Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlar haydi buyrun... (2 Kullanıcı)

mir_erhan

Moderator
Oysa KABEMİN örtüsüde siyah değilmiydi.
Neden bende bir KABE gibi giyinmeyeyim örtümü.
Belki Çocuklarıma daha küçüklüklerinden doğru yol olan KIBLEyi göstermiş olurum.
İbrahimi bir yürek acısıyla kavrulsamda
Allaha Adayacağım Kurbanlık İsmaili nesil yetiştiririm belki.
Bunu Rabbim dilerse '' OL DERSE'' neden olmasın.

Ümmet hiç gülmediki beyazlar giyineyim.
Filistinli ANNEM bayram ettimi ki...
Bilmem! Benden bir yas olur Belki...
O zaman bağıra bağıra yürüyebilirim YASSIMIZ var...
Bu din garib doğdu evet ama hiç bu kadar yalnız değildik.
Mahçup değildik.
Siyahım..
Simsiyahım işte.
Ümmet gülmedikçe Çıkarmıyacağım seni.
Eğer şehit olursam o zaman BEYAZLARA sarın beni....

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
Medine' de din yaşamak kolay. i
İstanbul' da, İzmir' de, Antalya' da, Mersin' de tesettürlü olmak zamanın Sümeyyesi olmak değil de nedir.?
( alıntıdır...)

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Medine' de din yaşamak kolay. i
İstanbul' da, İzmir' de, Antalya' da, Mersin' de tesettürlü olmak zamanın Sümeyyesi olmak değil de nedir.?
( alıntıdır...)

Rabbim tesettürü bedenimizle birlikte;

kalplerimizde..

ruhumuzun en derininde hissetmeyi nasip eylesin..

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
Ya ALLAH ( Celle Celaluhu )

İsmine kurban olduğum Allah (Celle Celaluhu) adına yemin ederim ki...kendinizi onun rızasında yaşıyor bulduğunuzda hiç bir şey sizi bu kadar memnun etmeyecektir....

Ölümlü olan bu dünyada...giyimlerin ve gösterişlerin önemsizliğine bir bakıverin....

En kötü olayda başımız sıkışınca şeytana ve nefse başvurmuyoruz....

A L L A H Celle Celaluhu diyoruz....

Örtünme...kapanma... basit bir eylem değil ki....."başkası için mi ? " diye kendinizi sorgulayasınız...

Güçlü iradesi olanlar bilirler...Önce neyi istediklerini....

"Ben kendi adıma diyebilirim ki.... "

"Neyi istediğimi bulmak- bilmek için ....derviş gibi ruhumun çöllere düşmesine izin verdim..
düştüm kalktım....yine düştüm..yine kalktım...aradım aradım ....

"Hayatın zevklerinin hiç te önemli olmadığını...bir balon gibi sönüverdiğini...asıl önemli olanın...KALBİNİN...ruhuna akmasını ve hayatın asıl o zaman başladığını gördüm...

"BEN GÖRDÜM..."

"RUHUMUN BEZ PARÇASI DEDİKLERİ ŞEYLE doyduğunu...ALLAH ' a Celle Celaluhu yakınlığım artarsa doyumun arttığını,uzaklaşırsa donuklaştığını gördüm..."

"Her giysiyi giysemde asıl giysimin tesettür olduğunu...TESETTÜRÜN ruhumu da giydirdiğini....asıl zevkin bu olduğunu gördüm..."

"Önce kalbim girdi...tesettüre...ALLAH Celle Celaluhu nun adıyla hızlandı....dört nala coştu...tutamadım ruhumu..."

"Bedenim tesettürü böylesine sevdi.."
Öylesine sevdi ki ALLAH Celle Celaluhu için örttüm bedeni...Sırf O'na layıklık amacı ile kapandım..Ne eşimin talebini sordum...nede bakışları umursadım....Ben BUYDUM işte....HAYATIM buydu..."

Sizde düşünmeyin....ALLAH Celle Celaluhu içinizdeki samimiyetinize,tevekkülünüze ,sabrınıza karşılığını verecektir.

ŞEYTAN,NEFİS,ARKADAŞLAR,BAKIŞLAR,İSTEMEYENLER,İSTE YENLER den bahsetmiyorum ben...kıyaslama yapmıyorum....

"A L L A H ' TAN " Celle Celaluhu BAHSEDİYORUM.....

ölçülmez ..biçilmez....

YAŞANILIR...........

"YA ALLAH " diyorum...

sizde dileyin...isteyin...ellerimizi uzattık gönül bahçenize....dualarla....

bir müjde bekliyorum sizden...

Bu Ramazan-ı Şerif hürmetine...
annenizi,eşinizi,ailenizi sevindirecek ama...

ALLAH Celle Celaluhu nun rızasını kazanmak istemez misiniz??

Esselamu aleyküm ve Rahmetullahi ve Berakatuhu

Hayırlı RAMAZANLAR

örtümü her elime alışımda sözlerin kulağımda... ablam... iyiki varsın.. şuan başımda siyah örtüm üzerimde feracem varsa en büyük pay senin ve aşk-ı hicab kardeşimin...
tesettürüm beni örten yüreğimi örten ruhumu örten tesettürüm..
şükürler olsun çok şükür

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
Sİyah her zaman kuvvetlidir...Ciddiyet verir...Yaptığın işi ne kadar önemsediğini gösterir...Aldatmaz..nettir..

Kafamızı bulandırmaya çalışan bu insanların aslında nefs'lerine söz geçirememesinin bir göstergesi bu....

Aynı şeyleri duyuyorum....gözler aynı bakışlarla ! yüklü... şaşırıyorlar sanki.... buna nasıl güç yettiğine inanamıyorlar...

Ama kelime ifadeleri farklı dökülüyor dudaklarından....

Daha gençsin diyor biri....(aslında demek istediği...nasıl beceriyorsun bu işi....bu genç yaşta ....çevren de mi seni uzaklaştırmıyor bu yoldan )

Cıvıl cıvıl giyin diyen...( ben siyahın böyle gururla taşındığını görmedim....kıskanıyorum ) demek istiyor...

Unutmayalım....Yargılamak her zaman en kolay yol oldu...

Bizim amacımız...Örtümüzün İSLAMIN güzellikleriyle geldiğini , rahatça taşıdığımızı , NEFSLE yollarımızın ayrıldığını göstermek...

Amacımız ,sabırla bu yolun doğruluğunu anlatmak ,öğenmek....öğretmek...

Rabbim.... bu yolda yürüyen , adım atan, atacak yüreklere...güç versin....

Geri dönüş yok....hep ileri İNŞAALLAH..

Berat ablamızdan alıntı

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
Eğer kalbiniz rahatsızsa ...yaşadığınız bu durumdan,
namaz kılıyor ve eksiklik hissesiyorsanız kendinizde,
başınız açık ama utanıyorsanız Allah(c.c.)'tan
neden beklemek öyleyse???

Kimi memnun edeceksiniz söyleyin bana???
Kötü bakacaklar diyemi korkunuz???
neden peki??? kötülük mü yapıyorsunuz

HAYIR!!!!

Birilerine hesap mı vermeniz gerekiyor???
Peki biryerlerimizi açsaydık memnun edebilirmiydik o kötü bakanları???(kelime için üzgünüm ama böyle anlatmak istedim)
HAYIR!!!!

utancınız neden peki??? ne yaptınız???
kimi öldürdünüz??? bilmediğimiz adi bir suçunuz mu var???
HAYIR!!!

Peki Aileniz destek vermeyecek mi???
Arkadaşınız ,kardeşiniz sırt mı çevirecek size???
Kimler sizi üzerinizdeki bez parçası için seviyor???
KAÇ METRE UZATIRSANIZ ELBİSENİZİ SEVGİLERİ KAÇ MT AZALACAK SİZCE???

peki siz kimsiniz???
sizi YARATAN ve VAR EDEN kim???
nefes almanızı sağlayan????
Size yardım edecek kim????

Kefeye bile koyamayacağınız bu sorularıma tek cevabınız
BEN
İSTİYORUM VE KAPANACAĞIM olmalı..

ALLAHÜ Ekber

Yarabbelalemin Sen büyüksün
Sen herşeye Kadirsin
SEN bizim Mevlamızsın
Sen bizi yarı yolda bırakma
Sen tesettürümüzü derimiz eyle
Sevgilimiz eyle
Yarabbi Sen kardeşlerimize de sevdir
Yarabbi
Tüm hamdlar San'a şükürler San'a
Sen çok Rahman ve Rahim C.C. Olansın
Hasbinallahü ve Ni'mel Vekil

Ve Ni'mel Mevla ve Ni'mel Nasir

Rabbim yolumuzu açık eylesin, Sırat-i Mustakim'den ayırmasın..
Gönüllere hidayet , kardeşlerimize vesile olabilmeyi nasip eylesin...
Ayaklarımızı ve kalbimizi dini üzerinde sabit kılsın...
HAK için Yaşayıp HAK için ölmeyi nasip eylesin...İNŞALLAH

Kardeşlerim şunu unutmayalım ki tek tesettürde değil yaşamımızın geneline HAK' kın rızasını alabilmek için çabalamalıyız...Elimizden geleni yapmaya çalışmalıyız..
Yaşamımızda ki tüm insanlara davranışlarımızla,hareketlerimizle,yaşama biçimimizle örnek olmalıyız...

Hep birlikte

Tebliğ ve Desteğe
Devam İNŞALLAH

tebliğ ve desteğe devam inşallah

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
Dün Sivasa memleketime geldim. Ablam hadi giy de görelim aldığın feraceyi dedi. Giydim çıktım annemle ablamın karşına. Çok beğendiler. Halbuki ikisi de feraceyi pek sevmez almamı istemezlerdi . Şimdi ablam da ferace almaya karar verdi :)

berat05

Yönetici
Esselamu aleyküm ve rahmetullahi ve berakatuhu

Buket kardeşim...

Gönüllere aşkı veren RABBİMİZE hamd olsun....

Hamd olsun ki...aşk la yaşayan gönüller var..

Hamd olsun ki... aşk la taşınan tesettürler var...

Rabbim İSLAM dinini hakkıyla yaşamayı , takvadan ödün vermemeyi ,tesettür kadar ; Kuran-Kerim'e , Namaza ,Oruca , İlme de önem verip yaşamayı ve HAKKIYLA TEBLİĞİ nasip eylesin inşaallah hepimize...

Cuma hürmetine Rabbim dualarımızı kabul amellerimizi makbul buyursun inşaallah

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamu aleyküm ve rahmetullahi ve berakatuhu

Buket kardeşim...

Gönüllere aşkı veren RABBİMİZE hamd olsun....

Hamd olsun ki...aşk la yaşayan gönüller var..

Hamd olsun ki... aşk la taşınan tesettürler var...

Rabbim İSLAM dinini hakkıyla yaşamayı , takvadan ödün vermemeyi ,tesettür kadar ; Kuran-Kerim'e , Namaza ,Oruca , İlme de önem verip yaşamayı ve HAKKIYLA TEBLİĞİ nasip eylesin inşaallah hepimize...

Cuma hürmetine Rabbim dualarımızı kabul amellerimizi makbul buyursun inşaallah

ve aleyküm selam ablam can ablam..
ilk günlerimi bilirim tereddütlerimi.. senin ve diğer kardeşlerimin sözlerini... sırayla müjdeler verişimizi.. ah.. ne güzeldi.. şükürlerimiz.. dilek(hira06), mehtap, emriye, ben,hicran, arzu(repsol) sırayla gelen huzurlar... bir yerden bi kapanmak istiyorum sözü gelsin yeter.. nasıl bi heyecan nasıl koşturma yeterki bir can daha ulaşsın huzura...
şimdi sakiniz sakin kalmayalım ama nolur.. neler değiştirdik, nasıl değiştik.. her söz bir iz bırakmadımı.. her söz düzeltmedimi biraz daha .. ABLAM... ALLAH rızası için çok seviyorum seni.. duanı desteğini esirgeme nolur

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
kadın toplulukta kahkaha atamaz demiş bir siyasetçi... aman ne topa tutuluyor.. ne kadar yanlış bişey söylemiş.. direğe tırmanıp fotoğraf çektirmek ne kadar doğal... o fotoğrafları tatilde çekilen ayakları koca ülkeyle hatta dünyayla paylaşmak ne doğal...
ne hale geldik rabbim.. noldu bize.. kadınlarımıza noldu.. biz iffet timsali olamıyoruz neden.. neden biz seni kaybettik... aklımızı koru RABBİM nolur aklımızı ruhumuzu iffetimizi koru

berat05

Yönetici
ve aleyküm selam ablam can ablam..
ilk günlerimi bilirim tereddütlerimi.. senin ve diğer kardeşlerimin sözlerini... sırayla müjdeler verişimizi.. ah.. ne güzeldi.. şükürlerimiz.. dilek(hira06), mehtap, emriye, ben,hicran, arzu(repsol) sırayla gelen huzurlar... bir yerden bi kapanmak istiyorum sözü gelsin yeter.. nasıl bi heyecan nasıl koşturma yeterki bir can daha ulaşsın huzura...
şimdi sakiniz sakin kalmayalım ama nolur.. neler değiştirdik, nasıl değiştik.. her söz bir iz bırakmadımı.. her söz düzeltmedimi biraz daha .. ABLAM... ALLAH rızası için çok seviyorum seni.. duanı desteğini esirgeme nolur

Sen bu sözleri yazarken ben mahcup oluyorum inan...Allah rızası için SEVMEK NE GÜZEL

Eğer birşeyler olduysa..burada her bir kardeşimin emeği var....diyorum ya hep...güncellemeler , esas duruşlar , gönüle hitaplar önemliydi...Her birinizin emeği var burada....

Ben müsait oldukça burada...berat05 olarak yanınızdayım...her daim Rabbim izin verdiği müddetçe....kalbim -ruhum ölmediği sürece tebliğ için dahi olsa buradayım....

Ki yaşamımız bir tebliğ.... olmalı....

mir_erhan

Moderator
kadın toplulukta kahkaha atamaz demiş bir siyasetçi... aman ne topa tutuluyor.. ne kadar yanlış bişey söylemiş.. direğe tırmanıp fotoğraf çektirmek ne kadar doğal... o fotoğrafları tatilde çekilen ayakları koca ülkeyle hatta dünyayla paylaşmak ne doğal...
ne hale geldik rabbim.. noldu bize.. kadınlarımıza noldu.. biz iffet timsali olamıyoruz neden.. neden biz seni kaybettik... aklımızı koru RABBİM nolur aklımızı ruhumuzu iffetimizi koru

Bırak kardeşim onlar yapmacık kahkahaları atsınlar.
Son GÜLEN iyi güler lafı herhalde yeni anlam buldu.

Eskiden bu gibi lafları ağzına alanı müebbet hapis cezalarına çarptırıyorlardı.
Bu tepkiler varsa doğru yolda ilerliyoruz demektir inşallah...
Çünkü Edep ve dine dair söylenenler hemen tepki alıyorsa birilerini rahatsız ediyorsa doğru yolun ışıklarını görüyoruz demektir.
Dinden insanlıktan edepten bi haber ler. inşallah ıslah oluruz olurlar...

selam ve dua ile

repsol

Kayıtlı Kullanıcı
amin inşaallah netten haber kanallarına bile bakamaz oldum doğruyu söyleyeni dokuz köyden kovarlarmış hele yorumları okuyunca çok üzülüyorum modernlikten anladığınız bumu Rabbim esirgesin böyle modernlikten bizleri şaşırtmsın Rabbim çok huzurluyum hamdolsun Rabbime banada örtünmeyi nasip etti daha iyisini nasip etsin inşaallah RABBİM hakkıyla taşıyanlardan nefsini geride bırakanlardan eylesin cümlemizi

Ayse_92_38

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleyküm kardeslerim,

bende siyah örtü örtmek istiyorum insallah. Ailem ve cevrem daha yeni yeni alisti feraceye. okadar cok isityorum ki uzun siyah basörtüsü takmayi insallah rabbim en kisa zamanda nasip eder aslinda daha cok carsaf giyinmek isityorum en güzeli ama herseiyn bir zamani var rabbim onuda nasip edecek insaallah

selam ve dua ile vesselam

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
ahzab 32

Ey peygamber hanımları! Siz, diğer kadınlardan herhangi biri gibi değilsiniz. Yolunuzu Allah'ın kitabıyla bulmak istiyorsanız, yabancı erkeklere karşı, tatlı ve edalı bir şekilde kırıtarak, yumuşak söz söylemeyin ki, kalplerinde hastalık olanlar size karşı, şehevî bir arzuya kapılmasın. Sözünüzü daima güzel, ölçülü, ağırbaşlı ve kuşkudan uzak bir şekilde söyleyin.

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
Ahzab Suresi 33. ayet: "Evlerinizde oturun, eski cahiliye âdetinde olduğu gibi açılıp saçılmayın. (...) Ey Ehl-i Beyt Allah sizden kötülüğü gidermek ve sizi tertemiz yapmak istiyor."

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
düğünde içki içip
ve ya straplez/dekolteli gelinlikle dolaşıp eve gelince kapıyı dua ile açmak,
Çocuğun sünnet düğününde dansöz oynatıp,içki servisi yaptırıp
Bir gün sonra mevlüt okutmak
İronik, acı,tuhaf

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleyküm kardeslerim,

bende siyah örtü örtmek istiyorum insallah. Ailem ve cevrem daha yeni yeni alisti feraceye. okadar cok isityorum ki uzun siyah basörtüsü takmayi insallah rabbim en kisa zamanda nasip eder aslinda daha cok carsaf giyinmek isityorum en güzeli ama herseiyn bir zamani var rabbim onuda nasip edecek insaallah

selam ve dua ile vesselam

aleyküm selam... benim ailem de feraceyi yadırgıyordu ama giydim çıktım öyle dolaşıyorum hayran hayran bakıyorlar şimdi. siyah eşerbı ben de çok seviyorum ama ne yalan söyleyim dökümlü yapmıyorum ama bir gün onu da başaracağım inşallah. çok mutluyum örtümle...

Ayse_92_38

Kayıtlı Kullanıcı
aleyküm selam... benim ailem de feraceyi yadırgıyordu ama giydim çıktım öyle dolaşıyorum hayran hayran bakıyorlar şimdi. siyah eşerbı ben de çok seviyorum ama ne yalan söyleyim dökümlü yapmıyorum ama bir gün onu da başaracağım inşallah. çok mutluyum örtümle...

ne güzel insaalla oda olur zamanla ve dua ile ... bende cook mutluyum elhamdülillah rabbim nasip etti

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
sen ne zaman kapandın ayşe ne kadar oldu

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt