Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Islam Açısından Flört (1 Kullanıcı)

Nevin_1982

Kayıtlı Kullanıcı
Edirne’den yazan okuyucum baharin geldigi, kirlarin, gezinti yerlerine dönüsmeye baslamak üzere oldugu su günlerde flörtten söz eder misiniz, flörtün dinimizdeki yeri ve hükmü nedir? gibi oldukça yorum götüren bir konuyu sormus. Mutlaka açiklama bekledigini de ilave etmis.

Efendim, flört Müslümanlarlarin lügatinda yeri olan bir kelime olmadigi gibi, ifade ettigi mânâ da Müslümanlarda hayat bulan bir olay degildir. Flörte kimler ne mânâ yüklerse yüklesin. Islâm böylesine hissi bir konuda erkekle kadina sinirlar çizer ve Efendimizin meshur ikazi iki tarafi da kesin ölçülerle korumaya alir, muhafaza eder.

Nedir Efendimizin kesin ve çok makul olan ikazi?

– Yabanci bir kadinla bir erkek iki ikiye, bas basa kalirlarsa üçüncüleri seytandir!

Evet, biribirine yabanci iki karsi cinsin tenha bir yerde bas basa kalislari; hislerinin isyanina, yaratilista var olan duygularin ayaklanmasina vesile teskil eder. Cinsi hislerin ayaklanmasi ve isyanindan sonraki safhalari ise kimse kestiremez. Nerede baslar, nerelere kadar gider. Zaten toplum hayatindaki pismanliklarin, hatta cinayetlerin ve kötülüklerin büyük çogunlugunun bu ikaza kulak asmayistan, aradaki siniri asip tasmaktan kaynaklandigi da yasanan günlük olaylarla sabittir.

Bunun istisnasi yok mu, her kadin, her erkek böyle mi?

Elbette öyle bir iddiamiz olmaz. Elbette her kaidenin istisnasi olur. Lakin istisnalar hep müstesna kalir, umumi hükmü degistirmez. Bildigim gerçek odur ki kadin kendisini saibe altina sokacak laubaliliklerden uzak kalmali, kolay elde edilen, kolayca da terk edilen eglence metai haline gelmemelidir.

Bilindigi üzere kolay elde edilen seyin kiymeti pek bilinmez, kolayca da terk edilmesinde mahzur düsünülmez. Degerli seyler ise hep zor elde edilir, böylece de kolayca terk edilmezler. Kadin degerlerin en yücesi, itibarini korunmasi lazim gelenlerin de en önde gelenidir. Kadinin bir gün falanin yaninda, öteki günü de filanin kolunda olmasi, bir baska gün ise kimin yaninda olacaginin bilinmez hale düsmesi, onu hayati boyunca itibarsizliga mahkum eder. Bir degerli hayati böylesine degersiz ve itibarsiz hale düsüren seye ise siz ister flört deyin, isterse baska bir sey; ne savunulur ne de sonucu basite alinacak bir dogallik olarak görülebilir.

Yine bir kudsi beyandan ögrenmekteyiz ki sonu evlilige varmayan gayrimesru yakinlasmalardan taraflar öylesine pismanlik duyacak ki ahirette:

– Keske ates parçasi tutsaydim da böyle sonuçlar verecek baslangiçlar yapmasaydim diye feryat edeceklerdir.

Ama bunun faydasi olmayacaktir. Çünkü ok yaydan çikmis, kursun hedefi vurmus; tamiri mümkün olmayan tahribat vaki olmustur. Onun içindir ki dindar ailelerde kadin, kuracagi yuvada mutlu ve huzurlu olmak için geride saibeli bir geçmis birakmamaya çok dikkat eder, vardigi yerde basina kakilacak bir sürü yanlislarin sahibi olmama konusunda büyük titizlik gösterir. Bu dikkat ve titizliginden dolayi da ömür boyu sevinç duyar, itibar sahibi olmanin mutlulugunu yasar.

Kadini tertemiz mutlu bir ailenin kurucusu degil de, günlük zevklerin malzemesi haline getiren erkekler, yahut da kendilerini bu duruma düsürmüs kadinlar elbette konuyu bizim gibi yorumlamayacak, hallerine uygun düsen hayatin savunucusu olacaklardir. Böylelerine bizim ne söyleyecek sözümüz, ne de verecek cevabimiz olur.

Kendi düsen aglamazdan baska.

Ahmet Şahin (zaman)

Bİ ÖRNEK VERMEK İSTİYORUM HAYATIMDAN:SAKARYANIN GÖBEĞİNDE Bİ CAFEDE (AİLEVİ OLAN)BİGRUP ARKADAŞ VARDI YANLARINDA Bİ KAPALI BAYAN 1 ÇİFTDE SEVGİLİ TABİ SARMAŞ DOLAŞLARDI VE BİSÜRE SONRA ÖPÜŞTÜLER.AFEDERSİNİZ BENİM ŞAHSEN MİDEM BULANDI.OKAPALI KIZIN YERİNE BEN UTANDIM.YİNE BAŞKA Bİ CAFEDE KAPALI Bİ BAYAN RESMEN AYAK ÜSTÜ ZİNA YAPTI.ZATEN DAYANAMADIK KALKTIK.YANİ İĞRENÇ ÖTESİ.DAHA ÇOK ÖRNEK VAR HAYATIMDA.KENDİ ARKADAŞLARIMDANDA AMA NEYSE.....

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net
RE: Islam Açısından Flört

S.A. ABLAM,
KONUYU ÖYLE GÜZEL ANLATMIŞSIN Kİ, BEN HİÇ BİR ŞEY SÖYLEMİYORUM. SÖYLENECEK TÜM SÖZLER SÖYLENMİŞ, BUNDAN SONRA BİZE SÖZ DÜŞMEZ, ANCAK VE ANCAK UYMAK VE UYMAYANLARIDA UYARMAK DÜŞER.
ELLERİNE SAĞLIK
K.S.E.O

Nevin_1982

Kayıtlı Kullanıcı

Çok sağol okuduğun için.Bu kurallara uymayıp zina batağına giren insanlar tanıyorum.Allah bu insanlardan eylemesin, bizi şaşırtmasın
Sizde AEO'lun.

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

Nevin_1982 yazdı:
Çok sağol okuduğun için.Bu kurallara uymayıp zina batağına giren insanlar tanıyorum.Allah bu insanlardan eylemesin, bizi şaşırtmasın
Sizde AEO'lun.

S.A.
ABLAM ŞEYTAN BOŞ DURMUYOR, O SÜREKLİ FAALİYETTE. YAKASINA YAĞIŞTIĞINI BIRAKMIYOR Kİ.
ALLAH C.C. BİZLERİ ONUN VE YANDAŞLARININ ŞERRİNDEN KORUSUN.
BİRDE O HEP BUNLARI GÜZELCE SÜSLEYEREK KOYUYOR ERKEK VE KADINLARIN. ONLARDA FITRATTA OLAN KARŞI CİNSE İLGİ DUYMA DUYGUSU YÜZÜNDEN BALIKLAMA DALIYOR. SONUÇ HÜSRAN TABİİ.
K.S.E.O.

nigdeli

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH RAZI OLSUN ABLA...BU KONU GERÇEKTEN GÜNDEMDE TUTULMASI GEREKEN BİR KONU. BU YÜZDEN BUNLA İLGİLİ NE KADAR FORUM AÇILIRSA VE NE KADAR ÇOK OKUNURSA, O KADAR İYİDİR DİYE DÜŞÜNÜYORUM...SELAMETLE İNŞ...

RABBİMM...!!!
Bir insanı koy kalbime ama o insan
Seninde sevdiğin bir insan olsun!!!

Ve beni öyle bir insana sevdir ki
O insanın kalbinde seni bulayım!!!

Beni öyle bir insanla buluştur ki
Benden önce onunla buluşan sen olasın!!!

amin...

serkan25

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞİM..

B)"HELAL DAİRESİ KEYFE KAFİDİR HARAMA LUZÜM YOKTUR"B)

SELAMÜN ALEYKÜM...

umeyye

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH RAZI OLSUN KADIN ERKEK İLİŞKİSİNİ GAYET GÜZEL ANLATMIŞSIN KARDEŞİM
MEVLAM BİZLERİ BU GİBİ KÖTÜ DURUMLARDAN SAKINMAK VE KORUNMAK NASİP EYLESİN

Nevin_1982

Kayıtlı Kullanıcı

Sevgili M tetik kardeşim evet şeytan hep bizimle önemli olan ona uymayaya çalışmak.Şöyle bi durumda var şeytanın bize verdiği allahın bizi affetmesi hissiyatıdır
tekrar aeo'lun

Nevin_1982

Kayıtlı Kullanıcı

Amin Cümlemizden razı olsun sümeyye kardeşim.Ben anlatmadım çaldım netten:)Sus çaktırma:)
Aeo'lun

Nevin_1982

Kayıtlı Kullanıcı

Batılı toplumlar günümüzde bir yandan bir süre önce son derece masumane ilişkiler olarak baktığı flört olayının önüne yığdığı toplumsal sorunlarla boğuşurken, bir yandan da artık duygusal ilişkinin yerini alan cinsel özgürlük gibi kavram ve olguları tartışmaya başladı

Nevin_1982

Kayıtlı Kullanıcı

Anlamını bile ciddi bir müslümanın bilmediği bir sözcük. Allah ıslah eylesin o kadar da samimi bir müslüman olduğumun da kanısında değilim hani ama ben de bu sözcüğün anlamını bilmiyorum hadi internetten bir taratayım dedim. masaüstümden yeni bir internet explorer sayfası açıyorum. dabulyu dabulyu dabulyu google nokta coma girdim. arama kısmına flört nedir? diye yazdım işte sonuç (tamamen islami ahlaka aykırı bir çok site çıktı. yani buraya eklemeye adabım el vermiyor). Gelelim flört meselesine. İslami mantığa göre (örneğin şafi mezhebine göre) bir kadının eli dahi erkek eline değdiği takdirde abdestini bozuyorsa ki flört bu örneğe göre çok uç bir kavram kesinlikle bir müminin karşı olmak zorunda olduğu bir saçmalık. kesinlikle batının kokuşmuş sefih hayat tarzının küçük bir parçası. Bazen düşünüyorum da batının bu sefih ruhu damarlarımıza girmiş neredeyse. islami bir sohpet odasında dahi böyle bir başlığın açılması ne kadar doğru. bizi biz yapan değerler nerde bilmiyorum. Sorguluyorum aynı zamanda tarihin hangi safhasında bu kadar taklitçi ve başka milletlerin hayranı olmuş bir Türk devleti gelmiş diye ama aklımca yanıt bulamıyorum. ha zamanında arap hayranlığı yokmuydu diyeceksiniz? yok kardeşim yok. Türkler mantığı seçmiş. İslamı bir din olarak algılamışlar Türklerin bu yaklaşımı araplara hayranlık değil islama hayranlıktı. bu gün kü anlayış ise Türklerin medeniyete hayranlığı değil sefahate hayranlığıdır. Allah cümle islam alemini ıslah eylesin. şu flört dedikleri saçmalığı da zihnimizden aklımızdan mekanımızdan defetsin. (Madem hazırda kız buluşsun flörte ne gerek Evlen kardeşim ya da olduğun gibi görün) VESSELAM

HAMAS

Kayıtlı Kullanıcı

S.ALEYKUM KARDESIM AGZINA SAGLIK

HAMAS

Kayıtlı Kullanıcı

S.ALEYKUM KARDESIM AGZINA SAGLIK

HAMAS

Kayıtlı Kullanıcı

S.A KARDES agzına saglık benı coksevındırdın bılmeden neden dıye soracaksan eger bu ahır zamanda senın gıbı dusunen kızlarımız varmıs buna cok sevındım dılerım o kadar cogalırsınızkı tskler

meftun61

Kayıtlı Kullanıcı

S.A YA KARDEŞLERİM ÇOK GÜZEL KONUŞTUNUZDA BEN KENDİMİ ÇOK ÇOK SUÇLU HİSSETTİM.BİZDE SÖZLÜMLE BULUŞUP KONUŞUYORUZ.NE BİLEYİM YALNIZ Bİ YERDEN OTURUYORUZ.AMA ALLAHIN İZNİYLE İKİMİZİNDE DÜŞÜNCESİNDE KESİNLİKLE EVLİLİK VAR.ALLAH KORUSUN NİYETİMİZDE FLÖRT DEĞİL İNANIN BENDE NE DEMEK OLDUĞUNU BİLMİYORUM.BİZ EVLENMEK İÇİN SADECE ARADAKİ ENGELLERİN KALKMASINI BEKLİYORUZ.ASKERLİK İŞ MADDİYAT GİBİ.YA BEN KORKUYORUM BUDAMI ZİNAYA GİRİYO.:(:(:(

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

meftun61 yazdı:
S.A YA KARDEŞLERİM ÇOK GÜZEL KONUŞTUNUZDA BEN KENDİMİ ÇOK ÇOK SUÇLU HİSSETTİM.BİZDE SÖZLÜMLE BULUŞUP KONUŞUYORUZ.NE BİLEYİM YALNIZ Bİ YERDEN OTURUYORUZ.AMA ALLAHIN İZNİYLE İKİMİZİNDE DÜŞÜNCESİNDE KESİNLİKLE EVLİLİK VAR.ALLAH KORUSUN NİYETİMİZDE FLÖRT DEĞİL İNANIN BENDE NE DEMEK OLDUĞUNU BİLMİYORUM.BİZ EVLENMEK İÇİN SADECE ARADAKİ ENGELLERİN KALKMASINI BEKLİYORUZ.ASKERLİK İŞ MADDİYAT GİBİ.YA BEN KORKUYORUM BUDAMI ZİNAYA GİRİYO.:(:(:(

A.S. ABLAM,
EVET MAALESEF YAPTIĞINIZ YANLIŞ OLMUŞ OLUYOR. KENDİMİZİ ALLAH C.C. YOLUNDA SADIK KULLARDAN OLMAK İSTİYORSAK, BUNLARA DİKKAT EDECEZ.
KALDIKİ İSLAM EVLENECEK KİŞİLERİN BİRBİRLERİNİ TANIMALARI İÇİN GÖRÜŞMELERİNE ENGEL KOYMAMIŞTIR, SADECE ÜÇÜNCÜLERİNİN ŞEYTAN OLACAĞINI BİLDİĞİ İÇİN ONUN YERİNE SİZİN TANIDIKLARINIZDAN BİRİNİ KOYMUŞTUR. BİRDE NİYETMİZ CİDDİ DİYORSUN DA,
AMA ABLA KİMİN NE ZAMANA ÇIKACAĞINI BİLİYORMUYUZ. ALLAH C.C. BİZLER İÇİN NE KADAR ÖMÜR TAKTİR ETMİŞ KİM BİLENİLİR Kİ. KALDIKİ SİTEDE DE OKUMUŞSUNDUR BİR ÇOK ARKADAŞ SÖZLÜMÜ KAYBETTİM DİYE FORUM AÇTI.
K.SE.O

Nevin_1982

Kayıtlı Kullanıcı

A.s hamas kardeş aslında benimde doğru dürüst flörtüm olmadı.1 kere olsun ama tam olsun niyetinde olduğum için...Bende 4 dörtlük biri değilim ama sırf yakışıklı,zengin olduğu için yada can sıkıntısı gibi sebeplerden dolayı çıkanlara illet oluyorum.Ama en doğrusu birini görüp beğenip arayı fazla uzatmadan evlenmek.Gerçi Bunu ben bile becerirmiyim bilemiyorum AEO'lun

meftun61

Kayıtlı Kullanıcı

mtekik yazdı:
meftun61 yazdı:

A.S. ABLAM,
EVET MAALESEF YAPTIĞINIZ YANLIŞ OLMUŞ OLUYOR. KENDİMİZİ ALLAH C.C. YOLUNDA SADIK KULLARDAN OLMAK İSTİYORSAK, BUNLARA DİKKAT EDECEZ.
KALDIKİ İSLAM EVLENECEK KİŞİLERİN BİRBİRLERİNİ TANIMALARI İÇİN GÖRÜŞMELERİNE ENGEL KOYMAMIŞTIR, SADECE ÜÇÜNCÜLERİNİN ŞEYTAN OLACAĞINI BİLDİĞİ İÇİN ONUN YERİNE SİZİN TANIDIKLARINIZDAN BİRİNİ KOYMUŞTUR. BİRDE NİYETMİZ CİDDİ DİYORSUN DA,
AMA ABLA KİMİN NE ZAMANA ÇIKACAĞINI BİLİYORMUYUZ. ALLAH C.C. BİZLER İÇİN NE KADAR ÖMÜR TAKTİR ETMİŞ KİM BİLENİLİR Kİ. KALDIKİ SİTEDE DE OKUMUŞSUNDUR BİR ÇOK ARKADAŞ SÖZLÜMÜ KAYBETTİM DİYE FORUM AÇTI.
K.SE.O

S.A ABİM ÇOK DOĞRU BEN ŞİMDİ NE YAPAYIM NE TAVSİYE EDERSİN ABİM LÜTFEN SÖYLE BAN.:(:(:(

Nevin_1982

Kayıtlı Kullanıcı

Sayın meftun kardeş aslında doğru olan allah sevgisinin önde olması gerekliliğidir.Böyle olduktan sonra evlenecek insanıda sırf allah rızası için seçip evleniyoruz.Bu durumdada fazla gezilip tozulmayada gerek kalmıyor.
Bunu nekadar becerebiliyoruz bu tartışılır tabii
Allah cemi günahlarımızı affetsin

AMİN...

meftun61

Kayıtlı Kullanıcı

Nevin_1982 yazdı:
Sayın meftun kardeş aslında doğru olan allah sevgisinin önde olması gerekliliğidir.Böyle olduktan sonra evlenecek insanıda sırf allah rızası için seçip evleniyoruz.Bu durumdada fazla gezilip tozulmayada gerek kalmıyor.
Bunu nekadar becerebiliyoruz bu tartışılır tabii
Allah cemi günahlarımızı affetsin

AMİN...

S.A AMİN AMİN YA BEN ÇOK KÖTÜ OLDUM.ALLAHIM BEN NE YAPACAM.:(:(:(

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt