Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlar haydi buyrun... (1 Kullanıcı)

Su-Eda

Kayıtlı Kullanıcı

'Allah;genç yaşlarında ibadet edenleri meleklerine göstererek sevincini ilan eyler.' (hadisi şerif)​

Su-Eda

Kayıtlı Kullanıcı

BAŞÖRTÜSÜ"Bir Yüreğin Deprem Öyküsü.BAŞÖRTÜSÜ"İnanç VeAhlakın SağlamKöprüsü BAŞÖRTÜSÜ"BİR Bayanın En Güzel Süsü....​

Su-Eda

Kayıtlı Kullanıcı
Allah ve Resulü, bir işte hüküm verince, artık inanmış kadın ve erkeğe,
o işi kendi isteğine göre, tercih, seçme hakkı kalmaz.[Ahzab 36]

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
61390_156529477699626_132935546725686_418503_7055963_n.jpg

BeNiM KaPaLı OLMaMı YüCe RaBBiM EMReDiYoR. PeKi Ya SeNiN AÇıK

OLMaNı KiM EMReDiYoR ?

mir_erhan

Moderator
Sevgili kardeşlerim, ben daha sitenize yeni üye oldum. Yanlız okulum olduğundan çok fazla giremiyorum. Mesaj sayımdan da aktif olmadığım anlaşılıyordur zaten. Kapanmak isteyipte kapanamayan birçok kardeşimin mesajlarını okudum. Herkes ya ailesinden çekiniyor ya da nefsinden dolayı kapanamıyor. Sizlere birçok öneri sunabilirim.İlk olarak örtünmenin Allah'ın emri olduğunu biliyorsunuz. Peki yarına sağ çıkma garantimiz var mı sevgili kardeşlerim ? Ya bizi yaratan bize can veren yüce Rabbimizin karşısına tesettürsüz çıkarsak ? Onun bu emrini yerine getiremeden şu yalan dünya hayatından ayrılırsak ?
Değerli kardeşlerim lütfen ama'larla etlemeyin örtünmeyi. Bu öyle bir huzur ki! Tarifi anlamsız. Kelimelere sığmıyor. Yaklaşık 8 senedir kapalıyım.
Bir kez olsun sıcaklarda çok mu bunladım?
Asla!
Birkez olsun açılmayı düşündün mü ?
Asla!
Siz yeter ki kapanın Allah öyle güzel sabrını veriyor ki...
Hadi güzel kardeşlerim ertelemeyelim Allah'ın bu emrini. Yarınımızı bırakın 1 saniye sonramız bile belli değil. Size bunca güzel şeyleri bahşeden Allah'ınıza dönün kalbinizi. Onun bu emrini yerine getirin. Herkese ve herşeye rağmen...
Bakın yürüyebiliyorsunuz...
Bakın Konuşabiliyorsunuz...
Bakın duyabiliyorsunuz...
Bakın görebiliyorsunuz...
Bakın sıcak evinizde rahatça oturuyorsunuz...
Tüm bu nimetleri size bahşeden Allah'a şimdi siz sırt çeviriceksiniz?
Tüm bu nimetleri size veren Allah'ın emrine uymıcak mısınız ?
Ben kapanmak isteyipte kapanmayan tüm kardeşlerime güveniyorum.
Dualarım sizinle kardeşlerim.
En güzele en güzel sevgiliye ALLAH'a emanet olun...

Selamün Aleyküm.
Allah cellecelalüh razı olsun sizden
ellerinize sağlık.

Rabbimiz Tevbe suresinde şöyle emrediyor.

23. Ey iman edenler! Eğer küfrü imana tercih ederlerse, babalarınızı ve kardeşlerinizi bile dost edinmeyin. İçinizden kim onları dost edinirse, işte onlar, zalimlerin ta kendileridir.

mir_erhan

Moderator
33684_445900808173_326998978173_5411302_7763546_s.jpg

Bedel. . .Hak yolda yürümenin elbet vardır bedeli ,Güle talip olanlar dikenine katlanır . . .
Hakka uygun bir hayat hayatın engüzeli ,İnsan Hakla oldukça tatlandıkça tatlanır
.
.​

Ellerinize yüreğinizesağlık kardeşim.
Rabbimiz Razı olsun.

TEVBE 24. De ki: "Eğer babalarınız, oğullarınız, kardeşleriniz, eşleriniz, aşiretiniz, kazandığınız mallar, kesada uğramasından korktuğunuz bir ticâret ve beğendiğiniz meskenler size Allah'tan, peygamberinden ve onun yolunda cihattan daha sevgili ise, artık Allah'ın emri gelinceye kadar bekleyin! Allah fasık topluluğu doğru yola erdirmez."

Selam ve dua ile

mir_erhan

Moderator
sa arkadaşlar, ben de kapandığımı söylemek istiyorum sizlere.RABBİM'e şükürler olsun kapandım.1.5ay oldu.inş. böyle de devam eder.

Selamün Aleyküm.
Maşallah ...ne kadar güzel bir haber.
yürekleri titretiyor bu söz.
Rabbim bu yollda şeytanla nefsiyle mücadelede olan bütün kardeşlerimize de nasip etsin.

NE kadar güzel KAPANDIM demek ,
kapandım diyebilmek
nefsin illet mapusundan özgürlüğe kavuşmak ne kadar güzel. ,
Bu kelimeyi duymak ne kadar güzel.
Hamd sanadır Rabbim. şükür Sana ,
Hüzün olsada bazı günlerimiz.
Böyle haberle mutluluktan yeşeriyor gözlerimiz.

Rabbimiz yolunu açık eylesin inşallah

selam ve dua ile

Su-Eda

Kayıtlı Kullanıcı

Selamün Aleyküm.
Allah cellecelalüh razı olsun sizden
ellerinize sağlık.

Rabbimiz Tevbe suresinde şöyle emrediyor.

23. Ey iman edenler! Eğer küfrü imana tercih ederlerse, babalarınızı ve kardeşlerinizi bile dost edinmeyin. İçinizden kim onları dost edinirse, işte onlar, zalimlerin ta kendileridir.

Ellerinize yüreğinizesağlık kardeşim.
Rabbimiz Razı olsun.

TEVBE 24. De ki: "Eğer babalarınız, oğullarınız, kardeşleriniz, eşleriniz, aşiretiniz, kazandığınız mallar, kesada uğramasından korktuğunuz bir ticâret ve beğendiğiniz meskenler size Allah'tan, peygamberinden ve onun yolunda cihattan daha sevgili ise, artık Allah'ın emri gelinceye kadar bekleyin! Allah fasık topluluğu doğru yola erdirmez."

Selam ve dua ile

Selamün Aleyküm.
Rabbim bu yollda şeytanla nefsiyle mücadelede olan bütün kardeşlerimize de nasip etsin.

kapandım diyebilmek

selam ve dua ile

Ve Aleyküm selam ve Rahmetullah
Rabbim sizden razı ve hoşnut olsun değerli kardeşim..
hisseden yüreğinize gönülden verdiğiniz desteğe sağlık..
Rabbim ecrini fazlasıyla versin inşallah..
eşinizin bebeğinizin sağlığı nasıllar iyilerdir inşallah..
iyi olmanıza kalben duacıyız..
selamlarımızı iletiniz..
selametle kalınız
baki selam ve dualarımla
En Güzel'e Allah Celle Celalühu emanetsiniz..

mir_erhan

Moderator
Allah cellecelalüh sizden ve tüm kardeşlerimizden razı olsun.
hamd olsun kardeşim Hepimiz emanetiz O Yüceler yücesine.
hizmet içi eğitim için bir aylık Erzurum a geldiğimden
Eşim ve Musab Eminimizden uzak kaldım biraz. ama sayılı gündür biter diyoruz.
Rabbim bebek hasreti çeken tüm kardeşlerimize hayırlı evlatlar nasip etsin en kısa zamanda.
bekar kardeşlerimize de hayırlı eşler ve evlilikler nasip etsin. inşallah
Anneniz Rahatsızdı inşallah iyi oldu. Ellerinden öperiz dua bekleriz annemizden Rabbimiz şifa nasip etsin

Selamınızı iletirim başımız üstüne .
Rabbimize emanet olun.
dua eder dua bekleriz.

selam vedua ile

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
Rabbim bebek hasreti çeken tüm kardeşlerimize hayırlı evlatlar nasip etsin en kısa zamanda.
Anneniz Rahatsızdı inşallah iyi oldu. Ellerinden öperiz dua bekleriz annemizden Rabbimiz şifa nasip etsin

Rabbimize emanet olun.
dua eder dua bekleriz.

selam vedua ile

MİRERHAM kardeşimiz,
güzel haberlerinizi almak beni çok mutlu etti.
yolunuz hep açık ve bereketli olsun.ALLAH YAR VE YARDIMCINIZ OLSUN.
SELAMETLE KALIN.

narinn

Kayıtlı Kullanıcı

Selamün Aleyküm.

kapandım diyebilmek

selam ve dua ile

Amin inşallah.Allah hepimizin yolunu açık eylesin.Ka-
panmak isteyen arkadaşlarımız da en kısa zamanda kapanır inşallah.
Benim korkum ilerde açılırsam veya yapamazsam diyeydi.Ama anladım ki bunlar boşmuş.
şeytanın ve nefsin oyunlarından başka birşey değil. Geç oldu ama sonunda kapandım çok şükür.
Kapanınca da Allah yardımcı oluyor,o düşünceler o vesveseler kayboluyor.yeter ki karar verdikten sonra
beklemeyelim.yoksa uzadıkça uzuyor...

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Kapanmak özümüzle birdir...kalbimizle...ruhumuzla...

önceden düşündüğümüz tüm olumsuzlukları alır gider birden....
kendi içimizde yaşadığımız korkularımızın ne kadar da boş olduğunu gösterir bize....

hayat gibi...aynı...

yaşamımızı ne kadar içten yaşarsak...
islamı severek isteyerek öğreterek yaşarsak o kadar içten geçirmiş oluruz bu hayatı...yüzümüz gülen taraf olurken vicdanımızda rahatlayan taraf olur...

zorluklarla mücadelemi zor gelmiştir bizlere yoksa birkaç kişinin söylediği anlamsız cümleler mi????

başınızdaki eşarp içinmi dir bu korku..yüreğinize yerleşen islamı yaşama sevinci.....ya diğerlerinin korkusu.....

kendinize fırsat vermeden
soranlara güzelliği göstermeden bu kaçmak niye?

KENDİNİZE FIRSAT VERMEDEN...SONRASINI BİLMEDEN DENEMEMEK NİYE???

Biz bir EMİR den konuşuyoruz...FARZ olandan bahsediyoruz..yani..zevkimize kalmış,korkumuza kalmış,dillerin söylediklerine kalmış birşey değil bu..

ÇOK ÖNEMLİ...

1 adım atmadan
hiç karşımızdakine fırsat vermeden bu kaçış niye.??????

Allah c.c. siz hiç bir yapmadan bunca hayatı bahşederken......bu kaçış niye?
soruyorum tüm kardeşlerime.....

herkes bir düşünsün bakalım"

Kendini ALLAH'a c.c. teslim etmekten gayri ne var önemli olan ?

Rabbim hepimize layıkıyla örtünmeyi nasip etsin..

Su-Eda

Kayıtlı Kullanıcı

Rabbimize emanet olun.
dua eder dua bekleriz.

Esselamu aleyküm ve Rahmetullah değerli kardeşim
içten samimi dualarınıza canı gönülden amin..
anneminde sizlere çok selamı var..
iyi haberlerinizi aldık çok mutlu olduk çok şükür..
Her daim iyi olmanıza duacıyız..Rabbim tez zamanda hayırlısıyla kavuştursun sağsalim sizin işlerinizde yar ve yardımcınız olsun inşallah
selametle kalınız
sizlere Rabbimin izniyle duacıyız sizlerinde dualarınızı beklemekteyiz
Baki selam ve dualarımla
En Güzel'e Allah Celle Celalühu emanetsiniz

Su-Eda

Kayıtlı Kullanıcı
Rabbim cümlenizden razı ve hoşnut olsun inşallah

Rabbim cümlenizden razı ve hoşnut olsun inşallah

ne büyük erdemdir kapanmak..

öylesine bir huzur öylesine bir güzellik anlamı tarifsiz kelimeleri kifayetsiz.

yürek döker parmak uçlarına..

dile gelir parmaklarım hadii anlat dercesine...

ama yinede tutulur insan bu farklılıgın heycanında..

kapanmak ayrıcalıktır...

kapanmak hayırlıya dair adımdır..

kapanmak hayatın nur a huzura doğru ilerleyişinin en güzel örnegidir..

kapanmak..kelimelere sığmayan anlam hazinesinde sonsuz mutluluk sonsuz berekettir..

haydi kardeşlerim ertelemeyin,beklemeyin..
niye,ne olur,ne der.??

demeyin...

şeytanın vesvesesine kapılmayın kapanın tesettür emrini hak huzurunada hakkını vererek yerine getirin.yükünüzü hafifletin..

kapan kalbim o arsız bakışlara..

kapan kalbim o imansız yüreklere...

kapan kalbim sen hör gören herkese..

tesettür bir bütündür sadece saçı kapatmak yetmez..bedeninide hakkı ile kapatacaksın..ruhunuda..hayatınıda..konuşmanı bakışını oturuşunu duruşunu...

sokaklarda gülenlerden olmayacaksın..
gözleri heryeri kesenlerdende olmayacaksın..
boyanıp cıkmayacaksın...
sen yürüken haya hemen yanıbaşında olacak...
iman duygusunu baktıgın her yürek hissedecek..

selam vereceksin hiç tanımadıgın bir yürege tebbessüm edeceksin minicik bir yavruya..
ellerim sımsıcak ısıtcak yanındakileri..
sen parmakla gösterilecek mukaddes bir hanım olacaksın..

o başında ki örtü taçın olacak derin olacak kalbin olacak hayatının en kıymetli hali yaşam biçimin olacak..

haydi kardeşlerim kapanmaya tesettür emrini uygulamaya...

angela2011

Kayıtlı Kullanıcı
selam,
ben yaklaşık 7 ay önce 34 yaşımda Rabbimin bana hidayeti nasip etmesiyle bu yola girdim. beraat kandili öncesi yaklaşık 2 ay kadar ruhumun çektiği azabın farkına vardım ve beraat kandili günü tövbe edip namaza başladım. dedeiğim gibi 34 yaşımdayım doktorum, şimdiye kadar hep açık biriydim . tüm arkadaş ortamım öyle. etrafımda herhangi bir konuda danışabileceğim insan sayısı çok az. onlarlada yeni tanıştım. bu 7 ay içinde güzel dinimizi kitaplardan okuyarak öğrenmeye uygulamaya çalıştım. alalaha şükür onca işimin arasında hem ibadetime hemde birşeyler öğrenmeye yetecek vakti Rabbim bana veriyor. 1.5 ay önce kuran öğrenmeye başladım. allah razı olsun o kişiden öğlen arası çalıştığım yere birisi geliyor ve bana öğretiyor. insanın istediği zaman vakitsizliklerden vakit yaratabileceğini görüyorum. boşa geçireceğim 1 dakikam bile yok ama çok mutluyum. sabahtan akşama kadar hasta bakıyorum, öğle aramda öğle namazını kılıp kuran öğreniyorum, ikindi namazını biraz hastaları kolaylayıp odamda kılıyorum. akşam koşarak işimden çıkıp evime geliyorum , çocuğum kreşten gelene kadar kılıyorum, kızımı uyutuncada yatsı biraz geç olsada kılıyorum. gece kalkıp kuran çalışıyorum, bazende sabah hastalar gelmeden önce yarım saat kadar vakit buluyorum.
neden anlatıyorum bunları diyeceksiniz. demek istediğim daha önce benimde düşündüğüm gibi vaktim yok diyenlere örnek olsun diye anlattım ki gerçekten çok yoğun bir işim var ben bile çok kolay vakit buluyorum. bana verdiği haz ise herşeye değer.
örtünmek istedim ama eşim çok sinirlendi, şimdi onu ikna etmeye çalışıyorum. bu konuda hiçbir engelin aşılamayacağını düşünüyorum. Rabbim yardımcım olsun bu konuda bana İNŞALLAH.

G

Goldenrose

selam,
ben yaklaşık 7 ay önce 34 yaşımda Rabbimin bana hidayeti nasip etmesiyle bu yola girdim. beraat kandili öncesi yaklaşık 2 ay kadar ruhumun çektiği azabın farkına vardım ve beraat kandili günü tövbe edip namaza başladım. dedeiğim gibi 34 yaşımdayım doktorum, şimdiye kadar hep açık biriydim . tüm arkadaş ortamım öyle. etrafımda herhangi bir konuda danışabileceğim insan sayısı çok az. onlarlada yeni tanıştım. bu 7 ay içinde güzel dinimizi kitaplardan okuyarak öğrenmeye uygulamaya çalıştım. alalaha şükür onca işimin arasında hem ibadetime hemde birşeyler öğrenmeye yetecek vakti Rabbim bana veriyor. 1.5 ay önce kuran öğrenmeye başladım. allah razı olsun o kişiden öğlen arası çalıştığım yere birisi geliyor ve bana öğretiyor. insanın istediği zaman vakitsizliklerden vakit yaratabileceğini görüyorum. boşa geçireceğim 1 dakikam bile yok ama çok mutluyum. sabahtan akşama kadar hasta bakıyorum, öğle aramda öğle namazını kılıp kuran öğreniyorum, ikindi namazını biraz hastaları kolaylayıp odamda kılıyorum. akşam koşarak işimden çıkıp evime geliyorum , çocuğum kreşten gelene kadar kılıyorum, kızımı uyutuncada yatsı biraz geç olsada kılıyorum. gece kalkıp kuran çalışıyorum, bazende sabah hastalar gelmeden önce yarım saat kadar vakit buluyorum.
neden anlatıyorum bunları diyeceksiniz. demek istediğim daha önce benimde düşündüğüm gibi vaktim yok diyenlere örnek olsun diye anlattım ki gerçekten çok yoğun bir işim var ben bile çok kolay vakit buluyorum. bana verdiği haz ise herşeye değer.
örtünmek istedim ama eşim çok sinirlendi, şimdi onu ikna etmeye çalışıyorum. bu konuda hiçbir engelin aşılamayacağını düşünüyorum. Rabbim yardımcım olsun bu konuda bana İNŞALLAH.

İlk başta üyeliğiniz hayırlı olsun. :)
Ne mutlu size çok sevindim....
Allah daimini nasip eder inşallah. Bütün engellere rağmen birşeyler yapmak için uğraşıyor olmanız harika.. Bu güzel ibretlik hikayenizi bizlerle paylaştığınız için Allah sizden razı olsun.
Allah'a emanet olun....
Selam ve dua ile...

Su-Eda

Kayıtlı Kullanıcı
selam,

ve aleyküm selam ve Rahmetullah
öncelikle üyeliğiniz hayırlı ve daim olsun ablacığım
maşallah barekallah subhanallah
ne güzel anlatmışsınız okurkende çok etkilendim..
yaşadıklarınızı bizlerle paylaşmışsınız Rabbim sizden razı olsun
yazdıklarınız bir çok kardeşimize vesile olacaktır inşallah..
yeterki yürekten isteyelim biz bir adım atalım Rabbim koşarak geliyor..
inşallah ablacığım hayırlı güzel haberlerinizi tez vakitte alırız..
Rabbim bütün kardeşlerimize tesettür nuruyla nurlanmalarını nasip etsin
baki selam ve dualarımla
selametle kalın
En Güzel'e Allah Celle Celalühu emanetsiniz
:a07:

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt