Ben de kapanmak istiyorum. 14 yaşındayım. Babam, halalarım, annem ve diğer bütün tanıdıklarım çok dindar insanlar. Kapansam bana tek lafları olmaz, aksine çok çok sevinirler. Ama insanın nefsini ve şeytanı yenmesi o kadar kolay olmuyor işte. Bazen bu siteye girip yorumlarınızı yazılarınızı oluyorum ve '' tamam işte kapanıcam '' diyorum. Ama kısa bir süre sonra duygularım düşüncelerim altüst oluyor. Artık ne düşünmem gerektiğini bilemiyorum ve bazen boğulucakmışım gibi oluyor. Kendimi fazla sıkmamam gerekiyor belki ama tesettüre girebilirsem ancak şimdi girebelirim. İler ki yıllarda bu çok zor olabilir. Ağaç yaş iken eğilirmiş.
O yüzden lütfen lütfen bana yardım edin. Kapanmanın Allah'ın emri olduğunu bildiğim halde nefsime yenik düşmek istemiyorum. Bunları yazarken bile gözlerim yaşarıyor. Diğer arkadaşlarım nefislerini yenerek kapandı. Ben niye yapamıyorum ? diye. Benim neyim eksik diye? Ya pişman olursam diye çok korkuyorum. Ne zaman kapanma hevesi içime gelse şeytan biranda bütün beynimi kaplıyor ve bana daha çocuk olduğumu büyüyünce yapabileceğimi sıcaklarda örtünün çekilmeyeceğini söylüyor. Bilmiyorum hiçbirşeyi bilmiyorum. Sizden yardım istiyorum. Çünkü bu yolda tek başımayım ve çok korkuyorum herşeyden ..
Ben de kapanmak istiyorum. 14 yaşındayım. Babam, halalarım, annem ve diğer bütün tanıdıklarım çok dindar insanlar. Kapansam bana tek lafları olmaz, aksine çok çok sevinirler. Ama insanın nefsini ve şeytanı yenmesi o kadar kolay olmuyor işte. Bazen bu siteye girip yorumlarınızı yazılarınızı oluyorum ve '' tamam işte kapanıcam '' diyorum. Ama kısa bir süre sonra duygularım düşüncelerim altüst oluyor. Artık ne düşünmem gerektiğini bilemiyorum ve bazen boğulucakmışım gibi oluyor. Kendimi fazla sıkmamam gerekiyor belki ama tesettüre girebilirsem ancak şimdi girebelirim. İler ki yıllarda bu çok zor olabilir. Ağaç yaş iken eğilirmiş.
O yüzden lütfen lütfen bana yardım edin. Kapanmanın Allah'ın emri olduğunu bildiğim halde nefsime yenik düşmek istemiyorum. Bunları yazarken bile gözlerim yaşarıyor. Diğer arkadaşlarım nefislerini yenerek kapandı. Ben niye yapamıyorum ? diye. Benim neyim eksik diye? Ya pişman olursam diye çok korkuyorum. Ne zaman kapanma hevesi içime gelse şeytan biranda bütün beynimi kaplıyor ve bana daha çocuk olduğumu büyüyünce yapabileceğimi sıcaklarda örtünün çekilmeyeceğini söylüyor. Bilmiyorum hiçbirşeyi bilmiyorum. Sizden yardım istiyorum. Çünkü bu yolda tek başımayım ve çok korkuyorum herşeyden ..
Efendimiz aleyhi selatü ve selam miracın ertesi sabahı kabe ye gelerek ebu cehil ve arkadaşlarına durumu anlatır.
tabi gelde anlat düşünsenize bir ay gidiş bir ay geliş olan yolu bir gece de gidip geldiğini ve mescidi aksa da peygamberlere namaz kıldırdığını söylemek söyleyebilmek küfrün cehaletin babasına. dünya ebu cehil gibi kuvvetli bir cahili ve küfürde direnen sivri zekalı birini daha görmemiştir.
öyle birine gelde anlat.
tabi bu konu çok önemli ama detaylarına inmeyeceğim. bir çok delil ile ıspatlamasına rağmen küfürde direnmişler yine
orda dönüp hz. Ebubekire soruyorlar arkadaşanı duydun ne diyorsun.
Haykırıp tam teslimiyetle Vallahi o Diyorsa Doğrudur.
O na hergece Rabbi Rahim den ayetler geliyor ona inanıyorumda buna mı inanmayacağım demiş.
tabi bu Ebubekiri teslimiyet...
Diğer yanda müslümanların arasında bir kaç kişi de efendimize inanmayıp tekrar küfre geri dönmüşler.
Aslında iyi de olmuş çünkü bedir ve uhutlar için sağlam iman tam teslimiyet lazım.
işte farklı teslimiyet.
şimdi kardeşlerim. Allah celle celalüh un bizlere ihtiyacı yok ne namazımıza ne de imanımıza.
dünyanın her yerinde Bügün Musab bin umeyirler gibi islamı yayıp imanı sağlamlaştırmaya çalışıyorlar.
bizler uyuyorken bizler hayaller peşindeyken her biri bir Sahabe gibi gündüzleri çalışıp geceleri ibadetlerle geçiren gençler
imanı sağlam müminler var.
Bir kardeşimin yazısında okumuştum. Bizler , geceleri namaz kılmaktan ayakları şişen Peygamberin
yatmaktan gözleri şişmiş ümmetiyiz.
Her birimiz bir bahane arkasına saklanmayalım. Elbette çok ciddi engelleri olan kardeşlerimiz var.
elbette bu uğurda açlıkla karşı karşıya kalacak ya da işkencelere maruz kalacak kardeşlerimiz var bunu asla inkar etmiyoruz.
zaten amacımızı bilsek
Efendimizi Sümeyyeleri Hamzalar ve Musabları bilsek bir dakka geri durmazdık.
Bırak başımızı örtmeyi başımızı kaybetmeyi bile tereddütsüz kabul ederdik.inanıyorsak üstün olan bizleriz.
Selam ve dua ile[/QUTE]
Rabbim sizden razı ve hoşnut olsun değerli kardeşim..
Maşallah barekallah ne güzel ifade etmişsiniz.. duygulandırdınız..Çok duygu yüklü..
yüreklerimize hitap edip..Zihimizdeki bulanıklıkları beraklaştırıp..Emanetin değerini.. zihnimizde diri tutunuz..
örtümüz örtü değil çok kıymetli bir emanet..bu dava çok kıymetli..baş kaybetmeyi tereddütsüz kabul etmek gerek..
Rabbim razı olsun..
baki selam ve dualarımla
En Güzel'e Allah Celle Celalühu emanet olun
İslam garip başladı, garip haline geri dönecektir..
Öyle bir zaman gelecek ki İslam’ı yaşamak,
imanı muhafaza edebilmek, avuçta kor tutmaya eşdeğer olacaktır..
Onu yaşayanlar, asırlarında gariplerdir..
O Hakk erlerine, O gariplere müjdeler olsun!..”
Kolay değil şu câzibedar fitne asrında,
Nefse geniş, gönüllere dar şu zamanda sevdalanmak..
Yani; O’nun boyasına boyanmak.. Aşk eri olmak..
BİN güzelden yüz çevirip,
BİR güzele, EN GÜZEL’ e yâr olmak..
Hiç kolay değil..
Ve.... Kurak topraklarda gül yetiştirmeye talip olmak..
Çöllerde vâhaların, bin li bahçelerin heveslisi olmak..
Ve....
Kanınla suladığın, ihtimamla yetiştirdiğin lerin hoyratça tarumâr edilişine sessiz kalmak, kalabilmek..
Ve...
Zulme şahidler olmak..
Zor.. Çok zor..
Yüreğinin bin kez “hayır!” dediği önünde saygıya durmak ve bin kez “evet” lediğine tam yâr olamamak...
Benliğini alıp ta ayaklar altına, kanın çekilircesine, sanki ölürcesine –Ve aslında dirilircesine- “LA!” diye haykırmak..Hiç kolay değil..
Ve yılmamak..
Yeniden.. Yeniden ebed bahçelerine talip olmak..
Yeniden tohum saçmak..
“Her dem yeniden doğarız// Canlar ölesi değil..”
Şevkle her başa dönüşü, hedefe bir yaklaşma bilmek..
Çok zor..
Bin kez kovulduğun kapılara,
Hakk adına yine varmak tebessümle..
“Öz yurdunda garip, öz vatanında parya” olmak..
Gurbet içre gurbetleri yaşamak dâim;
Yani...
Sana her gün sunulan bin süslü günahlara hayır demek..
Yani: Elest Bezmi’ndeki sözünün eri olmak..
Yani: Ateşler ortasında yanmamak..
Yani: “Belâ” demek her ânında..
Yani: O’na, yalnız O’na sevdalanmak....
Ve...
Emaneti O’ndan aldığın sâfiyetiyle yine O’na teslim etmek..
Nefsin hiç istemedikleriyle kuşatılana meyilden öte,
O Didâr’a talip olmak...
Ve; Emanetin karşılığı “olanı” hiç düşünmeden,
Sırf O râzı olsun diye,
Sadece O sevsin diye,
Yalnızca O’nu üzmemek için,
“İlla” demek.. “İlla O” demek...
Zor.. Çok zor..
Var ya şimdi;
Tam zamanı sevdalanmanın..
Yani; aklamanın tüm karaları..
Ötelere yelken açmanın..
İnadına gül yetiştirmenin..
İnadına sevda türküleri söylemenin..
Zincirleri kırmanın..
Zamana meydan okumanın,
Medine’de şahlanmanın..
Yani...
Yürek boyu dirilmenin,
Ve yürekleri diriltmenin..
Ve âşık olmanın O En Güzel’e..
Boyasıyla boyanmanın..
Ve can vermenin TAM SIRASI
Güzel Kardeşlerim...Amalarla ertelemeyelim bu huzuru.
Tesettür Nuruyla Nurlanmanın TAM SIRASI..
Kardeşim bakın ne güzel aile problemizinde yok .
Hemen kapanın .
Sonuçta kapanmak üzerinize farz.
İnan bana bir kere kapandın mı bir daha açılmak istemezsin.
ALLAH Celle Celalühü yardımcınız olsun.
Su-Eda abla ALLAH celle Celalühü razı olsun
çok güzel di
ALLAH neyi farz kıldıysa onda bir hayır vardırbunu sende biliyorsundur .
Ayrıca sende diyorsun, biliyorsun şeytanın aklını çelmeye çalıştığını.
ALLAH celle celalühü yardımcın olsun kardeşim
Ve Aleyküm selam canım
hatırlamaz olurmuyuz ben sizlerin yazılarınızı desteklerinizi okudum Burcum canım kardeşim ve siz can kardeşlerimin vesilesiyle nice kardeşlerimiz hayra adım attı benden başka kardeşlerimde aynı durumdaymış dedi..Yazdıklarını okuyunca yüreğim acıdı..inanıyorumki bu yazdıkların nefsinin konuşması..Aslında biz en çok herdaim nefsimizle savaş halinde olduğumuzu unutuyoruz..Biz bu dünyadan göçene kadar bu savaş devam ediyor-edecek..Asıl savaş sen Rahman'a adım atınca başlıyor.. önce zaten nefsin istediklerini yaptığımız için bizimle uğraşmıyordu uğraşmaya gerek duymuyordu..Ama Biz hak yola adım atınca bizimle daha çok uğraşıyor..Ama Hamdolsun ki imanımız var hiç hırsız boş eve girermi girmez..Bizim İmanımız davamız okadar kıymetli ki bu nedenle bizimle çok uğraşıyor..
Ne mutlu ki sana çevrende hiç tesettürlü kimse yokken tesettürle nurlenmışsın..Rabbim lütuf etmiş..Hepbirlikte Tebliğ ve desteğe devam inşallah diyoruz..
Rabbim ne güzel ilk tebliğini en yakın ailene yakınlarına yapabilme imkanı sunmuş sana sen bu dava için ne kadar dik durursan kararlı olursan Rabbimizin izniyle inşallah bu davanın güzelliğini çevrendekilerede yansıtabilirsin..Canım evimizde şuan tek tesettürlü kişi benim..akrabalarımdanda çok sayılı kişiler en yakınımda sadece kuzenimin eşi yengem var..Tesettüre girdikten sonra şaşıranlar oldu..Ailem bekliyordu ama zamanını bilemiyordu..Çünkü tesettürden önce çok dile getiriyordum Rabbimin emrini yerine getirmek istediğimi çok sorularla karşılaştım..Ailemin haberi yoktu başörtümü aldım ben kapanacağım dedim..şaşırdılar..uzun süre beni izlediler konuştuk Hamdolsun saygı duydular..
Başörtülerimi sonra çoğunlukla annem aldı birlikte beğendik..geçen senede hamdolsun pardesüme kavuştum pardesümüde ailemin haberi olmadan aldım buradki siz kardeşlerimden dualar istedim eve pardesülü gittim anneme süpriz oldu..pardesü hakkındada çevremde çok soru aldım yakın akrabalarımla tesettürümle ilgi çok konuştuk..Hamdolsun ailem çevremdekiler alıştı saygı duyuyorlar..
zaman içersinde anneciğim destek oldu çevremdeki kişilerle konuşurken..
Biz nefsimize yenik düşüyoruz Rabbim hepimize nasip etsin inşallah dedi
Annem arada hadi bağlayalım nasıl olucam diyor Maşallah barekallah çok yakışıyor..
onu öyle görünce duygularımı anlatamam çok dua ediyorum ümmeti Muhammed için Rabbim herkese tesettür nurunu nasib etsin inşallah..
Peygamberlerde ailesiyle sınanmamışmı canım..Yeterki Rabbim ol desin naib etsin..
Biz tevekkül edip çok dua edelim Tesettürümüze sahip çıkıp Rahman'a sığınalım..
Rabbim herşeyi güzel eyliyor...Bizlere şükür düşüyor..
Rabbim bu aciz/günahkar kuluna tesettürü lütuf ettiyse..
Biliyoruzki Rahmeti sonsuz Rabbimizin biliyoruz bu yollar dikenli Ama Sonunda Gül'e ulaşmak var Rahman'nın rızası var...
Biz bize verilen emanete en güzel şekilde sahip çıkalım..
Bak ne güzel hanenizde bir gül açmış o gül sensin..Çevrendekilere inat nefsine inat gül kokuları savur etrafına Çünkü sen farklısın özelsin..Rabbimizin emrini yerine getirmiş başörtünle taçlanmışsın tesettür nuruyla nurlanmışsın.sen bu nurdan taçtan vazgeçmeye kalkarsan..çevrendekilerin düşündükleri nefsin fısıltısı gerçek olacak tesettür bir bez parçasıymış gibi gözükecek bir bez parçası kadar kolay terkedilebilinen vaz geçilebilinen..Bu dava için canlar feda edildi..biz bunu çok iyi biliyoruz ki tesettür bez parçası değil candan parça ve biliyoruzki Rabbimizin bir emri eğer biz tesettürlüysek Rabbimizin bir lütfu Rabbim tarifsiz huzuru bize sunmuş..nasip etmiş..
Bu nedenle canım asla tesettüründen vazgeçme ..Sahip çık öksüz bırakma tesettürünü herşeye Rağmen dimdik dur senin DavanHak...
Her tökezlediğinde Rabbimden bir inşirah iste inşirah suresinin ferahlığını..Rabbime sığının O'na Celle Celalühu Rağbet et.
şuan yaşadıkların nefsinin çelme takması yürekten inanıyorumki güzel kardeşim düşmeden tekrar ayağa kalkacak inşallah
çok uzun oldu hakkını helal et..
hayırlı haberlerini beklemekteyiz
Selametle kal canım
selam ve baki dualarımla
En Güzel'e Allah Celle Celalühu emanetsin
:a07: