Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlar haydi buyrun... (1 Kullanıcı)

_SeNaToR_

Yasaklı Kullanıcı
Burcu abla çok sağol canım..eğer bu siteye girmeseydim bu kadar hızlı gelişmezdi..çok şükür ki sizleri tanıdım..sizden aldığım manevi destek sayesinde bugüne ulaştım..çok şaslıyım çokk..bazı kardeşlerimiz ne sorunlarla mücadele edip kapanıyorlar..benim sorun diyebileceğim hiçbişey yok hayatımda herkes destek oluyo..dün 2 gün sonra açılırsın diyen babam bugün bana dediki aferin kızım sende çok değişme var..Allah daim etsin dedi..ne kadar mutlu oldum anlatamam..ben önceden ne namaz kılardım ne kuran okurdum..şuan herşey çok farklı..ailemde bu değişikliği görüyor..benim huzurum onlarıda sardı..bu yaşına kadar namaz kılmayan annem bugün namaza başladı..cuma namazında dahi gitmeyen abim bana namazın tam olarak nasıl kılındığını sordu.eğer soruyorsa demekki oda niyetlendi..çok şükür rabbime..mutluluğumu sizlerle paylaşmak istedim..benim engelim yoktu kendi kendime engel yaratıyordum..çpk şükür aştım onları..artık bana düşen diğer kardeşlerimizin kapanmasına az da olsa katkıda bulunmak..artık rabbim izin verdiği sürece burdayım inşALLAH.....

gülüm.se sağol kardeşim düşünmen bile yeterli.rabbim yardımcı oluyor zaten..daha bugün kapandım o kadar hediye eşarp aldımki..inanın insanlar benden daha çok seviniyor.ne güzel duyguymuş böyle...

mir-erhan a.s kardeşim..Allah razı olsun..bu öyle bi mutlulukki sadece beni değil çevremdekileride sarıyor..öyle güzel bi duyguymuşki..rabbim daim etsin inşALLAH..evet bu mübarek günlerde olması dahada bi güzel oldu çok şükür rabbime..

nurnisa a.s sağol kardeşim Allah razı olsun hepinizden..bende inşallah açılmayacağımı düşünüyorum..

gokceayan canım inşallah sende en kısa zamanda engellerini aşarak kapanırsın...Allah yardımcın olsun..dualarımız seninle.

Maşallah Subhanallah.
Gözlerindeki İman Kıvılcımı Anne ve abinin kalplerinde yeşermiş.
Gariplerdensin sende artık..

Rabbimize hamdolsun ki onun hidayete erdireceğini kimse saptıramaz, onun saptırdığını kimse hidayete erdiremez...
Keşke kardeşimde senin gibi Mümine bacılardan olsa.
Dua ediniz...

Kalbiminurlardır kardeşim yazını okuyunca içim sızladı.Vallahi ben olsam bilmem belki katil olabilirdim Allah muhafaza.Seninde imtahanın böyle kardeşim.Her anımız her saatimiz imtahan sen sabret sabredenlerin mükafatı büyük olur.

denizhkn

Kayıtlı Kullanıcı
canım. senin adına çok sevindim....
canım bir arkadaşın yazısından alıntı yaptım okuyabilirsin...

[B]'' Ümmetimden henüz görmediğim,cehennemlik olan iki sınıf vardır.Bunlardan bir sınıfı kadınlardır ki giyinik oldukları halde elbiseleri,örtülmesi gereken yerlerini örtecek derecede kalın,sık ve geniş olmadığı için onlar çıplak gibidir.Bunlar hem kendileri baştan çıkmışdır,hem de başkalarını baştan çıkarırlar.Başlarıda Deve Hörgücü gibidir.Bu gibi kadınlar,Cennet e girmek şöyle dursun,onun kokusunu bile alamazlar.Halbuki Cennet in kokusu çok uzak mesafeden bile hissedilir.''

Sahih Hadis-i Şerif,Müslim
[/B]

Allah razı olsun arkadaşım.. duanızı eksik etmeyin inşallah... ya birazdan dışarı kıyafet almaya çıkıcam ama hala kararsızım. ben klasik giyinen biri değilim hatta klasik ayakkabım bile doğru düzgün yok. çoğunluk spor giyiniyorum. o yüzden diz altı hatlarımı belli etmeyecek bir dış kıyafet almayı düşünüyorum. genelde spor ayakkabı ile gerektiğinde de klasik giyebileyim diye...????

VaVeyla

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razı olsun arkadaşım.. duanızı eksik etmeyin inşallah... ya birazdan dışarı kıyafet almaya çıkıcam ama hala kararsızım. ben klasik giyinen biri değilim hatta klasik ayakkabım bile doğru düzgün yok. çoğunluk spor giyiniyorum. o yüzden diz altı hatlarımı belli etmeyecek bir dış kıyafet almayı düşünüyorum. genelde spor ayakkabı ile gerektiğinde de klasik giyebileyim diye...????

canım benimde durumum biraz sana benziyor
bende spor tarzda giyiniyorum
pantolondan giyiyorum:(
istemiyorum ama alışamadım uzun eetek yada pardesüye
pantlonun üzerine diz üstü bir kap giyiyorum
biliyorum kötü ama olmuyor işte bir türlü vazgeçemedim
inşallah en kısa zamanda bende bu sorunları aşarım

nur nisa

Kayıtlı Kullanıcı
s.a kardeşlerimm bugün candostumla çarşıya gitcez.benim için alışveriş yapıcaz çok mutluyum çok..Allahım herkese nasip etsin..

selamun aleyküm kardeşim,rabbim nasip ettide alışverşlerede çıkıyorsun çok sewindim inanki,mutluğunu canı gönülden paylaşıyorum,inşlah ALLAH'IM İSTEYEN TÜM KARDEŞLERİMİZE NASİP EDER.....NASI GÜZELDİR O MUTLULUK BİLİRİM BENDE İLK ALIŞVERİŞİM YAPTIĞIMDA BAYRAMLIĞINI ALMIŞ ÇOCUKLAR GİBİ SEVİNÇLİYDİM ALDIKLARIMA İNANAMADIM BENİM Mİ ACABA DİYE ...ALLAH'A EMANET OL KARDEŞİM...

denizhkn

Kayıtlı Kullanıcı
canım benimde durumum biraz sana benziyor
bende spor tarzda giyiniyorum
pantolondan giyiyorum:(
istemiyorum ama alışamadım uzun eetek yada pardesüye
pantlonun üzerine diz üstü bir kap giyiyorum
biliyorum kötü ama olmuyor işte bir türlü vazgeçemedim
inşallah en kısa zamanda bende bu sorunları aşarım

anladım canım demek ki tek bende değilmiş.. neyse bakalım gidince daha da belli olacak kıyafetleri görmeden birşey demeyeyim. internetten birkaç model baktık yani neler bulabiliriz diyee.. diz altı spor tarz modeller var... bir de gülümse-elmas kardeşimin gönderdiği yazıda ahzab suresi dikkatimi çekti aslında o açıklıyor.. üzerlerine dış giysilerini alıp çıksınlar ayeti kerimesine dayanarak mutlaka üstüme birşey olması kanısındayım. ama bunun adını koyamıyorum.. Rabbim hepimize en doğrusunu göstersin. rızasından başka yollara sağptırmasın inşallah dua et kardeşim bana
Selam ve Dua ile kal..

can kırıkları

Kayıtlı Kullanıcı
eteği ilk giydiğimde kafa üstü çakılmıştım (ama annemin eteğiydi malum büyüktü deneme amaçlı giymiştim)....çok komik duruyodum ama insanı manevi yönden büyük gösteriyor....bende pantolonla giyiyorum uzun tunikle ...malum her zamanda söyliycem pardesüler ateş pahası!!!!!!!!!!!!!!1

nur nisa

Kayıtlı Kullanıcı
allah razı olsun arkadaşım.. Duanızı eksik etmeyin inşallah... Ya birazdan dışarı kıyafet almaya çıkıcam ama hala kararsızım. Ben klasik giyinen biri değilim hatta klasik ayakkabım bile doğru düzgün yok. çoğunluk spor giyiniyorum. O yüzden diz altı hatlarımı belli etmeyecek bir dış kıyafet almayı düşünüyorum. Genelde spor ayakkabı ile gerektiğinde de klasik giyebileyim diye...????

selamun aleyküm kardeşim....meraklanma zamanla oturcaktır kıyafet seçimlerin eminim...bende hayatda giyemem dediğim o pardesüm olmadan dışarda çıplak hiisediyorum kendimi daha bende çok yeniyim bir ay oldu kapanalı.oyuzden sporda klasikte olsa,kendine uygun bir stil bulursun inanıyorum kardeşim...ilk başlarda bende yarım yamalak giyiniyordum uyumsuz oluyordu ama artık tam anlamıyla bende tesettürlüyüm....kardeşim alla'a emanet ol....

VaVeyla

Kayıtlı Kullanıcı
eteği ilk giydiğimde kafa üstü çakılmıştım (ama annemin eteğiydi malum büyüktü deneme amaçlı giymiştim)....çok komik duruyodum ama insanı manevi yönden büyük gösteriyor....bende pantolonla giyiyorum uzun tunikle ...malum her zamanda söyliycem pardesüler ateş pahası!!!!!!!!!!!!!!1

bende rahatsız oluyorum acaba bunla ilgili ayetler varmı?
ama pantolonun üstüne mutlaka dize kadar tunik giyiyorum
gerçi pardesüye pek alışamam gibime geliyor
okuyorum burdaki kardeşlerimin yazısını çok mutlu oluyorum
rabbim bizede nasip etsin inşallah

~Leyfunnur~

Kayıtlı Kullanıcı
bende rahatsız oluyorum acaba bunla ilgili ayetler varmı?
ama pantolonun üstüne mutlaka dize kadar tunik giyiyorum
gerçi pardesüye pek alışamam gibime geliyor
okuyorum burdaki kardeşlerimin yazısını çok mutlu oluyorum
rabbim bizede nasip etsin inşallah

benim durumum da sizden farkli degil:( pantolon üstüne tunik veya diz üstü bir kap giyiyorum.
insALLAH bizede nasip olur

denizhkn

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm kardeşim....meraklanma zamanla oturcaktır kıyafet seçimlerin eminim...bende hayatda giyemem dediğim o pardesüm olmadan dışarda çıplak hiisediyorum kendimi daha bende çok yeniyim bir ay oldu kapanalı.oyuzden sporda klasikte olsa,kendine uygun bir stil bulursun inanıyorum kardeşim...ilk başlarda bende yarım yamalak giyiniyordum uyumsuz oluyordu ama artık tam anlamıyla bende tesettürlüyüm....kardeşim alla'a emanet ol....

aslında ben pardesü istiyorum çünkü mümin kadına en çok yakışan o diye tahmin ediyorum. dışardan bakıldığında dediğin gibi kardeşim tam tesettür duruyor.
dua edin inşallah benim için okunan ezanlar hürmetine Rabbim en hayırlsını ve güzelini nasip etsin. birazdan çıkıyoruz.. akşam görüşmek üzere gelişmelerden haberdar ederim inşallah sizi...:a15:
Allah a emanet olun...

VaVeyla

Kayıtlı Kullanıcı
benim durumum da sizden farkli degil:( pantolon üstüne tunik veya diz üstü bir kap giyiyorum.
insALLAH bizede nasip olur

denizhkn kardeşimin konuyu açması iyi olmuş
durumu aynı olan kardeşlerim gittikce çoğalıyor
bizi de bu konuda aydınlatan kardeşlerimiz olursa bizde azmimizle başarırız tam tesettürlü olmayı inşallah

VaVeyla

Kayıtlı Kullanıcı
aslında ben pardesü istiyorum çünkü mümin kadına en çok yakışan o diye tahmin ediyorum. dışardan bakıldığında dediğin gibi kardeşim tam tesettür duruyor.
dua edin inşallah benim için okunan ezanlar hürmetine Rabbim en hayırlsını ve güzelini nasip etsin. birazdan çıkıyoruz.. akşam görüşmek üzere gelişmelerden haberdar ederim inşallah sizi...:a15:
Allah a emanet olun...

canım senin için en hayırlısı olur inşallah
güzel haberlerini bekliyoruz:a14:
allah a emanet ol

denizhkn

Kayıtlı Kullanıcı

evet sanırım öyle imiş bakalım gidince görecez.. birşeyler biriktirmiştim acaba ne zaman kullanırım diyordum demek ki şimdiye nasipmiş.. hayırlı bir işe nasipmiş inşallah... duanı eksik etme burçincimm.. ben kaçar gidiyoruz... az önce de dediğim gibi akşama görüşrüüz inşallah.. bakalım ne sonuçlar çıkacak..

mir_erhan

Moderator
selamün aleyküm..
maşallah kardeşlerim yazılanları okudum aslında çok onurlandım
ne kadar çoğalıyoruz ne kadar bilnçleniyoruz. ne kadar güzel.
dün daha habersizken biraz daha öğrendik.
bugün biraz daha biliyoruz inşallah yarın daha güzel öğrenik pekiştireceğiz..
ve öğrendikçe güzelleşeceğiz...

ben hep namazlarımı kılarken abdest alırken konuşurken yemek yerken o kadar özen gözteririm ki. hani olurda örnek olarak biri beni süzüyor olabilr..
eğer o an yanlış bir şey yapsam itici gelirim yada güzel bir ahlak sergilesem belki ne kadar güzel deyip birilerinin aklına bir takım sorgulamalara sebepolabilirm:
tabi bunların en güzeli de..
Allahın Kuran Ahlakıyla ahlaklandırdığı Efendmizi örnek almak.
sonra sahabelerin hayatını okuyup onlar gibi yaşamak elimizden geldiğince...

ben de sizin bir kardeşiniz olarak sizden bir şey isteyeeğim...
biliyorum havalar sıcak biliyorum karşılaştığınız tepkiler bazen çok ağır oluyor...
ama ne olursa olsun bizler hamd olsun hidayeti isteyenleriz ve bunun için gereken neyse elimizden geldiğince yapalım...
ve en güzel şekilde giyinin ki örnek alanlarımız çok...
ne olur bu bayrağı sancağı şerefi taşırken bilincinde olup bize meleklerin gülümsediğini
bizim temsil ettiğimiz dinin sahibi Alemlerin Rabbinin bizi gördüğünü
üstlendiğimiz görevin ne pahasına olursa olsun taviz vermeden hakkını vermemiz gerektiğini örnek olmamız gerektiğini unutmayalım..
yolda yürürken onurlandırın bizi...allah da sizi onurlandırsın inşallah

Allah hepinizin yardımcısı olsun dualarımız sizinle.
selam ve dua ile

hakkınız helal edin.beni bir kardeşiniz olarak görün..kusur ettimse af edin.

denizhkn

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm..

ben hep namazlarımı kılarken abdest alırken konuşurken yemek yerken o kadar özen gözteririm ki. hani olurda örnek olarak biri beni süzüyor olabilr..
eğer o an yanlış bir şey yapsam itici gelirim yada güzel bir ahlak sergilesem belki ne kadar güzel deyip birilerinin aklına bir takım sorgulamalara sebepolabilirm:

biliyorum havalar sıcak biliyorum karşılaştığınız tepkiler bazen çok ağır oluyor...
ama ne olursa olsun bizler hamd olsun hidayeti iateyenleriz ve bunun için gereken neyse elimizden geldiğince yapalım...
ne olur bu bayrağı sancağı şerefi taşırken bilincinde olup bize meleklerin gülümsediğini
üstlendiğimiz görevin ne pahasına olursa olsun taviz vermeden hakkını vermemiz gerektiğini örnek olmamız gerektiğini unutmayalım..

selam ve dua ile

estağfirullah mirerhan kardeşim ne hakkı sen helal et inşallah hakkını..
çok haklısın yazdıklarında.. şimdiye kadar savunduğum şey hep başkasını yadırgamak değil kendimizin örnek olması... çünkü en güzel cevap davranışla verilen cevaptır. söylemek dile kolaydır.. uygulamak bedene ağır gelir. aslında gözlem yaparken de kimseyi yargılamadım sadece seçtim iyi yönde eleştirdim ve ben nasıl örnek olabilirim diye düşündüm. zaman bu zaman artık.. inşallah ben de örnek olacağım. Allah ı anmak onu anlatmak Efendimiz as ı anlatmak öğretmek çok güzeldi bunları yaparken çok mutlu oluyordum ama başım açık olduğu için karşımdaki bana inanmıyormuş gibi geliyordu çünkü o kadar güzel şeyler çıkarken ağızdan görünüş tamamlamıyordu.. şimdi her türlü tavsiye edebilirim temsil edebilirim inşallah Rabbim hiçbirimizin yüzünü kara çıkarrtmasın bu davadavn döndürmesin... dualarınızı eksik etmeyin inşallah
Selam ve Dua ile.. Allah a emanet olun...

gulum.se

Kayıtlı Kullanıcı
ARKADAŞLAR BİR YERDEN BULDUM BELKİ SORULARINIZA CEVAP OLUR...

Tesettürün, Rabbimiz ve Rasûlullâh -sallallâhu aleyhi ve sellem- katında ne kadar önemli bir emir olduğunu âyetler ve hadîs-i şerifler ışığında hatırlamanın faydalı olacağını düşünüyorum:

"Ey Ademoğulları! Size çirkin yerlerinizi örtecek bir giysi, bir de giyip süsleneceğiniz bir giysi indirdik. Takva örtüsü ise daha hayırlıdır."
(el-A'raf, 26)

Bu âyet-i kerîmenin de dikkat çektiği üzere giysi, takvâ ile meczolunmalıdır.

Mü'min kadınlara da söyle: Gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını korusunlar. Zînet yerlerini açmasınlar. Bunlardan kendiliğinden görünen kısmı müstesnâdır. Baş örtülerini yakalarının üstüne koysunlar… Gizleyecekleri zinetleri bilinsin diye ayaklarını da vurmasınlar. Ey mü'minler! Hepiniz Allâh'a tövbe edin. Böylece korktuğunuzdan emin, umduğunuza nail olasınız."
(en-Nûr, 31)

Kadınların ev dışında veya yabancı erkeklerin yanında, normal ev içi elbisesinin üstüne bir dış elbise daha giymeleri gerekir. Bu husustaki âyet-i kerîmede şöyle buyurulur:

"Ey Peygamber! Eşlerine, kızlarına ve mü'minlerin kadınlarına dış elbiselerinden üstlerine giymelerini söyle. Bu onların tanınıp, kendilerine sarkıntılık edilmemesi için daha uygundur. Allâh çok bağışlayıcı ve çok esirgeyicidir."
(el-Ahzâb, 59)

VaVeyla

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm..

ama ne olursa olsun bizler hamd olsun hidayeti isteyenleriz ve bunun için gereken neyse elimizden geldiğince yapalım...

selam ve dua ile

aleyküm selam erhan kardeşim
her zaman destek oldun allah razı olsun
söylediklerinde haklısın ne kusuru estağfirullah
varsa hakkımız helal olsun
bende şuan kendimi tam tesettürlü gibi hisetmiyorum
ama desteğiniz ve dualarınızla inşallah başarıcaz
selam ve dua ile...

VaVeyla

Kayıtlı Kullanıcı
ARKADAŞLAR BİR YERDEN BULDUM BELKİ SORULARINIZA CEVAP OLUR...

Tesettürün, Rabbimiz ve Rasûlullâh -sallallâhu aleyhi ve sellem- katında ne kadar önemli bir emir olduğunu âyetler ve hadîs-i şerifler ışığında hatırlamanın faydalı olacağını düşünüyorum:

"Ey Ademoğulları! Size çirkin yerlerinizi örtecek bir giysi, bir de giyip süsleneceğiniz bir giysi indirdik. Takva örtüsü ise daha hayırlıdır."
(el-A'raf, 26)

Bu âyet-i kerîmenin de dikkat çektiği üzere giysi, takvâ ile meczolunmalıdır.

Mü'min kadınlara da söyle: Gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını korusunlar. Zînet yerlerini açmasınlar. Bunlardan kendiliğinden görünen kısmı müstesnâdır. Baş örtülerini yakalarının üstüne koysunlar… Gizleyecekleri zinetleri bilinsin diye ayaklarını da vurmasınlar. Ey mü'minler! Hepiniz Allâh'a tövbe edin. Böylece korktuğunuzdan emin, umduğunuza nail olasınız."
(en-Nûr, 31)

Kadınların ev dışında veya yabancı erkeklerin yanında, normal ev içi elbisesinin üstüne bir dış elbise daha giymeleri gerekir. Bu husustaki âyet-i kerîmede şöyle buyurulur:

"Ey Peygamber! Eşlerine, kızlarına ve mü'minlerin kadınlarına dış elbiselerinden üstlerine giymelerini söyle. Bu onların tanınıp, kendilerine sarkıntılık edilmemesi için daha uygundur. Allâh çok bağışlayıcı ve çok esirgeyicidir."
(el-Ahzâb, 59)

allah razı olsun elmascım
hayırlı bir paylaşım olmuş
şuan çıkıyorum
ama sonra bu ayetleri okuyup araştırıcam
ve inşallah bilinçlenip eksiklerimi gidericem hayatımda
selam ve duaile...

kalbiminurlandır

Eposta Onaylanmamış Üyeler
eteği ilk giydiğimde kafa üstü çakılmıştım (ama annemin eteğiydi malum büyüktü deneme amaçlı giymiştim)....çok komik duruyodum ama insanı manevi yönden büyük gösteriyor....bende pantolonla giyiyorum uzun tunikle ...malum her zamanda söyliycem pardesüler ateş pahası!!!!!!!!!!!!!!
selamunaleykum güzel ablam.
evet pahalı ama ucuz olan yerleri de var .
ben yazlık pardesümü afyonkarahisardan aldım.
aldığım yer kendi üretim yapıyor. kendi fabrikalarında ve yeni yerlerıne tasındıkları içinde indirim yapmışlardı.
normalde 100 lira olan pardesüyü indiriminde 18 liraya aldım.
araştırmak lazım. inanın fiyatını görünce hayretler içinde kaldım
kalitesi de gayet güzel.
selam ve dua ile...B)

can kırıkları

Kayıtlı Kullanıcı
selamunaleykum güzel ablam.
evet pahalı ama ucuz olan yerleri de var .
ben yazlık pardesümü afyonkarahisardan aldım.
aldığım yer kendi üretim yapıyor. kendi fabrikalarında ve yeni yerlerıne tasındıkları içinde indirim yapmışlardı.
normalde 100 lira olan pardesüyü indiriminde 18 liraya aldım.
araştırmak lazım. inanın fiyatını görünce hayretler içinde kaldım
kalitesi de gayet güzel.
selam ve dua ile...B)

ben kırşehirdeyim ve inanki bu rası paris gibi yemin ederim pazarda bile fiyatlar ateş pahası ve burası markaların çatıştığı bir şehir bulsam çok alırım pardesü ama çok pahalı....siparişle gelceğini bilsem aldığın yerden sipariş ederim vallaha

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt