Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlar haydi buyrun... (1 Kullanıcı)

denizhkn

Kayıtlı Kullanıcı
SİZ YAZDIKLARINIZIN FARKIN DA MI SINIZ???

MADEM KAPANACAKSINIZ HADİ KAPANIN

EH MADEM BİZ LER SİZİN YAZDIĞINIZ GİBİ ÇABA SARFETMEDEN KAFAMIZA ÖRTÜ ÖRTÜP EVİMİZDE BEKLİYOR-HERHANGİ BİR ŞEY YAPMIYORUZ...

HAYDİ SİZ ÇIKIN VE BİR DEVRİM YAPIN

GÖRELİM HEP BİRLİKTE...

EN GÜÇLÜMÜZ SİZ OLUN...
HAYDİ..

HİÇ BİR BAHANE BULMADAN ÖNCE KAPANIN....VE ALLAH C.C. SIĞINMAYA GEREK KALMADAN DİLEDİĞİNİZ HER ŞEYİ YAPIN...

Bakalım ALLAH c.c. izin vermeden nefes alabilek miyiz????????

katılıyorum ablacım dediklerinize.. inşallah Yüce Rabbim kardeşimize o gücü versin de devrimini yapsın biz de takipçisi oluruz inşallah...

mir_erhan

Moderator
selamün aleyküm.

Allahın bereketi hidayeti rahmeti ve selamı hepinizin üzerine olsun.

sabırla yazılanları okuyorum...gururla okuyorum yazdıklarınızı.
ama bir noktada kendimiz fazla tutamadım onu söylemeden geçmeyeceğim
zaten gereken neyse ayet ve hadislerle arkadaşımıza söylüyorsunuzda.

ben bir şey soracağım eğer aklımızı bulandırmaya gelmiş yada öyle bir şey yapacağını sanıyorsa bilmelisin ki biz midemizi de bulandıranı biliriz aklımızlada idrak ve ayırt edebiliriz.

diakkatimi çeken şey..
asrı saadetten önceki cahilye devrini biliyoruz.
kadınların kaçıncı sınıf muamelesi gördüğünü kız çocukalrının nasıl bir utanç verici bir şeymiş gibi algılandığını
romalılarda avrupada sasanilerde...

kadına hakkettiği değeri hakettiği konumu getiren Allahın dini islamiyetse
bu arkadaşımız islamiyete yeni bir kaidemi getirmeyi düşünüyor.
Allah korusun....

Allah yar ve yardımcınız olsun
selam ve dua ile

denizhkn

Kayıtlı Kullanıcı
Rabbim hepimizin kusurlarını hatalarını bağışlasın..

GEVHER

Yönetici
selamünaleyküm...

Burcu kardeşimizin kapanma kararı almış kardeşlerimize destek olma ve kapanma düşüncesini aklından geçirenleri de teşvik etme amacıyla hazırladığı ; diğer kardeşlerimizin de katılımlarıyla destek verdikleri böyle anlamlı ve önemli bir konunun bu şekilde işgal edilmesini üzülerek takip ettim.
Ve sonunda dayanamayarak yazıyorum.

İslamiyet gönüllük ister. İnsan , isteyerek ve gönülden inandığı sürece değerlidir Allah katında.
İslamiyet sonsuz bir deniz , birbirinden güzel ahlak ve bilgileri içeren.
Bizler de bu denizde birer balık , denizin güzelliğinden elimizden geldiğince almaya çalışıyoruz .

Rabbimiz herşeyi kulunun tercihine bırakmışken bizler birbirimizi kınama ve yargılama hakkına nasıl sahip olabiliriz.Hadi birbirimizden utanmıyoruz , Yaratıcımızdan da mı utanmıyoruz ?

İsteyen kapanır , isteyen açık gezer.İsteyen namazını kılar , isteyen kılmaz.
İsteyen evinde ailesi için çalışmayı tercih eder , isteyen dışarıda çalışır.
Sonuçta bunun cezasını da mükafatını da kişi kendisi görecektir.

Bize düşen sadece kendimizi düzeltmek , islamın belirlediği helal dairesinde yaşamaya çalışmak.

Tüm kardeşlerimizden ricam , güzel bir amaç için hazırlanmış bu sayfayı , nefsimizin bizi sürüklediği benlik kavgalarına girerek zedelemeyelim.

Rabbimizi anmak için verilmiş bu diller , yalnız hayır için konuşsun; bu eller , yalnız hayır için yazsın.

Hayırlı günler dilerim.
Allah Celle Celalühe emanet olunuz.

_şimal_

Kayıtlı Kullanıcı
Rabbimizi anmak için verilmiş bu diller , yalnız hayır için konuşsun; bu eller , yalnız hayır için yazsın.
Allah razı olsun gevher hocam

Leyla_Ebedi

Kayıtlı Kullanıcı
3- İnsanlardan kimi, Allah hakkında bilgisi olmaksızın tartışır durur ve her azgın-kaypak şeytanın peşine düşer. (Hac Suresi)

15- Kim, Allah'ın ona, dünyada ve ahirette kesin olarak yardım etmeyeceğini sanıyorsa, göğe bir araç uzatsın sonra kesiversin de bir bakıversin, kurduğu düzen, onun öfkesini giderebilecek mi? (Hac Suresi)

16- İşte Biz onu (Kur'an'ı) apaçık ayetler olarak indirdik; şüphesiz Allah, dilediğini hidayete yöneltir.(Hac Suresi)

51- Ayetlerimiz konusunda acze düşürücü çabalar harcayanlar, alevli ateşin halkıdır..(Hac Suresi)

57- İnkar edip ayetlerimizi yalanlayanlar; artık onlar için aşağılatıcı bir azap vardır...(Hac Suresi)

67- Biz her ümmete bir ibadet tarzı (Mensek) kıldık, onlar bu tarz üzere ibadet etmektedirler. Öyleyse, (din) iş(in)de seninle çekişmesinler. Sen, Rabbine çağır. Şüphesiz sen dosdoğru bir hidayet üzerindesin...(Hac Suresi)

68- Eğer seninle mücadeleye girişirlerse, de ki: "Allah, yapmakta olduklarınızı daha iyi bilir)."..(Hac Suresi

74- Onlar, Allah'ın kadrini hakkıyla takdir edemediler. Şüphesiz Allah, güç sahibidir, Azizdir.."..(Hac Suresi

Maneviyat başka bişeydir kardeşim Allah vergisidir kimse burda kafasına göre kulaktan dolma bilgilerle yazmıyo ..Rabbimin bahşetmiş oldugu iman nurunun Pırıltısı ile akıl dogru ile yanlışı ayırdeder ve Rabbim konuşturur şeytandan geleni farkettirir ve Yanlış yaptırmaz . Yukarıdaki Ayeti Kerimeleri eklememdeki amacım sakın yanlış anlaşılmasın hiçkimseye itam maksadlı falan degildir böyle bir hakda kimseye verilmez yargılayıcı ve sorgulayıcı Yalnız Allah'dır (c.c) ... yazılanlar dogrultusunda eklemeyi uygun gördüm . yazılanlardan dolayı kafası karışan bir kardeşimiz olmasını istemeyiz ... Rehberimiz Kuran-ı Kerim ve peygamberimizin (s.a.v) sünneti seniyeleridir

Selam ve dua ile

ŞEB-İ ARUS

Kayıtlı Kullanıcı
mutluyum cünkü ALLAH c.c bana annelik gibi kutsal bir görev vermiş....

beni kollayacak koruyacak beni insanlıgın kem gözlerinden koruyacak tesettürü emretmiş...

mutluyum....bana kendi sıfatı olan merhametini temsil eden bir sıfatını vermiş...

mutluyum beni güclü degilde duygusal yaratmiş aile bagını korumaya yönelik iç güdü vermiş ben cok mutluyum huzurluyum...

ben bir bayan olarak aile ile görevliyim eşim ve cocuklarım ile mükellefim...yuvamı İSLAMİYET şuurunda cocuklarımı ALLAH c.c rızasını gözeterek rahmet ve merhamet elçisinin usturubuyla yetiştirecegim bu benim en kıymetli görevim....

mutluyum ve degerliyim...kapalıyım degerimi koruyorum....

benim hakkım illaki başımı acmaktan vucudumu teşhir etmekten ve yavrularıma gösterecegim şefkati ay sonunda alacagım 3 kuruş için satmaktan geciyorsa o hak yerinde kalsın ve bana yaklaşmasın....

rabbim tevekkül et kulum diyor sana ızdırapda versem bana şükür et hak budur de seni türlü türlü denerim kulum şaşacak mı diye der

bizim görevimiz islam bizim adımız müslüman biz efendimiz MUHAMMED MUSTAFA (SALLALLAHU ALEYHİ VESSELLEM) E layık bir ümmet olma cabasındayız...

gelin ey kardeşlerim

siz bayansınız ve coook kıymetlisiniz cok büyük haklarınız var rabbim eşiniz sizden razı ise cennet kapınızda diyor....
anne iseniz cennet ayakalrınızın altında diyor....

anne olmak eş olmak ama en önemlisi ALLAH c.c kul olmak nasip olsun...

umarım dilerim ki bay ve bayan kardeşlerimizde İSLAMİYETİN o muhteşem şuuru olsun o zaman ne evlatlar ne aileler yetişecek görün bakın....

içimizde sel gibi akan ırmak İSLAMİYETİN AŞKI İSLAMİYETİN ŞUURU olsun...

selam ve dua ile...

berat05

Yönetici
esselamün aleyküm ve rahmetullahi ve berekatuhu

Maneviyat anlatılamaz kardeşim..HAK öyle bir güzellik veriyor ki kalbe...hiç bir lüks giysi bu hazzı yaşatmıyor..Kapandıkça kapanasınız geliyor.Mutluluk ve huzurunuz artıyor.Şevk ile çalışıyorsunuz..Örnek olmak istiyorsunuz.Etrafınız şaşırıyor bunu kim yaptırıyor diye...KİM BU GÜCÜ VEREN ????

LA İLAHE İLLALLAH

O' ndan BAŞKA İLAH YOKTUR....TÜM HERŞEYİMİZ RABBİMİZİN ELİNDEDİR.

takva ile kendinizi O'na bırakın..göreceksiniz...her şey yoluna girecektir.

berat05

Yönetici
başörtümüzden vazgeçmeyelim.....

tesettür bedenin derisi gibidir

derimi söküp atamam ki.......

Ruhum ve bedenimle bu dünyada ölene dek derime işlemiş tesettürümle gurur duyuyor ve gidebileceğim yere kadar gidiyorum

korkun değerli kardeşim korkun...
ama memur olamamaktan değil
insan olamamaktan korkun
Hak'kın verdiği görevleri layıkıyla yapamamaktan korkun

açık yerlerinize şehvetle bakan diğer insanların içinden geçenlerden korkun
kabre girdiğimizde sorulacaklardan korkun
tekrar Sur'a üfürüldüğümüzde nasıl haşrolacağız ondan korkun
Allah c.c. 'ın karşısında nasıl hesap vereceğiz ondan korkun

korkun değerli kardeşim

bu dünyanın bitmez nefsinden korkun

ve aramıza katılın
Allah c.c. rızası ve Hz.Muhammed Mustafa(s.a.v.)'in şefaati için
Okuduğunuz Kur'an-ı Kerim'in Hakkı için

Düşünün bir kez daha DÜNYADAKİ MEMURİYET HAYATI mı?

Yoksa kazanılmış AHİRET hayatımı???

Allah c.c. rızası için bir kez kapandınız mı hangi gönül onu açabilir ki????

Bir kez daha düşünün kardeşim

ve korkun

GEÇ KALMAKTAN.....

Kaan Erdem

Yönetici
Selamünaleyküm değerli ablamız;

ALLAH celle celaluh razı olsun,yüreğinize,aşk'ınıza ve şevkinize sağlık olsun.ALLAH celle celaluh bu niyet ve adımı halis eylesin....

Selam ve yürekten samimi dua'larımla,hayırlı,bereketli geceler olsun,selametle kalınız.

Ruhum ve bedenimle bu dünyada ölene dek derime işlemiş tesettürümle gurur duyuyor ve gidebileceğim yere kadar gidiyorum

insan olamamaktan korkun

korkun değerli kardeşim

ve aramıza katılın

ve korkun

GEÇ KALMAKTAN.....

berat05

Yönetici
ve aleyküm selam ve rahmetullahi ve berekatuhu

ve aleyküm selam ve rahmetullahi ve berekatuhu

Selamünaleyküm değerli ablamız;

ALLAH celle celaluh razı olsun,yüreğinize,aşk'ınıza ve şevkinize sağlık olsun.ALLAH celle celaluh bu niyet ve adımı halis eylesin....

Selam ve yürekten samimi dua'larımla,hayırlı,bereketli geceler olsun,selametle kalınız.

Hoşgeldiniz değerli kardeşim

hoşgeldiniz

gokcennur

Kayıtlı Kullanıcı

insan olamamaktan korkun

korkun değerli kardeşim

ve aramıza katılın

ve korkun

GEÇ KALMAKTAN.....

ablacığım ya başörtümüzü o kadar içten anlatıyorsun kı...
ya bırgun umarıms senın gıbı bır ınsanla tanışırım ve de hidayete kavuşurum geç kalmış olmam
Allah senden razı olsun

ŞEB-İ ARUS

Kayıtlı Kullanıcı

Maneviyat anlatılamaz kardeşim..HAK öyle bir güzellik veriyor ki kalbe...hiç bir lüks giysi bu hazzı yaşatmıyor..Kapandıkça kapanasınız geliyor.Mutluluk ve huzurunuz artıyor.Şevk ile çalışıyorsunuz..Örnek olmak istiyorsunuz.Etrafınız şaşırıyor bunu kim yaptırıyor diye...KİM BU GÜCÜ VEREN ????

LA İLAHE İLLALLAH

O' ndan BAŞKA İLAH YOKTUR....TÜM HERŞEYİMİZ RABBİMİZİN ELİNDEDİR.

takva ile kendinizi O'na bırakın..göreceksiniz...her şey yoluna girecektir.

insan olamamaktan korkun

korkun değerli kardeşim

ve aramıza katılın

ve korkun

GEÇ KALMAKTAN.....

mutluyum ve huzurluyum ALLAH c.c razı olsun kıymetli ablacım yazınız mükemmell..

rabbim şevkinizi arttırsın..

avursa

Kayıtlı Kullanıcı
s.a arkadaslar ben cok sevdiğim bi yakınımın kapanmasına yardımcı olmak istiyorum inşaallah..kendisi 20yasında üniversite öğrencisi..içinde Allah sevgisi ve Allah korkusu olan elinden geldiğince namazını kılmaya calısan bi kardeşiniz..ben elimden geldiğince üstüne düşüyorum ama cok üstüne geldiğimi söylüyor ve ters tepmeye basladı :( Allah rızası için bi önerisi olan varmı? yani ben bi bayan gözüyle bakamıyorum.. yardımcı olursanız sevinirim.. Allah'a emanet olun..

~Leyfunnur~

Kayıtlı Kullanıcı
s.a arkadaslar ben cok sevdiğim bi yakınımın kapanmasına yardımcı olmak istiyorum inşaallah..kendisi 20yasında üniversite öğrencisi..içinde Allah sevgisi ve Allah korkusu olan elinden geldiğince namazını kılmaya calısan bi kardeşiniz..ben elimden geldiğince üstüne düşüyorum ama cok üstüne geldiğimi söylüyor ve ters tepmeye basladı :( Allah rızası için bi önerisi olan varmı? yani ben bi bayan gözüyle bakamıyorum.. yardımcı olursanız sevinirim.. Allah'a emanet olun..

aleykumselam kardesim,
masaALLAH sizin gibi yakinlari oldugu için,
ALLAH'in c.c emrini yerine getirmeyi kim istemez ki?
Kitabimiz Kur'an-i keriminden ayetler okuyabilirsiniz,
Kendisini Islamiyet.gen.tr ailesine katilma önerisinde bulunabilirsiniz,
burda ablalarimizin, kardeslerimizin paylastigi çok güzel kapanma hikayeleri var, okuyup ta etkilenmemek mümkün degil, ALLAH c.c. onlardan razi olsun,
Rabbim hidayet versin, ALLAH'a emanet olun...

Leyla_Ebedi

Kayıtlı Kullanıcı
ve aleykümselam

evet kardeşim çok üstüne giderseniz ters tepki olur fazla üstüne gitmeyin ben ilk kapanacağım zaman Kabir Azabı Cennet ve Cehennem konularını okumuştum İhyau Ulumiddin den İmam Gazali Hz.nin öyle bir kitap hediye edebilirsiniz .siz daha üstelemeyin o kendisi okusun ve görsün Gevşeklik olursa o zaman yine yavaş yavaş sindirerek aralıklı olarak anlatırsınız. Kuran-ı Kerim Nur Suresi 31 . Ahsab suresinin 59. Ayetini de okuyun

(Mü’min kadınlara da söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını korusunlar. (Yüz ve el gibi) görünen kısımlar müstesna, zînet (yer)lerini göstermesinler. Başörtülerini ta yakalarının üzerine kadar salsınlar. Zinetlerini, kocalarından, yahut babalarından, yahut, kocalarının babalarından yahut oğullarından, yahut üvey oğullarından, yahut erkek kardeşlerinden, yahut erkek kardeşlerinin oğullarından, yahut kız kardeşlerinin oğullarından, yahut müslüman kadınlardan, yahut sahip oldukları kölelerden, yahut erkekliği kalmamış hizmetçilerden, yahut da henüz kadınların mahrem yerlerine vakıf olmayan erkek çocuklardan başkalarına göstermesinler. Gizledikleri zinetler bilinsin diye ayaklarını yere vurmasınlar. Ey mü’minler, hep birlikte tövbe ediniz ki kurtuluşa eresiniz Nur-31)

(Ey peygamber! Hanımlarına, kızlarına ve müminlerin kadınlarına hep söyle de cilbablarından (dış elbiselerinden) üzerlerini sımsıkı örtsünler. Bu onların tanınmalarına, tanınıp da eziyet edilmemelerine en elverişli olandır. Bununla beraber Allah çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir. (Ahsab-59)

..inşallah Rabbim onunda sizinde yardımcınız olsun

Su-Eda

Kayıtlı Kullanıcı
S.A. kardeşlerim...Hepinizden Allah razı olsun...
Dünden beri sabırla yazılanları okudum..İşyerinden çıkmak gerektiği için yazamadım...Ama dualarımdaydınız kardeşlerim...Allah hepimize hidayet nasip etsin...
Diğer kardeşimizde sizlerin yazdıklarınızla gerekli bilgileri almıştır inşallah...
Dün ençok üzüldüğüm konu kapalılığın bir kısıtlama herşeye engel gibi görülmesi oldu..
Dinimiz bayanlara okadar güzellikler sunmuş ve Okadar çok değer vermişkki...Şimdi kadın haklarından bahsediliyor...Biz bunları çok öncelerden biliyorduk...''Asırlar öncesi gelen'' yüce kitabımız Kuran_ıKerim'de yazıyor ve En sevgili peygamberimiz(sav)'den bunları öğrenmiştik...Asırlar öncesinden günümüze ahir zamanı ümmetine bildirmişti...
bende kapalıyım ama çalışabiliyorum..eğer nefsime yenik düşmeseydim daha öncelerden bu huzuru tatsaydım...üniversiteyide kapalı okurdum...Dinimiz insanları kısıtlamıyor aksine daha çok ilime doğru yolla iletiyor...İnanki kardeşim senin dediğin gibi çok iyi yerlerde çalışan kapalı kardeşlerim var...İnsanlar birbirlerine saygı duyduğu sürece dua ettiği sürece herşey çok güzel bir şekilde ilerliyor Allah'ın izniyle...Sonuçta insanlar senin beynindekileri yapacaklarını önemsiyorlar..evet günümüzde bu konuda toplumumuzda sıkıntı yaşanan alanlar var...Ama şöyle düşünmek lazım Dünya ve biz O'nun yüzü hürmetine yaratılmışken en sevgili peygamberimiz(s.a.v.)budünyada ne sıkıntılar yaşamışken bizim yaşadıklarımız bir hiç...Rızkımızı veren Allah sana ne kadar nasipse okadarını yersin ne bir eksik ne bir fazla...yazdıklarınızı okudum...çözüm yolları demişsiniz...Tek çözüm yolu Allah rızasını istemek inanınki O'nun rızasını istediğinizde Rabbim bunu nasibediyor.Ve biz kabre girdiğimizde melekler bize hangi üniversiteyi bittirdin...hangi mevkiilerde çalıştın diye sormayacak...şuan önemsenen maddi şeylerin hiçbir anlamı kalmayacak....Önce Allah için Ne Yaptın...O'nun emir ve yasaklarından sorguya çekileceğiz...Hem zengin hem fakir Allah nasipederse Birkaç metre bez parçasıyla gidecek...Bu nedenle çok iyi bir yerde çalışmışım...Veya çok iyi yerlerde okumuşum ...Bunları düşündüğümüzde hepsi boş...
Sevgi nedir insan sevdiği kişileri üzmeye kıyamaz incitemez kırılmasın diye bütün istediklerini yapmaya çalışır... Allah c.c. bizi bukadar çok severken...Hüznü giyen sevgili Peygamberimiz(sav) ümmeti ümmeti için ağlayıp üzülürken...Bizim bir günah işlememiz O'na çok ağır gelirken...Ve Kabirde tek Sevenimiz Allah c.c bizimle olacakken...Sen O'nun emirlerini yerine getirmemek O'nun rızasını istememek O'nu çok üzmezmi...Allah bizi gerçek Sevgileri hakkıyla yaşayanlardan eylesin...Hepimize hidayet nasibetsin...
Bu dünya hayatı ve hepimiz sınavdayız...Bu nedenle insan hayatında her istediğini yaşayamıyabiliyor..Ama inanki Allah rızası doğrultusunda yaşadıkların yanında hepsi anlamsızlaşıyor...
Bende çalışan biriyim çok rahatlıkla kapalı çalışıyorum...Ama kendi adıma söylüyorum..Çalışmak bayana göre değil...İnsanı manen ve madden yıpratıyor...
Allah c.c.bayanları çok narin yaratmış...
Ama ne var ihyiyacımız olduğu için harama yönelmektense Allah korusun çalışacağız...
En son şunu belirtmek istiyorum...En önemlisi hepimiz nefsimizle savaş halindeyiz...Ne olursa olsun Rabbim'in emirlerini kendimize göre değiştiremeyiz...Allah c.c. bize kapanmayı emrettmiş...Bunun üstüne söylenecek söz yoktur...Biz nefsimize yenik düşüyoruzdur bunu yerine getiremiyoruzdur...Ama bu emir hakkında çözüm yolları üretme gibi durumumuz yok...Dinimiz mantık dini olduğu kadar teslimiyet dinidir...Herşeyi Allah c.c. bilir...
ve Hayattaki herşey Allah c.c.'ın sevgisi ve rızası kadar kıymetli değildir...
Allah bizleri rızasından ayırmasın...
Bütün kardeşlerim dualarımdasınız
Allah'a emanet olun...
Selametle kalın....

Su-Eda

Kayıtlı Kullanıcı
A.S. kardeşin şuan yakınınız nefsiyle savaş halinde belki oda şuan herşeyin farkında ve istiyor ama nefsine yenik düşüyor..Bu nedenle siz çok üstüne gitmeyin...Sizin söylemenizden ziyade Kuran'ı Kerim mealli ve düzgün kaynaklı hikaye kitapları alın hediye edin belki bunlarda etkili olabilir En önemlisi çok dua edelim kardeşim...İnşallah en kısa zamanda hayırlı güzel haberlerinizi alırız...
Allah'a emanet olun...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt