Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

İRTİCA NEDİR? (1 Kullanıcı)

sert

Kayıtlı Kullanıcı
İrtica:geri gitme, geriye dönme anlamındadır.Mürteci insan, her türlü yeniliğe, değişim anlamındaki her türlü gelişime karşıdır; bilimsel ve teknolojik her türlü nimete muhaliftir.İmam-Hatip okullarından, İlahiyat Fakülteleri'nden, Yüksek İslam Enstitüleri'nden mezun olanlara; başını örten hanımlara veya eşinin başı örtülü olan erkeklere; kamuda önemli makamlarda olup da beş vakit namaz kılanlara; dini hassasiyetinden dolayı içki içmeyenlere özetle şahsi hayatını dini inançları paralelinde tanzim edenlere bazı çevrelerce mürteci gözüyle bakılmış hatta bu insanların önemli bir kısmı çeşitli bahanelerle mağdur edilmiş veya edilmeye çalışılmıştır.Halbuki laiklik prensibi, devletin din, inanç ve mezhepler karşısında tarafsız ve eşit mesafede olmasını gerektirir. Laik bir devlette dindar insanlar, dinlerinin emrettiği şekilde yaşama ve dini inançlarının pratiğini yapma hürriyetine sahip oldukları gibi, dinsiz bir insan da dinsizliğinin gerektiği şekilde yaşama hakkına sahiptir.

Aziz Nesin, dinsiz olduğunu, ölümünden sonra kendisine dini merasim yapılmamasını, müslüman mezarlığına gömülmemesini vasiyet etti. Nitekim ölümünden sonra sevenleri vasiyetini yerine getirdiler ve cesedini yakarak küllerini vakfının bir köşesine gömdüler. Ölüm yıldönümünde ise kimse mezarının başında "Yasin" okumadı. Hayranı olan gençler mezarının başında saz çalıp türkü söylediler. Aziz Nesin, bu ülkede dinsiz yaşayıp dinsiz ölebiliyorsa ve hayatını bu doğrultuda düzenleyebiliyorsa, laiklik prensibinin gereği olarak dindar bir insan da dini inançları doğrultusunda yaşama ve ölme hakkına sahip olmalıdır. Hizmetli Mehmet Efendi'nin karanlık izbe odalarda, zula yerlerde, bodrum katlarında bir tahta veya karton parçası üzerinde namaz kılmasına göz yuman, müsamahakâr davranan zihniyet, Genel Müdür Ali Bey'in, Daire Başkanı Ahmet Bey'in dindar olmasından ciddi rahatsızlık hatta hazımsızlık duymaktadır. Eve temizliğe gelen Fatma Bacı'nın başının kapalı olmasında bir mahsur yoktur ama laikliği evrensel normlarla değil,keyfince yorumlayanlara göre üniversiteye başlayan Ayşe'nin başının kapalı olması irtica alametidir!

Dünyanın her yerinde her şey istismar edilebilir. Bugün din ne kadar istismar ediliyorsa, birileri dini kendi emelleri doğrultusunda ne kadar kötüye kullanıyorsa aynı ölçüde hatta belki daha fazla Atatürk ve Atatürkçülük de istismar ediliyor. Telefon sapıkları vardır diye telefon kullanımını mı yasaklayacağız? Trafik ihlalleri vardır diye insanları trafiğe çıkmaktan mı men edeceğiz? Hukuk devletinde suçlar ve cezalar net bir biçimde tarif edilir. İrtica ile kastedilen şey nedir? Mürteci kimdir? Gelin bunları çok net bir biçimde tanımlayalım ve ona göre bu işin tedbirini alalım. Bugün ülkemizde bizim tarif ettiğimiz "mürteci" vasfına uyan insan sayısı devede kulak bile değildir. İrtica ile mücadele adı altında, dinle ve dindar insanlarla mücadele ediliyorsa takiye yapmadan birileri ortaya çıksın ve mertçe bu niyetini ortaya koysun.
Unutulmamalıdır ki, baskı ne adına yapılırsa yapılsın insanları iki yüzlü hale getirir. Maskeli insanların yaşadığı, baskı sonucu insanların münafıklaştırıldığı toplumlarda barış, huzur olamayacağı gibi maddi refah ve kalkınma da olmaz. Ne yazık ki bugün yeryüzündeki islam toplumlarının yüzde doksanı despot zihniyetlerce yönetilmektedir. Dikkat buyrulsun! Yeryüzünde demokrasi ile yönetilip de fakir olan bir ülke olmadığı gibi, totaliter rejimler tarafından idare edilip de halkının yüzü gülen bir ülke de yoktur. Petrol zengini olan bazı ülkelerde devletin zengin olması, insanların maddi refah içinde yaşıyormuş gibi görünmeleri aldatıcı olmasın. Hürriyetin olmadığı yerde belki mideler doyar ama ruhlar daima açtır.

Doç.Dr. Hüseyin ÇELİK
Van Milletvekili
AK Parti Grup Başkanvekili

sert

Kayıtlı Kullanıcı
RE: İRTİCA NEDİR?

Muhammed kardeşim rektörlerin sabrı taştı adlı bir yazı yollamış.Ben de O'nun yazısını desteklemek ve asıl irticayı yapanların kimler olduğunu sizlere göstermek için bunları ekledim.

sert

Kayıtlı Kullanıcı

Bir de bu profesörler ve rektörler irticacılar sabrımızı taşırmasınlar,kökten dinci hareketlere izin vermeyiz demişler.Nedir bu yav?köktendinci
Dinin kökteni,saptanı mı olur?Kendileri dinin emirlerini yerine getirmekte isteksiz davrandıklarından uygulayanlara da bu tür çirkin yakıştırmalar yapmaktadırlar.

goNuL_

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞİM EMEĞİNE SAĞLIK

eren emin

Kayıtlı Kullanıcı

S.A. KARDEŞİM GÜZEL BİR PAYLAŞIM OLMUŞ. LAİK DEVLET DİN VE DEVLET İŞLERİNİN BİRBİRİNE KARIŞTIRTILMAMASIDIR VE HER TÜRLÜ DİNİ ÖZGÜRLÜĞÜN TANINMASIDIR.ANCAK GERÇEK GERİCİLER BUNU İSLAMİYETİN GEREKLERİNİ UYGULATMAMA OLARAK GÖRÜYORLAR.ALLAH ISLAH ETSİN.

sert

Kayıtlı Kullanıcı

okuyalım ki dindar insanlara irticacı yakıştırması yapanlara ağzının payını verebilelim

carmelo89

Kayıtlı Kullanıcı

allah razı olsun...B)

sert

Kayıtlı Kullanıcı

Allah razı olsun açıklamalarınız için selametle.Sakhalin adasındaki tüm müslüman kardeşlerime selamlar B)

sert

Kayıtlı Kullanıcı

Kendilerini laik,ilerici;dindar insanları ise gerici olarak gören bu gafil kesime inat dinimizi daha gönülden,samimi ve göstere göstere yaşamalıyız.Allah doğruların yardımcısıdır.B)

sert

Kayıtlı Kullanıcı

Bilgilenmek güzel şey :)

esedturkey07

Kayıtlı Kullanıcı

saol allah razı olsun...ellerine sağlık.....irtica irtica diye çığıranlar bugün ,geçmişte kaldıklarının hiç farkında değiller ne yazık ki...

rimano

Kayıtlı Kullanıcı

İrtica:geri gitme, geriye dönme anlamındadır.Mürteci insan, her türlü yeniliğe, değişim anlamındaki her türlü gelişime karşıdır; bilimsel ve teknolojik her türlü nimete muhaliftir.

Aslinda bu irtica tanimi guzel olmus. Bu tanima gore internet gunahtir, televizyon gunahtir diyen bir insani irticaci kabul edebiliriz zannimca...

sert

Kayıtlı Kullanıcı

Haydi arkadaşlar destek olun.Sırf Allah'ın hoşnutluğunu kazanmak amacıyla yaşayan,kimseye zararı dokunmayan müslüman kardeşlerimize yöneltilen bu çirkin ithamı ortadan kaldırmaya çalışalım.En azından doğrusunu biz bilelim ve olur ya bir sohbet ortamında bu konu açılırsa bilmeyenlere doğrusunu anlatalım.Değişik bakış açıları ile görüşlerinizi belirtebilirsiniz

EsadCOSAN

Kayıtlı Kullanıcı

çok özür dilerim okuyamadım ama benim halam irtica edip türkiyede işkence görüyoruz diyip türklüklerini sattıkları için bu yüzden irtica sözcüğünü pek sevmem ama eğer yanlış biliyorsam söyleyin

aliyasir

Kayıtlı Kullanıcı

SELAMÜN ALEKÜM. KARDEŞİM GÜZEL BİR KONU AÇMISSIN .ŞÜPHESİZ İSLAM DÜŞMANLARI HER DEVİRDE OLDUĞU GİBİ GÜNÜMÜZDEDE ALLAHIN DİNİNE OL ANCA GÜCLARİ İLE SALDIMAKTA DIR.AMA HİÇBİR ZAMANII DOĞRUDAN SALDIMAMIŞLARDIR.HEP İKİYÜZLÜLÜK YAPMIŞLARDIR.GÜNÜMÜZÜN ÇAĞDAŞ FİRAVUNLAR,DİKTATÖRLERİDE DOĞRUDAN İSLAM EN BÜYÜK TEHLİKEDİR DEMEYE CESARETLERİ OLMADIĞI İÇİN "İRTİCA" EN BÜYÜK TEHLİKEDİR DEMEKTEDİRLER.KASTLAR HEPİMİZİN BİLDİĞİ GİBİ İSLAMDIR. BU ZALİMLERLE MÜCADELEDE BİZE DÜŞEN EN ÖNEMLİ GÖREV ÖNLARIN İRTİCA DEDİĞİ KURUMLARI ,ŞAHISLARI DESTEKLEMEKTİR.ALLAHA EMANET OLUN

sert

Kayıtlı Kullanıcı

EsadCoşan'a söylüyorum : Ben irtica diyorum "iltica" değil.İltica göç anlamına gelir.İrtica ise farklı birşey zaten ordaki yazımda bunu belirttim.;)

EsadCOSAN

Kayıtlı Kullanıcı

sert yazdı:
EsadCoşan'a söylüyorum : Ben irtica diyorum "iltica" değil.İltica göç anlamına gelir.İrtica ise farklı birşey zaten ordaki yazımda bunu belirttim.;)
aaaaaaaaa bende çok iyi salladım o zaman iltica irtica ama benzemiyormu:(:(

sert

Kayıtlı Kullanıcı

Olsun kardeşim hiç önemli değil.Aslolan öğrenmek değil mi zaten ?

sert

Kayıtlı Kullanıcı

Asıl irticacılar,bu sözün arkasına gizlenerek gizli planlarla "inanan insanları nasıl tuzağa düşürürüm,nasıl yaparım da onları dinlerinden soğuturum " gibi düşüncelerle kendilerini meşgul eden gafillerdir.

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com

islamda irtica diye bir şey yoktur...bu tamamen ülkemizdeki belli kesimlerce uydurulmuştur...islamla ilgili hiçbir ilim dalında böyle bir kelime geçmez..irticayla neyi kastettiklerini kendileri de bilmiyor.ama bizim genel olarak anladığımız, islamdan rahatsız olunmasıdır..irtica da onların lügatinde eşittir yobazlıktır.islamda yobazlık da yoktur..tam tersine her şeyde önyargı ve tutuculuktan uzak olmamızı emreder islam.ve islam dini kadar da ilime özendiren başka bir din de yoktur (ama müslümanlar bunu özgürce yapamıyor o ayrı)..ben diyorum ki asıl yobazlar ve irticacılar, bizi put sistemine döndürmeye çalışanlardır.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt