Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kahvaltılık tarifleri (1 Kullanıcı)

Eftalyasun

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
11 Kas 2008
Mesajlar
539
Tepki puanı
1
Puanları
0
Yaş
44
Özellikle hafta sonu kahvaltılarında yaptığınız yiyecekleri burada paylaşalım mı?
 

Gök Kubbe

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
4 Ara 2008
Mesajlar
3,422
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
29
s.a. kardeşim olur tabi ben biraz düşüniyim yazarım:)
 

Gök Kubbe

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
4 Ara 2008
Mesajlar
3,422
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
29
hafta sonu tüm aile bir arada olduğumuz için bizim sofra biraz da olsa zengin olur..çay ya da meyve suyu,omlet,yumurta,zeytin,peynir,tereyağı,reçel,sıcak poğaça,salam vs et ürünü,genellikle çok hafif börek ve tabiki poy:)..pek tarif olmadı ama bizim soframız hafta sonları böyle olur..diğer arkadaşlar sizdende katılım bekliyoruz..hayırlı akşamlar..:)
 

Eftalyasun

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
11 Kas 2008
Mesajlar
539
Tepki puanı
1
Puanları
0
Yaş
44
İlk tarif benden olsun o zaman.
Hafta sonları kahvaltıda sıcacık simit çayın yanında severek yediğim çemenden başlayalım:)
Çemen derken de ben içerisine kendi sevdiğim malzemeleri karıştırıyorum, herkes damak zevkine göre ekleme çıkarma yapabilir.
Malzemeler
2-3 adet acı yeşil biber (çok ince kıyılacak)
2 diş sarımsak
2-3 kaşık zeytinyağı
1 tutam maydonoz (ince kıyılacak)
2-3 kaşık biber salçası (ev yapımı olması lazım mutlaka)
hazır domates salçası
istediğiniz kadar ceviz (iri iri doğranmış olsun)
kimyon,kekik,acı biber,tuz
Yapılışı
zeytinyağında önce biberleri ve sarımsakları kavurduktan sonra, salçaları da bir güzel yağda kavurun. karşımın içine cevizide koyup bir iki karıştırdıktan sonrada ocağın altını söndürün. sıcakken içine ince kıyılmış maydonuzu dilediğiniz baharatları ve tuzu karıştırın.
sonrada çıtır ekmek yada simitle afiyetle yiyin :)
 

gülnisa

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
22 Ocak 2008
Mesajlar
11,851
Tepki puanı
9
Puanları
0
Yaş
50
selamunaleykum kardeşim
tarıfı aldım:)
harıka görünüyor
bende nacızhane vereyım

benım kendı tarıfım

önce unu tuzu ve suyu yoğuruyorsunuz
sonra bıraz bekletın ve tabak büyüklüğünde açin

hemen bır kaseye çökelek,ınce kıyılmış bıber,maydonoz,dere otu ,tuz karabıber,nane ,hazılrıyorsunuz


hazırladığınız actığınız hamurun ıcıne korun ve yarım ay yapın
sonra üzerine çöre otu ıyı ce bastırın
ve teflon tavada zeytın yağda kızartın

afiyet olsun:)
 

Eftalyasun

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
11 Kas 2008
Mesajlar
539
Tepki puanı
1
Puanları
0
Yaş
44
selamunaleykum kardeşim
tarıfı aldım:)
harıka görünüyor
bende nacızhane vereyım

benım kendı tarıfım

önce unu tuzu ve suyu yoğuruyorsunuz
sonra bıraz bekletın ve tabak büyüklüğünde açin

hemen bır kaseye çökelek,ınce kıyılmış bıber,maydonoz,dere otu ,tuz karabıber,nane ,hazılrıyorsunuz


hazırladığınız actığınız hamurun ıcıne korun ve yarım ay yapın
sonra üzerine çöre otu ıyı ce bastırın
ve teflon tavada zeytın yağda kızartın

afiyet olsun:)


aleyküm selam,
normalde çemene taze biber konulmaz o da benim ilavem :)
bu çemeni yiyen herkes çok beğenir,mutlaka deneyin.

bende sizin tarifi deniyecem haftasonu inşallah.
teşekkürler paylaşımınız için :)
 

bm-7884

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
1 Kas 2008
Mesajlar
225
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
40
selamun aleyküm kardeşim bizde genelde patatesli omlet yaparız pazar kahvaltılarında:) patatesleri küp küp doğrayıp yağda kızartıyoruz sonra teflon tavaya alıp uzerine çırpılmış yumurta kırıyoruz kapak kapatıp pişiriyoruz çok güzel oluyor..afiyet olsun..
 

Eftalyasun

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
11 Kas 2008
Mesajlar
539
Tepki puanı
1
Puanları
0
Yaş
44
selamun aleyküm kardeşim bizde genelde patatesli omlet yaparız pazar kahvaltılarında:) patatesleri küp küp doğrayıp yağda kızartıyoruz sonra teflon tavaya alıp uzerine çırpılmış yumurta kırıyoruz kapak kapatıp pişiriyoruz çok güzel oluyor..afiyet olsun..

aleyküm selam kardeşim,
işte bende böyle tarifler arıyorum, kolay, pratik denenmiş ve sevilen :)
teşekkürler paylaşımınız için.
 

hanimeli

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
26 Haz 2008
Mesajlar
283
Tepki puanı
1
Puanları
0
Yaş
53
Benim favori kahvaltılıklarım biraz basit ama çok seviyorum.
zeytinyağına kekik, kırmızı biber, nane gibi bilimum baharatları boca edip ekmek bandırıyorum.
tereyağla peyniri tavada eritip yine ekmek bandırıyorum.
ayrıca soğanlı yumurta da favorilerim arasında
bi de ballı krep,

yumurtalı ekmek bunu fırında da yapıyorum daha hafif oluyo..
bayat ekmekleri dilimleyip yumurtaya bulayıp yağlanmış tepsiye diz
üzerine ezilmiş peynirle maydanozu karıştırıp sür
başka malzeme istersen de ekleyebilirsin sosis,biber,domates vs.
pizza gibi harika oluyor..
 

Eftalyasun

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
11 Kas 2008
Mesajlar
539
Tepki puanı
1
Puanları
0
Yaş
44
Benim favori kahvaltılıklarım biraz basit ama çok seviyorum.
zeytinyağına kekik, kırmızı biber, nane gibi bilimum baharatları boca edip ekmek bandırıyorum.
tereyağla peyniri tavada eritip yine ekmek bandırıyorum.
ayrıca soğanlı yumurta da favorilerim arasında
bi de ballı krep,

yumurtalı ekmek bunu fırında da yapıyorum daha hafif oluyo..
bayat ekmekleri dilimleyip yumurtaya bulayıp yağlanmış tepsiye diz
üzerine ezilmiş peynirle maydanozu karıştırıp sür
başka malzeme istersen de ekleyebilirsin sosis,biber,domates vs.
pizza gibi harika oluyor..

bende bayılırım zeytinyağına. zeytinyağ kekik ikilisi bile harika bi taddır.
yumurtalı ekmek tavada kızartılır bizde, biraz ağır olur.
fırında daha hafif ve güzel olacağına eminim. bunuda deniyecem.
ama önce bi fırın almak lazım:)
 

Nazar57

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
14 Ağu 2008
Mesajlar
1,308
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
33
bizde fırında patates yaparız her pzar. ev ahalisi evde oldugu icin..
patatesleri kızartcak gibi dogruyoruz.. sonra fırın tepsisine koyuyoruz..üstüne biraz yag birazda su koyuyoruz.. üzerine biraz kırmızı, biraz siyah toz biber, birazda tuz serpileyip fırınlıyoruz..
kızartma patatesten daha güzel oluyor..:)hemde fazla kalori getirmiyor.. malum kızartma patatesler saglıksız diye tv lerde bagırıyorlar.. :)
 

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
15 Eki 2007
Mesajlar
9,962
Tepki puanı
9
Puanları
0
Yaş
45
bu konu iyi olmuş

krep tarifim

2,5 çay fincanı un
3 yumurta
2 su bardağı süt
1/2 çay kaşığı tuz

unu derin bir kaseye boşaltın
yumurtaları karıştırı
yağı tuzu sütü ekleyin

buzdolabında biraz dinlendirin(ben pek yapmıyorum)

biraz tavaya yağ koyun bikaç damla yağ ısınınca kepçeyle yuvarlak olack şekilde tavaya koyun

diğer tarafını da pişirin

hepsi pişince içine istediğiniz malzemeyi koyup yiyebilirsiniz
peynir, reçel, çikolata
afiyet olsun....
 

Eftalyasun

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
11 Kas 2008
Mesajlar
539
Tepki puanı
1
Puanları
0
Yaş
44
teşekkürler sıla kardeş yorumun ve tarifin için.
inşallah diğer kardeşlerimizin tarifleriyle, kahvaltılık çeşitlerimizi arttırabiliriz.
 

edam005

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
5 Ara 2008
Mesajlar
982
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
52
Ben tarif değil, ama kahvaltılık çeşidimizi söylicem, Gene bizim yörenin, Tuzlu yoğurt,
sünme peynir,kekikli çökelek,yeşil zeytin,taze kekik salatası (şimdi tamzamanı)
bahar salatası,,,humus,
 

Eftalyasun

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
11 Kas 2008
Mesajlar
539
Tepki puanı
1
Puanları
0
Yaş
44
Ben tarif değil, ama kahvaltılık çeşidimizi söylicem, Gene bizim yörenin, Tuzlu yoğurt,
sünme peynir,kekikli çökelek,yeşil zeytin,taze kekik salatası (şimdi tamzamanı)
bahar salatası,,,humus,

taze kekik salatasını hiç duymamıştım. Nasıl yapılıyor?
 

edam005

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
5 Ara 2008
Mesajlar
982
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
52
taze kekik dağlarda çıkar ,mart ayından itibaren, mis gibi kokar, herdertde devadır..
ince olarak kıyılır ve taze soğan ,maydanoz, pul biber,nar ekşisi ve son olarakta zeytinyağı ile harmanlanır...
muhteşem bir lezzet,,
ter kokusunu önler, böbrek kumlarını ve taşlarını izale etmekle bilinir,,baş ağrıları, kadınsal hastalıklarda, vücuttaki iltihaplara birebir gelir..
 

Eftalyasun

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
11 Kas 2008
Mesajlar
539
Tepki puanı
1
Puanları
0
Yaş
44
taze kekik dağlarda çıkar ,mart ayından itibaren, mis gibi kokar, herdertde devadır..
ince olarak kıyılır ve taze soğan ,maydanoz, pul biber,nar ekşisi ve son olarakta zeytinyağı ile harmanlanır...
muhteşem bir lezzet,,
ter kokusunu önler, böbrek kumlarını ve taşlarını izale etmekle bilinir,,baş ağrıları, kadınsal hastalıklarda, vücuttaki iltihaplara birebir gelir..

süper bir tarifmiş. ağzım sulandı. yeşilliği severim. nar ekşisini yeni keşfetmiştim.
bu tarifide denicem. iş sadece taze kekik bulmaya kaldı.
 

alisenem

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
13 May 2009
Mesajlar
8
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
44
cızlama börek kahvaltıda yada ikindi çayında güzel oluyor belki bildiğiniz ama ismi farklı olabilir hemen tarifini yazıyorum. 2 adet yumurta,2 su bardağı süt,10 çorba kaşığı un 1 paket kabartma tozu,1 kahve fincanı sıvı yağ.yumurtalar çırpılır,diğer malzemeler eklenir,bulamaç haline gelene kadar karıştırılır,tava biraz yağlanır tavaya malzeme zemini kaplayacak kadar dökülür pişen böreğin arasına peynirli maydonoz konulur afiyetle yenir.
 

Bilnur

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
11 Ağu 2008
Mesajlar
709
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
36
güzel bir salata tarifi vermek istiyorumm...tamda mevsimine girdik...haftasonu sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz..

Patlıcan salatası
patlıcan,biber(yeşil,kırmızı)tercihinize göre
domates,soğan (isterseniz soğan koymayabilirsiniz)
taze nane,maydonoz,
tuz,nar ekşisi(yoksa limon)
kimyon,yağ
yapılışı:malzemeleleri fırında közleyin(imkan varsa mangalda yapabilrsiniz közde daha lezzetli oluyor,çarşı fırınlarındada pişittirebilrsiniz:) )
piştikten sonra kabuklarını soyun.patlıcanı,biberi,domatesi,soğanı doğrayıın.
maydonozu,nanayi doğrayın.
bir kaba aldıktan sonra üzerine ekşisini,tuzunu,kimyonunu,bir miktar yağ koyun,,karıştırınnn

ohhh mis gibi hafif ve çok leziz salata (yanına bide açık ekmek,çay ):)
Afiyet olsun..
 

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt