Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

İRTİCA NEDİR? (2 Kullanıcı)

sert

Kayıtlı Kullanıcı
RE: İRTİCA NEDİR?

Çok haklısın Aliye kardeşim ancak müslümanların da bu haksız yakıştırmadan kurtulabilmesi için bu yakıştırmayı yapanlar kadar hatta onlardan daha bilgili olması lazım.

nuresma

Kayıtlı Kullanıcı

Allah razı olsun. çok güzel bi paylaşımdı. adamlar irtica ne onu da söyleyemiyorlar ki tek rahatsızlıkları bu: müslümanca yaşamaya hayırr(!). dini sadece içte olan biten bir vicdani hesap olarak görmeleri... halbuki islam insanın içindeki kendini bulmasıdır, hayatını güzele çevirmektir. selam ile....( abi bu arada sizi burda görmek güzel)

dudayev_81

Kayıtlı Kullanıcı

denileek hicbirşey yokk bilen bilmeyen irtica diyor am akimse adını şeklini koyamıor çok yazık çokk namaza gidende irticacı kafasını kapatanda topluu yozlaştıranlara giydirilmesi gereken sıfat ne onun adını koysunlar ozaman

dudayev_81

Kayıtlı Kullanıcı

denileek hicbirşey yokk bilen bilmeyen irtica diyor am akimse adını şeklini koyamıor çok yazık çokk namaza gidende irticacı kafasını kapatanda topluu yozlaştıranlara giydirilmesi gereken sıfat ne onun adını koysunlar ozaman

dudayev_81

Kayıtlı Kullanıcı

-Esmani-

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamtarihim.com

irtica ;kusurlu zihniyet ürünlerinin bizlere yamamaya çalıştığı bir çok sıfat gibi kendilerini tanımlayan sıfattır.

sert

Kayıtlı Kullanıcı

Dünya genelinde ruhbilimsel( psikolojik) bir savaş yaşanmakta.Bazı kötü zihniyetli insanlar,dünyanın ekonomik,politik gidişatında söz sahibi olmasını istemedikleri ülkelerde özellikle bizim ülkemizde kavram karmaşaları oluşturarak insanların zihinlerini bulandırmaktalar.İrtica sözcüğü de bunlardan birisi.Tamamen yapay ,içi boş bir kelime.Kendi görüşlerini kabul etmeyenleri "irticacı" olarak göstermekte,kendilerine yakın duran,kötü düzenin değişmesini istemeyenlere de "laik" gibi bir kulp takarak iki tarafı birbirine düşürmekteler.

Aşkâ Mecnun

Kayıtlı Kullanıcı

madem öyle bendende böyle irtica ne bilirmusun kardeşim. çok bilmişlik herşeyin daha fazlası dikkafalılık bağımsız yaşamak isteği arzu vede zevk çemberi Allahı tanrı diye bilen vede şükür yerine küfür eden demek gericilikadına konulana bizim oralardada gerizekalı deniyor bunlarda sadece malum kişilerde görülenler onun için herkes kendi irticasına baksın... irtica damgası vurulan insanlarla bunların bir alakası yok müslüman insan faliyette olan insan müslüman insan şükür kokan müslüman insan itatkar bağımlı olan, müslüman insan hakçılık olan müslüman insan ilimli bilimli olan demek zaten öyle irtica lakabıyka kendi döküntüsünün pisliğini başka kesimlere çamur atarak temizlemesinler. madem öyle teknoloji kabul edtmiyor irtica olanlar o halde bunu söyleyenlerin nasıl yüzleri kızaracak merak ediyorum bizler bu gün teknolojiyi kullanarak iletişim içerisindeyiz buda bizim yararlı faydalı teknolojiyi okeylediğimizi gösterir misalki islamiyet.gen.tr buna bir örnek teşkildir. bizler laiklik ilkesini demokrasiyide çok gördük onlar madem irtica bu halde o zaman laiklik ne halde hani akdın hakları hani insan hakları koruma kılavuzu. devekuşunun başı topraktan çıkmaz misali laik demokrasi ülkenin bana verdiklerine beir bakalımda ondan sonra ben kabul edeyim irtica olayını kimse boşa nefes tüketmesin ne irtica, şeriyat var nede laik bir demokrasi bu ülkede

by_cansuyu

Kayıtlı Kullanıcı

irtica mirtica anlamam ben abi bunlar kelime oyunları adamlar eğer dini kesime bi baskı yapacaklarsa bu kelime onlar için güzel bir kılıftır ve buna dayanarak çok güzel işlerini hallediyor bir avuç sahıs bunu yapan dikkat edin ama bunlar bir gün tersine dönecek inşallah inanıyorum

sert

Kayıtlı Kullanıcı

Sözde laik kesime göre Türkiye'nin en önemli sorunu "İrtica" imiş.Bence Türkiye'nin en önemli sorunu,inanmayan kesime hiç bir müdahalede bulunulmaması ancak;dindar insanlara her türlü zorluğun reva görülmesidir.Allah'ın dinini yasaklamaya ya da kısıtlamaya çalışnalar,irticai faaliyeti yapanların ta kendileridir !

sert

Kayıtlı Kullanıcı

Hayırlı akşamlar

blue_moon208

Kayıtlı Kullanıcı

es.a
aziz nesin ? hocam bu kişi kendini aşmış ve hala onu sevenler bile var ... acaba nesebeble kahraman yapıyorlar ? ismet inönü hala kahraman ilan ediyorlar ? adam irticacı kelimesinin yapıcılarındandır. adam yaayan ve ya yaşamaya çalışan müslümanlardan hırsını alamamış mezar taşlarını bile kırdırmıştır. bu kini nefreti hala çözülemedi... müslümanlığı yaşamak (yaamaya çalışmak) irtica da bu gibi yaratıkların arkasından yürümek ne ? iiiyiki onların deyimi ile biz irticacı ve gericiyiz
[size=4]selametle gerici yobaz ve irticacı kardeşlerim :)[/size]

sert

Kayıtlı Kullanıcı

Çok güzel bir söz vardır "Güneş balçıkla sıvanmaz" diye.İşte İslam bir güneştir.Düşmanları ne kadar çamur atarlarsa atsınlar O'nu asla lekeleyemezler

sert

Kayıtlı Kullanıcı

B)B)B)

09MUZAFFER

Kayıtlı Kullanıcı

s.a.

İrticamı tehlikeli ? Terörmü tehlikeli..? konu başlığı açmıştım. ordaki yazıyı aynen aktarıyorum..

Öncelikle Ankara'da Ulus'da vefat eden arkadaşlara Cenab'ı Allah'tan rahmet diliyorum.

Yıllardır Türkiye'de bir kısım tarafından İrtica tehlike olarak gösterildi. Türkiye'nin en büyük düşmanının İrtica olduğu söylendi. İrticanın PKK'dan daha tehlikeli olduğu söylendi. İnsanların bilinç altına bu işi yerleştirildi. Biz asıl düşmanı terörü unutup. İrtica ile yattık, irtica ile kalktık. Aman irtica gelmesin..! gelmedi ne oldu. Buyrun yıllardır Terörü durduramadınız. insanlarımız bedavadan ölüp gidiyor. Ankara'da hemde göbeğinde Ulus'da terör geliyor vuruyor. olan bizim gariban vatandaşlarımıza oluyor. Bunun sorumlusu kim. Terörmü..? yoksa yıllardır İrtica daha tehlikeli deyipde asıl terör olaylarını görmezden gelenlermi. Niye üzerinize düşen görevi yapmıyorsunuz. sizin istihbaratınız yokmu. olamaz çünkü sizin istihbaranıtın şu sıra seçimlerle uğraşıyor. Cumhurbaşkanını seçtirmemek için elinden geleni yapıyor. Ne yaparızda AKP'yi seçimde alt ederiz onun çalışmasını yapıyor. İrtica adı altında Müslümanlara nasıl zulüm yaparız. kafayı hep ona yoruyorsunuz. İrtica bir tehdit değildir. İrtica yoktur Türkiye'de.
Eğer İrticadan kastınız; Namaz kılmaksa, Oruç tutmaksa, Hacca gitmekse, fakirin fukaranın hakkını gözetmekse, Zina yapmamaksa, Müslamanın ayağna bir taş gelse kendine gelmiş gibi üzülmekse, Hırsızlık yapmamaksa, devleti hortumlamamaksa,Hz. Ömer adaleti gibi bir adalet istemekse, Buyrun ben irticacıyım. Ben memleketimi seviyorum, bayrağımı seviyorum, ben müslümanım ve bu memlekette müslümanca yaşamak istiyorum. İnsanların insanca, hayvanların hayvanca, domuzların domuzca yaşadığı bir ülke istiyorum. ben artık rahat etmek istiyorum. Türkiye'de irtica tehdidi yoktur. bunu söyleyenler vatana en büyük ihaneti edenlerdir. Herkes istediğini yapsın, mini giyiyorsa giysin. içki içiyorsa içsin, harsızlık yapıyorsa yapsın, devleti dolandırıyorsa dolandırsın. bunlar devletin görevi. ama ne olur artık müslümanları rahat bırakın.., başörtüsüne dokunmayın, adalet istiyoruz bu ülkede sadece adalet. başkada bir şey istemiyoruz. isterseniz sokakta donunuzu açında gezin, ama ne olur artık başörtüsü ile gezene tahamül gösterin. bu tahamülü gösterirseniz. hiç bir sorun kalmaz. Cumhuriyette elden gitmez hiç merak etmeyin. Çünkü biz cumhuriyeti sizden daha fazla istiyoruz. Çünkü Siz cumhuriyette demokraside bas bas bağırıyorsunuz ama sandıktan çıkana tahamül etmiyorsunuz. tıpkı Cumhurbaşkanlığı seçiminde olduğu gibi. Demokrasiye inanmadığınız burdan belli zaten. bu milletin seçtiği insanların oy kullanma hakkını ellerinden aldınız. onlar seçemez dediniz. niye seçemez bu millet seçmedimi onları. demekki cumhuriyete karşı gelenlerde sizsiniz. biz değil. biz sadece ve sadece adalet istiyoruz. Bu ülkede.
İrtica Terörü diye yıllarca kandırdığınız bu milletten artık bi özür borcunuz gelmedimi.
velhasılı kelam Türkiye'de irticamı daha tehlikeli terörmü hep birlikte izliyoruz. kararı art niyetsiz, tarafsız bir şekilde siz verin..

selam ve dua ile...

sert

Kayıtlı Kullanıcı

Selamun aleyküm abi.Bu yazıyı yayınlamamdaki asıl amaç,İslama gönülden inanıp onu yaşamaya çalışmanın irtica ya da gerilik değil tam tersine ilericilik olduğunu vurgulamaktır.Asıl irtica,dinin emirlerini gericilik olarak görüp inananlara zorluk çıkaran,onları küçümseyen,her ortamda hor gören zihniyettir.
Yazınızda bu zihniyette olan gafillere ateş püskürmüşsünüz.Haklısınız,haklıyız da inşaAllah bu yazı site yöneticileri tarafından yasaklanmaz.Biraz ağır ifadeler var çünkü.

conte

Kayıtlı Kullanıcı

ELLERİNE SAĞLIK KARDEŞİM.KİM NE YAPARSA YAPSIN KİM NE GÖRÜRÜSE GÖRSÜN MUTLULUĞUN REFAHIN HUZUNRUN ÖZGÜRLÜĞÜN TEK DAİM ADRESİN İSLAMİYET VE PEYGAMBERŞMİZİN SÜNNETİDİR

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt