi vesellemi Yaratan Allah celle celaluhu Rahmeti merhameti sonsuz ve biz bu sonsuz rahmete sığınıyoruz...insan karşısındaki sonsuz rahmet ve sevgi karşısında mahcubiyeti acizliği büyüyor...Ben seviyorum Rabbimi hemde çok diyorum ama ne Yapıyorum bu sonsuz sevgi karşısında Yüce Rabbimin rızası için...
düşünüyorsun..müslümanlık islamiyet için ne canlar gitmiş..ne acılar çekilmiş..sonra şimdi kendine bakıyorsun..bizler müslümanız ve müslümanlığımız için öldürülmedik...biz Kuran_ı Kerimi rahatça heryerde okuyabiliyoruz...namazımızın kaza sebebi bir savaş değil....Hz hatice (Ra)validemiz gibi zenginsek zenginliğimiz varımızı yoğumuzu ne kadarını bu dava için harcadık..hepimizin elhamdülillah çeşit çeşit kıyafetleri vardır.olduğu halde fazlasını isteriz..kendi nefsimden pay çıkarıyorum..hangi anne baba Hz Fatma (ra) gibi evlendirmiştir çocuğunu...
Hz ibrahim (As) gibi teslimiyet cibril (As) çekil dostumla arama girme demiş hepimizin korktuğu ateş..serin ve selametli olmuş gülistan olmuş..
herşey sevmekle başlıyor..ve farkındalıkla...ilk baştada belirtiğim gibi biz herşeyi çok kolay elde ettiğimiz için kıymetini bilmiyor..değerini kavrayamıyoruz...Nefsimizde bunu fırsat biliyor...Efendimiz sallahu aleyhi vesellem buyuruyor nefisle yapılan mücadele Cihattır..O zaman bizde çok sevdiğimiz Rabbimiz için O'nun celle celaluhunun rızasını kazanmak için çok mücadele edeceğiz...Bize bırakılan emanetlerin kıymetini bilmeye çalışağız..bu yolda tökezleyeceğiz..yorulacağız.. sevgi emek fedakarlık ister bu nedenle mücadeleden yılmak yok..kalkıp bu yolda yürümeye devam edeceğiz inşallah..
başörtüsü bir bez parçası değil...bizden bir parça,bizim maddi ve manevi kirlerden arındıran huzur kaynağı...Hz sümmeye (ra) Hz Hatice(ra) Hz Fatıma(ra) Hz Asiye(ra) annelerimizden bir emanet...canımızdan bir parça...meleklerin duacı olduğu Rabbimizin hoşnut olduğu bir emir...
Rabbim bütün kardeşlerimize tesettürle nurlanmalarını nasip etsin..
inşallah cümlemiz hakkıyla taşıyanlardan oluruz..Rabbimizin razı olduğu kullardan oluruz inşallah
melekler duacınız..Rabbim sizlerden razı ve hoşnut olsun inşallah...
Hayat yolunda her daim öğrenenlerden olmamız duasıyla
çok uzun oldu aslında söylenecek çok şey var..hakkınızı helal edin
selametle kalın..
baki selam ve dualarımla
En Güzel'e Allah Celle Celalühu emanetsinizB)​
[/CENTER]
ne kadar güzel ifade etmişsin abla.
Allah razı olsun senden

Su-Eda

Kayıtlı Kullanıcı
ne kadar güzel ifade etmişsin abla.
Allah razı olsun senden
Rabbim cümlemizden razı olsun canım..
hisseden güzel yüreğine sağlık..
sizler gibi güzel yürekli değerli kardeşlerimiz oldukça öğreneceğim çok şey var..
bizimkisi acizane bir kaç kelam
baki selam ve dualarımla
selametle kal canım
En Güzel'e Allah Celle Celalühu emanetsin..B)

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı

Eğer inanmadan örtünüyorsanız, başörtüsünü çıkarınız.

Eğer siyasi simge olarak örtüyorsanız, çıkarınız.

Eğer mahalle baskısı ile örtüyorsanız çıkarınız.

Eğer babanızın baskısı ile örtüyorsanız, çıkarınız.

Eğer kocanızın baskısı ile örtüyorsanız, çıkarınız.

Eğer ağabeyinizin baskısı ile örtüyorsanız, çıkarınız.

Eğer yaşadığınız ortamda prim yaptığı için örtüyorsanız, başörtünüzü çıkarınız.

Eğer gelenek olduğu için örtüyorsanız, çıkarınız.

Eğer sizi güzelleştirdiği için başınızı örtüyorsanız, çıkarınız.

Eğer ALLAH için örtüyorsanız, sizi tebrik ederiz.

Eğer inandığınız için örtüyorsanız, sizi tebrik ederiz.

Eğer dini gereklilik için örtüyorsanız, sizi tebrik ederiz devam ediniz. Ancak artık özgür olmadığınızı unutmayın. Başörtüsü ile sakız çiğneyerek dolaşamazsınız. Karşı cinsle sarmaş dolaş olamazsınız. Artık temsil ettiğiniz bazı değerlerin var olduğunu unutmayınız.

Eğer inandığınız için örtünüyorsanız içini doldurunuz. Dürüstlüğünüz, çalışkanlığınız, hoşgörünüzle örnek olurken; ahlakî anlayışınız, oturup kalkışınızda da daha dikkatli olmalısınız.
Çünkü başörtüsü sizin için hem bir hak hem bir değerdir.
Haktır; çünkü sonradan çıkarılmış bir kavram değildir. 1400 yıllık bir geçmişi vardır. O halde örtündüğünüz gibi yaşayın. Yaşadığınız gibi örtünün.

Violin

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleyküm. Kapanmak Allah'ın emri. Elbette yapmak zorundayım. Seçme şansım haşa yok. Ama kapanmayı hiç istemiyorum. İçimde bir tutam bile istek yok. Yapmam gerektiğini de biliyorum. Bazen kendimi dinin çok dışında görüyorum. Bazen tam içindeymişim gibi hissediyorum. İçimde istek olmamasına üzülmeye çalışıyorum. Ama onu bile yapamıyorum. Namazımı aksatmadan kılarım, Kuran'ımı okurum. Ama kapanmaya gelince yapamıyorum.

Şu aralar bu konuyla ilgili karmakarışığım :(

Violin

Kayıtlı Kullanıcı
Kur'an kursuma kapalı gidip geliyorum. Herkes bana bakıyormuş gibi hissediyorum.

Violin

Kayıtlı Kullanıcı
selamın aleyküm kardeşim umarım en kısa zamanda kafanızdaki karmaşıklığa en doğru çözümü bulur sizin için en iyisi olan tesettürü seçrsinniz allaha emanet olunn..

İlknur senin hafızlık işin ne oldu? Anneni ikna ettin mi :)

Violin

Kayıtlı Kullanıcı
Rahat olun kardeşim ya ben kapalı olarak dışarıya çıktığım zaman kendimi güvende hissediyorum:)

Ona ne şüphe. Elbette ki güvendeyiz :) Ama normalde ben kapalı değilim. Kur'an kursuna giderken çarşıdan geçiyorum. Yol uzak biraz. Kendimi alıştırmaya çalışıyorum. Herkes sanki oturmuş beni izliyormuş gibi geliyor. :(

Çeşm-i Bülbül

Kayıtlı Kullanıcı
Ona ne şüphe. Elbette ki güvendeyiz :) Ama normalde ben kapalı değilim. Kur'an kursuna giderken çarşıdan geçiyorum. Yol uzak biraz. Kendimi alıştırmaya çalışıyorum. Herkes sanki oturmuş beni izliyormuş gibi geliyor. :(

Hımm anladım kardeşim, İNŞAALLAH en kısa zamanda kapanırsınız.
Açık olduğunuz için öyle hissediyorsunuz.:)

Bu arada dualarnıza talibim ,Hayırlı kandiller.

_ilknur_

Kayıtlı Kullanıcı
İlknur senin hafızlık işin ne oldu? Anneni ikna ettin mi :)

yok canım nerde edemedim ama bu konudan vazgeçmiş değilim kuran kursunda olmazsa açıktan olucak zaten başörtüm sorun olmasn diye imamhatip istiyodum biliyosun ona ikna oldu çok güzel bi anadolu imam hatip buldum inşallah herşey yoluna giricek dua et bende sana edicem :)

Violin

Kayıtlı Kullanıcı
yok canım nerde edemedim ama bu konudan vazgeçmiş değilim kuran kursunda olmazsa açıktan olucak zaten başörtüm sorun olmasn diye imamhatip istiyodum biliyosun ona ikna oldu çok güzel bi anadolu imam hatip buldum inşallah herşey yoluna giricek dua et bende sana edicem :)

elbette dua etmez miyim :) benim gidişat sağlık meslek gibi gözüküyor. orayı bitirince direk hemşire olarak isteğim yerde çalışabilecekmişim. ön kayıtı oldum. sonuçlar açıklandıktan sonra kesinliği belli olacak.

marifet

Kayıtlı Kullanıcı
Rabbim ne güzel nasip etmiş.. çok güzel sevindim adına.. bu dünya geçici

_ilknur_

Kayıtlı Kullanıcı
hmm inşallah hayırlara vesile olur canım benim iş biraz karışt ya o okulun tavan puanı 450 yani en yüksek 450 alıolar benim puan 478 edio napcam ya almazlarsa :D :D en yüksek imam hatipde o :D hiç düşünezdim bigün puanım fazla die lise endişesi duyucamı :)

Violin

Kayıtlı Kullanıcı
Bugün yine kapalı çıktım dışarı. Kur'an kursuma öyle gittim. Sanırım yavaş yavaş alışmaya başladım. İnsanlar bana bakıyormuş gibi hissetmemeye başladım. Ama ne zaman kapanmak aklıma gelse ya da bu konuda çok bunalsam saçlarımı düşünüp ağlayan biriyim. Sanki kapansam saçlarımı benden alacaklarmış gibi hissediyorum. Zor bir durum.
İlknur bu arada sen kapandın mııı :D :D

_ilknur_

Kayıtlı Kullanıcı
Bugün yine kapalı çıktım dışarı. Kur'an kursuma öyle gittim. Sanırım yavaş yavaş alışmaya başladım. İnsanlar bana bakıyormuş gibi hissetmemeye başladım. Ama ne zaman kapanmak aklıma gelse ya da bu konuda çok bunalsam saçlarımı düşünüp ağlayan biriyim. Sanki kapansam saçlarımı benden alacaklarmış gibi hissediyorum. Zor bir durum.
İlknur bu arada sen kapandın mııı :D :D

daha diil canım ya ama geri sayım gibi bişi gardorabımı baştan aşşa boşalttım alışverişe çıkıyorum çok az kaldı :D ilk size haber vericem ama ölmek var dönmek yok :D

Violin

Kayıtlı Kullanıcı
daha diil canım ya ama geri sayım gibi bişi gardorabımı baştan aşşa boşalttım alışverişe çıkıyorum çok az kaldı :D ilk size haber vericem ama ölmek var dönmek yok :D

ah canım benim. inşallah inşallah. beraber başaracağız inşallah :)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt