Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

İslam inancı ve Ehli Sünnet akaidine göre dinlerarası diyalog (2 Kullanıcı)

seng-i mezar

Kayıtlı Kullanıcı
Nâime de elifi unutmuşsunuz
Bu haliyle Ni'met okunuyor.
bilgilerinize

kimkimdir

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamun aleyküm ve rahmetullahi ve berakatühü.

Dinler arası Diyalog: Susmaktır, sessiz kalmaktır. Söylenenleri eksiksiz yerine getirip, Vatikan’ın kulu kölesi olmaktır. Müslümanlara kan kusturan Amerika’ya, İsrail’e, İngiltere’ye ve sair batı medeniyetinin karşısında el pençe divan durup, haritada yerini bile bilmediğimiz, ismini onların sayesinde duyduğumuz ülkelerle barış tesis etmektir.

kimkimdir

Kayıtlı Kullanıcı
Dinler arası diyalog: Bosna Hersek’te katledilen binlerce Müslüman’ı, Irak’ta öldürülen milyonları, Filistin’de kız erkek ayırt edilmeden ırzına geçilen çocukları, yakılan yıkılan mabetleri görmezden gelip; İsrail’de ölen iki çocuk için camide salya sümük ağlamak, Londra Metrosundaki patlama için geç kalmış gibi hemen başsağlığı dileyip üzüntülerini dile getirmek, Müslümanları terörist ilan etmektir.
ALLAHCC RAZI OLSUN Delete GÖNÜLDAŞ...BESMELE...SELAM...DUA...

seng-i mezar

Kayıtlı Kullanıcı
نعيمة:);984551' Alıntı:
hayir yanlis biliyorsunuz [sıze="3"] نعيمة[/sıze]yazilisi boyle naiime

nimet ise boyle ي yok [sıze="3"]نعمة[/sıze]

ben ي harfını gormemışdım. O yuzden uyarı yazdım.

OkanDemir

Kayıtlı Kullanıcı

Dinler arası Diyalog: Susmaktır, sessiz kalmaktır. Söylenenleri eksiksiz yerine getirip, Vatikan’ın kulu kölesi olmaktır. Müslümanlara kan kusturan Amerika’ya, İsrail’e, İngiltere’ye ve sair batı medeniyetinin karşısında el pençe divan durup, haritada yerini bile bilmediğimiz, ismini onların sayesinde duyduğumuz ülkelerle barış tesis etmektir.

Bir düzeltme de ben yapayım Es Selamun Aleykum ifadesi hatalı.. ifade olarak Selamun Aleykum veya Es Selamu Aleykum u kullanırsanız daha uygun düşer.ALLAH a emanet olun.

zrrtt

Yasaklı Kullanıcı
Bir düzeltme de ben yapayım Es Selamun Aleykum ifadesi hatalı.. ifade olarak Selamun Aleykum veya Es Selamu Aleykum u kullanırsanız daha uygun düşer.ALLAH a emanet olun.

Allah razı olsun.
selam vermeyi bilmeden ne eleştiriler yapabiliyoruz değilmi?
haddini bilmezlik diye buna deniyor herhalde...

OkanDemir

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razı olsun.
selam vermeyi bilmeden ne eleştiriler yapabiliyoruz değilmi?
haddini bilmezlik diye buna deniyor herhalde...

Ben öyle birşey kasdetmedim ben sadece imla olarak düzgün yazımın nasıl olacağını ifade etmeye çalıştım .Yoksa niyetin selam vermek olduğu çok açık.. Yorum sizindir benim değil Selametle.

kimkimdir

Kayıtlı Kullanıcı
ESSELÂM

Göklerden son ilâm: Allah bir, bir İslâm.
Şekiller, elif lâm; Ne bir harf, ne kelâm ;
Esselâm, esselâm…

Yer çökük, gök soluk; Diz bükük, saç yoluk.
Ne varsa korkuluk. Ne bir harf, ne kelâm;
Esselâm, esselâm…

Bu hayat bir ezber; Hayattan ne haber,
O’nunla beraber? Ne bir harf ne kelâm;
Esselâm, esselâm…

Ön ve ard, ve sol, Bin yolda yol boyu bu yol.
Emir: Öl, yahut ol! Ne bir harf, ne kelâm;
Esselâm, esselâm...

Elinde alamet izinde selâmet,
Tek isim …Muhammed…
Ne bir harf, ne kelâm;
Esselâm, esselâm

Necip Fazıl Kısakürek

_SeNaToR_

Yasaklı Kullanıcı
Feytullahın Kulağı çınlasın

kimkimdir

Kayıtlı Kullanıcı
....Allahcc razı olsun...BİLMEMEK AYIP DEĞİL...ÖĞRENMEMEK AYIPTIR...Allahcc e emanet ol GÖNÜLDAŞ...BESMELE..SELAM ...DUA...

kimkimdir

Kayıtlı Kullanıcı
Papalığın, dinlerarası diyalog adı altındaki böylesi bir "Asya'yı hristiyanlaştırma projesi"nin gönüllü bir parçası olmak, İslâm akaidine göre Müslüman'a zarar verir mi?
İslâm akaidi ve Ehl-i Sünnet esaslarına göre; Papalığın böylesi bir "hristiyanlaştırma projesi ve misyonunun gönüllü bir parçası olan" herhangi bir Müslüman, mürted olur, İslâm dairesinin dışına çıkar, küfre düşer. Bu küfrü irtikab ettiği ana kadar, yaptığı tüm ibadet ve hayırlı amelleri boşa çıkar, müflis olur. Evli ise nikahı düşer. (A.Z. Gümuşhanevî, Cami’ül Mütün ,c.1, Elfaz-ı Küfür, b.2)
Hristiyanlık gibi İslâm'dan gayri bir din edinen kimseyi küfre düşmüş saymayan kişi veya onların küfürde oldukları hususunda şek:-şüphe içinde olan kişi yahut da onların manevi gidişatının doğru olduğu kanaatini taşıyan kişi İslâm'dan çıkmış olur, küfre düşer. (Muhammed b. ismail er-Reşid ,Tehzib'ü Risalet'il Bedri'r-Reşîd fi Elfâz'il Mükeffirat, vr 12, Yahya bin Ebi Bekr, Esir'ul -Melahide vr 11b]

kimkimdir

Kayıtlı Kullanıcı
Papalığın, dinlerarası diyalog adı altındaki böylesi bir "Asya'yı hristiyanlaştırma projesi"nin gönüllü bir parçası olmak, İslâm akaidine göre Müslüman'a zarar verir mi?
İslâm akaidi ve Ehl-i Sünnet esaslarına göre; Papalığın böylesi bir "hristiyanlaştırma projesi ve misyonunun gönüllü bir parçası olan" herhangi bir Müslüman, mürted olur, İslâm dairesinin dışına çıkar, küfre düşer. Bu küfrü irtikab ettiği ana kadar, yaptığı tüm ibadet ve hayırlı amelleri boşa çıkar, müflis olur. Evli ise nikahı düşer. (A.Z. Gümuşhanevî, Cami’ül Mütün ,c.1, Elfaz-ı Küfür, b.2)
Hristiyanlık gibi İslâm'dan gayri bir din edinen kimseyi küfre düşmüş saymayan kişi veya onların küfürde oldukları hususunda şek:-şüphe içinde olan kişi yahut da onların manevi gidişatının doğru olduğu kanaatini taşıyan kişi İslâm'dan çıkmış olur, küfre düşer. (Muhammed b. ismail er-Reşid ,Tehzib'ü Risalet'il Bedri'r-Reşîd fi Elfâz'il Mükeffirat, vr 12, Yahya bin Ebi Bekr, Esir'ul -Melahide vr 11b]

Selçuk_lu

Kayıtlı Kullanıcı
Muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi'yi 1966 senesinin başında tanıdım. İzmir İmam-Hatip Lisesi'nde öğrenciydim ve tarihi Kestanepazarı Câmii bitişiğindeki imam-hatip yurdunda kalıyordum.
Hocamız da hem vâiz idi hem de bulunduğumuz yurdun müdürü idi... Otuz yaşına varmamış olmasına rağmen ondaki ciddiyet ve vakar, kendisini hemen hissettiriyordu. İslâmiyet'i kılı kırk yararcasına yaşayışı gözden kaçmıyordu. Takvâyı gerçek manada biz onda gördük...

Bir iş için İzmir'den ayrılmıştı. Daha sonra aynen çıkan uzun bir rüya gördüm. Rüyanın bir bölümünde Hocaefendi'nin Efendimiz'e (sas) olan derin sevgisine şâhit olmuş ve böyle bir sevgi karşısında çok hayret etmiştim. Bu rüyamı o zaman hocalarımızdan, şimdi emekli bir müftü olan Habip Görün'e anlattım...

Bir gece, tatbikini Hocaefendi'den öğrendiğimiz pazartesi veya perşembe orucu için sahura kalkmıştık; bazı arkadaşlar da teheccüt namazı kılmak için câmiye girmişlerdi. Tam o sırada Kemeraltı Câmii müezzini Hayri Bey geldi ve Hocaefendi ile görüşmek istediğini söyledi. Hayri Bey, o zaman bekârdı ve câminin meşrutasında kalıyordu. "Hocamız şimdi odasında. Birazdan sabah olacak. Sen de ezan okuyacaksın. Ne acele ediyorsun? Namazdan sonra gel." dedim, "Ama ben mutlaka ona bir şey söylemem lâzım... Biraz evvel yakaza halindeyken Efendimiz (sas) temessül edip bana 'Fethullah'a selâmımı söyle' dedi. Onun için acele buraya geldim!.." dedi.

Hocaefendi, en zor şartlarda bile tefsir, fıkıh, hadis, kelam gibi İslâmî, âlî ilimleri okutmayı hiç bırakmadı. Her zaman yanında seçkin bir talebe grubuna ders verdi. Her sene muteber altı hadis kitabını tedris etti ve günümüze göre yer yer yorumlarını da yaptı... Hâlâ devam ediyor. Bu sadece bir okumaktan da ibaret değildir. Hayatın her safhasıyla ilgili ölçü ve prensipler de hadis-i şeriflerden alınıp hayata geçirilmektedir. Onun için Hocafendi'nin bu yönünün salâhiyetli bir kalem tarafından akademik seviyede; fakat herkesin anlayacağı şekilde anlatılması lâzımdı. Değerli hadis hocalarımızdan Prof. Dr. İbrahim Canan Bey, güzel bir çalışma ile bu mühim hususu tebârüz ettirdi.

Muhterem Canan Hocamız, "Fethullah Gülen'in Sünnet Anlayışı" isimli kitabında Hocaefendi'nin gaye ve hedefi, dava ufku, milli birlikte hassasiyeti, meseleleri ele alıştaki derinliği, küllî nazarı, kapsamlı bilgi verişi, hadis usûlü açısından gelenekçiliği, Efendimiz'e (sas) olan sevgisi, sünnete bağlılığı, hadisteki derinliği ve kaynaklara hâkimiyeti, hadis tarifi bazı hadislere ihtiyatlı yaklaşımı ve ihtiyatlı yorumu, siyerle ilgili fetanet ve hicret yorumu, Uhud yorumu, Hudeybiye ve fetih yorumları, hakikat-ı Ahmediye ve hakikat-ı Muhammediye yorumu, salatü selam yorumu, hata ve tövbe yorumu, Hz. Meryem'e temessül eden ruh mevzuundaki yorumu, hoşgörü hududunu tesbiti, alperenlerin özellikleri konusunda tesbitleri... gibi pek çok husustaki görüşleri bu güzel çalışmada ele alınmış...

Tefsir, hadis, fıkıh, kelam ve siyer gibi temel İslamî alanlarda söz sahibi olan Fethullah Gülen Hocaefendi hakkında alan çalışmaları yapılmaya başlanmıştır. Onun fıkhî anlayışı üzerine "Fethullah Gülen Hocaefendi'nin Fıkhını Anlamak" ismiyle bir eser ortaya konulduğu gibi "sünnet anlayışı" konusunda da ömrünü hadis ilmine harcamış ve hadis ilminin en temel eserleri olan "Kütüb-ü Sitte"yi dilimize kazandırmış olan Prof. Dr. İbrahim Canan Hocamız bu değerli çalışmayı yapmıştır. Kendisine teşekkür ediyor ve daha pek çok güzel çalışmalara imza atmasını Cenab-ı Hak'tan niyâz ediyorum.

İnşallah bu çalışmaları geniş çapta bir istifadeye vesile olur...

ABDULLAH AYMAZ

kimkimdir

Kayıtlı Kullanıcı
Dinler arası diyalog: Bosna Hersek’te katledilen binlerce Müslüman’ı, Irak’ta öldürülen milyonları, Filistin’de kız erkek ayırt edilmeden ırzına geçilen çocukları, yakılan yıkılan mabetleri görmezden gelip; İsrail’de ölen iki çocuk için camide salya sümük ağlamak, Londra Metrosundaki patlama için geç kalmış gibi hemen başsağlığı dileyip üzüntülerini dile getirmek, Müslümanları terörist ilan etmektir.

kimkimdir

Kayıtlı Kullanıcı
Dini içten yıkmaya çalışan diyologçu-münafık ajan soyuna ithaf olunur..
- معاً نبني مجد أمتنا -

Çok Kanlı Bir Günü Bekleyin! Kafir ve Tağutlar, Biz Sabırsızlıkla Bekliyoruz.
Kanımız Damarlarımızda Kaynıyor...

Müslümanlar İzzetli Bir Duruş Sergiledi, ALLAH'tan Başka Hiç Bir Güçün Karşısında Eğilmedi.

Şimdi Ümmetimizin Şerefini Birlikte Binâ Edeceğiz...

Yeryüzünde, Kula Kulluğu Ortadan Kaldırıp, Sadece ALLAH'a Kul Olana Kadar Savaşacağız...

kimkimdir

Kayıtlı Kullanıcı
DELETE GÖNÜLDAŞTAN...

Dinler arası Diyalog: Emekli maaşı ile geçinen hacının cebindeki paraları gazete aboneliği, dergi aboneliği diye sömürüp, himmet gecelerinde şatafatlı iftarlarda yardım toplayıp misyoner yetiştiren okullara milyon dolarları aktarmaktır. Camileri, tarihi yapıları yıkılmaya terk edip, o kadar kaçak yapı varken onun varlığından rahatsızlık duyup Kur’an Kurslarını yıktırmak, Doğubayazıt’ta 2 milyon 600 bin YTL’ ye Ermeni Kilisesini ihya etmektir.

Dinler arası Diyalog: Peygamberimize hakaretler yağdıran küstahları aman diyaloga gölge düşmesin diyerekten duymamak duyurmamak, risale cevşen okuyan papazların ön sayfa güzelleri gibi çarşaf çarşaf resmini yayınlamaktır.

Dinler arası Diyalog: İslam’ı yayıyorum Türk dilini dünyaya öğretiyorum diyerek, adı Türk Okulu olan okullarda Türkçeyi 2 saatlik seçmeli ders yapıp İngilizce eğitim vermektir. Kapitalist sistemin gereklerine uygun olarak Türkiye’deki okullarda ve dershanelerde mutlu azınlığın zengin çocuklarını okutmaktır.

Dinler arası Diyalog: ALLAH’ın hükümlerine karşı gelip beyinleri bulandırmaktır. “Resulüm! Mümin kadınlara söyle gözlerini harama bakmaktan sakınsınlar, ırzlarını namuslarını korusunlar. Ziynet yerlerini açıp göstermesinler. Ancak bunlardan görünmesi zaruri olan (yüz ve eller) müstesnadır. Başörtülerini (göğüs ve boyunları görünmeyecek şekilde) yakalarının üstüne koyup örtsünler.” (Nur:31) ayetine rağmen göz göre göre tesettüre teferruattır demektir.

Dinler arası Diyalog: “Ey inananlar! Yahudi ve Hıristiyanları dost edinmeyin. Onlar birbirinin dostudurlar, sizden kim onları dost edinirse, o onlardandır.” (Maide:51) ayetine rağmen Diyaloga karşı çıkan Müslümanlarla mücadele edip; diyalog ve hoşgörü toplantılarında Patrik Bartholomeos ile karşılıklı olarak biz birbirimizi çok seviyoruz demektir.

Dinler arası Diyalog: Ay yıldızlı bayrağın gölgesinde, minarelerde ezan sesini dinleyerek Müslüman topraklarında yaşamaktansa; Haçlı bayrağının altında, çan sesi kulaklarında çınlayarak, kölesi olunan devletlerin nezaretinde onursuzca yaşamaktır.

Sözün özü:
“Şüphesiz ki ALLAH, zalimler güruhunu hidayete erdirmez.” (Mâide: 51)

ALLAH razı olsun kardeşim,
Selam ve baki dua ile kalın.

Besmele...Selam...Dua...

uzunderebari

Yasaklı Kullanıcı
....Allahcc razı olsun...BİLMEMEK AYIP DEĞİL...ÖĞRENMEMEK AYIPTIR...Allahcc e emanet ol GÖNÜLDAŞ...BESMELE..SELAM ...DUA...

kesinlikle ogrenmemek ayiptir vede bile bile yanlislari savunmak kadar ayip bir sey yoktur

DINLERARASI DIYALOG MUMKUN DEGILSE PAPAZLARLA ITTIFAK HIIC MUMKUN DEGILDIR
DIYALOGA KARSI CIKIP PAPAZLARLA ITTIFAKI SAVUNMAK IKI YUZLULUKTUR , YALANCILIKTIR CUNKU ITTFAK DIYALOKTANDA OTEDIR ..

OYLE DEGIL MI KIMKIMDIR GONULDAS ?!

“Kur’an–ı Kerim, o cümlede Ehl–i Kitab’ı imana teşvik etmekle onlara bir ünsiyet, bir suhulet gösteriyor. Şöyle ki: Ey Ehl–i Kitab! İslâmiyet’i kabul etmekte size bir meşakkat yoktur. Size ağır gelmesin! Zira, size bütün bütün dininizi terketmenizi emretmiyor. Ancak itikadatınızı ikmal ve yanınızda bulunan esasat–ı diniye üzerine bina ediniz; diye teklifte bulunuyor”
(İşarat–ül İ’caz, s. 49–50).

"Misyonerler ve Hıristiyan ruhanileri, hem Nurcular, çok dikkat etmeleri elzemdir. Çünkü, herhalde şimal cereyanı, İslam ve İsevi dininin hücumuna karşı kendini müdafaa etmek fikriyle, İslam ve misyonerlerin ittifaklarını bozmaya çalışacak."( Sait Nursi ,69 Emirdağ Lahikası, Sayfa 139 )

Ehl-i Kitap'tan herhangi bir gruba tâbi olmanın, dinen mahzuru var mıdır?

Ehl-i kitaptan herhangi bir gruba tâbi olmak, Kur'an-ı Kerim'e ve İslâm akaidine göre Müslüman'ı dinden çıkartır, imandan sonra kafir yapar
( A.Z. Gümüşhanevî, Camrül Mütûn, c.1, Elfaz-ı Küfür, b. 2; Muhammed b. İsmail er-Reşîd, Tehzib'ü Risalet'il Bedri'r-Reşîd fi Elfâz'il Mükeffirat, vr 12, Yahya bin Ebi Bekr, Esir'ul-Melahide,vr11 b.)
Al-i İmran, 100: "Ey iman edenler, Ehl-i kitaptan herhangi bir gruba
tabi olursanız, sizi imanınızdan sonra çevirip kâfir yaparlar."
Maide Suresi 51-52-53-54-55-56: "Ey iman edenler! Yahudileri ve
Hıristiyanları dost edinmeyin. Zira onlar birbirinin dostudurlar. İçinizde
kim onları dost edinirse, o da onlardandır.
Şüphesiz ALLAH, zalimler
topluluğuna yol göstermez."
"Kalblerinde hastalık bulunanların: "Başımıza (küresel) bir felâketin gelmesinden korkuyoruz" diyerek onların arasına koşuştuklarini

görürsün
. Umulur ki ALLAH bir fütuhat, yahut katından bir emir getirecek de onlar , içlerinde gizledikleri şeyden dolayı pişman olacaklardır “

"(O zaman) iman edenler: "Bunlar mıdır sizinle beraber olduklarına bütün güçleriyle yemin edenler?" diyeceklerdir. Onların bütün yaptıkları boşa gitmiştirde kaybedenlerden olmuşlardır."
"Ey iman edenler! Sizden kim dininden dönerse (bilsin ki) muhakkak ALLAH, sevdiği ve kendisini seven, müminlere karşı alçak gönüllü (şefkatli), kâfirlere karşı onurlu ve zorlu bir topluluk getirecektir. (Bunlar) ALLAH yolunda cihad ederler ve hiçbir kınayanın kınamasından korkmazlar (hiçbir kimsenin kınamasına aldırmazlar). Bu, ALLAH'ın, dilediğine verdiği lütfudur. ALLAH'ın lütfü ve ilmi geniştir."
"Sizin dostunuz (veliniz) ancak ALLAH'tır, Resulü (Hz. Muhammed)'dir ve de şu iman edenlerdir ki onlar ALLAH'ın emirlerine boyun eğerek namazı kılar, zekâtı verirler."
"Kim ALLAH'ı, Resulü (Hz. Muhammed)'ini ve iman edenleri dost edinirse (bilsin ki) üstün gelecek olanlar şüphesiz ALLAH'ın tarafını tutanlardır."
Hz. Peygamber'in kıyamete dair haberlerinde ahir zamanda böylesi fitnelere ilişkin ikazlar var mıdır?

Alemlere rahmet Hz. Muhammed (sav), ahir zamanda ümmetinden bazı grupların Ehl-i kitaba - müşriklere iltihak edeceklerini, kendisini mehdi zanneden ve hatta Hz. Peygamber'i güya devre dışı bırakarak peygamberlik makamına musallat olan ve bu bağlamda kendisini nebi yerine koyan deccallerin ortaya çıkacağını beyan emişlerdir.
Alemlere rahmet Hz. Muhammed şöyle buyurur: Şu bir gerçek ki,ümmetim adına korktuğum en önemli şeylerden biri de, dalalete
sapmış yöneticiler ve önderlerdir. Ümmetimden bazı gruplar putlara tapacaktır, bazı gruplar da (Hak dinden saparak) müşriklere
katılacaklardır. Kıyamete yakın zamanda deccallar türeyecektir. Bunların
saysı 33 (ilâ 70) civarında olacaktır. Bunların kimi kendisini peygamber,
(kimi de Mesih) zannedecektir... Ve lakin ümmetimden bir grup sürekli Hak üzere olacaktır. Onlar ALLAH'ın yardımını göreceklerdir. ALLAH'ın emri
(olan kıyamet) gelinceye kadar, bu kendilerine ters düşerek Hak'tan
ayrılanlar onlara zarar veremeyecektir."
( ibn Mace, sünen, fiten, 9; Ebu Davud, Sünen, fiten,1)

mürmüdük

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
anadoluhaber.blogcu.com
Dinlerarası diyalog nedir?

Dinlerarası diyalog, Papalığın II. Vatikan Konsili'nin 4. oturumunda kabul edilen, "Nostra Aetate" diye maruf Konsil metninde aktarılan ve 28 Ekim 1965'te Papa VI. Paul'un onayıyla ilan edilen, "Papalığın 3. bin yıl hedefi olarak açıkladığı Asya'nın hristiyanlaştırılması projesi'nin bir yöntemidir. Papalığın "çağdaş hristiyanlaştırma ve misyonerlik usulü” dür.
( Bakınız; John W. O'Malley, "Reform, Historical Conciousness And Vatikan li's Aggiornamento, Theological studies, 1971 xxx11/4; M. Raukanen, The catholic Doctrin of Non-Christian Religions According to the Second Vatikan Council, New york 1992, 35; The Second Vatikan Council, Nostra Aetate, 1-4)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt