Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlar haydi buyrun... (10 Kullanıcı)

kurt26

Yasaklı Kullanıcı
ALLAH tüm müslüman ve mümin kadınlara örtünmeyi nasip etsin amin.
tebrik ediyor ALLAH sabır versin diyorum.

Süreyyya

Kayıtlı Kullanıcı
"ALLAH tüm müslüman ve mümin kadınlara örtünmeyi nasip etsin amin.Tebrik ediyor ALLAH sabır versin diyorum."
Bende amin diyorum ben de kapanmak isteyip de kapanamayanlardanım. Ve bu başlığı internette yazdığımda ilk sizlerle tanıştım. Sanırım iki aydır falan forumdaki yazıları takip ediyorum. Şu an 319. sayfadayım. Önce namaz ile başladım , namaz ile ilgili kitaplar aldım, şimdi örtünme ile ilgli kitaplar alıyorum kademe kademe inşallah....İyki varsınız

mavci

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR *
Yönetici
"ALLAH tüm müslüman ve mümin kadınlara örtünmeyi nasip etsin amin.Tebrik ediyor ALLAH sabır versin diyorum."
Bende amin diyorum ben de kapanmak isteyip de kapanamayanlardanım. Ve bu başlığı internette yazdığımda ilk sizlerle tanıştım. Sanırım iki aydır falan forumdaki yazıları takip ediyorum. Şu an 319. sayfadayım. Önce namaz ile başladım , namaz ile ilgili kitaplar aldım, şimdi örtünme ile ilgli kitaplar alıyorum kademe kademe inşallah....İyki varsınız

Rabbim sonumuzu hayırlı ve güzel olanlardan eylesin kardeşim...
Rabbim hakkıyla iman edip, imanın neticelerini ibadetle ddevam ettirenlerden eylesin bizleri inşallah...
Allah Celle Celaluhu yar ve yardımcımız olsun...
Selam ve DUA ile...

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
HEP BİRLİKTE

Tebliğ
ve
Desteğe
Devam

Öğrenmeye
ve
Öğretmeye devam

İnşAllah

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
Değerli kardeşlerime;

Yürüyeceksin...
ağlayacaksın belki,
belki ağlatacaklar seni,
ama sen gözyaşını azığın yapıp yürüyeceksin....
belki kıymetin bilinmeyecek,
belki halin sorulmayacak,
belki vefasızlar seni unutacak ama,
sen en vefalı dostun yolunda yürüyeceksin...

ALLAHA EMANET OLUN.SELAMETLE KALIN.

Süreyyya

Kayıtlı Kullanıcı
Hala forumda eski yazılanları okumaya devam ediyorum en baştan bu sayfalara gelmek daha doğru olacak diye inanıyorum çünkü ve bu arada kafamda sorular cevaplar olması gerekenler yani...
Bu arada bugünkü Radikal gazetesindeki Britanya da İslam a geçiş ikiye katlandı başlıklı haber ilgimi çekti sizlerle paylaşmak istedim. 2009 da islamı seçenlerin üçte ikisi kadın , islamiyeti seçen kadınların hemen hepsi baş örtüsü takıyor ama peçe ya da nikap gibi yüzü tümüyle kapayan kıyafetleri tercih etmiyor, yinede peçe veya nikap takılma hakkına saygı duyuyor."30/12/2010 Radikal gzt syf 29
Sanırım bizim saygı duyamamamız hepimizin müslüman olması. Din öğretmenimizin ortaokulda söylediği biz "hepimiz ambalaj müslümanıyız" hepimizin nüfusunda müslüman yazıyor , üzerinden yıllar geçsede hala geçerliliğini kaybetmedi malesef. Namaza bile başladığımda ilk kimselerin yanında kılamıyordum. Sanki utanılcak bişeymiş gibi. Şimdi o halimden ne kadar çok utanıyorum. Ama kapanmak neden yapamıyorum diyorum demekki tam teslimiyet yaşamıyorum ,o zaman yaptığım ibadetler ne kadar makbul .....
Öle işte çoğunluğu protestan olan Britanya da bir kadın müslüman olmayı seçiyor ve kapanıyor biz doğuştan ailecek ülkecek müslüman olduğumuzu söylüyoruz ama ibadetlerimizi yerine getirmiyoruz / getiremiyoruz getiremiyorum . Ama öğreniyorum en baştan en doğru haliyle öğreniyoruz hep beraber sanırım ülkemizdede bir değişim mevcut (umutsuz olmamak adına son cümlem ) ve teslimiyeti öğrenmek ve nefsi dizginleyebilmek ....
Allah(c.c.) 'ım hakkımızda hayırlısı nasip eyle. Ve bu hayırlısına bizi razı eyle.
Allah(c.c.) 'ım benide hidayet nasip ettiğin kullarından eyle .

narinn

Kayıtlı Kullanıcı
zaten en büyük sorun nefsimize söz geçirememek.ben de kapanmak istiyorum.Rabbim hepimize nasip eder inş.

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
...güncelleme ...

...güncelleme ...

Eğer kalbiniz rahatsızsa ...yaşadığınız bu durumdan,
namaz kılıyor ve eksiklik hissesiyorsanız kendinizde,
başınız açık ama utanıyorsanız Allah(c.c.)'tan
neden beklemek öyleyse???

Kimi memnun edeceksiniz söyleyin bana???
Kötü bakacaklar diyemi korkunuz???
neden peki??? kötülük mü yapıyorsunuz

HAYIR!!!!

Birilerine hesap mı vermeniz gerekiyor???
Peki biryerlerimizi açsaydık memnun edebilirmiydik o kötü bakanları???(kelime için üzgünüm ama böyle anlatmak istedim)
HAYIR!!!!

utancınız neden peki??? ne yaptınız???
kimi öldürdünüz??? bilmediğimiz adi bir suçunuz mu var???
HAYIR!!!

Peki Aileniz destek vermeyecek mi???
Arkadaşınız ,kardeşiniz sırt mı çevirecek size???
Kimler sizi üzerinizdeki bez parçası için seviyor???
KAÇ METRE UZATIRSANIZ ELBİSENİZİ SEVGİLERİ KAÇ MT AZALACAK SİZCE???

peki siz kimsiniz???
sizi YARATAN ve VAR EDEN kim???
nefes almanızı sağlayan????
Size yardım edecek kim????

Kefeye bile koyamayacağınız bu sorularıma tek cevabınız
BEN
İSTİYORUM VE KAPANACAĞIM olmalı..

Süreyyya

Kayıtlı Kullanıcı
Hayırlı sabahlar herkese çok güzel bir gün ışıl ışıl bir sabah erkenden geldim bugün işyerime ne güzel yaratmışsın Allah ım bu dünyayı dedim kendi kendime çok sevdiğim bir duayı bugün hepimiz için yapıyorum.
" Allah 'ım dünyamızı ve ahiretimizi güzelleştir. Allah ' ım bize hayırlı olanı nasip et ve bu hayırlı olana gönlümüzü razı et." AMİN
Benim bir bahanemde ben bu güne kadar ben buyum demedim ki hiçbir zaman , eğer örtünürsem ben buyum demek olucaktı ve dün akşam Mehmet Göktaş 'ın "örtünme çağrısı" isimli kitabında şu sayfaya denk geldim;
Karşılaştığımız , muhatap olduğumuz bir çok örtüsüz başı açık bayan kendisinin müslüman olduğunu söyler iyice düşünürseniz onların bu sözleri aynı zamanda şu anlama gelmektedir:
"Benim kıyafetime dış görünüşüme bakıp aldanmayın evet benim kıyafetim müslüman kıyafeti değildir ve sizde beni böyle bir kıyafet içinde görünce müslüman olmayan biri sanmayın ben müslümanım...
Siz hiç güzelce örtünmüş bir bayanın aynı zamanda diliyle de müslümanlığını ilan etme gereği duyduğunu gördünüz mü ?
Kısacası kıyafetler birer kimlik ibrazıdır .Her kimlik ibrazı aynı zamanda kimlik itirafıdır ve muhatapları da o kişiyi şahid oldukları o kimliğiyle tanırlar ve kabullenirler.Elbette örtüsüzlük de bir kimlik ilanıdır. İster diliyle söylesin ister söylemesin bir bayan açık giyinmek suretiyle kendisinin bir gruba bir düşünceye bir çizgiye bir hayat tarzına mensup olduğunu bildirir ilan eder.

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
HAYIRLI CUMALAR DİLİYORUM.ALLAHA EMAET OLUN.SELAMETLE KALIN.

narinn

Kayıtlı Kullanıcı
HAYIRLI CUMALAR DİLİYORUM.ALLAHA EMAET OLUN.SELAMETLE KALIN.

ilerde açılırım düşüncesi kısaca nefse yenik düşmemizden kaynaklanıyor

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Sizi hem örtünmeye çağırıyoruz,hemde örtündüğünüz takdirde karşınıza kimlerin dikileceğini nelerle karşı karşıya kalacağınızı baştan haber veriyoruz!

Örtünmenin hiçbir maddi getirisi olmadığı bir günde davet ediyoruz!

Öyle her türlü kapının açılmadığı günde ediyoruz!

Yıılarca hayalini kurup sonunda güçlükle ulaştığınız okulunuzdan,kariyerinizden olabileceğinizi hatırlatıyor bunu bile bile davet ediyoruz!

Evden dışarı çıktığınızda belki birileri alay edecekler,dudak büküp eğlenecekler..Hem bütün bunları baştan söylüyor hemde çağırıyoruz!

ALLAH Teala'nın tabiriyle ''karanlıklardan nura doğru'' yolculuğa çıkıyorsunuz..Elbette bütün bunlarla karşılaşacaksınız.Cennetin muhakkak bir bedeli olacak ve siz bunu ödeyeceksiniz..

ALLAH Rasulunun müminlere biat verirken söylediği sözleri hatırlayın.''Kınayanların kınamalarından korkmayacaksınız''...

Örtünün ve bundan sonra ki kınamalara hazır olun hatta dil uzatmıyorlarsa şaşırın.Ve güzellikle tebessüm edin.Kazanan sizsiniz!!

Belki de bunların hiçbiri olmayacak hatta..

Zamana ve mekana göre insanların örtünmeye karşı tavrı değişik olabilir.Belki birçokları sevinecek,tebrik edecek,gıpta edecek,özenip o da örtüncek..Olumlu veya olumsuz sizi bu durumlardan hangisi bekliyorsa beklesin önemli değil yükümlü olduğunuz örtünmeye davet var...!

Çünkü siz ALLAH'ı hatırlayacaksınız.

Haydi kalkın ve güzelce örtünün..Evet şimdi kalkın ALLAH için güzelce örtünün,bol bir elbiseyle vücudunuzu kapatın,başınızı mükemmelce örtün,sonra aynanın karşısına geçin ve seyredin..Şuan bu yazıyı okumayı kesin ve yapın bunu.Şu anda karşınızda duran bambaşka biri öyle değil mi?

Öncekiyle alakası olmayan başka bir dünya insanı değil mi?

Bırakın başkalarını şu an siz kendi kendinize ALLAH'ı hatırlatmıyor musunuz?Hatta iyice bakın etrafa odanızın atmosferi değişti değil mi?Çünkü şu anda orda melekler var,dilinizde ALLAH olduğu müddetçe,ALLAH'ı hesaba katma,ALLAHı dikkate alma düşüncesi olduğu müddetçe onlar sizinle olacak.Herşeyden önce siz şu ana kadar size bakan gözlere dişiliğinizi,cinselliğinizi,dış görüntünüzü sunuyordunuz,sizinle karşılaşanlar ister istemez bunlarla karşılaşıyordu.Şimdiyse cesedinizi perde ardına çektiniz ruhunuzu sundunuz.O ALLAHın üflediği ruhunuz..

Şöyle bir kendinizi yoklayın bir emri yerine getirdiniz ve neler değişti.İnsani,melekut alemine ait duygularınız ön plana çıktı değil mi?Öyle ya bastırılan bu erdemleri kendiniz bile görememiştiniz.

Siz şu anda ALLAHı hatırlatan bir işaretsiniz.Muhatap olduğunuz herkesi İslama çağırıyorsunuz,hiç konuşmadığınız halde.Ne yazık ki sizinle muhatap olan bir takım zavallı nasipsizlerin kalplerinde ki marazları artacak,dertleri depreşecek.İç dünyalarında savaş başlayacak,kimisi sözleriyle kimisi gözleriyle sataşacak,güçleri neye yetiyorsa onu yapacaklar.

Ama siz ALLAH'ın yakınlığını,sıcaklığını,muhabbetini kazanacak ve bunu iliklerinize kadar hissedeceksiniz,,özel olmanın ayrıcalıklı olmanın tadına varacaksınız..

Şu noktayı da unutmayın ki herşeye rağmen bu toplumun önemli bir kesiminden ciddi bir saygı göreceksiniz.Sizi ciddiye alacak güven duyacak,sizi toplumu ayakta tutan direkler olarak görecekler..Kaliteli insanlar tarafından sevilecek boş manasız anlamsız hayat yaşayanlardan sıyrılacaksınız..

EMEL5182

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün aleyküm...
Açığım ve bu konuda çok üzüntü duyuyorum... çalışmam gerek,kapalılık yasak... Işi bıraksam diyorum... Onca eğitim ve emek.. Ayrıca maddi eksiklik ki kazanmaya alışmış insana maaşsızlık çok ağır geliyor... Nasıl bir sınavdayım geçemedim gitti... Dua ediniz...

Su-Eda

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün aleyküm...
Açığım ve bu konuda çok üzüntü duyuyorum... çalışmam gerek,kapalılık yasak... Işi bıraksam diyorum... Onca eğitim ve emek.. Ayrıca maddi eksiklik ki kazanmaya alışmış insana maaşsızlık çok ağır geliyor... Nasıl bir sınavdayım geçemedim gitti... Dua ediniz...
Ve aleyküm Selam ve Rahmetullah..
Yazdıkların kısa ve öz olmuş.. ve yüreğe dokunan sözler..bu sözler insanın yüreğini acıtıyor..
yazdıklarından bir ikilem içersinde oduğun anlaşıyor..
yüreğinin derinliklerinde..imdaaat çığlığı yükseliyor..
bu çılığı nefsiyle savaş halinde olup..tesettürsüzlüğün üzüntüsünü yaşayan bütün kardeşlerimiz bilir/biliriz..
bu tesettüre olan özlem ..özüne kendine dönme isteği..
birçoğumuz yaşadı..bu özlemi..Şahsen bende çok yaşadım..Rabbimin izniyle lütfuyla örtüme kavuşunca..tesettürün güzelliklerini yaşayıp..
özüme dönünce..işte ..şimdi ben ...ben oldum..Rabbim'e Ruhlar aleminde söz verdiğim..sözünde..özümdeyim..dedim..Şimdi daha iyi anlıyorum..
tesettür..bir bez parçası değil..canımdan bir parça...tıpkı et tırnaktan nasıl ayrılmıyorsa..bizler içinde tesettür..örtümüz..böyle bir şey..o olmazsa hep eksiksin..hep bir şeylerin eksikliğini hissedip yüreğinden..ta derinlerde hep imdaattt çılığını duyacaksın..susturmaya çalışsanda nafile..onun üzüntüsü özlemi hep yüreğinde olacak.. belki zaman geçecek..ama nasıl..hep özlemle..hep birşeylerin eksikliği ile...
Hakkını helal et biraz uzattım..demek istediğim.. maaşsızlıktan daha ağır gelen bir eksiklik tesettürsüzlük..ne güzel yazmışsın..onca eğitim emek..dünya için çok önemli değerler bunlar..ama kabirde kimse bize diplomamızı sormayacak..bize yoldaş..Kuran'ı Kerim..salih amel olacak..burası geçici.. biz yolcuyuz..bir yoculuktayız..hergün tanıdığımız tanımadığımız kişilerin selası okunuyor..hergün bir merhaba deyiş..ve bir göç var..biz bilmiyoruz bu göçten sonrasını..belki bazıları için zorlu bir sınav..bazıları içinde bir Şeb-i Arus..Vuslat kavuşma anı..bu belirleyen..salih amel..Rahman Celle Celalühunun Rahmeti..ozaman herşey bu kadar geçiciyse bu dünyada..bir ebediyet var..asıl yurdumuza göç etme zamanı var..O zaman bize en ağır gelecek olan durum..Allah Celle Celalühu'nun rızasından uzak olmak olmazmı..
Demek istediğim..özlem duyulan tesettüre kavuşmak bu kadar kolay iken..Nefsimizin zorlaştırmasına niye izin veriyoruz..nefsimize taviz veriyoruz oda bir sürü bahane sunuyor..
canım sen yeterki iste ve kanaatkar ol..Rabbim yar ve yardımcı oluyor.. insanın hayatında tercihler çok önemli..ve kanaatkar olmak..
bende çalışıyorum.tesettürümle..çok huzurluyum hamdolsun..yani tesettür..bir engel değil..sadece biz ülkemizin bazı kesimlerinde bunu yaşıyoruz..bu da bir sınav..tesettür çok kıymetli bir emanet..bu nedenle taşırken belli bir sınavdan geçiyorsun..aslında bu sınavlar..seni tesettürüne daha çok sahip çıkmana vesile oluyor..duyduğun sevgi artıyor..Rabbe şükür artıyor..
bu nedenle..bence hiç birşeyi düşünme..Rızkı veren Rabbim..
az yada çok Rabbim rızkın hayırlı ve bereketli olanını nasip etsin
sen sadece bir adım at..hayırlı ve güzel bir adım..
Hayırlı güzel haberlerini beklemekteyiz canım..
Dualarımdasın inşallah..
Rabbim bütün kardeşlerimize tesettür nuruyla nurlanmalarını nasip etsin inşallah
selametle kal..
baki selam ve dualarımla
En Güzel'e Allah Celle Celalühu emanetsin..
:a07:​

Su-Eda

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamu aleyküm-Rabbim cümlenizden razı ve hoşnu olsun inşallah

Esselamu aleyküm-Rabbim cümlenizden razı ve hoşnu olsun inşallah

ka Pa Na ma yan....tüm kardeşlerime;;;;;;;

"Kapanmak özümüzle birdir...kalbimizle...ruhumuzla...
önceden düşündüğümüz tüm olumsuzlukları alır gider birden....
kendi içimizde yaşadığımız korkularımızın ne kadar da boş olduğunu gösterir bize....

hayat gibi...aynı...

yaşamımızı ne kadar içten yaşarsak...
islamı severek isteyerek öğreterek yaşarsak o kadar içten geçirmiş oluruz bu hayatı...yüzümüz gülen taraf olurken vicdanımızda rahatlayan taraf olur...

zorluklarla mücadelemi zor gelmiştir bizlere yoksa birkaç kişinin söylediği anlamsız cümleler mi????

başınızdaki eşarp içinmi dir bu korku..yüreğinize yerleşen islamı yaşama sevinci.....ya diğerlerinin korkusu.....

kendinize fırsat vermeden
soranlara güzelliği göstermeden bu kaçmak niye?

KENDİNİZE FIRSAT VERMEDEN...SONRASINI BİLMEDEN DENEMEMEK NİYE???

Biz bir EMİR den konuşuyoruz...FARZ olandan bahsediyoruz..yani..zevkimize kalmış,korkumuza kalmış,dillerin söylediklerine kalmış birşey değil bu..

ÇOK ÖNEMLİ...

1 adım atmadan
hiç karşımızdakine fırsat vermeden bu kaçış niye.??????

Allah c.c. siz hiç bir yapmadan bunca hayatı bahşederken......bu kaçış niye?
soruyorum tüm kardeşlerime.....

herkes bir düşünsün bakalım"

Ey insanlar, Rabbinizden korkup-sakının
ve öyle bir günün azabından çekinip-korkun ki,
(o gün hiç) bir baba, çocuğu için bir karşılık veremez
ve (hiç)bir çocuk da babası için bir şeyi verebilecek (durumda) değildir
.
Şüphesiz Allah'ın va'di haktır.
Artık dünya hayatı sizi aldatmaya sürüklemesin
ve aldatıcı(lar) da sizi Allah ile aldatmasın

( lokman 33)

Kadın bir mücevherdir..
Siz mücevherinizi açıkta bırakırmısınız?
Onları en güvenli kasalarda saklarsınız..
Başörtümüzde bizi kötülüklerden koruyan bir kasa gibidir.
Örtümüze ve dinimize sahip çıkalım...
Allaha emanetsiniz...

tesettür öyle önemli bi karar ki ve güzelliklerle dolu..

benim hayatımda ki en net en güzel tarihlerden biri çok unutkanımdır ama o günü öncesibi sonrasını unutmuyorum.. unutulmazda...

sıkıntı çeken kardeşlerim var hemde çok ama yaşayan biri olarak diyorum ki rabbim sabrını veriyo bi zamanlar nedenlerini niçinlerini sorgulayanlar şimdi ise iyiki diyorlar :)

ya öyle bişey ki kapandığım zaman herhalde bunun bi sevgilisi var o istedide ondan kapandılar bile diyen oldu :)) halbuki gerçek sevgiliyi unuttular..

inşa-ALLAH tüm kardeşlerim o gerçek sevgiliyi bulup aşk huzurunda bir farz emrini hayranlıkla incelikle yerine getirecektir..

inanmak başarmaktır..karar vermek yapmaktır uygulamaktır.

ama ne olursa olsun ertelemeyin yarın öbür gün daha sonra olur demeyin olmaz.
olmaz...
olmaz.
ertelerseniz olmaz anı yaşayın.
hakkın nasip ettigi anda yapın...

mevlam yardımcınız olsun inşa-ALLAH...

yabanguluii9.jpg
"Lâ taknetû min Rahmetillâh"

ALLAH Celle Celaluhu RAHMETİNDEN ÜMİT KESİLMEZ...

Kardeşlerim

ÖLÜM her canlıya haktır....

Daha neyi düşünüyorsunuz????
izlemeli+turkey.jpg

HEP BİRLİKTE

Tebliğ

ve

Desteğe
Devam

İnşallah

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt