AY/YA ARKADAŞIMA
allah razı olsun teşekkür ederim. doğru söylüyorsun aslında ama inan çevre o kadar etkili ki sizler çevreye karşı direnebilen iradesine nefsine hakim olabilen insanlarsınız.ben bunu bir türlü başaramıyorum.dışardan gören belki tip olarak benim günümüz deyimiyle benim için çok modern diye düşünür( gerçi ben şuan modern diye görünen veya düşünen insanlar benim görüşüme göre dünyanın en zavallı allahın bizim yaradanımızın en sevmediği kullar ama..)ama ben sizler gibi nefsime hakim olamasamda söz geçiremesemde sizleri o kadar takdir ediyorum ve o kadar çok seviyorumki bunu tüm samimiyetimle söylüyorum sizler ben ve benim gibiler gibi aciz değilsiniz.ama benim çevremde o kadar az kişi varki islamiyeti bilen ve yaşayan.peygamber efendimiz cemaatten topluluktan ayrılmayın birlik olun demiş çünkü insan tek olduğunda nefsine yenik düşüyor.tabi tek de kalsa buna direnebilen ailesine bile direnebilen karşısına alabilen çok insan vardır belki ama ben bir türlü başaramıyorum.hrşeyin farkındayım akşamları yatağa girdiğimde o kadar çok ölümden korkuyorum ki ama gel görki şeytanla başetmek ve de nefsinle çok zor. sizlerde bnu biliyorsunuz sizde kolaylıkla buralara gelmediniz onu da biliyorıum. Ben beni yaradanımı tanımıyorum daha açıkçası bizi hep korkuttular o günah bu günah cehennemde yanarsın vs. peki ALLAHIN rahmeti de çoık büyük bunu ben bilmiyorum ama hep bize hatta bazı sohbetlere de gitmişliğim var hep allahın yakıcı olduğundan söz ediyorlar peki TÖVBE HAŞA allah bu kadar mı merhametsiz diye şeytan vesvese vermeye başlıyor insana.ben tabiki öyle düşünmüyorum ama günaha girmemek için. inançsız biri bana sorsa allahın rahmeti de ne ne yapıyorki allah dese merhamet namına birşey diyeyemem çünkü bana da anlatılmadı.bunlar için tövbe haşa diyorum çünkü bilmeden de olsa allahın rahmetine inanıyorum.Benim ailem öğretmedi ama ben bu yolun ucundan az da olsa tutup hocaların verdiği sohbetlere gittim ama orda da yine allahın azabından bahsettiler hep.Ben mantığımla birşeyleri sorgulamaya çalışıyorum ama yetmiyor. diyorum ki allah bizi yarattı kulum dedi. bir anne bile evladının başına birşey gelmesini istemez ana yüreği denir peki bu dünyayı kainatı yaratan allah mutlaka bize şefkatle yaklaşıyordur.ama ben bu kadarını çözebildim bana örnekler lazım allahın rahmetiyle ilgili sadece allah bizi bu günahları işleyip cezalandırmak için göndermedi dünyaya ama niye hiç kimse bize cehennem yerine cenneti anlatmadı niye hiç kimse bize allahın azabı yerine affediciliğini anlatmadı.hadi ailem islami yönden boş peki bu işin ilmini yaptığını iddia eden hocalara soruyorum.neden bize korkarak ibadet etmeyi öğrettinizde, allaha şükür için onu sevdiğimiz için bizi yaradanımızı sevdiğimiz için namaz kılmayı ibadet etmeyi öğretmediler.ben şunu istiyorum belki bu da bir bahanedir ama şuan buna inanıyorum ben namazımı allah beni cehennemde yakmasın diye kılmak istemişyorum.nasıl bir arkadaşımız bize bir iyilik yapsa onun için herşeyi yaparız veya ailemiz için bende allahımı memnun etmek için bunu yapmak istiyorum allahın tabi ihtiyacı yok ama ne demek istediğimi anladınız. ben bunları düşünüyorum ama incelikleri bilmiyorum örnekler bilmiyorum biri bana bu konu da yardımcı olsaun bir kitap veya bir makale her ne olursa allahın rahmetini anlatan allahın kullarına verdiği değeri anlatan birşeyler gönderin. ama yaşanmış olaylardan oluşursa çok memnun olurum.ben ağlayarak sevine sevine namaz kılmak istiyorum insan kendini seveni menun etmeye çalışmazmı ama allahımın ben kullarına duğyduğu merhameti bilmiyorum öğrenmek istiyorum.
arkadaşım ben sana birşey söylimmi tabiki irade çok önemli nefse hakim olmak çok önemli senin yazdıklarında farklı bi bakış açısı evet benm aileminde zayif dini bize böyle şeyler öğretmediler çünkü kendileride bilmiolar ben kapandığım zaman annem halam söylemiş halamda demiş ki herkes gider mersine bizimkiler gider tersine yani düşün bukadar uzaklar bu huzurdan bu mutluluktan.. allah ççokca acıyan çok bağışlayandır bak mevlanamız nedemiş''ne olursan ol yine gel''yani allahın hikmeti okadar büyükkii en büyük günahları işle o birtanecik o en içten tövbenle günahını affedebiliyor.. ayrıca ben hep şuna inanırım ben namaz kılmazsam oruç tutmassam yada bi kötülük yaparsam birine karşı sanki işlerim hep tersine gidiyor gibi oluyo ben namaz kılıorum sanki herşey istediğimö gibi gidiyo sanki herşey ettiğim dualar kabul olucakmış gibi gelio neden çünkü inanarak isteyerek ediyorum sen allahı seversen sen allahın dedikleri uygulamaya çalışırsan allahım senden neden uzaklaşsın ki her enımızda mutluluğumuzda sevincimizde üzntümüzde acımız da allahım yokmu böyle anlarda allahım bana yardım et allahım sana şükürler olsun demiomuyuz bak heranımızda ağzımızda dilimizde yüreğimizde ozaman allahım bize bukadar yakınken biz neden ondan uzaklaşıoruz neden onun emrettiği şeylerden kaçıoruz yapamıyoruz yada kafamız karmakarışık oluo neden allahın bize emrettiği ibadetleri yapmak için çaba gösterrken net değiliz çevremiz bize allah yakar allah affetmez diyo evet az çok bu gerceklerin bizde farkındayız ama allahımın bizden tek isteği ney bana gelin yakın olun ki bende size bu dünyada öteki ünyada güzellikleri yaşatım bilmiorum yanlışmı düşünüorumama içimden geçenleri yazıorum şuan.. başımız sıkıştımı allahımıza sığınıyoruz değil mi peki ozman niye istediklerini yapmıoruz...
Şayet onlar, sırt çevirecek olurlarsa, artık Biz seni onların üzerine bir gözetleyici olarak göndermiş değiliz. Sana düşen, yalnızca tebliğdir. Gerçek şu ki, Biz insana tarafımızdan bir rahmet taddırdığımız zaman, ona sevinir. Eğer onlara kendi ellerinin takdim ettikleri dolayısıyla bir kötülük isabet ederse, bu durumda insan bir nankör kesiliverir. (Şura Suresi, 48
De ki: “Size bundan daha hayırlısını bildireyim miş Korkup sakınanlar için Rablerinin katında, içinde temelli kalacakları, altından ırmaklar akan cennetler, tertemiz eşler ve Allah’ın rızası vardır. Allah, kulları hakkıyla görendir.” (Al-i İmran Suresi,15)
Allah, mü’min erkeklere ve mü’min kadınlara içinde ebedi kalmak üzere, altından ırmaklar akan cennetler ve Adn cennetlerinde güzel meskenler vaadetmiştir. Allah’tan olan hoşnutluk ise en büyüktür. İşte büyük kurtuluş ve mutluluk budur. (Tevbe Suresi, 72)
Bilin ki, dünya hayatı ancak bir oyun, ‘(eğlence türünden) tutkulu bir oyalama’, bir süs, kendi aranızda bir övünme (süresi ve konusu), mal ve çocuklarda bir ‘çoğalma-tutkusu’dur. Bir yağmur örneği gibi; onun bitirdiği ekin ekicilerin (veya kafirlerin) hoşuna gitmiştir, sonra kuruyuverir, bir de bakarsın ki sapsarı kesilmiş, sonra o, bir çer-çöp oluvermiştir. Ahirette ise şiddetli bir azab; Allah’tan bir mağfiret ve bir hoşnutluk (rıza) vardır. Dünya hayatı, aldanış olan bir metadan başka bir şey değildir. (Hadid Suresi, 20)
Ey mutmain (tatmin bulmuş) nefis Rabbine, hoşnut edici ve hoşnut edilmiş olarak dön. Artık kullarımın arasına gir. Cennetime gir. (Fecr Suresi, 27-30)
Rableri katında onların ödülleri, içinde ebedi kalıcılar olmak üzere altından ırmaklar akan Adn cennetleridir. Allah, onlardan razı olmuştur, kendileri de O’ndan razı (hoşnut, memnun) kalmışlardır. İşte bu, Rabbinden içi titreyerek korku duyan kimse’ içindir. (Beyyine Suresi, )
İman edenler, hicret edenler ve Allah yolunda mallarıyla ve canlarıyla cihad edenlerin Allah katında büyük dereceleri vardır. İşte ‘kurtuluşa ve mutluluğa’ erenler bunlardır. (Tevbe Suresi, 20)
selam ve dua ile...