Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

insanlar neden böyle? (1 Kullanıcı)

serap8191

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm mervenurcum.aslında sen normalde herkese destek olan çok pozitif bir insansın.ama üzgün kırıldığın bir anda yazmışsın sanırım öyle.çünkü dediğin gibi herkese yardım etmeye çalışan ve bunu yalnızca ALLAH rızası için yapan bir insansın ablacım sen.birisindende ters bir davranış görünce neden diye kırılmışsın büyük bir ihtimalle.aslında sana söylemeye gerek yok biliyorum çünkü sen zaten doğruyu yanlışı çok güzel ayırt eden bir insansın.yapılan iyiliğin ALLAH rızası için yapıldığını bilen, mükafatını ALLAHIN verdiğini bilen ve öyle davranan birisin.ama çoğumuz yaş kaç olursa olsun istemeden yapmadık mı beklemediğimiz birisinden yanlış gördüğümüzde özellikle herkese iyilik yapmaya RABBİMİN rızasını kazanmaya çalışan bir insansanız neden böyle oluyor ben kime ne yaptım demedik mi?ben dedim o an ki üzüntüyle .ama tabiki RABBİMEDE sığındım.o yüzden canını sıkma ablam hepimiz insanız ,ufak tefek hata yapabiliriz.üzülme ablacım RABBİM kalpleri gören bilen sen iyiliğine devam et insanlardan asla umudunu kesme emin ol karşına senin gibi iyi kalpli insanlarda çıkacak.Ve RABBİM mükafatını verir.ALLAHA emanet ol.

serap8191

Kayıtlı Kullanıcı
insanlar neden böyle her zaman insanlara elimden geldiği kadar yardım ederım sıra onlara gelince onlar neden hep kaçarlar?ben onlar üzülmesin şöyle yapayım böyle yapayım derim ama benim başım sıkışınca herkes neden kacıyo?anlam veremiyorum
insanlığın öldüğü bi dönemde yaşıyoruz
allahım yardım et

selamün aleyküm mervenur.aslında sen normalde herkese destek olan çok pozitif bir insansın.ama üzgün kırıldığın bir anda yazmışsın sanırım öyle.çünkü dediğin gibi herkese yardım etmeye çalışan ve bunu yalnızca ALLAH rızası için yapan bir insansın ablacım sen.birisindende ters bir davranış görünce neden diye kırılmışsın büyük bir ihtimalle.aslında sana söylemeye gerek yok biliyorum çünkü sen zaten doğruyu yanlışı çok güzel ayırt eden bir insansın.yapılan iyiliğin ALLAH rızası için yapıldığını bilen, mükafatını ALLAHIN verdiğini bilen ve öyle davranan birisin.ama çoğumuz yaş kaç olursa olsun istemeden yapmadık mı beklemediğimiz birisinden yanlış gördüğümüzde özellikle herkese iyilik yapmaya RABBİMİN rızasını kazanmaya çalışan bir insansanız neden böyle oluyor ben kime ne yaptım demedik mi?ben dedim o an ki üzüntüyle .ama tabiki RABBİMEDE sığındım.o yüzden canını sıkma ablam hepimiz insanız ,ufak tefek hata yapabiliriz.üzülme ablacım RABBİM kalpleri gören bilen sen iyiliğine devam et insanlardan asla umudunu kesme emin ol karşına senin gibi iyi kalpli insanlarda çıkacak.Ve RABBİM mükafatını verir.ALLAHA emanet ol.

mustafa11

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.mobilyaonarim.com
s a merve kardeşim yapmış olduğun iyilikleri sakın söyleme söylediğin takdirde o iyilikleri bir şeyler beklentisiyle yaptığın kanısına varılır .ama ben inanıyorumki sen çok iyi bir insansın iyliğin en güzeli gizli olanıdır...selametle kardeşim....

yunbet

Kayıtlı Kullanıcı
dünya denen bir şey yokki kardeşlerim artık insanlara iyilik yapmıyacaksın ama tabi bazı ları farklı

ben senin bu görüşüne katılmıyorum insanlar kötü olabilir onlara her zaman yardım edeceksin ama onlara yardım ederken sadece onları dogru yola çıkartacak adımları atacaksın dua ile inşallah

yunbet

Kayıtlı Kullanıcı
insanlar neden böyle her zaman insanlara elimden geldiği kadar yardım ederım sıra onlara gelince onlar neden hep kaçarlar?ben onlar üzülmesin şöyle yapayım böyle yapayım derim ama benim başım sıkışınca herkes neden kacıyo?anlam veremiyorum
allahım yardım et

kime ne iyiylik yaptıgının önemi yok yaptıgın iyligin boşa gitmesinin veya deger bilinmemesinin de bir önemi yok tek birşeyin önemi var birşey yaparken allah için yap ve gizlice yap hiç kimseyede sana iylik yaptım deme allah cc herşeyi hakkıyla bilir

Selçuk_lu

Kayıtlı Kullanıcı

selcuk lu kardeşim 1 deıl 2 deıl sızın bana yatıgınız halımden evet bazen sıkayet edebılırım burada sızlerle bıseyler paylasmak iztedım tabı sız mukemmelsiziniz size söz yok

Yaptığın iyiliklerin geri dönüşümünü bekleme, beklersende Allahtan bekle dedikse, kötü bir şeymi dedik? Hem sizinki bir şeyler paylaşmak değil, sanki, kendinizin mükemmel bir insan olduğunu, başkalarınında nankör olduğunu ima eder gibi bir yazı yazmışsınız...

Mademki buraya konu açıyorsunuz, o zaman, takdirleri kabul ettiğiniz gibi, tenkitlerede razı olacaksınız....

mervenur1

Kayıtlı Kullanıcı
Yaptığın iyiliklerin geri dönüşümünü bekleme, beklersende Allahtan bekle dedikse, kötü bir şeymi dedik? Hem sizinki bir şeyler paylaşmak değil, sanki, kendinizin mükemmel bir insan olduğunu, başkalarınında nankör olduğunu ima eder gibi bir yazı yazmışsınız...

Mademki buraya konu açıyorsunuz, o zaman, takdirleri kabul ettiğiniz gibi, tenkitlerede razı olacaksınız....
allah razı olsun

mervenur1

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm mervenurcum.aslında sen normalde herkese destek olan çok pozitif bir insansın.ama üzgün kırıldığın bir anda yazmışsın sanırım öyle.çünkü dediğin gibi herkese yardım etmeye çalışan ve bunu yalnızca ALLAH rızası için yapan bir insansın ablacım sen.birisindende ters bir davranış görünce neden diye kırılmışsın büyük bir ihtimalle.aslında sana söylemeye gerek yok biliyorum çünkü sen zaten doğruyu yanlışı çok güzel ayırt eden bir insansın.yapılan iyiliğin ALLAH rızası için yapıldığını bilen, mükafatını ALLAHIN verdiğini bilen ve öyle davranan birisin.ama çoğumuz yaş kaç olursa olsun istemeden yapmadık mı beklemediğimiz birisinden yanlış gördüğümüzde özellikle herkese iyilik yapmaya RABBİMİN rızasını kazanmaya çalışan bir insansanız neden böyle oluyor ben kime ne yaptım demedik mi?ben dedim o an ki üzüntüyle .ama tabiki RABBİMEDE sığındım.o yüzden canını sıkma ablam hepimiz insanız ,ufak tefek hata yapabiliriz.üzülme ablacım RABBİM kalpleri gören bilen sen iyiliğine devam et insanlardan asla umudunu kesme emin ol karşına senin gibi iyi kalpli insanlarda çıkacak.Ve RABBİM mükafatını verir.ALLAHA emanet ol.

aleyküm selam ablacım saol allah razı olsun evet canım sıkkın bir zaman bu konuyu açtım yapıyorum ve o kişiler için allaha dua ediyorum .ben hiçbir zaman burada ben iyiym onlar kötü demiyorum dememde bazı arkadaşlar bunu anlamıslar .dediğim gibi canım sıkkınken actım bu konuyu .allahım onların yardımcısı olsun hiçbir zaman iyiliğin karşiliğini beklemiyorum inşallah mükafatını da alırız selametle ablam

mervenur1

Kayıtlı Kullanıcı
s a merve kardeşim yapmış olduğun iyilikleri sakın söyleme söylediğin takdirde o iyilikleri bir şeyler beklentisiyle yaptığın kanısına varılır .ama ben inanıyorumki sen çok iyi bir insansın iyliğin en güzeli gizli olanıdır...selametle kardeşim....

saol abi öyle yapıyorum inşallah mükafatınıda alırız selametle

mervenur1

Kayıtlı Kullanıcı
kime ne iyiylik yaptıgının önemi yok yaptıgın iyligin boşa gitmesinin veya deger bilinmemesinin de bir önemi yok tek birşeyin önemi var birşey yaparken allah için yap ve gizlice yap hiç kimseyede sana iylik yaptım deme allah cc herşeyi hakkıyla bilir

öyle yapıyorum insanları allah rıza için seviyorum selametle

mavci

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR *
Yönetici
Selamünaleykum...

Selamünaleykum...

allahım yardım et

Mervenur kardeşim hiç üzülme...
Bizler imtihan dünyasındayız kardeşim...
Allah CC. yar ve yardımcımız olsun...

"Amelinizde rıza-yı İlahi olmalı.
Eğer O razı olsa, bütün dünya küsse ehemmiyeti yok.
Eğer O kabul etse, bütün halk reddetse tesiri yok.
O razı olduktan ve kabul etikten sonra, isterse ve hikmeti iktiza ederse, sizler istemek talebinde olmadığınız halde, halklara kabul ettirir. Onları da razı eder.
"

EFECE

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.efece.tr.cx
siz yaptıgınız iyilikleri ALLAH RIZASI İÇİN degilde kulu içinmi yapıyorsunuz ARKADAŞLAR ??? karşılık beklemeden yapılan iyilik gerçek iyilitir artı siz yaptıgınız iyiligi burda başa kalkmış gibi oluyorsuunuz pişmanlık gibi o yaptıgınız iyiligin de bir fazileti kalmıyor diye düşünüyorum

gulcan_mevlut

Kayıtlı Kullanıcı
Selamü aleyküm kardeşim sorun nedir paylaşırsan seviniriz içinizde burukluk olmasını asla istemem sizi tanımasam da benim için çokk değerlisiniz selametle canım

gülnisa

Kayıtlı Kullanıcı
selamunaleykum mervecım üzülme
hayat boyu benımde ıyı nıyetımden ıstıfade edıldı:)
yanı napalım kotu değılız
ve karşımızdakınden de beklemedığımz davranışlar oluyor
ve uzuluyoruz
ben hep yaşadım
ama bızler allah rızası ıcın yapıyoruz bunları boşver
cok ıyı anlıyorum senı ama sen uzulurken onlar uzulmez canım onun ıçınde uzulmeye değmez
allaha emanet ol

serap8191

Kayıtlı Kullanıcı
aleyküm selam ablacım saol allah razı olsun evet canım sıkkın bir zaman bu konuyu açtım yapıyorum ve o kişiler için allaha dua ediyorum .ben hiçbir zaman burada ben iyiym onlar kötü demiyorum dememde bazı arkadaşlar bunu anlamıslar .dediğim gibi canım sıkkınken actım bu konuyu .allahım onların yardımcısı olsun hiçbir zaman iyiliğin karşiliğini beklemiyorum inşallah mükafatını da alırız selametle ablam

selamün aleyküm ablacım.zaten ablam dediğin gibi hiç iyiyim aman ben şunu yaptım diyen biri değilsin.insanların iyiliği için ve sadece RABBİMİN rızası için yapan birisin ablam.ALLAH biliyor .seni tanıyan tanıdı zaten ablam.inşallah mükafatını misliyle alırsın ablam:)ALLAHA emanet ol.

mervenur1

Kayıtlı Kullanıcı
Mervenur kardeşim hiç üzülme...

Bizler imtihan dünyasındayız kardeşim...
Allah CC. yar ve yardımcımız olsun...

"Amelinizde rıza-yı İlahi olmalı.
Eğer O razı olsa, bütün dünya küsse ehemmiyeti yok.
Eğer O kabul etse, bütün halk reddetse tesiri yok.

O razı olduktan ve kabul etikten sonra, isterse ve hikmeti iktiza ederse, sizler istemek talebinde olmadığınız halde, halklara kabul ettirir. Onları da razı eder."

evet haklısın abı inşallah imtihanları kolay bırsekılde gecerız

mervenur1

Kayıtlı Kullanıcı
siz yaptıgınız iyilikleri ALLAH RIZASI İÇİN degilde kulu içinmi yapıyorsunuz ARKADAŞLAR ??? karşılık beklemeden yapılan iyilik gerçek iyilitir artı siz yaptıgınız iyiligi burda başa kalkmış gibi oluyorsuunuz pişmanlık gibi o yaptıgınız iyiligin de bir fazileti kalmıyor diye düşünüyorum
evet haklısın efe kardesım bır anlık can sıkıntısı içerisinde bu yazıyı yazdım allah için yapıyorum ve allah için seviyorum

mervenur1

Kayıtlı Kullanıcı
Selamü aleyküm kardeşim sorun nedir paylaşırsan seviniriz içinizde burukluk olmasını asla istemem sizi tanımasam da benim için çokk değerlisiniz selametle canım
saol ablam ya aslında anlatacak bişey yok bir anlık sınır ile hareket ettim ve bunun doğru olmadığını anladı hepsı bu sızlerde benım için cok degerlısınız ablam selametle

mervenur1

Kayıtlı Kullanıcı
selamunaleykum mervecım üzülme
hayat boyu benımde ıyı nıyetımden ıstıfade edıldı:)
yanı napalım kotu değılız
ve karşımızdakınden de beklemedığımz davranışlar oluyor
ve uzuluyoruz
ben hep yaşadım
ama bızler allah rızası ıcın yapıyoruz bunları boşver
cok ıyı anlıyorum senı ama sen uzulurken onlar uzulmez canım onun ıçınde uzulmeye değmez
allaha emanet ol

saol ablam bende öyle yapıyorum selametle

mervenur1

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm ablacım.zaten ablam dediğin gibi hiç iyiyim aman ben şunu yaptım diyen biri değilsin.insanların iyiliği için ve sadece RABBİMİN rızası için yapan birisin ablam.ALLAH biliyor .seni tanıyan tanıdı zaten ablam.inşallah mükafatını misliyle alırsın ablam:)ALLAHA emanet ol.

saol allah razı olsun ablam

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt