Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlar haydi buyrun... (1 Kullanıcı)

Nazar57

Kayıtlı Kullanıcı
bende kapanmak çok istiyorum ve dini sohbetlere katılmak istiyorum.bana yardımcı olursanız tesekkur ederım.kendime imanlı arkadaşlar edinmek istiyorum.
s.a. kardeşim ..
inş. en kısa zamanda kapanırsın ..
din konusundaki açıklarını da bir şekilde takviye edersin yeter ki başlayabilesin..

nazlıece

Kayıtlı Kullanıcı
a.s teşekkür ederim.acıkcası bır cemaat katılmak ıstıyorum ama çevremde hıc yok o yuzden belkı burdan birisi yardım eder dıe düşünmüştüm.

Nazar57

Kayıtlı Kullanıcı
a.s teşekkür ederim.acıkcası bır cemaat katılmak ıstıyorum ama çevremde hıc yok o yuzden belkı burdan birisi yardım eder dıe düşünmüştüm.

Canım ben bunu çoğu kşiye danıştım. ilim takva sahibi bir ablam cemaati cok iyi secmek gerektigini söyledi.. bazıları dinden sapma yasayabiliyor şirke koşabiliyor..
bunu çok iyi arastırabilirsin.. cemaate katılmanda güzel olur aslında.. dini yaşamını belli cercevede tutar..
İstanbulun neresinde oturuyorsunuz acaba? yardımcı olabilirim belki.

nazlıece

Kayıtlı Kullanıcı
evet cok haklısınız tesekkur ederım ılgılendıgınız ıcın.ben .............oturuyorum.sizinle özel konusma ımkanım bulunmaktamı acaba rıca etsem

Kaan Erdem

Yönetici
Konuşma içerikleriniz üye kurallarını ihlale gidiyor.Konu hakkında dikkat ediniz.Özel ve kişisel bilgilerin yayınlanması neticesinde hakkınızda işlem yapılabilir.

Nazar57

Kayıtlı Kullanıcı
evet cok haklısınız tesekkur ederım ılgılendıgınız ıcın.ben .............oturuyorum.sizinle özel konusma ımkanım bulunmaktamı acaba rıca etsem

Malesef kardeşim.. en güzeli ,kuran kursları var .. oralara bak.. çevre olarakta genişletebilirsin imanlı arkadaş eşrafını..çok yararı oldugunu biliyorum..dört elle sarılırsan hafız bile olabilirsin.. benim imkanım olsa bir dakika durmam ama imkanım yok malesef.
Allah yardımcın olsun..

arzu74

Kayıtlı Kullanıcı
ÇALIŞIP ÇALIŞMADIĞINIZI BİLMİYORUM. BENİM YAŞADIĞIM YERDE VE ORTAMDA ZOR GİBİ GÖRÜNÜYOR.İNSANLAR İNANÇSIZ OLUNCA TUTUNACAK HİÇBİR OLUMLU ŞEY BULAMIYORSUNUZ.kAPALI ARKADAŞIM BİKİNİ İLE DENİZE GİRİYOR VE O KADARDA ABARTMAYA GEREK YOK BURASI İRAN DEĞİL DİYOR.SİZLER NASIL BAŞARDINIZ ÖĞRENMEK İSTERİM. EŞİM KAPANMAMI ÇOK İSTİYOR AMA KARDEŞİM BİLE NE İŞİN VAR KAPANMAKLA BURADA RAHAT EDEMEZSİN DİYOR.tURİZMLEDE BAĞLANTI OLUNCA ORTALIK KARIŞIYOR

nazlıece

Kayıtlı Kullanıcı
güzel diyorsunda oturdugum yerde öle kurslar yok malesef burjuva tarzı oldugu ıcın ınsanlar cok kopuk burda nese keşke konusma ımkanımız olsaydı tesekkur ederım

arzu74

Kayıtlı Kullanıcı
Kibir kadar kötü olduğunu düşündüğüm başka davraniş sekilleride var.ben insanlari anlamayi birakacağim herhalde dedikodu kendini beğenmişlik tuhaf laflar muhabbetler ikiyüzlülük bunlar benim çaliştiğim ortamda çok fazla artik herkesten uzaklaşmaya başladim.ya da bende tuhaflik var herkes ha ha ki ki hayatini devam ettirdiğine göre

GULSEN BOZDEMIR

Kayıtlı Kullanıcı
Canim cok sikkin bugun kapandim ailemin yanina gittim biraz din hakinda guzel seyler soyleyince bana kendini cok kaptirma dediler kafayi yersin dediler birden kapanmaktan vazgecmek istedim neden oyle bir his oldu icimde anlamadim bana yardim edin ne yapmaliyim devammi ediyim kendime biraz dahami zaman veriyim

berat05

Yönetici
esselamün aleyküm DEĞERLİ KARDEŞİM

esselamün aleyküm DEĞERLİ KARDEŞİM

Canim cok sikkin bugun kapandim ailemin yanina gittim biraz din hakinda guzel seyler soyleyince bana kendini cok kaptirma dediler kafayi yersin dediler birden kapanmaktan vazgecmek istedim neden oyle bir his oldu icimde anlamadim bana yardim edin ne yapmaliyim devammi ediyim kendime biraz dahami zaman veriyim

Bebekleri düşünün.....
İlk adım atmak istemesiyle başlar herşey....
Yalındırlar....
Amaçları sadece adım atmak...yürümeye çalışmaktır değil mi?
Bir adım için ayağa kalktıklarında hemen düşüverirler....
Yılmazlar...tekrar tekrar....bir adım için ayağa kalkarlar....her kalktıklarında sert bir şekilde düşerler....gülerler...ağlamazlar düştüklerine...
hiç yürümek için adım atan bebeğin düştüğünde ağladığını gördünüz mü?

Siz ilk adımı atmışsınız....
Aileniz size birşeyler söyleyecek....düşeceksiniz ...ağlamayacaksınız ama...
Tekrar kalkacaksınız..bir adım...bir adım...
Her adım atarken hevesle...birisi gelip bir şey diyecek size..
En yakınınız belki...
" beni nasıl anlayamaz " diyeceksiniz!
"OYSA HEPİMİZ MÜSLÜMAN değil miyiz? "
"Ben BAŞIMI ÖRTTÜĞÜMDE,KUR'AN-I KERİM okuduğumda,Namaz kıldığımda ne olabilir ki kalbimin aydınlığından başka? " diyeceksiniz
Siz de yalınsınızdır.Amacınız dininizi yaşamaktır sadece..ancak..

Her yeni bir adım attığınız da her tanıdığınız size farklı gözle bakabilir.......
Her yeni bir adım attığınız da her tanıdğınız size acı bir şey söyleyebilir....

İMTİHAN burda başlar.....
Eğer İSLAMI YAŞAMAK istiyorsanız
İZİN VERİN size söylesinler......siz gülümseyin...yolunuz hep SIRAT-İ MUSTAKİM olsun....

Onlar size en fazla 1-2 hafta sonra görmeye alışacaklar...
Sizin İSLAM EDEBİNİZ artıkça..
Onlar SİZİ DAHA ÇOK SEVECEKLER...

Bırakın ONLAR SÖYLESİNLER siz İMTİHAN İÇİN ALLAH'A c.c. sığının..

"RABBİM ben TAM TEVEKKÜL ile sana yöneldim...
Bana sabır ver..bilmediklerimi öğret....
Şüphesiz SEN herşeyin doğrusunu ve hayırlısını bilirsin
Bana dinimi sevdirecek,öğretecek kişilerle karşıalştır
Sen herşeye kadirsin " de....

İmtihan da olduğunuzu ..
Bu zamanlarda şeytan ve nefsin daima zorladığını unutmayın....
Bir bebek misali..her adım da din için hırslanıp doğru yola ermenin kolay olmadığını bilmeniz....düştüğünüz her anda sabırla tekrar kalmanız gerekir..

RABBİM cümlemizin yar ve yardımcısı olsun inşallah...

Su-Eda

Kayıtlı Kullanıcı
Sizin msjlarinizi okuduktan sonra oyle utandimki kendimden kapanmak istiyorum diyorum ama ben namazda kilmiyorum din hakkindada pek bilgim yok icimde istek var ama olmuyor bana yardim edecek arkadas varmi

Allah hepinizden razi olsun boyle guzel seyler yazdiniz icin insallah sabah kalktimda cok guzel duygularla uyanirim sayenizde kapanmak nasip olur insallah rabbimden tez zamanda kalbimi din aski ile doldurmasini istiyorum

Esselamu Aleyküm canım...
Maşallah Barekallah Subhanallah..
Değerli ablamız Berat canım ablam okadar güzel ifade etmişki..
Yazılanları okuyunca duygulandım,manevi huzur yolculuğundaydım...
Bugün yüzümde Tebessüm bırakan mutlu eden Rahman c.c. şükür anı oldu yazdıkların tesettürün hayırlı ve daim olsun...yüreğindeki isteği okadar güzel ifade etmişsin ki en son mesajını okuyunca çok mutlu oldum...:a15:
Baş örtünle taçlanmış,tesettürünle nurlanmışsın..
Hayırlı ilk adımı atmışsın Rahman c.c. razı olduğu kullardan olursun inşallah...
Canım hepimiz nefsimizle mücadele halindeyiz...
Sen hayırlı adımını attığında daha çok senle uğraşacak,
ama sen güzel yüreğini hiç sıkmayacaksın Seni Senden çok seven Rahman c.c. sığınacaksın..
Bu dünya sınav dünyası...En sevgili sav Rahman c.c. Habibim demiş..Bütün dünya O'nun sav yüzü hürmetine yaratılmışken ne sıkıntılar çekmiş..Üzülmüş..
En sevgili sav hicretin en zor anlarında en yakın dostuna Hz Ebu Bekir'e(r.a.)
En Sevdiğine c.c. tam bir teslimiyet ve tevekkül ederek;
La tahzen innallehel meana... (Üzülme Allah bizimle Beraberdir...)
Bu söz Hz. Ebu Bekir(ra.) biz yüreklerindeki günahlardan sıkıntılardan Allah c.c. için hicret eden/etmeye çalışan ahir zaman ümmetine yankı olarak kullaklarımızda yüreğimize hitaben ulaştı...
Madden ve manen sıkıntılarımızda bize zorluk gibi gözüken anlarda da Ruhumuza İnşirah Suresinin Sözleri bize en güzel teselli kaynağı olur Rahman c.c. dan

İnşirâh Sûresi
Türkçe Okunuşu:

Bismillahirrahmanirrahim,
1. Elemneşrahleke sadrek
2. Ve vedağna anke vizrek
3. Ellezi engada zahrek
4. Ve refağna leke zikrek
5. Feinne meal usri yüsra
6. Inne meal üsri yüsra
7. Feiza ferağte fensab
8. Ve ila rabbike ferğab

Meali:

Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla
1.Biz, senin göğsünü yarıp-genişletmedik mi?
2.Ve yükünü indirip-atmadık mı?
3.Ki o, senin belini bükmüştü;
4.Senin zikrini (şanını) yüceltmedik mi?
5.Demek ki, gerçekten zorlukla beraber kolaylık vardır.
6.Gerçekten güçlükle beraber kolaylık vardır.
7.Şu halde boş kaldığın zaman, durmaksızın (dua ve ibadetle) yorulmaya-devam et.
8.Ve yalnızca Rabbine rağbet et

canım Allah c.c. bize yeter, O c.c. ne güzel vekildir
Bu geçici dünya hayatımızda Ahiret yolculuğumuzda farklı farklı sıkıntılar yaşacağız ama eğer bu hayatta Allah c.c. rızası için mücadele ediyorsak..
Bizi Bizden çok Seven Rabbimiz c.c. herzaman yanımızda bize en güzel nasihatları tesellileri sunmakta...
Bu nedenle çevrendekilerin ne dediği çok önemli değil...
Kendi şahsıma bu şekilde söylemler duydum çok derin düşünme derinlere giriş yapma gibi..
Ama şöyle bir şey var dinimizde onların söylemlerince derinlik diye bir kavram yok Takva ehli var..
Çevremizdeki kişilerin bu söylemleri kendi nefslerine/mize göre derinlik gibi geliyor...
Derinlik gibi görünen kavram İslamiyeti yaşabilmekte...
Aslında Fıtratımızda olan şeyler Rahman c.c. bizden istedikleri....
sözün özü.. Huzur ...İslamiyeti yaşabilmek...
Manevi Huzur İslamiyeti Yaşabilmekte..
Namaz kılmak Kuran_ı Kerim Okumak..Rahman c.c. emirlerini yerine getirmek Tesettür ile örtünle taçlanmak..En sevgili sav izinden gitmek Rahman c.c. rızası için yaşamaya çalışmak hepsi Ruhumuzun gıdası...
Aslında söylemlerindeki derin yaşama korkutulacak bir şey değil..
İnsan Rahman c.c. daha yakın olup O'nun c.c. hoşnut olduğu davranışlarda bulunması O'nun sevgisini yüreğinde hisettmesi kadar güzel bir şey yok...
Bu korkunun dışında Huzur ve mutluluktur...
İnsan derinlere gitmekten değil Rahman c.c. bize sunduğu sevgi merhamet karşında O'nun huzurunda olamamaktan bizi bu kadar seven Rabbimiz c.c. bir kul olarak bu geçici dünyanın heveslerine kapılmaktan korkmalıyız/maktayız...
Bu nedenle kendine değil çevrendekilere çok dua ederek sabırla onlarında bu huzuru anlayıp hisetmeleri için çok dua ederek zaman vermelisin...
Sen en güzel adımın içersindesin bu yollar dikenli ama sonunda Güzellikler Gül'e kavuşmak varsa Sabırla kararlılıkla hiç kaygılanmadan mücadeleye devam edilmeli..
Çekilen sıkıntılar bile insana huzur verecek..Her sıkıntıda Yüceler Yücesi Rahman c.c. yanında olduğunu ve O'nun Rızası için verdiğin mücadeleyi düşündüğünde herşey bitiyor yürek dile gelip Şükürler dile geliyor..Tarifsiz Huzur yaşanıyor..
Bütün kardeşlerimiz ve sevdiklerimiz için çok dua edelim canım
Rahman c.c. hepimize hidayet nasib etsin..
Bütün kardeşlerime tesettür nuruyla nurlanmalarını nasib etsin..
Selametle kal
Selam ve duayla...
Rahman c.c. emanetsin..:a07:

Su-Eda

Kayıtlı Kullanıcı
Vicdanınız kapınızı çalmaya kalbiniz de sizi sıkıştırmaya başlamış..

İmtihan anınız.....

Ne kadar düşünürseniz o kadar geç kalmış olursunuz.....

Düşünmek yerine ....abdest alıp kalbinizdeki kör kuyuya ufak bir ışık açmakla başlayın.....

Euzubillahimineşşeytanirracim
Bismillahirrahmanirrahim deyin....derken kulaklarınız ağzınız ve kalbiniz birlikte çalışsın...tüm damarlarınız Rabbimizin adıyla dolsun....

Rahman ve Rahim olan ALLAH'ın adıyla.....kocaman bir adım attınız...

ELinize KUR'AN-I KERİM alın....gözlerinize şifa....kalbinize şifa....vücudunuza ruhunuza şifa oluversin....

Namaz kılın...
Her secdeye varıştı...Allah'a c.c. secde etmenin...hamd etmenin....sadece O'na c.c. kulluk etmenin huzurunu yaşayın..

Kalbinizdeki aydınlığın arttığını....göreceksiniz.....

Tüm bunları yaparken......Başımızdaki TACI' n örtümüzün güzelliğini unutmayın......

TAC sadece BAŞTA kalmıyor....kişinin derisi..teni...kalbi..gözü...aydınlığı oluyor.....

HAYAT BU DEĞERLİ KARDEŞİM...

HAYAT İSLAMI YAŞAYINCA BAŞLIYOR

Vesselam

Bebekleri düşünün.....
İlk adım atmak istemesiyle başlar herşey....
Yalındırlar....
Amaçları sadece adım atmak...yürümeye çalışmaktır değil mi?
Bir adım için ayağa kalktıklarında hemen düşüverirler....
Yılmazlar...tekrar tekrar....bir adım için ayağa kalkarlar....her kalktıklarında sert bir şekilde düşerler....gülerler...ağlamazlar düştüklerine...
hiç yürümek için adım atan bebeğin düştüğünde ağladığını gördünüz mü?

Siz ilk adımı atmışsınız....
Aileniz size birşeyler söyleyecek....düşeceksiniz ...ağlamayacaksınız ama...
Tekrar kalkacaksınız..bir adım...bir adım...
Her adım atarken hevesle...birisi gelip bir şey diyecek size..
En yakınınız belki...
" beni nasıl anlayamaz " diyeceksiniz!
"OYSA HEPİMİZ MÜSLÜMAN değil miyiz? "
"Ben BAŞIMI ÖRTTÜĞÜMDE,KUR'AN-I KERİM okuduğumda,Namaz kıldığımda ne olabilir ki kalbimin aydınlığından başka? " diyeceksiniz
Siz de yalınsınızdır.Amacınız dininizi yaşamaktır sadece..ancak..

Her yeni bir adım attığınız da her tanıdığınız size farklı gözle bakabilir.......
Her yeni bir adım attığınız da her tanıdğınız size acı bir şey söyleyebilir....

İMTİHAN burda başlar.....
Eğer İSLAMI YAŞAMAK istiyorsanız
İZİN VERİN size söylesinler......siz gülümseyin...yolunuz hep SIRAT-İ MUSTAKİM olsun....

Onlar size en fazla 1-2 hafta sonra görmeye alışacaklar...
Sizin İSLAM EDEBİNİZ artıkça..
Onlar SİZİ DAHA ÇOK SEVECEKLER...

Bırakın ONLAR SÖYLESİNLER siz İMTİHAN İÇİN ALLAH'A c.c. sığının..

"RABBİM ben TAM TEVEKKÜL ile sana yöneldim...
Bana sabır ver..bilmediklerimi öğret....
Şüphesiz SEN herşeyin doğrusunu ve hayırlısını bilirsin
Bana dinimi sevdirecek,öğretecek kişilerle karşıalştır
Sen herşeye kadirsin " de....

İmtihan da olduğunuzu ..
Bu zamanlarda şeytan ve nefsin daima zorladığını unutmayın....
Bir bebek misali..her adım da din için hırslanıp doğru yola ermenin kolay olmadığını bilmeniz....düştüğünüz her anda sabırla tekrar kalmanız gerekir..

RABBİM cümlemizin yar ve yardımcısı olsun inşallah...
Esselamu Aleyküm canım ablacığım..
Maşallah Barekallah Subhanallah
Güzel yüreğinizle,yazdıklarınızı okuyunca manevi huzurlu bir yolculuktaymışım gibi hissetim...
Yüreklere inci tanesi gibi hasas bir şekilde dokunan ve yüreklere aydınlık veren sözler..
Hisseden güzel yüreğinize Rahman c.c. izniyle yazan ellerinize sağlık..
Rahman c.c. sizden ebeden razı olsun ablacığım..Çok güzel mükafatlar nasib etsin her iki dünyada...
Rahman c.c. hizmetinizi daim etsin inşallah..
Biz kardeşlerinizin her daim istifade edebilmemiz duasıyla
Selametle kalın
Selam ve baki dualarımla
Rahman c.c. emanetsiniz:a07:​

berat05

Yönetici
ALLAH CELLE CELALUHU razı olsun değerli kardeşim benim

ALLAH CELLE CELALUHU razı olsun değerli kardeşim benim

La tahzen innallehel meana... (Üzülme Allah bizimle Beraberdir...)

İnşirah Suresinin Sözleri bize en güzel teselli kaynağı olur Rahman c.c. dan

İnşirâh Sûresi
Türkçe Okunuşu:

Bismillahirrahmanirrahim,
1. Elemneşrahleke sadrek
2. Ve vedağna anke vizrek
3. Ellezi engada zahrek
4. Ve refağna leke zikrek
5. Feinne meal usri yüsra
6. Inne meal üsri yüsra
7. Feiza ferağte fensab
8. Ve ila rabbike ferğab

Meali:

Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla
1.Biz, senin göğsünü yarıp-genişletmedik mi?
2.Ve yükünü indirip-atmadık mı?
3.Ki o, senin belini bükmüştü;
4.Senin zikrini (şanını) yüceltmedik mi?
5.Demek ki, gerçekten zorlukla beraber kolaylık vardır.
6.Gerçekten güçlükle beraber kolaylık vardır.
7.Şu halde boş kaldığın zaman, durmaksızın (dua ve ibadetle) yorulmaya-devam et.
8.Ve yalnızca Rabbine rağbet et

berat05

Yönetici
vealeykümselam ve rahmetullahi ve berakatuhu

vealeykümselam ve rahmetullahi ve berakatuhu

Esselamu Aleyküm canım ablacığım..
Maşallah Barekallah Subhanallah
Güzel yüreğinizle,yazdıklarınızı okuyunca manevi huzurlu bir yolculuktaymışım gibi hissetim...
Yüreklere inci tanesi gibi hasas bir şekilde dokunan ve yüreklere aydınlık veren sözler..
Hisseden güzel yüreğinize Rahman c.c. izniyle yazan ellerinize sağlık..
Rahman c.c. sizden ebeden razı olsun ablacığım..Çok güzel mükafatlar nasib etsin her iki dünyada...
Rahman c.c. hizmetinizi daim etsin inşallah..
Biz kardeşlerinizin her daim istifade edebilmemiz duasıyla
Selametle kalın
Selam ve baki dualarımla

Rahman c.c. emanetsiniz:a07:

Kalb kalbe çoktan komşu olmuş haberimiz olmamış....
Ben sana yazarken..dua ederken sen bana yazar olmuşsun....dua eder bulmuşum..
Bu güzel muhabbetin özü RAHMAN c.c. izni...
Herşeyin var eden...bize yazmayı nasip eyleyen...yüceler yücesi RAHMAN ve RAHİM olan ALLAH zülcelal hazretlerine HAMDÜSENALAR OLSUN....
Bu muhabbeti var edene şükürler olsun...

Gözlerimdeki muhabbetten dolan yaşa hamd olsun...

vesselam

Su-Eda

Kayıtlı Kullanıcı
bende kapanmak çok istiyorum ve dini sohbetlere katılmak istiyorum.bana yardımcı olursanız tesekkur ederım.kendime imanlı arkadaşlar edinmek istiyorum.

güzel diyorsunda oturdugum yerde öle kurslar yok malesef burjuva tarzı oldugu ıcın ınsanlar cok kopuk burda nese keşke konusma ımkanımız olsaydı tesekkur ederım

Esselamu aleyküm canım..
İnşallah en kısa zamanda hayırlı adımı atıp tarifsiz huzur ve mutluluğu yaşarsın..
tesettürünle nurlanıp,başörtünle taçlanırsın..
Rahman c.c. bütün kardeşlerime tesettür nuruyla nurlanmalarını nasib etsin..
Huzur islamiyetti yaşabilmekte insan çevresinde bu huzuru hisedden ve anlayan kişiler değerli kardeşlerine ihtiyaç duyuyor..
Aynı kelimeyi konuşup anla/yabilmek/şılabilmek çok güzel bir duygu...
Bu huzuru yaşadığım yerlerden bir taneside burası..
Siz değerli kardeşlerimin bulunduğu hayrın paylaşıldığı ailem..
İnşallah canım karşına öteler içinde Allah c.c. sevdiğin birbirinizi hayra yönlendiren aynı dilli konuşup aynı duyguyu paylaşabildiğin hayırlı değerli kardeşler çıkar
Rahman c.c. izniyle bütün kardeşlerimle dualarımdasınız
selametle kal..
Dualarda buluşmak duasıyla
Rahman c.c. emanetsin.:a07:

Su-Eda

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamu Aleyküm ve Rahmetullah

Esselamu Aleyküm ve Rahmetullah

Kalb kalbe çoktan komşu olmuş haberimiz olmamış....
Ben sana yazarken..dua ederken sen bana yazar olmuşsun....dua eder bulmuşum..
Herşeyin var eden...bize yazmayı nasip eyleyen...yüceler yücesi RAHMAN ve RAHİM olan ALLAH zülcelal hazretlerine HAMDÜSENALAR OLSUN....

vesselam

Bu güzel muhabbetin özü RAHMAN c.c. izni..

Rahman c.c. Ya Vedüd ismi ne kadar güzel tecelli ediyor..
Yüreklere tarifsiz güzellikte sevgi ve Muhabbetler sunuyor..
Her daim Muhabbetle ve En sevgili Muhammed'le sav kalmanız duasıyaB)

Su-Eda

Kayıtlı Kullanıcı
Su Eada arkadaşım yazdıklarına gönülden katılıyorul Allah herkes senin söylediğin gibi kapanma nasip etsin Allah razı olsun

Esselamu Aleyküm ablacığım..
Rahman c.c. cümlemizden ebeden razı olsun inşallah
Yazdıklarım Değerli berat ablacığım ve Aylin kardeşimizin yüreklere dokunan,Hepimizin yüreğine Allah c.c. izniyle hitap eden kıymetli sözler..
Her daim yürekten hissedip,idrak edip,hayatımızda uygulayabilmemiz duasıyla
Allah c.c. izniyle tesettürümüzü hakkıyla taşıyanlardan oluruz inşallah
selametle kalın
dualarda buluşmak duasıyla
Rahman c.c. emanetsiniz:a07:

Su-Eda

Kayıtlı Kullanıcı
ÇALIŞIP ÇALIŞMADIĞINIZI BİLMİYORUMSİZLER NASIL BAŞARDINIZ ÖĞRENMEK İSTERİM. EŞİM KAPANMAMI ÇOK İSTİYOR AMA KARDEŞİM BİLE NE İŞİN VAR KAPANMAKLA BURADA RAHAT EDEMEZSİN DİYOR.tURİZMLEDE BAĞLANTI OLUNCA ORTALIK KARIŞIYOR

Esselamu Aleyküm değerli kardeşim...
Her şey Allah c.c.izniyle yürekten isteyip hayırlı ilk adımı atmanla başlıyor..
Rahman c.c. Kulum bana bir adım yaklaşırsa, ben ona koşarak gelirim buyuruyor...
Bizlere Allah c.c. tevekkül edip Hz. İbrahim(as) gibi teslim olmak düşüyor..
İslamiyet yer ve mekana mesleğe göre değil...
Hayatımız İslamiyet Huzur islamiyeti yaşabilmekte
Sen hayırlı ilk adımını at Rahman c.c. tevekkül ettiğinde Rahman c.c. okadar güzel yardımcın oluyorki sana Hamd etmek şükür etmek kalıyor...
Canım bende çalışıyorum ve turizim şehrindeyim..
Şehir mekan önemli değil nefs bizlere turizm der..diğer şehirlerde yaşayanlara farklı bahaneler sunar...
Bu geçici dünyada ahirette kısa süreli yolculuğumuz bitiğinde hepimiz kendi hesabımızı vereceğiz..Orada annemiz babamız çevremiz okuduğumuz okul diplomamız vs gibi sorular olmayacak ve bizim bu gibi açıklamalarımızın bir faydası olmayacak...
Bizim yanımızda her zamanki gibi Yüceler Yüce Rabbimiz c.c. olacak...
Rahman c.c. kulum ben seni çok severken Sana Rehber olarak Kuran_ı Kerim'i Sana en iyi şekilde örnek olan En sevgili (sav) gönderdim Bu dünyanın geçici ve nefsile mücadele yeri olduğunu sınav dünyası olduğunu ebedi yerin ve kalbindeki niyetlerin amellerinle Hayırlı şekilde yaşadıklarınla Sana Merhamettimden ve Mükafatlarımdan bahsettim...
Biz nasıl cevap vereceğiz...
Çevremizde üzüldüğümüz manzaralar olabilir Biz Rahman c.c. izniyle çevremizdekiler için dua edeceğiz
Bize hakiki sevginin ne olduğunu ve bu sevgiye layık olmamız için neler yapmamız gerektiğini sorgulamak düşüyor...
Bu güzel Sevgi Rahman c.c. rızası için bir adım atmamız gerekiyor..
Allah c.c. hepimize hidayet nasib etsin..
Rahman c.c. razı olduğu kullardan olabilmemiz duasıyla
Hayırlı haberini en kısa zamanda alırız inşallah
Rahman c.c. bütün kardeşlerime tesettür nuruyla nurlanmalarını nasib etsin
Selametle kal..
Selam ve duayla...
Rahman c.c. emanetsin:a07:

Su-Eda

Kayıtlı Kullanıcı
Allah c.c. bizlere Hz ibrahim (as) teslimiyetini nasib etsin inşallah..

Allah c.c. bizlere Hz ibrahim (as) teslimiyetini nasib etsin inşallah..

Kendini ALLAH'a c.c. teslim etmekten gayri ne var önemli olan ?

Hz İbrahim (as)'ın Allah c.c. teslimiyetiyle herşeyi yakıp kavuran Ateş yakmaz oluyor...

Hz. İbrahim (a.s), Nemrud'un mancınığından fırlamış ateşe doğru uçmaktadır.

Allah (C.C.) Hz. Cebrail'e emreder:

''Yetiş, dostumu kurtar da ateşe düşmesin''der..

Cebrail yetişir.

Hak dostunu tutar. Hz.İbrahim ise kaşlarını çatarak sorar:

''Benim bu halimden O'nun haberi var mı?''

''Evet''der, Cebrail..

Bu cevap üzerine İbrahim; ''Öyleyse çekil aradan''diye devam eder.

Dost, bir kere daha dostluk sınavını başarıyla geçmiştir.

Allah(C.C.) bu kez ateşe emreder:

''Ey ateş! İbrahim'ime karşı serin ve selametli ol" (Enbiya-69)

İbrahim ayağını bastığı anda ateş,bir gül bahçesine dönüşür......

Bu ne teslimiyet bu ne Sevgi...
Hayatımızda Sevgiyi sorgulamamız,bu dünyada niye varız,bunu sorgulamamız lazım...
Bu dünya bize ait değil,bizde bu dünyaya ,,,
Bu nedenle asıl yurdumuz için çalışmalıyız...
Bizi Bizden çok Allah c.c. rızası için yaşamalıyız...
Rabbim c.c. Razı olduğu kullardan oluruz İnşallah...

Allah için ateşe atılmak vardır,
Lakin ateşe atılmadan önce kendinde
İbrahimlik olup olmadığını araştır.
Çünkü ateş sadece İbrahimleri tanır ve yakmaz!"
Hz. MEVLANA

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt