Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

İSLAMİ CHAT ALDATMACALARI (1 Kullanıcı)

hasanbbk

Kayıtlı Kullanıcı
RE: İSLAMİ CHAT ALDATMACALARI

çok güzel bir konuya deginmişiniz insanlar bir birini bu şekilde aldatıyor ama amaç belli allah heğimizin sonunu hayır etsin

alaettin

Kayıtlı Kullanıcı

selamun aleyküm güzel bir yazı fakat dikkat edilmesi gereken noktalar var şimdi biz bu yazıdaki kişilere tepkiliyiz dimi ama ya iki arkadaşımızda içine kapanık biriyseler olamazmı chat yolunu edepli kullanarak birlikte olunamazmı yok sa sizler hepiniz birbirinizi tanımadan mı evleneceksiniz gördügüm kadarıyla herkez destekliyor o zaman burda yaptıgımız ne arkadaşlar herkes cesaretli olamayabilir bence aramızda böyle bir sürü insan lar var bunu kimseden saklamayalım

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com

alaettin yazdı:
selamun aleyküm güzel bir yazı fakat dikkat edilmesi gereken noktalar var şimdi biz bu yazıdaki kişilere tepkiliyiz dimi ama ya iki arkadaşımızda içine kapanık biriyseler olamazmı chat yolunu edepli kullanarak birlikte olunamazmı yok sa sizler hepiniz birbirinizi tanımadan mı evleneceksiniz gördügüm kadarıyla herkez destekliyor o zaman burda yaptıgımız ne arkadaşlar herkes cesaretli olamayabilir bence aramızda böyle bir sürü insan lar var bunu kimseden saklamayalım

VE ALEYKÜM SELAM KARDEŞİM.. TARİHTEN BUGÜNE KADAR ÇOK ÇEKİNGEN OLANLAR EVLENMEDEN KALMIŞLAR MIDIR Kİ? O ZAMAN DA CHAT V.S YOKTU... ÇOK ÇEKİNGEN OLABİLEN İNSANLARIN DA EVLENEBİLDİĞİNİ YAKIN ÇEVRENİZDEN DE BİLİYOR OLMALISINIZ.. DOLAYISIYLA BU KESİNLİKLE MANTIKLI BİR GEREKÇE OLAMAZ. SELAMETLE

alaettin

Kayıtlı Kullanıcı

bu işleri yanlış yapanlar vardır buna katılıyorum.ama tarihten buyana hep birşeyler vesile olmuştur mesela cep telefonları bakın ben şunu ifade etmek istiyorum bana siz dünyalıkmı yoksa hem dünyalık hem ahiretlik mi evleneceksiniz eger sadece dünyalık ise sorun yok fakat hem dünya hem ahiret için ise tanımak gerekiyor bilmek gerekiyor bu belki yanlış bir araç ile olacak ama mutlaka olmalı evlenmeden vlenilecek kişiyle mutlaka konuşulmalı şu unutulmamalı evliliklerin çogu vesile yoluyla oluyor bu chat te bi vesile elbette bir kerelik kişiyle edeple oturulur konuşulur eger kişiler anlaşabiliyorsa aile devreye girip onlarda tanışmalıdır ama şunu kesinlikle diyorumki öyle hemen evlenilmez araştırılıp sorup sordurduktan sonra ben br kardeşiniz olarak bütün din kardeşlerimin mutlu huzurlu ve imanlı yaşamasını isterim B)B)

alaettin

Kayıtlı Kullanıcı

degerli kardeşim siz bunu konuyu başlatmışşınız dimi ama söylermisiniz bu konuyu ne kadar araştırdınız bir yerden alıntı yaptınız ve buraya eklediniz ya bu konuşmalar gerçekten samimiyse herşeyin elbette edeplisi ve en güzeli gerekli ama bence siz bu konuu fazla araştırmadınız biz bilebilirmiyiz insanlar için hangisinin hayırlı oldugunu evlilik elbette aile dogrultusunda olmalı bu konular çok ama çok uzun anlatılması gereken şeyler eger siz bunlara dur diyecekseniz dünyada birçok şeye dur demeniz lazımB)

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com

alaettin yazdı:
bu işleri yanlış yapanlar vardır buna katılıyorum.ama tarihten buyana hep birşeyler vesile olmuştur mesela cep telefonları bakın ben şunu ifade etmek istiyorum bana siz dünyalıkmı yoksa hem dünyalık hem ahiretlik mi evleneceksiniz eger sadece dünyalık ise sorun yok fakat hem dünya hem ahiret için ise tanımak gerekiyor bilmek gerekiyor bu belki yanlış bir araç ile olacak ama mutlaka olmalı evlenmeden vlenilecek kişiyle mutlaka konuşulmalı şu unutulmamalı evliliklerin çogu vesile yoluyla oluyor bu chat te bi vesile elbette bir kerelik kişiyle edeple oturulur konuşulur eger kişiler anlaşabiliyorsa aile devreye girip onlarda tanışmalıdır ama şunu kesinlikle diyorumki öyle hemen evlenilmez araştırılıp sorup sordurduktan sonra ben br kardeşiniz olarak bütün din kardeşlerimin mutlu huzurlu ve imanlı yaşamasını isterim B)B)

chatle olan tanışmaların da ne kadar hayal kırıklığıyla sonuçlandığını anlatmam için psikolog olmama gerek yok.. araştırıp soruşturmak demişsiniz, bunun chatle olmayacağı da malum

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com

alaettin yazdı:
degerli kardeşim siz bunu konuyu başlatmışşınız dimi ama söylermisiniz bu konuyu ne kadar araştırdınız bir yerden alıntı yaptınız ve buraya eklediniz ya bu konuşmalar gerçekten samimiyse herşeyin elbette edeplisi ve en güzeli gerekli ama bence siz bu konuu fazla araştırmadınız biz bilebilirmiyiz insanlar için hangisinin hayırlı oldugunu evlilik elbette aile dogrultusunda olmalı bu konular çok ama çok uzun anlatılması gereken şeyler eger siz bunlara dur diyecekseniz dünyada birçok şeye dur demeniz lazımB)

yanlışlardan birini de olsa düzeltme çabası her insanda bulunmalıdır.. ama eğer ki kendisinde bu sorumluluğu görüyorsa.. eğer ki bu yanlışa dur diyebilmeye talipsem ben, belki birçok yanlışın da önüne geçmeye vesile olurum.. zina gibi, yalanın kötü olduğunu, bizi aldatmaya çalışanın bizden olmadığını, kutsal dinimizin anlık heveslere kurban edilmemesi gerektiğinin anlaşılmasına vesile olacağım belki.. bu da benim için Allah katında az şey değildir, niyetim Allah rızası için çünkü... belki chat yapan kardeşlerimiz varsa, bu yazıdaki mesajı bir kişi anlayıp hatasından dönebilmişse benim için bu kesinlikle az şey değildir... 240 küsür insanın yorumu varsa bu konuda, ve bunların içinde varsa chat yapanlardan birine tesir ederse bu yazı, bu benim için anlatılmaz bir mutluluk kaynağı olur... belki aileler çöküntüden kurtulur.. belki zinaya yaklaşım engellenmiş olur.. belki de bir insanın da olsa hayatı kararmaktan kurtulur... dedim ya 1 insana vesile olabilirsem bile bu bana yeter...

benim birşeyleri fazlaca araştırmama gerek yok, neden diye sorarsanız bir şey benim dinimde yanlışsa, haram ve günahsa, o şeyin haram ve sakıncalı olduğuna hüküm getirebilirim.. araştırma adı altında benim onu aklamam paklamam, onun murdar olduğu gerçeğini değiştirmez.. çağın hastalığının chat olduğunu tüm medya ve konuyla ilgili tüm bilim adamları haykırıyor.. bu sebeple size bu konuyla ilgili daha onlarca yazı eklerim buraya.. ama hiçbirinin chati savunacağını düşünmüyorum... eleştirinize de sadece ''gülümsedim.''

fa_tih

Kayıtlı Kullanıcı

İyi bir konuya deyinmişsiniz.Umarız böyle şeyler yaşanmıyor,sadece sanal sayfalarda önümüze çıkıyordur...Allah(c.c.)nefsimizin kötü istek ve arzularından bütün insanlığı korusun.
İyi ve kötü,ahlak ve ahlaksızlık vb.gibileri bu güne kadar hep bir arada olmuş ve biri kınanırken birisi herkes tarafından benimsenmiştir.Dileriz ki herkes kendisine yapılmasını istemediği birşeyi başkalarına yapmaz...

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com

fa_tih yazdı:
İyi bir konuya deyinmişsiniz.Umarız böyle şeyler yaşanmıyor,sadece sanal sayfalarda önümüze çıkıyordur...Allah(c.c.)nefsimizin kötü istek ve arzularından bütün insanlığı korusun.
İyi ve kötü,ahlak ve ahlaksızlık vb.gibileri bu güne kadar hep bir arada olmuş ve biri kınanırken birisi herkes tarafından benimsenmiştir.Dileriz ki herkes kendisine yapılmasını istemediği birşeyi başkalarına yapmaz...

haklısınız kardeşim. size katılıyorum.. Allah razı olsun yorumunuz için. selametle kalın

feyzugrafi

Kayıtlı Kullanıcı

aliye harikasın gönlüne sağlık inş. birilerine cewap olur bu. Allah razı olsun.

konya_konya_92

Kayıtlı Kullanıcı

tabi haklı muhterem kardeşim bence bütün bu chat odaları kapatılmalıdır tanımadığın etmediğin belirsiz kişiler bazen çok tehlikeli olabilmektedir hele evli bayanlar için çok daha sakıncalıdır çok ince bir konu...Selam ve dua ile...

bulbul_434

Kayıtlı Kullanıcı

selamunaleyküm cümleten. ben daha yeni üye oldum. öncelikle site yapımcılarına teşekkür ederim diğer siteler gibi olduğunu zannediyorum çokşükür yanılmışım. insan çiğ süt emmiş der atalarımız nefse söz geçirmek zor iştir buda din kardeşliğiyle mümkündür herkezin ağzına sağlık ALLAH(c.c.) yar ve yardımcınız olsun

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com

konya_konya_92 yazdı:
tabi haklı muhterem kardeşim bence bütün bu chat odaları kapatılmalıdır tanımadığın etmediğin belirsiz kişiler bazen çok tehlikeli olabilmektedir hele evli bayanlar için çok daha sakıncalıdır çok ince bir konu...Selam ve dua ile...

Allah razı olsun kardeşim.. bizim de hedefimiz inşallah bunu birilerinin duymasını sağlayıp, bu hususta Allah'tan korkmaları gerektiğini hatırlatmaktır. hele hele buna islami değer ve kutsiyetleri alet etmeleri o kadar çirkin ki.. Allah'tan hidayet ve şuur diliyorum o insanlara.. selametle

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com

bulbul_434 yazdı:
selamunaleyküm cümleten. ben daha yeni üye oldum. öncelikle site yapımcılarına teşekkür ederim diğer siteler gibi olduğunu zannediyorum çokşükür yanılmışım. insan çiğ süt emmiş der atalarımız nefse söz geçirmek zor iştir buda din kardeşliğiyle mümkündür herkezin ağzına sağlık ALLAH(c.c.) yar ve yardımcınız olsun

ve aleyküm selam kardeşim.. üyeliğiniz hayırlı ve daim olsun inş. hoşgeldiniz aramıza.. duyarlılığınız için çok teşekkür ederim. Allah razı olsun inş. selametle kalın..B)

asil20

Kayıtlı Kullanıcı

Kardeşim eline sağlık.söylenenler de doğru ama sizin de dediğiniz gibi bu tip art niyetli insanlar herkesin çevresinde olduğu gibi bizim de çevremizde mevcut.Şimdi bir soru gerçekten iyi niyetli olupta kendine, dinine düşkün ibadetini yerine getiren içinde allah korkusu olan namuslu şerefli birini arayan bir kimse bu tür islami siteler aracılığı ile eş bulması mümkün olamazmı? herkesmi kötü niyetli.Bence gerçek müslümanlar bu tür oyunlar peşinde koşmaz.O tür şeylerin peşinde olanlar da kendilerini boşuna yorup buralarda vakit kaybetmesinler onlar için daha uygun birsürü uyduruk site var.Bu tür hevesleri için buradaki insanlarla oynamasınlar.Böyle bir girişimde bulunmadan önce de ahireti düşünsünler....Saygılarımla allaha emanet olun...
NOT:Bu siteler insanların islami bilgi ve görgülerini artırmanın yanında müslümanları da buluşturmalı bence.(Çevresinde uygun eş bulamayanlar için.)Bu site yöneticileri için de nacizane önerim...ayrıntılar konuşularak güvenli bir uygulama ve uygun ortam yaratılabilir...
Sevaba girmiş olursunuz :)

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com

asil20 yazdı:
Kardeşim eline sağlık.söylenenler de doğru ama sizin de dediğiniz gibi bu tip art niyetli insanlar herkesin çevresinde olduğu gibi bizim de çevremizde mevcut.Şimdi bir soru gerçekten iyi niyetli olupta kendine, dinine düşkün ibadetini yerine getiren içinde allah korkusu olan namuslu şerefli birini arayan bir kimse bu tür islami siteler aracılığı ile eş bulması mümkün olamazmı? herkesmi kötü niyetli.Bence gerçek müslümanlar bu tür oyunlar peşinde koşmaz.O tür şeylerin peşinde olanlar da kendilerini boşuna yorup buralarda vakit kaybetmesinler onlar için daha uygun birsürü uyduruk site var.Bu tür hevesleri için buradaki insanlarla oynamasınlar.Böyle bir girişimde bulunmadan önce de ahireti düşünsünler....Saygılarımla allaha emanet olun...
NOT:Bu siteler insanların islami bilgi ve görgülerini artırmanın yanında müslümanları da buluşturmalı bence.(Çevresinde uygun eş bulamayanlar için.)Bu site yöneticileri için de nacizane önerim...ayrıntılar konuşularak güvenli bir uygulama ve uygun ortam yaratılabilir...
Sevaba girmiş olursunuz :)

sevaba girmek için islam adına bir şeyler yapabilir insanlar... dünyaları için ahiretleri için... yalanı ve zararı, faydasından çok olacak bir yöntemden sevap ummamak gerekir..

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt