Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlar haydi buyrun... (9 Kullanıcı)

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
Tesettürlüyüm çünkü;kadınlık vasfıyla deği,insan vasfıyla hayatta ilerlemek istiyorum

Tesettürlüyüm çünkü ehli imana zarar vermek istemiyorum

Tesettürlüyüm çünkü;tesettürün en baş vasfı başörtüsünü ilk önce kalbimde sonra kafamda taşıyorum

Tesettürlüyüm çünkü;islamı yaşamayı kolaylaştırıyor hayatımın her safhasına yaymamı sağlıyor....

Tesettürlüyüm çünkü bana Rabbimi hatırlatıyor ve hatırlatanlardan olmak istiyorum..

Tesettürlüyüm çünkü ;KULUM DİYE YADEDİLENLERDEN OLMAK İSTİYORUM….. !!!

ALLAHA EMANET OLUN.SELAMETLE KALIN.

Tesettürlüyüm Çünkü; RABBİM BÖYLE EMREDİYOR..

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
HEP BİRLİKTE

Tebliğ
ve
Desteğe
Devam

Öğrenmeye
ve
Öğretmeye devam

İnşAllah

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
11718468in5tu3.jpg

ceylantur

Kayıtlı Kullanıcı
Allah Celle Celalühu razı olsun inşAllah değerli ablamız

Allah Celle Celalühu razı olsun inşAllah değerli ablamız

Eğer kalbiniz rahatsızsa ...yaşadığınız bu durumdan,
namaz kılıyor ve eksiklik hissesiyorsanız kendinizde,
başınız açık ama utanıyorsanız Allah(c.c.)'tan
neden beklemek öyleyse???

Kimi memnun edeceksiniz söyleyin bana???
Kötü bakacaklar diyemi korkunuz???
neden peki??? kötülük mü yapıyorsunuz

HAYIR!!!!

Birilerine hesap mı vermeniz gerekiyor???
Peki biryerlerimizi açsaydık memnun edebilirmiydik o kötü bakanları???(kelime için üzgünüm ama böyle anlatmak istedim)
HAYIR!!!!

utancınız neden peki??? ne yaptınız???
kimi öldürdünüz??? bilmediğimiz adi bir suçunuz mu var???
HAYIR!!!

Peki Aileniz destek vermeyecek mi???
Arkadaşınız ,kardeşiniz sırt mı çevirecek size???
Kimler sizi üzerinizdeki bez parçası için seviyor???
KAÇ METRE UZATIRSANIZ ELBİSENİZİ SEVGİLERİ KAÇ MT AZALACAK SİZCE???

peki siz kimsiniz???
sizi YARATAN ve VAR EDEN kim???
nefes almanızı sağlayan????
Size yardım edecek kim????

Kefeye bile koyamayacağınız bu sorularıma tek cevabınız
BEN
İSTİYORUM VE KAPANACAĞIM olmalı..

ALLAHü Ekber

Yarabbelalemin Sen büyüksün
Sen herşeye Kadirsin
SEN bizim Mevlamızsın
Sen bizi yarı yolda bırakma
Sen tesettürümüzü derimiz eyle
sevgilimiz eyle
Yarabbi Sen kardeşlerimizede sevdir
Yarabbi
tüm hamdlar San'a şükürler San'a
Sen çok Rahman ve Rahim C.C. Olansın
Hasbinallahü ve Ni'mel Vekil

Ve Ni'mel Mevla ve Ni'mel Nasir

narinn

Kayıtlı Kullanıcı
S.a arkadaşlar,yeni üye oldum.Tesadüf sonucu bu formu buldum ve güzel şeyler var.Örtünmem gerektiğini biliyorum ama bir gayret yok.Nefsime yenik düşüyorum.Namazımı kılıyorum çok şükür bu yeterli değil tabi.Geçen seneden beri Kur'an kursuna gidiyorum ve Kur'anı Kerimi de öğrendim ve mealini gördük.Ama ben de değişiklik yok neden bilmiyorum.Herkes birşekilde etkileniyor kapanıyor.Sanırım kalbim katı ki,bunu uzatıyorum.Burdaki arkadaşlara imreniyorum ve kendime kızıyorum.

_DiLeKK_

Kayıtlı Kullanıcı
inşallah Allah ım biran önce nasip eder hayırlısıylaa kardesim

narinn

Kayıtlı Kullanıcı
Amin inşallah.Güzel dilekleriniz için tşk ederim.

mavci

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR *
Yönetici
11718468in5tu3.jpg

Erkekte Güzellik; Gözlerini Kapamaktır Haramlara...
Kadında Güzellik; Kapanmaktır Haram Nazarlara...

yufisubu

Kayıtlı Kullanıcı
merhaba
bana kapanmak çok zor geliyor sebebini bilmiyorum
dini vazifelerin hiç birini bilmediğim gibi sanırım hiç birinide yerine getirmedim yaşadığım sürece
niye öğrenemedim onuda anlamış değilim ama her öğrenmeye yada uygulamaya geçmek istediğimde bir şeyler engel oldu
sanırım ben hazır değilim
yalnızca iyi insan olmaya çalışıp kimsenin benden incinmemesi için çok çabaladım
kendm için tek yapabildiğim bir şey

_YUSUF_

Yönetici
merhaba
dini vazifelerin hiç birini bilmediğim gibi sanırım hiç birinide yerine getirmedim yaşadığım sürece
niye öğrenemedim onuda anlamış değilim ama her öğrenmeye yada uygulamaya geçmek istediğimde bir şeyler engel oldu
yalnızca iyi insan olmaya çalışıp kimsenin benden incinmemesi için çok çabaladım
Merhaba kardeşim
Dini vecibeler insana ilk başlarda sıkıntı verir.Bunun nedeni imtahanın bir parçası olmakla beraber şeytanın o durumdaki kişiler üzerindeki etkisinn daha fazla olmasındandır.
Sadece iyi insan olmak bizleri kurtarmayabilir.İyi birer kul olmalıyız.Buda Allah'u tealanınn yap dediğini yapmak yapma dediğini yapmamakla olur.
O nedenle şimdi hazır olmadığınız gibi yarında hazır olmayacaksanız.O nedenle bu şeytanın vesvesesini dinlemeyip ben iyi bir kul olacağım deyip kulluğa hemen ama hemen başlamalısınız.Bizler her konuda yardım edeceğimizden emin olabilirsiniz.
Allah yardımcınız olsun

ibra

Kayıtlı Kullanıcı
merhaba

Yol kesenler olmadıkça ,lanetlenmiş şeytan bulunmadıkça, sabırlılar ,gerçek erler,yoksulları doyuranlar nasıl belirir,anlaşılır?

ALLAH yardımcınız olsun :)

narinn

Kayıtlı Kullanıcı
Merhaba,insanlar dini vecibelerini yerine getirdiği halde neden kapanmak istemez ve de herşeyin bilincindeyse.İlla yeterince istemek mi gerekir kapanmak için?

yufisubu

Kayıtlı Kullanıcı
Merhaba,insanlar dini vecibelerini yerine getirdiği halde neden kapanmak istemez ve de herşeyin bilincindeyse.İlla yeterince istemek mi gerekir kapanmak için?

dini vecibelerini yerine getiripte kapanma zorlu yaşamanın ne olduğu hakkında hiç bir fikrim yok
bu benim itirafım ben hiç bir vazifemi yerine getirmedim çünki nasıl olduğu hakkında bile bir fikrim yok
öğrenemedim yada öğrenmedim
benim en büyük talihsizliğim Yaradan korkutlularak sevdirilmek istendi
herşey öcüydü
herşey çok katı idi
buda beni itti
bende şimdi kendi çabam ile bir şeyleri okuyup öğrenmek Allah nasip eyler isede uygulamak isterim
ama şimdi sıfırım ve nerden başlayacağımı bilemediğim gibide çok korkuyorum

hayırlısı
öğrenmek istemekle ilk adımı attım sanırım lütfen beni yargılamadan yanımda olun

narinn

Kayıtlı Kullanıcı
estağfirullah ben sizi yargılamadım ki.daha doğrusu size göre demedim.Kendi adıma dedim.ben dini vecibelerimi yerine getirmeye çalıştığım halde kapanmak zor geliyor.bunu genel anlamda sordum.Allah yardımcımız olsun.

kurt26

Yasaklı Kullanıcı
dini vecibelerini yerine getiripte kapanma zorlu yaşamanın ne olduğu hakkında hiç bir fikrim yok
bu benim itirafım ben hiç bir vazifemi yerine getirmedim çünki nasıl olduğu hakkında bile bir fikrim yok
öğrenemedim yada öğrenmedim
benim en büyük talihsizliğim Yaradan korkutlularak sevdirilmek istendi
herşey öcüydü
herşey çok katı idi
buda beni itti
bende şimdi kendi çabam ile bir şeyleri okuyup öğrenmek Allah nasip eyler isede uygulamak isterim
ama şimdi sıfırım ve nerden başlayacağımı bilemediğim gibide çok korkuyorum

hayırlısı
öğrenmek istemekle ilk adımı attım sanırım lütfen beni yargılamadan yanımda olun

Kuranı Kerim türçe mealini okuyun ALLAHı tealenın kullarına nasıl merhametli davrandığını anlayın.
çünkü ALLAH merhametlilerin en merhametlisidir.

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı

ZİYNETİN AÇILMASI

Allah-ü Teâlâ kadını güzel bir biçimde yaratmıştır. Saçları, yüzü, boynu, gerdanlığı, kolları, ayakları, hasılı kadının bütün vücudu gü*zeldir. Takındıkları takılar da güzelliklerine güzellik katar. Kadın bu güzellik ve süslerini istediği gibi sergileyemez. Zaten yaratılıştan kendisine verilen utanma duygusu da buna engeldir. Aralarında daimi evlenme yasağı bulunan babası, kardeşi, oğlu, da*yısı, amcası gibi kimselere zinet yerlerini göstermesine müsaade edilmiştir. Genel*likle iç içe yaşandığından kadının bu gibi kimseler yanında her tara*fını kapaması sıkıntıya sebep olur. Cenab-ı Hak şöyle buyurmaktadır:

Allah Teâlâ şöyle buyurmuştur:
“Mümin kadınlara söyle .... görünen kısım dışındaki zinetlerini açmasınlar....” (Nur 24/31)

Bu emirle, açılmasına ihtiyaç olan yüz ve eller dışındaki süs yer*lerinin kapatılması istenmektedir. Buna göre mümin kadınlar, baş*larını, boyunlarını, kulaklarını, göğüslerini, kollarını ve ayaklarını kapayacaklardır.

Ayetin devamında bazı erkeklerin yanında, kadının zinet yerle*rini açmasına müsaade edilmiştir:

“... kadınlar zinet yerlerini kocaları, kendi babaları, kocalarının babaları, kendi oğulları, kocalarının oğulları, erkek kardeşleri, erkek kardeşlerinin oğulları, kız kardeşlerinin oğulları, kendi kadınları, el*leri altında bulundurdukları cariyeler, kadına arzusu kalmamış ele bakar hale gelmiş erkekler ve kadınların mahrem yerlerinin farkına varmayan erkek çocuklardan başkasına açmasınlar...” (Nur 24/31)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt