Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlar haydi buyrun... (1 Kullanıcı)

mir_erhan

Moderator
selamunaleykum uzun zamandır aranızda yoktum yeniden burdayım Rabbimin izniyle elimden geldiğince girmeye çalışıcam Allaah cc kapanmak isteyipte kapanamayan kardeşlerimize en kısa zamanda bu mutluluğu yaşatmayı nasip etsin inşallah selam ve dua ile...

Ve Aleyküm selam

Sevgili kardeşim uzun zamandı sizleri göremiyorduk.
Tekrar hoşgeldiniz. Rabbimz sıkıntısız ve kedersiz bir arada islami ahlak içerisinde yaşamayı
öğrenmeyi ve paylaşmayı nasip eylesin. amin.
Sizleri tekrar görmek sevindirdi bizleri.

selam ve dua ile

mir_erhan

Moderator

La tahzen innallehel meana... (Üzülme Allah bizimle Beraberdir...)

La Tahzen

sabaha çıktıktan sonra artık geçen geceye bakma. Çünkü şerri ve hayrı ile giden dünü değil bugünü yaşayacaksın. farzet ki ömrün sadece birgün, o da bugün...
bugün doğdun ve bugün Rabbine kavuşacaksın.
geçmişin kederi, geleceğin kaygısı ile ayağının sürçmesine müsaade etme. bütün dikkatini, ihtimamını, çalışmanı, bugüne teksif et.
ömrünün bu son gününün namazlarını mutlak surette huşu içinde eda et! Kur'an'ı Kerim-i tedebbür ederek oku. Tesbihatını huzurda yapıyormuşçasına yap. ahlakına, muamelatına dikkat et. insanlara faydalı olacak işler konusunda son derece azimli ve gayretli olarak gününü geçir.
bu son gününün saatlerini iyi kullan. dakikalarını senelere, saniyelerini aylara dönüştür.
yüce Mevlayı çokça zikret. bugün tarlana hep hayır ek
. günahlarından tövbe et. kinden, hasetten uzak ol. rızkına razı ol. eşini, çocuklarını mutlu et.
kendin ol - İmmea olma
hiçbir zaman başkası olmaya gayret etme.
Çünkü bu gerçekten sonsuz bir sıkıntı sebebidir.
Adem aleyhisselamdan bugüne insanoğlundan biri diğeriyle aynı surette yaratılmamıştır. sen özelsin.
geçmişte hiç kimse senin suretinde yaratılmadı. bundan sonra da yaratılmayacak. sen Ahmet'ten Mahmut'tan farklısın.
bu yüzden kendini başkasında diriltmeye kalkışma.
hayata 'sen' olarak atıl. Yaratıldığın gibi yaşa. sesini, yürüyüşünü değiştirme.

Selamün aleyküm.
Maşallah ne kadar güzel bir paylaşım.
Okurken çok çok keyif aldım defalarca okudum.
Nekadar çok şeyi ne kadar güzel özetlemiş bir paylaşım.
Durup düşündüğünde sayfaları alacak bir paylaşım.
Ellerinize emeğinize sağlık. Allah celle celalüh razı olsun
okuyup öğrenmek hayatımıza tatbik ve uygulamak dileğiyle.

selam ve dua ile

acizanegünahkar

Kayıtlı Kullanıcı
Kur’ana inanmadıkları halde, (Yalnız Kur’an) diyen yalancılarla, On dokuzculuk bâtıl dinine sarılanlar, tesettürü inkâr ediyorlar. Halbuki Kur’an-ı kerimde mealen buyuruluyor ki:
(Mümin kadınlara söyle, gözlerini sakınsınlar, ırzlarını korusunlar, görünen kısmı hariç, ziynetlerini göstermesinler, başörtülerini yakalarına kadar örtsünler!) [Nur 31]

Bu âyette bazı hususlar açık değil. Mesela kadın, gözünü neden sakınacak, ırzını nasıl koruyacak, ziynetten maksat ne? Kına, sürme mi, altın, gümüş mü, küpe, kolye, bilezik mi? Bu hususlar tam açık değildir, bunlar hadis-i şerifle açıklanarak bildirilmiştir. Allahü teâlâ, (Resule itaat Allah’a itaattir) ve (Sana indirdiğim Kur’anı, anlamaları için insanlara açıkla) buyuruyor. (Nahl 44)

Resulullah efendimizin açıklamaları ile âyetin manası şöyle oluyor:
(Mümin kadınlara söyle, gözlerini [yabancı erkeklere bakmaktan] sakınsınlar, ırzlarını korusunlar, [el, yüz gibi] görünen kısmı hariç, [Kolye, küpe, bilezik, kına, sürme gibi] ziynetlerini [ve ziynet taktıkları baş, kulak, kol ve ayaklarını] göstermesinler, başörtülerini yakalarına kadar [saç, kulak ve gerdanlarını] örtsünler!) [Nur 31] (Celaleyn, Medarik)

Mecmaul-enhür’deki, (Kadının [yüz ve iki eli hariç] bütün bedeni avrettir) hadis-i şerifi de tesettürü açıklıyor. Hazret-i Esma, ince elbise ile gelince, Resulullah efendimiz baldızına bakmadı. Mübarek yüzünü çevirip (Ya Esma, bir kız, namaz kılacak yaşa gelince, yüz ve iki eli hariç, vücudunu erkeklere gösteremez) buyurdu. (Ebu Davud)

Hazret-i Âişe validemiz de bildiriyor ki:
(İlk muhacir kadınlara Allah rahmet etsin! Tesettür âyeti gelince, emri geciktirmemek için hemen peştamallarını yırtıp başlarını örttüler) buyurdu. (Buhari, Nesai) [Hazret-i İbrahim de, sünnet ol emrini geciktirmemek için, bıçak, doktor aramadan, hemen hazırdaki balta ile kendini sünnet etmişti.]

Dinimizde iki çeşit kadın kıyafeti vardır: Hür ve cariye [köle] kıyafeti.
Cariyeler başlarını örtmezlerdi, örtmek zorunda da değillerdi. Kapanma mecburiyeti hür kadınlara idi. Tesettür âyeti gelmeden önce hür kadınlar da başları açık gezerdi. Münafıklar, cariyelere sarkıntılık ederdi. Bu arada açık olan hür kadınlara da sataşırlardı. Olay duyulunca, (Biz bunu cariye sandık) derlerdi. Allahü teâlâ, (Hür kadınlar cariyeler gibi giyinmesinler, vücutlarını tamamen örtsünler, böylece cariye olmadıkları da meydana çıksın ve münafık erkekler tarafından da sarkıntıya maruz kalmasınlar) buyurdu. Bu âyetin meali şöyledir:
(Ey Nebi, hanımlarına, kızlarına ve müminlerin kadınlarına [dışarı çıkarken] dış elbiselerini giymelerini söyle! Bu, onların tanınıp, eza görmemeleri için en uygun kıyafettir.) [Ahzab 59]

Bazı mezhepsizler, “Hayzdan kesilmiş, yaşlı kadınların saçlarını göstermeleri günah olmaz” diyorlar. Ama Kur’anda mealen buyuruluyor ki:
(Evlenme arzusu kalmayan ihtiyar kadınların ziynetlerini [ziynet yerlerini, baş, kulak, boyun, kol ve ayaklarını] göstermemek şartı ile, dışa giydikleri [manto gibi] elbiselerini çıkarmalarında bir vebal yoktur. Ama sakınmaları daha iyi olur.) [Nur 60]

Dikkat edilirse, kuyumcuda teşhiri, satılması serbest olan ziynetlerin bile kadında olunca, gösterilmesi yasaklanıyor. Müminlerin anneleri için bile, (Siz diğer kadınlar gibi değilsiniz, [yabancılarla] yumuşak konuşmayın, kalbinde fesat bulunanlar, kötü ümide kapılır. Evlerinizde oturun, eski cahiliye kadınları gibi açılıp saçılmayın) buyuruluyor. (Ahzab 32-33)

Bu delillerden sonra, “İslamiyet’te tesettür yok” diyenlerin art niyetli olduklarında şüphe kalmaz.

selametle Kardeşlerim.

berat05

Yönetici
Esselamun Aleyküm

Hidayetedoğru kardeşimizin KAPANMA YAZISI....kapanamayan kardeşlerime örnek olsun inşallah

Canım kardeşlerim, ben bugün örtündüm. Bu ilk günün heyecanı bambaşka oluyor, Rabbime şükürler olsun, vesveselerden uzak bir gün hissettirdi RAbbim bana..

Sabah evden başörtümle çıktım, bir arkadaşımın bebek mevlidi vardı, babam götürdü arabayla.. Akşam da hava kararmıştı, eve tek başıma yürüyerek geldim. Sabah çıkarken annem görmemişti, eve geldiğimde salona girip gülümsedim ama annem karşımdan git seni böyle görmek istemiyorum dedi. Dün akşama göre daha sessizdi , ben de ben ne yaptım ki dedim anneme sadece ve sonra da odama geldim. Sanırım bir süre sessiz kalmalıyım, şu dönemde anneme doğru sözler de söylesem beni anlamakta zorlanacak..

GÜZEL KARDEŞLERİM BENİM, RABBİM CÜMLENİZİN DUALARINDAN,YORUMLARINDAN VE TEMİZ YÜREKLERDEN RAZI OLSUN İNŞALLAH...

İNŞALLAH DAİMİ OLUR BUGÜNÜM, RABBİME SIĞINIYORUM, İNŞALLAH ANNEM DE ZAMANLA ALIŞIR, HAKİKAT ONUN YÜREĞİNE YERLEŞSİN BANA SOYLEMESE DE OLUR..

Arkadaşlar Yüce Allah yüreğinize kendi yolu üzere bir istek yerleştirirse ondan sonrası sizin dualarınıza kalıyor, bunu bir kez daha anladım. Dualarıma sizleri de vesile kıldı RAbbim, çok ama çok şükürler olsun....Siteyi kurandan ve bu konuyu paylaşıma açan Burcu kardeşimizden de Rabbim razı olsun, hepiniz çok değerli insanlarsınız, RABBİM BURDA BULUNAN, YORUM YAZAN, DUALARDA BULUNAN, SADECE OKUYARAK DA OLSA YÜREĞİNDE BU MANEVİYATI HİSSEDEN HERKESTEN RAZI OLSUN...

BU SIKINTIYI YAŞAYAN TÜM KARDEŞLERİMİN YOLU EN KISA ZAMANDA GÜZEL BİR VESİLE İLE AÇILSIN İNŞALLAH...

YÜCE MEVLA YA EMANETSİNİZ DOSTLARIM...

ceylantur

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm ve rahmetullahi ve berakatühü

Giyim insanı diğer varlıklar üstünde belirleyici ve üstün duruma getirmiş. Yaradan da insanı tüm yaratılmışlardan daha şerefli kılarken, bu şerefi ve üstünlüğü giyimi ile de gösterdiğini şöyle belirtmiş :

" Ey Ademoğulları ! Size avret yerlerinizi örtecek bir örtü ve süs olarak giyinip kuşanacağınız elbiseler verdik " (A'raf Suresi, 26.)

...................................

Yaradan bütün emirlerde kadın ve erkeği bir muhatap kabul ederken, kadının giyimine hususi olarak hükümler bildirmiştir. Allah Celle Celalühu bu emir ile kadının hukukunu korurken, ona gösterdiği ihtimam ve şefkatini belirtmiştir. Erkeğin zıddına olarak kadının vücudunu daha geniş kapsamlı olarak avret mahalli gösterip örtünmesini emretmiştir. Bu emir ile kadın, erkek nazarında hukuken korunurken, erkeğin onu daha latif yaratılmasından dolayı maddi olarak görmesi, güzellik ve ten olarak değerlendirmesi engellenmiş, kadının erkeğin yanında eşitliği sağlanmıştır. Örtü emri ile de erkeğe dolaylı olarak şu ikaz yapılmıştır : Kadını cinsel obje olarak göremezsin ve bu şekilde değerlendiremezsin. Kadına güzelliğinden ve yaratılışından gelen letafeti yerine şahsiyeti ve kişiliği ile muhatap olunmasını belirtmiştir.

Bu şekilde kadının hukuku pek çok cihetlerle korunmuştur. Kadın yalnız genç ve güzel iken değerli olmaktan çıkartılmış, kadının şahsiyet bazında değerlendirmesi yapılmıştır

.............................

Yaradan, giyimi, insan şahsiyetini belirleyici ve onu diğer varlıklardan üstün duruma getirici bir unsur olarak insanlara verirken, kadın için giyim konusunu daha detaylı belirterek onun da şahsiyetini korumuş, erkeklerle eşit konuma getirmiştir.

Kaynak : Neden Örtünüyorum, Nuriye Çeleğen, Nesil Yayınları, Ağustos 2006

acizanegünahkar

Kayıtlı Kullanıcı
Giyim insanı diğer varlıklar üstünde belirleyici ve üstün duruma getirmiş. Yaradan da insanı tüm yaratılmışlardan daha şerefli kılarken, bu şerefi ve üstünlüğü giyimi ile de gösterdiğini şöyle belirtmiş :

" Ey Ademoğulları ! Size avret yerlerinizi örtecek bir örtü ve süs olarak giyinip kuşanacağınız elbiseler verdik " (A'raf Suresi, 26.)

...................................

Yaradan bütün emirlerde kadın ve erkeği bir muhatap kabul ederken, kadının giyimine hususi olarak hükümler bildirmiştir. Allah Celle Celalühu bu emir ile kadının hukukunu korurken, ona gösterdiği ihtimam ve şefkatini belirtmiştir. Erkeğin zıddına olarak kadının vücudunu daha geniş kapsamlı olarak avret mahalli gösterip örtünmesini emretmiştir. Bu emir ile kadın, erkek nazarında hukuken korunurken, erkeğin onu daha latif yaratılmasından dolayı maddi olarak görmesi, güzellik ve ten olarak değerlendirmesi engellenmiş, kadının erkeğin yanında eşitliği sağlanmıştır. Örtü emri ile de erkeğe dolaylı olarak şu ikaz yapılmıştır : Kadını cinsel obje olarak göremezsin ve bu şekilde değerlendiremezsin. Kadına güzelliğinden ve yaratılışından gelen letafeti yerine şahsiyeti ve kişiliği ile muhatap olunmasını belirtmiştir.

Bu şekilde kadının hukuku pek çok cihetlerle korunmuştur. Kadın yalnız genç ve güzel iken değerli olmaktan çıkartılmış, kadının şahsiyet bazında değerlendirmesi yapılmıştır

.............................

Yaradan, giyimi, insan şahsiyetini belirleyici ve onu diğer varlıklardan üstün duruma getirici bir unsur olarak insanlara verirken, kadın için giyim konusunu daha detaylı belirterek onun da şahsiyetini korumuş, erkeklerle eşit konuma getirmiştir.

Kaynak : Neden Örtünüyorum, Nuriye Çeleğen, Nesil Yayınları, Ağustos 2006

Kardeşim zaten eşitlik konusu şurdan belli deyilmi RABBİM biz insanlara seslenirken Ey erkek kullarım veya Ey kadın kullarım deyil, Ey benim kullarım diye sesleniyor, istisnalar hariç, yani RABBİM hepimizi kulları olarak tanımlıyor bunun için eşitlik zaten var sadece vazifeler farklı görevler farklı, hele kadınların annelik diye bir sıfatları varki çok ama çok özel ayrıcalık, Kainatın Efendisi peygamber Efendimizde yine bizlere Ümmetlerim diye sesleniyor.

Zaten erkek olmak kadın olmak deyil, kul olmak önemli layıkıyle müslüman olmak önemli, RABBİM nuruyla nurlandırsın sizleri dularınızda bizleride unutmayınız selametle KARDEŞİM.

Su-Eda

Kayıtlı Kullanıcı

Selamün aleyküm.
Maşallah ne kadar güzel bir paylaşım.
Okurken çok çok keyif aldım defalarca okudum.
Nekadar çok şeyi ne kadar güzel özetlemiş bir paylaşım.
Durup düşündüğünde sayfaları alacak bir paylaşım.
Ellerinize emeğinize sağlık. Allah celle celalüh razı olsun
okuyup öğrenmek hayatımıza tatbik ve uygulamak dileğiyle.

selam ve dua ile

Ve Aleyküm Selam değerli kardeşim..
Okuyan gözlerinize ve hisseden yüreğinize sağlık..
Dualarınıza canı gönülden Amin..Amin..Amin...
Rabbim cümlemizden razı olsun inşallah
Siz değerli kardeşlerimizin destekleri ve değerli paylaşımları çok önemli ve kıymetli
kendi şahsıma sizlerden çok şey öğrenmekteyim..Ve Tekrarlara nefsim adına çok ihtiyacım var..
Rabbim sizlerin emeklerinizin ve desteklerinizin ecrini fazlasıyla versin inşallah
Selametle kalınız
Selam ve baki dualarımla
En Güzel'e Allah Celle Celalühu emanetsiniz​

Su-Eda

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamun Aleyküm

Hidayetedoğru kardeşimizin KAPANMA YAZISI....kapanamayan kardeşlerime örnek olsun inşallah

Ve Aleyküm selam değerli ablamız..
Hidayete doğru kardeşimiz buaralar sitemizde değil ama inşallah iyidir kendisi..
Hidayetedoğru kardeşimizin kapanma Tesettür nuruyla nurlandığı zaman dilimi gerçekten hepimize örnek teşkil etmekte..Sitemizde nice bizlere örnek olan tesettür nuruyla nurlanan kardeşlerimiz var..
Okuduğumuzda duyguların kelimelerle ifade edilmediği anlar yaşadığımız..
Rabbim bütün kardeşlerimize tesettür nuruyla nurlanmalarını bu tarifsiz huzur ve mutluluğu yaşayıp bizlere yaşatmaları
ve bizlerin tesettürü hakkıyla taşıyanlardan olmamız duasıyla..
Hepbirlikte Tebliğ ve Desteğe Devam inşallah..

Su-Eda

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamu Aleyküm ve Rahmetullah
Acizanegünahkar değerli abimiz ve ceylantur canım kardeşim
Değerli paylaşımlarınız için Rabbim sizlerden razı ve hoşnut olsun inşallah
Rabbim hayırlı paylaşımlarınızdan istifade edenlerden eylesin bizleri

HEP BİRLİKTE
Tebliğ

ve
Desteğe
Devam

İnşAllah

mir_erhan

Moderator
Kur’ana inanmadıkları halde, (Yalnız Kur’an) diyen yalancılarla, On dokuzculuk bâtıl dinine sarılanlar, tesettürü inkâr ediyorlar. Halbuki Kur’an-ı kerimde mealen buyuruluyor ki:
(Mümin kadınlara söyle, gözlerini sakınsınlar, ırzlarını korusunlar, görünen kısmı hariç, ziynetlerini göstermesinler, başörtülerini yakalarına kadar örtsünler!) [Nur 31]

Bu âyette bazı hususlar açık değil. Mesela kadın, gözünü neden sakınacak, ırzını nasıl koruyacak, ziynetten maksat ne? Kına, sürme mi, altın, gümüş mü, küpe, kolye, bilezik mi? Bu hususlar tam açık değildir, bunlar hadis-i şerifle açıklanarak bildirilmiştir. Allahü teâlâ, (Resule itaat Allah’a itaattir) ve (Sana indirdiğim Kur’anı, anlamaları için insanlara açıkla) buyuruyor. (Nahl 44)

Resulullah efendimizin açıklamaları ile âyetin manası şöyle oluyor:
(Mümin kadınlara söyle, gözlerini [yabancı erkeklere bakmaktan] sakınsınlar, ırzlarını korusunlar, [el, yüz gibi] görünen kısmı hariç, [Kolye, küpe, bilezik, kına, sürme gibi] ziynetlerini [ve ziynet taktıkları baş, kulak, kol ve ayaklarını] göstermesinler, başörtülerini yakalarına kadar [saç, kulak ve gerdanlarını] örtsünler!) [Nur 31] (Celaleyn, Medarik)

Mecmaul-enhür’deki, (Kadının [yüz ve iki eli hariç] bütün bedeni avrettir) hadis-i şerifi de tesettürü açıklıyor. Hazret-i Esma, ince elbise ile gelince, Resulullah efendimiz baldızına bakmadı. Mübarek yüzünü çevirip (Ya Esma, bir kız, namaz kılacak yaşa gelince, yüz ve iki eli hariç, vücudunu erkeklere gösteremez) buyurdu. (Ebu Davud)

Hazret-i Âişe validemiz de bildiriyor ki:
(İlk muhacir kadınlara Allah rahmet etsin! Tesettür âyeti gelince, emri geciktirmemek için hemen peştamallarını yırtıp başlarını örttüler) buyurdu. (Buhari, Nesai) [Hazret-i İbrahim de, sünnet ol emrini geciktirmemek için, bıçak, doktor aramadan, hemen hazırdaki balta ile kendini sünnet etmişti.]

Dinimizde iki çeşit kadın kıyafeti vardır: Hür ve cariye [köle] kıyafeti.
Cariyeler başlarını örtmezlerdi, örtmek zorunda da değillerdi. Kapanma mecburiyeti hür kadınlara idi. Tesettür âyeti gelmeden önce hür kadınlar da başları açık gezerdi. Münafıklar, cariyelere sarkıntılık ederdi. Bu arada açık olan hür kadınlara da sataşırlardı. Olay duyulunca, (Biz bunu cariye sandık) derlerdi. Allahü teâlâ, (Hür kadınlar cariyeler gibi giyinmesinler, vücutlarını tamamen örtsünler, böylece cariye olmadıkları da meydana çıksın ve münafık erkekler tarafından da sarkıntıya maruz kalmasınlar) buyurdu. Bu âyetin meali şöyledir:
(Ey Nebi, hanımlarına, kızlarına ve müminlerin kadınlarına [dışarı çıkarken] dış elbiselerini giymelerini söyle! Bu, onların tanınıp, eza görmemeleri için en uygun kıyafettir.) [Ahzab 59]

Bazı mezhepsizler, “Hayzdan kesilmiş, yaşlı kadınların saçlarını göstermeleri günah olmaz” diyorlar. Ama Kur’anda mealen buyuruluyor ki:
(Evlenme arzusu kalmayan ihtiyar kadınların ziynetlerini [ziynet yerlerini, baş, kulak, boyun, kol ve ayaklarını] göstermemek şartı ile, dışa giydikleri [manto gibi] elbiselerini çıkarmalarında bir vebal yoktur. Ama sakınmaları daha iyi olur.) [Nur 60]

Dikkat edilirse, kuyumcuda teşhiri, satılması serbest olan ziynetlerin bile kadında olunca, gösterilmesi yasaklanıyor. Müminlerin anneleri için bile, (Siz diğer kadınlar gibi değilsiniz, [yabancılarla] yumuşak konuşmayın, kalbinde fesat bulunanlar, kötü ümide kapılır. Evlerinizde oturun, eski cahiliye kadınları gibi açılıp saçılmayın) buyuruluyor. (Ahzab 32-33)

Bu delillerden sonra, “İslamiyet’te tesettür yok” diyenlerin art niyetli olduklarında şüphe kalmaz.

selametle Kardeşlerim.

Eyvallah kardeşim ellerinize emeklerinize sağlık Allah celle celalüh ecrini versin katlayarak.
Bir kez daha tazeledik bilgilerimizi bir kez daha ne kadar haklı olduğumuzu
ne kadar özel olduğumuzu ve davamızın zorluğuyla ne kadar güzel olduğunu anladık.
Allah celle celalüh razı olsun.

selam ve dua ile

ceylantur

Kayıtlı Kullanıcı

Selam olsun Hak Habibine

Selam olsun Al ve Ashabına
selam olsun yolunda giden ve gideceklere
Selam AllahCelle Celaluhu rızası için
Hz.Muhammed (s.a.v.) TEBLİĞ ETTİĞİ
için Tesettüre bürünenlere.

SELAM OLSUN

acizanegünahkar

Kayıtlı Kullanıcı

berat05

Yönetici
vealeykümselamverahmetullahiveberakatuhu

vealeykümselamverahmetullahiveberakatuhu

HEP BİRLİKTE
Tebliğ

ve
Desteğe
Devam

İnşallah

berat05

Yönetici
Esselamünaleyküm ve rahmetullahive berakatuhu HAYIRLI CUMALAR

Esselamünaleyküm ve rahmetullahive berakatuhu HAYIRLI CUMALAR

Allah'ım sen sana uzanmış elleri geri çevirmezsin elbet,
Sen senin sevdiğin kulların hürmetine,
Sen verdiğin nimetlerin hürmetine,
Sen dualarını kabul ettiklerinin hürmetine
Tüm Kardeşlerime TESETTÜR nasip eyle

ceylantur

Kayıtlı Kullanıcı
ve aleyküm selam - selamun aleyküm ve rahmetullahi ve berakatühü

ve aleyküm selam - selamun aleyküm ve rahmetullahi ve berakatühü

Bismillahirrahmanirrahim,

Elhamdülillahi Rabbil Alemin, Vesselatü Vesselamu Ala Rasulina Muhammedin Ve Ala Alihi Ve Sahbihi Ecmain.

Rabbim, Cuma gününün hürmetine dualarımızı kabul et Ya Rabbim,

Rabbim; tüm mümine kardeşlerimize tesettürü nasip eyle, tesettürlü olanlarımıza da hakkıyla taşımamızı nasip eyle

Sen bizim bilerek veya bilmeyerek işlediğimiz günahlarımızı affet Ya Rabbim,

Bizi Sen'in yolundan ayırma Ya Rabbim,

Amin, amin inşAllah.

Hayırlı Sabahlar, Hayırlı Cumalar olsun inşAllah

Allah'ım sen sana uzanmış elleri geri çevirmezsin elbet,
Sen senin sevdiğin kulların hürmetine,
Sen verdiğin nimetlerin hürmetine,
Sen dualarını kabul ettiklerinin hürmetine
Tüm Kardeşlerime TESETTÜR nasip eyle

-Burcu-

Kayıtlı Kullanıcı
canlarım ben geldim :) guzel haberle :)
nezamandan beri okadar sorun ediyordumki anlatamam kursta ya dersliklerde başımızı actırırlarsa :(
bugun öğrendim cok şükür Rabbimize cok rahat ediyormusuzhiç karışmıyorlarmış :)
inanın cektiğim sıkıntının hatti hesabı yok düşünmekten :S hatta dün eşimle bile konuştuk ne yaparım diye üzüldük
bugunde Rabbimin işine bakın gerçekten Rabbim beni seviyor birkezdaha cok iyi anladım
sabah nete gireyim dedim tevefuken hiç aklımda olmayan birşey geldi goggle kursla ilgili başlık yazdım
bir baktım bizden önceki kursa katılan arkadaşlarımıza tessuturu sormuşlar cok olumlu şeyler okuyunca
okadarmutlu oldumki anlatam
sizlerlede paylaşmak istedim
benim için dua edin olurmu canlarım rahatsızlıklarım devam ediyor İnşallah orda sorun olmaz
sizleri Allah için cok ama cok seviyorum hepiniz canımdan bir parca oldunuz
selam ve dua ile

acizanegünahkar

Kayıtlı Kullanıcı
canlarım ben geldim :) guzel haberle :)
nezamandan beri okadar sorun ediyordumki anlatamam kursta ya dersliklerde başımızı actırırlarsa :(
bugun öğrendim cok şükür Rabbimize cok rahat ediyormusuzhiç karışmıyorlarmış :)
inanın cektiğim sıkıntının hatti hesabı yok düşünmekten :S hatta dün eşimle bile konuştuk ne yaparım diye üzüldük
bugunde Rabbimin işine bakın gerçekten Rabbim beni seviyor birkezdaha cok iyi anladım
sabah nete gireyim dedim tevefuken hiç aklımda olmayan birşey geldi goggle kursla ilgili başlık yazdım
bir baktım bizden önceki kursa katılan arkadaşlarımıza tessuturu sormuşlar cok olumlu şeyler okuyunca
okadarmutlu oldumki anlatam
sizlerlede paylaşmak istedim
benim için dua edin olurmu canlarım rahatsızlıklarım devam ediyor İnşallah orda sorun olmaz
sizleri Allah için cok ama cok seviyorum hepiniz canımdan bir parca oldunuz
selam ve dua ile

Kardeşim senin adına çok sevindik,
dualarımız sizlerle sizde dua edin bende sınava girecem ,
selametle kardeşim.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt