Öyle büyük iki zikir vardırki, Yüce Allah(CC) ın izniyle bu
zikirlere sarıldığın ve sabah akşam en az 7 şer kere okuyupta;
"Bu sıkıntımı sana havale ediyorum Ya Rabbi, Sen herşeye yetersin ben sana tevekkül ettim ve sana sığındım"diye dua edersen ve kafanı takmazsan. (Çünkü konuyu Allah(CC)a havale etmişsen,konuya kafanı takmayıp Yüce Allah(CC)a gerçekten güvendiğini kanıtlamalısın)
çok kısa zamanda Yüce Allah(CC)ın izniyle herşey yoluna girer.
Aşağıdaki 2 önemli konuya dikkat etmen doğru olacaktır.
1.Konu:
Yüce Allah(C.C) a gerçekten yürekten inanıyorsan,
"Kafanı taktığın veya seni üzen konuyu, Rabbine havale et, o senin için en hayırlı ve seni memnun edecek sonuca ulaştıracaktır".
Çünkü;
El Vekil (C.C) :İsmi Şerif(Esmaül Hüsnada bulabilirsiniz)
Anlamı : Kendisine güvenilip, dayanılan. İşlerini uygun şekliyle kendisine bırakan kulunun işini düzeltip, onların yapabileceğinden daha iyisini temin eden.
2.Konu :
"Yüce Allah(C.C) a havale edip, ona bıraktığın hiçbir konuda artık düşünme, endişe duyma, çünkü Yüce Allah(C.C) kendisine, gerçek anlamda inanan ve güvenenlerin yanındadır.Onların yar ve yardımcısıdır.Allah(C.C) ın gücü herşeye yeter."
2 BÜYÜK ZİKİR:
1.Zikir:
“Hasbiyallahu lailahe illahu aleyhi tevekkeltü ve hüve rabbül arşil aziym”
Anlamı:
“Allah'a güvendim (bana yeter)ondan başka ilah yoktur .
O vardır, ki bende O'na bağlanıp işimi ona bıraktım; O arşın aziym rabbidir.”
2.Zikir:
“HASBİNALLAH VE Nİ'MEL VEKİL,VE Nİ'MEL MEVLA, VE Ni'MEN NASİR.”
Anlamı:“ Allah Teala, bize yeter, O ne güzel vekildir. Ne güzel Mevla ve ne güzel yardımcıdır.”
Hangi konuyu Yüce Allah(C.C) a havale ederseniz, ve ona güvenirseniz o sizin için en güzel
sonuca ulaştıracaktır.
Taktığınız konu aklınıza geldiğinde hemen deyinki:
"HASBİNALLAH VE Nİ'MEL VEKİL,VE Nİ'MEL MEVLA, VE Ni'MEN NASİR
Hasbiyallahu lailahe illahu aleyhi tevekkeltü ve hüve rabbül arşil aziym
Bu sıkıntımı sana havale ediyorum Ya Rabbi, Sen herşeye yetersin ben sana tevekkül ettim ve sana sığındım"
Ve artık konuyu düşünmeyin ve canınızı sıkmayın.
Kıssadan Hisse:
Hz.Musa (A.S) döneminde bir adamın, çok zalim bir komşusu vardı.
Komşusu sürekli zulmediyor devamlı kavga çıkartıyor ve sürekli huzur kaçırıyordu.
Adam Allah(C.C) için zalim komşusuna katlanıyordu.
En sonunda komşusunun zulümleri dayanılmaz hale geldi ve adam Musa (A.S) a şikayette bulundu.
Musa (A.S) a durumu anlattı ve Allah(C.C) dan, zalim komşusunun ne kadar süre yaşayacağını öğrenmesini istedi.
Musa (A.S) adamın bu zor durumunu görünce, Allah(C.C) dan niyaz etti ve adamın zalim komşusunun ne kadar yaşayacağını öğrenmeyi diledi.
Allah(C.C)dan haber geldi ve adamın zalim komşusunun 1000 yıl yaşayacağı bildirildi.
Hz.Musa (A.S) üzülerek adama durumu anlattı.
Adam bu haberi duyunca çok üzüldü.
Ve ellerini açıp "Yüce Allah'ım komşum konusunu sana havale ediyorum, sen en güzel vekil ve sen en güzel yardımcısın" dedi.
Ertesi günü adam uyandığında zalim komşusunun evinden ağlama sesleri geliyordu, hemen komşusunun evine gitti ve komşusunun öldüğünü öğrendi.
Ve hemen koşarak Hz.Musa (A.S) nin yanına gitti.Ve zalim komşusunun öldüğünü söyledi.
Musa (A.S) ve adam çok şaşkındı çünkü bir gün önce Yüce Allah'tan bu zalim komşunun 1000 yıl yaşayacağını
öğrenmişlerdi.
Hz.Musa(A.S) hemen Yüce Allah(C.C) dan, neden böyle olduğunu öğrenmeyi niyaz etti.
Yüce Allah(C.C) dan gelen yanıt ise ;
Zalim komşunun ömrünün 1000 yıl olarak belirlendiği, ancak zulüm gören komşunun konuyu Yüce Allah(C.C)a havale edene kadar geçerli olduğu, Yüce Allah(C.C)a konu havale edilir edilmez, zulüm gören komşu için en hayırlı ve gönlüne göre olan sonuç için, zalim komşunun ömrünün tamamen değiştirildiğiydi.
Umarım bu sonuçtan sizde, o çok büyük dersi çıkartmışınızdır.
Yüce Allah(C.C) yar ve yardımcınız olsun.