Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlar haydi buyrun... (1 Kullanıcı)

-Burcu-

Kayıtlı Kullanıcı
Euzübillahimineşşeytanirracim Bismillahirrahmanirrahim
Kovulmuş Şeytan’ın şerrinden Allah’a sığınırım.
Rahman ve Rahim Olan Allah’ın Adı ile

Rabbim razı olsun siz değerli kardeşlerimden, ablalarımdan,

selamun aleyküm

canım benimaleykum selam bitanem Rabbim senden suedeamızdan berat ablamızdan kat kat razı olsun İnşallah bu kardeşimizde örtüsüne sımsıkı bağlananlardan eylecek yürekten amin

Su-Eda

Kayıtlı Kullanıcı
La tahzen innallehel meana... (Üzülme Allah bizimle Beraberdir...)

İnşirah Suresinin Sözleri bize en güzel teselli kaynağı olur Rahman c.c. dan

İnşirâh Sûresi
Türkçe Okunuşu:

Bismillahirrahmanirrahim,
1. Elemneşrahleke sadrek
2. Ve vedağna anke vizrek
3. Ellezi engada zahrek
4. Ve refağna leke zikrek
5. Feinne meal usri yüsra
6. Inne meal üsri yüsra
7. Feiza ferağte fensab
8. Ve ila rabbike ferğab

Meali:

Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla
1.Biz, senin göğsünü yarıp-genişletmedik mi?
2.Ve yükünü indirip-atmadık mı?
3.Ki o, senin belini bükmüştü;
4.Senin zikrini (şanını) yüceltmedik mi?
5.Demek ki, gerçekten zorlukla beraber kolaylık vardır.
6.Gerçekten güçlükle beraber kolaylık vardır.
7.Şu halde boş kaldığın zaman, durmaksızın (dua ve ibadetle) yorulmaya-devam et.
8.Ve yalnızca Rabbine rağbet et

berat05

Yönetici
Cümlemize esselamün aleyküm

Cümlemize esselamün aleyküm

ve aleyküm selam canım ablacığım...
Hayırlı Cuma'larB)
Rahman c.c. cümlenizden ebeden razı olsun inşallah..
güzel duygularınız karşılıklı..
iyiki varsınız..siz değerli kardeşlerimle Muhabbeti sağlayan yüceler Yücesi Rahman c.c. sonsuz şükürler olsun..

Tebliğe ve desteğe hepbirlikte devam inşallah

işte olmasam gözyaşlarımı tutamayacağım...
her yeni kişide yeniden bu heyecana yakalanıyorum....

Allah'a celle celaluhu bu hisler için hamd olsun...
Bu MUHABBETİ sağlayan Yüceler Yücesi Rahman'a c.c. Hamd olsun....

TEBLİĞE VE DESTEĞE hepbirlikte DEVAM İnşallah

-Burcu-

Kayıtlı Kullanıcı
didedm kardeşim hadi ses verin inan cok merak ediyorum sizi görsen halimi bir yandan koşuyorum eşime kahvaltı hazırlıyorum bir yandanannemlere koşuyorumeve gelip bilgasaya bakıyorum
hadi canım benim nefisi ve şeytanı yen bizlere bayram yaptır

ceylantur

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm ablacığım,

Rabbim cümlemizden razı olsun inşAllah,

TEBLİĞ VE DESTEĞE DEVAM, DURMAK YOK

hayırlı cumalar

kardeşlerim...inanın şu an çok duygulandım...

Allah c.c. razı olsun hepimizden inşallah..

TEBLİĞ VE DESTEĞE devam durmak yok

Su-Eda

Kayıtlı Kullanıcı
Euzübillahimineşşeytanirracim Bismillahirrahmanirrahim
Kovulmuş Şeytan’ın şerrinden Allah’a sığınırım.
Rahman ve Rahim Olan Allah’ın Adı ile

Rabbim razı olsun siz değerli kardeşlerimden, ablalarımdan,

selamun aleyküm

canım benimaleykum selam bitanem Rabbim senden suedeamızdan berat ablamızdan kat kat razı olsun İnşallah bu kardeşimizde örtüsüne sımsıkı bağlananlardan eylecek yürekten amin

ve Aleyküm Selam canımlarım
Hayırlı Cuma'larB)
Dualara canı gönülden Amin...
Rahman c.c. cümlenizden ebeden razı olsun inşallah..
iyiki varsınız..siz değerli kardeşlerimle Muhabbeti sağlayan yüceler Yücesi Rahman c.c. sonsuz şükürler olsun..
Baki Muhabbetle ve baki dualarımla..
Tebliğe ve desteğe hepbirlikte devam inşallah

Su-Eda

Kayıtlı Kullanıcı
işte olmasam gözyaşlarımı tutamayacağım...
her yeni kişide yeniden bu heyecana yakalanıyorum....

Allah'a celle celaluhu bu hisler için hamd olsun...
Bu MUHABBETİ sağlayan Yüceler Yücesi Rahman'a c.c. Hamd olsun....

Canım ablacığım...
Bazen duyguları ifade temede kelimeler anlamsızlaşıyor...ifade demiyorsun..
sadece gönülden gönüle köprüler var hisedilen...
Rahman c.c. yüreğine akıttığın ve yüzünden süzülen her inci tanesi için size hem bu dünyada hemde ahirette çok güzel mükafatlar versin inşallah..
Yüceler Yücesine c.c. sonsuz hamdü senalar olsun..
Baki Muhabbet ve baki dualarımla..
Allah c.c. için sizleri çook seviyorum..
En güzele Rahman c.c. emanetsiniz..:a07:

Su-Eda

Kayıtlı Kullanıcı
didedm kardeşim hadi ses verin inan cok merak ediyorum sizi görsen halimi bir yandan koşuyorum eşime kahvaltı hazırlıyorum bir yandanannemlere koşuyorumeve gelip bilgasaya bakıyorum
hadi canım benim nefisi ve şeytanı yen bizlere bayram yaptır

Didemciğim hepimiz merak halindeyiz...
Bizlere ve kendine Cuma günü Bayram gününde 2 bayram sevinci yaşat inşallah
Dualarımızdasın.. seni sabırla beklemekteyiz...

ceylantur

Kayıtlı Kullanıcı
Allah cc razı olsun kardeşim,

Rabbim çabalarının karşılığını hem bu dünyada hem de ahirette versin inşAllah

selamun aleyküm, hayırlı cumalar

La tahzen innallehel meana... (Üzülme Allah bizimle Beraberdir...)

İnşirah Suresinin Sözleri bize en güzel teselli kaynağı olur Rahman c.c. dan

İnşirâh Sûresi
Türkçe Okunuşu:

Bismillahirrahmanirrahim,
1. Elemneşrahleke sadrek
2. Ve vedağna anke vizrek
3. Ellezi engada zahrek
4. Ve refağna leke zikrek
5. Feinne meal usri yüsra
6. Inne meal üsri yüsra
7. Feiza ferağte fensab
8. Ve ila rabbike ferğab

Meali:

Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla
1.Biz, senin göğsünü yarıp-genişletmedik mi?
2.Ve yükünü indirip-atmadık mı?
3.Ki o, senin belini bükmüştü;
4.Senin zikrini (şanını) yüceltmedik mi?
5.Demek ki, gerçekten zorlukla beraber kolaylık vardır.
6.Gerçekten güçlükle beraber kolaylık vardır.
7.Şu halde boş kaldığın zaman, durmaksızın (dua ve ibadetle) yorulmaya-devam et.
8.Ve yalnızca Rabbine rağbet et

ceylantur

Kayıtlı Kullanıcı
Amin inşAllah canım,

Rabbim cümlemizden razı olsun inşAllah, Allah cc çabalarının karşılığını hem bu dünyada hem de ahirette versin inşAllah değerli kardeşim,

hayırlı cumalar, selam ve dua ile

Su-Eda

Kayıtlı Kullanıcı
Allah cc razı olsun kardeşim,

Rabbim çabalarının karşılığını hem bu dünyada hem de ahirette versin inşAllah

selamun aleyküm, hayırlı cumalar

Ve Aleyküm selam Canım
Hayırlı Cuma'lar
Dualarına hepimiz için canı gönülden Amin...
Baki Muhabbet ve Baki Dualarımla
En Güzele Rahman c.c. emanetsin..:a07:

berat05

Yönetici
vealeykümselamveRahmetullahiveBerakatuhu

vealeykümselamveRahmetullahiveBerakatuhu

selamun aleyküm ablacığım,

Rabbim cümlemizden razı olsun inşAllah,

hayırlı cumalar

Canım ablacığım...
Bazen duyguları ifade temede kelimeler anlamsızlaşıyor...ifade demiyorsun..
sadece gönülden gönüle köprüler var hisedilen...
Rahman c.c. yüreğine akıttığın ve yüzünden süzülen her inci tanesi için size hem bu dünyada hemde ahirette çok güzel mükafatlar versin inşallah..
Yüceler Yücesine c.c. sonsuz hamdü senalar olsun..
Baki Muhabbet ve baki dualarımla..
Allah c.c. için sizleri çook seviyorum..
En güzele Rahman c.c. emanetsiniz..:a07:

SubhanAllah
Elhamdülillah
Allahü Ekber !

hayırlı cumalar

gülkoksam

Kayıtlı Kullanıcı
eda hanım sizinle konuşmak isityorum yardımınıza ihtiyacım var

didem dikkat et çok büyük bir sınavdan geçiyorsun bak tesadüflere kapanyorsun ve seni terkediyor belkide allah bu olayı yaşayınca kulum benim emrimden vazgeçiyormu iye seni deniyor olabilir ..çok dikkat et o sana yine dönecektir ...sen bu sınavı geç başını açmadan...bak seni görünce imrenecek o da sana geri dönecek görürüsn...dinimizce bunlar günah ama bunları duymuyorsun sevdiğin için anlıyorm ama şuan sınavdasın herkeze nasip olmaz böyle şeyler unutma!

hidayetedogru

Kayıtlı Kullanıcı

Tekrar Selam olsun hepinize güzel kardeşlerim, Rabbim in selamı hepinizin üzerine olsun inşallah...

Düşüncemi buraya açtım ve hoşbuldum diyorum sizlere..Sizler bir ailesiniz gerçekten bunu hissettiriyorsunuz, Allah daimi kılsın inşallah..

Öncelikle Didem65[/SIZE] kardeşim ben henüz örtünemedim ama bunun aşkıyla bütünüm şu an tek eksiğim hayata geçirmek ve ben hayata geçirmek istedikçe o güzel ana daha da yaklaştığımı düşündükçe vesveseler de artıyor içimde. Sana maşallah diyorum örtünmeyi nasib etmiş Rabbim ve inşallah daimi kılsın..Nefsine yenik düşme,hem kendin, hem Rabbin önünde ve hem de çevrendeki tüm insanlar önünde bu güzelliği terkedenlerden olma,28 yıllık hayatımda bana verilen en büyük ödül namaz ve örtünme isteğidir kardeşim..Sen ki örtünmeyi hayatına geçirmişsin bundan sonrası da Rabbimin rızası doğrusunda şekillenmeye devam etsin, kendini telkin et kardeşim, Euzubesmele den uzak kalma...Rabbim yardımcın olsun , diğer arkadaşlar ne güzel açıklamış, şu an sınavdasın ve unutmaki bu sınav bizim bu dünyadaki son günümüze kadar devam edecek, sakın yenilme..

Şu an senin başındaki örtü kabenin örtüsü kadar değerli...Rabbim muvaffakiyetini devamlı kılsın inşallah güzel kardeşim...

Arkadaşlar kendimle ilgili olrak şunları ilave etmek istiyorum, ben gerçekten Rabbimin rızası için istiyorum ve vesveseler artıyor biryandan da son günlerde girdiğim ortamlarda hep dini konular açılıyor hem de hiç olmayacak ortamlarda ve insanlar basite alıyor çoğu şeyi bu konuda, Rabbim beni sınıyor bu konuda , pes etmiycem inşallah...Atmam gereken adım ilk önce anne babama ifade etmek, sonrasını RAbbim kolaylaştıracak inşallah, bu mübarek Cuma gününde dualarınıza desteğinize ihtiyacım var arkadaşlar...RAbbim hepimizi dualarda buluştursun....

Su-Eda

Kayıtlı Kullanıcı

Tekrar Selam olsun hepinize güzel kardeşlerim, Rabbim in selamı hepinizin üzerine olsun inşallah...

Düşüncemi buraya açtım ve hoşbuldum diyorum sizlere..Sizler bir ailesiniz gerçekten bunu hissettiriyorsunuz, Allah daimi kılsın inşallah..

Öncelikle Didem65[/SIZE] kardeşim ben henüz örtünemedim ama bunun aşkıyla bütünüm şu an tek eksiğim hayata geçirmek ve ben hayata geçirmek istedikçe o güzel ana daha da yaklaştığımı düşündükçe vesveseler de artıyor içimde. Sana maşallah diyorum örtünmeyi nasib etmiş Rabbim ve inşallah daimi kılsın..Nefsine yenik düşme,hem kendin, hem Rabbin önünde ve hem de çevrendeki tüm insanlar önünde bu güzelliği terkedenlerden olma,28 yıllık hayatımda bana verilen en büyük ödül namaz ve örtünme isteğidir kardeşim..Sen ki örtünmeyi hayatına geçirmişsin bundan sonrası da Rabbimin rızası doğrusunda şekillenmeye devam etsin, kendini telkin et kardeşim, Euzubesmele den uzak kalma...Rabbim yardımcın olsun , diğer arkadaşlar ne güzel açıklamış, şu an sınavdasın ve unutmaki bu sınav bizim bu dünyadaki son günümüze kadar devam edecek, sakın yenilme..

Şu an senin başındaki örtü kabenin örtüsü kadar değerli...Rabbim muvaffakiyetini devamlı kılsın inşallah güzel kardeşim...

Arkadaşlar kendimle ilgili olrak şunları ilave etmek istiyorum, ben gerçekten Rabbimin rızası için istiyorum ve vesveseler artıyor biryandan da son günlerde girdiğim ortamlarda hep dini konular açılıyor hem de hiç olmayacak ortamlarda ve insanlar basite alıyor çoğu şeyi bu konuda, Rabbim beni sınıyor bu konuda , pes etmiycem inşallah...Atmam gereken adım ilk önce anne babama ifade etmek, sonrasını RAbbim kolaylaştıracak inşallah, bu mübarek Cuma gününde dualarınıza desteğinize ihtiyacım var arkadaşlar...RAbbim hepimizi dualarda buluştursun....

Ve Aleyküm selam canım
Maşallah barekallah Subhanallah
yazdıklarını okuyunca çok duygulandım..
Hisseden yüreğine sağlık...
Rahman c.c.senden ve bütün kardeşlerimizden ebeden razı olsun...
Bütün kardeşlerimle dualarımdasınız
Rahman cc. bütün kardeşlerimize tesettür nuruyla nurlanmalarını nasib etsin
Cümlemizi tesetürü hakkıyla taşıyanlardan eylesin..
canım hiç bir şekilde vesveselerine kulak verme nefsini yenen ve mutlu olan sen ol canım..
Seninde belirtiğin gibi hayırlı adımını atınca Rahman c.c. kolaylaştıracak inşallah
Rahman c.c. yar ve yardımcın olsun..
Yüreğinde bu güzel istek varken inşallah en kısa zamanda hayırlı haberlerini alırız..
Selametle kal
Selam ve baki dualarımla..
Rahman c.c. emanetsin:a07:

ceylantur

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm,

maşAllah kardeşim, inşAllah Rabbim önündeki engelleri bir bir kaldırır,

Allah cc razı olsun, hayırlı ve güzel haberlerini bekliyoruz inşAllah

selam ve dua ile, hayırlı günler

mir_erhan

Moderator
esselamün aleyküm ve rahmetüllahi ve berekatüh...

sevgili kardeşlerim talihsiz giden bir sürecten ve belli bir sınavdan geçtiğim için ben de yeterince nura doğru giden hidatyet kapıları kendileri için aralanan
ve bir köşesinden kendisi için ışık görünen kardeşlerimizin paylaşımlarından mahrum kalmanın üzüntüsü içerisindeyim..
ellerinden gelen desteği veren ablalarımız kardeşlerimizden allah celle celelalüh razı olsun
özellikle BERAT abalmız ve SU Eda kardeşimiz Rabbimiz karşılığı versin emeklerinizin inşallah.

Alemlerin Rabbi nurunu efendimiz gözümüzün nuru Peygamberimize kadar taşıttırdı.
efendimiz ömrünü dünyayı bu nurla aydınlatma ya verdi.
Rabbimizin emrini ve insanlığın hidayeti, için...
Sümeyye anemiz de herşeyden habersizdi. efendimiz zuhur etti peygaberlik verildi .,
amenna dedi annemiz inandım iman ettim dedi.
canını istedi müşrikler hem onun canını hem eşi yasi hem evladı bircik oğlu ammarın canını(Allah hepsinden razı olsun)..gözlerinin önünde akıllara gelmiyecek işkenceler.
ama vaz mı geçtiler. kabul mu dediler.
örnek oldular onlar ölümsüzleştiler düşünenler için....

Alemlere rahmet gönderilen efendimiz vazifesini tamamladı tebliğ etti en güzel şekilde ve ne bedellerle.. ashab da geri durmadı hiçbir şekilde.,
vee günümüze kadar geldi allah cc. ve efendimiz aleyhi selatu ve selamın emanetini emrini
taşıdılar günümüze...

şimdi ne olacak. herbirimiz kaçıyoruz da ümmet diyoruz kendimize
her birimiz geri duruyoruz da bu emanet yarına nasıl taşınacak.
taşıyanlar var da peki ümmet olup taşımayanlara hiç bir mesuliyet yokmu....=????

sevgili kardeşlerim.. veda hutbesini bir kez daha okuyalım.
birkez daha o yıldızların hayatlarını ve EFendiler efendisi Peygamberimizin hayatını.
evet biz annemiz Sümmey (allha cc.razı olsun) olamayız
ama kimse bizden canımızıda istemiyor.
sadece RAbbimizin emirlerini yerine getireceğiz. bunu yaparken kardeşimiz için üzülüp ona da el verip sen gel diyeceğiz ..
biz bu emri yerine getirirken
biz o hatice annemizden kalan örtüyü Aişe annemiz Fatıma annemizden kalan kutlu örtüyü
o canını teslim etmekten çekinmeden bizlere beni unutmayın diyen SÜMEYYE annemizin örtüsünü taşırken başımız önümüzdemi gezeceğiz yoksa..

asıl o zaman RAhmanın katında varlık sınıfına insanlık sınıfına adım atmış olacağız
efedimiz ve ashabına tebessüm ettireceğiz.
allah ve meleklerinden selam alacağız.

Allah c.c. hepimi sıratı müstakimden ayırmasın. hidayetler nasip etsin.
hak yolda ayaklarını sağlam basanlardan eylesin inşalah.
gözlerinizi yorduğum için hakkınızı helal edin..

selam ve dua ile

hidayetedogru

Kayıtlı Kullanıcı

Allah razı olsun arkadaşım, sizin desteğinizi nasib eden Yüce Mevla ya sonsuz şükürler olsun...

Benim de dualarım hem kendime, hem benim durumumda olup da sıkıntı yaşayanlara ve hem de tesetttürü hakkaniyete uygun şekilde başında gururla taşıyan kardeşlerimizin, ablalarımızın daimi hidayeti üzerinedir...

Ve güzel kardeşlerim, henüz bu bilince düşünsel olarak varamamış tüm kardeşlerimizin de yüreğine Rabbim doğru yolu göstersin inşallah...

Devran dönüyor, zaman akıyor, biz hep aynı yerde kalanlardan olmayalım, bizi hep bu yolda daha güzel mükafatlara ulaştıracak ameller işlemek üzere niyetlerde bulunanlardan olabilelim Allah ın izniyle...

Rabbim cümlenizden razı olsun, burada sizin yazdığınız güzel cümleleri gören herkes feyzle gururla ve ne yaptığını kimin rızası için yaptığını bilen bir farkındalıkla hayatını Hakk'ın yolu üzere şekillendirsin inşallah...

Dualarınızı bekliyorum arkadaşlar, başka hiç bir konuya odaklanamıyorum, anne babama ifade edebilmem için Rabbimin yüreğime bahşedeceği o büyük cesarete ihtiyacım var, ve inşallah onlar da hoşgörüyle karşılarlar...

berat05

Yönetici
tüm kapanmak isteyen kardeşlerimize ;

RABBİM tüm kalpleri bilendir....İNŞALLAH ÖNCE KALP TESETTÜRÜ SONRA DİĞERİ...

Rabbimiz bu yolda ayaklarımızı sabit kılsın inşALLAH

Kendini ALLAH'a c.c. teslim etmekten gayri ne var önemli olan ?

Bu dava hor, bu dava büyük...

ALLAHÜ EKBER!!!

Selam olsun o Efendilerin efendisine hakkın Habibi ve Resulüne
selam olsun Sahabesine
selam olsun yolundan gidenlere
selam olsun aşkından yananlara
selam olsun sevenlere sevinenlere ve SEVİNDİRENLERE.....

KAPANMAK İSTEYEN KARDEŞLERİM
ANNESİNDEN AİLESİNDEN KORKAN KARDEŞLERİM

BİZİ KİM YARATTIKİ BAŞKALARIDAN KORKUYORUZ?????

HAYDİ....

Eğer kalbiniz rahatsızsa ...yaşadığınız bu durumdan,
namaz kılıyor ve eksiklik hissesiyorsanız kendinizde,
başınız açık ama utanıyorsanız Allah(c.c.)'tan
neden beklemek öyleyse???

Kimi memnun edeceksiniz söyleyin bana???
Kötü bakacaklar diyemi korkunuz???
neden peki??? kötülük mü yapıyorsunuz

HAYIR!!!!

Birilerine hesap mı vermeniz gerekiyor???
Peki biryerlerimizi açsaydık memnun edebilirmiydik o kötü bakanları???(kelime için üzgünüm ama böyle anlatmak istedim)
HAYIR!!!!

utancınız neden peki??? ne yaptınız???
kimi öldürdünüz??? bilmediğimiz adi bir suçunuz mu var???
HAYIR!!!

Peki Aileniz destek vermeyecek mi???
Arkadaşınız ,kardeşiniz sırt mı çevirecek size???
Kimler sizi üzerinizdeki bez parçası için seviyor???
KAÇ METRE UZATIRSANIZ ELBİSENİZİ SEVGİLERİ KAÇ MT AZALACAK SİZCE???

peki siz kimsiniz???
sizi YARATAN ve VAR EDEN kim???
nefes almanızı sağlayan????
Size yardım edecek kim????

Kefeye bile koyamayacağınız bu sorularıma tek cevabınız
BEN
İSTİYORUM VE KAPANACAĞIM olmalı

Kendini ALLAH'a c.c. teslim etmekten gayri ne var önemli olan ?

ŞEB-İ ARUS

Kayıtlı Kullanıcı
maşALLAH maşALLAH rabbim daim etsin..

unutmayalım ki sıkıntılar kefarettir bizlere yaşadığımız hiçbir şey boş değildir,rabbim cümlemizi hidayete erenlerden eylesin.

kapanmak ayrıcalıktır...kapanmak nur üstüne nurdur..

inşa-ALLAH tüm hanım kardeşlerimizin nasibi olur..

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt