selamun aleyküm ve rahmetullahi ve berakatühü
selamun aleyküm ve rahmetullahi ve berakatühü
gülşah kardeşim, öncelikle senin adına çok sevindiğimi belirtmek isterim, Rabbimize şükür sana da nasip olmuş. Yazdıklarının hepsi şeytanın büyük vesveselerinden biri olan "elalem ne der"in tipik örnekleri. Bir dakika sonramızın garantisi yokken hep bir şeyleri bahane ederek erteleme gafletinde bulunuyoruz
Ancak her kapanmak isteyip de kapanamayan kardeşlerimiz aynı değil, herkesin hikayesi farklı, ben 1,5 sene sabrettim, az önce yazdım ya 1 dakikamızın bile garantisi yok diye, bu 1,5 seneyi sanki her an ölecekmişim gibi korkuyla yaşadım. İnsanın yaşadığı ortam, aile düzeni bazen birden her şeye imkan veremiyor. Önemli olan davana gerçekten inanıyorsan onu tüm gücünle savunmandır. Eğer savunmuyorsak hata yapıyoruz, sırf başkaları (nişanlın, eşin, baban vb.) istiyor diye kapanmak istiyoruz demektir.
Rabbim tüm mümine kardeşlerimize tesettürü nasip etsin inşAllah, tesettürümüzü hakkıyla taşıyalım inşAllah, örtülü örtüsüz (Kaan abiden alıntıdır) olmaktan Rabbimize sığınırız :a03:
kapanmak isteyipte kapanamayan arkadşlarım öncelikle asla birşeylerin arkasına sığınıpta 'ya ben nasıl kapanıcam çewrem ne der.ailem ne der hem nasıl okula giderim peki ya arkadaşlarım ya beni aralarına almazlarsa ya beni hor görürlerse.off bide üniversite var işin içerisinde naparım hocalarda kafaya takıyo e iyisi evlenince kapanırım yok ya ya kocam istemezse yok yok ben yaşlanınca kapanıyımm hem daha gencim hele bi yaşlanıyımm...'' LÜTFEN bunlardan kaçınalım bunlar şeytanın en büyük kozlarıdır bunlar...yarına çıkçağımız ne malumm.her güzel şeyin bir zorluğu vardır. düşünsenize RABBİMİZ ne kadar yüce!! bizlere örtünmeyi farz kıldı.çünkü bizleri özel kıldı..bunun değerini bilelim..RABBİMİZE YÖNELELİM....SERT konuşmuşsam HAKKINIZI helal edin...