Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlar haydi buyrun... (1 Kullanıcı)

hidayetedogru

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleyküm kardeşlerim, Su eda ve Burcu kardeşlerimiz ne güzel anlatmış,dua eden tüm kardeşlerimden Rabbim razı olsun,burada herkesin bir hayat hikayesi var arkadaşlar ama hepimizn yolu aynı inşallah.Rabbim in izniyle dilegeldim ve bu akşam konuştum annem babamla arkadaşlarım.

Ama annem hiç ummadığım bir tepki verdi ve izin vermiyorum, önce işini bulacaksın, evleneceksin sonra ne yaprsn yap dedi. Babamdan beklerdim bu tpkiyi ama annem çok üzdü beni, kardeşlerm annem boyle dedikçe ben yolumun ne kadar doğru olduğunu bir kez daha anladım ve yarın örtümle çıkıcam bu evden dedim, hakkımı helal etmem ve başından alırım o örtüyü dedi annem, babamın kolundan tuttum babam sessiz kaldı, ağladı..ARkadaşlar Rabbimin yolu çok çileli ama ben ne yaptığımı biliyorum , benim yaşım 28 artık. Benm önce yeni bir iş bulmak, sonra evlenmek ve örtünmeyi de en sona bırakmak gibi bir ayrıcalığım yokki, dualarınıza şimdi çok daha fazla ihtiyacım var arkadaşlarım..

Annemden bu tepkiyi hiç beklemezdim ben yüreğim yandı ve Allah ım yardım et anneme dedim, arkadaşlar yarın evimden örtümle çıkıcam ben, dualarınıza çok ihtiyacım var

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleyküm kardeşlerim, Su eda ve Burcu kardeşlerimiz ne güzel anlatmış,dua eden tüm kardeşlerimden Rabbim razı olsun,burada herkesin bir hayat hikayesi var arkadaşlar ama hepimizn yolu aynı inşallah.Rabbim in izniyle dilegeldim ve bu akşam konuştum annem babamla arkadaşlarım.

Ama annem hiç ummadığım bir tepki verdi ve izin vermiyorum, önce işini bulacaksın, evleneceksin sonra ne yaprsn yap dedi. Babamdan beklerdim bu tpkiyi ama annem çok üzdü beni, kardeşlerm annem boyle dedikçe ben yolumun ne kadar doğru olduğunu bir kez daha anladım ve yarın örtümle çıkıcam bu evden dedim, hakkımı helal etmem ve başından alırım o örtüyü dedi annem, babamın kolundan tuttum babam sessiz kaldı, ağladı..ARkadaşlar Rabbimin yolu çok çileli ama ben ne yaptığımı biliyorum , benim yaşım 28 artık. Benm önce yeni bir iş bulmak, sonra evlenmek ve örtünmeyi de en sona bırakmak gibi bir ayrıcalığım yokki, dualarınıza şimdi çok daha fazla ihtiyacım var arkadaşlarım..

Annemden bu tepkiyi hiç beklemezdim ben yüreğim yandı ve Allah ım yardım et anneme dedim, arkadaşlar yarın evimden örtümle çıkıcam ben, dualarınıza çok ihtiyacım var
Aleyküme selam,
her zorlukta bir kolaylık vardır kardeşim,
Rabbimin izniyle adımınızı attınız inşallah bu sınavdan hakkıyla çıkarsınız...sizi çok ama çok iyi anlıyorum....yaşadıklarınızı yaşadım ama Rabbim zorlukların ardından hayırlı kapılar açtı...dualarım siz ve kapanmak isteyen tüm kardeşlerim için....

hidayetedogru

Kayıtlı Kullanıcı
Rabbim sonsuza kadar sizden razı olsun canım kardeşim benim,beni iyi anladığınızı Rabbim bana da hissettiriyor, örtünün basit bir bez parçası olmadığını Rabbim beni annemle sınayarak gösterdi. Kulum annen ki seni doğuran sütüyle besleyen bu yaşa getirendir ve sana hakkını helal etmiyor ona rağmen benim rızam için örtünmeyi istyor musun dedi, kardeşlerim anneme haykırdım hem de hiç tereddüt duymadan, senin bu sözlerini duydukça ne kadar doğru bir yolda olduğumu daha da iyi anladım dedim. ona karşı geldim ama Rabbimin rızası için bu, kardeşlerim nolur dua edin, başından alıcam örtünü dedi annem, ben yarın bu evden örtümle çıkıcam İNŞALLAH

ishakyakup

Kayıtlı Kullanıcı

Selamün Aleyküm...

Rahmetli Bayram Hoca "DİN KARAR VERMEKTİR" Derdi...

Siz ALLAH'ın izni ile karar vermişsiniz.. Artık korkmayın.. sadece sebat edin.. Göreceksiniz kısa bir zaman sonra her şey yoluna girecek...(ALLAH'ın izni ile)

Mevla teala sizi Muhafaza etsin..

ŞEB-İ ARUS

Kayıtlı Kullanıcı

yol çetin oldukCa mukafat artacaktır inşa-ALLAH...

Ve biliyorum ki bu aşk içinize yerleşmenin tohumlarını ekmiş bile inşa-ALLAH kapandıgınızın haberini verirsiniz bize.

güzellikler zorluklardan geçer her daim.. bizim yolumuz hak yolu inşa-*ALLAH..

çektiginiz çekeceginizi her sıkıntının ecri büyük olacaktır hak katında gönlünüz ferah olsun kapandıktan sonra inanın ki yaşayacagınız huzuru tarif etmeye hal çare bulamayacaksınız tecrübe ile sabittir.

kapanmak kadar huzurlu güzel bi hal yok ALLAH celle celalüh izni ile nasibiniz olacaktır hayırlı haberlerinizi bekliyoruz inşa-ALLAH ablacım.

selam ve yürekten samimi dualarım ile.

hidayetedogru

Kayıtlı Kullanıcı
yol çetin oldukCa mukafat artacaktır inşa-ALLAH...

Ve biliyorum ki bu aşk içinize yerleşmenin tohumlarını ekmiş bile inşa-ALLAH kapandıgınızın haberini verirsiniz bize.

güzellikler zorluklardan geçer her daim.. bizim yolumuz hak yolu inşa-*ALLAH..

çektiginiz çekeceginizi her sıkıntının ecri büyük olacaktır hak katında gönlünüz ferah olsun kapandıktan sonra inanın ki yaşayacagınız huzuru tarif etmeye hal çare bulamayacaksınız tecrübe ile sabittir.

kapanmak kadar huzurlu güzel bi hal yok ALLAH celle celalüh izni ile nasibiniz olacaktır hayırlı haberlerinizi bekliyoruz inşa-ALLAH ablacım.

selam ve yürekten samimi dualarım ile.

Rabbim her daim razı olsun sizlerden..Annem oyle soyledikçe içimde hiç tereddütsüz bir derinlik oluştu dostlarım. Sen boyle dedikçe bu yolun ne kadar da doğru olduğunu anladım dedim anneme. Arkadaşlarım duama ortak oldunuz YÜCE MEVLA HERKESLERİ HİDAYETE DAVET ETSİN VE BU FARKINDALIĞA VARABİLENLERDEN, HAYATINA GEÇİREBİLENLERDEN EYLESİN...Yarın örtümle çıkmak istiyorum kararım bu Rabbim anneme doğruyu göstersin, rüyasında inşallah, kardeşlerim dua edin inşallah..

hidayetedogru

Kayıtlı Kullanıcı

Selamün Aleyküm...

Rahmetli Bayram Hoca "DİN KARAR VERMEKTİR" Derdi...

Siz ALLAH'ın izni ile karar vermişsiniz.. Artık korkmayın.. sadece sebat edin.. Göreceksiniz kısa bir zaman sonra her şey yoluna girecek...(ALLAH'ın izni ile)

Mevla teala sizi Muhafaza etsin..

Rabbim razı olsun, Mevla sizin farkındalığınızı da daimi kılsın inşallah güzel kardeşim.

Dua ediyorum şu an, yarın sabah olduğunda annem bu akşamki gibi olmasın dostlarım. Rabbim ona benden daha büyük bir mükafat versin ve farketsin gerçeği inşallah.....

ŞEB-İ ARUS

Kayıtlı Kullanıcı
Rabbim her daim razı olsun sizlerden..Annem oyle soyledikçe içimde hiç tereddütsüz bir derinlik oluştu dostlarım. Sen boyle dedikçe bu yolun ne kadar da doğru olduğunu anladım dedim anneme. Arkadaşlarım duama ortak oldunuz YÜCE MEVLA HERKESLERİ HİDAYETE DAVET ETSİN VE BU FARKINDALIĞA VARABİLENLERDEN, HAYATINA GEÇİREBİLENLERDEN EYLESİN...Yarın örtümle çıkmak istiyorum kararım bu Rabbim anneme doğruyu göstersin, rüyasında inşallah, kardeşlerim dua edin inşallah..

size kendimden örnek verim ben kapandığım zamanda annem bana kızmıştı hatta çook :) hayatımda ilk ve son defa sinir krizi geçirdigim gündür ve o günün gecesi hamdolsun annem mükemmel bir rüya görmüş elhamdülillah o rüyadan sonra bişey demedi belki sizin annenizde kapandıktan sonra bişey demeyecektir.

bzilerde yaşadık coğu zamanda yaşıyoruz ama inanın ki yeri dolmayacak şey değil bunlar hemen ucuverip gidiyor sıkıntılar en azından yüreginizi rahat oldugu müddetce yolunuzda rahat olacaktır bi kulagınızdan girsin öbüründen çıksın.

anne babanın kararını gerektirecek bi durum söz konusu değil şu anda rabbimizin kesin emri var.ve bende kararımı hemen uyguladım annemede dedikten bi gün sonra kapandım hamdolsun :)

hidayetedogru

Kayıtlı Kullanıcı
size kendimden örnek verim ben kapandığım zamanda annem bana kızmıştı hatta çook :) hayatımda ilk ve son defa sinir krizi geçirdigim gündür ve o günün gecesi hamdolsun annem mükemmel bir rüya görmüş elhamdülillah o rüyadan sonra bişey demedi belki sizin annenizde kapandıktan sonra bişey demeyecektir.

bzilerde yaşadık coğu zamanda yaşıyoruz ama inanın ki yeri dolmayacak şey değil bunlar hemen ucuverip gidiyor sıkıntılar en azından yüreginizi rahat oldugu müddetce yolunuzda rahat olacaktır bi kulagınızdan girsin öbüründen çıksın.

anne babanın kararını gerektirecek bi durum söz konusu değil şu anda rabbimizin kesin emri var.ve bende kararımı hemen uyguladım annemede dedikten bi gün sonra kapandım hamdolsun :)

RABBİM DAİMİ KILSIN GÜZEL KARDEŞİM..MAŞALLAH SİZE..İNŞALLAH RABBİM BENİ DE TÜM SIKINTI ÇEKEN DİĞER KARDEŞLERİMİ DE BU GÜZEL YOL ÜZERE HUZURA KAVUŞANLARDAN EYLER..Annemin soyledikleri çok yaktı içimi, şimdiye kadar içimde yer alan vesveselerin hepsi bir bir sıralandı hem de annem tarafından..Rabbim çok büyük her cümleye bilinçle cevap vermemi sağladı,GÜZEL MEVLA YARDIM ET,

CANIM KARDEŞİM İNŞALLAH BENİM ANNEM DE TEZ ZAMANDA FARKINA VARIR VE İNŞALLAH GÜN DOĞDUĞUNDA KALBİ RABBİMİN NURUYLA AYDINLANMIŞ OLUR, RABBİME SIĞINIYORUM
...

Azerbaycan_li

Kayıtlı Kullanıcı

Allah yardımcınız olsun abla...üzlmeyin inşallah...

5- Demek ki, zorlukla beraber bir kolaylık vardır.

6- Evet, zorlukla beraber bir kolaylık vardır. (İnşirah suresi)

Kim Allah'tan korkarsa Allah ona bir çıkış yolu yaratır. (talak 2)

Allah size mucahid bir eş nasip etsin, maddi durumu sizin çalışmanızı gerektirmeyecek şekilde olan bir eş...ve güzelce örtünmenizi (vucud hatlarını belli etmeyecek şekilde) ... ve mutlu olmanızı nasip etsin Allah subhanehu ve Teala... ve annenize, babanıza hidayet nasip etsin...Allah size rahmet etsin...salam aleykum

hidayetedogru

Kayıtlı Kullanıcı
Allah yardımcınız olsun abla...üzlmeyin inşallah...

5- Demek ki, zorlukla beraber bir kolaylık vardır.

6- Evet, zorlukla beraber bir kolaylık vardır. (İnşirah suresi)

Kim Allah'tan korkarsa Allah ona bir çıkış yolu yaratır. (talak 2)

Allah size mucahid bir eş nasip etsin, maddi durumu sizin çalışmanızı gerektirmeyecek şekilde olan bir eş...ve güzelce örtünmenizi (vucud hatlarını belli etmeyecek şekilde) ... ve mutlu olmanızı nasip etsin Allah subhanehu ve Teala... ve annenize, babanıza hidayet nasip etsin...Allah size rahmet etsin...salam aleykum

Rabbim razı olsun değerli kardeşim benim..Yazdıklarını okurken gözyaşlarım şükrümü arttırmama vesile oldu..AMİN İNŞALLAH CANIM KARDEŞİM, bu güzel duan için Rabbim senin de farkındalığını daimi kılsın İNŞALLAH diyorum, Yaradan size de bu güzel yol üzere huzur, bereket ve şükür dolu bir evlilik nasib etsin.. insanlarımızı sıkıntılarından kendi yoluna alarak kurtarsın inşallah Yüce Mevla..

SELAM VE DUA İLE...

deniz hışır

Kayıtlı Kullanıcı
amin. böyle güzel dualara amin. bu başörtüsü konusu daha çok konuşulur. ama yararlı da oluyor çok şükür.

_SeNaToR_

Yasaklı Kullanıcı

Rabbim sizi gariplerden kılsın inşallah.

Gariplere(Guraba) müjdeler olsun.

ecrinimm

Kayıtlı Kullanıcı
Ablalarım ben size kafama takılan bişey sormak istiyorum..başörtüsünün renkli olması sakıncalı mı? öyle olursa dikkat çeker aksesuar gibi bi anlamı kalmaz diyolar içim rahat etmedi bi yandan da aklıma yatmadı beni aydınlatırmısınız?

_SeNaToR_

Yasaklı Kullanıcı
Ablalarım ben size kafama takılan bişey sormak istiyorum..başörtüsünün renkli olması sakıncalı mı? öyle olursa dikkat çeker aksesuar gibi bi anlamı kalmaz diyolar içim rahat etmedi bi yandan da aklıma yatmadı beni aydınlatırmısınız?

renkli başörtüsü takacaklarına hiç takmasalar o kadar dikkat çekmezler bacılarımız.

~Leyfunnur~

Kayıtlı Kullanıcı

aleykumselam, okurken gözlerim doldu, RABBIM anne babaniza hidayet versin, dualarimda olcaksiniz, ALLAH c.c. yardimciniz olsun kardesim...

hidayetedogru

Kayıtlı Kullanıcı
Canım kardeşlerim, ben bugün örtündüm. Bu ilk günün heyecanı bambaşka oluyor, Rabbime şükürler olsun, vesveselerden uzak bir gün hissettirdi RAbbim bana..

Sabah evden başörtümle çıktım, bir arkadaşımın bebek mevlidi vardı, babam götürdü arabayla.. Akşam da hava kararmıştı, eve tek başıma yürüyerek geldim. Sabah çıkarken annem görmemişti, eve geldiğimde salona girip gülümsedim ama annem karşımdan git seni böyle görmek istemiyorum dedi. Dün akşama göre daha sessizdi , ben de ben ne yaptım ki dedim anneme sadece ve sonra da odama geldim. Sanırım bir süre sessiz kalmalıyım, şu dönemde anneme doğru sözler de söylesem beni anlamakta zorlanacak..

GÜZEL KARDEŞLERİM BENİM, RABBİM CÜMLENİZİN DUALARINDAN,YORUMLARINDAN VE TEMİZ YÜREKLERDEN RAZI OLSUN İNŞALLAH...

İNŞALLAH DAİMİ OLUR BUGÜNÜM, RABBİME SIĞINIYORUM, İNŞALLAH ANNEM DE ZAMANLA ALIŞIR, HAKİKAT ONUN YÜREĞİNE YERLEŞSİN BANA SOYLEMESE DE OLUR..

Arkadaşlar Yüce Allah yüreğinize kendi yolu üzere bir istek yerleştirirse ondan sonrası sizin dualarınıza kalıyor, bunu bir kez daha anladım. Dualarıma sizleri de vesile kıldı RAbbim, çok ama çok şükürler olsun....Siteyi kurandan ve bu konuyu paylaşıma açan Burcu kardeşimizden de Rabbim razı olsun, hepiniz çok değerli insanlarsınız, RABBİM BURDA BULUNAN, YORUM YAZAN, DUALARDA BULUNAN, SADECE OKUYARAK DA OLSA YÜREĞİNDE BU MANEVİYATI HİSSEDEN HERKESTEN RAZI OLSUN...

BU SIKINTIYI YAŞAYAN TÜM KARDEŞLERİMİN YOLU EN KISA ZAMANDA GÜZEL BİR VESİLE İLE AÇILSIN İNŞALLAH...

YÜCE MEVLA YA EMANETSİNİZ DOSTLARIM...

Kaan Erdem

Yönetici
Selamünaleyküm efendi kardeşim Senator;

Genelde yorumlarınızı okur ve yazdığınız kaynaklı hakikatler karşısında mevlam razı olsun derim.Fakat aşağıdaki yazdığınızın doğru tarafı olduğu kadar yanlışının doğru tarafından daha büyük olduğunu görüyorum.

Bir bakıma buradaki tepkinizin bu denli bir izah olması şerde ve nasipsizlikte yarış edenlere belkide çanak tutacak türden.Asla diyemeyiz takmasınlar etmesinler bu yaptıkları basiretsizlik karşısında bile.Taksın yeterki taksın,eksikliği ile,yanlışlığı ile bu konuyla alakalı ne kusur varsa taksın ki en azında küfür olan hal ve durumun içerisinde dahada beter olmaktan geri kalmış olsunlar.İnşaALLAH en kısa zamanda hidayete erer şuurlanırlar.

ALLAH celle celaluh örtüsünün hakkını verenlerden razı olsun.ALLAH celle celaluh cümlesine ve cümlemize merhamet etsin....Selametle kalınız.

renkli başörtüsü takacaklarına hiç takmasalar o kadar dikkat çekmezler bacılarımız.

~Leyfunnur~

Kayıtlı Kullanıcı
Canım kardeşlerim, ben bugün örtündüm. Bu ilk günün heyecanı bambaşka oluyor, Rabbime şükürler olsun, vesveselerden uzak bir gün hissettirdi RAbbim bana..

Sabah evden başörtümle çıktım, bir arkadaşımın bebek mevlidi vardı, babam götürdü arabayla.. Akşam da hava kararmıştı, eve tek başıma yürüyerek geldim. Sabah çıkarken annem görmemişti, eve geldiğimde salona girip gülümsedim ama annem karşımdan git seni böyle görmek istemiyorum dedi. Dün akşama göre daha sessizdi , ben de ben ne yaptım ki dedim anneme sadece ve sonra da odama geldim. Sanırım bir süre sessiz kalmalıyım, şu dönemde anneme doğru sözler de söylesem beni anlamakta zorlanacak..

GÜZEL KARDEŞLERİM BENİM, RABBİM CÜMLENİZİN DUALARINDAN,YORUMLARINDAN VE TEMİZ YÜREKLERDEN RAZI OLSUN İNŞALLAH...

İNŞALLAH DAİMİ OLUR BUGÜNÜM, RABBİME SIĞINIYORUM, İNŞALLAH ANNEM DE ZAMANLA ALIŞIR, HAKİKAT ONUN YÜREĞİNE YERLEŞSİN BANA SOYLEMESE DE OLUR..

Arkadaşlar Yüce Allah yüreğinize kendi yolu üzere bir istek yerleştirirse ondan sonrası sizin dualarınıza kalıyor, bunu bir kez daha anladım. Dualarıma sizleri de vesile kıldı RAbbim, çok ama çok şükürler olsun....Siteyi kurandan ve bu konuyu paylaşıma açan Burcu kardeşimizden de Rabbim razı olsun, hepiniz çok değerli insanlarsınız, RABBİM BURDA BULUNAN, YORUM YAZAN, DUALARDA BULUNAN, SADECE OKUYARAK DA OLSA YÜREĞİNDE BU MANEVİYATI HİSSEDEN HERKESTEN RAZI OLSUN...

BU SIKINTIYI YAŞAYAN TÜM KARDEŞLERİMİN YOLU EN KISA ZAMANDA GÜZEL BİR VESİLE İLE AÇILSIN İNŞALLAH...

esselamu aleykum,
yazdiklarini okuyup ta yüreginde bu maneviyati hissetmeyen yoktur sanirim, gözlerim dolu dolu okudum, Rabbim hakkiyla takmani nasip etsin, annene hidayet versin, ALLAH c.c. yardimcin olsun, ALLAHc.c. emanet ol...

berat05

Yönetici
esselamün aleyküm DEĞERLİ KARDEŞLERİM

esselamün aleyküm DEĞERLİ KARDEŞLERİM

rabbim hepinizden razı olsun.dün çok kötü bir ruh hali içerisindeydim.elektirklerimde gidince bir daha açamadım ayrıca iş yerindeydim ayakta kalmak zorundaydım.ama şimdi ağlıyorum herkes benim için o kadar kıymetli tavsiyelerde bulunmuşki allah hepinizden razı olsun.bilsem hangi şehirlerde yaşadığınızı gelip ellerinizden öpecem.çok şükür bu günde işime başörtümle geldim inşallah rabbiminde bana verdiği güçle bir daha başımı açmayacam.ama sonra şeytan vesvese veriyo içime.geçmişimi hatırlatıyo hiç mutlu olmadığımı fısıldıyo hiç bir hayalimin gerçekleşmediğini hiç bir sevdiğimin beni sevmediğini hatırlatıp bana işkenceler yapıyo.sonra herşeyden umudumu kesip başımı açsam ne olur diye düşünüyorum.inşaalah dediğiniz gibi toparlanıp yüce rabbimin sevgisiyle bir ömür geçiririm.dediğim gibi çok kötü bir hayatım oldu hiç mutlu olamadım bu yaşıma kadar.yani ben başımı kapattım diye nerdeyse işimden olacaktım ama o ne yaptı terkedip gitti.yere düşmelerim inş. hep böyle devam etmez..bir gün ayağa kalktığımıda görürümmm

İkinizede Maaşallah Barekallah SUBHANALLAH

Bizleri ne çok sevindirdiniz birbilseniz
SELAM OLSUN SİZLERE

Selam olsun PEYGAMBER EFENDİMİZ'in s.a.v. yolundan gidenlere

Selam olsun ALLAH'ın c.c. EMİRLERİNİ HAKKIYLA YERİNE GETİRENLERE

Selam olsun örtünmek için gayret gösterenlere

SELAM olsun TESETTÜRÜ HAKKIYLA TAŞIYANLARA

Selam olsun

SELAM OLSUN

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt