Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

İmdaaatttt!!! (1 Kullanıcı)

Hatice-tül Kübra

Kayıtlı Kullanıcı
Allah yardımcınız olsun.Rabbim kolaylıklar versin,iyilerle karşılaştırsın inşallah.

hanife deniz

Kayıtlı Kullanıcı
sıkıntılarım gün geçtikçe artıyor azalmıyor dua edin Allah rızası için

Selamun Aleykum Kardeşim,
Allah Yardımcın Olsun.Rabbime sığın,belkide bu senin imtihanın,unutma her gece mutluka gün doğumuna gebedir.Hasbunallahi ve Ni'mel vekil oku,Allaha sığın,Allahım dediğimizde mutlaka buyur kulum diyendir Yüce Rabbim.
Selam ve Du ile

Hatice-tül Kübra

Kayıtlı Kullanıcı
Hayat ne kadar zor değil mi? Kavgalar, tartışmalar, küskünlükler, anlaşmazlıklar, ölümler, hastalıklar, krizler ve daha neler neler. Tam işleri yoluna koyduk diyoruz, ani bir sürpriz ve yeniden zorluklar karşımızda. Bir büyük düşünür bu gerçeği şöyle ifade ediyor: “Dünya bir üzüm verir, kırk tokat vurur.”Dünya acıyla mutluluğun, elemle neşenin bir arada bulunduğu bir yer. Acısız ve elemsiz bir hayat düşüncesi hastalıklı bir düşünce. Hayatımda elem olmasın diye çırpınanlar daha çok eleme giriftar oluyor. Şu gerçeği hep akılda tutmak gerekiyor: “Hayat, acı ve tatlısıyla güzel.”Hakan, bir banka memuruydu. Rutin bir işi vardı. Yaptığı iş ona lezzet vermiyordu. Yaşadığı hayat ona göre çok sıkıcıydı. Evliliği de sıradanlaşmıştı. Yeni doğan bebeği bile onu bunaltıyordu. Zaten yorgun argın geldiği evde ağlayan bir çocuk sesini kaldıramıyordu. Haberle hep olumsuzluklardan bahsediyordu. Bu sıkıcı durumdan bir an olsun kurtulmak için izin almış ve ailecek tatile çıkmıştı. Dört yıldızlı bir otelde kalmışlardı. Ancak o tatilden de mutlu dönmemişti. Tatildeki bir garsonun saygısızlığı, odasında çıkan birkaç teknik problem tatili ona zehir etmeye yetmişti.Mutsuzdu. Çünkü ona göre hayat hep aksilikleri önüne çıkarıyordu. Bana göre mi? Bana göre hayat birçok kişiye sunmadığı güzellikleri ona sunmuştu. Herkese yaptığı sürprizleri ona da yapıyordu. Mutsuzluğunun tek nedeni kendisiydi. Çünkü onu mutlu edecek sürprizleri ıskalıyor ya da önemsemiyordu. Gözünü olumsuzluklara dikmişti. Elinde olan değil olmayana odaklanmıştı. Yeni doğan bebeğinin gülücükleri, yaptığı deniz sefası, eşi ile gittiği sinemalar, işyerindeki arkadaşlarıyla olan tatlı sohbetleri, düzenli olarak aldığı maaşı sanki hiç yokmuş gibiydi.Terapide ilk işimiz Hakan’ın bu sorunlu bakışının farkına varmasını sağlamaktı. Kısa sürede bunu başardık. Sonrasında ise küçük mutlulukları fark edip yaşamak vardı. Bu süreçte Hakan’a meşhur hikâyeyi anlattım: Bir gün, bir bilge iki çocuğunu yanına alarak ormanda gezintiye çıktı. Aradan biraz zaman geçtikten sonra küçük olan çocuk yorulmaya başladı ve babasına dönerek:- Babacığım çok yoruldum, beni kucağına alır mısın?Babasından “Artık sen kucakta taşınamayacak kadar büyüdün” cevabını alan çocuk, hıçkıra hıçkıra ağlamaya başladı. Bilge tek kelime bile etmeden etrafına bakındı ve yakındaki kuru bir ağaçtan bir çubuk kesip yonttu ve sonrasında çocuğa uzattı:- Al bakalım, sana güzel bir at. Bu seni taşır hem daha hızlı götürür.Çocuk, dal parçasından yapılmış ata sevinçle bindi ve gülerek koşmaya başladı. Küçük oğlunun kuru bir dal parçası sayesinde yorgunluğunu unutarak canlanmasını gören baba hayretler içinde olan biteni izleyen kızına döndü ve:- İşte, hayat budur. Bazen kendini çok yorgun hissedebilirsin. Böyle olduğunda, kendine değnekten bir at bul ve yoluna devam et. Bu at, yerine göre bir arkadaş, bir şarkı, bir umut, bir dua, bir çiçek, bir özlem, bir hayal ya da küçük bir çocuğun tebessümü olabilir.Evet, hayat yorucu. Ayakta kalmak zorundayız. Peki nasıl? Tutunacağımız küçük bir mutluluk bulup yolumuza devam ederek.

mağlub

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleykum Kardeşim,
Allah Yardımcın Olsun.Rabbime sığın,belkide bu senin imtihanın,unutma her gece mutluka gün doğumuna gebedir.Hasbunallahi ve Ni'mel vekil oku,Allaha sığın,Allahım dediğimizde mutlaka buyur kulum diyendir Yüce Rabbim.
Selam ve Du ile
Allah razı olsun Hanife Deniz kardeşim çok dua edin inş.sıkıntılarım geçsin.

mağlub

Kayıtlı Kullanıcı
Gül Berra Allah razı olsun çok güzel bir mesaj vermişsin ama çok zor ayakta kalıp yola devam etmek.Ben burada beni hiç tanımayan kardeşlerimin desteğiyle uzun süre ayakta kaldım mücadele ettim ama son zamanlarda yine tökezlemeye mücadele edememeye başladım.Çok sıkıntı çekiyorum yine aynı mesele ve insanlardan.ve Yine buradaki kardeşlerimin desteğine ve dualarına ihtiyacım var Allah rızası için bana dua edin sıkıntılarım bitsin artık..

Mihrace24

Kayıtlı Kullanıcı
Allah yardimciniz olsun kardesim sizinde gordugunuz ve bahsettiginiz gibi burada birbirini hic tanimayan insanlar birbirlerine en yurekten dualarini ediyolar ve bu gercekten cok guzel bisey bakin simdiden burda sizin icin dua eden ne cok arkadasimiz var yanliz deilsiniz dilerim sıkıntilarinizdan bi an evvel kurtulursunuz

serap8191

Kayıtlı Kullanıcı
mağlub kardeşim RABBİM çok sevdiği kullarına çok büyük sınavlar verir.ne güzel ki RABBİM seni çok seviyor ve senin sesini duymak istiyor dua etmeni.ne güzel sana .o insanlarda ne olacak eninde sonunda yaptıklarını çekecek.yapılan her kötülüğü yaşayarak öleceğiz .onlarda sana yaptıklarını yaşayacaklar.mazlumun ahı kalır mı?hem bir an içimden geçti.belki RABBİM sana başka hayırlı bir kapı açtı ve artık o iş yerinde kalmanı istemiyor.ama sana şu an şer gibi gözüküyor.sen güzeller güzeli RABBİME ,NUR PEYGAMBERİME sıkı sıkı sarıl bizlerde yanındayız dualarımızla,yüreklerimizle .hepsi geçecek bitecek her gecenin bir sabahı vardır asla unutma .RABBİM yar ve yardımcın olsun

ayca_.1

Kayıtlı Kullanıcı
şikayet eden insanları, dedikoduları ve bütün olumsuzlukları bir kenara bırakalım.. biz işimize dört elle sarılalım.. ve dua dua dua.. dünya duayla dönermiş der eskiler.. Rabbim yar ve yardımcımız olsun..

kendime çok yakın gördüğüm ve çok kıymet verdiğim insanlar 6-7 aydan bu yana beni o kadar incitti ki tahmin edemezsin.. ki bu insanların iyi ve kötü günlerinde her zaman destek olmuş ve elimden gelen yardımı yapmıştım.. bunları hak edecek ne yaptım diye düşündüm öfkelendim ağladım içimde kin-nefret tohumları yeşermeye başladı.. sonra birden zihnimde bir düşünce belirdi; bunda da bir hayır vardır, Rabbim belki beni daha büyük belalardan korumak o insanların gerçek yüzlerini görmem için vermişti bu sıkıntıları bana.. bu düşüncenin ardından belki 1-2 saat geçmemişti ki bir Allahın kulu bana o çok kıymet verdiğim insanların aslında ne kadar ikiyüzlü ve riyakar olduklarını anlatıyordu.. ve ondan sonra onları Allaha havale ettim, ne derlerse desinler benden tek bir kötü kelime duymayacaklar dedim, benden bulmasınlar dedim.. onlar hala uğraşıyor ben susuyorum, üzülmüyormuyum evet üzülüyorum yine de Rabbime sığınmaya çalışıyorum.. can dostum diyor ki bu da senin sınavındır belki, inşAllah başarıyla geçeriz bu sınavı..

mağlub

Kayıtlı Kullanıcı
mağlub kardeşim RABBİM çok sevdiği kullarına çok büyük sınavlar verir.ne güzel ki RABBİM seni çok seviyor ve senin sesini duymak istiyor dua etmeni.ne güzel sana .o insanlarda ne olacak eninde sonunda yaptıklarını çekecek.yapılan her kötülüğü yaşayarak öleceğiz .onlarda sana yaptıklarını yaşayacaklar.mazlumun ahı kalır mı?hem bir an içimden geçti.belki RABBİM sana başka hayırlı bir kapı açtı ve artık o iş yerinde kalmanı istemiyor.ama sana şu an şer gibi gözüküyor.sen güzeller güzeli RABBİME ,NUR PEYGAMBERİME sıkı sıkı sarıl bizlerde yanındayız dualarımızla,yüreklerimizle .hepsi geçecek bitecek her gecenin bir sabahı vardır asla unutma .RABBİM yar ve yardımcın olsun
amin kardeşim dualarınızla hep beraber inş.

mağlub

Kayıtlı Kullanıcı
şikayet eden insanları, dedikoduları ve bütün olumsuzlukları bir kenara bırakalım.. biz işimize dört elle sarılalım.. ve dua dua dua.. dünya duayla dönermiş der eskiler.. Rabbim yar ve yardımcımız olsun..

kendime çok yakın gördüğüm ve çok kıymet verdiğim insanlar 6-7 aydan bu yana beni o kadar incitti ki tahmin edemezsin.. ki bu insanların iyi ve kötü günlerinde her zaman destek olmuş ve elimden gelen yardımı yapmıştım.. bunları hak edecek ne yaptım diye düşündüm öfkelendim ağladım içimde kin-nefret tohumları yeşermeye başladı.. sonra birden zihnimde bir düşünce belirdi; bunda da bir hayır vardır, Rabbim belki beni daha büyük belalardan korumak o insanların gerçek yüzlerini görmem için vermişti bu sıkıntıları bana.. bu düşüncenin ardından belki 1-2 saat geçmemişti ki bir Allahın kulu bana o çok kıymet verdiğim insanların aslında ne kadar ikiyüzlü ve riyakar olduklarını anlatıyordu.. ve ondan sonra onları Allaha havale ettim, ne derlerse desinler benden tek bir kötü kelime duymayacaklar dedim, benden bulmasınlar dedim.. onlar hala uğraşıyor ben susuyorum, üzülmüyormuyum evet üzülüyorum yine de Rabbime sığınmaya çalışıyorum.. can dostum diyor ki bu da senin sınavındır belki, inşAllah başarıyla geçeriz bu sınavı..
amin kardeşim amin inş yakın zamanda atlatırız.

mağlub

Kayıtlı Kullanıcı
aylar oldu düzelmediği gibi daha kötüleşiyor usandım artık yıldım.

özgürlü_zamanlar

Kayıtlı Kullanıcı
"menfaatsiz ve dürüst olduğum için"

Bu düşüncelerini bizler bilemeyiz kardeşim ancak müslümana inanmak gereğince sana inanıyoruz.Gelelim konumuza Hz.Muhammed s.a.v. çıktığı yollarda yalnız mıydı???İyi düşünmek gerek.Allah c.c. var seninle kardeşim o nedenle yalnız değilsin bir kere.Ek olarak madem bu insanlar seni sevmeyen insanlar sen onlarla neden muhattap olmak istiyorsun ki? Bırak uzak dur onlardan. Tavsiyelerimize gelecek olursak kardeşim. Seni bunaltmak için sana birşey söylediklerinde cevap verme. Cevap vermekde yetmiyor düşünmeyeceksinde. İnan dünya yalanlarını düşünecek o kadar az vaktimiz var ki. Bir ailenin tek çocuğunu düşünün evde tek başına oynayacak arkadaşıda yok ,ancak o kendine oyun kurup mutlu olmayı başarıyor. Çünkü düşünmüyor ki dünyayı düşündüğü şey mutlu olmak. Allah c.c. mutlu olmayı isteyin mutluluk verir size. Sıkıntısız dertsiz imtihansız ömür olmaz. Dünyaya geliş amacımızı iyi düşünmek gerek. Mevlam yar ve yardımcın olsun. Sana huzurlu bir çalışma ortamı sunsuz inşallah kardeşim.Amin. ;)

mağlub

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razı olsun teşekkür ederim özgürlü_zamanlar.Ben sizlerin tavsiyesiyle biraz gidiyorum sonra dayanılmaz hale geldiğimde tekrar sizlerin dualarınıza ve tavsiyelerinize sığınıp güç alıyorum.Hepiniz iyiki varsınız.Allah sizleride zora sokmasın inş.

leyla-1

Altın Üye
Aleyküm Selam kardeşim Allah yar veyardımcınız olsun içinde bulunduğunuz sıkıntılardan kurtulup tez zamanda selametinize çıkmak yaşamınıza bir düzen bir yön hayırlı bir çıkış kapısı nasip etsin Rabbim.
Allah büyük kardeşim bu dünyada kim ne yapar kendine yapar siz Allah'a güvenin sabredin Allah sabrınızın mükafatınızı verecektir Allah nelere Kadir'dir yeter ki Ol desin Rabbim.Aynı şeyleri bizde yaşadık ama Allah kimsenin hakkını kimsede bırakmaz ümitsizliğe düşmeyin.
Allah korktuklarımızdan emin umduklarımıza nail olmak nasip etsin Rabbim.Selam ve dua ile Allah'a emanet olun nherşey gönlünüzce olsun.

leyla-1

Altın Üye
Bakın kardeşim 8 aydır ben nelerle uğraşıyorum yapmış olduğum bir iyilik yüzünden maddi manevi öyle bir sıkıntıya düştüm ki anlatamam ama Rabbim'e güveniyorum gün doğmadan neler doğar her gün yeni bir gün nasıl doğuyorsa her gün yeni bir umut doğuyor Allah her zaman doğrudan yanadır.Benim düştüğüm maddi sıkıntı o kadar küçük birşey bile değil acılar yaşamıyormuyuz sıkıntı çekmiyormuyuz çekiyoruz ama Allah hepimizin sabrının mükafatını her iki dünyada kat kat vermek nasip etsin Rabbim.
Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun hiç birimizi darda sıkıntıda çıkmazda çaresiz bırakmasın kendi kapısından başka kul kapısına muhtaç etmesin kötü art niyetli insanlara fırsat vermesin Rabbim.

Eftalyasun

Kayıtlı Kullanıcı
mağlub kardeşim, malesef ki işyerinde bende senin durumundayım. hatta bayram öncesi birisi canımı çok fena sıktı. elimden gelen birşey yok. bende kendimi çok fazla yalnız hissediyorum. Yapabildiğim sadece içimden okumak ve işimi en iyi biçimde yapmak. Ama inanki şimdiki zamanda bu dünyada yaşamak çok zor... Onları Allaha havale ettim, onlar beni nasıl üzdüyse Allahta onları öyle üzsün... Takdiri ilahinin bir an önce tecelli etmesini beklemekten başka yapacak bir şey yok.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt