Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlar haydi buyrun... (1 Kullanıcı)

gokceayan

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm..
maşallah kardeşlerim yazılanları okudum aslında çok onurlandım
ne kadar çoğalıyoruz ne kadar bilnçleniyoruz. ne kadar güzel.
dün daha habersizken biraz daha öğrendik.
bugün biraz daha biliyoruz inşallah yarın daha güzel öğrenik pekiştireceğiz..
ve öğrendikçe güzelleşeceğiz...

ben hep namazlarımı kılarken abdest alırken konuşurken yemek yerken o kadar özen gözteririm ki. hani olurda örnek olarak biri beni süzüyor olabilr..
eğer o an yanlış bir şey yapsam itici gelirim yada güzel bir ahlak sergilesem belki ne kadar güzel deyip birilerinin aklına bir takım sorgulamalara sebepolabilirm:
tabi bunların en güzeli de..
Allahın Kuran Ahlakıyla ahlaklandırdığı Efendmizi örnek almak.
sonra sahabelerin hayatını okuyup onlar gibi yaşamak elimizden geldiğince...

ben de sizin bir kardeşiniz olarak sizden bir şey isteyeeğim...
biliyorum havalar sıcak biliyorum karşılaştığınız tepkiler bazen çok ağır oluyor...
ama ne olursa olsun bizler hamd olsun hidayeti isteyenleriz ve bunun için gereken neyse elimizden geldiğince yapalım...
ve en güzel şekilde giyinin ki örnek alanlarımız çok...
ne olur bu bayrağı sancağı şerefi taşırken bilincinde olup bize meleklerin gülümsediğini
bizim temsil ettiğimiz dinin sahibi Alemlerin Rabbinin bizi gördüğünü
üstlendiğimiz görevin ne pahasına olursa olsun taviz vermeden hakkını vermemiz gerektiğini örnek olmamız gerektiğini unutmayalım..
yolda yürürken onurlandırın bizi...allah da sizi onurlandırsın inşallah

Allah hepinizin yardımcısı olsun dualarımız sizinle.
selam ve dua ile

hakkınız helal edin.beni bir kardeşiniz olarak görün..kusur ettimse af edin.

kesinlikle çok doğru yazmışsın.örnek olacak bi yazı.kapandığımda elimden geleni yapıcam eminim.Allah razı olsun...

nelit_85

Kayıtlı Kullanıcı
karar vermek

karar vermek

hayırlı sabahlar arkadaşlar bende yeni üye oldum bu siteye ve bana gerçekten faydalı olucanı düşünüyorum bi derdim var sizlerle paylaşmak istiyorum uzun olursa kusura bakmayın
görüştüğüm ve oldukça ciddi olduğum biri var Allah izin verirse ağustosta nişan yapmayı düşünüyoruz.ben açık biriyim ama sadece başım açık o benle en başından konuşmuştu ve kapanmamı istedi sonuç olarak evlendikten sonra kapanıcam dedim ben düşünmüyodum açıkçası kapanmayı ama benim için vesile oldu kendi rızamla kapanıcam inşallah fakat şimdi kendisi bana nişandan sonra kapanmam için baskı yapıyor ve ben bunu istemiyorum yani evlendikten sonra istiyorum ne yapıcamı bilmiyorum onu kaybetmekde istemiyorum lütfen bana görüşlerinizi bildirin ben ne yapmalıyım ??

AY-YA

Kayıtlı Kullanıcı
hayırlı sabahlar arkadaşlar bende yeni üye oldum bu siteye ve bana gerçekten faydalı olucanı düşünüyorum bi derdim var sizlerle paylaşmak istiyorum uzun olursa kusura bakmayın
görüştüğüm ve oldukça ciddi olduğum biri var Allah izin verirse ağustosta nişan yapmayı düşünüyoruz.ben açık biriyim ama sadece başım açık o benle en başından konuşmuştu ve kapanmamı istedi sonuç olarak evlendikten sonra kapanıcam dedim ben düşünmüyodum açıkçası kapanmayı ama benim için vesile oldu kendi rızamla kapanıcam inşallah fakat şimdi kendisi bana nişandan sonra kapanmam için baskı yapıyor ve ben bunu istemiyorum yani evlendikten sonra istiyorum ne yapıcamı bilmiyorum onu kaybetmekde istemiyorum lütfen bana görüşlerinizi bildirin ben ne yapmalıyım ??

günaydın canım neden evlendikten sonra istiyosun neden erteliosun şimdi yaptığın bu bahane evlendikten sonra da devam etmez mi evlendikten sonra kapanırım evlenirsin daha gencim biraz yaşım geçsin kPnırım derken bi bakmışssın kendini kandırmışsın ve eşinin güvenini abiki nişanlın vesile oluo ama içinden gelsin en önemlisi bu sırf nişanlını kaybetmemk için yapma bunu Rabbimi düşün bunu Rabbim emredio istio bizlerden nasıl erteleyebiliriz bizlere bu kadar güzellikleri yaşatan nyüce Rabbimin emirlerini nasıl yapmayız canım bizim sitee örtünmekle ilgili çok güsel yazılar var oku ve eminim fikirlerin değişicek içine bi umut ışığı doğucak huzur kaplıcak inşallah Rabbimin izniyle isteyerek azimle çabayla başarırsın selam ve dua ile...

mavci

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR *
Yönetici
Esselamünaleykum...

Esselamünaleykum...

Hoşgeldiniz kardeşim...
Hayırlı olsun inşallah buraya gelişiniz...
HAYIRLI işleri ertelemeyin inşallah...
çünkü yarına hatta 1 dk. sonrasına senedimiz yok...
Allah CC. yar ve yardımcınız olsun...

nelit_85

Kayıtlı Kullanıcı
görüşleriniz için sağolun arkadaşlar haklısınız kesinlikle bilmiyorum ama belki üzerime kurduğu baskıdan dolayı böyle düşünüyorum ben onun baskısıyla değil kendi içimden gelsin istiyorum

mavci

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR *
Yönetici
Esselamünaleykum...

Esselamünaleykum...

görüşleriniz için sağolun arkadaşlar haklısınız kesinlikle bilmiyorum ama belki üzerime kurduğu baskıdan dolayı böyle düşünüyorum ben onun baskısıyla değil kendi içimden gelsin istiyorum

Siz de sağolun kardeşim...
İçimizden geleni değil de kardeşim...
Dinen uygun lanı yapalım inşallah...
Allah CC. nasıl emir vermişse öyle yapmaya çalışalım...
Yoksa...
Nişamlım istiyor, eşim istiyor, vs...için değil inşallah...

mir_erhan

Moderator
selamün aleyküm kardeşim öncelikle hoş geldin hayırlı olur inşallah...

mavci abimizden Allah celle celalüh razı olsun dediği gibi biz herşeyyi evella O nun isteği doğrulda şekillendirmeliyiz..Yüceler Yücesinin emri bu..
aslında senin demek istediğini de anladım.
sen olaya baskı gözüyle bakma bence.Allah hidayeti ne ile hangi vesile ile kuluna ikram edeceğini bilemiyorum..belki hidayete sebep eşiniz olacak siz öyle düşünün
yine mavci abimin belirttiği gibi 1 dakikakımızın bile garantisi yok..

Allah celle celalüh yar ve yardımcınız olsun inşallah..

-Burcu-

Kayıtlı Kullanıcı
canım bende diğer arkadaşlarımza harfiyen katılıyorum .....
Baskı gibi geldiği için sana zorlanıyorsun bu kararı almakta
peki hadi nişanlın dediki tamam nelit evlendikten sonra kapan
gercekten inanıyormusun evlendikten sonra kapanabileceğine
şimdi seni zorlayan şeytan ozamanda zorlacaktır emin ol ve busefer yuvanızdada sorunlar yaşayacaksınız en iyisi baştan çözüme kavuşturmak
birde 1 dakikamızın garantisi yok bu günahın vebaliyle gitmek mi kolay düşün amellerimiz tartıya çıktıgında Allah vermeye bugünahın cehenneme götürecek günahın olmadıgının garantisi varmı canım yada Rabbim seni tesettürün için affedip diğer günahlarını seni Cennetine buyur etmesi gibi hikmetide olaabilir Mevlam bu tesetturun mukafatını muhakka verecektir bu dunya gelip geçici canım burdaki heveslerde herşey gelip geçici önem li olan diğer ebedi hayatımız onun için birşyler yapabiliyoruz mu heleki bu zamanda
Canım inşallah kapandım haberlerinide alırız senin hayırlı gunler

-Burcu-

Kayıtlı Kullanıcı
Ay-ya nın guzel haberi kapanan 2. arkadaşımız
İlk mesajı
arkadaşlar meraba ben yeni üye oldum ve çok mutluyum sizin gibi dostlarım kardeşlerim olucağı için inanın aynı şeyleri bende yaşıyorum nerden başlıcağımı bilmiorum içimden kapanmak geliyo yalnız ailem açık ve hernekadar bana kesin hayır istemiyoruz deslerde tavırlarıyla belli ediolar bunun için çok tartıştım ailemle onları üzmek hiç istemesemde benim istediğim sadece bana destek olmaları çünkü ben herşeyden etkilenen biriyim ayrıca erkek arkadaşım dindar olması sebebiyle benim onun yüzünden kapanmak istediğimi zannediolar tabiki birazcık etkiside var yalnızz ben hep şöle düşünüyorum bugünüün yarınıda var öteki dünyasıda var yüce rabbim okadar bağışlayan okadar yüceki bizlere vermiş bu fırsatı ALLAHım sen bizleri bağışla çevremden etkileniorum nederler falan diye yardımcı olurmusunuz çok karışığım yüce rabbim hepiniiz korusun....
kapandım haberi
size mutlu bi haberim var ve ben KAPANDIM çok şükür ALLAHıma birden bire kapattım ve dışarı çıktım aldığım tepkilerde hoştu ama bi sorun varki nasıl bağlanıcağını kendim öğreemdim zamanla olucak oda inşALLAH çok mutluyum yaaa teşekkürler herşey için darısı çok isteyipte yapamayanların başına
--
- evet ablam çok güzel bişey ya çok huzur verici anlatamıcağım derece yani bi istediğim herşey çorap söküğü gibi geldi zaten herşey önce ALLAHım sonra ben inancım ve dah sonra sizler sayenizde oldu ALLAHım sizleri korusunnnn

nelit_85

Kayıtlı Kullanıcı
hepinize çok teşekkür ederim bana çok yardımcı oldunuz ve hepiniz çok haklısınız bu benim için neden zor anlamıyorum şeytana uyuyorum galiba güzel Allahım bana yardım eder inşallah sizinde dualarınızı bekliyorum hepiniz sağolun.

mir_erhan

Moderator
selamün aleyküm..
bak kardeşim ne güzel...bu yazını okuyacak herkesin yüzünde çok güzel bir tebessüm yüreğinde onurlu bir çığlık kopacak...
şeytanı kahreden güzel kararın..
bizi bu denli sevindiriyorken İşallah RAbbimiz de sana tabessümler nasip edecektir..

hidayetin nerden geleceği hiç belli olmaz seni çıkmazlara koyan şeytandır nefsine hitap edip gurur meselesi yaptırıyor..

hadi kardeşim ya Allah de Bismillah de bu onurlu duruşu sergile
bu hakka doğru yükselisi şeytana baş kaldırışın bitişiyle perçimle..
kulluğun hakkını verip burdaki kardeşlerimiz gibi ellerinden tutulmayı bekleyen kardeşlerimize örnek olup ellerinden tutma safında yer al bir an evvel..

dualarımız seninle yüreğimiz müjdeli haberinle çırpınmayı bekliyor..
Allah celle celalüh bu yolda seni yalnız bırakmasın inşallah mücadelen ve kararın hayırlı olsun...
selam ve dua ile

_şimal_

Kayıtlı Kullanıcı
hepinize çok teşekkür ederim bana çok yardımcı oldunuz ve hepiniz çok haklısınız bu benim için neden zor anlamıyorum şeytana uyuyorum galiba güzel Allahım bana yardım eder inşallah sizinde dualarınızı bekliyorum hepiniz sağolun.

şeytan caydırıyor kardesım hıc sonra ne olacak bu ne der su ne der böyle olursa naparım diye düşünme sadece farz oldugunu kapanıp Rabbıne karsı görevını yerıne getırecegını düşün . unutma ahirette kımsenın sana faydası olmayacak... her koyun kendı bacagından asılır unutma ne yaparsan kendıne..
ben de aynı durumdaydım Rabbıme cok şükür yenı kapandım o kadar huzurluyum ki....
Rabbım kapanmak ısteyıp de kapanamayan tum kardesleımıze yardım etsın...
selam ve dua ile..

ŞEB-İ ARUS

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm hak dostları..

gecenin nurunda bu sayfaları incelerken bir kaç satır yazmak geldi bu satırları belki bedenim yazacak ama ruhumla hissediyorum..

kapanmak..kimine göre başı kapatmak kimini göre ruhu bedeni aklı kalbi kısacası ALLAH c.c verdigi tüm benligi haramdan men etmek...
ne büyük bir güzellik bahşetmiş yüce yaratan..kadını degerli kılmış özel ve güzel cazibeli kılmış bunuda sadece ve sadece onun rızasında olan nikahlı eşine helal kılmiş 'tek' kılmiş..

hani diyoruz ya acaba yapabilirmiyim acaba annem ne der babam ne der???
aslında farkına bile varmıyoruz o ses şeytanın sesidir?o sorular şeytanın sorularıdır...
hayra giden yola şer olan gül koyar mı:??
kapanmak başlı başına bir hayırdır...

peki ya kapanmak sadece etek giyip sacları kapatmakmıdır?
belkide cogumuz bunun farkında bile degiliz..bir gün sokaga çıktıgınızda daracık pantolon daracık badi giyipde kapanan kardeşlerimizi ve vucüd hatlarını belli etmeyen baş örtüsü omuzlarını kapatan kardeşlerimizi sayın sonucu çogumuz biliyoruz.

bilmiyordur bilse yapar mı hangi anne bile bile evladını yangına atar hangi baba kızının nefsine köle olmuş erkeklerin hayalini süslemesini ister yada ALLAH diyen hangi kalp şeytanı zikreder bedeni ile...

bu forum acıldıgı ilk zaman kalp atışlarım hızlanmıştı kimleri görecez kim bilir kimler tesettür emrini yerine getirecek acaba daha hangi hikayeleri dinleyecez diye düşünmüştüm kezada öyle oldu..

kapandıgım ilk gün ve şu anki halimi gözümün önüne getiriyorum ne büyük farklar var..utanıyorum eski halimi düşününce ama o zamanda kimilerine göre cook kapalıydım..hamdolsun şimdi eşarbımıda hakkı ile örtüyorum(inşa-ALLAH) pardesümüda giyiyorum..
ne kavgalar gecmiş ne sözler duymuştum.o ilk gün aklımdan cıkmıyor..
1 haziran 2006 hayatmın dönüm noktası kapandıgım gün..saati bile aklımda hamdolsun..inşa-ALLAH ömür boyu hep daha ii oluruz.

bakın her insanın farklı hikayesi farklı telaşı var her evin farklı sorunları farklı hayatları var..rabbimizin iradesi hepsini bilmeyi hepsini nizam ve intizam içinde işletmeye yetecek kadar cok...

biz kimin karşısındayız önce bunu bilelim..hesap kime anneye babaya komşuya mı yoksa alemde ki her zerrenin sahibi ve yaratcısı olan ALLAH c.c hazretlerine mi???

iyiki varsınız kardeşlerim iyiki burdasınız...yolunuz nur bahtınız huzur dolsun...
her anınız ALLAH c.c ve resülü ile gecsin...

hakkınızı helal edin okuyan kardeşlerim..

selam ve dua ile

cakdoc

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razi olsun aylin kardesim..

ŞEB-İ ARUS

Kayıtlı Kullanıcı

mir_erhan

Moderator
selamün aleyküm..
maşallah aylin kardeşim.ellerine sağlık gömüldüm bu yazını okurken çok güzel olmuş
ellerine sağlık.
ne kadar güzel onurlandırıcı bir yazı olmuş.
inşallah bir gün isteyen bütün kardeşlerimizin böyle güzel paylaşımlarını da okuruz.
tekrar ellerinesağlık
Allah celle celalüh senden razı olsun
selam ve dua ile

berat05

Yönetici
Allahü ekber

Yarabbelalemin Sen büyüksün
Sen herşeye Kadirsin
SEN bizim Mevlamızsın
Sen bizi yarı yolda bırakma
Sen tesettürümüzü derimiz eyle
sevgilimiz eyle
Yarabbi Sen kardeşlerimizede sevdir
Yarabbi
tüm hamdlar San'a şükürler San'a
Sen çok Rahman ve Rahim C.C. Olansın
Hasbinallahü ve Ni'mel Vekil
Allahü ekber

nelit_85

Kayıtlı Kullanıcı
aylin gerçekten çok güzel bi yazıydı Allah razı olsun.

berat05

Yönetici

Başka bir arkadaşımızın açtığı konuya vermiş olduğum cevabı buraya nakledeceğim izninizle...inşallah bir vesile olacaktır..

SELAM VE DUA İLE

"Naçizane size söyleyebileceklerimi lütfen dikkatlice okuyun...kalbinizi yoklayarak ama..

Eğer kalbiniz rahatsızsa ...yaşadığınız bu durumdan,
namaz kılıyor ve eksiklik hissesiyorsanız kendinizde,
başınız açık ama utanıyorsanız Allah(c.c.)'tan
neden beklemek öyleyse???

Kimi memnun edeceksiniz söyleyin bana???
Kötü bakacaklar diyemi korkunuz???
neden peki??? kötülük mü yapıyorsunuz

HAYIR!!!!

Birilerine hesap mı vermeniz gerekiyor???
Peki biryerlerimizi açsaydık memnun edebilirmiydik o kötü bakanları???(kelime için üzgünüm ama böyle anlatmak istedim)
HAYIR!!!!

utancınız neden peki??? ne yaptınız???
kimi öldürdünüz??? bilmediğimiz adi bir suçunuz mu var???
HAYIR!!!

Peki Aileniz destek vermeyecek mi???
Arkadaşınız ,kardeşiniz sırt mı çevirecek size???
Kimler sizi üzerinizdeki bez parçası için seviyor???
KAÇ METRE UZATIRSANIZ ELBİSENİZİ SEVGİLERİ KAÇ MT AZALACAK SİZCE???

peki siz kimsiniz???
sizi YARATAN ve VAR EDEN kim???
nefes almanızı sağlayan????
Size yardım edecek kim????

Kefeye bile koyamayacağınız bu sorularıma tek cevabınız
BEN
İSTİYORUM VE KAPANACAĞIM olmalı..

NOt:
ben kapanmadan önce herkesle konuştum .
Ne istediğimi Anlattım,,,
Anlamayanlara zaman verdim ki onlara kalmıştı ....
bir arkadaşım KAPANIRSAN KONUŞMAM BİR DAHA DEDİ...
bende SEN BİLİRSİN DEDİM...ALLAH(c.c.)'tan başka sevgili var mıy dı ki???

beni kim caydırabilirdi ki???

Varsın beni gönülden sevmeyen arkadaşım olmasın,
Kardeşim,annem ailemdeki herkeste buna alışmak zorunda..
BEN MÜSLÜMANIM.VE KENDİ ARZUMLA KAPANIYORUM...."""""

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt