Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

İçinden geçeni paylaş... (2 Kullanıcı)

salavatqetir

Kayıtlı Kullanıcı
İlim öğren ey genç, cehalet ağırdır. Ona eşekten başkası rıza göstermez. Hz.Ali (r.a)

sahaff

Kayıtlı Kullanıcı
''Ne kazandığını bilmiyorum ama, umarım beni kaybettiğine değmiştir''

Che Guevara

salavatqetir

Kayıtlı Kullanıcı
O Erler Ki...
Necip Fazıl Kısakürek

O erler ki, gönül fezasındalar,
Toprakta sürünme ezasındalar.

Yıldızları tesbih tesbih çeker de,
Namazda arka saf hizasındalar.

İçine nefs sızan ibadetlerin,
Birbiri ardınca kazasındalar.

Günü her dem dolup her dem başlayan,
Ezel senedinin imzasındalar.

Bir ân yabancıya kaysa gözleri,
Bir ömür gözyaşı cezasındalar.

Her rengi silici aşk ötesi renk;
O rengin kavuran beyzasındalar.

Ne cennet tasası ve ne cehennem;
Sadece Allah'ın rızasındalar.

nemire(MERHUM)

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleykum

Üstad ne güzel de yazmış paylaşım için teşekkür ederiz ellerinize sağlık muhterem kardeşim.

Selam ve selametle kalınılız.Saygılarımla.

Hicran-ı Aşk

Kayıtlı Kullanıcı
Secde ne güzel şeydir..
Yere fısıldıyorsun,
Arş-ı Âla'da anlaşılıyor merâmın..!alinti

kardeşim nasılsın görüşmeyeli,inşallah bi sıkıntın yoktur.ben bildiğin gibi di değişiklik yok.tam gaz yalvarışlarım ve dualarım devam ediyor rabbime,sanki yakın zamanda olumlu bişeyler olacakmış gibi geliyor(inşallah)

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Kendini HAK ile meşgul etmezsen batıl seni istila eder..

Hasretbey

Kayıtlı Kullanıcı
İnsanların hesap makinesi gibi ortalıkta dolaştığı bir dünyada;
Yakın çevre deyince, artık aklıma kuş, çiçek, ağaç, kitap gibi şeyler geliyor..

Hatice-tül Kübra

Kayıtlı Kullanıcı
kardeşim nasılsın görüşmeyeli,inşallah bi sıkıntın yoktur.ben bildiğin gibi di değişiklik yok.tam gaz yalvarışlarım ve dualarım devam ediyor rabbime,sanki yakın zamanda olumlu bişeyler olacakmış gibi geliyor(inşallah)

Allah razi olsun kardesim sikinti herkezde Rabbim Rabbim hepimizin yar ve yardimcisi olsun Amiin..
anladim sabir boyle hissetmenize gercekten cok ama cok sevindim dilerim en kisa zaman icinde de hayirli haberlerini alirim..esinizle baristinizi ve bosanmaktan vazgectinizin..bakin sabir yani o gun mahkeme gunu bile vazgecebilir halen birsey degismiyor yumasamiyor sakin demiyin..dualriniza daha bi siki sarilin her gecen gun.ve esinize onu sevdigini soylemekten vazgecmeyin,seven sevdigine sevdigini, soylemekten hic yorulurmu,heleki esiyse,iste sizde seviyorsunuz ve hatalrinizin farkindasiniz onun icin heran pismanligini ona soyleyin ve ona onu ne kadar cok sevdigini ve yuvanizi kurtarmak istedigini soyleyin..yureginizdekileri anlatin ona vazgecmeyin,o sizin esinizi siz yuvanizi kurtarmaya calisiyorsunuz,yuva cok kutsaltir degerlidir bir nevi insanin maddi ve manevi zirhidir..
malesef artik evlilikler cok degersizlesti,ama oyle degil madem bir yola girildi sonuna kadar gidilsin..eger siz gercekten es olarak kendinize dusen gorevleri eksiz yaptiniza inaniyorsaniz artik soylicegim bir sey yok ama durum bu degil..onun icin size size soylenleri aldiris etmeyin..Allaha tevekkul edin hersey duzelecek..yeterki dogru olallim egri dogruyu elbet bulur..
simdi siz size dusen gorevi eksiz yapin gerisi gelir mevlam buyuk,harcanan hic bir caba bosa gitmez..
mevlam bizi bizden cok seviyor..

Hicran-ı Aşk

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razi olsun kardesim sikinti herkezde Rabbim Rabbim hepimizin yar ve yardimcisi olsun Amiin..
anladim sabir boyle hissetmenize gercekten cok ama cok sevindim dilerim en kisa zaman icinde de hayirli haberlerini alirim..esinizle baristinizi ve bosanmaktan vazgectinizin..bakin sabir yani o gun mahkeme gunu bile vazgecebilir halen birsey degismiyor yumasamiyor sakin demiyin..dualriniza daha bi siki sarilin her gecen gun.ve esinize onu sevdigini soylemekten vazgecmeyin,seven sevdigine sevdigini, soylemekten hic yorulurmu,heleki esiyse,iste sizde seviyorsunuz ve hatalrinizin farkindasiniz onun icin heran pismanligini ona soyleyin ve ona onu ne kadar cok sevdigini ve yuvanizi kurtarmak istedigini soyleyin..yureginizdekileri anlatin ona vazgecmeyin,o sizin esinizi siz yuvanizi kurtarmaya calisiyorsunuz,yuva cok kutsaltir degerlidir bir nevi insanin maddi ve manevi zirhidir..
malesef artik evlilikler cok degersizlesti,ama oyle degil madem bir yola girildi sonuna kadar gidilsin..eger siz gercekten es olarak kendinize dusen gorevleri eksiz yaptiniza inaniyorsaniz artik soylicegim bir sey yok ama durum bu degil..onun icin size size soylenleri aldiris etmeyin..Allaha tevekkul edin hersey duzelecek..yeterki dogru olallim egri dogruyu elbet bulur..
simdi siz size dusen gorevi eksiz yapin gerisi gelir mevlam buyuk,harcanan hic bir caba bosa gitmez..
mevlam bizi bizden cok seviyor..

sağol canım ben elimden geldiğince çabalıyorum rabbimde bunu görüyor işitiyor.içimin nasıl yandığını bi ben bir de allahım biliyor.O'ndan başka güvenecek kimsem yok herşeyi O'na bıraktım elbet dualarımı kabul edeceğine inanıyorum.... (inşallah amin)

Sedaa_*

Kayıtlı Kullanıcı
İçimden akrabalarımla yaşayıp ailemden uzak kalmak geçiyor.

Hicran-ı Aşk

Kayıtlı Kullanıcı
İçimden akrabalarımla yaşayıp ailemden uzak kalmak geçiyor.

ailenle ilişkilerin nasıl bilmiyorum tatlım ama içinden geçirme bile ailenden uzakta yaşamayı en azından şimdilik... zamanı gelince zaten yanlarından uçacaksın ve onlardan uzakta kaldığında onların kıymetini anlayacaksın.benden sana abla tavsiyesi şimdi yanındalarken onların kıymetini çok iyi bil, geç olmadan....

Sedaa_*

Kayıtlı Kullanıcı
Olmuyor işte, nasıl olduklarını bir bilsen!

Babam özgürlüğümü kısıtlıyor, onun istediği liseye gidecekmişim, onun istediği okula gidecekmişim. Evimden dışarı kesinlikle çıkamayacakmışım(!)

Sözde babam namaz kılıyor ama kapalı olduğum için dışarı çıkmamı istemiyor. Kafamı kapattığımda kızıyor, aç şu başını diyor. İmam Hatip Lisesi'ne gitmemi istemiyor. Bana giysi, kılık kıyafet bile almıyor! Soğuktan donacağım ya yeter artık!

Tabii ailemin geri kalanını çok seviyorum, ama babam olmasın yanımızda. Uyarmak çok normal, çünkü cidden hata işliyorum ve kızmalarının sebebi normal. Ama insan haklarına sığar mı bu özgürlük kısıtlamak? Eve hapsedecek beni ya!

Hasta olup okula gitmediğim zamanlar bana bağırıyor ve vuruyor bana. Ya hastayım, sınıfa mı bulaştırayım? Öleyim mi? Kusup kusup derslerini mi böleyim?

Kendi ihtiyaçları için dışarı çıkabilirim, başka türlü yok!

Bilgisayara da giremiyorum, televizyon da izleyemiyorum, kitap da okuyamıyorum, e yeter artık!

Uyuduğumda uykumu bölüp ''git ekmek al'' diyor. Odamda durmama izin vermiyor, salona zorla geçiyorum. Ya böyle bir baba olur mu? Buna baba denilir mi?

Sıkıldım ondan, bu yüzden babamı ailemden fırlatıp atmak istiyorum. Gitsin başkasının evinde kalsın.

Annemi de aldattı zaten. Kiminle aldattıysa onun evinde kalsın...

Hicran-ı Aşk

Kayıtlı Kullanıcı
Olmuyor işte, nasıl olduklarını bir bilsen!

Babam özgürlüğümü kısıtlıyor, onun istediği liseye gidecekmişim, onun istediği okula gidecekmişim. Evimden dışarı kesinlikle çıkamayacakmışım(!)

Sözde babam namaz kılıyor ama kapalı olduğum için dışarı çıkmamı istemiyor. Kafamı kapattığımda kızıyor, aç şu başını diyor. İmam Hatip Lisesi'ne gitmemi istemiyor. Bana giysi, kılık kıyafet bile almıyor! Soğuktan donacağım ya yeter artık!

Tabii ailemin geri kalanını çok seviyorum, ama babam olmasın yanımızda. Uyarmak çok normal, çünkü cidden hata işliyorum ve kızmalarının sebebi normal. Ama insan haklarına sığar mı bu özgürlük kısıtlamak? Eve hapsedecek beni ya!

Hasta olup okula gitmediğim zamanlar bana bağırıyor ve vuruyor bana. Ya hastayım, sınıfa mı bulaştırayım? Öleyim mi? Kusup kusup derslerini mi böleyim?

Kendi ihtiyaçları için dışarı çıkabilirim, başka türlü yok!

Bilgisayara da giremiyorum, televizyon da izleyemiyorum, kitap da okuyamıyorum, e yeter artık!

Uyuduğumda uykumu bölüp ''git ekmek al'' diyor. Odamda durmama izin vermiyor, salona zorla geçiyorum. Ya böyle bir baba olur mu? Buna baba denilir mi?

Sıkıldım ondan, bu yüzden babamı ailemden fırlatıp atmak istiyorum. Gitsin başkasının evinde kalsın.

Annemi de aldattı zaten. Kiminle aldattıysa onun evinde kalsın...

canım benimmm.... inan çok üzüldüm yazdıklarına,daha çok küçüksün ve yaşadıkların kolay şeyler değil rabbim yardımcın olsun öncelikle (amin) inan ne yazsamda seni teselli etsem diye düşünüyorum çünkü fayda vermeyecek biliyorum üzülüyorsun bunalıyorsun ağlıyorsun eminim.ama sen aklı başında bi kızsın.benim de başımda hiç istemediğim bi sorun var (allahım tez zamanda hepimizin derdine çare olsun aminn) sen 12 yaşında kendini allah yoluna adamış birisin ben bu olay başıma gelene kadar allahı tam olarak bilmiyordum ki güya şükr ediyor namazımı kılıyordum ama bunları içten yapmamışım demekki.şimdi ise gözüm açıldı hani derler ya 1 musibet 1000 nasihatten iyidir o hesap oldu benim ki de... yani demem o ki rabbime sığınmaktan O'na yalvarmaktan O'ndan istemekten başka çaremiz yok.babanı allah affetsin allah hidayetine erdirsin tez zamanda başka bişey diyemiyorum.ama sen doğru yoldasın tatlım şüphe duyma bundan.tekrardan allah yar ve yardımcımız olsun hepimizin inşallah... amin..

Hatice-tül Kübra

Kayıtlı Kullanıcı
Sordum, AŞK’ın sırrı nedir? Dedi: Yâr’da yok olmaktır.

Sordum, Yârin isteği nedir? Dedi: Samimi olmaktır.

Sordum, samimiyet nedir? Dedi: Hep yâre bakmaktır.

Sordum, bu nasıl olacak? Dedi: Nefsi bırakmaktır.

Sen ve Ben gafletini aşıp, “BİZ” olanların rızkıdır AŞK.

(Mevlana)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt