Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlar haydi buyrun... (4 Kullanıcı)

Su-Eda

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamu Aleyküm ve Rahmetullah-amalarla ertelemeyelim bu huzuru.

Esselamu Aleyküm ve Rahmetullah-amalarla ertelemeyelim bu huzuru.

İslam garip başladı, garip haline geri dönecektir..

Öyle bir zaman gelecek ki İslam’ı yaşamak,

imanı muhafaza edebilmek, avuçta kor tutmaya eşdeğer olacaktır..

Onu yaşayanlar, asırlarında gariplerdir..

O Hakk erlerine, O gariplere müjdeler olsun!..”

Kolay değil şu câzibedar fitne asrında,

Nefse geniş, gönüllere dar şu zamanda sevdalanmak..

Yani; O’nun boyasına boyanmak.. Aşk eri olmak..

BİN güzelden yüz çevirip,

BİR güzele, EN GÜZEL’ e yâr olmak..

Hiç kolay değil..

Ve.... Kurak topraklarda gül yetiştirmeye talip olmak..

Çöllerde vâhaların, bin li bahçelerin heveslisi olmak..

Ve....

Kanınla suladığın, ihtimamla yetiştirdiğin lerin hoyratça tarumâr edilişine sessiz kalmak, kalabilmek..

Ve...

Zulme şahidler olmak..

Zor.. Çok zor..

Yüreğinin bin kez “hayır!” dediği önünde saygıya durmak ve bin kez “evet” lediğine tam yâr olamamak...

Benliğini alıp ta ayaklar altına, kanın çekilircesine, sanki ölürcesine –Ve aslında dirilircesine- “LA!” diye haykırmak..Hiç kolay değil..

Ve yılmamak..

Yeniden.. Yeniden ebed bahçelerine talip olmak..

Yeniden tohum saçmak..

“Her dem yeniden doğarız// Canlar ölesi değil..”

Şevkle her başa dönüşü, hedefe bir yaklaşma bilmek..

Çok zor..

Bin kez kovulduğun kapılara,

Hakk adına yine varmak tebessümle..

“Öz yurdunda garip, öz vatanında parya” olmak..

Gurbet içre gurbetleri yaşamak dâim;

Yani...

Sana her gün sunulan bin süslü günahlara hayır demek..

Yani: Elest Bezmi’ndeki sözünün eri olmak..

Yani: Ateşler ortasında yanmamak..

Yani: “Belâ” demek her ânında..

Yani: O’na, yalnız O’na sevdalanmak....

Ve...

Emaneti O’ndan aldığın sâfiyetiyle yine O’na teslim etmek..

Nefsin hiç istemedikleriyle kuşatılana meyilden öte,

O Didâr’a talip olmak...

Ve; Emanetin karşılığı “olanı” hiç düşünmeden,

Sırf O râzı olsun diye,

Sadece O sevsin diye,

Yalnızca O’nu üzmemek için,

“İlla” demek.. “İlla O” demek...

Zor.. Çok zor..

Var ya şimdi;

Tam zamanı sevdalanmanın..

Yani; aklamanın tüm karaları..

Ötelere yelken açmanın..

İnadına gül yetiştirmenin..

İnadına sevda türküleri söylemenin..

Zincirleri kırmanın..

Zamana meydan okumanın,

Medine’de şahlanmanın..

Yani...

Yürek boyu dirilmenin,

Ve yürekleri diriltmenin..

Ve âşık olmanın O En Güzel’e..

Boyasıyla boyanmanın..

Ve can vermenin TAM SIRASI

Güzel Kardeşlerim...Amalarla ertelemeyelim bu huzuru.
Tesettür Nuruyla Nurlanmanın TAM SIRASI..

G

Goldenrose

Ben de kapanmak istiyorum. 14 yaşındayım. Babam, halalarım, annem ve diğer bütün tanıdıklarım çok dindar insanlar. Kapansam bana tek lafları olmaz, aksine çok çok sevinirler. Ama insanın nefsini ve şeytanı yenmesi o kadar kolay olmuyor işte. Bazen bu siteye girip yorumlarınızı yazılarınızı oluyorum ve '' tamam işte kapanıcam '' diyorum. Ama kısa bir süre sonra duygularım düşüncelerim altüst oluyor. Artık ne düşünmem gerektiğini bilemiyorum ve bazen boğulucakmışım gibi oluyor. Kendimi fazla sıkmamam gerekiyor belki ama tesettüre girebilirsem ancak şimdi girebelirim. İler ki yıllarda bu çok zor olabilir. Ağaç yaş iken eğilirmiş.
O yüzden lütfen lütfen bana yardım edin. Kapanmanın Allah'ın emri olduğunu bildiğim halde nefsime yenik düşmek istemiyorum. Bunları yazarken bile gözlerim yaşarıyor. Diğer arkadaşlarım nefislerini yenerek kapandı. Ben niye yapamıyorum ? diye. Benim neyim eksik diye? Ya pişman olursam diye çok korkuyorum. Ne zaman kapanma hevesi içime gelse şeytan biranda bütün beynimi kaplıyor ve bana daha çocuk olduğumu büyüyünce yapabileceğimi sıcaklarda örtünün çekilmeyeceğini söylüyor. Bilmiyorum hiçbirşeyi bilmiyorum. Sizden yardım istiyorum. Çünkü bu yolda tek başımayım ve çok korkuyorum herşeyden ..

Çeşm-i Bülbül

Kayıtlı Kullanıcı
Ben de kapanmak istiyorum. 14 yaşındayım. Babam, halalarım, annem ve diğer bütün tanıdıklarım çok dindar insanlar. Kapansam bana tek lafları olmaz, aksine çok çok sevinirler. Ama insanın nefsini ve şeytanı yenmesi o kadar kolay olmuyor işte. Bazen bu siteye girip yorumlarınızı yazılarınızı oluyorum ve '' tamam işte kapanıcam '' diyorum. Ama kısa bir süre sonra duygularım düşüncelerim altüst oluyor. Artık ne düşünmem gerektiğini bilemiyorum ve bazen boğulucakmışım gibi oluyor. Kendimi fazla sıkmamam gerekiyor belki ama tesettüre girebilirsem ancak şimdi girebelirim. İler ki yıllarda bu çok zor olabilir. Ağaç yaş iken eğilirmiş.
O yüzden lütfen lütfen bana yardım edin. Kapanmanın Allah'ın emri olduğunu bildiğim halde nefsime yenik düşmek istemiyorum. Bunları yazarken bile gözlerim yaşarıyor. Diğer arkadaşlarım nefislerini yenerek kapandı. Ben niye yapamıyorum ? diye. Benim neyim eksik diye? Ya pişman olursam diye çok korkuyorum. Ne zaman kapanma hevesi içime gelse şeytan biranda bütün beynimi kaplıyor ve bana daha çocuk olduğumu büyüyünce yapabileceğimi sıcaklarda örtünün çekilmeyeceğini söylüyor. Bilmiyorum hiçbirşeyi bilmiyorum. Sizden yardım istiyorum. Çünkü bu yolda tek başımayım ve çok korkuyorum herşeyden ..

Kardeşim bakın ne güzel aile problemizinde yok .
Hemen kapanın .
Sonuçta kapanmak üzerinize farz.
İnan bana bir kere kapandın mı bir daha açılmak istemezsin.

ALLAH Celle Celalühü yardımcınız olsun.

ibra

Kayıtlı Kullanıcı
Su-Eda abla ALLAH celle Celalühü razı olsun :)
çok güzel di

ALLAH neyi farz kıldıysa onda bir hayır vardır :) bunu sende biliyorsundur .
Ayrıca sende diyorsun, biliyorsun şeytanın aklını çelmeye çalıştığını.

ALLAH celle celalühü yardımcın olsun kardeşim

mir_erhan

Moderator
Efendimiz aleyhi selatü ve selam miracın ertesi sabahı kabe ye gelerek ebu cehil ve arkadaşlarına durumu anlatır.
tabi gelde anlat düşünsenize bir ay gidiş bir ay geliş olan yolu bir gece de gidip geldiğini ve mescidi aksa da peygamberlere namaz kıldırdığını söylemek söyleyebilmek küfrün cehaletin babasına. dünya ebu cehil gibi kuvvetli bir cahili ve küfürde direnen sivri zekalı birini daha görmemiştir.
öyle birine gelde anlat.
tabi bu konu çok önemli ama detaylarına inmeyeceğim. bir çok delil ile ıspatlamasına rağmen küfürde direnmişler yine
orda dönüp hz. Ebubekire soruyorlar arkadaşanı duydun ne diyorsun.
Haykırıp tam teslimiyetle Vallahi o Diyorsa Doğrudur.
O na hergece Rabbi Rahim den ayetler geliyor ona inanıyorumda buna mı inanmayacağım demiş.
tabi bu Ebubekiri teslimiyet...
Diğer yanda müslümanların arasında bir kaç kişi de efendimize inanmayıp tekrar küfre geri dönmüşler.
Aslında iyi de olmuş çünkü bedir ve uhutlar için sağlam iman tam teslimiyet lazım.
işte farklı teslimiyet.

şimdi kardeşlerim. Allah celle celalüh un bizlere ihtiyacı yok ne namazımıza ne de imanımıza.
dünyanın her yerinde Bügün Musab bin umeyirler gibi islamı yayıp imanı sağlamlaştırmaya çalışıyorlar.
bizler uyuyorken bizler hayaller peşindeyken her biri bir Sahabe gibi gündüzleri çalışıp geceleri ibadetlerle geçiren gençler
imanı sağlam müminler var.
Bir kardeşimin yazısında okumuştum. Bizler , geceleri namaz kılmaktan ayakları şişen Peygamberin
yatmaktan gözleri şişmiş ümmetiyiz.
Her birimiz bir bahane arkasına saklanmayalım. Elbette çok ciddi engelleri olan kardeşlerimiz var.
elbette bu uğurda açlıkla karşı karşıya kalacak ya da işkencelere maruz kalacak kardeşlerimiz var bunu asla inkar etmiyoruz.
zaten amacımızı bilsek
Efendimizi Sümeyyeleri Hamzalar ve Musabları bilsek bir dakka geri durmazdık.
Bırak başımızı örtmeyi başımızı kaybetmeyi bile tereddütsüz kabul ederdik.
inanıyorsak üstün olan bizleriz.

Selam ve dua ile

Su-Eda

Kayıtlı Kullanıcı
Efendimiz aleyhi selatü ve selam miracın ertesi sabahı kabe ye gelerek ebu cehil ve arkadaşlarına durumu anlatır.
tabi gelde anlat düşünsenize bir ay gidiş bir ay geliş olan yolu bir gece de gidip geldiğini ve mescidi aksa da peygamberlere namaz kıldırdığını söylemek söyleyebilmek küfrün cehaletin babasına. dünya ebu cehil gibi kuvvetli bir cahili ve küfürde direnen sivri zekalı birini daha görmemiştir.
öyle birine gelde anlat.
tabi bu konu çok önemli ama detaylarına inmeyeceğim. bir çok delil ile ıspatlamasına rağmen küfürde direnmişler yine
orda dönüp hz. Ebubekire soruyorlar arkadaşanı duydun ne diyorsun.
Haykırıp tam teslimiyetle Vallahi o Diyorsa Doğrudur.
O na hergece Rabbi Rahim den ayetler geliyor ona inanıyorumda buna mı inanmayacağım demiş.
tabi bu Ebubekiri teslimiyet...
Diğer yanda müslümanların arasında bir kaç kişi de efendimize inanmayıp tekrar küfre geri dönmüşler.
Aslında iyi de olmuş çünkü bedir ve uhutlar için sağlam iman tam teslimiyet lazım.
işte farklı teslimiyet.

şimdi kardeşlerim. Allah celle celalüh un bizlere ihtiyacı yok ne namazımıza ne de imanımıza.
dünyanın her yerinde Bügün Musab bin umeyirler gibi islamı yayıp imanı sağlamlaştırmaya çalışıyorlar.
bizler uyuyorken bizler hayaller peşindeyken her biri bir Sahabe gibi gündüzleri çalışıp geceleri ibadetlerle geçiren gençler
imanı sağlam müminler var.
Bir kardeşimin yazısında okumuştum. Bizler , geceleri namaz kılmaktan ayakları şişen Peygamberin
yatmaktan gözleri şişmiş ümmetiyiz.
Her birimiz bir bahane arkasına saklanmayalım. Elbette çok ciddi engelleri olan kardeşlerimiz var.
elbette bu uğurda açlıkla karşı karşıya kalacak ya da işkencelere maruz kalacak kardeşlerimiz var bunu asla inkar etmiyoruz.
zaten amacımızı bilsek
Efendimizi Sümeyyeleri Hamzalar ve Musabları bilsek bir dakka geri durmazdık.
Bırak başımızı örtmeyi başımızı kaybetmeyi bile tereddütsüz kabul ederdik.
inanıyorsak üstün olan bizleriz.

Selam ve dua ile
[/QUTE]
Rabbim sizden razı ve hoşnut olsun değerli kardeşim..
Maşallah barekallah ne güzel ifade etmişsiniz.. duygulandırdınız..Çok duygu yüklü..
yüreklerimize hitap edip..Zihimizdeki bulanıklıkları beraklaştırıp..Emanetin değerini.. zihnimizde diri tutunuz..
örtümüz örtü değil çok kıymetli bir emanet..bu dava çok kıymetli..baş kaybetmeyi tereddütsüz kabul etmek gerek..
Rabbim razı olsun..
baki selam ve dualarımla
En Güzel'e Allah Celle Celalühu emanet olun

G

Goldenrose

İslam garip başladı, garip haline geri dönecektir..

Öyle bir zaman gelecek ki İslam’ı yaşamak,

imanı muhafaza edebilmek, avuçta kor tutmaya eşdeğer olacaktır..

Onu yaşayanlar, asırlarında gariplerdir..

O Hakk erlerine, O gariplere müjdeler olsun!..”

Kolay değil şu câzibedar fitne asrında,

Nefse geniş, gönüllere dar şu zamanda sevdalanmak..

Yani; O’nun boyasına boyanmak.. Aşk eri olmak..

BİN güzelden yüz çevirip,

BİR güzele, EN GÜZEL’ e yâr olmak..

Hiç kolay değil..

Ve.... Kurak topraklarda gül yetiştirmeye talip olmak..

Çöllerde vâhaların, bin li bahçelerin heveslisi olmak..

Ve....

Kanınla suladığın, ihtimamla yetiştirdiğin lerin hoyratça tarumâr edilişine sessiz kalmak, kalabilmek..

Ve...

Zulme şahidler olmak..

Zor.. Çok zor..

Yüreğinin bin kez “hayır!” dediği önünde saygıya durmak ve bin kez “evet” lediğine tam yâr olamamak...

Benliğini alıp ta ayaklar altına, kanın çekilircesine, sanki ölürcesine –Ve aslında dirilircesine- “LA!” diye haykırmak..Hiç kolay değil..

Ve yılmamak..

Yeniden.. Yeniden ebed bahçelerine talip olmak..

Yeniden tohum saçmak..

“Her dem yeniden doğarız// Canlar ölesi değil..”

Şevkle her başa dönüşü, hedefe bir yaklaşma bilmek..

Çok zor..

Bin kez kovulduğun kapılara,

Hakk adına yine varmak tebessümle..

“Öz yurdunda garip, öz vatanında parya” olmak..

Gurbet içre gurbetleri yaşamak dâim;

Yani...

Sana her gün sunulan bin süslü günahlara hayır demek..

Yani: Elest Bezmi’ndeki sözünün eri olmak..

Yani: Ateşler ortasında yanmamak..

Yani: “Belâ” demek her ânında..

Yani: O’na, yalnız O’na sevdalanmak....

Ve...

Emaneti O’ndan aldığın sâfiyetiyle yine O’na teslim etmek..

Nefsin hiç istemedikleriyle kuşatılana meyilden öte,

O Didâr’a talip olmak...

Ve; Emanetin karşılığı “olanı” hiç düşünmeden,

Sırf O râzı olsun diye,

Sadece O sevsin diye,

Yalnızca O’nu üzmemek için,

“İlla” demek.. “İlla O” demek...

Zor.. Çok zor..

Var ya şimdi;

Tam zamanı sevdalanmanın..

Yani; aklamanın tüm karaları..

Ötelere yelken açmanın..

İnadına gül yetiştirmenin..

İnadına sevda türküleri söylemenin..

Zincirleri kırmanın..

Zamana meydan okumanın,

Medine’de şahlanmanın..

Yani...

Yürek boyu dirilmenin,

Ve yürekleri diriltmenin..

Ve âşık olmanın O En Güzel’e..

Boyasıyla boyanmanın..

Ve can vermenin TAM SIRASI

Güzel Kardeşlerim...Amalarla ertelemeyelim bu huzuru.
Tesettür Nuruyla Nurlanmanın TAM SIRASI..

yüreğinize sağlık..

G

Goldenrose

Su-Eda abla ALLAH celle Celalühü razı olsun :)
çok güzel di

ALLAH neyi farz kıldıysa onda bir hayır vardır :) bunu sende biliyorsundur .
Ayrıca sende diyorsun, biliyorsun şeytanın aklını çelmeye çalıştığını.

ALLAH celle celalühü yardımcın olsun kardeşim

Amin kardeşim. Size de çok teşekkür ederim. Allah'a emanet olun.

G

Goldenrose

O yüzden lütfen lütfen bana yardım edin. Kapanmanın Allah'ın emri olduğunu bildiğim halde nefsime yenik düşmek istemiyorum. Bunları yazarken bile gözlerim yaşarıyor. Diğer arkadaşlarım nefislerini yenerek kapandı. Ben niye yapamıyorum ? diye. Benim neyim eksik diye? Ya pişman olursam diye çok korkuyorum. Ne zaman kapanma hevesi içime gelse şeytan biranda bütün beynimi kaplıyor ve bana daha çocuk olduğumu büyüyünce yapabileceğimi sıcaklarda örtünün çekilmeyeceğini söylüyor. Sizden yardım istiyorum. Çünkü bu yolda tek başımayım ve çok korkuyorum herşeyden ..

hcy_61

Kayıtlı Kullanıcı
17 yaşındayım Bende kapanmak istiyorum hemde çok Allah biliyor ya içimi çok çok özeniyorum kapalı kardeşlerime
ama aileme açamıyorum bile çünkü ailemin yapısı böyle değil açamam çekiniyorum çok üzülüyorum arkadaşlarımda
bunu kesin ters karşılar offf of ne yapıcam ben.. :((

Etka*

Kayıtlı Kullanıcı
üçer beşer çıkılmaz merdiven
sabrediniz Rahmana sığınınız...
zorluk olmadan güzel olanın tadı gelmez-miş
takva elbisesidir giyiniz şüpheden, ne derlerden ve aile baskısını beriliyerek kardeşim...dua ile

ibra

Kayıtlı Kullanıcı
Kardeşlerim bu konuyu 1. sayfadan başlayarak incelerseniz bir çook güzel paylaşımlar ve de birçok kardeşimizin örtünmesine şahit olabilirsiniz :)

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
Ya Nebi !!

Akıp giden zaman içinde bir kafesteyim.. Kurumuş nurdan amelde ise ahesteyim.. Kabrim beni bekliyorken , ben dünyalık hevesteyim.. Ya Rab!! uyandır gafletten, belki de son nefesteyim..

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
ne büyük erdemdir kapanmak..

öylesine bir huzur öylesine bir güzellik anlamı tarifsiz kelimeleri kifayetsiz.

yürek döker parmak uçlarına..

dile gelir parmaklarım hadii anlat dercesine...

ama yinede tutulur insan bu farklılıgın heycanında..

kapanmak ayrıcalıktır...

kapanmak hayırlıya dair adımdır..

kapanmak hayatın nur a huzura doğru ilerleyişinin en güzel örnegidir..

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı

Ve Aleyküm selam canım
hatırlamaz olurmuyuz ben sizlerin yazılarınızı desteklerinizi okudum Burcum canım kardeşim ve siz can kardeşlerimin vesilesiyle nice kardeşlerimiz hayra adım attı benden başka kardeşlerimde aynı durumdaymış dedi..Yazdıklarını okuyunca yüreğim acıdı..inanıyorumki bu yazdıkların nefsinin konuşması..Aslında biz en çok herdaim nefsimizle savaş halinde olduğumuzu unutuyoruz..Biz bu dünyadan göçene kadar bu savaş devam ediyor-edecek..Asıl savaş sen Rahman'a adım atınca başlıyor.. önce zaten nefsin istediklerini yaptığımız için bizimle uğraşmıyordu uğraşmaya gerek duymuyordu..Ama Biz hak yola adım atınca bizimle daha çok uğraşıyor..Ama Hamdolsun ki imanımız var hiç hırsız boş eve girermi girmez..Bizim İmanımız davamız okadar kıymetli ki bu nedenle bizimle çok uğraşıyor..
Ne mutlu ki sana çevrende hiç tesettürlü kimse yokken tesettürle nurlenmışsın..Rabbim lütuf etmiş..Hepbirlikte Tebliğ ve desteğe devam inşallah diyoruz..
Rabbim ne güzel ilk tebliğini en yakın ailene yakınlarına yapabilme imkanı sunmuş sana sen bu dava için ne kadar dik durursan kararlı olursan Rabbimizin izniyle inşallah bu davanın güzelliğini çevrendekilerede yansıtabilirsin..Canım evimizde şuan tek tesettürlü kişi benim..akrabalarımdanda çok sayılı kişiler en yakınımda sadece kuzenimin eşi yengem var..Tesettüre girdikten sonra şaşıranlar oldu..Ailem bekliyordu ama zamanını bilemiyordu..Çünkü tesettürden önce çok dile getiriyordum Rabbimin emrini yerine getirmek istediğimi çok sorularla karşılaştım..Ailemin haberi yoktu başörtümü aldım ben kapanacağım dedim..şaşırdılar..uzun süre beni izlediler konuştuk Hamdolsun saygı duydular..
Başörtülerimi sonra çoğunlukla annem aldı birlikte beğendik..geçen senede hamdolsun pardesüme kavuştum pardesümüde ailemin haberi olmadan aldım buradki siz kardeşlerimden dualar istedim eve pardesülü gittim anneme süpriz oldu..pardesü hakkındada çevremde çok soru aldım yakın akrabalarımla tesettürümle ilgi çok konuştuk..Hamdolsun ailem çevremdekiler alıştı saygı duyuyorlar..
zaman içersinde anneciğim destek oldu çevremdeki kişilerle konuşurken..
Biz nefsimize yenik düşüyoruz Rabbim hepimize nasip etsin inşallah dedi
Annem arada hadi bağlayalım nasıl olucam diyor Maşallah barekallah çok yakışıyor..
onu öyle görünce duygularımı anlatamam çok dua ediyorum ümmeti Muhammed için Rabbim herkese tesettür nurunu nasib etsin inşallah..
Peygamberlerde ailesiyle sınanmamışmı canım..Yeterki Rabbim ol desin naib etsin..
Biz tevekkül edip çok dua edelim Tesettürümüze sahip çıkıp Rahman'a sığınalım..
Rabbim herşeyi güzel eyliyor...Bizlere şükür düşüyor..
Rabbim bu aciz/günahkar kuluna tesettürü lütuf ettiyse..
Biliyoruzki Rahmeti sonsuz Rabbimizin biliyoruz bu yollar dikenli Ama Sonunda Gül'e ulaşmak var Rahman'nın rızası var...
Biz bize verilen emanete en güzel şekilde sahip çıkalım..
Bak ne güzel hanenizde bir gül açmış o gül sensin..Çevrendekilere inat nefsine inat gül kokuları savur etrafına Çünkü sen farklısın özelsin..Rabbimizin emrini yerine getirmiş başörtünle taçlanmışsın tesettür nuruyla nurlanmışsın.sen bu nurdan taçtan vazgeçmeye kalkarsan..çevrendekilerin düşündükleri nefsin fısıltısı gerçek olacak tesettür bir bez parçasıymış gibi gözükecek bir bez parçası kadar kolay terkedilebilinen vaz geçilebilinen..Bu dava için canlar feda edildi..biz bunu çok iyi biliyoruz ki tesettür bez parçası değil candan parça ve biliyoruzki Rabbimizin bir emri eğer biz tesettürlüysek Rabbimizin bir lütfu Rabbim tarifsiz huzuru bize sunmuş..nasip etmiş..
Bu nedenle canım asla tesettüründen vazgeçme ..Sahip çık öksüz bırakma tesettürünü herşeye Rağmen dimdik dur senin DavanHak...
Her tökezlediğinde Rabbimden bir inşirah iste inşirah suresinin ferahlığını..Rabbime sığının O'na Celle Celalühu Rağbet et.
şuan yaşadıkların nefsinin çelme takması yürekten inanıyorumki güzel kardeşim düşmeden tekrar ayağa kalkacak inşallah
çok uzun oldu hakkını helal et..
hayırlı haberlerini beklemekteyiz
Selametle kal canım
selam ve baki dualarımla
En Güzel'e Allah Celle Celalühu emanetsin
:a07:​

Allah celle celaluhu razı olsun kardeşim. Gönlüne bereket..

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Sizi tesettüre bürünmeye davet ediyoruz!

Sizi tepeden tırnağa güzelce kapanmaya çağırıyoruz!

Vücut hatlarınızı belli etmeyecek bir şekilde giyinmeye,

Başörtülerinizi omuzlarınızın üzerine salıvermeye çağırıyoruz..

Çünkü ALLAH Teala böyle istiyor!

Sizi ta başlangıçta edep ve haya duygularıyla donatan,bu yüce duyguları fıtratınıza yerleştiren ALLAH istiyor..

Fıtratınıza yerleştirdiği hazinenin görkeminden haberdar olmanızı,o muhteşem hazineye sahip çıkmanızı istiyor!
Biliyor musunuz?Hz.Meryem sonradan kazandıklarıyla değil,sırf bu mevcud hazineyi koruduğundan dolayı bütün alemlere seçkin kılındı..

Sizleri utanma ve terbiye duygusuyla süsleyerek yeryüzüne gönderen ALLAH Azimüşşan şimdi sizden onları ortaya çıkarmanızı istiyor..
ALLAH örtünmemizi bizden ta ilk günden itibaren yeryüzüne ilk ayak basar basmaz istemiştir.Bunun böyle bilinmesini istiyoruz ve bu meselenin özellikle İslamda örtünme diye ele alınmaması gerektiğine inanıyoruz.Çünkü örtünme Muhammed as. ile başlamamış ALLAH Teala ilk günden itibaren örtünmeyi hayalı ve edepli olmayı emretmiş,daha sonra toplumlar ne zaman ki bu çizgiden ayrılmaya başlamış,gönderdiği rasullerle bu çağrıyı yenilenmiştir.

Bugün bizle beraber tüm dünya bilmektedir ki başlangıcından itibaren günümüze kadar müslüman bayanlar örtünmekle yükümlüdür.Bütün İslam mezhepleri şu konuda ittifak etmişlerdir:Müslüman kadının ellerinin ve yüzlerinin dışında kalan yerlerini yabancı erkeklere göstermeleri haramdır,vücut hatlarını belli edecek şekilde giyinmeleri haramdır,tenlerini gösterecek derecede ince giyinmeleri haramdır,giyim kuşamda kafirlere benzemeleri haramdır.

Bu konuyu bunu dışında başka bir şekilde anlamaktan hele pazarlık masasına yatırmaktan tartışmaktan ALLAH'a sığınırız.

Kadının güzelce örtünmesi ALLAH'ın yeryüzündeki çizgilerinden bir çizgi,işaretlerinden bir işaret,şiarlarından bir şiardır! Herşeyden önce yerine getirilmekte olan bu emir buna şahit olanlara derhal o emri vereni hatırlatır..Yine örtülü bir bayan hayvani şeytani ve nefsani çağrışım yapacak bütün görünümünü geri plana atmış olacağından,şeytani atmosferin yerini Rahmani bir atmosfer kaplayacaktır.

Rabbimiz Bizim İyiliğimizi İstiyor!

Sizin tesettüre bürünmenizde ALLAH Teala'nın bir çıkarı var mıdır?İyi biliniz ki şu anda yeryüzünde yaşayan milyarlarca bayan,istisnasız hepsi örtünse her biri birer insanlık abidesi olsa,birer Meryem olsa,Asiye olsa,Hatice olsa,Fatıma olsa milyarlarca bayan edep ve hayada birbirleriyle yarışa girseler..ALLAH yine aynı ALLAHtır.Onun büyüklüğüne yüceliğine en ufak katkıda bulunmuş olmazlar.Ve yine yeryüzünde ne kadar bayan varsa hepsi edepsizlik,fuhşiyat ve kötülük yarışına girseler akla hayale gelmeyecek ahlaksızlıkları yapsalar..ALLAH Azmüşşanın şanına en ufak bir zarar gelemez.Eğer ALLAH Teala bizim örtünmemizi istiyorsa,işin ahiret yönü bir tarafa tamamen bizim menfaatimiz,bizim iyiliğimiz,dünyevi mutluluk ve huzurumuz için istemektedir.

Hem ALLAH değil midir insanlardan bir şey istemeye emretmeye en çok hak sahibi olan..Onları yaratan,yaşatan değil midir?Şu hususu aklınızdan hiç çıkarmayınız ki,ALLAH'a kulluktan kaçınanlar,kesinlikle şu anda birilerinin bir yerlerin kuludurlar!Varsın onlar özgür olduklarını,özgürce yaşadıklarını,özgürce bir tercihte bulunduklarını zannederek kendi kendilerini avutsunlar! İyice düşündüklerinde göreceklerdir ki örtüsüz olarak sürdürdükleri bu yaşantıyla birilerinin çağrısına uymaktadırlar,birilerini memnun etmektedirler.Bu birileri onların nefisleridir,şeytani duygularıdır,içinde yaşadığı toplumdur,modadır,başkalarının beğenisidir,başkalarının dışlama korkusudur,bir takım güç odaklarıdır,paradır,diplomadır,iştir,makamdır..

''Seçilin ayrılın şöyle ey mücrimler!Ey Ademoğulları!Size şeytana kulluk etmeyin,çünkü o apaçık düşmanınızdır.Bana kulluk edin.Dosdoğru yol budur,diye and vermedim mi?''

Şeytana ibadet etmek nitelemesi gerçekten çok acı bir niteleme.Birilerine ağır gelebilir kabullenmeyebilirler.Fakat şeytanın çağrısına uyup hayatını ona göre şekillendirenleri ALLAH böyle niteliyor.

Evet anlamak isteyen için bir konu ancak bu kadar berrak olur hak ve batıl birbirinden ancak bu kadar ayrılır.Örtünmenin ALLAH'ın emri olduğu,hem de ilk ve çok önemli emri olduğunu,örtüsüzlüğün de şeytanın bir emri ve çağrısı olduğu konusunda acaba bir tereddüdünüz var mı?

G

Goldenrose

Açık gezmek farklı bir günahtır

Sual: Bazıları, "Tesettür imanın veya İslam’ın şartı değildir. Tesettür üzerinde bu kadar fazla durmamalı" diyorlar. Açık gezmek, diğer haramlardan farklı değil midir?
CEVAP
Böyle söylemek çok yanlıştır. Farzlara uymaya, haramlardan sakınmaya teklif denir. Tekliflere yani emirlerin yapılmasına ve yasaklardan sakınmak gerektiğine inanmak, imanın şartıdır. Tekliflerin çoğuna inanıp da, yalnız birine inanmayan, buna uymak istemeyen, Muhammed aleyhisselama inanmamış olur. Kâfir olur. Müslüman olmak için, tekliflerin hepsine inanmak, hepsini beğenmek gerekir. Bir müslüman, tekliflere inandığı halde, bunlara uymazsa, mesela, kötü arkadaşa ve nefsine uyarak, içki içerse, tesettüre riayet etmezse, imanı gitmez, kâfir olmaz. Günahkâr müslümandır.

Tekliflerin [Allah’ın emirlerinin] hepsine inanıp amel ettiği halde, sadece birine uymak istemezse, yani beğenmez, vazife olduğuna önem vermez ise, hafif görürse, imanı gider, kâfir olur.

Mesela, (Açık geziyorsam ne çıkar? Sen kalbe bak. Kalbim temizdir) demek, tekliflerin bir kısmını beğenip bir kısmını beğenmemektir. Her müslümanın bu inceliğe dikkat etmesi, tekliflere uymayanların, imanlarının gitmemesi için uyanık olmaları gerekir. Teklife uymamak başka, uymak istememek, beğenmemek başkadır. Bu ikisini karıştırmamalıdır!

Açık gezmek, diğer günahlardan üç yönden farklıdır:

Birincisi: Ara sıra değil, devamlı işlenen bir günahtır. Hadis-i şerifte, (Küçük günaha devam edilirse, büyük olur) ve (İnsan, günah işlediği zaman kalbinde siyah bir nokta hasıl olur. Günaha devam ederse, o leke büyür ve kalbinin tamamını kaplar) buyuruldu. (Haraiti)

Demek ki, devamlı günah işleyenlerin kalbleri kararır. Kalbi kararan ne olur? Peygamber efendimiz, (Günaha devam edenlerin zamanla kalbi mühürlenir. O, artık sevap işleyemez olur) buyuruyor. (Bezzar)

Tesettürsüz kadın, oruç tutsa, oruç borcundan, zekat verse zekat borcundan kurtulur, fakat orucunun ve zekatının sevabı azalır. Yani, işlediği günahlar, kazandığı sevapları alır götürür. Elinde sevabı kalmadığı için, sevap alamaz, sevabı olmaz deniyor. Yoksa sahih ve ihlaslı olan her ibadetin sevabı olur.

Sonra dinimizde, sevap kazanmaktan önce, günahtan kaçınmak esastır. Hadis-i şerifte, (Ufacık bir günahtan kaçınmak, bütün cin ve insanların ibadetleri toplamından daha iyidir) buyuruldu. (S. Ebediyye)

Zengin kadına hacca gitmek farzdır. Yanında mahremi yoksa gitmek haram olur.

İkincisi: Gizli işlenen günahı açıklamak da ikinci bir günahtır. Açık gezen kadın, bu günahı pervasızca işlediği için, başkalarına kötü örnek olmaktadır. Hadis-i şerifte, (Her mümin affedilir, ancak günahını başkalarına açıklayan hariç) buyuruldu. (Buhari)

Tesettürsüz kadın, günahı alenen işlemiş oluyor, günahını başkalarına açıklamış oluyor. Hadis-i şerifte bildirildiği gibi, açık işlenen günahların affı zor olur.

Her ne kadar açık-saçık gezene kâfir dememek gerekir ise de, açık gezen kadının zamanla kalbi kararır, açık gezdiği için, içi sızlamazsa, imanı da zayıflayıp bir gün tamamen sönebilir.

Üçüncüsü: En önemlisi budur. Açık saçık gezmek, iffetsizliğe yol açan bir günahtır. Bir kadın içki içse, kumar oynasa, hırsızlık etse, kocası, bunlardan vazgeçirmeye, tedavi etmeye çalışır. Fakat açık gezen kadın, iffetsizliğinde ileri giderse, kocası tedavisine çalışmadan hemen bırakır. Öldüren bile çıkar.
Peygamber efendimiz, erkeğin avret yerinin diz ile göbek arası, kadının ise, yüz ve iki elinden başka bütün bedeninin avret olduğunu bildirmiştir. Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Avret yerini açmak büyük günahtır.) [Hakim]

(Avret yerini açana, başkasının avret yerine bakana Allah lanet etsin!) [Beyheki]

Kur'an-ı kerimde ise mealen buyuruldu ki:
(Mümin kadınlara söyle: [Yabancı erkeklere bakmaktan] sakınsınlar, ırzlarını korusunlar, [el, yüz gibi] görünen kısmı hariç, ziynetlerini [Saç ve gerdan gibi ziynet takılan yerleri] göstermesinler, başörtülerini yakalarına kadar [saç, kulak ve gerdanlarını] örtsünler!) [Nur 31]

Ahzab suresinde de, Allah’tan korkan kadınların, yabancı erkeklerle konuşmak durumunda kalınca, kötü niyetli erkeklerin tahrikine sebep olmamaları için, yumuşak konuşmamaları emrediliyor. Sesten tahrik olan erkek, açık kadına bakınca tahrik olmaz mı?

Artık dileyen Allahü teâlânın emrine uyar, dileyen de nefsine ve şeytana uyar.

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
37717_147629851914052_135157326494638_470506_4896288_s.jpg

Sen Ayet Taşıyorsun..

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt