Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlar haydi buyrun... (1 Kullanıcı)

mir_erhan

Moderator
amin abi..
çok zor işimiz çokk.. edebi öğretmemiz lazım önce etraf bu kadar bozmaya kararlıyken çok zor olacak işimiz..
ama inşallah cehennem ateşine bırakmayacağız evlatlarımızı..

Ve lâ tehinû ve lâ tahzenû ve entumul a’levne in kuntum mu’minîn(mu’minîne).

....'' Gevşeklik göstermeyin, üzüntüye kapılmayın. Eğer inanmışsanız, üstün gelecek olan sizsiniz. '' (ALİ İMRAN 139 )

Zor olsada Rabbimizin Yürek ferahlatan Ayetleri kolaylaştırıyor inşallah..
Hani ŞUARA suresi 3 Ayetinde Efendimiz aleyhi selatu vesselama şöyle buyuruyorya ;
'' (Resulüm ) Onlar mümin olmayacaklar diye iman etmeyecekler diye sen adeta kendini helak edeceksin'' .

İşte mümin olmak müslüman olmak biraz bunu gerektiriyor. Bilselerdi yapmazlardı..
Bir bilseler bir adım atsalar.
Ama bizler Dertleneceğiz tabiki. Biz O Merhamet ve şefkat Peygamberin ümmetiyiz inşallah...
Dertlendikçe Daha çok DUA edeceğiz birbirmize ve kardeşlerimize...
Selam ve dua ile

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı

Ve lâ tehinû ve lâ tahzenû ve entumul a’levne in kuntum mu’minîn(mu’minîne).

....'' Gevşeklik göstermeyin, üzüntüye kapılmayın. Eğer inanmışsanız, üstün gelecek olan sizsiniz. '' (ALİ İMRAN 139 )

Zor olsada Rabbimizin Yürek ferahlatan Ayetleri kolaylaştırıyor inşallah..
Hani ŞUARA suresi 3 Ayetinde Efendimiz aleyhi selatu vesselama şöyle buyuruyorya ;
'' (Resulüm ) Onlar mümin olmayacaklar diye iman etmeyecekler diye sen adeta kendini helak edeceksin'' .

İşte mümin olmak müslüman olmak biraz bunu gerektiriyor. Bilselerdi yapmazlardı..
Bir bilseler bir adım atsalar.
Ama bizler Dertleneceğiz tabiki. Biz O Merhamet ve şefkat Peygamberin ümmetiyiz inşallah...
Dertlendikçe Daha çok DUA edeceğiz birbirmize ve kardeşlerimize...
Selam ve dua ile

yüreğine sağlık abim yüreğimi ferahlattın yine...
duamdasınız... çok merak ettim sizi.. herşey yolundadır umarım yüreğiniz rahattır... buralara uğramamanızin sebebi güzel şeylerdir

berat05

Yönetici
Peki siz kimsiniz???
Sizi YARATAN ve VAR EDEN kim???
Nefes almanızı sağlayan????
Size yardım edecek kim????

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
sayfayı açtım.. burcu kardeşimin yazısı .. ilk mesaj.. konunun başlaması.. nerdeyse 1000 sayfa olmak üzere..
yüreğimde fırtınalarla nette beni yüreklendirecek bişeyler ararken karşılaşmış konunun devam ettiğini görünce sevinçten ağlamıştım.. burda adım attım burda yürüdüm burda koştum.. ne çok anım var burda..
dilek kardeşlerim var .. hicranım var.. nurayım... emriyem... mehtabım.. arzum... va daha niceleri var.. beraber dağları devirdiğimiz kardeşlerim.. korkulu yolları beraber geçtiğimiz..
erhan abim, mustafa abim... destekleri eksik olmayan..
ve BERAT ablam.. görmeden sevdiğim.. her sıkıştığımda başımı göğsüne koyup yüreğini dinlediğimi hissettiğim berat ablam..
ferace alırken acaba o bunu alırmıydı diye düşündüğüm berat ablam... siyahlar içinde bir nur ablam...
iyiki varsın.. örnek almaya çalıştığım yüreğini sevdiğim ablam ..

hep burdayız.. hep birlikte tebliğ ve desteğe devam inşallah.. birilerinin yüreğini ısıtmak için..

mavci

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR *
Yönetici
sayfayı açtım.. burcu kardeşimin yazısı .. ilk mesaj.. konunun başlaması.. nerdeyse 1000 sayfa olmak üzere..
yüreğimde fırtınalarla nette beni yüreklendirecek bişeyler ararken karşılaşmış konunun devam ettiğini görünce sevinçten ağlamıştım.. burda adım attım burda yürüdüm burda koştum.. ne çok anım var burda..
dilek kardeşlerim var .. hicranım var.. nurayım... emriyem... mehtabım.. arzum... va daha niceleri var.. beraber dağları devirdiğimiz kardeşlerim.. korkulu yolları beraber geçtiğimiz..
ve BERAT ablam.. görmeden sevdiğim.. her sıkıştığımda başımı göğsüne koyup yüreğini dinlediğimi hissettiğim berat ablam..
ferace alırken acaba o bunu alırmıydı diye düşündüğüm berat ablam... siyahlar içinde bir nur ablam...

hep burdayız.. hep birlikte tebliğ ve desteğe devam inşallah.. birilerinin yüreğini ısıtmak için..

Rabbim bu imtihan yeri olan dünyada, hepimizim imtihanını başarılı kılsın inşallah...
Herkesin ayrı ayrı bir imtihanı var...
Ama tek gerçek var; o da RABBİMİZİN RIZASINI KAZANMAK...
Ama tek sonuca ulaşmak gayesi var; o da AHİRETİMİZİ KAZANMAK...
İnşallah...
Rabbim bizleri ahiretini kazananlardan ve cemalini görenlerden eylesin...
AMİNNN...

melek4545

Kayıtlı Kullanıcı
Tesettür tarz değil, farzdır.
Moda değil, kalkandır.
Aksesuar değil, Allah'ın emridir.

berat05

Yönetici

İlk sayfanın açıldığı...ilk heyecanla kim ne yazacak..kim gelecek diye çırpındığımız günlere döndüm birden....
Öyle güzeldi ki... o günler.....

buketim....hissetmek....hissedebilmek ne güzel.....
Örnek olmaya çalışıyorum ama senin dillendirdiğin kadar değil....yüzde biri olabilsem ne mutlu bana....

Siyahlar giymek benim için özel......farklı hissettiğim şeyler var...dışardan gördüğüm hissettiğim gibi değil hiçbirşey...taaa derinden....kalpten hissettiğim birşeyler..tadını aldığım...bırakmayı hiç düşünmediğim..bu konuda da Rabbimin merhametine sığındığım bir şey....
Ama asla senin dediğin kadar yüksekte olmadığım....kendi çemberimde döndüğüm...ama sevdiğim bir şey...

Buketim....bu iş gerçekten aşk işi...gerçek anlamda..severek yapmak farklı birşey....anlatamıyorum ki :)

Bir işi yaparken...hele gönüllüyken tam manasıyla yapabilmek lazım....

Katıksız.... yalın....

RABBİM BİZLERİ ŞAŞIRTMASIN...DOĞRU YOLDAN AYIRMASIN...

İnşaallah

BUKETİM.... söyleyemediklerim ise kalben...kalbine giden yolda...... hissetmen duasıyla..

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı

İlk sayfanın açıldığı...ilk heyecanla kim ne yazacak..kim gelecek diye çırpındığımız günlere döndüm birden....
Öyle güzeldi ki... o günler.....

buketim....hissetmek....hissedebilmek ne güzel.....
Örnek olmaya çalışıyorum ama senin dillendirdiğin kadar değil....yüzde biri olabilsem ne mutlu bana....

Siyahlar giymek benim için özel......farklı hissettiğim şeyler var...dışardan gördüğüm hissettiğim gibi değil hiçbirşey...taaa derinden....kalpten hissettiğim birşeyler..tadını aldığım...bırakmayı hiç düşünmediğim..bu konuda da Rabbimin merhametine sığındığım bir şey....
Ama asla senin dediğin kadar yüksekte olmadığım....kendi çemberimde döndüğüm...ama sevdiğim bir şey...

Buketim....bu iş gerçekten aşk işi...gerçek anlamda..severek yapmak farklı birşey....anlatamıyorum ki :)

Bir işi yaparken...hele gönüllüyken tam manasıyla yapabilmek lazım....

Katıksız.... yalın....

RABBİM BİZLERİ ŞAŞIRTMASIN...DOĞRU YOLDAN AYIRMASIN...

İnşaallah

BUKETİM.... söyleyemediklerim ise kalben...kalbine giden yolda...... hissetmen duasıyla..

ne büyük çırpınışların ortasında yazdım buraya.. örtü .. tesettür.. aşk.... aşk ki.. en çok senden.. aşk_ı hicap (dilek) kardeşimden.. ve erhan abimden öğrendim..... siz başkaydınız.. herkes aşka koşuyordu ama siz sanki aşktınız.. her adımda aşkı yaşatan aşkı hatırlatan.. ince çizgilerle keskin hatlarla.. tüm acılarıma tüm haykırışlarıma ses olan.. bizi aşka çağıran.. tesettürü bir bez parçası olmaktan çıkaran.. yaşayan, yaşatılsın diye koşan.. koştukça çoşan.. ah ne güzel günlerdi.. ne büyük çabalar.. yeniden yaşarmıyız o günleri.. inşALLAH.. DUA.. ne çok dua var dilimde.. aşka dair dostluğa size dair.. biliyorum birileri var .. yusuf gibi kuyularda.. birileri var ibrahim gibi ateşin ortasında.. birileri.. biz onlara uzanan bir el.. ateşlerine su götüren bir serçe bir karınca oluruz umuduyla burdayız.. her daim.. yüreğimiz burda..
ablam.. kalpleri en çok ALLAH bilir ya .. Ne güzel ki bildiğini hissettirir.. ben senin sevgini yüreğimde hissediyorum..

melek4545

Kayıtlı Kullanıcı
1795746_659424670784560_1105617068_n.jpg

Bir anne kızına tesettürü şöyle anlatıyordu:

Kızım, Allah subhanehu ve teala değerli olan herşeyi bir kılıf içine koymuş, gizli yerlere saklamıştır.

Elmaslar yerin derinliklerinde bulunur. İnciler okyanusun dibinde, istiridye kabuğunun içinde korunaklı olarak bulunur. Altın uzak yerlerde, maden ve kayalıklarla kaplı yerlerde bulunur. Sen onlara kolay ulaşamazsın. Güzelliklerini çabucak göremezsin.

Yollardaki çakıl taşlarına dokunur gibi dokunamazsın onlara. Çünkü onlar değerlidir.

Düşün ey kızım, sen o taşlardan daha mı kıymetsizsin ki, seni herkes kolayca görüp, güzelliğine erişebilsin.
Açıkta olan bala sineklerin üşüştüğü gibi, güzelliği ortada olan kadına da üşüşenler çok olur.

İşte bu yüzden tesettür seni kıymetli yapar, sana değer katar...

mir_erhan

Moderator
ne büyük çırpınışların ortasında yazdım buraya.. örtü .. tesettür.. aşk.... aşk ki.. en çok senden.. aşk_ı hicap (dilek) kardeşimden.. ve erhan abimden öğrendim..... siz başkaydınız.. herkes aşka koşuyordu ama siz sanki aşktınız.. her adımda aşkı yaşatan aşkı hatırlatan.. ince çizgilerle keskin hatlarla.. tüm acılarıma tüm haykırışlarıma ses olan.. bizi aşka çağıran.. tesettürü bir bez parçası olmaktan çıkaran.. yaşayan, yaşatılsın diye koşan.. koştukça çoşan.. ah ne güzel günlerdi.. ne büyük çabalar.. yeniden yaşarmıyız o günleri.. inşALLAH.. DUA.. ne çok dua var dilimde.. aşka dair dostluğa size dair.. biliyorum birileri var .. yusuf gibi kuyularda.. birileri var ibrahim gibi ateşin ortasında.. birileri.. biz onlara uzanan bir el.. ateşlerine su götüren bir serçe bir karınca oluruz umuduyla burdayız.. her daim.. yüreğimiz burda..
ablam.. kalpleri en çok ALLAH bilir ya .. Ne güzel ki bildiğini hissettirir.. ben senin sevgini yüreğimde hissediyorum..

Ellerine yüreğine sağlık kardeşim.
O kadar belliki yüreğinden gelerek yazdığın.
ve okadarda şeffaf ki aynıdır yansıttığın.
Size cesaret olacak her doğruyu hatırlatırken Hiç bir namazımızın arkasındaki dualarda boş geçmedik sizleri.
Tanıdık bildiklerimizdiniz sizi avuç avuç dualara yolladığımız.
O kadar çok şükür ki her duamızın cevabını aldık EL MUCİP olan güzel Rahmandan.

Senin de belirttiğin gibi
Birileri vardır şimidi Yusuf gibi kuyularda iffetiyle gömlekleri arkadan yırtılan.
İbrahimi ateşlerde yanan. İsmaili teslmiyetlere koşan.
Ve çok ince bir çizgide Bir El uzatanı bekleyen.
Allah c.c. bizlere önce örnek olabilmeyi sonra tebliğde ilerlemeyi nasip eylesin.
Sonra da Mutlu bir tebesümle ve birazda derin bir özlemle geçmişi böyle yad etmeyi nasip eylesin. amin.
Duamdasın her daim kardeşim. ve kardeşlerim.

selam ve dua ile

ibra

Kayıtlı Kullanıcı
ismi lazım değil bir tesettür(!) giyim firmasının sahibi mi müdürümü neyse onun sözleri bugün geldiğimiz noktayı apaçık ortaya koyuyor..

mavci

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR *
Yönetici

mir_erhan

Moderator
Kadının güzelce örtünmesi ALLAH'ın yeryüzündeki çizgilerinden bir çizgi,
işaretlerinden bir işaret,şiarlarından bir şiardır! Herşeyden önce yerine getirilmekte olan bu emir buna şahit olanlara derhal o emri vereni hatırlatır..Yine örtülü bir bayan hayvani şeytani ve nefsani çağrışım yapacak bütün görünümünü geri plana atmış olacağından,şeytani atmosferin yerini Rahmani bir atmosfer kaplayacaktır.

Allah celle celalüh razı olsun..

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
neden mi simsiyah giyiniyoruz...
ÇÜNKÜ YARADANA KARA SEVDALIYIZ...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt