hasanbbk yazdı:
çok güzel bir konuya deginmişiniz insanlar bir birini bu şekilde aldatıyor ama amaç belli allah heğimizin sonunu hayır etsin
alaettin yazdı:
selamun aleyküm güzel bir yazı fakat dikkat edilmesi gereken noktalar var şimdi biz bu yazıdaki kişilere tepkiliyiz dimi ama ya iki arkadaşımızda içine kapanık biriyseler olamazmı chat yolunu edepli kullanarak birlikte olunamazmı yok sa sizler hepiniz birbirinizi tanımadan mı evleneceksiniz gördügüm kadarıyla herkez destekliyor o zaman burda yaptıgımız ne arkadaşlar herkes cesaretli olamayabilir bence aramızda böyle bir sürü insan lar var bunu kimseden saklamayalım
alaettin yazdı:
bu işleri yanlış yapanlar vardır buna katılıyorum.ama tarihten buyana hep birşeyler vesile olmuştur mesela cep telefonları bakın ben şunu ifade etmek istiyorum bana siz dünyalıkmı yoksa hem dünyalık hem ahiretlik mi evleneceksiniz eger sadece dünyalık ise sorun yok fakat hem dünya hem ahiret için ise tanımak gerekiyor bilmek gerekiyor bu belki yanlış bir araç ile olacak ama mutlaka olmalı evlenmeden vlenilecek kişiyle mutlaka konuşulmalı şu unutulmamalı evliliklerin çogu vesile yoluyla oluyor bu chat te bi vesile elbette bir kerelik kişiyle edeple oturulur konuşulur eger kişiler anlaşabiliyorsa aile devreye girip onlarda tanışmalıdır ama şunu kesinlikle diyorumki öyle hemen evlenilmez araştırılıp sorup sordurduktan sonra ben br kardeşiniz olarak bütün din kardeşlerimin mutlu huzurlu ve imanlı yaşamasını isterim B)B)
alaettin yazdı:
degerli kardeşim siz bunu konuyu başlatmışşınız dimi ama söylermisiniz bu konuyu ne kadar araştırdınız bir yerden alıntı yaptınız ve buraya eklediniz ya bu konuşmalar gerçekten samimiyse herşeyin elbette edeplisi ve en güzeli gerekli ama bence siz bu konuu fazla araştırmadınız biz bilebilirmiyiz insanlar için hangisinin hayırlı oldugunu evlilik elbette aile dogrultusunda olmalı bu konular çok ama çok uzun anlatılması gereken şeyler eger siz bunlara dur diyecekseniz dünyada birçok şeye dur demeniz lazımB)
fa_tih yazdı:
İyi bir konuya deyinmişsiniz.Umarız böyle şeyler yaşanmıyor,sadece sanal sayfalarda önümüze çıkıyordur...Allah(c.c.)nefsimizin kötü istek ve arzularından bütün insanlığı korusun.
İyi ve kötü,ahlak ve ahlaksızlık vb.gibileri bu güne kadar hep bir arada olmuş ve biri kınanırken birisi herkes tarafından benimsenmiştir.Dileriz ki herkes kendisine yapılmasını istemediği birşeyi başkalarına yapmaz...
feyzugrafi yazdı:
aliye harikasın gönlüne sağlık inş. birilerine cewap olur bu. Allah razı olsun.
ademasra006 yazdı:
ne güzel bir yazı...
konya_konya_92 yazdı:
tabi haklı muhterem kardeşim bence bütün bu chat odaları kapatılmalıdır tanımadığın etmediğin belirsiz kişiler bazen çok tehlikeli olabilmektedir hele evli bayanlar için çok daha sakıncalıdır çok ince bir konu...Selam ve dua ile...
bulbul_434 yazdı:
selamunaleyküm cümleten. ben daha yeni üye oldum. öncelikle site yapımcılarına teşekkür ederim diğer siteler gibi olduğunu zannediyorum çokşükür yanılmışım. insan çiğ süt emmiş der atalarımız nefse söz geçirmek zor iştir buda din kardeşliğiyle mümkündür herkezin ağzına sağlık ALLAH(c.c.) yar ve yardımcınız olsun
asil20 yazdı:
Kardeşim eline sağlık.söylenenler de doğru ama sizin de dediğiniz gibi bu tip art niyetli insanlar herkesin çevresinde olduğu gibi bizim de çevremizde mevcut.Şimdi bir soru gerçekten iyi niyetli olupta kendine, dinine düşkün ibadetini yerine getiren içinde allah korkusu olan namuslu şerefli birini arayan bir kimse bu tür islami siteler aracılığı ile eş bulması mümkün olamazmı? herkesmi kötü niyetli.Bence gerçek müslümanlar bu tür oyunlar peşinde koşmaz.O tür şeylerin peşinde olanlar da kendilerini boşuna yorup buralarda vakit kaybetmesinler onlar için daha uygun birsürü uyduruk site var.Bu tür hevesleri için buradaki insanlarla oynamasınlar.Böyle bir girişimde bulunmadan önce de ahireti düşünsünler....Saygılarımla allaha emanet olun...
NOT:Bu siteler insanların islami bilgi ve görgülerini artırmanın yanında müslümanları da buluşturmalı bence.(Çevresinde uygun eş bulamayanlar için.)Bu site yöneticileri için de nacizane önerim...ayrıntılar konuşularak güvenli bir uygulama ve uygun ortam yaratılabilir...
Sevaba girmiş olursunuz![]()