Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlar haydi buyrun... (1 Kullanıcı)

Su-Eda

Kayıtlı Kullanıcı

HEP BİRLİKTE
Tebliğ

ve
Desteğe
Devam

İnşallah

acizanegünahkar

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün aleyküm,
tebliye devam inşallah..

bende çok kapanmak istiyorum.allahın izniyle imam hatipe gitmek çok istiyorum.

annesinden babasından veya fark etmez kocasından korkanlar boşuna korkuyolar çünkü öldükten sonra onlara hesap değil ALLAHIMIZA hesap vericez.

bizi allah yaratttıysa allahım ne isterse onu yapıcaz..iyi bir kul olmak için yapmak zorundayız.
Ama ona buna özenerek kapanmayın.önce tesettür nedir kapanmak nedir onları öğrenmeliyiz.sonra kapanmalıyız.o yüzden dini kiraplar okumalıyız.
KURANI KERİM okumalıyız.bilinçli olmalıyız..

ALLAH BİLİNÇLİ KAPANMAMIZI NASİP ETSİN.AMİN AMİN AMİN...

KARDEŞİM

Ne güzel yazmışsın ne güzel, ağzına sağlık,
RABBİM muhabbetini artırsın, RABBİME muahbbet vede nuruna emanet ediyorum sizi.

~Leyfunnur~

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün aleyküm,
tebliye devam inşallah..

annesinden babasından veya fark etmez kocasından korkanlar boşuna korkuyolar çünkü öldükten sonra onlara hesap değil ALLAHIMIZA hesap vericez.

bizi allah yaratttıysa allahım ne isterse onu yapıcaz..iyi bir kul olmak için yapmak zorundayız.
Ama ona buna özenerek kapanmayın.önce tesettür nedir kapanmak nedir onları öğrenmeliyiz.sonra kapanmalıyız.o yüzden dini kiraplar okumalıyız.

aleykumselam Incinurumuz, hayirli cumalar, dualarina yürekten amin diyorum,
ALLAH celle celaluh anne babandan razi olsun, ne kadar güzel bir örneksin, bilinçli kapanmayi nasip etsin bütün kardeslerimize,
ALLAH'a emanet ol Incinurum

PeNYe.Zz

Kayıtlı Kullanıcı

Maşallah Barekallah Subhanallah
Hayırlı Cuma'larB)
Rahman c.c. senden razı ve hoşnut olsun inşallah
Ne güzel ifade etmişsin..:a12:
Dualarına canı gönülden Amin..
Selametle kal
Selam ve baki dualarımla
Rahman c.c. emanetsin:a07:

Hepbirlikte Tebliğe Desteğe Devam İnşallah

esselamu aleyküm rahmetullahi ve berekatuhu
sağolasın canım sanada hayırlı cumalar.
amin rabbim cümlemizden razı olsun inşallah.çok teşekür ederim yorumun için:a15:

PeNYe.Zz

Kayıtlı Kullanıcı
hayırlı cumalar
Rabbim hepinizden razı olsun
sizleri böyle görmek beni cok mutlu ediyor
penyemde gelmiş O da canlarımdan biri ne mutlu bize Onunda huzuruna kavusmasını görmek Rabbim bizlere nasip etti
İnşallah dahada büyeyecek İnşallah yürekler daha cok insana ulaşacak
cok şükür Rabbi,mize epey yol aldık Rabbim dahada cok kişilere ulaşmayı nasip etsin
selam ve dua ile

selamün aleyküm ablacım çok tşkler güzel dileklerin için :a14: allah(c.c) razı olsun selametle

hidayetedogru

Kayıtlı Kullanıcı

Ve Aleyküm selam canım
Hayırlı Cuma'larB)
Yazdıklarını Maşallah Barekallah Subhanallah diyerek okuyorum..
Rahman c.c. senden razı ve hoşnut olsun inşallah
Rahman c.c. bütün kardeşlerimizin tesettür nuruyla nurlanmalarını nasib etsin..
Bu tarifsiz güzel huzuru tadmalarını nasib etsin..
Bizleride tesettürü hakkıyla taşıyanlardan eylesin..
Selametle kal
Selam ve baki dualarımla
Rahman c.c. emanetsin..:a07:

Allah sizlerden razı olsun canım kardeşim, hayırlara vesile nice Cuma lar olsun inşallah, rahmet, bereket, hidayet haberleri ile şükrümüz daimi olsun...

Amin güzel kardeşim, öyle içten dua ediyorumki sıkıntı çeken kardeşlerimiz için..Rabbimiz Rahman ve Rahim'dir..Bizleri hem bu dünyada hidayet üzere yaşayanlardan hem de ahirette mağfiretleri kabul edilenlerden eylesin inşallah...

Sen de selametle kal canım kardeşim, dualarda buluşalım inşallah...

Rabbime emanetsin...

ŞEB-İ ARUS

Kayıtlı Kullanıcı
ne büyük erdemdir kapanmak..

öylesine bir huzur öylesine bir güzellik anlamı tarifsiz kelimeleri kifayetsiz.

yürek döker parmak uçlarına..

dile gelir parmaklarım hadii anlat dercesine...

ama yinede tutulur insan bu farklılıgın heycanında..

kapanmak ayrıcalıktır...

kapanmak hayırlıya dair adımdır..

kapanmak hayatın nur a huzura doğru ilerleyişinin en güzel örnegidir..

kapanmak..kelimelere sığmayan anlam hazinesinde sonsuz mutluluk sonsuz berekettir..

haydi kardeşlerim ertelemeyin,beklemeyin..
niye,ne olur,ne der.??

demeyin...

şeytanın vesvesesine kapılmayın kapanın tesettür emrini hak huzurunada hakkını vererek yerine getirin.yükünüzü hafifletin..

kapan kalbim o arsız bakışlara..

kapan kalbim o imansız yüreklere...

kapan kalbim sen hör gören herkese..

tesettür bir bütündür sadece saçı kapatmak yetmez..bedeninide hakkı ile kapatacaksın..ruhunuda..hayatınıda..konuşmanı bakışını oturuşunu duruşunu...

sokaklarda gülenlerden olmayacaksın..
gözleri heryeri kesenlerdende olmayacaksın..
boyanıp cıkmayacaksın...
sen yürüken haya hemen yanıbaşında olacak...
iman duygusunu baktıgın her yürek hissedecek..

selam vereceksin hiç tanımadıgın bir yürege tebbessüm edeceksin minicik bir yavruya..
ellerim sımsıcak ısıtcak yanındakileri..
sen parmakla gösterilecek mukaddes bir hanım olacaksın..

o başında ki örtü taçın olacak derin olacak kalbin olacak hayatının en kıymetli hali yaşam biçimin olacak..

haydi kardeşlerim kapanmaya tesettür emrini uygulamaya...

hidayetedogru

Kayıtlı Kullanıcı
hayırlı cumalar
Rabbim hepinizden razı olsun
sizleri böyle görmek beni cok mutlu ediyor
penyemde gelmiş O da canlarımdan biri ne mutlu bize Onunda huzuruna kavusmasını görmek Rabbim bizlere nasip etti
İnşallah dahada büyeyecek İnşallah yürekler daha cok insana ulaşacak
cok şükür Rabbi,mize epey yol aldık Rabbim dahada cok kişilere ulaşmayı nasip etsin
selam ve dua ile

Hayırlara vesile nice Cuma lar bizlerle olsun inşallah kardeşim, sizler burada ilk adımı atmışsınız, bizler de düşüncemizde yeralan güzel yolun ilk adımını sizin adımınız üzere atanlardanız..Rabbim vesile kılıyor sizleri..Daim olsun inşallah..

Allah emanetsiniz..SELAM VE DUA İLE..

ŞEB-İ ARUS

Kayıtlı Kullanıcı
hidayete dogru kardeşim öcelikle isminizi ögremebilirmiyim uygun görürseniz tabi :a12:

huzur miracınızın ilk günleri nasıl umarım herşey yoluna girmeye başlamıştır..

hidayetedogru

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün aleyküm,
tebliye devam inşallah..

Allah senden sonsuza kadar razı olsun küçük kardeşimiz..Bu güzel yolda atmak istediğin tüm adımları Rabbim hayırlısıyla nasib etsin inşallah..Sen bizlere örneksin küçücük yaşınla, Allah sana bu olgunluğu vermiş, seni bu yoldan alıkoymak isteyenlerden de Rabbim muhafaza etsin inşallah canım benim..

İnşallah hayırlısıyla imam hatip te okursun ve örnek bir insan olursun herkese...

Rabbim azmini, bilincini, farkındalığını daim etsin inşallah...

hidayetedogru

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm kardeşim,

Allah cc. razı olsun kardeşim, inan şu an sadece dua ediyorum, sitemizdeki dini bilgilerden yararlanıp daha çok şey öğrenmek ve uygulamak istiyorum,

selam ve dua ile, hayırlı Cumalar, hayırlı günler

Canım kardeşim dua aslında herşeyimiz, duayı yüreğimize veren de Allah..Rabbim yüreğine düşürdüğü dualarını hayırlısıyla tez zamanda mükafatıyla karşılaşın inşallah kardeşim..Öğrenme ve uygulama isteğini veren elbetteki Rabbimiz dir. Şu an ettiğin duaların mükafatı öğrenip hayatına geçireceğin güzelliklerle gelebilir..Şüphesiz Allah bilir, biz bilemeyiz, nereden hangi kapı açılır, en koyu karanlık saydığımız anların ardı hangi aydınlıklarla örtülüdür..

Rabbim dualarını daimi kılsın canım kardeşim, hayırlara vesile Cuma lar olsun inşallah...

SELAM VE DUA İLE...

hidayetedogru

Kayıtlı Kullanıcı
maaşallah kardeşim.sizi tebrik ederim.5 gün olmuş huzura ulaşalı.ama inşallah bundan sonra onu hiç atmazsınız inşallah.Rabbimde yardımcınız olsun bu konuda.
annenize karşı gelip kapanmışsınız ya gerçekten tebrik ettim sizi..
ALLAH bundan sonraki hayatınızda yardımcınız olsun inşallah.
selam ve dua ile...
Rahman a emnaet olunuz...

Rabbim sizden razı olsun inşallah...Güzel dualarınızı okuyunca huzurum daha da arttı..Amin inşallah daimi olur canım kardeşim, Rabbim hepimizin yardımcısı olsun inşallah, bu öyle güzel birşeyki Allah herkeslere nasib etsin hayırlısıyla, geç kalmadan inşallah..

Sıkıntıda olan ve burada yazılanları okuma fırsatı bulan kardeşlerimiz, eğer içinizde örtünme hissi oluşmaya başlamışsa Rabbim sizi yoluna almak üzere müjdelemektedir..Dualarınız daimi olsun ve mükafatını da geç kalmadan alanlardan olun inşallah..İnsanın anne, babası, akrabaları, yakın çevresi karar almada etkili oluyor ama eğer sizi bu yoldan çevirmeye çalışanlar olursa siz şüphe etmeden isteğinizdeki samimiyeti sürdürün..Göreceksiniz bu konuda anne babanızı bile karşınıza alarak attığınız adımlardan sonra Rabbim sizin devam eden dualarınızın mükafatını anne babanıza da veriyor kardeşlerim...Onlar da sizin bu güzel adımınızdan sonra Allah a daha da yakınlaşmaya başlıyorlar...Bu güzel isteği hem kendiniz, hem aileniz, hem akrabalarınız ve hem de çevrenizdeki insanlar için dileyin Allah tan...

SELAM VE DUA İLE...

PeNYe.Zz

Kayıtlı Kullanıcı

kapanmak ayrıcalıktır...

kapanmak..kelimelere sığmayan anlam hazinesinde sonsuz mutluluk sonsuz berekettir..

niye,ne olur,ne der.??

demeyin...

şeytanın vesvesesine kapılmayın kapanın tesettür emrini hak huzurunada hakkını vererek yerine getirin.yükünüzü hafifletin..

tesettür bir bütündür sadece saçı kapatmak yetmez..bedeninide hakkı ile kapatacaksın..ruhunuda..hayatınıda..konuşmanı bakışını oturuşunu duruşunu...

boyanıp cıkmayacaksın...

selam vereceksin hiç tanımadıgın bir yürege tebbessüm edeceksin minicik bir yavruya..

o başında ki örtü taçın olacak derin olacak kalbin olacak hayatının en kıymetli hali yaşam biçimin olacak..

Allah(c.c)razı olsun çok güzel anlatmışsınız

gokceayan

Kayıtlı Kullanıcı
arkdaşlar bana da ailem okuyosun dedi üni deyim.kapanırsan açılırsın dediler..hem okulda saçını yine açıcaksın ne anlamı kalıyo diyenler bile oldu.ben bir hafta düşündüm inceden inceye herşeyi..baktım sürekli erteliyorum okul bittikten sonrada çalışmaya başlıcaktım ozaman da onu bahane edeceklerdi..ondan sonrada belki evlenecektim eşim istemeyecekti..ama kimseyi dinlememeye karar verdim.ve içimden geleni yaptım.gittim örtümü aldım ve taktım çokda tepki gördüm şuan 8 ay oldu kimsenin sesi çıkmıyor..rabbimin izniyele bütün sorunları aştım.bana açılırsın diyenlerde ümitlerini kestiler artık..sizlere diyeceğim gerçekten istiyorsanız gerçekten allah yardım ediyor

ne mutlu sana cnm..Allah doğru yoldan ayırmasın.inş bende o cesareti bulucam bigün.arkadaşım üzülmeyeyim diye evlenince kapan diyor ama ben okul biter bitmez kapanmak istiyorum.herkes biliyor niyetimin ne olduğunu inş birgün bende o cesareti bulucam ve Allahıma sığınarak sabredicem.tepkiler olucak ama zamanla azalacak inanıyorum.en iyisini yapmışsın.Allaha emanet ol..

gokceayan

Kayıtlı Kullanıcı
ve aleyküm selam kardeşim,

Rabbim razı olsun, ben şu an beklemede aşamasındayım, neredeyse 2 günde bir annemi rüyalarımda görüyorum. Neredeyse 1 yıldır bunun savaşını veriyorum, yeri geldi sesim yükseldi, yeri geldi sustum, ama artık kabullendim, ben bu savaşı kaybettim. tesettür için, eşim için kendi ailemi kaybettim, artık konular o kadar birbirine girdi ki, insan ne sağlıklı düşünebiliyor ne de bi şey yapabiliyor.

ben de şubat sonunda işten ayrılıyorum, birazcık bunda tesettürlü olmamın şirkette yarattığı imaj sorunu da var, ihtiyacımız olmadığı süre boyunca da çalışmayı düşünmüyorum, artık evimde bol bol dua edeceğim, zira şu anda elimden duadan başka bi şey gelmiyor, dedim ya işler o kadar karışık ki hiçbir şey söyleyemiyorsun, hiçbir adım atamıyorsun.

Rabbim inşAllah senin karşına helal süt emmiş, gerçekten İslamı benimsemiş, sana ve ailene değer verecek bir insan çıkartır, hayırlısıyla yuvanı kurarsın inşAllah,

selam ve dua ile, hayırlı günler

En iyisini yapmışsın cnm.senin adına üzüldüm elden birşey gelmiyor.10 senede geçse anlamayacaklar o yüzden dua et bol bol eşin destek oluyorsa ne mutlu sana.aileni bi kenara bırakamazsın onlar canın sonuçta diymi?eşinide çok seviyorsun anladığım kadarıyla yuvanda mutlu huzurlu geçir inş.ben hep Allahım aileme hidayet nasip eyle diyorum dualarım seninle Allaha emanet ol.

PeNYe.Zz

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleykküm canım kardeşim..inşallah rabbim sana ve diğer kardeşlerimizede yardım eder..inanın sizler için sürekli dua ediyorum.ne kadar zor günler geçirdiğini anlıyorum..nişallah bu güzel huzura sizlerde kavuşursunuz..selam ve dua ile :)

nuuur

Kayıtlı Kullanıcı
rabbim herşeyin hayırlısını nasıp etsin ..

bende sizlerle bişey paylaşmak istiyorum ..
belki hatırlarmısınız yazmıştım açık olduugmu ve kapanmayı çok istediğimi rabbim nasip eder inşallah.
dün abimle konuşurken dedimki ben kapanmayı düşünüyorum ne dersin diye kapanma dedi bence evlendikten sonra kapanırsın diyince çok kötü oldum hiç böyle düşünüceni sanmamıştım ve tartışmaya başladık sen nasıl böyle düşünürsün diye tepki gösterdim abime yarınımızın garantisimi var dedim sen öyle düşünüyosun diye ona ne yaparsan yap dedi sonra kapanmak istiyosan kapan dedi senin kararın dedi.....
işte böyle bunarı paylaşmak istedim sizlerle ... kendi halime çok üzülüyorum neden bir sabah kalkıp baş örtümü takamıyorum neden rabbim bana hayırlı bir yol gösterir inşallah ..

dualarınızı eksik etmeyin benim için ve benim durumumda olan kardeşlerimiz için

yüce rabbim sizlerden razı olsun

mir_erhan

Moderator

kapanmak ayrıcalıktır...

niye,ne olur,ne der.??

demeyin...

boyanıp cıkmayacaksın...

Allah c.c. razı olsun kardeşim..
ne kadar güzel yazmışsın..
ellerine sağlık. inşallah okuyup anlayanlardan
anlayıp uygulayanlardan oluruz.

selam ve dua ile

mir_erhan

Moderator
esselamün aleyküm ve rahmetüllahi ve berekatüh...

sevgili kardeşlerim bende Lokman süresinin bir kaç ayeti mealiyle katkıda bulunmak istedim inşallah faydamız olur.
öncelikle kuran ı kerimin her bir ayeti gerçekten çok muazzam dır.
her surenin mealini okurken başka bir tad başka bir haz ve başka bir hayretler içinde kalıyorum.
lokman suresinde RAbbimiz şöyle buyuruyor.

14- Biz insana anne ve babasını (onlara iyilikle davranmayı) tavsiye ettik. Annesi onu, zorluk üstüne zorlukla (karnında) taşımıştır. Onun (sütten) ayrılması, iki yıl içindedir. "Hem Bana, hem anne ve babana şükret, dönüş yalnız Banadır."

15- Bununla birlikte, onların ikisi (annen ve baban) hakkında bir bilgin olmayan şeyi Bana şirk koşman için, sana karşı çaba harcayacak olurlarsa, bu durumda onlara itaat etme ve dünya (hayatın) da onlara iyilikle (ma'ruf üzere) sahiplen (onlarla geçin) ve Bana 'gönülden-katıksız olarak yönelenin' yoluna tabi ol. Sonra dönüşünüz yalnızca Banadır, böylece Ben de size yaptıklarınızı haber vereceğim.

bana şirk koşman için sana karşı çaba harcayacak olurlarsa .... örtünme kızım
daha yaşın erken iş bul ... bu gibi sözler bile şirk koşmaya yeterdir bence...
rızkı veren o ise ben örtülü iken de rızkımı verecektir.

birde yine Lokman suresinin şu ayeti mealine de dikkale bakalım..

33.Ey insanlar, Rabbinizden korkup-sakının ve öyle bir günün azabından çekinip-korkun ki, (o gün hiç) [COLOR="[U]DarkGreen"]bir baba, çocuğu için bir karşılık veremez ve (hiç)bir çocuk da babası için bir şeyi verebilecek (durumda) değildir[/U]. Şüphesiz Allah'ın va'di haktır. Artık dünya hayatı sizi aldatmaya sürüklemesin ve aldatıcı(lar) da sizi Allah ile aldatmasın[/COLOR].

Artık daha iyi düşünmemeiz lazım.
sevgili bacıları kardeşlerim Allah celle celalüh sizin yar ve yardımcınız olsun
biliyorum çok şeyle mücadele ediyorsunuz.
ama dualarımız sizinle inşallah en kısa zamanda bu lezzetlerden nasiplendirir mevlam sizleri.

selam ve dua ile

Azerbaycan_li

Kayıtlı Kullanıcı
Canım kardeşim dua aslında herşeyimiz, duayı yüreğimize veren de Allah..Rabbim yüreğine düşürdüğü dualarını hayırlısıyla tez zamanda mükafatıyla karşılaşın inşallah kardeşim..Öğrenme ve uygulama isteğini veren elbetteki Rabbimiz dir. Şu an ettiğin duaların mükafatı öğrenip hayatına geçireceğin güzelliklerle gelebilir..Şüphesiz Allah bilir, biz bilemeyiz, nereden hangi kapı açılır, en koyu karanlık saydığımız anların ardı hangi aydınlıklarla örtülüdür..

Rabbim dualarını daimi kılsın canım kardeşim, hayırlara vesile Cuma lar olsun inşallah...

SELAM VE DUA İLE...

salam aleykum...bu konuyu sizin için açtım abla...dinleyin inşallah..mutlu olursanız da bana dua edin :)

http://forum.islamiyet.gen.tr/ilahiler-ve-ezgiler/94742-hidayetedogru-ablaya-ve-diger-bacilara.html

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt