ALEYKÜMSELAM Dua ettim kabul olmadı deme Sonsuz merhamet, şefkat ve güç sahibi olan Yüce Rabbimiz, Kuran’da insanlara çok yakın olduğunu, Kendisi’ne dua ederek bir şey istediklerinde onların dualarına icabet edeceğini bildirir. Bu konuyla ilgili bir ayette şu şekilde buyrulmaktadır:
Kullarım Beni sana soracak olursa, muhakkak ki Ben (onlara) pek yakınım. Bana dua ettiği zaman dua edenin duasına cevap veririm. Öyleyse, onlar da Benim çağrıma cevap versinler ve Bana iman etsinler. Umulur ki irşad (doğru yolu bulmuş) olurlar. (Bakara Suresi, 186)
Kuranda da bildirildiği gibi, Allah, insana çok yakındır, her insanın dileğini, içinden geçirdiklerini, düşündüklerini, bir dostuna söylediklerini, fısıldaşarak konuştuklarını, hatta bilinç altında taşıdıklarına kadar herşeyi bilir. Dolayısıyla, Allah Kendisi’ne yönelip dua eden, Kendisi’nden istekte bulunan herkesi duyar ve bilir. Bu, insanlar için çok büyük bir nimettir.
Ancak, bu noktada belirtilmesi gereken ve Kuran’da bildirilen bir sır daha vardır. Allah’ın “İnsan hayra dua ettiği gibi, şerre de dua etmektedir. İnsan, pek acelecidir.” (İsra Suresi, 11)
Dua, her insan için çok kıymetli bir ibadet ve büyük bir nimettir. Çünkü Allah, insana dua aracılığı ile Kendisi’nin hayırlı ve güzel gördüğü herşeye erişme imkanı vermiştir. Allah, “De ki: Sizin duanız olmasaydı Rabbim size değer verir miydi?” (Furkan Suresi, 77) ayetiyle de duanın önemli bir ibadet olduğunu bildirmektedir.
bundada vardır bir hayır Rabbim gönlüne göre versin AMİN
not mağlum ismini değiştir bir şeyi kırk kere söylersen olur hiç birşeye mağlup olma galip gel :a21: