Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

İçinden geçeni paylaş... (1 Kullanıcı)

selimoglu

Kayıtlı Kullanıcı
O zaman;

Evde oturup hiçbir şekilde dışarıya çıkmayacağım.
Odamda yalnız kalmayacağım.
Bilgisayara girmeyeceğim.
Evde kapalı gezmeyeceğim.
Sadece liseden sonra kapanacağım.
İmam Hatip Lisesi'ne değil de kötü bir meslek lisesine gideceğim.
Hasta olduğum halde okula gideceğim, ölecek kadar olsam da.

Ben eve kapatılmış bir kızım.

Şu kızcağıza yapılanlara bak yaa...üzüldüm..neyse..boş ver sen o adamı dinleme.

firdevs-i gam

Kayıtlı Kullanıcı
maşallah görende kendisi 35 yaşında sanır :D firdevs kardeş yazdıklarıma cevap vermiyorsunuz bir alınma mı mevcut ortada? mustafa islamoğlunun bugün bir fetvasını gördüm zorunlu şartlarda perukla gezilebilir diyor..sonra cariye ile cinsel münasebet olmaz diyor.bu kadar sahabe efendimizin cariyelri varken onlara zina isnat ediyor siz ne buyurursunuz?

Adım firdevs değil efendim Begüm :D Bu kadar tartışmadan sonra kırmayalım birbirimizi tanışmasakta. firdevs-i gamı gam cenneti olarak addetmek istediğimden üyeadımı öyle aldım. Çünkü dünyada bir cennet ama gam cenneti bence. Hem ben babasına itaat etmesin demiyorum ki. Babasınla ılımlı bir şekilde konuşsun her şeyi. Şartsız, söy söylemeden kabul mu edecek her şeyi? Benim size anlatmama gerek yok biliyorsunuzdur gerçi ama bahsedeyim peygamber efendimiz zamanında bir kızacağız peygamber efendimize gelip babasının onu istemediği bir kimseye verdiğini söylemiş. Peygamber efendimiz (sav) de bunun böyle yapılmayacağını babanın haksız olduğunu söylemiş. Kocalarımızın, babalarımızın bizim üzerlerimizde elbette hakları var. Ancak hakları var diye kimse kimseye eziyet edemez. Allahu Teala bunun hesabını da sorar o kimselerden.

Reyhani_konyevi

Kayıtlı Kullanıcı
Adım firdevs değil efendim Begüm :D Bu kadar tartışmadan sonra kırmayalım birbirimizi tanışmasakta. firdevs-i gamı gam cenneti olarak addetmek istediğimden üyeadımı öyle aldım. Çünkü dünyada bir cennet ama gam cenneti bence. Hem ben babasına itaat etmesin demiyorum ki. Babasınla ılımlı bir şekilde konuşsun her şeyi. Şartsız, söy söylemeden kabul mu edecek her şeyi? Benim size anlatmama gerek yok biliyorsunuzdur gerçi ama bahsedeyim peygamber efendimiz zamanında bir kızacağız peygamber efendimize gelip babasının onu istemediği bir kimseye verdiğini söylemiş. Peygamber efendimiz (sav) de bunun böyle yapılmayacağını babanın haksız olduğunu söylemiş. Kocalarımızın, babalarımızın bizim üzerlerimizde elbette hakları var. Ancak hakları var diye kimse kimseye eziyet edemez. Allahu Teala bunun hesabını da sorar o kimselerden.

Begüm kardeş,elbetteki babasını karşısına alıp konuşabilir ama şeriate uygun oldugu sürece babasının istediğini yapması doğrudur yoksa biz de keyfimizden baban ne derse onu yap demiyoruz hadisi şeriflerde efendimiz ne buyurur Babaya itaat Allah.a itaattir..mustafa islamoğlu konusuna hiç değinmemişsiniz bir de..

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
Hiç Hata Yapmayan İnsan, Hiç Bir Şey Yapmayan İnsandır Ve Hayatta En Büyük Hata, Kendini Hatasız Sanmaktır ''

Yunus Emre...

HAYIRLI GÜNLERİNİZ OLSUN GÖNÜL DOSTLARI.

ibra

Kayıtlı Kullanıcı
Birbirimizi anlamak lazım
Anlayamıyorsak eğer
Anlayamadığımızı anlamak lazım
Suizanda bulunmamak lazım.
İbrahim I

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
O VAR!..

Her defa haberi taze bir müjde;
O var!
Her defasında, geç, gafletten vecde;
O var!
Ne sen varsın, ne ben, ne yâr, ne kimse;
O var!
Bütün sevdiklerin elden gittiyse;
O var!
Kalacak kim var ki, dost tomarından?
O var!
Sana daha yakın şah damarından;
O var!
Arama, bir ilaç yok eczahanede!
O var!
Gayede, sebepte ve bahanede;
O var!
Sevdiğini ebed boyu tutan dinç;
O var!
Ölümsüzlük şevki, ilâhî sevinç;
O var!
Yıkılmaz dayanak, kırılmaz destek;
O var!
Tekten de tek, bir tek, tek başına tek;
O var!

N.Fazıl Kısakürek

Sedaa_*

Kayıtlı Kullanıcı
Evde zaten kapalı gezme kardeşim. Neden evde kapanasın? Gel ben seni evlat alayım :) Çok isterim senin gibi bir kızım olsun.

Mesela eve misafir geliyor, uzak akrabalar geliyor, tanımadığım ama anne babamın tanıdığı kişiler geliyor fakat saçlarım hep açık kalıyor. Eğer ben kapalıysam şu durumda da kapatmam gerekir, ama babam kızıyor yani.

Sedaa_*

Kayıtlı Kullanıcı
Şu kızcağıza yapılanlara bak yaa...üzüldüm..neyse..boş ver sen o adamı dinleme.

Bunların şeriate uygun olduğunu sanmıyorum...

Ayrıca insan hakları diye bir şey var. Özgürlük hakkı, serbest giyinme hakkı ne diye duruyor? Gel de ihlal et diye mi?

Reyhani_konyevi sen düpedüz diyorsun ki bunlar çok doğal, sadece dua et, sabret, nasıl olsa çoğu kişi öyle şeyler yaşıyor.

Çoğu kişi yaşıyor diye ben de yaşamak zorunda mıyım? Babama isyan etmeyeceğim, konuşacağım. Yoksa konuşmak da mı günah? Bunu mu diyeceksin bir de?

Yok gelsin dövsün, sorun yok. Babamı şikayet edemez miyim? Anne babaya itaat, tamam. Ya annem ayrı babam ayrı bir şey yapmamı emrediyorsa? Peygamberimiz cennet annelerin ayakları altındadır dememiş mi?

Sedaa_*

Kayıtlı Kullanıcı
Aaaaaaaa! Bugün KaLBuN_KeSiR'in doğum günü müüüüüüüü? :)

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Ne zaman ruhun yara alsa, gönlün kanasa..
Rabbimin kelamından bir ayet merhem olsun..
Her zaman yaranı kapatacak bir dua seni bulsun..

Allah'ın (celle celaluhu), selamı, rahmeti, merhameti, mağfireti sizinle olsun!

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
Başım çığlıklı çocuk, onu nasıl avutsam ? Ne yapsam da ölümü bir saatcik unutsam ? . .
[ Necip Fazıl Kısakürek ]

mavci

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR *
Yönetici
O, bütün kapıları kapasa bile; sonunda kimsenin bilmediği gizli bir yol açar.

Hz. Mevlana

mavci

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR *
Yönetici
Offt abm ya ah bir bilseniz bu soz nasil iyi geldi bana,inan oyle umitsizlik icindeykim ki sanki bu soz bana cikti ne Allah razi olsun...gercek umaarim bu gun kapilar acilir :/

İnşallah kardeşim...
Rabbim gönlüne göre, hayırlı ve güzel olanı versin her daim inşallah...
Selam ve dUA ile...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt