s.a arkadaşlar
yazdıklarınız beni çok etkiledi. Daha çok kapanma isteyi uyandırdı bende. Bende kapanmak istiyorum ama annem karşı çıkıyor. Son 5 aydır kapanmayı çok istiyorum önceleri o kadar üstünde durmuyodum ama şu sıralar daha çok istiyorum bunda sevgiliminde etkisi oldu Allah'a şükürler olsun ki bana doğru yolu gösterdi. ama ailem yüzünden kapanamıyorum kapalılık konusu olduğunda iman insanın içinde olmalı saçı kapatmakla iman olmuyo diyo. seni kapatmam diye karşı çıkıyo bana napıcağımı bilmiyorum bi yol gösterin bana
bu arada ''Ahirette annene değil Allah'a hesap vericeksin'' sözü çok etkiledi beni çok doğru bi söz gerçekten.
hoşbulduk..
annem kur-an okudu oruç ve namazını hep olmasada arada kılıyo O'da biliyodur bunları ama niye böyle düşündüğünü anlayamıyorum.
Kapanma isteyim gün geçtikte daha çok artıyor. Kur-an okumaya başladım yaza Kur-an kursuna da gidicem Allahın izniyle bu ateş hiç bitmicek içimde inş. en kısa zamanda Allah o duyguyu banada yaşatmayı nasip eder. iyi dilekleriniz için teşekkrler. Allaha emanet olun.
Esselamu Aleyküm canım..
Öncelikle Hoşgeldin
Hayırlı Cuma'larB)
Rahman c.c. yüreğindeki isteği daim etsin inşallah..
Senatör kardeşimizin ve nazar kardeşimizinde belirtikleri gibi canım
Tesettür sadece saçlarını örtmek değil,her daim bütün günahlara karşı kalbini ruhunu tesettüre bürümek.başörtüsü,bir bez parçası değil canım ruhundan senden bir parça,bu duygu sadece yaşanılarak hissedilir.Sen Allah c.c. rızası için kapandığında anlıyorsunki Bu dıştan bir örtü değil senin ruhunuda yüreğinide günahlara karşı kapatıyor..Sana tarifsiz bir huzur yaşatıyor..Seni hayra yönlendiriyor..Bambaşka ,çok güzel bir duygu..Ve biz bu fıtratla yüreğimizde bu emirle yaratıldığımız için, okadar çabuk alışıyorsun ki bir bakıyorsun tesettür senden bir parça olmuş..Diyorsun hayatımda eksiklik buymuş...Ve kendi şahsıma hep daha önce tatsaydım bu huzuru..Ve Rabbim c.c. şükürler ediyorum bu huzuru tatırdığı için...
Canım bu dünya geçici nefs hep bahaneler sunuyor hep zor gibi gösteriyor..
Şuan yüreğindeki istek karşısında annen ailen var...
Seni anlamamaları senin yüreğini üzüyor...Ama sen ne için ne yapmak istediğini biliyorsun..Sana çevrende diyecekler daha yaşın küçük,sen diğer ibadetlerini yerine getir belli bir yaşta kapanırsın,daha okuyacaksın,iş bulamıyacaksın,bunun yazı var daha,İbadettin gizli olanı makbuldür. vs...(Hep çevremizde gizli yapılan ibadet farklı anlaşıyor.. Bir müslümanın yapması gerekenler bu yemek yemek gibi su içmek gibi namaz kılmak, tesettürlü olmak,
Biz bir gece teheccüd namazı ve nafile ibadet yapan kardeşlerimizi Evinde yüreğinde Kuran Kerim okuyan kardeşlerimizi sadaka veren kardeşlerimizi biliyormuz Hayır...Gizlilik niyetinde halis olmak Allah c.c. rızası için hayırlar içersinde bulunmak...
Bu nedenle;
Senator kardeşime katılıyorum..Anne sorularının karşılığını Kuran_ı Kerim ile vereceksin...
İnanki bu durumu yaşayan tek sen değilsin hepimizin isimleri farklı ama yaşadıkları aynı..
Ben kapanma isteğimi aileme Kuran Kerim meali okuyarak belirtmiştim...
Rabbim c.c. namazı orucu Zekatı Hac ibadetlerini emirlerinin yanında Tesettür emrini ve nasıl tesettür içersinde olacağını açıkça belirtiyor...Ve Allah c.c. için kapanmak istediğimi belirtmiştim...Bu konuda sana çok soru soranlar olacak ama sen yürekten istediğini çevrendekilere hissettirdiğinde Rahman c.c. yardımıyla saygı duyuyorlar..Annem Kuran Kerim mealini okuyup bitirdikten sonra çevremdeki kişilerin bana yöneltilen sorularına karşı daha çok destekçim oldu...Bu nedenle canım sende tepkili olmadan daha sakin kararlı ve istekli bir şekilde annene ailene anlatma gayretinde ol..Rahman c.c. izniyle çok dua edelim canım Rahman c.c. cümlemize hidayet nasib etsin..
Sen hayırlı ilk adımını at Rahman c.c. izniyle inşallah ailene anne çevrendekiler için hayra vesile olursun ...
En çok şunu düşünmeliyiz bu dünya geçici biz bu dünyaya geliş sebebimiz belli..
Ve biz sınanmaktayız..Her şeyden önce Bizi Bizden çok seven Rabbimizn c.c. emri önce gelir...
Canım sen yürekten iste Yüce Mevlamız c.c. okadar güzellikler sunuyorki ,her daim şükürler ediyorsun...
Bir hadisi şerifte
Bir defasında kadının biri çocuğunu kaybetmiş deli gibi bir oraya bir buraya koşuyor yavrusunu arıyor bulduğu yabancı çocukları da bağrına basıp hemen oracıkta emdiriyordu.
Kadının bu heyecanını gören Efendimiz (sav) yanındakilere;
– Böylesine şefkatli şu kadın hiç yavrusunu ateşe atar mı diye sordu.
– Atmaz! dediler.
Efendimiz (sav) de tasdik etti;
– Ben de öyle biliyorum atmaz dedikten sonra buyurdu ki:
– İşte Allah (cc) da bu kadından çok fazla merhametlidir. Kullarını ateşe atmaz onlar kendilerini ateşlik amelin içine atmadıkça!
Evet evet.
Allah (cc) kullarını ateşe atmaz kullar kendilerini ateşlik işin içine atmadıkça!
Bizi bizden Annemizden çevremizde sevdiğimiz kişiler diye adlandırdığımız herkesten daha çok severken bize daha çok merhamet ederken,Hayırlı bir adım için beklemeyelim canım...
Beklemeden Allah c.c. izniyle hayırlı adımını at hem kendi mutlu et ve tarifsiz huzuru yaşa hemde biz kardeşlerini hayırlı haberinle sevindir...
Bize bütün güzellikleri sunan Rabbimiz c.c. sonsuz şükürler olsun..
Rahman c.c. seninle birlikte bütün kardeşlerimin tesettür nuruyla nurlanmalarını nasib etsin inşallah..
Selametle kal
Selam ve duayla
Rahman c.c. emanetsin:a07: