Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlar haydi buyrun... (12 Kullanıcı)

acizanegünahkar

Kayıtlı Kullanıcı
S.a kardeşlerim.şükür sonunda bi fırsatını bulabildimde girdim internete.sizinlede paylaştıgım gibi cuma günü pardesümü almaya gittim.ama giderkende dedim e başı açık gitmek olmaz kapandım ve gittim:)3 gün oldu tesettürlüyüm.çok güzel bi duygu elhamdülillah sonunda yapabildim ve o korkulan ilk adımı attım.inşallah herkese nasip olur.çok çok çok mutluyum:)Allah razı olsun sizlerdende bana destek oldunuz.bi ömür tesettürü hakkıyla taşıyabilmek duasıyla.Allah'a emanetsiniz...

Mübarek olsun Kardeşim çok sevindik hemde çok,
RABBİM nuruyla nurlandırsın,
selametle kardeşim.

berat05

Yönetici
Ve aleykümselam Değerli kardeşim

Ne güzel anlatmışsınız Allah Celle Celaluhu razı olsun sizden...

Duygularımıza tercüman olmuşsunuz...

Tebliğe devam inşallah

selamün aleyküm

içimdekileri bir söyleyebilsem bu yol için... korkuyorum nefsim dile gelir diye..susuyorum...ama bilin ki bu duygu tarifsiz sanki her geçen gün daha fazla işleniyor,yerleşiyor sağlam bir bağ kuruyor elhamdülillah... ve bu rahmet duygusunu tatmayan tatmak istemeyen erteleyen kardeşlerim adına çok üzülüyorum.. bu yol güllerle dolu mis gibi kokması bi yana dikenleride var hepsi yarar hepsi fayda yeter ki misal anlaşılsın amaç anlaşılsın yol kesişsin...

berat05

Yönetici
vealeykümselam

ALLAHÜ EKBER !!!

LA İLAHE İLLALLAH!!!

Maaşallah Subhanallah Elhamdülillah

KARDEŞİM...yolumuz hak yolu...ALLAH Celle Celaluhu bu yoldan ayırmasın inşallah....

Kardeşim....güzel haberlerinize devam inşallah.....

TEBLİĞ VE DESTEĞE DEVAM

S.a kardeşlerim.şükür sonunda bi fırsatını bulabildimde girdim internete.sizinlede paylaştıgım gibi cuma günü pardesümü almaya gittim.ama giderkende dedim e başı açık gitmek olmaz kapandım ve gittim:)3 gün oldu tesettürlüyüm.çok güzel bi duygu elhamdülillah sonunda yapabildim ve o korkulan ilk adımı attım.inşallah herkese nasip olur.çok çok çok mutluyum:)Allah razı olsun sizlerdende bana destek oldunuz.bi ömür tesettürü hakkıyla taşıyabilmek duasıyla.Allah'a emanetsiniz...

neslihantozan

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
pastalar2008.blogcu.com
şöyle bi kardeşlerimin paylaşımlarını okudum çok duygulandım herkes aynı noktada buluşmuş ben de hamdolsun bu güzelliği 8 ay önce yaşadım ve her dışarı çıkışmda ilk gün yaşadığımı heyecanı yaşıyorum inanın şu anda bile kalbimde o garip duyguyu yaşıyorum RABBİM herkese nasip etsin inşaallah

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
selamun aleykum .. bende kapandıgım ilk günü anımsadım ilk dışarı çıkmamı ..

bir türlü başarörtüsüne iğneyi iliştiremiyordum .. .ellerim tirriyordu sanırım :)

hayatımda örtüğüm en uzun süren iğneleme işlemiydi ...

sonra gün boyu gülümsemiştim .. :)

sonbahar34

Kayıtlı Kullanıcı
SelamunAleykum,
ben 21 yasındayım ve 1 aydır kapanma ıstegı geldı ıcıme. yaklasık 2 yıl once namaza basladım Allahın ıznıyle.sımdı ne yapacagımı bılmıyorum,kapandıgım zaman herkes gıbı bır daha acılmak ıstemıyorum.1,5 sene işsiz kalmıstım,ve ıstedıgım gıbı bır ıs bulamamıstım o arada zaten namaza basladım bır arkadasımın vesılesıyle. 6 ay once calıstıgım yerde ıse basladım.ve benm ısteklerımden cok daha ıyı sartları vardı.sabretmemın ve dualarımın karsılıgını aldıgımı dusunuyorum.fakat burdakı calısan ınsanların dını anlamda ınancları cok zayıf yanı ezan sesınden rahatsız olanı bıle var kapalı olanları sevmıyorlar.ama ınsan olarak ıyıler.yanı eger ben kapanırsam ısten ayrılmam gerekıcek bu kesın.ıs hayatım belkide olmucak.kapanırsam hayatımda cok değısıklıkler olucak bunu bılıyorum.bu ımkanları bırakmak aslında bana cok zor gelmıyor ılersı ne olur dıye dusunuyorum.bı nevı ev kızı olucam.sıkılırmıyım yanı bunalırmıyım kafam cok karısık.bır ımtıhan ıcersındeyım suan sanırım.bana bıraz fıkır verırsenız ne yapmam gerekır cok memnun olurum.kafam cok karıstı.sımdıden sağolun.

mir_erhan

Moderator
elif.m;1276218[SIZE="4"' Alıntı:
]S.a kardeşlerim.şükür sonunda bi fırsatını bulabildimde girdim internete.sizinlede paylaştıgım gibi cuma günü pardesümü almaya gittim.ama giderkende dedim e başı açık gitmek olmaz kapandım ve gittim:)3 gün oldu tesettürlüyüm.çok güzel bi duygu elhamdülillah sonunda yapabildim ve o korkulan ilk adımı attım.inşallah herkese nasip olur.çok çok çok mutluyum:)Allah razı olsun sizlerdende bana destek oldunuz.bi ömür tesettürü hakkıyla taşıyabilmek duasıyla.Allah'a emanetsiniz...[/[/SIZE]QUOTE]

Maşallah ...Maşallah...

Rabbimiz yolunuz hep aydın eyleyip sizleri bu yolda ilerleyen ve ilerletenlerden eylesin inşallah.
İşte gerçek duruş
gerçek kalıp asıl varoluşun gayesi.
Rabbimiz sizin gibi istekli olan kardeşlerimize de nasip Eylesin.

Ey insanlar, Rabbinizden korkup-sakının
ve öyle bir günün azabından çekinip-korkun ki,
(o gün hiç) bir baba, çocuğu için bir karşılık veremez
ve (hiç)bir çocuk da babası için bir şeyi verebilecek (durumda) değildir.
Şüphesiz Allah'ın va'di haktır.
Artık dünya hayatı sizi aldatmaya sürüklemesin
ve aldatıcı(lar) da sizi Allah ile aldatmasın
( lokman 33

selam ve dua ile

acizanegünahkar

Kayıtlı Kullanıcı
SelamunAleykum,
ben 21 yasındayım ve 1 aydır kapanma ıstegı geldı ıcıme. yaklasık 2 yıl once namaza basladım Allahın ıznıyle.sımdı ne yapacagımı bılmıyorum,kapandıgım zaman herkes gıbı bır daha acılmak ıstemıyorum.1,5 sene işsiz kalmıstım,ve ıstedıgım gıbı bır ıs bulamamıstım o arada zaten namaza basladım bır arkadasımın vesılesıyle. 6 ay once calıstıgım yerde ıse basladım.ve benm ısteklerımden cok daha ıyı sartları vardı.sabretmemın ve dualarımın karsılıgını aldıgımı dusunuyorum.fakat burdakı calısan ınsanların dını anlamda ınancları cok zayıf yanı ezan sesınden rahatsız olanı bıle var kapalı olanları sevmıyorlar.ama ınsan olarak ıyıler.yanı eger ben kapanırsam ısten ayrılmam gerekıcek bu kesın.ıs hayatım belkide olmucak.kapanırsam hayatımda cok değısıklıkler olucak bunu bılıyorum.bu ımkanları bırakmak aslında bana cok zor gelmıyor ılersı ne olur dıye dusunuyorum.bı nevı ev kızı olucam.sıkılırmıyım yanı bunalırmıyım kafam cok karısık.bır ımtıhan ıcersındeyım suan sanırım.bana bıraz fıkır verırsenız ne yapmam gerekır cok memnun olurum.kafam cok karıstı.sımdıden sağolun.

Kardeşim
Şu söz ne kadar güzel
"NİYET HAYR AKİBET HAYR"
RABBİM nuruyla nurlandırsın
en büyük kazanç RABBİMİN rızasını kazanmak,
RABBİM yardımcınız olsun.

mir_erhan

Moderator

La tahzen innallehel meana... (Üzülme Allah bizimle Beraberdir...)

La Tahzen

sabaha çıktıktan sonra artık geçen geceye bakma. Çünkü şerri ve hayrı ile giden dünü değil bugünü yaşayacaksın. farzet ki ömrün sadece birgün, o da bugün...
bugün doğdun ve bugün Rabbine kavuşacaksın.
geçmişin kederi, geleceğin kaygısı ile ayağının sürçmesine müsaade etme. bütün dikkatini, ihtimamını, çalışmanı, bugüne teksif et.
ömrünün bu son gününün namazlarını mutlak surette huşu içinde eda et! Kur'an'ı Kerim-i tedebbür ederek oku. Tesbihatını huzurda yapıyormuşçasına yap. ahlakına, muamelatına dikkat et. insanlara faydalı olacak işler konusunda son derece azimli ve gayretli olarak gününü geçir.
bu son gününün saatlerini iyi kullan. dakikalarını senelere, saniyelerini aylara dönüştür.
yüce Mevlayı çokça zikret. bugün tarlana hep hayır ek
. günahlarından tövbe et. kinden, hasetten uzak ol. rızkına razı ol. eşini, çocuklarını mutlu et.
kendin ol - İmmea olma
hiçbir zaman başkası olmaya gayret etme.
Çünkü bu gerçekten sonsuz bir sıkıntı sebebidir.
Adem aleyhisselamdan bugüne insanoğlundan biri diğeriyle aynı surette yaratılmamıştır. sen özelsin.
geçmişte hiç kimse senin suretinde yaratılmadı. bundan sonra da yaratılmayacak. sen Ahmet'ten Mahmut'tan farklısın.
bu yüzden kendini başkasında diriltmeye kalkışma.
hayata 'sen' olarak atıl. Yaratıldığın gibi yaşa. sesini, yürüyüşünü değiştirme.

Ellerine sağlık sevgili kardeşim.
Allah celle celalüh razı olsun. İnsan okudukça okuyası geliyor. maşallah.

acizanegünahkar

Kayıtlı Kullanıcı
Tüm kardeşlerime:
Mübarek olsun diyorum
RABBİM nuruyla nurlandırsın sizleri,
RABBİM razı olsun sizlerden,
selametle Kardeşlerim.

berat05

Yönetici
Tüm kapanmak isteyen kardeşlerim için .......güncelleme

Tüm kapanmak isteyen kardeşlerim için .......güncelleme

Hayat hep sorular ve cevapları aramakla geçer.....
Geçerkende nasıl geçtiğini anlayamayız...

Ha bugün ha yarın derken kendimizi mutlu etmediğimizi asıl çevre için yaşadığımızı anlamış oluruz.İş işten geçer....

Allah'ı Celle Celaluhu tanımak herşeyden önce ibadeti güzelleştirir..
Daha çok ibadet yapmayı,ibadet yaparken huşu içinde olmayı özendirir.
Başkaları için değil ALLAHÜTEALA için yaşamayı öğretir.
Sevdikçe daha çok araştırır,araştırdıkça daha çok severiz.
Rabbimiz bizim O' na yürümemize karşılık koşarak karşılık verir...
Gönlümüz sıkıntıdan kurtulur...
Herkese bu yolun ne kadar güzel olduğunu anlatır....
Bu bazen örtümüzle olur...
Bazense iman edenin nuruyla belli olur....

"Allah Celle Celaluhu nurunu tamamlayacaktır."

Rabbim bu yolda ayaklarımızı,
kalbimizi sabit kılsın,şaşırtmasın ...
Hidayette olup sapıtanlardan-saptıranlardan değil,
hidayete vesile olanlardan eylesin inşallah

KAPANMAK İSTEYEN TÜM KARDEŞLERİM

Zaman öylesine çabuk geçiyor ki
Siz sorularınıza cevap ararken....
Kapanmak isteğinizi her bir an ertelerken
Zamanın geçtiğini görmüyor musunuz

Eğer nefs ve şeytan olmasaydı insanlar nasıl imtihana tabi tutulacaktı???

İşte bizimde bu dünyada imtihanlarımızdan birisi bu...
Sizler okul,iş,kariyer diye düşünmeye devam ederseniz bir bakmışsınız bu huzursuzlukla yaşamınız devam etmiş gençliğiniz uçup gitmiş..
Bize verilmiş olan görevleri yapmak için ne kadar zaman verilmiş biliyor muyuz?

Ölümün Ne Zaman Geleceğini Biliyor musunuz?

ÖLÜM VARMIŞ diyebilmek için
Musalla Taşınımı Bekleyeceğiz?

ÖLMEDEN ÖNCE
Tüm korkularınızı yenin....
ÖLÜM ZATEN BİR KIYAMET

AHİRETE NASIL HAZIRLANACAĞIZ?

Vicdanınıza bir kulak verin bakalım....
İyice dinleyin...
Kalbiniz A L L A H C.C derken
...hala örtünmeyi bu kadar mı düşünür oldunuz ????

ALLAH'a C.C. tam tevekkülle gidin...
Tam bir teslimiyetle...
Bırakın korkularınızı....
Sadece Bir ADIM ATIN BAKALIM....
Bizi korkularımızla başbaşa bırakacakta
EMİN kılacakta Yalnız Rabbimiz değil mi?

İyice Düşünelim?
Bize bahşedilenlerin karşılığında
AHİRETİ KAZANMAK.......

AHİRETİ KAZANMAK
KOLAY MI SANIYORSUNUZ ?

mir_erhan

Moderator
SelamunAleykum,

Ve Aleyküm selam Sevgili kardeşim.
Hoş geldiniz. Ne iyi edip geldiniz. inşallah araşrıp daha sık gelmeye çalışınız ve en önemli si bu güzel bölümde daha önceki kardeşlerimizin güzel ve ibret dolu hikayelerini bulacaksınız. ve ilaç gibi yazılarıyla destek veren Yürekleri iman dolu güzel kardeşlerimizin yazılarını bulacaksınız. Allah sizden ve o kardeşlerimizden razı olsun.

Allah celle celalüh dilediğine hidayet dilerse kalbine hükmeder işaretler verir.
Ve inşallah sizler bu yol üzeresiniz.
Yalnız dikatimiz çeken haklı olarak hani sormuşsunuzya Ev kızı olsam sıkılırmıyım.
Neden eve kapanacaksınız ? Dininiz imanınız tesettürünüz için.
Öğrenmek ve Tebliğe biran önce başlamak için.
Siz hiç kuran okurken sıkılan ya da sıkıntı basan birini görmüşmüsünüz.
Sevgili kardeşim Allah celle celalüh ün emirlerini yerine getirinceye kadar şeytan çok askeriyle uğraşır.
Ama bir adım attımı insan Allah celle celalüh onlarca adım yakın olur kuluna.
O Celle celalü yaklaştımı Şeytan artık uğrayabilirmi.
İNSAN HİÇ SIKILIRMI Allemlerin Rabbinin EMrini yerine getirirken.
Hiç sıkılırmı EFENDİMİZİN yapın dediği şeyi yaparken insan.
Sıkıntı verseydi SÜMEYYE annemiz ilk şehitlerden olmazdı
Hiç sıkıldımı canını verirken ANNEMiZ. bize düşen onun kanını döktüğü yeri ezmemek.

Sevgili kardeşim inşallah şanslı olanlardansınız.
Siz hiç korkmayın hiç çekinmeden ADıM atabilirsiniz Hemde teredütsüz.
Allah celle cellalüh bu yolda sizlerin Yar ve Yardımcısı olsun inşallah selam ve dua ile

Su-Eda

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm

içimdekileri bir söyleyebilsem bu yol için... korkuyorum nefsim dile gelir diye..susuyorum...ama bilin ki bu duygu tarifsiz sanki her geçen gün daha fazla işleniyor,yerleşiyor sağlam bir bağ kuruyor elhamdülillah... ve bu rahmet duygusunu tatmayan tatmak istemeyen erteleyen kardeşlerim adına çok üzülüyorum.. bu yol güllerle dolu mis gibi kokması bi yana dikenleride var hepsi yarar hepsi fayda yeter ki misal anlaşılsın amaç anlaşılsın yol kesişsin...

Ve Aleyküm selam canım
yürekten yüreklere söylenen duygu yüklü sözler..
Duygularını Maşallah Barekallah çok güzel ifade etmişsin
Hisseden yüreğine sağlık..B)
Eğer bu yolda dikenlerden sonra Gül e ulaşmak varsa dikenlerin kanatığı yerlerde acı hisedilmez.
yeter ki misal anlaşılsın amaç anlaşılsın yol kesişsin..
Rabbim razı olsun canım
Selametle kal
Selam ve baki dualarımla
En Güzel'e Allah Celle Celalühu emanetsin
:a07:​

Su-Eda

Kayıtlı Kullanıcı
Maşallah Barekallah Subhanallah

Maşallah Barekallah Subhanallah

Ve Aleyküm Selam canım
Bizleri çok mutlu ettin :a15:
Rabbimde seni her daim mutlu etsin
Tesettürün hayırlı olsun:a12:
Tesettür nurun yaşadığın huzur ve mutluluğun daim olsun inşallah
Hayırlara vesile olman duasıyla
Ne Mutlu hayırlı ilk adımını atanlara,bu tarifsiz huzur ve mutluluğu yaşayanlara
Rabbim bütün kardeşlerimizin tesettür nuruyla nurlanmalarını bu tarifsiz huzur ve mutluluğu yaşamalarını nasib etsin inşallah
Selametle kal
Selam ve baki dualarımla
:a07:

sonbahar34

Kayıtlı Kullanıcı
yasamadıgım ıcın benım hep boyle kafamda soru ısaretlerı oluyor tabı.Allah nasip eder inşallah.gencken yapılan ıbadetlerın daha daha makbul sevap oldugunu soyluyorlar.bana dua edın.Allah ragzı olsun.

ŞEB-İ ARUS

Kayıtlı Kullanıcı

aleyküm selam..

maşALLAH rabbim daim etsin inşa-ALLAH bu yolda sendelemeden bu yola haksızlık etmeden tefekkür,kükür ile devam edersiniz yolunuzda.

mutlulugunuz daim olsun inşa-ALLAH...

ŞEB-İ ARUS

Kayıtlı Kullanıcı
Ve aleykümselam Değerli kardeşim

Ne güzel anlatmışsınız Allah Celle Celaluhu razı olsun sizden...

Duygularımıza tercüman olmuşsunuz...

Tebliğe devam inşallah

estafurullah kıymetli ablam. inşa-ALLAH bu yolda hakkını verebilenlerden oluyoruzudur..

sizden destekle bu kadar rahat yazabiliyorum mevlam cümlenizde ebeden razı olsun inşa-ALLAH...

selam ve dua ile..

Su-Eda

Kayıtlı Kullanıcı
SelamunAleykum,

Ve Aleyküm selam canım kardeşim
Değerli abimiz.değerli ablacığım ve değerli kardeşimiz
Yüreklere hitab eden kıymetli duygu yüklü sözler yazmışlar
Rabbim cümlesinden razı ve hoşnut olsun...
Canım senin yazdıklarını okudum..Bir bebek geldi gözümün önüne..
Hani bebek önce emekler sonra yavaş yavaş adımlarını atar ve en sonunda yürümenin verdiği mutluluk..
Allah Celle Celalühu sana ne kadar güzellikler sunmuş..
Sen minik minik hayır dolu adımlar atmışsın hayatında şimdi sıra huzur dolu büyük adıma gelmiş..
Rabbim ilk önce secde muhabbeti nasib etmiş..Şimdide tesettür muhabettin için senin adım atman gerekiyor..beklemeden hayırlı kutlu adımını at canım..
Senin baharın olsun hayatının en güzel adımı olsun..
Tesettürün tesettür nurun hayırlara vesile olsun..
mirerhan değerli kardeşimiz ne güzel belirtmiş yüreğine sağlık
Neden eve kapanacaksınız ? Dininiz imanınız tesettürünüz için.
Öğrenmek ve Tebliğe biran önce başlamak için.
Siz hiç kuran okurken sıkılan ya da sıkıntı basan birini görmüşmüsünüz.
Sevgili kardeşim Allah celle celalüh ün emirlerini yerine getirinceye kadar şeytan çok askeriyle uğraşır.
Ama bir adım attımı insan Allah celle celalüh onlarca adım yakın olur kuluna.
O Celle celalü yaklaştımı Şeytan artık uğrayabilirmi.
İNSAN HİÇ SIKILIRMI Allemlerin Rabbinin EMrini yerine getirirken.
Hiç sıkılırmı EFENDİMİZİN yapın dediği şeyi yaparken insan.
Sıkıntı verseydi SÜMEYYE annemiz ilk şehitlerden olmazdı
Hiç sıkıldımı canını verirken ANNEMiZ. bize düşen onun kanını döktüğü yeri ezmemek.

Hiç canı sıkılırmı insanın?..
bu güzellikeri yaşarken hiç sıkılmaz can huzur bulur..
canım kardeşim ben çalışıyorum çok şükür Rabbime rızkım için belli bir sorumluluklarım olduğu için çalışıyorum..
Ama yüreğim çalışmamaktan yana evindeki güzel huzur maneviyat dolu yaşamın..
Rabbimin izin verdiği sürece hayırlar içersinde olmak
Öğrenmek ve tebliğe bir an önce başlamak kadar güzeli varmı..
Huzurun olduğu yerde İslamiyetin yaşandığı yerde
Can sıkılırmı..Bu Can bu fıtrat ile yaratılmış..Özüne döndüğünde,özünde kaldığında sıkılırmı
Sıkılmaz canım..
bu nedenle bekleme canım En Sevgilinin Kainatın Ümmetinin Müjdecisi olduğu gibi
Tesettürün için attığın ilk adım tesettür nuruyla nurlandığın günün senin müjden olsun hayatının baharı olsun..
Hayırlı haberlerini en kısa zaman almamız duasıyla
Selametle kal..
Selam ve baki dularımla

ŞEB-İ ARUS

Kayıtlı Kullanıcı

Ve Aleyküm selam canım
yürekten yüreklere söylenen duygu yüklü sözler..
Duygularını Maşallah Barekallah çok güzel ifade etmişsin
Hisseden yüreğine sağlık..B)
Eğer bu yolda dikenlerden sonra Gül e ulaşmak varsa dikenlerin kanatığı yerlerde acı hisedilmez.
yeter ki misal anlaşılsın amaç anlaşılsın yol kesişsin..
Rabbim razı olsun canım
Selametle kal
Selam ve baki dualarımla

ALLAH razı olsun inşa-ALLAH su-edam rahman senide yanımda kardeşim olarak daim etsin inşa-ALLAH mevlam her güzelligi paylaşmabilmemize olanak versin inşa-ALLAH hayırlısı ile..

saolasın güzel bacım benim..mevlayı bulanlardan,aşkı tadanlarda ol emi :)

selametle..
RAHMAN'A EMANETSİN...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt