ve aleyküm selam - selamun aleyküm ve rahmetullahi ve berakatühü
ve aleyküm selam - selamun aleyküm ve rahmetullahi ve berakatühü
tabi ki abla diyebilirsiniz değerli kardeşimiz, bizim için şereftir :a03:
su-edam yine çok anlamlı ve yüreğimize işleyen açıklamalarda bulunmuş kardeşim, inşAllah en kısa zamanda tesettürünüze kavuşursunuz. Aileniz karşı çıktığı sürece ister mektup yazın, ister sözlü söyleyin, yine de karşı çıkacaklardır. Benim yaşadıklarımdan ve ablalarımın öğütlerinden çıkardığım dersleri nacizane şöylece ifade edebilirim sadece: öncelikle kararlı olun, davanızın arkasında durun, siz ne kadar sahiplenirseniz, onlar işin ciddiyetini o kadar anlarlar inşAllah. Sakın astığım astık, kestiğim kestik olmayın, her konuşulanı sabırla dinleyin, cevap verin (gerçekten insanın kendisini tutması çok zor, lakin şeytana yenilmeyin, kendime hakim olduğum zamanlar daha iyi sonuçlar almışımdır) Sorularına ya da karşı çıkmalarına mümkün olduğunca ayetlerle cevap verin, karşı çıkanların çoğunluğu Kur'an-ı Kerim'i inkar etmiyorlar, ama işlerine gelen kısımları anlıyorlar, siz ayetlerle cevap verdiğinizde çok fazla cevap veremiyorlar. Ayetler dedim de, sadece tesettürünüzü değil, hayatınızın her şeyini Kur'an-ı Kerim'e uygun hale getirmeye çalışın, namazınızı sakın ihmal etmeyin. Bol bol gizlice ve yalvararak Rabbimize dua edin. Eğer destek alabildiğiniz yakın akrabalar varsa onları da devreye sokun, ablanız size destek olur mu?
Tesettürüne dolambaçlı ve dikenli yollardan ulaşan birisi olarak, ne kadar değerli bir şey için savaş verdiğinizi kelimelerle anlatamam, Rabbim hepimize ve ailelerimize hidayet versin inşAllah, bizleri ve cümlemizi de tesettürünü layıkıyla taşıyanlardan eylesin inşAllah.
Gelişmelerden haberdar edin bizi, Rabbim yar ve yardımcınız olsun inşAllah
Ceylantur abla diyebilirim insaAllah?
Allah razi olsun dualariniz icin.
Iki hafta sonra ablamin bir arkadasinin dügünü olacak insaAllah.
Camide olacak bu dügün.
Onun dügünü benimde bir nevi dügünüm olmasini cok istiyorum.
O güne dek insaAllah kapanirim.
Bugün 4 sayfalik uzunca bir mektup yazdim ailemle paylasacaktim.
Ama cesaret edemedim bir türlü.
Ne yapsam bilemiyorum.
Onlarla o kadar detayli bir sekilde anlatmam gerekiyormu gerekmiyormu bilmiyorum.