Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlar haydi buyrun... (13 Kullanıcı)

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
aynen ya içim ağlıyor.. ya RAB ne eksikliğim göster diyorum bende iyi olayım nefsimi sileyim diyorum... tesbihim düşmüyor elimden...
canım demosfer diye bir site var bak olraya fiyatlarıda çok uygun feraceleri çok güzel... çok beğendim ben bi kaç modeli...
heleki bi ev elbisesi istiyordum misafir gelince giymek için orda çok hoş modeller var valla fiyatlarıda normal pardesülerden ucuz geldi bana ne yalan söyleyeyim

emcankel

Kayıtlı Kullanıcı
hemen bakıyorum bende..
evimin yakınında bir tesettür giyim mağazası var neredeyse her hafta gidip pardesü deniyorum....
son zamanlarda mağaza sorumlusu bayan abla ferace dücünmezmisin dedi
göz geze geldik....
elbette dedim ....denedim bende
rabbim nasip ederse bende aacağım hemde simsiyah
sanki alınca arkamda bir güç olacak
bir dayanak gibi geliyor
neden böle bir his var bilmiyorum
sanki eksiğim sanki çıplak
daha koyu daha siyah daha kapalı daha güzel gibi....

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
hemen bakıyorum bende..
evimin yakınında bir tesettür giyim mağazası var neredeyse her hafta gidip pardesü deniyorum....
son zamanlarda mağaza sorumlusu bayan abla ferace dücünmezmisin dedi
göz geze geldik....
elbette dedim ....denedim bende
rabbim nasip ederse bende aacağım hemde simsiyah
sanki alınca arkamda bir güç olacak
bir dayanak gibi geliyor
neden böle bir his var bilmiyorum
sanki eksiğim sanki çıplak
daha koyu daha siyah daha kapalı daha güzel gibi....

aynen pardesüm siyah başka renk düşünmedim zaten hiç baktıklarımın hepsi simsiyahtı insanlar garip baksada...
ferace çok istiorum ya anlatamam bazen korkuyorum ya nefsim.. eşim geçen sen nefsini yenmişsin canım dedi... ya nerden anladın diye sordum..
güzellik önemsizleşmiş SADECE ALLAHI MEMNUN ETMEK istiyorsun dedi...
farkettim giydiklerimin hepsi koyu hepsi gizlenmek için küçülmek, rabbime kendimi beğendirmek için

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
kızlar ya benim araboy bi kapım var çok beğeniyorum
ama bembeyaz
diğer kapım da yine mevlana modeli kahve
sizce yanlış mı giyiniyorum

emcankel

Kayıtlı Kullanıcı
emcankel canım nasıl gidiyor hayat kapalılık
ben sizin hızınıza yetişemiyorum kardeşim ya:)bu arada adım emriye
daha güzel daha sade daha şatafatlı
daha mütevazı......
bana birisi kapanmadan önce böle anlatsaydı kafayı mı yemiş ne derdim ama şimdi ben tarif edemiyorum....
ve bir şey daha var....şunu farkettim ki ben yıLlardır erkekleşmişim:(aynı eşim gibi olmuşum:(
oğLumda ikimizide örnek aLmış roL model yapmış:(kadınlıkla uzaktan yakından ilişkim kalmamış...
ve birde eşim nasıl olmuşta beni aldatmamış:((bir kot bir tişört erkek gibi()
gerçekten ben daha yeni yeni kadın olduğumu; kıyafetimle, kıyafetime yaraşır hal ve hareketimle yeni yeni çook yeni anlamaya başladım................
çççoook şükür arkaDAŞIM BUNLARI BİLE İTİRAF EDEBİLDİKTEN SONRA SEN DÜŞÜN ARTIK RUH HALİMİ GEÇMİŞ YILLARA OLAN PİŞMANLIĞIMI VE ŞİMDİLERDEKİ HUZURUMU..........
(BERABER HEP BERABER YAPTIK.............BUNU ...........HEPİNİZİN EMEĞİ VAR .............ALLAH RAZI OLSUNNNNNNNNNNNNN

berat05

Yönetici
aynen ya içim ağlıyor.. ya RAB ne eksikliğim göster diyorum bende iyi olayım nefsimi sileyim diyorum... tesbihim düşmüyor elimden...
canım demosfer diye bir site var bak olraya fiyatlarıda çok uygun feraceleri çok güzel... çok beğendim ben bi kaç modeli...
heleki bi ev elbisesi istiyordum misafir gelince giymek için orda çok hoş modeller var valla fiyatlarıda normal pardesülerden ucuz geldi bana ne yalan söyleyeyim

Esselamu aleyküm

Güzel kardeşim

Eğer misafir gelince giyinmek istiyorsan....eğer gelen misafirleriniz erkek ise... çok dikkat etmelisin....

Yine de yazmadan geçemedim...kusuruma bakma

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
kızlar ya benim araboy bi kapım var çok beğeniyorum
ama bembeyaz
diğer kapım da yine mevlana modeli kahve
sizce yanlış mı giyiniyorum
güzelim bunu sen daha iyi bilirsin... doğruyu ... güzeli kendini sorgula lütfen kenidini bilerek davran içinden doğru nedir onu kendince yargıla...
ben sizin hızınıza yetişemiyorum kardeşim ya:)bu arada adım emriye
daha güzel daha sade daha şatafatlı
daha mütevazı......
bana birisi kapanmadan önce böle anlatsaydı kafayı mı yemiş ne derdim ama şimdi ben tarif edemiyorum....
ve bir şey daha var....şunu farkettim ki ben yıLlardır erkekleşmişim:(aynı eşim gibi olmuşum:(
oğLumda ikimizide örnek aLmış roL model yapmış:(kadınlıkla uzaktan yakından ilişkim kalmamış...
ve birde eşim nasıl olmuşta beni aldatmamış:((bir kot bir tişört erkek gibi()
gerçekten ben daha yeni yeni kadın olduğumu; kıyafetimle, kıyafetime yaraşır hal ve hareketimle yeni yeni çook yeni anlamaya başladım................
çççoook şükür arkaDAŞIM BUNLARI BİLE İTİRAF EDEBİLDİKTEN SONRA SEN DÜŞÜN ARTIK RUH HALİMİ GEÇMİŞ YILLARA OLAN PİŞMANLIĞIMI VE ŞİMDİLERDEKİ HUZURUMU..........
(BERABER HEP BERABER YAPTIK.............BUNU ...........HEPİNİZİN EMEĞİ VAR .............ALLAH RAZI OLSUNNNNNNNNNNNNN

demi demi ama... kadınlığımız islamla güzelleşiyor BİZ İSLAMLA YAŞIYORUZ ASLINDA .... DEĞİŞİYİORUZ..
Ve inşALLAH doğruda imanda yarışmaya başlıyoruz

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamu aleyküm

Güzel kardeşim

Eğer misafir gelince giyinmek istiyorsan....eğer gelen misafirleriniz erkek ise... çok dikkat etmelisin....

Yine de yazmadan geçemedim...kusuruma bakma

yazmanı bekliyordum ablacım çok ihtiyacım vardı.... baktığım elbise ferace zaten güzel demem o yüzden öle gösterişsiz dümdüz ve zerre falsosu yok saolsun KALBUN KESİR DİLEK kardeşim yolladı örneği... evde etek bile giysem olmuyor çünkü içim rahat değil sankri eksik çıplak kalıyorum... siyah upuzun ve çok bol bişey istedim bende bu yüzden.... yanlışımı düzelt nolur:( eksik bişey mu düşünmüşüm

emcankel

Kayıtlı Kullanıcı
Inşaallah daha iyi olacak daha güzel
daha örtülü
ve daha örnek ......

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
ya buketçim siz öyle yazınca ben bilemiyorum ama

berat05

Yönetici
yazmanı bekliyordum ablacım çok ihtiyacım vardı.... baktığım elbise ferace zaten güzel demem o yüzden öle gösterişsiz dümdüz ve zerre falsosu yok saolsun KALBUN KESİR DİLEK kardeşim yolladı örneği... evde etek bile giysem olmuyor çünkü içim rahat değil sankri eksik çıplak kalıyorum... siyah upuzun ve çok bol bişey istedim bende bu yüzden.... yanlışımı düzelt nolur:( eksik bişey mu düşünmüşüm

Estağfurullah Güzel kardeşim...

hepsimizin yanlışları var...önemli olan yanlıştan ders alabilmek...hatalar bizler için...

Ferace benim tüm dış giysimi kaplıyor...

Mesela özel toplantıya da gitsem...ferace....düğünde....ferace..misafirlikte ferace...

Ama feracelerin de şimdi bol işlisi çıktı...

allı pullu-yarasa kollu- işlemeli...gören düğün başını çeker zannediyor.

amaçları -tebliğ görevimizi- unutmamak lazım...

Ben feracelerimi değştire değiştire doğrusunu buldum...birde bulunduğunuz ortamda varsa rahatça alırsınız yoksa imkanlar dahilinde diktirebilirsiniz...
Son aldığım model ben ce çok güzel..kollar bilekte darlaşıyor...yani kolun açılma derdi yok...uzun ve bol....

Daha ne olsun

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
Estağfurullah Güzel kardeşim...

hepsimizin yanlışları var...önemli olan yanlıştan ders alabilmek...hatalar bizler için...

Ferace benim tüm dış giysimi kaplıyor...

Mesela özel toplantıya da gitsem...ferace....düğünde....ferace..misafirlikte ferace...

Ama feracelerin de şimdi bol işlisi çıktı...

allı pullu-yarasa kollu- işlemeli...gören düğün başını çeker zannediyor.

amaçları -tebliğ görevimizi- unutmamak lazım...

Ben feracelerimi değştire değiştire doğrusunu buldum...birde bulunduğunuz ortamda varsa rahatça alırsınız yoksa imkanlar dahilinde diktirebilirsiniz...
Son aldığım model ben ce çok güzel..kollar bilekte darlaşıyor...yani kolun açılma derdi yok...uzun ve bol....

Daha ne olsun

inşallah bende öle olsun istiyorum fikir almak istiyorum açıkçası... evet dediğin gibi işli taşlı garip feraceler var ben giyemem zaten mümkün değil öle şeyler hani fıtratımdada yok şimdiki pardesüm bile düz siyah... ama hayalim ferace işte birden yapamıyorum sanırım acizliğim sanırım... ama bir yeerden başlamam lazım dilekcim çok güzel modeller göndermiş tamda senin dediğin gibi.. gösterişsizler bol ve emre uygun ya diktirecem inşallah yada alacam hayırlısı artık

neyzenözkan

Kayıtlı Kullanıcı
Gönülden ne geçerse dilden o süzülür rabbim herkesden razı olur inşallah efendim...

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
Başını örtenler:

Eğer inanmadan örtünüyorsanız, başörtüsünü çıkarınız.

Eğer siyasi simge olarak örtüyorsanız, çıkarınız.

Eğer mahalle baskısı ile örtüyorsanız çıkarınız.

Eğer babanızın baskısı ile örtüyorsanız, çıkarınız.

Eğer kocanızın baskısı ile örtüyorsanız, çıkarınız.

Eğer ağabeyinizin baskısı ile örtüyorsanız, çıkarınız.

Eğer yaşadığınız ortamda prim yaptığı için örtüyorsanız, başörtünüzü çıkarınız.

Eğer gelenek olduğu için örtüyorsanız, çıkarınız.

Eğer sizi güzelleştirdiği için başınızı örtüyorsanız, çıkarınız.

Eğer Allah için örtüyorsanız, sizi tebrik ederiz.

Eğer inandığınız için örtüyorsanız, sizi tebrik ederiz.

Eğer dini gereklilik için örtüyorsanız, sizi tebrik ederiz devam ediniz. Ancak artık özgür olmadığınızı unutmayın. Başörtüsü ile sakız çiğneyerek dolaşamazsınız. Karşı cinsle sarmaş dolaş olamazsınız. Artık temsil ettiğiniz bazı değerlerin var olduğunu unutmayınız.

Eğer inandığınız için örtünüyorsanız içini doldurunuz. Dürüstlüğünüz, çalışkanlığınız, hoşgörünüzle örnek olurken; ahlakî anlayışınız, oturup kalkışınızda da daha dikkatli olmalısınız.

Çünkü başörtüsü sizin için hem bir hak hem bir değerdir.

Haktır; çünkü sonradan çıkarılmış bir kavram değildir. 1400 yıllık bir geçmişi vardır. O halde örtündüğünüz gibi yaşayın. Yaşadığınız gibi örtünün.

Karşı çıkanlar:

Başörtüsüne size ölümü hatırlattığı için karşıysanız, vazgeçiniz. Ölüm vardır ve gerçektir.

Başörtüsüne din karşıtlığınız sebebiyle muhalifseniz, vazgeçiniz. Dinin teselli etme ve hayata anlam katma gücünü yok edemezsiniz.
(dr. nevzat tarhan dan alıntı ...)

mir_erhan

Moderator
....

...... kadınlığımız islamla güzelleşiyor BİZ İSLAMLA YAŞIYORUZ ASLINDA .... DEĞİŞİYİORUZ..
Ve inşALLAH doğruda imanda yarışmaya başlıyoruz

Allah c.c. razı olsun kardeşim....
Hepimiz aslında İSLAMLA güzelleşiyoruz...
Onunla hayatımızı DEĞİŞTİRDİKÇE İnsanlaşıyoruz...

Selam ve dua ile

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt