Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlar haydi buyrun... (1 Kullanıcı)

ceylantur

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm ve rahmetullahi ve berekatühü

selamun aleyküm ve rahmetullahi ve berekatühü

can kardeşim, güzel kardeşim, Burcum,

çok üzülüyorum sen böyle şeyler yazdıkça, Rabbim kolaylık versin diye dua ediyorum inşAllah,

Ekonomik olarak zor durumda değilseniz, çalışmak zorunda değilsin ki. Zorda olsanız bile zorunda değilsin. Rabbim evin geçimini sağlamayı erkeklere görev olarak vermiş, bizlerin ise eşimize ve çocuklarımıza karşı görevlerimiz var.

ben de ay sonunda işten ayrılıyorum, 8 yıldır iş hayatının içindeydim, biliyorsun 4-5 aydır da Rabbime şükür tesettürlüyüm.

Çalışmayacağım, çünkü;

* Tesettürüme sahip çıkabilmek için, * onu hakkıyla taşıyabilmek için, * öbür dünyama hazırlık yapabilmek için, * aile düzenimi sürdürebilmek için, * Allah cc nasip ederse evladım için ......... listeyi uzatabilirim,

çalışan hanım kardeşlerimiz sakın alınmasınlar, niyetim çalışınca bunları yapamazlar demek değil, yapmak istediklerinde gerçekten çok yıpranıyorlar, akşam işten gelince yemek hazırlamak, ev işi falan derken o kadar yorgun ve bitkin oluyorum ki :( inanın yatsıyı kılarken secdeye gittiğimde tekrar kendimi kaldıracak gücüm olmuyor bazen. Hep diyoruz ya, 1 dakikamızın bile garantisi yok diye, eğer bu günler böyle devam edip giderken ya ölüverirsem, namaz borçlarım için, günahlarım için Rabbime nasıl hesap vereceğim :a03:

Hakkınızı helal edin, çok uzattım ama, Burcum çalışma demiyorum asla, ben sadece kendi yaşadıklarımı ve hissettiklerimi paylaşmak istedim. Sana tek söyleyeceğim, SAKIN YANLIŞ KARAR VERME. AHİRETİNİ DÜŞÜN, ASLA VE ASLA TESETTÜRÜNDEN VAZGEÇME CAN KARDEŞİM

Su-Eda

Kayıtlı Kullanıcı
Hayırlı Cuma'lar

Hayırlı Cuma'lar

Esselamu Aleyküm canım
Burcum...bu tür yazıları okuyunca ve birçok kardeşimizin mağduriyetine/mağduriyetimize şahit olunca insan çok üzülüyor..
Bu durumlarda yürekleri yanan nice kardeşlerimiz var...
Çünkü herzaman dile getiriyoruz örtümüz /tesetürümüz bizden bir parça ve rızk kapın için biryere gittiğinde hizmet için okumaya niyet ettiğinde sana diyorlarki parçandan vazgeç..
Müslüman bir ülkede bunu yaşamak insanın derinden acıtıyor yüreğini..
ceylantur kardeşimin dediklerine çalışan birisi olarak yürekten katılıyorum..
Birde siz aile sorumlulukları olan kardeşlerimiz için daha meşakatli..
Çalışma hayatı insanı yıpratıyor her türlü manende yıpranabiliyorsun..
Bayanlar hasas yapıdalar islami huzur ve maneviyatı evindeyken daha faal şekilde yaşıyor ve hissediyor..
Çalışmak tesettürümüze mani değil...ve ihtiyaç sahibi helal lokma kazanma niyetinde nice kardeşlerimiz var ..Rahman c.c. bütün kardeşlerimizin yar ve yardımcısı olsun..
Bu sınav dünyasında Rahman c.c. razı olduğu kullardan olabilmemiz duasıyla..
Dualarımdasın yüreği güzel kardeşim..
Rahman c.c. izniyle herdaim dualarda buluşmak duasıyla..
Selametle kal..
Selam ve baki dualarımla
En Güzel'e Rahman c.c. emanetsin..
:a07:

Su-Eda

Kayıtlı Kullanıcı
[FLASH]http://www.izlesene.com/embedplayer.swf?video=604125[/FLASH]​

Bütün kardeşlerimizeB)

Su-Eda

Kayıtlı Kullanıcı
allah kabul etsin kardeşim inşallah bulduğun bu huzuru bende tadarım ibadetlerimi yapıyorum kıyafetlerimede dikkat ediyorum tek eksiğim başörtüm aslında hiçbir engellimde yok sana cevab yazan arkadaşlarında cevablarını okudum aslında çok yoğun bişey yaşıyorum içimde nasıl olacak neden kapanamıyorum onuda bilmiyorum Aslında ailemde kapalı var bu kişiler çok yakımlarım hacı bile eşim bile inşallah bu sen e umre yapacak .inşallah bu vesile ile bende kapanırım sevgilerimle senin adına çok sevindim ALLAH a emanet ol...

Esselamu Aleyküm güzel kardeşim
öncelikle hoşgeldin:)
üyeliğin hayırlı ve daim olsun inşallah
Hayırlı Cuma'larB)
Değerli kardeşlerimi değerli ablamız ziyadesiyle yürekten çok güzel açıklamalar yapmışlar..
Huzur islamiyette islamiyeti yaşabilmekte
Yüce Rabbimiz sana islamiyetin güzellikleri huzurunu sunan ortamlar nasib etmiş
çok şükür..
Hiç bekleme canım anımızın garantisi yok..
ve hayırlı ilk adımını at..
Hayırlı haberlerini beklemekteyiz..
Hem kendini hemde biz kardeşlerini mutlu etmen duasıyla
Rahman c.c. bütün kardeşlerimin tesettür nuruyla nurlanmalarını ve bu tarifsiz huzur ve mutluluğu yaşamayı nasib etsin inşallah
Selametle kal..
Selam ve baki dualarımla
En Güzel'e Rahman c.c. emanetsin

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
canlar türbanımla ilgili cok ama zor karar vermek aşamasındayım tek diyeceğim Müslüman bir toplumda rahat bir şekilde tesettürmüzle çalışamıyorsak :( yapılan iş görüşmesine bile çekine çekine gideceğim eğitim sektöründe tesettürlü çalışmak gerçekten cok zor
eşim ailem gerekirse acarsın diyorlar beynimi kurcalıyor bu sözlerle tam oturmamış bir imanda düşünün yaptıgı etkiyi
ben ki sizlere nerler diyordum inanın okadar zormus uygulamak başıma gelince cok iyi anladım
dua edin olurmu hemide cok inanın beynim yerinden cıkacak gibi :( selam ve dua ile

Selamun aleyküm burcu kardeşim.
Ceylantur ve su-eda kardeşlerim çok güzel açıklamışlar. Allah razı olsun.
Söylenecek fazla bişey kalmamış. Ben de çalışıyorum, ceylantur kardeşimin söylediklerine katılıyorum. Bayanların çalışmasına karşı olduğum halde, 9 aydır çalışıyorum..
İnşaallah en kısa zamnada çıkmak istiyorum..
Rabbim yanlış kararlar verditmesin, yanınızda olsun..
Dualarımda olacaksın kardeşim.. Rabbim yardım etsin..

Su-Eda

Kayıtlı Kullanıcı
Ve Aleyküm Selam Değerli berat ablacığım
Hayırlı Cuma'larB)
Rahman c.c. sizden razı ve hoşnut olsun inşallah
Maşallah Barekallah Subhanallah
Yüreklerimize aydınlık nefslerimize nasihat hükmünde kıymetli sözler..
Emeğinize ve hisseden yüreğinize sağlık...
dualarınıza kalbi Amin..Amin..Amin..
tesettürümüzü hakkıyla taşıyanlardan
ve
bu hayırlı paylaşımlarınızdan istifade edenlerden olabilmemiz duasıyla
Selam ve baki dualarımla
En Güzel'e Rahman c.c. emanetsiniz..

ceylantur

Kayıtlı Kullanıcı
evet ben de tek_dileğim kardeşiminki gibi hissettim, bi de ne kadar aciz olduğumu :a03:

ben bu haksızlıkların yaşandığı zamanlar lisedeydim galiba, ve bana o kadar yabancıydı ki bu olaylar, inancını tam yaşamak uğruna hanım kardeşlerimizin çektiği sıkıntıları fark etmemişim bile, Rabbim affeder inşAllah, o kardeşlerimiz haklarını bize helal ederler inşAllah :a36:

"Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytanmış" :a45: Ben de o zamanlar susmuşum :a45:

şimdi taraf değiştirince hanım kardeşlerimizin sıkıntılarını daha iyi anlıyorum, Rabbim bi daha gaflete düşürmesin inşAllah,

Su-eda kardeşim Allah cc razı olsun, selam ve dua ile, Allah'a cc emanet olun, hayırlı günler

:A

Selamun aleykümm SU EDA KARDEŞİM.
Allah razı olsun..
İzlerken gözyaşlarımı tutamadım :A

Werda

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleykum
ALLAH cc bütün kardeslerimizin Yâri ve Yardimcisi olsun...
Egitim yilinin sonu geliyor ve sinavlarda yaklasiyor. BEN BASIMI ACIP SINAVA GiRMEK iSTEMiYORUM ve de GiRMiCEM iNSALLAH. Ama bunu babama anlatamiyorum gireceksin diye tutturdu, bana yardimci olabilirmisiniz, taktik, dua ne olursa....

ceylantur

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm rahmetullahi ve berekatühü

selamun aleyküm rahmetullahi ve berekatühü

aleyküm selam,

Rabbim tesettürü yüzünden ailesiyle sorun yaşan tüm hanım kardeşlerimize sabır versin, insan her engeli aşabiliyor da, ailenizi değiştirmek onları ikna etmek çok zorluyor :(

Rabbim sıkıntılarınızın karşılığına hayırlı şeyler versin size,

Allah'a cc emanet olun, hayırlı akşamlar, selam ve dua ile

Selamun aleykum
ALLAH cc bütün kardeslerimizin Yâri ve Yardimcisi olsun...
Egitim yilinin sonu geliyor ve sinavlarda yaklasiyor. BEN BASIMI ACIP SINAVA GiRMEK iSTEMiYORUM ve de GiRMiCEM iNSALLAH. Ama bunu babama anlatamiyorum gireceksin diye tutturdu, bana yardimci olabilirmisiniz, taktik, dua ne olursa....

berat05

Yönetici
esselamünaleykümverahmetullahiveberakatuhu

can kardeşim, güzel kardeşim, Burcum,

çok üzülüyorum sen böyle şeyler yazdıkça, Rabbim kolaylık versin diye dua ediyorum inşAllah,

Ekonomik olarak zor durumda değilseniz, çalışmak zorunda değilsin ki. Zorda olsanız bile zorunda değilsin. Rabbim evin geçimini sağlamayı erkeklere görev olarak vermiş, bizlerin ise eşimize ve çocuklarımıza karşı görevlerimiz var.

ben de ay sonunda işten ayrılıyorum, 8 yıldır iş hayatının içindeydim, biliyorsun 4-5 aydır da Rabbime şükür tesettürlüyüm.

Çalışmayacağım, çünkü;

* Tesettürüme sahip çıkabilmek için, * onu hakkıyla taşıyabilmek için, * öbür dünyama hazırlık yapabilmek için, * aile düzenimi sürdürebilmek için, * Allah cc nasip ederse evladım için ......... listeyi uzatabilirim,

çalışan hanım kardeşlerimiz sakın alınmasınlar, niyetim çalışınca bunları yapamazlar demek değil, yapmak istediklerinde gerçekten çok yıpranıyorlar, akşam işten gelince yemek hazırlamak, ev işi falan derken o kadar yorgun ve bitkin oluyorum ki :( inanın yatsıyı kılarken secdeye gittiğimde tekrar kendimi kaldıracak gücüm olmuyor bazen. Hep diyoruz ya, 1 dakikamızın bile garantisi yok diye, eğer bu günler böyle devam edip giderken ya ölüverirsem, namaz borçlarım için, günahlarım için Rabbime nasıl hesap vereceğim :a03:

Hakkınızı helal edin, çok uzattım ama, Burcum çalışma demiyorum asla, ben sadece kendi yaşadıklarımı ve hissettiklerimi paylaşmak istedim. Sana tek söyleyeceğim, SAKIN YANLIŞ KARAR VERME. AHİRETİNİ DÜŞÜN, ASLA VE ASLA TESETTÜRÜNDEN VAZGEÇME CAN KARDEŞİM

Değerli kardeşim....ne güzel yazmış ..nasılda içimizi anlatmışsınız

Aslında çalışmak,faydalı olabilmek çok güzel....

Ama insan ahireti düşündüğünde bazı şeylerin boş olduğunu da görüyor...

Eğer bugün fırsatım olsaydı inanın çalışmazdım..Birçok şeyi düşündüğüm için çalışıyorum...Ama hamd olsun şu anda tam istediğim gibi tesettürüm..kendimi seven yada sevmeyen herkese kabul ettirdim..Hamd olsun.
Ancak yeni bir iş durumu olsa seçimim belli...değiştiremem kendimi Rabbim beni böyle çıkmaza sokmasın..tek beni değil hiç bir kardeşimi...

AHiret için gerçekten ne hazırlıyoruz?
Gerçekten çalışıyor muyuz?
Burda yazılanlara ne kadar uyuyoruz?
Hep düşünüyorum....Birisini yapsak mutlaka çalışan bir hanım olarak bir diğerine uymuyoruzdur neden? Çünkü sadece hanımlarla çalışabileceğimiz ortamlar yok...yada bu tür işveren yok...ahireti düşünüp işveren yok..

Burcum....

Senin yazdıklarına çok çok üzüldüm...
Sen bizim bel kemiğimizsin kardeşim...
Sen bizim tesettürü gururla taşıyan örneğimizsin..

Evini,derdini,çalışmak için mazuriyetini bilemem ama örtünden vazgeçme derim....

Bilmiyorum yazacağım çok çok şey var...
Ama yazamıyorum

Gönlüm sizlerle....dualarım sizlerle...
yazarsam belki ağlarım bu uğurda....:(
neler çektik.....neler yaşadık...kimbilir kimler bu örtü için ne savaşlar verdi...
Şimdi mecbur musun?
Kardeşim benim...nolur iyi düşün...

Sana bir terazi verdim...

İstediğini istediğin yana koy....
ama bir tarafta mutlaka ahiretin olsun...

Allah'a c.c. emanet ol....EMANETE sahip ol

berat05

Yönetici

Ve Aleyküm Selam Değerli berat ablacığım

Hayırlı Cuma'larB)
Rahman c.c. sizden razı ve hoşnut olsun inşallah
Maşallah Barekallah Subhanallah
Yüreklerimize aydınlık nefslerimize nasihat hükmünde kıymetli sözler..
Emeğinize ve hisseden yüreğinize sağlık...
dualarınıza kalbi Amin..Amin..Amin..
tesettürümüzü hakkıyla taşıyanlardan
ve
bu hayırlı paylaşımlarınızdan istifade edenlerden olabilmemiz duasıyla
Selam ve baki dualarımla
En Güzel'e Rahman c.c. emanetsiniz..

SUEDA kardeşim,

Üzgünüm..üzüldüm...Rabbim seçimler yapmak zorunda bırakmasın bizi,

Bu hayatta ne için geldiğimizi unutmayız inşallah

Değerli kardeşlerim,sizlerle hayat buluyor bu sayfalar

Sİzlerin yazdıklarıyla yeşeriyor gönüllerdeki imanlar....

Kapanmaya cesareti olmayan kardeşlerimize örnek oluyorsunuz birer birer...

Allah celle celaluhu razı olsun sizden

Aklı başında...gönlü güzel...imanlı güzel kardeşlerim benim...

Rabbim sayımızı eksiltmesin artırsın inşallah

Hep birlikte

Rabbimin nasip ettiği her an

TEBLİĞ ve DESTEĞE DEVAM inşallah

nisan21

Kayıtlı Kullanıcı
Arkadaşlar çok güzel yazmışlar herşeyi...
Rabbim sizlere bir çıkış yolu göstersin inşallah, darda bırakmasın hiç bir zaman...
İnşallah tez zamanda çözersiniz sorunlarınızı...

Azerbaycan_li

Kayıtlı Kullanıcı
canlar türbanımla ilgili cok ama zor karar vermek aşamasındayım tek diyeceğim Müslüman bir toplumda rahat bir şekilde tesettürmüzle çalışamıyorsak :( yapılan iş görüşmesine bile çekine çekine gideceğim eğitim sektöründe tesettürlü çalışmak gerçekten cok zor
eşim ailem gerekirse acarsın diyorlar beynimi kurcalıyor bu sözlerle tam oturmamış bir imanda düşünün yaptıgı etkiyi
ben ki sizlere nerler diyordum inanın okadar zormus uygulamak başıma gelince cok iyi anladım
dua edin olurmu hemide cok inanın beynim yerinden cıkacak gibi :( selam ve dua ile

kardeş eşim diyorsunuz...şaşırdım gerçekten...bu nasil bir eş ki aça bilirsin başını diyor...

eşiniz çalışmıyor mu? degil eşiniz yemege ekmeginiz olmazsa bile bir eş nasıl hanımına iş için başını aça bilirsin der ...subhanllah...bunun dinimizde guzel adı var ama neyse...

karde Allah dan kork...rızkı veren Allah ...açma başını kardeşim...anlamıyorum yaa...

mürmüdük

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
anadoluhaber.blogcu.com
111020092156401763608_3.jpg

Su-Eda

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamu Aleyküm burcum..
yüreği güzel kardeşim..bu sınav dünyası..
aslında sen herşeyi çok güzel ifade etmişsin ve biliyorsun..
Hepimizin nefsi var ..bocamalar oluyor..
çünkü bir şavaş meydanındayız nefimiz ve bizimle
ve bu nedenle hep mücadele halindeyiz..
En Sevgili sav buyurduğu gibi En büyük cihat nefsimizle olan cihattır
inşallah kazananlardan oluruz canım..
Şuan yaşadıkların vesvese şeytanın hileleri
Rahman c.c. izniyle dualarımdasın
Rahman c.c. bizleri şeytanın şerrinden kötülerin şerrinden muhafaza etsin..
yazdıklarını okuyunca maşallah barekallah dedim..
içinde imanın inceliği islamiyeti yaşama çaban gayretin..
kendi şahsıma bana örnek teşkil etti...
Rahman c.c. seni niyetine göre en güzel mükafatlar versin inşallah..
Rahman c.c. sıkıntılarına inşirah suresinin ferahlığını nasib etsin..
Rahman c.c. bizi Sıratı Müstakime ulaştırsın /bu yoldan ayırmasın inşallah
Selametle kal canım
dualarda buluşmak duasıyla
En Güzel'e Rahman c.c. emanetsin...

gülsengül

Kayıtlı Kullanıcı

Canım kardeşim
Rabbim yardımcınız olsun, bu çok zor bir mesele nasıl bir durmda bu kararı almak zorunda kalıyorsun bilemiyorum ama ahiretini bu dünya için yıkma güzel kardeşim..emin o lki Rabbimiz kapanan kapının ardında yeni bir kapı açacaktır.
Canım benim mecburi değilse yani çalışmak zorunda değilsen iş için örtünden geçme derim ben..Yazını okuyunca çok üzüldüm inanki..Bende kapanırken Allaha çok dua ettim ne olur iş yerinde sorun çıkmasın diye çok şükür çıkmadı..
İnşaALLAH sana Rabbim hayırlı bir çıkış yolu gösterir kardeşim..
Allaha emanetsin
selam ve dua ile..

hidayetedogru

Kayıtlı Kullanıcı
ve aleykum selam Rabbim herkesten razı olsun inanın okadar anlatılacak şey varki nereden başlayayım bilmiyorum
keşke yakınımda olsanız bu manevi desteğinizi yakınımda hissedebilseydim
başörtümden asla vazgecmedim gecememde ama bir bilseniz neler yaşadıgımı nefis şeytan aile daha 1 senedir oturtamadıgım imanım okadar cok şey üstğste gelince bocalıyor insan dogal olarak cok yanlız kaldım inanın okadar içime kapandımki okadar zor dönem geçiriyorumki anlatılamaz gercekten
eşimle ilgili kardeşimiz birşey sormus hemen cevaplayayım 6 senedir ne zor durumlarda n geçtik eşim sende calış diye hiç bir zaman baskı yapmadı gitti kac ek iş yaptı yorgunluktan mafoldu halde senin yüzünden oldu sende calıssaydın bile demedi islami tanımakta tesetturde en buyuk desteği o verdi
ama gelin görünki inanın bir yere evladımımz olması için tedaviye başlayamıyoruz maddiyattan borclarımız var iyice içine kapandım dört duvar arasında hergunum kendimi sorgulayarak geçiyor inanın sokaga cıktıgımda afallıyorum haftada 1 cıkıyorum ufacık evde bir hata yapsam islami, hemen sorgulama mekanızmaları giriyor kendimi gunahkar ilan ediyorum kahrediyorum yada muslamanlıgı tam yapamıyorum diye her gun kendimi yiyip bitiriyorum netten bir şey okusam islami olmayan kahrediyorum kendime onun yerine kaza namazı kılardın yok sunu yapardın yok şimdi sen cok gunaha girdin nasıl insansın orda islami şeyler varken neden okuyorsun diyeyada kazaya kaldıgınar namazım sorgulamalarım yeniden giriyor işe en sonunda böyle müminelik mi olur bu halde olacaksan namazını hiç kılma diyorum
bir vakit gidiyor.... tekrar sorguluyorum busferde ben neyaptım bendiye pişmanlık sorgulama böyle yasadıgım bir gün burnumda geliyor bir bakıyorum stresten her gun bir hastalıgım cıkıyor astım derken şiddetli başş ağrıları baş dönemleri midem ...
içimde buludundugum durumu bir düşünün bunlar azıcıgı
ama size sunu söyleyeceğim k ben asla tesettrumden vaz gecmedimki cok büyük bir imtihandayım okadar buyuk bir imtihanki beynim yerinden cıkacak bu karmaşadada hatalar yapıyorum yine sorguluyorum sorguluyorum bu sefer işin içinden cıkamıyorum eziyetlerin en buyugunu kedime cektiryorum
seminer için basvurularımı yaptım 1 hafta içinde belli olacak eğer gidersem tesettürümle hiç bir sorun yaşamadan sertifakımı almam için dua ederseniz mutlu olurum
eğer alır gelirsem tesettürümle calısabilecek en uygun kurumu bulacagım benimiçin üzülmeyin olurmu hepiniz Rabbime emanetsiniz hayırlı günler

Canım kardeşim benim, çok büyük bir imtihandasın, Rabbim neyler neylerse güzel eyler...tesettürün senin gururundur, yüreğinin dile gelmiş halidir...yüzündeki nuru söndürme güzel kardeşim benim, hiçbir şey için örtünden vazgeçme, dualarınla Rabbimizin huzurundan ayrılma...döktüğün, dökeceğin her gözyaşı mükafatların adına birer kefaret olsun inşallah...

Eşinle güzel bir yola girmişsiniz sana tesettür konusunda o yol göstermiş, Allah ondan razı olsun ki çalışman konusunda da seni zorlamamış, kıymetini bilmiş..Sen duadan ayrılma ki Rabbim ihtiyac duyduğunuz maddiyat için de bir kapı açacaktır inşallah, örtünden vazgeçme sakın kardeşim...

Şu an ailece kararsız olduğunuz bir dönem geçiriyorsunuz, gözle görünen değerler doğrultusunda karar alman için sana ailen seçenek sunuyor ama canım kardeşim unutma ki Rabbimizin gözle görülmeyen nice kapıları var açılmaya hazır, sen örtünü çıkarma ki o kapılar senin ayağına gelsin...

Allahım yardımcın olsun kardeşim benim, yüreğini ferah tut, bu şu an çok zor olsa da direnmelisin, nefsinle savaşmalısın...İnşallah sertifikanı da alır, hayırlsıyla başının örtüsüyle işinde çalışırsın,

Güzel haberlerini bekliyorum ben de tüm diğer kardeşlerimiz gibi...

Allah a emanetsin candan kardeşimiz...

SELAM VE DUA İLE

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt