Selamun aleyküm. Kapanmak Allah'ın emri. Elbette yapmak zorundayım. Seçme şansım haşa yok. Ama kapanmayı hiç istemiyorum.İçimde bir tutam bile istek yok. Yapmam gerektiğini de biliyorum. Bazen kendimi dinin çok dışında görüyorum. Bazen tam içindeymişim gibi hissediyorum. İçimde istek olmamasına üzülmeye çalışıyorum. Ama onu bile yapamıyorum. Namazımı aksatmadan kılarım, Kuran'ımı okurum. Ama kapanmaya gelince yapamıyorum.
Ve aleyküm selam ve Rahmetullah
yazdıklarınızı okuyunca aslında bu düşünceler bakımından yalnız değilsiniz bir çok kişi var/bir çoğumuzun zihninden geçenler...
ben kendi nefsime bu soruları sorunca tek cevap bizlerin çok kolay müslüman oldukları ve işin özüne inmediğimizin cevabını alıyorum..
ben kendime hep diyorum ne kadar cahilmişim..okumayı biliyorum ama ruhum susuz kalmış..bizler Elhamdülillah müslümanız Rabbimizin büyük bir lütfu ama kıymetini bilmiyor ve ruhen yaşamıyoruz..bu nedenle nefsimiz bizimle bu boşluklarımızdan dolayı daha rahat uğraşabiliyor..
namaz kılmak oruç tutmak zekat vermek haca gitmek farz...bunları biliyoruz hepsi mantık olarak bilincimizde ama ruhumuza ne kadar indirebiliyoruz.. her yaşanılanın bir hissiyatı var.. bunlar zorunlu yapılması gereken bir görev ama bunu bilincimiz yaptık bitti diye algılamamalı
bunu ruhumuzda hissederek yaşamalıyız...Namaz en güzel misafirlik Rabbimizin Huzurda Miraç Bizim Rabbimizle buluştuğumuz an..Biz Rabbimizin Cemali görmek istiyoruz..Rabbim buyuruyorki..Kulum sen benimle bir perde arkasında konuş namazla huzurumda bulun..Bizi çok sevdiği için her daim misafirliğine çağırıyor..sıkıntını sevincini bana anlat ben biliyorum ama sen yinede anlat..Bir sevgi buluşma anı namaz..Rabbim ben burdayım senin kulunum ve senin huzurundayım..insan bir fani sevgiliye sevdiklerimizle bile hep birlikte olmak isterken..bizi bizden çok seven Rabbimizin huzurunda nasıl olamayız..özleriz Rabbimizde özler bizi..zaten dünya sınav dünyası..Rabbimize olan sevgimiz sınanıyor aslında..biz ne kadar çok seviyoruz ne kadar halis seviyoruz.Rabbimiz..Kuran_ı kerim okumak..Rabbimin Kelamını melekler eşliğinde okumak..Rabbimizle konuşmak...Oruç nefis terbiyesi..Vücudun kirlerden arınması..manen temizlenmek...Cennet temizlerin yeri değilmi...cehennem bile temizlenmek için değilmi..ateş arındırıyor bütün kirleri..Rabbim bu dünyada arınıp huzurunda bulunanlardan eylesin bizi...Biz Sırf Rabbimizin rızası için O'nu sevdiğimiz için bir lokma suyu bir damlayı içmiyoruz..oruçlu iken...Yüce mevlam yine bize rahmet ediyor iftardan sonra nice nimetler sunuyor...karın bir ekmek su ile de doyuyor..ama yüce Rabbim bize nice çeşit çeşit nimetler veriyor...Çünkü bizi biliyor Rahmet ve sevgisiyle muamele ediyor..hep düşünüyorum..Rabbim sadece bir Rahmetini dünyaya göndermiş..tek bir Rahmetle anneler insanlar birbirine şevkatli ve merhametli...Yüce Rabbimizin Rahmeti sonsuz..En Sevgili sallahu aleyhi vesellem rahmeti şevkati karşısında insanoğlu hayranlık duyuyor..işte oan Diyorsun Ki Ya efendimiz sallahu aleyhi vesellemi Yaratan Allah celle celaluhu Rahmeti merhameti sonsuz ve biz bu sonsuz rahmete sığınıyoruz...insan karşısındaki sonsuz rahmet ve sevgi karşısında mahcubiyeti acizliği büyüyor...Ben seviyorum Rabbimi hemde çok diyorum ama ne Yapıyorum bu sonsuz sevgi karşısında Yüce Rabbimin rızası için...
düşünüyorsun..müslümanlık islamiyet için ne canlar gitmiş..ne acılar çekilmiş..sonra şimdi kendine bakıyorsun..bizler müslümanız ve müslümanlığımız için öldürülmedik...biz Kuran_ı Kerimi rahatça heryerde okuyabiliyoruz...namazımızın kaza sebebi bir savaş değil....Hz hatice (Ra)validemiz gibi zenginsek zenginliğimiz varımızı yoğumuzu ne kadarını bu dava için harcadık..hepimizin elhamdülillah çeşit çeşit kıyafetleri vardır.olduğu halde fazlasını isteriz..kendi nefsimden pay çıkarıyorum..hangi anne baba Hz Fatma (ra) gibi evlendirmiştir çocuğunu...
Hz ibrahim (As) gibi teslimiyet cibril (As) çekil dostumla arama girme demiş hepimizin korktuğu ateş..serin ve selametli olmuş gülistan olmuş..
herşey sevmekle başlıyor..ve farkındalıkla...ilk baştada belirtiğim gibi biz herşeyi çok kolay elde ettiğimiz için kıymetini bilmiyor..değerini kavrayamıyoruz...Nefsimizde bunu fırsat biliyor...Efendimiz sallahu aleyhi vesellem buyuruyor nefisle yapılan mücadele Cihattır..O zaman bizde çok sevdiğimiz Rabbimiz için O'nun celle celaluhunun rızasını kazanmak için çok mücadele edeceğiz...Bize bırakılan emanetlerin kıymetini bilmeye çalışağız..bu yolda tökezleyeceğiz..yorulacağız.. sevgi emek fedakarlık ister bu nedenle mücadeleden yılmak yok..kalkıp bu yolda yürümeye devam edeceğiz inşallah..
başörtüsü bir bez parçası değil...bizden bir parça,bizim maddi ve manevi kirlerden arındıran huzur kaynağı...Hz sümmeye (ra) Hz Hatice(ra) Hz Fatıma(ra) Hz Asiye(ra) annelerimizden bir emanet...canımızdan bir parça...meleklerin duacı olduğu Rabbimizin hoşnut olduğu bir emir...
Rabbim bütün kardeşlerimize tesettürle nurlanmalarını nasip etsin..
inşallah cümlemiz hakkıyla taşıyanlardan oluruz..Rabbimizin razı olduğu kullardan oluruz inşallah
melekler duacınız..Rabbim sizlerden razı ve hoşnut olsun inşallah...
Hayat yolunda her daim öğrenenlerden olmamız duasıyla
çok uzun oldu aslında söylenecek çok şey var..hakkınızı helal edin
selametle kalın..
baki selam ve dualarımla
En Güzel'e Allah Celle Celalühu emanetsinizB)