Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

İmdaaatttt!!! (1 Kullanıcı)

mağlub

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün aleyküm kardeşlerim.Başkalarına göre belki çok önemsiz ama bana göre çok büyük bi sıkıntım var.işyerinde samimi olduğum bi dostum vardı.Haksız yere benimle kavga etti ve sırf menfaatsiz ve dürüst olduğum için beni dışlayan insanların yanında yer aldı.herkezi kendi yanlarına çektiler.onlar çok kalabalık bense yanlızım beni manevi olarak çökertmeye çalışıyorlar ve bunuda başarıyorlar çok yıprandım.işimi bırakamam mecburum başka uygun işte yok.Rabbime sığınıp çok dua ettim sıkıntılarım artınca Rabbim benim dualarımı kabul etmeyecek beni sevmiyo boşuna dua etmesem mi diye bile düşündüm.çok bunaldım bu siteye rastladım içimi dökmek akıl almak istedim.bu insanlar çok kötü ben bu insanlara kardeşlik yapmaya çalıştım ama ne yaparsam yapayım onların gözünde çok kötüyüm.menfaatperest ve riyakarlık yapamıyorum çok dışlandım bana akıl verin nolur napıcam ben çok bunaldım çok yıprandım umutsuzum çok mutsuzum çokk.ve bana Allah rızası için çok dua edin çooookkkk..

melissa26

Kayıtlı Kullanıcı
Aleykum selam,
Üzülme ama hatayı kendinde ara, niye dersen bu imtihan dünyasında onlar sana ayna...
Ağır tabir olacak ama karşındakileri nasıl görüyorsan sende osun, onları iyi görürsen o zaman iyi olursun
İyice hatanı düşün ve özür dilemeye hazır ol, niye ? Sadece ben iyiyim başkaları kötü demek , kendini yalnızlıga iten sensin,
İyi olduklarını düşün, onlar bana hayatı öğretiyor, bak onlar sayesinde dua edip Rabbine yöneliyorsun, ondan da emin değilsin , O'na da güvenin yok! Cehennemde gibisin normal. Hiç olmazsa Rabbine güven!
Onlar ile gecinmeyi öğren, mutlaka yoksa bu imtihan bitmez, onlardan kaçarsan yine aynı insanlar karşına çıkar, kendini sorguya çek
Niye? neden?, nasıl ? demelisin niye gecinemiyorum, nerde hatam var? neden anlaşamıyorum bu insanlarla?
Nasıl anlaşılabilirim? Nasıl mutlu olabilirim? mutlu olmam insanlara mı bağlı? Yoksa Allah'a mı bağlı , sor, sor istedigin kadar sor
Ve sonunda cevabı bulup, sorununu çözmelisin, arkadaşına sor ne hatam var diye?

Aslankaplankartal

Kayıtlı Kullanıcı
Allah karsina iyi insanlar cikarsin. Dua et, iyi bir insan olmaya calis. Cok yalniz hissediyorsan ailenden destek iste. Yalniz degilsin Allah hepimizin arkasinda. Allah daha buyuk dert vermesin.

tuareg

Kayıtlı Kullanıcı
Aleykum selam,
Üzülme ama hatayı kendinde ara, niye dersen bu imtihan dünyasında onlar sana ayna...
Ağır tabir olacak ama karşındakileri nasıl görüyorsan sende osun, onları iyi görürsen o zaman iyi olursun
İyice hatanı düşün ve özür dilemeye hazır ol, niye ? Sadece ben iyiyim başkaları kötü demek , kendini yalnızlıga iten sensin,
İyi olduklarını düşün, onlar bana hayatı öğretiyor, bak onlar sayesinde dua edip Rabbine yöneliyorsun, ondan da emin değilsin , O'na da güvenin yok! Cehennemde gibisin normal. Hiç olmazsa Rabbine güven!
Onlar ile gecinmeyi öğren, mutlaka yoksa bu imtihan bitmez, onlardan kaçarsan yine aynı insanlar karşına çıkar, kendini sorguya çek
Niye? neden?, nasıl ? demelisin niye gecinemiyorum, nerde hatam var? neden anlaşamıyorum bu insanlarla?
Nasıl anlaşılabilirim? Nasıl mutlu olabilirim? mutlu olmam insanlara mı bağlı? Yoksa Allah'a mı bağlı , sor, sor istedigin kadar sor
Ve sonunda cevabı bulup, sorununu çözmelisin, arkadaşına sor ne hatam var diye?

Böyle bir cevap doğrusu beni şaşırttı ?
Nedenmi?
Yüce Allah(C.C) şüphesiz her şeyin en doğrusunu bilir.
Ancak bu kadar güzel, ancak bu kadar yerinde ve bu kadar ders veren bir cevap herhalde başka şekilde verilemezdi.
Yüce Allah(C.C) senin gibi mantıklı ve bilgili kardeşlerimizi başımızdan eksik etmesin.
Yüce Allah(C.C) senden razı olsun kardeşim.

Soruyu soran kardeşimizde feyz alsın, çünkü böylesi cevabı alabilmekte muhakkakki bir hikmettir.
Haksızlıklar karşısında sabredip, Yüce Allah(CC)a sığınmak tabiki en doğrusu.
Hayat tecrübemden yola çıkarak şuna şahidim ve şuna emin ol Yüce Allah(C.C) her zaman haklının yanındadır.
Mutlakaki ezilen ve kendisine sığınan kullarını, sabrettikleri takdirde feraha eriştirir ve zulmedenlere gerekli cezayı verir.
Ama her zaman kendini haklı görüp,haksızlığa uğradığını ve ezildiğini düşünmek kardeşimizini açıkladığı gibi doğru olmayabilir.

mağlub

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razı olsun hepinizden.Yalnız şu varki melissa ve tuareg kardeşler siz öyle bir söylemişsinizki sanki ben çok iyiyim onlar çok kötü demişimde siz bana ders veriyorsunuz galiba yanlış anlaşılma olmuş.Ben iyi niyetle karşılıksız menfaatsiz yaklaştığım halde insanların sebepsiz dışlamalarından üzüldüğümü benim üzüldüğümü görüncede manevi işkence haline dönüştürdüklerinden dolayı bunaldığımı zora girdiğimi anlatmaya çalıştım sıkıntımı daraldığımı anlatmaya çalıştım.yoksa ben mükemmel değilim.yanlış anlaşılmaya sebep olduysam hakkınızı helal edin.bana dua edin inş.Allah bu siteyi kurandan bu siteye girenden herkesten razı olsun inş.insanın sıkıntısını paylaşması bile yalnızlık duygusunu azaltıyor.Burada kendisini hiç tanımadan insanların dua etmesi yorum yapması bile insanı rahatlatıyor Allah razı olsun

tuareg

Kayıtlı Kullanıcı
Öyle büyük iki zikir vardırki, Yüce Allah(CC) ın izniyle bu
zikirlere sarıldığın ve sabah akşam en az 7 şer kere okuyupta;
"Bu sıkıntımı sana havale ediyorum Ya Rabbi, Sen herşeye yetersin ben sana tevekkül ettim ve sana sığındım"diye dua edersen ve kafanı takmazsan. (Çünkü konuyu Allah(CC)a havale etmişsen,konuya kafanı takmayıp Yüce Allah(CC)a gerçekten güvendiğini kanıtlamalısın)
çok kısa zamanda Yüce Allah(CC)ın izniyle herşey yoluna girer.
Aşağıdaki 2 önemli konuya dikkat etmen doğru olacaktır.
1.Konu:
Yüce Allah(C.C) a gerçekten yürekten inanıyorsan,
"Kafanı taktığın veya seni üzen konuyu, Rabbine havale et, o senin için en hayırlı ve seni memnun edecek sonuca ulaştıracaktır".
Çünkü;
El Vekil (C.C) :İsmi Şerif(Esmaül Hüsnada bulabilirsiniz)
Anlamı : Kendisine güvenilip, dayanılan. İşlerini uygun şekliyle kendisine bırakan kulunun işini düzeltip, onların yapabileceğinden daha iyisini temin eden.
2.Konu :
"Yüce Allah(C.C) a havale edip, ona bıraktığın hiçbir konuda artık düşünme, endişe duyma, çünkü Yüce Allah(C.C) kendisine, gerçek anlamda inanan ve güvenenlerin yanındadır.Onların yar ve yardımcısıdır.Allah(C.C) ın gücü herşeye yeter."

2 BÜYÜK ZİKİR:
1.Zikir:

“Hasbiyallahu lailahe illahu aleyhi tevekkeltü ve hüve rabbül arşil aziym”
Anlamı:

“Allah'a güvendim (bana yeter)ondan başka ilah yoktur .
O vardır, ki bende O'na bağlanıp işimi ona bıraktım; O arşın aziym rabbidir.”
2.Zikir:

“HASBİNALLAH VE Nİ'MEL VEKİL,VE Nİ'MEL MEVLA, VE Ni'MEN NASİR.”

Anlamı:“ Allah Teala, bize yeter, O ne güzel vekildir. Ne güzel Mevla ve ne güzel yardımcıdır.”

Hangi konuyu Yüce Allah(C.C) a havale ederseniz, ve ona güvenirseniz o sizin için en güzel
sonuca ulaştıracaktır.

Taktığınız konu aklınıza geldiğinde hemen deyinki:

"HASBİNALLAH VE Nİ'MEL VEKİL,VE Nİ'MEL MEVLA, VE Ni'MEN NASİR
Hasbiyallahu lailahe illahu aleyhi tevekkeltü ve hüve rabbül arşil aziym
Bu sıkıntımı sana havale ediyorum Ya Rabbi, Sen herşeye yetersin ben sana tevekkül ettim ve sana sığındım"

Ve artık konuyu düşünmeyin ve canınızı sıkmayın.

Kıssadan Hisse:

Hz.Musa (A.S) döneminde bir adamın, çok zalim bir komşusu vardı.
Komşusu sürekli zulmediyor devamlı kavga çıkartıyor ve sürekli huzur kaçırıyordu.
Adam Allah(C.C) için zalim komşusuna katlanıyordu.
En sonunda komşusunun zulümleri dayanılmaz hale geldi ve adam Musa (A.S) a şikayette bulundu.
Musa (A.S) a durumu anlattı ve Allah(C.C) dan, zalim komşusunun ne kadar süre yaşayacağını öğrenmesini istedi.
Musa (A.S) adamın bu zor durumunu görünce, Allah(C.C) dan niyaz etti ve adamın zalim komşusunun ne kadar yaşayacağını öğrenmeyi diledi.
Allah(C.C)dan haber geldi ve adamın zalim komşusunun 1000 yıl yaşayacağı bildirildi.
Hz.Musa (A.S) üzülerek adama durumu anlattı.
Adam bu haberi duyunca çok üzüldü.
Ve ellerini açıp "Yüce Allah'ım komşum konusunu sana havale ediyorum, sen en güzel vekil ve sen en güzel yardımcısın" dedi.
Ertesi günü adam uyandığında zalim komşusunun evinden ağlama sesleri geliyordu, hemen komşusunun evine gitti ve komşusunun öldüğünü öğrendi.
Ve hemen koşarak Hz.Musa (A.S) nin yanına gitti.Ve zalim komşusunun öldüğünü söyledi.
Musa (A.S) ve adam çok şaşkındı çünkü bir gün önce Yüce Allah'tan bu zalim komşunun 1000 yıl yaşayacağını
öğrenmişlerdi.
Hz.Musa(A.S) hemen Yüce Allah(C.C) dan, neden böyle olduğunu öğrenmeyi niyaz etti.
Yüce Allah(C.C) dan gelen yanıt ise ;
Zalim komşunun ömrünün 1000 yıl olarak belirlendiği, ancak zulüm gören komşunun konuyu Yüce Allah(C.C)a havale edene kadar geçerli olduğu, Yüce Allah(C.C)a konu havale edilir edilmez, zulüm gören komşu için en hayırlı ve gönlüne göre olan sonuç için, zalim komşunun ömrünün tamamen değiştirildiğiydi
.

Umarım bu sonuçtan sizde, o çok büyük dersi çıkartmışınızdır.

Yüce Allah(C.C) yar ve yardımcınız olsun.

umuteden

Kayıtlı Kullanıcı
Allahtan umudunu kesme!!!

supreme35

Kayıtlı Kullanıcı
Allah'ım sıkıntılarınızı tez zamanda hayırlısıyla giderip sizi ferah kapısına ulaştırsın inşallah...

mağlub

Kayıtlı Kullanıcı
tuareg kardeşim 2 gündür sana nasıl dua ettiğimi bilemezsin.Allah senden binlerce kez razı olsun aziz ol inş.Okudum içime bi ferahlık oldu rahatladım.Sonra gerçek anlamda Allah'a havale ettim.Az öncede umuteden ve supreme35 kardeşlerim sizin mesaajlarınızı okudum kendimi çok güçlü hissettim.Hepiniz iyiki varsınız.Sayenizde çamurdan çıktım sanki Bütün isteklerinizi ALLAH'ım kabul etsin inş.Ben sizlere bu sitedeki her kardeşime çok dua ediyorum.Allah hepinizden razı olsun.

Huyela

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün aleyküm kardeşlerim.Başkalarına göre belki çok önemsiz ama bana göre çok büyük bi sıkıntım var.işyerinde samimi olduğum bi dostum vardı.Haksız yere benimle kavga etti ve sırf menfaatsiz ve dürüst olduğum için beni dışlayan insanların yanında yer aldı.herkezi kendi yanlarına çektiler.onlar çok kalabalık bense yanlızım beni manevi olarak çökertmeye çalışıyorlar ve bunuda başarıyorlar çok yıprandım.işimi bırakamam mecburum başka uygun işte yok.Rabbime sığınıp çok dua ettim sıkıntılarım artınca Rabbim benim dualarımı kabul etmeyecek beni sevmiyo boşuna dua etmesem mi diye bile düşündüm.çok bunaldım bu siteye rastladım içimi dökmek akıl almak istedim.bu insanlar çok kötü ben bu insanlara kardeşlik yapmaya çalıştım ama ne yaparsam yapayım onların gözünde çok kötüyüm.menfaatperest ve riyakarlık yapamıyorum çok dışlandım bana akıl verin nolur napıcam ben çok bunaldım çok yıprandım umutsuzum çok mutsuzum çokk.ve bana Allah rızası için çok dua edin çooookkkk..

İnsan seveceği kimseyi iyi seçmeli ona göre sevmeli.

Kim olduğun değil, kiminle olduğun önemlidir.

Aşağıdaki siteye göz atmanızı tavsiye ederim.

www.huzurpinari.com

mağlub

Kayıtlı Kullanıcı
Tamam Allah razı olsun Huyela haklısın bütün bu sitedeki kardeşlerimizin söylediklerini kalbime yazdım inş.

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Ve aleykum selam kardeşim. Rabbim hayırlısıyla sıkıntılarınızı gidersin inşaAllah..
Rabbim sizi hayırdan ayırmasın.. Rabbim yar ve yardımcınız olsun..

mağlub

Kayıtlı Kullanıcı
Amin kardeşim sizlerin hiçbirini de hayırdan ayırmasın Allah sizlerden razı olsun inş.

melissa26

Kayıtlı Kullanıcı
Can kardeşim, ne fark eder ki? yine de onlar sana eziyet ediyorlar görünsede seni eğitiyorlar.
Sen kendini bildikten sonra kimse seni üzemez ki?
Ders vermek dedin , buna tecrübe diyelim, bende insanlardan az çekmedim
Tek çaresi insana hak ettiği gibi davranmak, onları kafaya takmadan ibadetlerinle, zikirler bak onlar insanı rahatlatır
Daha gencsin, herşeyi zamana bırak, kendini yetiştirmeye geliştirmeye çalış ama inan ki en güzeli insanı insan bilerek veya bilmeyerek, bir güzel pişirir, biraz anlaman zor olabilir ama üzülme, her yapılanı kafana takma ve herşeyden bir ders çıkar.
Kusura bakma ders oldu yine, Rabbim yardımcın olsun, karşına Hak dostları çıksın
Ve en güzeli işte dertlerini inananlarla paylaş, umutsuzluga düşmeden önce, mutlaka Rabbimin güzel bir kulu kalbini feraha çıkartır.

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Ahzap Suresi :3. Allah’a tevekkül et, vekil olarak Allah yeter.
Al-i İmran Suresi:159. Allah’ın rahmeti sayesinde sen onlara karşı yumuşak davrandın. Eğer kaba, katı yürekli olsaydın,
onlar senin etrafından dağılıp giderlerdi. Artık sen onları affet. Onlar için Allah’tan bağışlama dile. İş
konusunda onlarla müşavere et. Bir kere de karar verip azmettin mi, artık Allah’a tevekkül et, (ona
dayanıp güven). Şüphesiz Allah, tevekkül edenleri sever.
160. Allah size yardım ederse, sizi yenecek yoktur. Eğer sizi yardımsız bırakırsa, ondan sonra size kim
yardım edebilir? Mü’minler, ancak Allah’a tevekkül etsinler.

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

ALEYKÜMSELAM Dua ettim kabul olmadı deme Sonsuz merhamet, şefkat ve güç sahibi olan Yüce Rabbimiz, Kuran’da insanlara çok yakın olduğunu, Kendisi’ne dua ederek bir şey istediklerinde onların dualarına icabet edeceğini bildirir. Bu konuyla ilgili bir ayette şu şekilde buyrulmaktadır:

Kullarım Beni sana soracak olursa, muhakkak ki Ben (onlara) pek yakınım. Bana dua ettiği zaman dua edenin duasına cevap veririm. Öyleyse, onlar da Benim çağrıma cevap versinler ve Bana iman etsinler. Umulur ki irşad (doğru yolu bulmuş) olurlar. (Bakara Suresi, 186)

Kuranda da bildirildiği gibi, Allah, insana çok yakındır, her insanın dileğini, içinden geçirdiklerini, düşündüklerini, bir dostuna söylediklerini, fısıldaşarak konuştuklarını, hatta bilinç altında taşıdıklarına kadar herşeyi bilir. Dolayısıyla, Allah Kendisi’ne yönelip dua eden, Kendisi’nden istekte bulunan herkesi duyar ve bilir. Bu, insanlar için çok büyük bir nimettir.
Ancak, bu noktada belirtilmesi gereken ve Kuran’da bildirilen bir sır daha vardır. Allah’ın “İnsan hayra dua ettiği gibi, şerre de dua etmektedir. İnsan, pek acelecidir.” (İsra Suresi, 11)
Dua, her insan için çok kıymetli bir ibadet ve büyük bir nimettir. Çünkü Allah, insana dua aracılığı ile Kendisi’nin hayırlı ve güzel gördüğü herşeye erişme imkanı vermiştir. Allah, “De ki: Sizin duanız olmasaydı Rabbim size değer verir miydi?” (Furkan Suresi, 77) ayetiyle de duanın önemli bir ibadet olduğunu bildirmektedir.
bundada vardır bir hayır Rabbim gönlüne göre versin AMİN

not mağlum ismini değiştir bir şeyi kırk kere söylersen olur hiç birşeye mağlup olma galip gel
:a21:

**RaNa**

Kayıtlı Kullanıcı
Ve aleykum selam siteye giremediğimden konugu geç görmüşüm Hakkınızı helal edın ....

100 Rabbıyesır okuyacagım sızın için herşeyın hayırlısı olsun Rabbım sabır versın inş.

tuareg

Kayıtlı Kullanıcı
Ve aleykum selam siteye giremediğimden konugu geç görmüşüm Hakkınızı helal edın ....

100 Rabbıyesır okuyacagım sızın için herşeyın hayırlısı olsun Rabbım sabır versın inş.

Böylesi temiz, böylesi iyi niyetli ve böylesi Mümin kardeşlerimizi görünce kulluğumdan utanıyorum.
Bizlere gerçek müslümanlığın nasıl olması gerektiğini hatırlattın Rana kardeşim.
"En makbul dua, bir Müminin başka bir mümin kardeşi için ettiği duadır"

Bende senin için dua ediyorum Rana kardeşim.Yüce Rabbim kabul buyursun.

Ya Zel Celali Vel İkram, Ya Erhamerrahimin, Ya İlahel Alemin,
Ya Mucib, Ya Mucib, Ya Mucib bütün dualara icabet eden Ya Mucibed deavat.
Allahümme salli ala seyyidina Muhammedin ve ala ali seyyidina Muhammed,
Ya Rabbi bize Sevgili Peygamber Efendimiz Hz.Muhammed (S.A.V) in ümmetlerine olan
sevgisini ve merhametini hatırlatan bu kulunun, dünya ve ahiret, iki cihanda tüm arzularına ulaşmasını
nasib et, ondan razı ol ve onu her türlü kötülükten koru.
Muhakkaki senin gücün herşeye yeter.İnnallahe ala külli şeyin kadir.
Ya Mucib, Ya Mucib, Ya Mucib Sen bütün dualara icabet edensin, duamı kabul buyur, Ya Mucibed deavat.
Allahümme salli ala seyyidina Muhammedin ve ala ali seyyidina Muhammed,
SübhânAllahi ve bi-hamdihi sübhânAllahil-azîm
Amin

mağlub

Kayıtlı Kullanıcı
Can kardeşim, ne fark eder ki? yine de onlar sana eziyet ediyorlar görünsede seni eğitiyorlar.
Sen kendini bildikten sonra kimse seni üzemez ki?
Ders vermek dedin , buna tecrübe diyelim, bende insanlardan az çekmedim
Tek çaresi insana hak ettiği gibi davranmak, onları kafaya takmadan ibadetlerinle, zikirler bak onlar insanı rahatlatır
Daha gencsin, herşeyi zamana bırak, kendini yetiştirmeye geliştirmeye çalış ama inan ki en güzeli insanı insan bilerek veya bilmeyerek, bir güzel pişirir, biraz anlaman zor olabilir ama üzülme, her yapılanı kafana takma ve herşeyden bir ders çıkar.
Kusura bakma ders oldu yine, Rabbim yardımcın olsun, karşına Hak dostları çıksın
Ve en güzeli işte dertlerini inananlarla paylaş, umutsuzluga düşmeden önce, mutlaka Rabbimin güzel bir kulu kalbini feraha çıkartır.
amin kardeşim amin inş.Allah razı olsun senden hepinizden.evet inanan insanlar ışık oluyor,en azından sizler benim için ışık oldunuz,beni ferahlattınız Allah razı olsun.Sizlerinde sıkıntılarınızı ferahlatsın Allah'ım

mağlub

Kayıtlı Kullanıcı
Ahzap Suresi :3. Allah’a tevekkül et, vekil olarak Allah yeter.
Al-i İmran Suresi:159. Allah’ın rahmeti sayesinde sen onlara karşı yumuşak davrandın. Eğer kaba, katı yürekli olsaydın,
onlar senin etrafından dağılıp giderlerdi. Artık sen onları affet. Onlar için Allah’tan bağışlama dile. İş
konusunda onlarla müşavere et. Bir kere de karar verip azmettin mi, artık Allah’a tevekkül et, (ona
dayanıp güven). Şüphesiz Allah, tevekkül edenleri sever.
160. Allah size yardım ederse, sizi yenecek yoktur. Eğer sizi yardımsız bırakırsa, ondan sonra size kim
yardım edebilir? Mü’minler, ancak Allah’a tevekkül etsinler.

Allah razı olsun kardeşim

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt