Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlar haydi buyrun... (11 Kullanıcı)

Su-Eda

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamu Aleyküm ve Rahmetullah-Rabbim cümlenizden razı olsun..

Esselamu Aleyküm ve Rahmetullah-Rabbim cümlenizden razı olsun..

Embedded media from this media site is no longer available

Değerli kardeşlerime;
Yürüyeceksin...

ceylantur

Kayıtlı Kullanıcı
ve aleyküm selam - selamun aleyküm ve rahmetullahi ve berakatühü

tabi ki abla diyebilirsiniz değerli kardeşimiz, bizim için şereftir :a03:

su-edam yine çok anlamlı ve yüreğimize işleyen açıklamalarda bulunmuş kardeşim, inşAllah en kısa zamanda tesettürünüze kavuşursunuz. Aileniz karşı çıktığı sürece ister mektup yazın, ister sözlü söyleyin, yine de karşı çıkacaklardır. Benim yaşadıklarımdan ve ablalarımın öğütlerinden çıkardığım dersleri nacizane şöylece ifade edebilirim sadece: öncelikle kararlı olun, davanızın arkasında durun, siz ne kadar sahiplenirseniz, onlar işin ciddiyetini o kadar anlarlar inşAllah. Sakın astığım astık, kestiğim kestik olmayın, her konuşulanı sabırla dinleyin, cevap verin (gerçekten insanın kendisini tutması çok zor, lakin şeytana yenilmeyin, kendime hakim olduğum zamanlar daha iyi sonuçlar almışımdır) Sorularına ya da karşı çıkmalarına mümkün olduğunca ayetlerle cevap verin, karşı çıkanların çoğunluğu Kur'an-ı Kerim'i inkar etmiyorlar, ama işlerine gelen kısımları anlıyorlar, siz ayetlerle cevap verdiğinizde çok fazla cevap veremiyorlar. Ayetler dedim de, sadece tesettürünüzü değil, hayatınızın her şeyini Kur'an-ı Kerim'e uygun hale getirmeye çalışın, namazınızı sakın ihmal etmeyin. Bol bol gizlice ve yalvararak Rabbimize dua edin. Eğer destek alabildiğiniz yakın akrabalar varsa onları da devreye sokun, ablanız size destek olur mu?

Tesettürüne dolambaçlı ve dikenli yollardan ulaşan birisi olarak, ne kadar değerli bir şey için savaş verdiğinizi kelimelerle anlatamam, Rabbim hepimize ve ailelerimize hidayet versin inşAllah, bizleri ve cümlemizi de tesettürünü layıkıyla taşıyanlardan eylesin inşAllah.

Gelişmelerden haberdar edin bizi, Rabbim yar ve yardımcınız olsun inşAllah

Ceylantur abla diyebilirim insaAllah?

Allah razi olsun dualariniz icin.

Iki hafta sonra ablamin bir arkadasinin dügünü olacak insaAllah.

Camide olacak bu dügün.

Onun dügünü benimde bir nevi dügünüm olmasini cok istiyorum.

O güne dek insaAllah kapanirim.

Bugün 4 sayfalik uzunca bir mektup yazdim ailemle paylasacaktim.

Ama cesaret edemedim bir türlü.

Ne yapsam bilemiyorum.

Onlarla o kadar detayli bir sekilde anlatmam gerekiyormu gerekmiyormu bilmiyorum.

ceylantur

Kayıtlı Kullanıcı

Rabbim yar ve yardımcınız olsun inşAllah kardeşim :a03:

Rabbim hepimize ve ailelerimize hidayet versin inşAllah, bizleri ve cümlemizi de tesettürünü layıkıyla taşıyanlardan eylesin inşAllah.

Siz Azerbeycanda mısınız? Yoksa Türkiye'de mi?

selamünaleyküm kardeşlerim.kapana bilen kardeşlerim ne kadar bahtiyar insanlar.Rabbim bana da nasip etsin inşallah.o kadar çokk isityorum ki yıllardır derdimi anlatamıyorum babama.dinlemez ki .hemen karşı çıkıyor .ben de aile huzuru bozulmasın diye daha fazla sesimi çıkaramıyorum ::( İnşallah Allah bana öylr bir eş nasip eder ki dinli,imanlı bana izin verir kapanmam için işte o zaman hiç bir engel kalmaz ben de kavuşurum o huzura inşallah.bunu o kadar isitiyorum ki .

ceylantur

Kayıtlı Kullanıcı

ilknur kardeşim, birazdan berat ablamızın değerli paylaşımlarını kopyalayacağım, onları ve diğer paylaşımları lütfen okuyun, geçici dünya geleceğiniz için sonsuz ahiretinizi yakmayın inşAllah

selam ve dua ile,

selamün aleyküm kardeşim yazdıklarını okudum hem senin için hem kendim için ağladım ve dua ettim. bende kapanmayI nekadar çok istediğimi anlatamam ama ailem buna pek sıcak bakmıyor.başörtüsüne karşı olduklarından dolayı değil elbet ailemde açık peK bulunmaz zaten ama okulum ve geleceğim için bunu yapmama hiç bi zaman sıcak bakmadılar inşaALLAH allah bütün kardeşlerime sana ve banada nasib eder ALLAHA EMANET OL KARDEŞİM

ceylantur

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm ve rahmetullahi ve berakatühü

selamun aleyküm ve rahmetullahi ve berakatühü

Rabbim razı olsun inşAllah değerli abimiz, dualarınıza içten ve can-ı gönülden amin inşAllah

RABBİM kapanmak isteyen kardeşlerimin yardımcısı olsun,
ailelerine kabullendirmeleri için kolaylıklar versin,
RABBİM içinizdeki bu muhabbeti artırsın nuruyla nurlandırsın,
sizleri cennet hanımlarından,salihalardan,müminelerden eylesin,
işte bereketlerimiz sizler gibi iman aşkı ve muhabbeti olanlar sayesinde
RABBİM razı olsun, gönlünüze göre versin, artırsın.
selametle kardeşlerim.

ceylantur

Kayıtlı Kullanıcı
Rabbim razı olsun inşAllah değerli ablamız

Rabbim razı olsun inşAllah değerli ablamız

Tüm kapanmak isteyen kardeşlerim için .......güncelleme

Hayat hep sorular ve cevapları aramakla geçer.....
Geçerkende nasıl geçtiğini anlayamayız...

Ha bugün ha yarın derken kendimizi mutlu etmediğimizi asıl çevre için yaşadığımızı anlamış oluruz.İş işten geçer....

Allah'ı Celle Celaluhu tanımak herşeyden önce ibadeti güzelleştirir..
Daha çok ibadet yapmayı,ibadet yaparken huşu içinde olmayı özendirir.
Başkaları için değil ALLAHÜTEALA için yaşamayı öğretir.
Sevdikçe daha çok araştırır,araştırdıkça daha çok severiz.
Rabbimiz bizim O' na yürümemize karşılık koşarak karşılık verir...
Gönlümüz sıkıntıdan kurtulur...
Herkese bu yolun ne kadar güzel olduğunu anlatır....
Bu bazen örtümüzle olur...
Bazense iman edenin nuruyla belli olur....

"Allah Celle Celaluhu nurunu tamamlayacaktır."

Rabbim bu yolda ayaklarımızı,
kalbimizi sabit kılsın,şaşırtmasın ...
Hidayette olup sapıtanlardan-saptıranlardan değil,
hidayete vesile olanlardan eylesin inşallah

KAPANMAK İSTEYEN TÜM KARDEŞLERİM

Zaman öylesine çabuk geçiyor ki
Siz sorularınıza cevap ararken....
Kapanmak isteğinizi her bir an ertelerken
Zamanın geçtiğini görmüyor musunuz

Eğer nefs ve şeytan olmasaydı insanlar nasıl imtihana tabi tutulacaktı???

İşte bizimde bu dünyada imtihanlarımızdan birisi bu...
Sizler okul,iş,kariyer diye düşünmeye devam ederseniz bir bakmışsınız bu huzursuzlukla yaşamınız devam etmiş gençliğiniz uçup gitmiş..
Bize verilmiş olan görevleri yapmak için ne kadar zaman verilmiş biliyor muyuz?

Ölümün Ne Zaman Geleceğini Biliyor musunuz?

ÖLÜM VARMIŞ diyebilmek için
Musalla Taşınımı Bekleyeceğiz?

ÖLMEDEN ÖNCE
Tüm korkularınızı yenin....
ÖLÜM ZATEN BİR KIYAMET

AHİRETE NASIL HAZIRLANACAĞIZ?

Vicdanınıza bir kulak verin bakalım....
İyice dinleyin...
Kalbiniz A L L A H C.C derken
...hala örtünmeyi bu kadar mı düşünür oldunuz ????

ALLAH'a C.C. tam tevekkülle gidin...
Tam bir teslimiyetle...
Bırakın korkularınızı....
Sadece Bir ADIM ATIN BAKALIM....
Bizi korkularımızla başbaşa bırakacakta
EMİN kılacakta Yalnız Rabbimiz değil mi?

İyice Düşünelim?
Bize bahşedilenlerin karşılığında
AHİRETİ KAZANMAK.......

AHİRETİ KAZANMAK
KOLAY MI SANIYORSUNUZ ?

ceylantur

Kayıtlı Kullanıcı
HEP BİRLİKTE

Tebliğ
ve
Desteğe
Devam

Öğrenmeye
ve
Öğretmeye devam
İnşAllah

hatice93

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum değerli ablalarım.. bende bu problemı yaşayan bı kardeşinizim.. kapanmayı çok istememe rağmen ailemin baskısı hep ortunmemı engellıyo. yaşımın daha kuçuk olduğunu soyluyorlar ben hiç kuçuk olduğumu düşünmüyorum.. 18 yaşındayım.. dışarı çıkıtğımda tesetturlu tum bayanlara imrenerek bakıyorum.. fazla dışarı çıkmamaya çalışıyorum .kendımı çok rahatsız hıssedıyorum.. annem iş bulamazsın, okulun var dıyo.. ve pişman olurum diye düşünüyo.. ben pişman olacağımı düşünmüyorum çok ıstıyorum gerçekten kalpten istiyorum bunu.. ama yinede insan düşünmeden yapamıyo ya gerçekten annemın dediği olursa dıye.. ben çok ıstıyorum ama kım ne derse desın kapanıcam ailemide pek duymamaya çalışıyorum bu konuda. Rabbimin farz kıldığı bı konuda bana karışmalarını kabul edemiyorum bu çok buyuk bı vebal.. söyledikleri kafama çok takılıyor napıcağımı bılmıyorum....

_ilknur_

Kayıtlı Kullanıcı
ilknur kardeşim, birazdan berat ablamızın değerli paylaşımlarını kopyalayacağım, onları ve diğer paylaşımları lütfen okuyun, geçici dünya geleceğiniz için sonsuz ahiretinizi yakmayın inşAllah

selam ve dua ile,

çok haklısın ceylantur abla (abla diyorum sakncası yoktur inşallah ):) tavsiyelerin için allah razı olsun en yakın zamanda kapanıp aranıza katlmak tek arzum inşallah alaha emanet ol

_SeNaToR_

Yasaklı Kullanıcı
Niçin Tesettüre Girmiyorsun Bacım ?

Niçin Tesettüre Girmiyorsun Bacım ?

1.BÖLÜM

2.BÖLÜM

3.BÖLÜM

4.BÖLÜM

ceylantur

Kayıtlı Kullanıcı
ve aleyküm selam hatice kardeşimiz, öncelikle üyeliğiniz hayırlı ve daim olsun inşAllah, aramıza hoşgeldiniz. Sizin de bildiği gibi dinimizde farzları yerine getirme mecburiyeti ergenliğe ulaştıktan sonra başlamaktadır, herkeste bu yaş farklı olmakla beraber, ilmihal kitaplarında genellikle kız çocuklarının 9 yaşında ergenliğe girdikleri belirtilir. Dolayısıyla 18 yaş hiç küçük bir yaş değil, ayrıca senelerce yaşayacağımızın garantisi yokken, 1 dakika sonramızın garantisi yokken, gençliğin bu en güzel zamanları farz ibadetleri yerine getirmenin en çok lezzetinin ve sevabının alınacağı yaşlardır.

Rızkı Rabbim verir, siz ister tesettürlü ister tesettürsüz iş arayın, rızkınız neredeyse oradan gelir.

Tesettür iş bulamamaya, evlenememeye engel değildir. Rabbim hepimizin ailesine hidayet versin inşAllah,

Bu genç yaşınızda imtihanınız büyük, Rabbim yar ve yardımcınız olsun inşAllah, en kısa zamanda hayırlı ve güzel haberlerinizi bekliyoruz inşAllah

Selam ve dua ile, hayırlı Cumalar olsun inşAllah B)

selamun aleykum değerli ablalarım.. bende bu problemı yaşayan bı kardeşinizim.. kapanmayı çok istememe rağmen ailemin baskısı hep ortunmemı engellıyo. yaşımın daha kuçuk olduğunu soyluyorlar ben hiç kuçuk olduğumu düşünmüyorum.. 18 yaşındayım.. dışarı çıkıtğımda tesetturlu tum bayanlara imrenerek bakıyorum.. fazla dışarı çıkmamaya çalışıyorum .kendımı çok rahatsız hıssedıyorum.. annem iş bulamazsın, okulun var dıyo.. ve pişman olurum diye düşünüyo.. ben pişman olacağımı düşünmüyorum çok ıstıyorum gerçekten kalpten istiyorum bunu.. ama yinede insan düşünmeden yapamıyo ya gerçekten annemın dediği olursa dıye.. ben çok ıstıyorum ama kım ne derse desın kapanıcam ailemide pek duymamaya çalışıyorum bu konuda. Rabbimin farz kıldığı bı konuda bana karışmalarını kabul edemiyorum bu çok buyuk bı vebal.. söyledikleri kafama çok takılıyor napıcağımı bılmıyorum....

ceylantur

Kayıtlı Kullanıcı

yoktur bir sakıncası ilknur kardeşim :a12:

En kısa zamanda hayırlı ve güzel haberlerinizi bekliyoruz inşAllah,

Selam ve dua ile, Hayırlı Cumalar olsun inşAllah

çok haklısın ceylantur abla (abla diyorum sakncası yoktur inşallah ):) tavsiyelerin için allah razı olsun en yakın zamanda kapanıp aranıza katlmak tek arzum inşallah alaha emanet ol

acizanegünahkar

Kayıtlı Kullanıcı
CUMA günümüz mübarek olsun
RABBİM feyz ve bereketinden faydalanmamızı nasip eylesin
Bu mübarek günün yüzü suyu hürmetine kapanmak isteyen kardeşlerimize
RABBİM nasip eylesin, iman nuruyla nurlandırsın cümlemizi
RABBİM bu günde herkesin gönlündeki halisane istekleri kabul eylesin.
selametle Kardeşlerim.

ayşe-rana

Kayıtlı Kullanıcı
[video=metacafe;yt-mzıbyhrhfaq/y_r_yeceks_n/]http://www.metacafe.com/watch/yt-mzıbyhrhfaq/y_r_yeceks_n/[/video]

[sıze="8"]
değerli kardeşlerime;
yürüyeceksin...[/sıze]

selamün aleyküm ,ne kadar güzel bir videoydu.
Allah razı olsun.

Su-Eda

Kayıtlı Kullanıcı
Ve Aleyküm selam ve Rahmetullah
öncelikle hoşgeldin canım:)
üyeliğin hayırlı ve daim olsun inşallah
Ceylantur can kardeşimden Rabbim razı olsun senin/bizim yüreğini/mizi ferahlatıcak aydınlatıcı yorumlar yapmış..
Maşallah Barekallah canım ne kadar güzel bilinçlisin..
Sen Bu hayırlı adımında ne kadar kararlı olduğunu tesettürün insan hayatında bir engel olmadığını tatlı dile sabırla anlat..
Belki sana tepki gösterilecek/belki hiç gösterilmeyecek onlar sana tepki gösterdiğindede sakinliğini koru buda bir tebliğ vazifesi senin için ilk ailene anlatacaksın
yürekten sevdiğin ama şuan farklı görüşlerde olduğun Kuran_ı Kerim'deki tesettürün emrinin geçtiği ayetleri oku ilmihalleri oku ve yürekten istediğini onlara göster ve söyle..
Ben Rabbimin bu emrini yerine getirmek istiyorum,hiç kimsenin hiç kimseye ne annenin çocuğuna ne de çocuğun ailesine kimsenin kimseye faydası olmayacağı mahşer gününde Rabbim'in bana emrettiği emri yerine getirmeden huzuruna çıkmaktan korkuyorum/korkmalıyız..Bu dünya sınav dünyası Peygamberler de aileleriye sınanmış..Bu nedenle canım anımızın garantisi olmadığı bu dünya hayatında kararlılığını onları kırmadan tatlı dille sabırla anlat..
Bu yol dikenli olsada Sen Rabbin rızası için sabredeceksin..İnanki Canın acımayacak tarifsiz bir huzur olacak..Çünkü biliyorsunki doğru yoldasın.Sana Yoldaş Rabbin..
tek üzüntün sevdiklerinin bu huzuru yaşayaması aynı dilde konuşamamanız..Ama çok dua et/edelim..Rabbim bütün kardeşlerimize sevdiklerimize bu güzellikleri tarifsiz huzuru yaşatsın..
İslamiyetin güzellikleri umman..Sadece kendi adıma 1damlasını yaşarken bu kadar tarifsiz huzur yaşarken ummandaki huzur...
Canım hayırlı haberlerini en kısa zamanda almamız duasıyla..
Sen attığın hayırlı adımla nice hayırlı adımlar atılmasına vesile olursun inşallah..
selametle kal
hayırlı ve bereketli Cuma'larB)
En Güzel'e Allah Celle Celalühu emanetsin..
:a07:

Su-Eda

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamu Aleyküm ve Rahmetullah

Esselamu Aleyküm ve Rahmetullah

CUMA günümüz mübarek olsun
RABBİM feyz ve bereketinden faydalanmamızı nasip eylesin
Bu mübarek günün yüzü suyu hürmetine kapanmak isteyen kardeşlerimize
RABBİM nasip eylesin, iman nuruyla nurlandırsın cümlemizi
RABBİM bu günde herkesin gönlündeki halisane istekleri kabul eylesin.
selametle Kardeşlerim.
Dualarına canı gönülden amin..amin..amin..
Rabbim sizden razı olsun değerli abimiz
Hayırlı ve bereketli Cuma'larB)

Su-Eda

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamu Aleyküm hayırlı Cuma'lar..Rabbim cümlenizden razı ve hoşnut olsun inşallah

Esselamu Aleyküm hayırlı Cuma'lar..Rabbim cümlenizden razı ve hoşnut olsun inşallah

ka Pa Na ma yan....tüm kardeşlerime;;;;;;;

"Kapanmak özümüzle birdir...kalbimizle...ruhumuzla...
önceden düşündüğümüz tüm olumsuzlukları alır gider birden....
kendi içimizde yaşadığımız korkularımızın ne kadar da boş olduğunu gösterir bize....

hayat gibi...aynı...

yaşamımızı ne kadar içten yaşarsak...
islamı severek isteyerek öğreterek yaşarsak o kadar içten geçirmiş oluruz bu hayatı...yüzümüz gülen taraf olurken vicdanımızda rahatlayan taraf olur...

zorluklarla mücadelemi zor gelmiştir bizlere yoksa birkaç kişinin söylediği anlamsız cümleler mi????

başınızdaki eşarp içinmi dir bu korku..yüreğinize yerleşen islamı yaşama sevinci.....ya diğerlerinin korkusu.....

kendinize fırsat vermeden
soranlara güzelliği göstermeden bu kaçmak niye?

KENDİNİZE FIRSAT VERMEDEN...SONRASINI BİLMEDEN DENEMEMEK NİYE???

Biz bir EMİR den konuşuyoruz...FARZ olandan bahsediyoruz..yani..zevkimize kalmış,korkumuza kalmış,dillerin söylediklerine kalmış birşey değil bu..

ÇOK ÖNEMLİ...

1 adım atmadan
hiç karşımızdakine fırsat vermeden bu kaçış niye.??????

Allah c.c. siz hiç bir yapmadan bunca hayatı bahşederken......bu kaçış niye?
soruyorum tüm kardeşlerime.....

herkes bir düşünsün bakalım"

Ey insanlar, Rabbinizden korkup-sakının
ve öyle bir günün azabından çekinip-korkun ki,
(o gün hiç) bir baba, çocuğu için bir karşılık veremez
ve (hiç)bir çocuk da babası için bir şeyi verebilecek (durumda) değildir
.
Şüphesiz Allah'ın va'di haktır.
Artık dünya hayatı sizi aldatmaya sürüklemesin
ve aldatıcı(lar) da sizi Allah ile aldatmasın

( lokman 33)

Kadın bir mücevherdir..
Siz mücevherinizi açıkta bırakırmısınız?
Onları en güvenli kasalarda saklarsınız..
Başörtümüzde bizi kötülüklerden koruyan bir kasa gibidir.
Örtümüze ve dinimize sahip çıkalım...
Allaha emanetsiniz...

tesettür öyle önemli bi karar ki ve güzelliklerle dolu..

benim hayatımda ki en net en güzel tarihlerden biri çok unutkanımdır ama o günü öncesibi sonrasını unutmuyorum.. unutulmazda...

sıkıntı çeken kardeşlerim var hemde çok ama yaşayan biri olarak diyorum ki rabbim sabrını veriyo bi zamanlar nedenlerini niçinlerini sorgulayanlar şimdi ise iyiki diyorlar :)

ya öyle bişey ki kapandığım zaman herhalde bunun bi sevgilisi var o istedide ondan kapandılar bile diyen oldu :)) halbuki gerçek sevgiliyi unuttular..

inşa-ALLAH tüm kardeşlerim o gerçek sevgiliyi bulup aşk huzurunda bir farz emrini hayranlıkla incelikle yerine getirecektir..

inanmak başarmaktır..karar vermek yapmaktır uygulamaktır.

ama ne olursa olsun ertelemeyin yarın öbür gün daha sonra olur demeyin olmaz.
olmaz...
olmaz.
ertelerseniz olmaz anı yaşayın.
hakkın nasip ettigi anda yapın...

mevlam yardımcınız olsun inşa-ALLAH...

yabanguluii9.jpg
"Lâ taknetû min Rahmetillâh"

ALLAH Celle Celaluhu RAHMETİNDEN ÜMİT KESİLMEZ...

Kardeşlerim

ÖLÜM her canlıya haktır....

Daha neyi düşünüyorsunuz????
izlemeli+turkey.jpg

HEP BİRLİKTE

Tebliğ

ve

Desteğe
Devam

İnşallah

Su-Eda

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamu Aleyküm ve Rahmetullah-Hayırlı Cuma'lar

Esselamu Aleyküm ve Rahmetullah-Hayırlı Cuma'lar

Embedded media from this media site is no longer available

Değerli kardeşlerime;

Yürüyeceksin...
ağlayacaksın belki,
belki ağlatacaklar seni,
ama sen gözyaşını azığın yapıp yürüyeceksin....
belki kıymetin bilinmeyecek,
belki halin sorulmayacak,
belki vefasızlar seni unutacak ama,
sen en vefalı dostun yolunda yürüyeceksin...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt