Selamün aleyküm...
Açığım ve bu konuda çok üzüntü duyuyorum... çalışmam gerek,kapalılık yasak... Işi bıraksam diyorum... Onca eğitim ve emek.. Ayrıca maddi eksiklik ki kazanmaya alışmış insana maaşsızlık çok ağır geliyor... Nasıl bir sınavdayım geçemedim gitti... Dua ediniz...
Ve aleyküm Selam ve Rahmetullah..
Yazdıkların kısa ve öz olmuş.. ve yüreğe dokunan sözler..bu sözler insanın yüreğini acıtıyor..
yazdıklarından bir ikilem içersinde oduğun anlaşıyor..
yüreğinin derinliklerinde..imdaaat çığlığı yükseliyor..
bu çılığı nefsiyle savaş halinde olup..tesettürsüzlüğün üzüntüsünü yaşayan bütün kardeşlerimiz bilir/biliriz..
bu tesettüre olan özlem ..özüne kendine dönme isteği..
birçoğumuz yaşadı..bu özlemi..Şahsen bende çok yaşadım..Rabbimin izniyle lütfuyla örtüme kavuşunca..tesettürün güzelliklerini yaşayıp..
özüme dönünce..işte ..şimdi ben ...ben oldum..Rabbim'e Ruhlar aleminde söz verdiğim..sözünde..özümdeyim..dedim..Şimdi daha iyi anlıyorum..
tesettür..bir bez parçası değil..canımdan bir parça...tıpkı et tırnaktan nasıl ayrılmıyorsa..bizler içinde tesettür..örtümüz..böyle bir şey..o olmazsa hep eksiksin..hep bir şeylerin eksikliğini hissedip yüreğinden..ta derinlerde hep imdaattt çılığını duyacaksın..susturmaya çalışsanda nafile..onun üzüntüsü özlemi hep yüreğinde olacak.. belki zaman geçecek..ama nasıl..hep özlemle..hep birşeylerin eksikliği ile...
Hakkını helal et biraz uzattım..demek istediğim.. maaşsızlıktan daha ağır gelen bir eksiklik tesettürsüzlük..ne güzel yazmışsın..onca eğitim emek..dünya için çok önemli değerler bunlar..ama kabirde kimse bize diplomamızı sormayacak..bize yoldaş..Kuran'ı Kerim..salih amel olacak..burası geçici.. biz yolcuyuz..bir yoculuktayız..hergün tanıdığımız tanımadığımız kişilerin selası okunuyor..hergün bir merhaba deyiş..ve bir göç var..biz bilmiyoruz bu göçten sonrasını..belki bazıları için zorlu bir sınav..bazıları içinde bir Şeb-i Arus..Vuslat kavuşma anı..bu belirleyen..salih amel..Rahman Celle Celalühunun Rahmeti..ozaman herşey bu kadar geçiciyse bu dünyada..bir ebediyet var..asıl yurdumuza göç etme zamanı var..O zaman bize en ağır gelecek olan durum..Allah Celle Celalühu'nun rızasından uzak olmak olmazmı..
Demek istediğim..özlem duyulan tesettüre kavuşmak bu kadar kolay iken..Nefsimizin zorlaştırmasına niye izin veriyoruz..nefsimize taviz veriyoruz oda bir sürü bahane sunuyor..
canım sen yeterki iste ve kanaatkar ol..Rabbim yar ve yardımcı oluyor.. insanın hayatında tercihler çok önemli..ve kanaatkar olmak..
bende çalışıyorum.tesettürümle..çok huzurluyum hamdolsun..yani tesettür..bir engel değil..sadece biz ülkemizin bazı kesimlerinde bunu yaşıyoruz..bu da bir sınav..tesettür çok kıymetli bir emanet..bu nedenle taşırken belli bir sınavdan geçiyorsun..aslında bu sınavlar..seni tesettürüne daha çok sahip çıkmana vesile oluyor..duyduğun sevgi artıyor..Rabbe şükür artıyor..
bu nedenle..bence hiç birşeyi düşünme..Rızkı veren Rabbim..
az yada çok Rabbim rızkın hayırlı ve bereketli olanını nasip etsin
sen sadece bir adım at..hayırlı ve güzel bir adım..
Hayırlı güzel haberlerini beklemekteyiz canım..
Dualarımdasın inşallah..
Rabbim bütün kardeşlerimize tesettür nuruyla nurlanmalarını nasip etsin inşallah
selametle kal..
baki selam ve dualarımla
En Güzel'e Allah Celle Celalühu emanetsin..
:a07: