Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlar haydi buyrun... (6 Kullanıcı)

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
KAPANMAK İSTEYEN TÜM KARDEŞLERİM

Zaman öylesine çabuk geçiyor ki
Siz sorularınıza cevap ararken....
Kapanmak isteğinizi her bir an ertelerken
Zamanın geçtiğini görmüyor musunuz

Eğer nefs ve şeytan olmasaydı insanlar nasıl imtihana tabi tutulacaktı???

İşte bizimde bu dünyada imtihanlarımızdan birisi bu...
Sizler okul,iş,kariyer diye düşünmeye devam ederseniz bir bakmışsınız bu huzursuzlukla yaşamınız devam etmiş gençliğiniz uçup gitmiş..

Bize verilmiş olan görevleri yapmak için ne kadar zaman verilmiş biliyor muyuz?

Ölümün Ne Zaman Geleceğini Biliyor musunuz?

ÖLÜM VARMIŞ diyebilmek için
Musalla Taşınımı Bekleyeceğiz?

ÖLMEDEN ÖNCE
Tüm korkularınızı yenin....
ÖLÜM ZATEN BİR KIYAMET

AHİRETE NASIL HAZIRLANACAĞIZ?

Vicdanınıza bir kulak verin bakalım....
İyice dinleyin...
Kalbiniz A L L A H C.C derken
...hala örtünmeyi bu kadar mı düşünür oldunuz ????

ALLAH'a C.C. tam tevekkülle gidin...
Tam bir teslimiyetle...
Bırakın korkularınızı....
Sadece Bir ADIM ATIN BAKALIM....
Bizi korkularımızla başbaşa bırakacakta
EMİN kılacakta Yalnız Rabbimiz değil mi?

İyice Düşünelim?
Bize bahşedilenlerin karşılığında
AHİRETİ KAZANMAK.......

AHİRETİ KAZANMAK
KOLAY MI SANIYORSUNUZ ?

Berat ablamdan alıntı

Mihrace24

Kayıtlı Kullanıcı
neden beceremiyesin ki tatlım dua et Rabbim kalbine yerleştirsin inşallah.Benim kapanmam da evlendikten sora oldu şimdi düşünüyorum liseden sora evlenmiş olmasaydım heralde hala açık olurdum elhamdülillah kapandım da şimdide gereği gibi örtünmediğim için üzülüyorum nefsim yine tepemde :(bu arada sana evlen falan demiyorum yanlış anlaşılmasın:)Allah a emanet canım hayırlı haberlerini bekliyorum

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
ne büyük erdemdir kapanmak..

öylesine bir huzur öylesine bir güzellik anlamı tarifsiz kelimeleri kifayetsiz.

yürek döker parmak uçlarına..

dile gelir parmaklarım hadii anlat dercesine...

ama yinede tutulur insan bu farklılıgın heycanında..

kapanmak ayrıcalıktır...

kapanmak hayırlıya dair adımdır..

kapanmak hayatın nur a huzura doğru ilerleyişinin en güzel örnegidir..

mir_erhan

Moderator
Değerli kardeşim,,,,

Herşeyde bir hayır vardır...yapamıyorum diye bahsettiğiniz şeyde gönlünüzü buraya açtınız...

Siz kalbinizi Allah'a c.c. tam teslimiyetle bıraktınız mı hiç ?
Yarına çıkacağımızı bilmeden,yarınlar hakkında hüküm veriryorsunuz???
Korkularınız bu kadar mı benliğinizi kapladı???
Alemlerin Rabbi karşısında neyi kefeye koyabiliriz...
Şu nu bilin ki... nefsiniz ve şeytan sizinle oyun oynuyor.....

Yaşımız gençliğimiz,taktığımız örtüyü sonradan çıkarmak istermiyiz gibi korkuların yersiz olduğunu adım attığınızda göreceksiniz...

Yaşama anlam katan örtü....
Saygı uyandıran örtü....
Kalble uyumu sağlayan örtü....

tüm düşüncelerinizi ve korkularınızı bir kenara bırakın...

Allah c.c. tevbeleri çokça kabul eden ve bağışlayandır...

Siz tam bir teslimiyetle dua edin ve deneyin bakalım....

Bu iç huzuru başka bir yerde bulabilecek misiniz???

Bu dışardan görüldüğü gibi bir başörtüsü değildir.....

Aksine bu ALLAH c.c. ın isteği üzerine ,kalbiyle tam teslimiyete gitmiş olanların görünmez bütünlüğüdür.....

Sizi bu mutluluğa davet ediyoruz.....

Bir adım atmak zor değil....

Siz bir adım ....

Göreceksiniz...

Cennet kolay değil......

Sevgili Berat ablamız 2009 yılına ait çok güzel bir yazın tekrar okudum paylaşmak istedim tekrar.
hakkını helal edersin inşallah .
Allah celle celalüh senden razı olsun

selam ve dua ile

_ilknur_

Kayıtlı Kullanıcı
Kapanmayı bir türlü beceremeyecek miyim ben :( :(

bunu bende çok soruyorum kendime
biliyorum ki kapanacağım zaman alacağım huzuru hiç bir şeyden alamayacağım ve kapanmadığım sürece üzerimdeki bu huzursuzluk gitmyecek rabbim nolur bizede nasip et....:(

_ilknur_

Kayıtlı Kullanıcı
Ben de kapanmak istiyorum. 14 yaşındayım. Babam, halalarım, annem ve diğer bütün tanıdıklarım çok dindar insanlar. Kapansam bana tek lafları olmaz, aksine çok çok sevinirler. Ama insanın nefsini ve şeytanı yenmesi o kadar kolay olmuyor işte. Bazen bu siteye girip yorumlarınızı yazılarınızı oluyorum ve '' tamam işte kapanıcam '' diyorum. Ama kısa bir süre sonra duygularım düşüncelerim altüst oluyor. Artık ne düşünmem gerektiğini bilemiyorum ve bazen boğulucakmışım gibi oluyor. Kendimi fazla sıkmamam gerekiyor belki ama tesettüre girebilirsem ancak şimdi girebelirim. İler ki yıllarda bu çok zor olabilir. Ağaç yaş iken eğilirmiş.
O yüzden lütfen lütfen bana yardım edin. Kapanmanın Allah'ın emri olduğunu bildiğim halde nefsime yenik düşmek istemiyorum. Bunları yazarken bile gözlerim yaşarıyor. Diğer arkadaşlarım nefislerini yenerek kapandı. Ben niye yapamıyorum ? diye. Benim neyim eksik diye? Ya pişman olursam diye çok korkuyorum. Ne zaman kapanma hevesi içime gelse şeytan biranda bütün beynimi kaplıyor ve bana daha çocuk olduğumu büyüyünce yapabileceğimi sıcaklarda örtünün çekilmeyeceğini söylüyor. Sizden yardım istiyorum. Çünkü bu yolda tek başımayım ve çok korkuyorum herşeyden ..

kardeşim durumlarımız birbirinden çok farksız
durumunu inan bana çok iyi anlıyorum yazdıklarını okurken sanki kendi içimden geçenleri bir başkası dile getirmiş diye düşündüm
rabbim biliyor ya çok isterdim sana yardım etmeyi ama kelin ilacı olsa kendi başına sürermiş fakat sakın kendini bu yolda yalnız hissetme kardeşim çünkü emin ol ki yalnız değilsin!
sorun :belkide tam kapanacağım dediğimiz anda nefsimize ağır gelen şey etrafmızdaki, bizim yaşımızdaki insanların halleri nede olsa ahir zamandayız kafamızı nereye çevirsek haram( rabbim cümlemizi korusun) belkide etrafımızda ki insanların bakışlarından korkuyoruz , ne derler bana ne gözle bakarlar diye düşünüyoruz.ama bütün bunlara rağmen gece kafamızı yastığımıza koyduğumuzda 'bunların hepsinden çok daha önemli olan bir şey var ÖRTÜNMEMİ BENDEN RABBİM İSTİYOR BAŞKALARININ BANA BAKIŞINDAN KORKUYORUMDA YARIN MAHŞERDE RABBİM BENDEN HESAP SORARSA NE DERİM' diyebiliyorsak hala umut vardır demektir.bolca dua edelim kardeşim kendimizi nefsimizin hoşuna giden şeylerden uzak tutmaya çalışalım dualarından benide eksik etme sende benim dualarımdasın unutma!..
rabbim yar ve yardımcın olsun kardeşim
allaha emanet ol.....

_ilknur_

Kayıtlı Kullanıcı

o nedemek kardeşim sizce insanların azmini kırmak iyi birşey mi ?
din kardeşleri olarak birbirimize yardım etmemiz cesaretlendirmemiz yalnız olmadığını söylememiz gerekmezmi ?
biliyormusunuz kimin ne nedeni olduğunu belki bilmediğimiz büyük bir sıkıntısı var kardeşimizin çözmesinde yardımcı olmak gerekmez mi ?
lütfen kelimelerinizi seçerken dikkat edin çok rica ediyorum!...
allaha emanet...

sahaff

Kayıtlı Kullanıcı
o nedemek kardeşim sizce insanların azmini kırmak iyi birşey mi ?
din kardeşleri olarak birbirimize yardım etmemiz cesaretlendirmemiz yalnız olmadığını söylememiz gerekmezmi ?
biliyormusunuz kimin ne nedeni olduğunu belki bilmediğimiz büyük bir sıkıntısı var kardeşimizin çözmesinde yardımcı olmak gerekmez mi ?
lütfen kelimelerinizi seçerken dikkat edin çok rica ediyorum!...
allaha emanet...

Kimbilir belkide benim söylediklerime inat daha çabuk örtünme ihtiyacı hisseder...

Aynı şeyi sizin içinde geçerli

_ilknur_

Kayıtlı Kullanıcı
Kimbilir belkide benim söylediklerime inat daha çabuk örtünme ihtiyacı hisseder...

o yönüde var fakat sizin söylediklerinizle inancı kırılıp pes de edebilir bunuda düşünün derim.
belkide "demekki hiç umut kalmamışda diyebilir" nekadar ağır bir sorumluluğa girebilirsiniz düşünün......
kardeşimiz için herkezin söylediğinden ziyade rabbinin söylediği çok daha önemli bununda idrakine varmış olan bir kardeşimiz en azından ben öyle düşünüyorum. bizim yapmamız gereken yalnız olmadığını hissettirip yardım etmek ....aşamadığı yada gözüne çok büyük görünen sorunları çözmekte yardımcı olamak...
haklısınız aynı şey benim içinde geçerli ama emin olun sizin "BİRAZ ÖYLE "demeniz sadece kendime olan güvencimi kırar ben zaten rabbime uymak için önümdeki engelleri elimden geldiğince kaldırmaya çalışıyorum allaha emanet olun....

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Eğer kalbiniz rahatsızsa ...yaşadığınız bu durumdan,
namaz kılıyor ve eksiklik hissesiyorsanız kendinizde,
başınız açık ama utanıyorsanız Allah(c.c.)'tan
neden beklemek öyleyse???

Kimi memnun edeceksiniz söyleyin bana???
Kötü bakacaklar diyemi korkunuz???
neden peki??? kötülük mü yapıyorsunuz

HAYIR!!!!

Birilerine hesap mı vermeniz gerekiyor???
Peki biryerlerimizi açsaydık memnun edebilirmiydik o kötü bakanları???(kelime için üzgünüm ama böyle anlatmak istedim)

HAYIR!!!!

utancınız neden peki??? ne yaptınız???
kimi öldürdünüz??? bilmediğimiz adi bir suçunuz mu var???

HAYIR!!!

Peki Aileniz destek vermeyecek mi???
Arkadaşınız ,kardeşiniz sırt mı çevirecek size???
Kimler sizi üzerinizdeki bez parçası için seviyor???

KAÇ METRE UZATIRSANIZ ELBİSENİZİ SEVGİLERİ KAÇ METRE AZALACAK SİZCE???

peki siz kimsiniz???

sizi YARATAN ve VAR EDEN kim???

nefes almanızı sağlayan????

Size yardım edecek kim????

Kefeye bile koyamayacağınız bu sorularıma tek cevabınız
BEN
İSTİYORUM VE KAPANACAĞIM olmalı..

Berat ablamızdan alıntı..

G

Goldenrose

Bu konuyu kuzenime açtım. Kuzenim daha çok erken olduğunu söyledi. daha 14 yaşındasın baksana herkes 17-18 yaşında falan kapanıyor sen niye 14 yalında kapanasın falan dedi. ya çok kafam karıştı. onunla konuşurken emindim ama çok vazgeçirici cümleler kurdu. 20 yaşında kapanan biri direk cennete gitse ben 14 yaşımda kapandığımda aradaki 6 sene neden sıcaklara dayanacak mışım! bunun gibi şeyler söyledi.
off yaa :( ondan destek beklemiştim oysaaaaa

Ya arkadaşlar kuzenim az önce mesaj attı. söylediklerimi unutma böyle bir saçmalık yapma dedi. kuzenim böyle değildi benim. namazını bile burakmış. kuzenim bana destek olmuyor bilee!

G

Goldenrose

'' biraz öyle '' demek yerine ilknur kardeşimin dediği gibi beni kendime yanlız hissettirmicek cümleler kursaydınız daha mutlu olurdum.
Hiç kimse Allah'ın emrettiği şeyler üzerine başkasına inat edip o emri yerine getirmez bunu bilin!! örtünme ihtiyacım olursa bu sizin o kendini bilmez '' biraz öyle '' cümlesinden değil bana verilen emir yüzünden olur.
daha destekleyici cümlerler kurmanız dileğiyle.. Allah'a emanet olun

sahaff

Kayıtlı Kullanıcı
Yahu kardeşim ne demem lazımsa söyleyinde onu diyeyim

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt