Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlar haydi buyrun... (5 Kullanıcı)

esmersevda

Kayıtlı Kullanıcı
hepinizin yazılarını okdum ve ağladımm bende öyle çok istiyorum ki kapanmak inşallah banada nasip olur örtünmek . ben evde yazma taktığımda annemle komşumuz dalga geçiyolar benle hacı hoca olmuş diye ya sabır çekiyorum annem kapalılar hakkında iyiy düşünmüyor anneme kalsa kısa kollu giydircek hatta mini etek eme çok şükür ben annemi dinlemiyorum bana kısa kollu giy diyor.baban bi ara gösteriş için namaz kılıyo dedi. 5 erkek 1 kız en küçükleri benim annem babam ban kapanacağıma gurur duyacaklarına allahım sen sabır ver bana inşallah kapancam bende pardesümü giycem sora tepkiler başlayacak ama bu allahın farzı ben rabbim için kapancam kimse umrumda olmayacak elbet kırılacam üzülecem ama allah için ağlamak ne güzel. yarabbbbb şükürler olsun sana allahım.bana dua edin olur mu kardeşlerim. dualarım sizinle allah yar ve yardımcınız olsun inşaallah.AMİN.

fled

Kayıtlı Kullanıcı
Kapanmayı çok istiyordum aylardır ama kendimde bu cesareti bulabileceğimi hiç düşünmüyordum.Dün sabaha kadar hala öyleydim.Başörtümü hazırlarken bile sen cesaretsizsin korkaksın diye söyleniyordum kendime.Çünkü herşeyi çok kafaya takan biriyimdir.Biri bişey dese hemen etkilenir moralim bozulur.Ama çok şükür bu güzelliği nasip etti Allahım bana, hala inananmıyorum kendime.Çok şey söylediler ,çok da söyliycekler ama gülüp geçiyorum.Artık kendimi daha özel hissediyorum.Bunu hakkıyla taşıyabilenlerden eylesin Rabbim.İnşallah içinde bu aşk olan bütün arkadaşlar bunu yaşarlar.Çünkü ölüm ne zaman gelir bilmiyoruz, dualarım sizinle.

melek 08

Kayıtlı Kullanıcı
inşallah arkadaşlar dualarımız sizinle allah sizlerede kapanmayı nasip etsin.çok güzel bir duygu.

berat05

Yönetici
Esselamu aleyküm değerli kardeşlerim

Esselamu aleyküm değerli kardeşlerim

Bu süreçte sizlerle biraz daha fazla sohbet etmek istiyorum.Benim yanımda olabilirseniz çok sevinirim.Sizlere ihtiyacım var

Allah razı olsun . Onlar birşeyler dedikçe ben içimden 'Ya Settar ' diyorum.Güç buluyorum.Töbe töbe diyip çeken gidenmi, çok çirkin olmuşsun,kocakarılara benzemişsin diyenmi ,bunlarda da daha başı neler daha diycekler.Olsun Rabbim benden razı olsunda .İnşallah gerektiği gibi taşıyabilirim.İnşallah hep içimdeki bu güçle taşıyabilirimde.Tek isteğim dualarınız, güç bulmam için.Alışıcam inşallah biran önce bu yola çıktım ve devamınıda başım dik getirmek istiyorum.Biliyorum ki gün gelicek sen doğruyu yapmışsın diycekler.

hepinizin yazılarını okdum ve ağladımm bende öyle çok istiyorum ki kapanmak inşallah banada nasip olur örtünmek . ben evde yazma taktığımda annemle komşumuz dalga geçiyolar benle hacı hoca olmuş diye ya sabır çekiyorum annem kapalılar hakkında iyiy düşünmüyor anneme kalsa kısa kollu giydircek hatta mini etek eme çok şükür ben annemi dinlemiyorum bana kısa kollu giy diyor.baban bi ara gösteriş için namaz kılıyo dedi. 5 erkek 1 kız en küçükleri benim annem babam ban kapanacağıma gurur duyacaklarına allahım sen sabır ver bana inşallah kapancam bende pardesümü giycem sora tepkiler başlayacak ama bu allahın farzı ben rabbim için kapancam kimse umrumda olmayacak elbet kırılacam üzülecem ama allah için ağlamak ne güzel. yarabbbbb şükürler olsun sana allahım.bana dua edin olur mu kardeşlerim. dualarım sizinle allah yar ve yardımcınız olsun inşaallah.AMİN.

Kapanmayı çok istiyordum aylardır ama kendimde bu cesareti bulabileceğimi hiç düşünmüyordum.Dün sabaha kadar hala öyleydim.Başörtümü hazırlarken bile sen cesaretsizsin korkaksın diye söyleniyordum kendime.Çünkü herşeyi çok kafaya takan biriyimdir.Biri bişey dese hemen etkilenir moralim bozulur.Ama çok şükür bu güzelliği nasip etti Allahım bana, hala inananmıyorum kendime.Çok şey söylediler ,çok da söyliycekler ama gülüp geçiyorum.Artık kendimi daha özel hissediyorum.Bunu hakkıyla taşıyabilenlerden eylesin Rabbim.İnşallah içinde bu aşk olan bütün arkadaşlar bunu yaşarlar.Çünkü ölüm ne zaman gelir bilmiyoruz, dualarım sizinle.

Kapanmanızı nasip eden ....
nefsinize galip gelmenizi sağlayan...
Rabbimize HAMDÜSENALAR OLSUN....

"O" TEK 'tir.
"O"' ndan BAŞKA İLAH YOKTUR..
"O" HERŞEYE KADİRDİR.
İSTEDİĞİNE HİDAYET VERENDE "O" DUR.

"LA İLAHE İLLALLAH "

Kardeşlerim,

Kapanmak eylem olarak çok kolay bir iştir.
Önemli olan maneviyatta bunu yapabilmek....

Normalde açık giyimli insanlar herhangi bir dua -cenaze - mevlütte yarım yamalakta olsa örtünme ihtiyacı duyarlar...Neden ?
Çünkü asıl inançlarında olan budur...KAPANMANIN gerekli olduğu...DİN açıklığı sevmez...Ama eyleme geçmek gerektiğinde kendilerinde bu cesareti bulamazlar...yapanlarada habire caydıracak şeyler söylerler...
Kısacık hayatlarında kapanmak onlar için çok zor bir şeydir.

Sizlere söylenen sözler....
Fiili olmayan ama mimiklerle başlayan hakaretler - davranışlar
Küçümsemeler
Her biri ....HER BİRİMİZİN YAŞADIĞI anlardır...
Bu sınavları atlatmanız için sabırlı olmanız...
Karşınızdakilere de tutumunuzdaki ciddiyeti göstermeniz gerekmektedir.

Dışardan...şöyle bir bakalım..

Çarşaf giyen- siyah giyen hanımlarımız dışarda öcü değiller midir?
MODERN ! PARDESU giyipte...dar olanlar-belden kemer takıp inceliğini gösterenler...renkli kısa eşarpları ve meşhur güneş gözlükleri ile ne kadar da modern görünürler değil mi?

2 ayrı hanımı ele alsak eminim ki...2.hanım için daha az eleştiride bulunacaklar...Neden ?
Dışarıya daha alımlı ,göze daha hoş göründüğü için....

İnanın bana her birimiz her şeyin ayrımını yapabiliyoruz...
Öyleyse Tesettüre giren bir hanımın nasıl bir duruş içinde olması gerektiğide açık...

Olay sadece kapanmakta değil...
Bir tunik giyip dize kadar dolaşmak da değil...
KALP TESETTÜRÜNÜDE BİLMEK

Rabbimizin emirlerini öğrenmek ,iyice anlamak , uygulamak için elimizden geleni yapmak...
BU bağlamda dışarıya çıktığımızda kıyafetinizin islamı çağrıştıracak şekilde olması, kalbinizin kötülüklere-nefsi duygulara kapalı olması, hoşgörü ve ilminizin artması gerekmektedir.

Nefs ve şeytan sizinle bu zamanlarda çok uğraşacaktır.
SİZ ise ALLAH'a ( Celle Celaluhu ) sığınarak TEVBE-İSTİĞFARLARLA, dualarla, tevekkül edip her gün daha ileriye gittiğinizi göreceksiniz.

EN ufak bir bakışta ,bir sözde hemen üzülüp,ben ne yapıyorum derseniz elbette olmaz.

AHİRET için çalışıyoruz...

BU KADAR KOLAY OLMAMALI değil mi sınav?

Üniversite sınavına bile öğrenciler kaç yıl hazırlanıyorlar ? olmadı bir daha olmadı bir daha...kazanana kadar...

Peki ya burda ki bu küçük sınavlar ALLAH'ı Celle Celaluhu kazanmak için kolay değil mi?

Düşünün güzel kardeşlerim

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
Belki üzülecek belki kırılacak...

Kim bilir ne sözler duyacaksın!!!

Yinede ağlama,durma,düşünme,sorgulama....

Bil ki RABBİN seni seviyor...

Ve bil ki RABBİN sana merhamet ediyor...

Düşün Fatımaları,Aişeleri...

Rabbin için dök yaşlarını...

Fani olana takılma...

O RABBİNDEN iyi mi bilecek???

Kırılma güzel yüreklim TESETTÜR senin görevin...

Uy rabbine , aç ellerini rahmete...

ERTELEME,ZAMAN GEÇİYOR UNUTMA,YA LEHİNE YA ALEYHİNE...

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı
içinde bu aşk bu istek var ya kardeşim inşAllah kapanırsın.
bir insanın ailesi a yolunda ilerlerken o insanın b yolunda ilerlemesi en zor şey sanırım.
ama unutmayın ki bize ailemizden daha yakın olan biri var.
bize sağlık veren en güzel şekilde yaratıp donatan ,annemizi babamızı da yaratan Rabbimiz var.
burada kimin sözünü dinlememiz gerektiği aşikar.
siz bu zorluklarla karşılaştıkça,örtünüzü başınızda taşımanız zorlaştıkça bu emri yerine getirmenin mükafatı da o derece artacaktır.
Allah sizden razı olsun kardeşim.böyle bir aile de bunları düşünebilmeniz bile çok güzel ve zor birşey çünkü.
inşaAllah en kısa zamanda kapanırsın.
inşaAllah Rabbim sana bunu layıkıyla nasip eder kardeşim.
müjdeli haberlerinizi sabırsızlıkla bekliyoruz.
Allah ailenize hidayet versin ve bu yolda sizin önünüzdeki tüm engelleri kaldırsın inşaALLAH.
DUALARIMDASIN.
ALLAH A EMANET OL KARDEŞİM.

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı
Kapanmayı çok istiyordum aylardır ama kendimde bu cesareti bulabileceğimi hiç düşünmüyordum.Dün sabaha kadar hala öyleydim.Başörtümü hazırlarken bile sen cesaretsizsin korkaksın diye söyleniyordum kendime.Çünkü herşeyi çok kafaya takan biriyimdir.Biri bişey dese hemen etkilenir moralim bozulur.Ama çok şükür bu güzelliği nasip etti Allahım bana, hala inananmıyorum kendime.Çok şey söylediler ,çok da söyliycekler ama gülüp geçiyorum.Artık kendimi daha özel hissediyorum.Bunu hakkıyla taşıyabilenlerden eylesin Rabbim.İnşallah içinde bu aşk olan bütün arkadaşlar bunu yaşarlar.Çünkü ölüm ne zaman gelir bilmiyoruz, dualarım sizinle.[/QUOTE
maşAllah..sübhanAllah..
gerçekten çok sevindim kardeşim ya.
buradaki kardeşlerimizin kapandığını görmek öyle bi mutluluk veriyo ki insana.
inşaAllah bu mutlulukları tatmaya devam ederiz.
ne güzel kapanmışsınız.Rabbim bunu daim etsin inşAllah.
o örtü sadece bi bez parşası olmaktan çıkıp seni takva örtüsü ile de süsler inşaALLAH kardeşim.
Allah razı olsun .
Allah senden memnun olsun bu güzelliği tattığın için ummadığın yerde hayırlı kapılar açsın inşaAllah size.
Allah a emanet olun.

esmersevda

Kayıtlı Kullanıcı
allah razı olsun sizden.benim ailem kapanmamı isteceklerine allah onlara hidayet etsin bir kapalıyı pardesülü gördüümde canımdan can gidiyo rabbim tüm kpanmak isteyenlerin yardımcısı olsun inşallah.

fled

Kayıtlı Kullanıcı
Hepimizin regaip kandili mübarek olsun arkadaşlar.Bize fırsat olarak verilen bu gecelerde Allahım dualarımızı kabul etsin inşallah.Bu gece kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlarımıza çok dua edelim, ben inanıyorumki benim kapanmamda sizlerin dualarınında payı çok büyük. Hangimizin açtığı el boş çevrilmez bilemiyoruz.O yüzden birbirimize dua edelim.Herşey gönlünüzce olun inşallah

T

tevbekarım

Şuan işyerindeyim ve kapalıyım bu cesareti nasıl bulduğumu hala bilmiyorum.İşyerinde çalışanların tepkisini almaya başladım bile.İçime bi stres girmedi desem yalan olur ama nolur dua edin buna çok çok ihtiyacım var.Bu cesareti bulmamda sizlerinde dualarının büyük etkisi olduğunu biliyorum.Bu süreci atlatıp biran önce alışmam içinde dualarınızı bekliyorum .

Maşşallah tebrik ederim sizi Rabbim kolaylaştırsın inşallah verdiğiniz bu habere Allah rızası için çok sevindim.Hiç merak etmeyin en güzelini siz yapmışsınız Rabbim isteyen tüm kardeşlerimize nasip etsin.elimden geldiğince dua edecem size SELAM ve DUA ile.....

Mihrace24

Kayıtlı Kullanıcı
allah razı olsun sizden.benim ailem kapanmamı isteceklerine allah onlara hidayet etsin bir kapalıyı pardesülü gördüümde canımdan can gidiyo rabbim tüm kpanmak isteyenlerin yardımcısı olsun inşallah.

canım benim ne kadar içten istiyosun yazmndan bile anlaşılıyo Rabbim yardımcın olsun gönlünden geçeni sana nasip etsin inşallah sabret canım ve pes etme kimseye kulak asma doğru bilgiğinden şaşma Allah a emanetsin

Mihrace24

Kayıtlı Kullanıcı
Hepimizin regaip kandili mübarek olsun arkadaşlar.Bize fırsat olarak verilen bu gecelerde Allahım dualarımızı kabul etsin inşallah.Bu gece kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlarımıza çok dua edelim, ben inanıyorumki benim kapanmamda sizlerin dualarınında payı çok büyük. Hangimizin açtığı el boş çevrilmez bilemiyoruz.O yüzden birbirimize dua edelim.Herşey gönlünüzce olun inşallah
maşalllah canım benim seni tebrik ediyorum Rabbim hepimize tesettürün hakkını vermeyi nasip etsin inşallah

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
Belki üzülecek belki kırılacak...

Kim bilir ne sözler duyacaksın!!!

Yinede ağlama,durma,düşünme,sorgulama....

Bil ki RABBİN seni seviyor...

Ve bil ki RABBİN sana merhamet ediyor...

Düşün Fatımaları,Aişeleri...

Rabbin için dök yaşlarını...

Fani olana takılma...

O RABBİNDEN iyi mi bilecek???

Kırılma güzel yüreklim TESETTÜR senin görevin...

Uy rabbine , aç ellerini rahmete...

ERTELEME,ZAMAN GEÇİYOR UNUTMA,YA LEHİNE YA ALEYHİNE...

fled

Kayıtlı Kullanıcı
maşalllah canım benim seni tebrik ediyorum Rabbim hepimize tesettürün hakkını vermeyi nasip etsin inşallah

Amin inşallah hakkını verebilenlerden oluruz.Kapanmayı düşündüğümüz aşamalarda başkalarından alacağımız tepkilerinde mutlaka etkisi olur olumsuz yönde.Ama inanın kapandığınızda hiç ama hiç umrunuzda olmuyor bunlar çünkü hakikatı biliyorsunuz.Onlarında elbet birgün gerçeği anlayıpta karşımıza gelecekleri günü düşünerek sabrediyorsunuz, gülüp geçiyorsunuz.Bunları anlatıyorum çünkü ben burdaki yazılanlardan o kadar büyük bir cesaret aldım ki inanılmaz faydası oldu bana bu yazılanların.İşin asıl kısmı başınızı örtüp dışarı çıkana kadar sonrasında zaten yıllardır kapalısınız gibi geliyor..

Mihrace24

Kayıtlı Kullanıcı
Amin inşallah hakkını verebilenlerden oluruz.Kapanmayı düşündüğümüz aşamalarda başkalarından alacağımız tepkilerinde mutlaka etkisi olur olumsuz yönde.Ama inanın kapandığınızda hiç ama hiç umrunuzda olmuyor bunlar çünkü hakikatı biliyorsunuz.Onlarında elbet birgün gerçeği anlayıpta karşımıza gelecekleri günü düşünerek sabrediyorsunuz, gülüp geçiyorsunuz.Bunları anlatıyorum çünkü ben burdaki yazılanlardan o kadar büyük bir cesaret aldım ki inanılmaz faydası oldu bana bu yazılanların.İşin asıl kısmı başınızı örtüp dışarı çıkana kadar sonrasında zaten yıllardır kapalısınız gibi geliyor..

:)evet aynen öyle önceden hiç açık değilmişsin gibi oluyo ben liseden sora kapandım ilk sıralar dışarı çıktığımda arkadaşlarımı falan görmekten çekinirdim şimdi ne kadar komik geliyo, zamanla alışıyosun işte şimdilerdeyse bu halimden utanır oldum cilbab giyip en azından başlangıç olarak siyah büyük eşarp takmak istiyorum ama bi türlü cesaret edemiyorum.bu yüzden de tesettürün hakkını verebileyim diye dua ediyorum.

ibra

Kayıtlı Kullanıcı
İnandığınız gibi yaşamazsanız yaşadığınız gibi inanmaya başlarsınız.
Hazreti Ömer Radıyallahu anh

-İslamGülü-

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH TEALA buyuruyor: ''(RESULÜM!) Mü'min kadınlara söyle, gözlerini harama bakmaktan korusunlar; namus ve iffetlerini esirgesinler.
Görünen kısımları müstesna olmak üzere, zinetlerini teşhir etmesinler. Başörtülerini yakalarının üzerine kadar örtsünler...''

Peygamberimiz (s.a.v) buyuruyor ki : ''Ateş ehlinden iki sınıf vardır, henüz onları görmedi: Yanlarında sığır kuyruğu gibi bişeyler (kırbaç)
taşıyıp onu insanlara vuran insanlar; (diğeride) giyinmiş çıplak kadınlar ki bunlar ALLAH'a taatten dışarı çıkmışlardır. Bunlar başkalarını baştan çıkarırlar.
Başları deve hörgücü gibir. Bu kadınlar Cennete (doğrudan) girmek şöyle dursun kokusunu dahi alamazlar..''

'' Sevgili Peygamberimiz Hz. Mustafa (s.a.v) ile birlikte Kevser Havuzu'nun kenarında 'Cennet'te buluşalım İnşALLAH ''

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
'' Sevgili Peygamberimiz Hz. Mustafa (s.a.v) ile birlikte Kevser Havuzu'nun kenarında 'Cennet'te buluşalım İnşALLAH ''

AMİN AMİN AMİN........
ALLAH RAZI OLSUN CANIM KARDEŞİM.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt