Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlar haydi buyrun... (1 Kullanıcı)

Gök Kubbe

Kayıtlı Kullanıcı
güzel kardeşlerim
bende kapanmayı çok istiyorum..
hatta bu yazın sonunda liseye başlamadan önce kapanma sözü verdim kendime..
bir arkadaşımla konuşurken lafı açtım ve fikrini sordum sen daha küçüksün kızım bi evlen ondan sonra dedi...tamam o kadarı da çok geç ama gerçekten küçük müyüm kapanmak için..?

denizhkn

Kayıtlı Kullanıcı
canım kardeşim günaydın..
o söyleyenlere bence şunu söylemelisin Rabbim bunu bir kız ergen olunca emretmiş ise Rabbim mi daha iyi bilendir yoksa komşularımız arkadaşlarımız vs?
O cc öyle dediyse demek ki öyledir. üstüne yorum yapmaya gerek yok!!
Selametle ablacım.. Rabbim yolundan ayırmasın

Gök Kubbe

Kayıtlı Kullanıcı
canım kardeşim günaydın..
o söyleyenlere bence şunu söylemelisin Rabbim bunu bir kız ergen olunca emretmiş ise Rabbim mi daha iyi bilendir yoksa komşularımız arkadaşlarımız vs?
O cc öyle dediyse demek ki öyledir. üstüne yorum yapmaya gerek yok!!
Selametle ablacım.. Rabbim yolundan ayırmasın

sağol ablacım
amin cümlemizi ayırmasın

Su-Eda

Kayıtlı Kullanıcı
A.S canım kardeşim...
Maşallah Barekallah ...yüreği büyük kardeşim...
Yaşın çevrendekilere göre küçük gözüksede düşüncelerin ve niyetlerin çok güzel....
deniz kardeşimize katılıyorum kardeşim...
Rabbim mi daha iyi bilendir yoksa komşularımız arkadaşlarımız vs?
O cc öyle dediyse demek ki öyledir. üstüne yorum yapmaya gerek yok

Canım kardeşim inşallah en kısa zamanda hayırlı güzel haberlerini alırız...Ben bu huzuru geç tadanlardan olduğum için sizin gibi kardeşlerimi görünce çok seviniyorum kimbilir Allah c.c. ve Peygamber efendimiz(sav) ne kadar çok hoşnut oluyordur...Şimdi kız yeğenlerim var İnşallah onlarda senin gibi ve nice kardeşlerim gibi aynı niyet ve düşüncelere sahip olurlar inşallah canım kardeşim yüreği büyük kardeşim dualarını eksiketme olurmu...ablanada dualarında yer verirsen çok sevinirim...
Allah Yar ve yardımcın olsun kardeşim
Allah'a emanet ol....

Zeki.42

Kayıtlı Kullanıcı
güzel kardeşlerim
bir arkadaşımla konuşurken lafı açtım ve fikrini sordum sen daha küçüksün kızım bi evlen ondan sonra dedi...tamam o kadarı da çok geç ama gerçekten küçük müyüm kapanmak için..?

Demek Aratırıyorsun bayan kardeşim. Araştırma güzel birşey. Fakat şöyle birşey söz konusu. Günümüzde en çok taciz olayları kimlere uygulanıyOR? Doğrusu elbetteki açık saçlı ve dekolte giyinen bayanlara Ha içki içmiişin ha saçını açmışın haram haramdır Allah yasak getirmiş. Ve dikkat edin getirdiği yasaklar çok mantıklı. Allah bizleri düşünerek bu yasakları getiriyor. Düşünce yeteneği olan insanlarada ya yaparsın yada yapmassın seçim senin diyor. Ve yapıp apmıcağımızıda zaten biliyor gaybı Allah c.c bilir. Demek istediğim şudur kardeşim. Daha yaşın erken ( Bu söz amamiyle şeytan sözüdür yaşın olmuş 18 en genç çağın ki daha bunu bi erkeğe söylerken bile haz duyar bunada emin ol!. İman çok önemli kapan ve Allah a sığın Allah ın dediklerine uy Peygamberimizin hadislerine uy başkaları kimki biz neciyizki biz burada sadece Allah c.c ve peygamber efendimiz s.a.v söylediklerini bildiğimiz kadarı ile aktarırız. Bakın size nedenlerini ve sonuçlarını sıralıyacağım lütfen dikkatlice herkes okusun.
1- Günümüzde Açık gezen çok insan var hem ben çalışmak istiyorum buna mecburum.
CEVAP: Günümüz dediğiniz gün (Ahir zaman dır) Ahir zamanda sapıklıklar şirkler ve arsızlık çoğalacaktır. Bu Kuranı Kerimde ve sabit hadislerde yer almaktadır. Eğer Ahir zamanda sevap işlersek kat kat yazılır. Günaha dalarsakta oda kat kat yazılır. Dikkat edilecek bir husus açık gezen insanlar çok sözünü size şeytanın söyletmesidir. Ne demek açık gezen insan çok ( Modacıların oyunlarına gelmeyin ) Kadınlar yıllar boyu bir alet gibi görüldü. Buna karşı çıkan şey işte islamdır. Oyuna gelmeyin. Çalışmak istiyrsun öylemi ? Kuranı Kerimde Ayrıldığınız zaman eşinizden eşiniz size neden nafaka veriyor? Düşündünüzmü? Bu nafaka islami şartlara göre uygulanırsa Aç Kalmassınız. Erkek çalışır Rızkı Allah verir. Bayan evde çocuklarına bakar. Neden mi istediğin kadar kapan istediğin kadar açık ol 100 erkekten 50 si bakar. Dikkat edin bak yarı yarıya bi günah söz konusu. Vallahi ben bayan olsaydım dışarı çıkmaya korkardım özellikle günümüzde.

ŞEB-İ ARUS

Kayıtlı Kullanıcı
güzel kardeşlerim

canım rabbim hak yolunda sabit kılsın seni kapanmak istiyorsan vesvese verme kararını al ve bir an önce kapan..
agaç yaşken sulanır egme başını dik dur ne kadar erken haram a veda edersen o kadar güzel bir amele sahip olursun..

Zeki.42

Kayıtlı Kullanıcı
2- Dışarı çıkmakta mı yasak yani?
Hayır değil ancak bayanların zorunluluk dışında gezmek için cıkması ve yanlarında kocaları bulunmaması günaha girer her bakan erkekğin iki katı gunah da size yazılır.Sözlerimi iyice okuyun öyle yorum yazın arkadaşlar bakın zorunluluk dışında kocası olmadan gezmeye çıkan arkadaşlarım gunha işlersiniz. Burada söyle bi durumda söz konusu örneğin Mezar ziyaretleri kabir ziyaretleri türbe ziyaretleri camide namaz kılma hayır işleri dışında sadece gezmekten bahsediyorum

Zeki.42

Kayıtlı Kullanıcı
münafık ithamı agır olmadı mı??? benim acık ablalarım var onlar munafık mı yani???

ALLAH c.c ancak bunu bilebilir..

Soruyorum sana kardeşim? İçki içen bir müslüman sürekli bunu tekrarlarsa ona ne denir? Yada kibirlenen yada gıybet eden yalan konusan ve hrıszılık yapan veya zina yapan bunlar haram değilmi? Peki ya başımızı açmak haram değilmi bayanlar? Neden emirlere karşı geliyorsunuz? Hiç mi kitaba bakmıyorsunuz. Elbetteki münafık denilir Ama tövbe edeip kapananlar ve bir daha açmayanlar ayrı onlar Allah katında iyi şekilde derecelenir? Düşünün ve öyle cevap verin..

Gök Kubbe

Kayıtlı Kullanıcı
A.S canım kardeşim...
Maşallah Barekallah ...yüreği büyük kardeşim...
Yaşın çevrendekilere göre küçük gözüksede düşüncelerin ve niyetlerin çok güzel....
deniz kardeşimize katılıyorum kardeşim...
Rabbim mi daha iyi bilendir yoksa komşularımız arkadaşlarımız vs?
O cc öyle dediyse demek ki öyledir. üstüne yorum yapmaya gerek yok

Canım kardeşim inşallah en kısa zamanda hayırlı güzel haberlerini alırız...Ben bu huzuru geç tadanlardan olduğum için sizin gibi kardeşlerimi görünce çok seviniyorum kimbilir Allah c.c. ve Peygamber efendimiz(sav) ne kadar çok hoşnut oluyordur...Şimdi kız yeğenlerim var İnşallah onlarda senin gibi ve nice kardeşlerim gibi aynı niyet ve düşüncelere sahip olurlar inşallah canım kardeşim yüreği büyük kardeşim dualarını eksiketme olurmu...ablanada dualarında yer verirsen çok sevinirim...
Allah Yar ve yardımcın olsun kardeşim
Allah'a emanet ol....

veririm tabiki ne demek sende allah'a emanet ol..:a14:

Demek Aratırıyorsun bayan kardeşim. Araştırma güzel birşey. Fakat şöyle birşey söz konusu. Günümüzde en çok taciz olayları kimlere uygulanıyOR? Doğrusu elbetteki açık saçlı ve dekolte giyinen münafıklara (Neden Münafık diyorum Müslümanım diyip ergenlik çağına gelip te kapanmaz ise bu resmen münafıklıktır. Ha içki içmiişin ha saçını açmışın haram haramdır Allah yasak getirmiş. Ve dikkat edin getirdiği yasaklar çok mantıklı. Allah bizleri düşünerek bu yasakları getiriyor. Düşünce yeteneği olan insanlarada ya yaparsın yada yapmassın seçim senin diyor. Ve yapıp apmıcağımızıda zaten biliyor gaybı Allah c.c bilir. Demek istediğim şudur kardeşim. Daha yaşın erken ( Bu söz amamiyle şeytan sözüdür yaşın olmuş 18 en genç çağın ki daha bunu bi erkeğe söylerken bile haz duyar bunada emin ol!. İman çok önemli kapan ve Allah a sığın Allah ın dediklerine uy Peygamberimizin hadislerine uy başkaları kimki biz neciyizki biz burada sadece Allah c.c ve peygamber efendimiz s.a.v söylediklerini bildiğimiz kadarı ile aktarırız. Bakın size nedenlerini ve sonuçlarını sıralıyacağım lütfen dikkatlice herkes okusun.
1- Günümüzde Açık gezen çok insan var hem ben çalışmak istiyorum buna mecburum.
CEVAP: Günümüz dediğiniz gün (Ahir zaman dır) Ahir zamanda sapıklıklar şirkler ve arsızlık çoğalacaktır. Bu Kuranı Kerimde ve sabit hadislerde yer almaktadır. Eğer Ahir zamanda sevap işlersek kat kat yazılır. Günaha dalarsakta oda kat kat yazılır. Dikkat edilecek bir husus açık gezen insanlar çok sözünü size şeytanın söyletmesidir. Ne demek açık gezen insan çok ( Modacıların oyunlarına gelmeyin ) Kadınlar yıllar boyu bir alet gibi görüldü. Buna karşı çıkan şey işte islamdır. Oyuna gelmeyin. Çalışmak istiyrsun öylemi ? Kuranı Kerimde Ayrıldığınız zaman eşinizden eşiniz size neden nafaka veriyor? Düşündünüzmü? Bu nafaka islami şartlara göre uygulanırsa Aç Kalmassınız. Erkek çalışır Rızkı Allah verir. Bayan evde çocuklarına bakar. Neden mi istediğin kadar kapan istediğin kadar açık ol 100 erkekten 50 si bakar. Dikkat edin bak yarı yarıya bi günah söz konusu. Vallahi ben bayan olsaydım dışarı çıkmaya korkardım özellikle günümüzde.

"Vallahi ben bayan olsaydım dışarı çıkmaya korkardım özellikle günümüzde:a01:"

allah razı olsun yönlendirmeden..:a12:

canım rabbim hak yolunda sabit kılsın seni kapanmak istiyorsan vesvese verme kararını al ve bir an önce kapan..
agaç yaşken sulanır egme başını dik dur ne kadar erken haram a veda edersen o kadar güzel bir amele sahip olursun..

evet bende böyle düşünüyorum teşekkürler..rabbime emanetsin...:a14:

Zeki.42

Kayıtlı Kullanıcı
Sizlere kapanıyımmı kapanmayım mı vesvesesini veren şeytandır. Bunu sakın unutmayın yok günümüz şartları yok çalısıyorum yok ben açsamda bi gun kimse bakmaz yok balkona cıkayım gelene geçene bakayım yok şu erkek çok yakışıklı bunları şeytan söylüyor bunları yapmazda allah a sıgınırsanız o kadar çok sevap yazılıyor ki bu bayanlar için birde erkeklere bakın yasım 22 dışarı çıkıyorum erkeğim evli değilim bir bayan demeyim daha dogrusu bir sürü açık bayan bunlara rastgele gözüm carpıyor ve alah rızası için bakmadığımda banada çok sevap yazılıyor. Subhanallahi ve bihamdihi diyerek devam ediyorum. Beni düşünün hem evli değilim hem şehvetliyim ancak bakmıyorum bu nefis terbiyesidir allah yolunda ilerlemedir buna iman güçlendirme denir. Her açık bayana baktığımda şeytandan bana zehirli bi ok geliceğini ve benle dalga geçiceğini bilerek bakmıyorum kapanmak bu yüzden bayanlara farz bu yüzden ahlak var bu yüzden islam var herşey islama göre uygun olduğunda ne suç kalır nede tecavüz olayları bunu unutmayalım.

Gök Kubbe

Kayıtlı Kullanıcı
Sizlere kapanıyımmı kapanmayım mı vesvesesini veren şeytandır. Bunu sakın unutmayın yok günümüz şartları yok çalısıyorum yok ben açsamda bi gun kimse bakmaz yok balkona cıkayım gelene geçene bakayım yok şu erkek çok yakışıklı bunları şeytan söylüyor bunları yapmazda allah a sıgınırsanız o kadar çok sevap yazılıyor ki bu bayanlar için birde erkeklere bakın yasım 22 dışarı çıkıyorum erkeğim evli değilim bir bayan demeyim daha dogrusu bir sürü açık bayan bunlara rastgele gözüm carpıyor ve alah rızası için bakmadığımda banada çok sevap yazılıyor. Subhanallahi ve bihamdihi diyerek devam ediyorum. Beni düşünün hem evli değilim hem şehvetliyim ancak bakmıyorum bu nefis terbiyesidir allah yolunda ilerlemedir buna iman güçlendirme denir. Her açık bayana baktığımda şeytandan bana zehirli bi ok geliceğini ve benle dalga geçiceğini bilerek bakmıyorum kapanmak bu yüzden bayanlara farz bu yüzden ahlak var bu yüzden islam var herşey islama göre uygun olduğunda ne suç kalır nede tecavüz olayları bunu unutmayalım.

maaşallah...böyle olun hep...:a45:

Zeki.42

Kayıtlı Kullanıcı
Devlet dairesinde çalışıyorum ama başımı açmak zorundayım?
CEVAP: Devlette kim ? Allah ın şeriatı karşısında? Başını mı açıcaksın kime dayanarak Devlete? Ne diyor açıcaksın diyor? Sen napıyorsun açıyorsun? Bakın ne kadarda büyük bi yanlış içerisindeyiz. Açmayıp Allah a sığınıcaksınız bu durumda o işede gitmeyeceksiniz. O işten gelen para hayır mı edicek sanıyorsunuz? Cehennem de azap edilirsiniz azap gununden korkun kardeşlerim. Allah kitbında benim yasalarıın üzerine yasa koyanları görmedinizmi onları bu dunyada tepe taklak ettim diyor. Şimdi sen başını açıp hem allahın yasasına karşı gelerek hemde baska yasalara uyarsanız günahını siz ödersiniz devlet ve yasaları değil bunları bilerek devam etmeyelim.

Allah'tan Başkasını Kanun Koyucu Olarak Kabul Etmek

Çoğu insana gizli kalan, bilinmeyen büyük şirkin başka bir çeşidi de, Allah'tan başkasını kanun koyucu olarak ve hakem olarak kabul etmektir. Diğer bir deyişle, bazı insanlara, fert veya grup olarak, kendileri veya başka birilerine kesin bir kanun koyma hakkı vermektir. Onlar dilediklerini helal, dilediklerini de haram kılarlar. Onlar, Allah'ın izin vermediği ve onun şeriatına zıt olan yöntem ve düşünce koyarlar. Diğerleri de onların koydukları bu yasalara, sanki isyan edilmeyip itaat edilen bir ilahi yasa, bir semavî hüküm imiş gibi itaat ederler.
Şüphesiz ki yaratıklar hakkında yasamada bulunmak sadece Allah'ın hakkıdır. Onları yaratan, rızıklandıran, her türlü nimeti onlara bahşeden O'dur. Onları sorumlu kılmak, emretmek, nehy etmek, helal ve haramı belirlemek te O'nun hakkıdır. Çünkü O insanların rabbi, meliki, ilahıdır. O'ndan başkasının rububiyet, mülkiyyet ve uluhiyyet hakkı yok ki, hüküm ve teşrii hakkı bulunsun. Dünya O'nun mülküdür. Allah'ın mülkündeki insanlar, onun kullarıdır. O, bu ülkenin efendisi ve hakimidir, hükmetmek, yasa koymak helal ve haram kılmak O'na, dinlemek ve itaat etmek ise kullarına düşer. Bu ülke vatandaşlarından biri, bu ülkenin efendisinin izni olmaksızın orada bazılarının emir ve nehiy, helal ve haram kılmak, hükmetmek ve yasa koyma hakkının bulunduğunu iddia ederse; Hakimin kullarının bazısı O'nun mülkünde O'na ortak koşmuş, yalnızca O'na ait olan yönetim ve yasama konusunda, O'nunla çatışmış olur. Bundan, Kur'an, ehl-i kitabın şirk içinde olduğuna hükmetmiştir. onları, müşrikler olarak adlandırmıştır. Çünkü onlar yasama hakkını, haham ve rahiplere vermişler, onların belirledikleri haram ve helallere itaat etmişler. Kur'an bunu, Meryem oğlu Mesih'e yapılan ibadete denk saymıştır. Allah şöyle buyurur: "Onlar Allah'ı bırakıp hahamları, papazlarını ve Meryem oğlu Mesih'i rableri olarak kabul ettiler. Oysa, tek tanrıdan başkasına ibadet etmemekle emr olunmuşlardı. Ondan başka tanrı yoktur. Allah koştukları eşlerden münezzehtir." (Tevbe, 31) Nebi ( a.s.) bu ayeti, cahiliye günlerinde hristiyan olan Adiy b. Hatem et-Taî'ye şöyle tefsir etmiştir: Müslüman olup Peygamberin yanına gelen Adiy'e, Efendimiz bu ayeti okudu. Adiy diyor ki; hristiyanların onlara (hahamlara) ibadet etmediklerini söyledim. Peygamber Efendimiz ( s.a.s.): "Elbette, onların haram kıldıklarını haram, helal kıldıklarını da helal kabul ettiler ve onlara tabi oldular. Bu onların, onlara ibadetidir. (Ahmed,Tirmizi) Bu ayet ve Rasûlullah'ın hadisinin bunu tefsiri, kim Allah'tan başkasına kötülükte itaat eder, ya da Allah'ın izin vermediği bir konuda ittiba ederse; onu bir rabb ve mabud edinmiş, Allah'a ortak koşmuş olur. Bu da Allah'ın dini olan tevhide terstir. İhlas kelimesinin, Lailahe illallah'ın delalet ettiği; ilahın, kendisine ibadet edilen olduğudur. Allah, onların haham ve papazlarına olan itaatini, ibadet olarak isimlendirmektedir. Ve onları, erbab, yani ibadette Allah'ın ortaklan olarak adlandırmaktadır. İşte bu, büyük şirktir. Bir mahluka itaat eden, Allah ve Rasûlü'nün koyduğu hükümden başkasına tabi olan herkes, onu böylece adlandırmasa bile, onu bir rab ve mabud edinmiştir. Bir ayette Allah şöyle buyurur: "Eğer onlara itaat ederseniz, müşrik olursunuz." (Enam, 121) Aynı anlamda başka bir ayet ise şöyledir: "Yoksa, Allah'ın dinde izin vermediği bir şeyi onlara meşru kılacak ortakları mı vardır? (Şura, 21)Kur'an ve sünnetin, Allah'tan başkasını kanun koyucu olarak kabul edip Allah'ın izni olmadığı konularda tabi olan hakkında hükmü buysa; kendisini Allah'a denk tutan, uluhiyyetin özelliklerinden olan hükmetme, kanun koyma, helal ve haram kılma hakkını ona veren hakkındaki hükmü nasıl olur?.

Zeki.42

Kayıtlı Kullanıcı
BAKIŞLARIN KONTROL EDİLMESİ

Gözler kalbe açılan pencerelerdir. Duygusal ilişkiler göz göze gelmekle başlar. Sonra bütün davranışlar bundan etkilenir. Eğer arkasında evlilik yoksa böyle bir ilişki sadece ızdırap kaynağı olur. Kur'an-ı Kerim gerek erkeğe, gerekse kadına bakışları kontrol etme emri verilmiş ve karşı cinsin gözünün içine bakmak yasaklamıştır. Çünkü kadınla erkeğin evlilik dışı yollarla birbirinden cinsel yönden yararlanması kesin olarak yasaktır.

“Mümin erkeklere söyle, gözlerini önlerine indirsinler ve avret yerlerini korusunlar....” (Nur 24/30)

“Mümin kadınlara da söyle, gözlerini önlerine indirsinler ve avret yerlerini korusunlar....” (Nur 24/31)

Cilbabıyla sıkıca örtünüp, erkekler yanında gözlerini önüne indi*ren ve bakışlarıyla onlara hiç bir ümit vermeyen bir kadın, kötü ni*yetli erkeklerin dahi saygısını kazanır. Bu kadın, namusunu da kolay bir şekilde koruma imkanı elde eder.

-Burcu-

Kayıtlı Kullanıcı
selamun Aleykum gelebildim çok şükür Rabbime sizlere kavustugum için düngece yazılanların bir kısmını okuyabildim yolculuktan dolayı cok yorgundum okudugum kısımada cok üzüldüm bu konu yaklaşık 8 aydan beri var ve ilk defa böyle bir durum yaşandı Rabbim bir daha yaşatmasın ..... Arkadaşlarımız saolsunlar gerekli cevapları vermişler ve konu kapanmış Rabbim razı olsun sizlerden yine bir bütün oldugumuzu cok iyi anladım iyiki varsınız sizin gibi imanlı erdemli arkadaşlarımla yan yana olmaktan inanın cok mutluyum
bazı istenmeyen durumlar yaşansada baş koydgumuz bu yola devam edelim hep birlikte bircok arkadaşımıza ulaşalım
herkese hayırlı günler

Zeki.42

Kayıtlı Kullanıcı
ZİYNETİN AÇILMASI

Allah-ü Teâlâ kadını güzel bir biçimde yaratmıştır. Saçları, yüzü, boynu, gerdanlığı, kolları, ayakları, hasılı kadının bütün vücudu gü*zeldir. Takındıkları takılar da güzelliklerine güzellik katar. Kadın bu güzellik ve süslerini istediği gibi sergileyemez. Zaten yaratılıştan kendisine verilen utanma duygusu da buna engeldir. Aralarında daimi evlenme yasağı bulunan babası, kardeşi, oğlu, da*yısı, amcası gibi kimselere zinet yerlerini göstermesine müsaade edilmiştir. Genel*likle iç içe yaşandığından kadının bu gibi kimseler yanında her tara*fını kapaması sıkıntıya sebep olur. Cenab-ı Hak şöyle buyurmaktadır:

Allah Teâlâ şöyle buyurmuştur:
“Mümin kadınlara söyle .... görünen kısım dışındaki zinetlerini açmasınlar....” (Nur 24/31)

Bu emirle, açılmasına ihtiyaç olan yüz ve eller dışındaki süs yer*lerinin kapatılması istenmektedir. Buna göre mümin kadınlar, baş*larını, boyunlarını, kulaklarını, göğüslerini, kollarını ve ayaklarını kapayacaklardır.

Ayetin devamında bazı erkeklerin yanında, kadının zinet yerle*rini açmasına müsaade edilmiştir:

“... kadınlar zinet yerlerini kocaları, kendi babaları, kocalarının babaları, kendi oğulları, kocalarının oğulları, erkek kardeşleri, erkek kardeşlerinin oğulları, kız kardeşlerinin oğulları, kendi kadınları, el*leri altında bulundurdukları cariyeler, kadına arzusu kalmamış ele bakar hale gelmiş erkekler ve kadınların mahrem yerlerinin farkına varmayan erkek çocuklardan başkasına açmasınlar...” (Nur 24/31)

ŞEB-İ ARUS

Kayıtlı Kullanıcı
Soruyorum sana kardeşim? İçki içen bir müslüman sürekli bunu tekrarlarsa ona ne denir? Yada kibirlenen yada gıybet eden yalan konusan ve hrıszılık yapan veya zina yapan bunlar haram değilmi? Peki ya başımızı açmak haram değilmi bayanlar? Neden emirlere karşı geliyorsunuz? Hiç mi kitaba bakmıyorsunuz. Elbetteki münafık denilir Ama tövbe edeip kapananlar ve bir daha açmayanlar ayrı onlar Allah katında iyi şekilde derecelenir? Düşünün ve öyle cevap verin..

ben düşünerek hareket ediyorum zaten kardeşim ama farkındamısın milyonlarca acık ama müslüman olan kişinin hakkına giriyorsunuz münafık diyerek..
münafıgın kelime anlamı cok geniştir ve siz acık ama namaz kılan ALLAH c.c rızasını belkide bizden cok gözeten kişilerin hakkına giriyorsunuz bilemyeiz içlerinde ne oldugunu kapanmak farzdır elbette ki kapanmaları lazımdır ama her günahın kefaretide farkılıdır o günah kişiye aittir ve rabbim hesab dönünce elbette ki karşılıgı neyse verecektir..

bu sözünüzle bir cok kişiyi karşınıza alır belkide onların incinmesine kırılmasına sebeb olursunuz..yinede ne olursa olsun bana ne derseniz deyin münafık agır bir itham...kapanmaya davette naif sözler safr edilmeli..

dün gösterdiginiz inceligi bugünde göstermenizi beklerdim şaşırttınız beni..

Zeki.42

Kayıtlı Kullanıcı
Şimdi Sizlere Ayrıntılı bir biçimde Başörtüsü ve bunları arapça terimleri ile ilgili tefsirleri ile ilgili bir yazıyı gönderiyorum bunu mutlaka her bayan okusun.

BAŞÖRTÜSÜ

Ayette başın örtülmesi özellikle emredilmiş ve örtünmenin na*sıl yapılacağı da belirtilmiştir.

Eskiden kadınlar yakaları açık elbiseler giyinirler, boyunları ve göğüs kısmı gözükürdü.[5] Bu emirle başörtülerinin bir bölümüyle boyunlarını ve yakalarını örtmeleri istenmiştir.

Bütün mezhepler müslüman kadının başını örtmesinin farz ol*duğu konusunda tam bir görüş birliği içindedirler. Ancak Malikî mezhebi ile ilgili olarak bazılarının zihnini karıştıran bir konu var*dır.

Malikî mezhebinde saçlar (avret-i hafife) hafif avret sayıldığın*dan, acaba Malikî mezhebine göre bir kadın başörtüsü kullanmadan, saçı açık olarak dışarı çıkamaz mı?

Malikî mezhebinde kaba avret (avret-i muğallaza) ve hafif avret (avret-i hafife) ayırımı yalnız namaz açısından yapılmıştır. Kadının yabancı erkekler yanında örtünmesi gerekli yerler açısından böyle bir ayırım yoktur. Bilindiği gibi avret yerlerinin kapatılması namazın farzlarındandır. Hanefî, Şafiî ve Hanbelî mezheplerine göre na*mazda başörtüsü açılan bir kadının namazı bozulur.[6] Ancak Malikî mezhebi bu durumda kadının namazının bozulmayacağını belirt*miş, fakat vakit çıkmadan namazın iade edilmesini istemiştir. Çünkü baş, namaz açısından hafif avrettir, bu her ne kadar namazı bozmasa da kadının başını açması haram olduğundan namaz kılar*ken işlenen bu haram fiilin günahından kurtulmak için henüz vakit çıkmadan namazın iade edilmesi gerekli görülmüştür. Vakit çıktık*tan sonra namazı iade imkanı ortadan kalkar.[7]

Malikî mezhebine göre kadının yabancı erkekler karşısındaki davranışı şöyledir:

Kadın, müslüman olan bir yabancı erkek karşısında eli ve yüzü dışındaki bütün organlarını kapamak zorundadır. Bu ona farzdır. Eğer bir fitne korkusu yoksa yabancı erkek kadının yüzüne ve elle*rine bakabilir. Fitneden korkulduğunda kadının elini ve yüzünü de kapamasının farz olduğunu söyleyen Malikî alimler olmuştur. “Kadının bir sorumluluğu yoktur, bu durumda erkeğin bakmaması farzdır.” diyen Malikî alimler de vardır. Malikî mezhebine göre ka*dın, müslüman olmayan bir yabancı erkeğe yüzü ve elleri de dahil hiç bir organını gösteremez.[8]

Demek ki, bütün İslâmî kaynaklar müslüman bir kadının ya*bancı erkekler karşısında başını örtmesinin farz olduğu konu*sunda tam bir görüş birliği içindedir.

Ayetin ilgili kısmı şöyledir: وَلْيَضْرِبْنَ بِخُمُرِهِنَّ عَلَى جُيُوبِهِنَّ

(ضرب)'ın Türkçe karşılığı ‘vurmak'tır. Bu, Arapça’da bir şeyi bir şeyin üstüne düşürmek ve sabitlemek olarak açıklanmaktadır.[9]

Burada fiil (على) harf-i cerri ile kullanılmıştır. Kur'an-ı Kerim’de (ضرب) fiilinin bu şekilde kullanıldığı başka ayetler de vardır. O ayetler buradaki mananın tam olarak ne olması gerektiği konusunda bizi aydınlatır.

(ضربت عليهم الذلة) Bu ayet Rağıb el-İsfahânî'nin Müfredat'ında şu şekilde açıklanmaktadır: (إلتحفتهم الذلة التحاف الخيمة بمن ضربت عليه) "Alçaklık onları, üzerine çadır kurulan kişiyi çadırın örttüğü gibi örtmüştür. (ضربت عليهم المسكنة) ayeti de aynı şekilde açıklanmıştır.[10]

Demek ki, (ضرب) fiili (على) harf-i cerri ile kullanılınca üstünü örtmek anlamına geliyormuş.

Cüyûb: Ayette geçen (جيوب) kelimesi( جيب)kelimesinin çoğuludur. Ceyb Arapçada yaka anlamınadır.

Ayette başörtüleri diye tercüme edilen kelime (خُمُر) dır. Bu, (خِمار) kelimesinin çoğuludur. Bunun da kökü (خَمْر)dir. Güvenilir bir Kur'an lugatı olan Müfredât'ta şöyle denmektedir. (خَمْر)'ın kök anlamı bir şeyi örtmektir. (خمار) da örtü anlamındadır. Ancak Arap örfünde kadının başını örttüğü örtüye isim olmuştur. Allah Teâlâ şöyle buyurmuştur: “Başörtülerinin bir kısmını yakalarının üstüne vursunlar....” (Nur 24/31)

Aklın bulunduğu yeri örttüğü için şaraba da (خَمْر) adı verilmiştir.[11]

Güvenilir hadis lügatı olan İbn'ül-Esîr'in en-Nihâye'sinde :

(أنه كان يمسح على الخُفِّ والخِمار) "O, mestinin ve hımarının üzerini meshederdi." hadisindeki (خمار) kelimesi ile ilgili olarak şöyle deniyor: "Burada sarığı kastetmiştir. Çünkü erkek onunla başını örter. Nitekim kadın da başını hımar ile örter. Bu şundandır: Arap sarığını örter ve onu çenesinin altından döndürürse her vakitte açamaz. O zaman o, mestler gibi olur. Ama bu durumda başının az bir kısmını meshetmesi gerekir. Kaplama mesh yerine de sarığının üstünü mesheder.[12]

(خمار) kelimesinin kadının başörtüsü anlamına geldiği eski sözlüklerde yazılıdır. (الخمار للمرأة وهو النصيف) Hımar kelimesi kadın için nasîf anlamındadır.[13] Nasif de başörtüsüdür.[14]

İçinde (خمار) kelimesi geçen çok sayıdaki hadisten üç örnek verelim:

1- Allah'ın Elçisi sallallahu aleyhi ve selleme ipekli elbiseler getirilmişti. Ömer'e bir elbise gönderdi. Üsâme b. Zeyd'e bir elbise gönderdi. Ali b. Ebî Talib'e bir elbise verdi ve dedi ki;

(شققها خمرا بين نسائك) Onu karıların arasında başörtüsü olarak parçalara ayır.... Akşamüstü Üsame elbisesinin içinde çıkageldi. Allah'ın Elçisi sallallahu aleyhi ve sellem ona farklı bir bakışla bakınca yaptığından hoşlanmadığını anladı. Dedi ki, "Ya Resulellah bana neden bakıyorsun, onu bana sen göndermiştin.Buyurdu ki, "Ben onu sana giyesin diye göndermedim. Ama onu sana gönderdim ki, kadınların arasında başörtüler olarak parçalayasın. (لتشققها خمرا بين نسائك) (Müslim, Libas7-2068)

2- Alkame b. ebî Alkame annesinin şöyle dediğini naklediyor: Abdurrahman'ın kızı Hafsa Allah'ın Elçisi sallallahu aleyhi ve sellemin eşi Ayşe'nin yanına girdi Hafsa'nın üzerinde ince bir başörtüsü vardı. Ayşe onu parçaladı ve ona kalın bir başörtüsü giydirdi.

(وكستها خمارا كثيفا) (El-Muvatta, Libas, 4, hadis no 6)

3- Hz. Aişe Peygamber sallallahu aleyhi ve sellemin şöyle dediğini bildirmiştir. (لا يقبل الله صلاة حائض إلا بخمار) Allah adet gören (yani büluğ çağına ermiş) bir kadının namazını başörtülü olmadan kabul etmez". (Ebu Davud Salat 58, hadis no 641)

Gök Kubbe

Kayıtlı Kullanıcı
QUOTE=>AYLİN<;1118198]ben düşünerek hareket ediyorum zaten kardeşim ama farkındamısın milyonlarca acık ama müslüman olan kişinin hakkına giriyorsunuz münafık diyerek..
münafıgın kelime anlamı cok geniştir ve siz acık ama namaz kılan ALLAH c.c rızasını belkide bizden cok gözeten kişilerin hakkına giriyorsunuz bilemyeiz içlerinde ne oldugunu kapanmak farzdır elbette ki kapanmaları lazımdır ama her günahın kefaretide farkılıdır o günah kişiye aittir ve rabbim hesab dönünce elbette ki karşılıgı neyse verecektir..

bu sözünüzle bir cok kişiyi karşınıza alır belkide onların incinmesine kırılmasına sebeb olursunuz..yinede ne olursa olsun bana ne derseniz deyin münafık agır bir itham...kapanmaya davette naif sözler safr edilmeli..

dün gösterdiginiz inceligi bugünde göstermenizi beklerdim şaşırttınız beni..
[/QUOTE]

ablacım böyle sinirli gibi yazmışsın sanki sitemli yazıların yapma böyle..:a17:
üzmeyin birbirinizi beni de üzmeyin canım ablacım..:a27:hadi allah'a emanet ol...:a16::a07:

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt