Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

◊ KALBİN Nerede İse Orası SENİNLEDİR ◊ (1 Kullanıcı)

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
[SIZE=+2]Bir kalbi kalp yapan, o kalbin içinde hayat bulanlardır… [/SIZE]

selamun aleykum kardeşim,
okumamıza vesile olduğunuz yazı için Rabbim sevabınızı yazsın,
sevdiklerinize komşu eylesin. kalbten imanımızı, sevgisini eksik etmesin. Gönül evimizi Sahibi, sevdikleriyle doldursun inşaAllah. hayatını ümmetine veren Güzeller güzelinin ümmetine kabulü duasıyla...
selam ve muhabbetle...

Ve aleyküm selam Nuresma kardeşim.
Amin inşallah, güzel dualarınız ve güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim. En Güzel'in Gül'üne dünyada layıkıyla ümmet, ahirette de komşu olabilmek duasıyla Rabbimize emanetsiniz kardeşim.Selam ve baki dua ile inşallah.

Nevin_1982

Kayıtlı Kullanıcı
s.a aliye emeğine ve yüreğine sağlık.yazı çok güze ve akıcı..söylenilmesi gerekeni şu cümleler anlatıyor aslında:Kalbimizdeki ne ise, biz oyuz aslında… Geri kalan teferruat…

evet bencede aynen öyle....s.a.en emin olunana rabbime emanet olunuz...

نعىمة

Yasaklı Kullanıcı
selamün aleyküm, çok doğru :kalbin, aklın fikrin nerdeyse -otomatikman -ordasın, kötü dost sahibi olmak yeterli..
bu yüzden Allahü Teala Kuranda "sadıklarla beraber olun" buyuruyor...Allaha sadık Peygambere sadık ,Onun Sünnetini yaşayanlarla...
Sana yakın kılan herşeyi bize yakın kıl, Senden uzaklaştıran herşeyi de bizden uzaklaştır...
Selametle...

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Selamün Aleyküm hayırlı geceler kardeşim emeğine güzel yüreğine sağlık çok güzel bir paylaşımdı RABBİM ebeden razı olsun.Bilmezdim önceleri gerçekten sevmenin ne demek olduğunu hep düşünürdüm ALLAH anıldığında yada PEYGAMBERİMİZ anıldığında nasıl kalp titredi nasıl ağlardı insan hani bir Ayet var tam meali aklımda değil yalış yapmaktan ALLAHA sığınırım ''O MÜMİNLER Kİ ALLAH ANILDIĞI ZAMAN KALPLERİ TİTRER '' böyle insanlara hep hayret ederdim ben sadece sevdiğimi söylerdim o insanların hali bana garip gelirdi sonra bir gece RABBİME yalvardım bana sevmeyi öğret diye O VEDUD OLAN RABBİM ki lutfetti duama icabet etti ve ben sevmeyi öğrendim kalbimin titrediğini hissettim Hamdü Senalar olsun zerreler adedince dilerim ve dilenirim ki RABBİM BİZLERİ SEVDİLLERİNDEN EYLESİN VE SEVDİKLERİYLE BERABER EYLESİN EN SEVDİĞİ EN SEVGİLİYLE KOMŞU OLMAYI VE ONUNLA BULUŞMAYI NASİB EYLESİN

SELAM ve DUA ile kalın ALLAHA EMANET OLUN

Ve aleyküm selam kardeşim. Sizin de güzel gönlünüze sağlık olsun inşallah..Yorumunuz çok güzeldi.. Allah c.c sizden de ebeden razı ve memnun olsun kardeşim.. Bu güzel duanızın kabul olmasına çok sevindim:)..Ne mutlu size kardeşim. Biz O'na yakınlaşmayı ister ve bu konuda çaba harcarsak, çabalarımızı, bir adımımıza, on adımla gelen Rahman c.c tarafından kesinlikle karşılıksız kalmayacaktır.. O, hangi yolu seçersek, onu bize kolaylaştırıyor.. Niyetlerin her daim hayır ve O'nun rızası olması duasıyla inşallah..Güzel dualarınıza kalbi aminler değerli kardeşim..Selam ve baki dua ile Rabbimize emanetsiniz inşallah..B)

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Birbirlerini seven dostlar için edilen bir duâ vardır. “Allah sizi Cennette komşu yapsın” denir onlara…

AMİN AMİN AMİN.SELAM VE DUA İLE

Amin inşallah bir kez daha...Teşekkür ederim Zeynep kardeşim.
Rabbimize emanet olun..Selam ve dua ile inşallah..B)

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
selamün aleyküm kardeşim .
AMİN AMİN AMİN.
emeğine sağlık çok sağ olasın .
RABBİME EMANET OLASIN SELAM VE DUA İLE KALIN.
efendimaq2.jpg

Ve aleyküm selam Değerli Emin Abimiz.
Allah c.c razı olsun katkınız ve yorumunuz için..Rabbimiz c.c bizlere Gül Sultanımızın şefaatine nail eylesin, O'na komşu olmayı nasip etsin inşallah..Rabbimize emanet olunuz.Selam ve dua ile.

gülnisa

Kayıtlı Kullanıcı
selamunaleykum guzeı yureklı kardeşım
bırazdan bu sayfaya tekrar donebılır mısın?
allaha emanet ol:)

gülnisa

Kayıtlı Kullanıcı
....................

selamunaleykum hayır guzel kardeşım umarım yazmışsınıdr
okulumu gostermek ıstemıştım :)
allaha emanet ol
:)

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
İmam-ı Rabbani hazretleri buyuruyor ki:
Doğru yolda gidenleri sevmek, onlarla tanışmak ve görüşmek ve onlar gibi olmaya özenmek ve o büyüklerin sözlerini işitmek ve kitaplarını okumak, Allahü teâlânın nimetlerinin en büyüklerindendir ve Onun ihsanlarının en kıymetlilerindendir. Muhbir-i sadık, yani hep doğru söyleyici olan Muhammed aleyhisselam, (El mer’ü mea men ehabbe) buyurdu. Yani, kişi, dünyada ve ahirette sevdiği ile beraber olur. Bunun için, din büyüklerini seven kimse, onlar ile beraber olur. Onların Allahü teâlâya manevi olan yakınlığında, onlar gibi olur. Allahü teâlâ, bu yolun büyüklerine olan sevginizi arttırsın! Onlara bağlılık arzusunu, ömrünüzün sermayesi yapsın! Bu büyükleri seven, onlarla beraber olur. Onlarla beraber olan, şaki olmaktan korunmuş olur. (2/36, 1/203)

gülnisa

Kayıtlı Kullanıcı
..............................

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Kişi Samimi Dostunun Dini Üzeredir

Rasulüllahın Celîslerinden suffeli yakınlarından olan, sürekli onu takib eden, bu sebepten, hicretin 7. yılında Hayber fethi esnasında. Ketibe Kalesi kuşatılırken Haybere gelen devslilerle oraya gelen Ebu Hureyre (RA) 5374 hadis rivayet ederek “muksirûn” dan olmuştur.

Rasulüllaha halil olmanın değerini çok iyi bilen Ebu Hureyreden (RA) gelen bir hadis-i şerif şöyledir.
“İnsan samimi dostunun dini üzeredir. Öyleyse sizden herbiriniz, kimleri dost edindiğine baksın. (Ebû Davûd, Tirmizi)” ( Riyâzus-Sâlihîn s. 281, 366. hadis; Rasulüllah (SAV) ümmetinin en hayırlılarının kendi zamanında geldiğini belirtmesi ile, ümmetin gittikce bozulacağını ihbarla, ümmetini tabakalara ayırıp en hayırlı tabakanın kendi ve ashabının tabakası oluşunu beyanla, onların, “Halil” bildikleri Rasulüllahın dininde olduklarını, kendisine tesahub ettiklerini de belirtmiş oluyordu. Bk. Sunenu ibn-i Mace II, 1340-1341, 1344, 1348, Riyâzus-Salihin s. 369, Cevâhirul-Buharî s. 231; Şerhul-Akidetit Tahâviye II, 693; el-Câmili Ahkâmil-Kurân IV, 170; Tefsîrul-Kurânil-Azîm II, 305, IV, 205, 305 Hak Dini IV, 2985; Sahihul-Buhari, VIII, 93, 96.)

Halîl; sadık, halis dost, nasihat eden gibi manalara gelir. ( el-Kâmûsul-Muhît, III, 380; el-Mucemul-Vasît s. 253, 254.) Halle fiili zayıf, muhtac oldu. Deldi, içine girdi, yardı. Manaları yanında, ekşidi bozuldu, gibi manalar da taşır. Bir sıvının bozulması ve ekşimesi içine giren nüfuz eden şeylerle olur. Halale dostluk, Halel, bozulma ve zayıflıktır. Hıllet, dişler arasına girip kalan yemek artığı, deri ile kaplı kılıç kını, kılıcın kının örtüldüğü altın vs. ile nakışlanan astar (bitane) nakışlı deri, özel dost demektir. Hullet, sadakat vefa, muhabbettir, Kişinin hanımına da hullet denir (el-Kâmûsul-Muhît III, 380; el-Mucemul-Vasît s. 252; el-Müfredât s. 153; Sevginin on derecesi ve mertebesi için bk. Şerhul-Akîdetit-Tahâviye, s. 165.). Sevginin on mertebesi içinde en yükseğidir. Hıllet (hullet) öyle bir sevgidir ki, bu sevgi insanın içine nüfuz eder, işler, insana tesir eder ve onu değiştirir. Bu yönüyle pek derin ve etkili bir sevgidir. Halil, en yakın dost, en fedakar arkadaş, en samimi yoldaştır. Birbirinin halili olan iki kişinin, karşılıklı sevgileri birbirlerine nüfuz etmiş, seveni sevdiğinin lehine güçlü şekilde etkilemiştir. Halil olanın sevdiğinin tesirinden çıkması düşünülemez.

Sahabeler Rasulüllahın halili idiler. Onu candan seviyorlardı (Riyâzus-Salihîn s. 157, 205, 282, 369, Tefsîrul-Kurânil-Azîm, II, 330, 423, III, 467). Bu durumlarını belgeleyen Mekke ve Medine devrindeki hadiseleri tarih açıkça ortaya koymaktadır. Hatta Onun sevgisi uğruna yakınlarıyla kardeşleri ve akrabaları, ile hatta babaları ile karşı karşıya gelenler vardır (Hayâtus-Sahabe II, 467 vd. (ona olan sevgilerini gösteren bazı örnek hadiseler.) Ayrıca bk. Mücadele, 22). Ebu Ubeyde b. Cerrah Bedirde babası ile karşı karşıya gelmişti. Meşhur münafık Abdullah b. Übeyy: “Yahu şu Ebû Kebşenin oğlu bizi toz toprak içinde bıraktı (şerefimizi bir paralık etti)” deyince samimi bir müslüman olan oğlu Peygamber sevgisinden dolayı “Ey Allah Rasulü istersen onun başını sana getiririm” diye babasını öldürmek istemişti. Çünkü o Rasulüllahı çok seviyor, onun için söylenen yersiz bir söz kendisinde çok büyük infiale sebep oluyordu. Beni müstalık gazası sırasında da Abdullah, (RA) babası Abdullah b. Übey için aynı arzu ile Rasulüllaha gelmişti ( Hayâtus-Sahâbe II, 469).

Rasulüllahı çok seven Hanzala b. Ebû Amir de Kafir babasını Uhudda öldürmek için Allah Rasulünden izin isteyen biri idi. Rasulüllah (SAV) Abdullah gibi ona da izin vermemişti (Age II, 469; Usdul-Ğâbe, II, 59). Evs Kabilesinden olan Gasiletul-Melaike diye anılan Hanzala yeni evli iken Uhud harbine gelen kimsedir (et-Tabakât V; 66).

Uhud günü Hz. Ebu Bekir de sonradan müslüman olan oğlu Abdurrahmanı öldürmek istemiş, Rasulüllah (SAV) buna müsaade etmemişti (Hayâtus-Sahâbe II, 469-470). Ebu Huzeyfe de Bedirde öldürülen müşrik babası Utbenin kuyuya sürüklenmesi karşısında üzülmemişti (Hayâtus-Sahâbe II, 470). Bu hususla ilgili daha birçok hadise vardır.

Sahabeler, onlar zaman zaman sözle “anam babam sana feda olsun” diyorlardı. Sevgilerini hayatları ile de gösteriyorlardı. Rasulüllahı analarından babalarından, hatta kendi kendilerinden de çok seviyorlardı (Tefsîrul-Kurânil-Azîm III, 467). Onun vefatına üzüldükleri kadar kimsenin ölümüne üzülmemişlerdi. Sahabeler Onu çok sevdikleri için çok onun dini üzerinde idiler. “insan halililinin dini üzeredir” hadis-i şerifinin masadakı ve mazharı olmuşlardı. Sahabeleri, onun arkadaşları, candan sevenleri olduğuna göre öyle bir Nebi ve veliye dost olan sahabelerin, ona olan sevgilerine yetişilemediği gibi dindarlıklarına da yetişilemez. Onlar halilleri olan Rasulüllahın dini üzerinde idiler. Sevginin mikyası sevdiğine uyma ve fedakârlık olduğuna göre, sahabelere külli fazilette yetişilemeyeceği açıktır. Eğer, kişi samimi dostunun dini üzere ise, onlar Rasulüllahın (SAV) dini üzere idiler. Sadık dostlarıydılar.

Murat Sarıcık

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Kişi Sevdiği İle Beraberdir

Rasulüllah (SAV) Medine-i Münevvereye hicret ettikten sonra hizmetine giren, dokuz on yaşlarında bu göreve başlayıp Rasulüllah (SAV) vefat edinceye kadar on yıl kendisinin yanında bulunan Enes b. Malik (RA) Medinede olan bir olayı şöyle anlatır (Hayâtus-Sahâbe I, 406 vd, Sahabiler Ans. I. 408):

Bir bedevi Peygambere (SAV):
“- Ey Allahın Rasulü “Metes - Sâatü? kıyamet ne zaman?” diye sordu. Bunun üzerine Rasulüllah (SAV):
“Mâ adette lehâ = Kıyamet için ne hazırladın?”
“Hubballâhi ve Rasulihî = Allah ve Rasulünün sevgisini.”
(Bunun üzerine) Rasulüllah şöyle buyurdu:
“Ente meamen ahbebte = Sen sevdiklerinle berabersin.” (Riyâzus-Salihîn s. 282. 45. bab; Hayatus-Sahabe II, 476; Cevâhirul-Buharî, s. 408; et-Tâc V, 80; Tefsîrul-Kurânil-Azîm II, 330 (Enfal, 74. ayeti ile ilgili olarak))

Hadisin metni Müslime aittir. Buhari ve Müslimin müşterek olduğu metinde:
“Ben kıyamet için, çok fazla oruç, namaz, sadaka hazırlamadım, fakat Allahı ve Onun Rasulünü çok seviyorum” (Riyâzus-Salihîn s. 282; et-Tâc, V, 80; Cevâhirul-Buhârî, s. 408 (edep. 96)) kısmı vardır.

Enes (RA) ın bildirdiğine göre, köylü bir arap Medineye gelmiş ve bir topluluk huzurunda bu konuşma geçmiştir. Bu adam yalnız Allah ve Rasulünü sevdiğini iddia eden fakat ameli olmayan bir kimse değildir. Buhari ve Müslim ittifakla belirttiğine göre pek fazla nafilesi olmasa da namazlarını kıldığı, orucunu tuttuğu, Allah ve Rasulünü çok sevdiği anlaşılmaktadır. Yoksa yalnız “seviyorum” demekle Allah ve Rasulü sevilmiş olmaz. Rasulüllah (SAV) Enes b. Malike yaptığı bir tavsiyede: “...Kim sünnetimi yaşatırsa beni sevmiş olur, beni seven de Cennette benimle beraberdir” (Tirmizî, Edeb. 63) buyurur. Sevgide esas, sevilenin yolunda olmaya çalışmak, hayatını sevdiğine göre yaşamaya uğraşmaktır. Yukarıda da geçtiği gibi kişi gerçekten sevdiği kişinin dini üzerine yürüyecektir.

Murat Sarıcık

gülnisa

Kayıtlı Kullanıcı
selamunaleykum
guzel yureklı kardeşım
yine cok guzel paylaşımlar
allah razı olsun
allaha emanet ol selam ve dua ıle

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
"Kişi sevdiği ile beraberdir"

Resulullah efendimizin güzelliğini hiç kimse tam olarak anlatamamıştır. O'nu görüp güzelliğine aşık olanlar, dilleri döndüğü kadar anlatmağa çalışmışlar, o güzelliği bildirmeğe insan gücü yetmez demişlerdir. İslâm alimlerinin kitaplarında o aşıkların haber verdiklerinden yüzlercesi yazılmıştır. Okuyanlar, Allahü teâlânın, sevgili Peygamberini, düşünülemiyecek bir düzende ve bakmağa doyulamayacak bir güzellikte yaratmış olduğunu hemen anlatır.
Görmeden, O'na gönül verirler. Habibullah'a aşık olanlar, her nefeste, ciğerlerine giren havanın serinliğinde, O'nun sevgisinin tadını duyarlar. Aya her bakışlarında, O'nun mübarek gözlerinden gelmiş olan ışınların akslerini aramakla zevklenirler. O'nun güzelliği deryasında bir damlaya kavuşanların her zerresi;
"Güzel yanağını bilen, güle hiç bakmaz,
Senin sevginde eriyen, derman aramaz!" diye söyler.
Bir gün hazret-i Ömer, Peygamber efendimize; "Ya Resulullah! Allahü teâlâya yemin ederim ki, canım hariç, bana her şeyden sevgilisin" dedi.
Resulullah efendimiz ise; "Ben, kendisine canından daha sevgili olmadıkça, sizden biriniz asla iman etmiş olmaz" buyurdular. Bunun üzerine hazret-i Ömer; "Ya Resulallah! Sana Kur'an-ı kerimi gönderen Allahü teâlâya yemin ederim ki, sen bana canımdan daha sevgilisin" deyince; "Ey Ömer, şimdi (tamam) oldu" buyurdular.
Enes bin Malik'den rivayetle bir hadis-i şerifde buyruldu ki: "Hiç biriniz, ben ona, evladından da, pederinden de ve bütün halktan daha sevgili olmadıkça iman etmiş olmaz."
Bir kimse, Resulullah efendimize gelip sordu: "Ey Allahü teâlânın Resulü! Kıyamet ne zaman kopacaktır?" Peygamber efendimiz; "Kıyamet için ne hazırladın?" buyurdular. O kimse; "Evet, çok namaz kılarak, oruç tutarak, sadaka vererek kıyamet için hazırlanmadım. Lakin ben, Allahü teâlâyı ve O'nun Resulünü seviyorum" dedi. Bunun üzerine Peygamber efendimiz; "Kişi sevdiği ile beraberdir" buyurdular.
Vefatından sonra Peygamber efendimizin ayrılığına dayanamayan Bilal-i Habeşi hazretleri, Şam'a gitmiş, burada bir müddet kaldıktan sonra, bir gece rüyasında Peygamber efendimizi görmüş ve; "Beni ziyaret etmeyecek misin ya Bilal?" buyurması üzerine, Medine'nin yolunu tuttu. Bilal-i Habeşi, Resulullah efendimizle geçirdiği günleri hatırlayıp, hasret ve muhabbet gözyaşları döktü.
Uzun müddet ağladıktan sonra, Resulullah'ın torunları hazret-i Hasen ve hazret-i Hüseyn'in ısrarları ile bir gün sabah namazı vaktinde ezan okumaya başladı. Onun sesini duyan herkes, sokaklara döküldüler ve Resulullah ile yaşadıkları saadetli günleri, Bilal-i Habeşi'nin okuduğu ezan sadalarıyla hatırlayıp ağladılar. Bilal-i Habeşi hazretleri de, ağlamaktan ezanı güçlükle tamamlayabildi.

gülnisa

Kayıtlı Kullanıcı
selamunaleykum guzel yureklı kardeşım bende sevındım

allaha emanet ol
selam ve dua ıle

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
ELLERİNE EMEĞİNE SAĞLIK CAN KARDEŞİM.
RABBİM TÜM ALLAH YOLUNDAN GİDENLERİ CENNETİNDE KOMŞU YAPSIN

İNŞALLAH...
:)

Ve aleyküm selam değerli ablam:)

Rahman c.c razı olsun, güzel yorumunuz ve dualarınız için..
Teşekkür ederim.. Kalbi aminler inşallah.. Selam ve dua ile Rabbimize emanet olunuz.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt